|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pod serduszkiem się chowały, teraz roczek będą miały. Mamy V-VI 2012 cz. III
Hej
![]() Dzieki za wszelkie odpowiedzi ![]() Byliśmy dzisiaj z Dalią na pobieraniu krwi.. takiego miałam stresa idąc tam, pamiętając jej ryk po poprzednik razie- ryk nie do opanowania przez chyba pół godziny a dzisiaj CUD! Wbic jej sie igłą pielęgniara nie umiała,. bo rzeczywiście, znalezc u niej żyłe to sukces.. wbiła sie iglą pod skore i dopiero szukała zyły, co mnie przeraziło, a młoda się smiała do pielegniarki i gadała! Szok Normalnie aż pielegniarka komentowała jej zachowanie, jakby nie było-nietypowe, i ludzie czekajacy w kolejne tez Moja dzielna
|
|
#1682 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pod serduszkiem się chowały, teraz roczek będą miały. Mamy V-VI 2012 cz. III
Cytat:
potrzebuje czegos co zaciekawi mala na jakas chwile w samolocie. Oj bedzie sie dzialo... lot ponad 2 godziny!! W tych ksiazkach sa same obrazki tak? Ktore masz.?My mamy kilka takich twardych ze zwierzatkami na kazdej stronie, oprocz tego "polscy poeci dzieciom"-polecam, i mase innych np, takie z alfabetem i na kazda literke sa jakies obrazki. Tak samo z cyframi. Ksiazki disneya -mickey i minnie mouse, telling the time -bo niektore mamy po ang, peek a boo, save at home z ikei -polecam! Ogolnie to jest ich sporo i bardzo je lubimy ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1683 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- A jaki syrop dostaliście??
|
|
|
#1684 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Są bohaterowie różni, którzy pojawiają się na każdje stronie i można im wymyślać historie. Oczywiście u nas to jest etap gdzie jest kotek, gdzie jest piłka itd, ale i tak wciąga![]() Dziewczyny szydełkujące, zobaczcie to: http://www.demilked.com/miniature-cr...nimals-su-ami/ |
|
|
|
|
|
#1685 |
|
Wtajemniczenie
|
i zdjęcie jeszcze Wam jedno dodam
Z Polski, z maja, więc stan uzębienia nieaktualny
|
|
|
|
|
#1686 | |
|
Zadomowienie
|
spòźnione życzonka dla Malwinki I dzisiejsze dla Oliwki Sto lat
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Cytat:
|
|
|
#1687 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny nie wiem czy padlo takie pytanie, ale czy szczepicie mmr w terminie czy staracie sie przeciągnąć w czasie? Ja się waham, mąż stanowczo chce później bo naczytał się w internecie o powikłaniach, autyzmie itd i nie wiem co robić bo przecież powikłania po tych chorobach też sa groźne
Edytowane przez Balbinaa Czas edycji: 2013-06-12 o 22:39 |
|
|
|
|
#1688 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc dziewczyny, dziekujemy za zyczenia zdrowka dla Paulinki. Wyszlysmy ze szpitala. Nie wiadomo co to bylo, nadal nie ma wyniku z sanepidu, tzn jeden jest, z ktorego wynika ze nie byl to rotawirus ani ten taki drugi. Paula dostaje zastrzyki bo nadal ma podwyzszone CRP wiec 2razy dziennie jezdzimy do przychodni. Pozdrawiamy.
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
|
#1689 |
|
Zadomowienie
|
My szczepiłyśmy się tydzień po 1 urodzinach czyli tak jak kazano nam się stawić. Kiedyś czytałam rozmowę z jakimś profesorem, który chociaż sceptycznie wypowiadał się na temat szczepionek w ogóle to jeśli chodzi o mmr i autyzm uważał, że nie ma żadnych badań potwierdzających ten wzajemny wpływ. Twierdził natomiast, że autyzm (generalnie) statystycznie ujawnia się najczęściej między 1 a 2 urodzinami i tyczy się to też państw gdzie szczepionki na mmr nie stosuje się wcale bądź też w innym terminie.
|
|
#1690 |
|
Zakorzenienie
|
Pola jaki Anton jest do Ciebie podobny!
świetna fotka |
|
|
|
|
#1691 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
bo my się obawiamy też np zapalenia jąder i pozostałych skutków ubocznych http://www.☠☠☠☠☠☠☠/leki/p5942-M-M-R_...nce_i_rozyczce Edytowane przez Balbinaa Czas edycji: 2013-06-12 o 23:11 |
|
|
|
|
|
#1692 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Przeleciałam wzrokiem pobieżnie ostatnie posty, więc wybaczcie, że znowu tak wybiórczo... Ale dziękuję za kciuki w sprawie pracy! pola, cudne zdjęcie! Malwinka i Oliwka mają już 13 mies. Popatrzyłaś sobie na maj ![]() Najlepsze życzenia dla Zosi i Dominika, duuużo zdrowia, radości i uśmiechu na codzień! nasteczka i zaabcia to powinny dostać po Odezwijcie się, dziewczyny, co tam słychać, jak Wy i jak dzieciaczki?
|
|
|
|
|
#1693 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() pola- Antoś rzeczywiście jak kropla w krople do Ciebie podobny! ![]() Piękne zdjęcie!
|
|
#1694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jest gdzieś jak to zrobić?? słodziutkie to jest ![]() Wszystkiego najlepszego dla Roczniaków ![]() Paulinko zdrówka ![]() Malwinie wyszło uczulenie na jajko, na żółtko chyba w większym stopniu. i po wiekszej ilości truskawek uaktywniają się plamki na przedramieniu.. |
|
|
|
|
|
#1695 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ---------- Cytat:
|
|
|
#1696 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytanie do Milleny, lub innys bardziej obeznanych w temacie ode mnie
(bo ze mnie jest taki informatyk, że włączac komputer i przegladarke potrafie, nawet odtworzenie filmy jest problemem Chce tez taki napis na roczek Dalunii powiesic z kolorowych literek jak Milena Jak? te litery to skąd? wyjde na kompletnego tłuka.. Ale dla mnie to naprawde czarna magia
|
|
#1697 | |
|
Rozeznanie
|
agata gdzie sie podziewasz? dalej czekam na odp w sprawie tego palaka do wozka
pojawia sie i znika dziewczyna....Cytat:
![]() te stworki szydelkowane tez urocze!! hmmm, z tymi ksiazkami... macie pomysl co moze moje dziecko zajac w samolocie na 2,5godz?
|
|
|
|
|
|
#1698 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny czy wasze maluchy też tak gryzą? Szymon gryzie wszystko i wszystkich w około, czasami z takim zacięciem, że mam wrażenie iż mu szczęka strzeli.
|
|
|
|
|
#1699 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cale szczęście wtorek coraz bliżej..Cytat:
Z książeczek to roznie: ma takie zwykle ze zwiarzatkami, z jakimiś elementami o innej fakturze, z melodyjkami, pare Disneya ma tez moje stare książeczki z dziecinstwa, które bardzo lubi np. ilustrowane wierszyki Brzechwy i Tuwima Tez chce jej kupic ta ulice Czeresniowa lub Mamoko. By już miała, ale bylysmy w empiku i nie było. Zastanawiam się tez nad taka ksiazka Mapy http://www.empik.com/mapy-mizielinsk...6744,ksiazka-p Duzo dobrych slow slyszalam na jej temat. Cytat:
![]() Cytat:
Mielismy tylko przygotowanych pare małych książeczek i zabawek, ale okazaly się zbędne tacka, pasy, przeslona na okno, oparcie, podłokietniki okazaly się dużo ciekawsze![]() Taaak... mnie czasami gryzie w szyje jak się przytula i nie powiem, ze jest to bezbolesne |
||||
|
|
|
|
#1700 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ostatnio tak go ugryzł pod okiem że miał limo![]() Ok bylismy na kontroli ![]() Filipek płuca ma zdrowe ale uszko ma zaczerwienione,mamy dołączyć clemastinum i brać dalej antybiotyk,syrop na kaszel. Szymek miał za słaby antybiotyk Oszaleję |
|
|
|
|
|
#1701 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, dziękujemy za miłe słowa
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Antek miewa fazy jak się przytula i gryzie wtedy tak "miłośnie", nie wiem jak z tym walczyć... Cytat:
![]() Są super, bardzo polecam, nawet dla dorosłych się przydaje ![]() A czereśniową zamawiałam bezpośrednio w wydawnictwie, mają fajne ceny i często promocje. I mi osobiście bardziej podoba się ulica czereśniowa, to mamoko taki dziiiiwne, trochę psychodelicznie mi się kojarzy... |
|||||
|
|
|
|
#1702 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1703 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Timii na mojego pewnie zadziałałby portfel wypchany np kolorowymi kartonikami zamiast pieniędzy i kart, myślę, że na jakiś czas miałby zajęcie a jeśli chodzi o książeczki, to ostatnio w 5-10-15 widziałam takie z cyklu uczymy się literek i cyferek, tam się obrazki przesuwa, odkrywa - może coś takiego?muszę gdzieś przy okazji zobaczyć tą ulicę czereśniową skoro tak zachwalacie
Edytowane przez Balbinaa Czas edycji: 2013-06-13 o 14:10 |
|
|
|
|
|
#1704 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do tych zwierzątek szydełkowych to urocze są, ale raczej nie dla małych dzieci, jeszcze by które zjadło ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
|
#1705 | ||
|
Zadomowienie
|
Pola , ale jesteście ładni !!
Cytat:
Skoro bawiłaś się w Cieniu to , potem jeden z menadżerów Cienia otworzyl knajpę Diva, a teraz niedawno ten B4. W B4 nie byłam, bo już nie chodzę na takie imprezy ale Divę lubiłam . Na Kazimierzu to już kompeltnie nie wiem co jest aktualnie w modzie. Zapytam swoją siostrę studentkę Cytat:
stąd : http://allegro.pl/baner-girlada-rocz...180540131.html |
||
|
|
|
|
#1706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cwaniara! ![]() ja jak zwykle wszyyystko na ostatnią chwilę.. imprezka już w niedzielę. pobawie sie w wycinanki chyba ![]() Dziewczyny, czy uważacie, że poza tortem na impreze roczkową dla 12 dorosłych osob (łącznie z nami, tylko nablizsza rodzina), konieczne jest dodatkowe ciasto? I podpowiecie coś może w sprawie przekąsek na upalny dzień? A może znacie fajne przepisy na mrożoną domową kawe?
Edytowane przez Renatka89 Czas edycji: 2013-06-13 o 20:31 |
|
|
|
|
|
#1707 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do ciasta to ja bym jednak dała coś oprócz toru, chociaż jeden rodzaj lub jakieś muffiny. A mrożoną kawę robiłam kiedyś tak, że kawę rozpuszczalną zalewałam małą ilością wody, dolewałam mleka, wrzucałam kilka gałek lodów i 2 kostki lodu. Trzepałam i piłam |
|
|
|
|
|
#1708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() uwielbiam kawe z lodami
|
|
|
#1709 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
taka żarłoczna rodzina ![]() A jak już jesteśmy przy temacie roczkowym, to wstawię Wam nasz tort - skromny, ale pełen serca - szczególnie dekoracja wykonana przez starszego brata A jak już wstawiam zdjęcia to pokażę też Gabisię. Jeśli chodzi o gryzienie to u nas jakaś masakra - najgorsze jest jak zaczyna gryźć w nogi - np. jak zmywam, albo w kościele ![]() Balbina - jeśli chodzi o szczepionki, to mam podobne zdanie. My ze szczepieniami (z wyboru) jesteśmy bardzo, bardzo do tył ![]() No i na koniec pytanko - czy któraś z was ma kręcone włosy??? Jeśli tak, to czy wasze dzieciaki odziedziczyły po was loki? Bo ja jestem kręcona i chciałabym żeby Gabi też miala loki, ale narazie nie widać żeby coś się zanosiło, eh wszystko po tatusiu...
|
|
|
|
|
|
#1710 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do przekąsek to u nas była np. galaretka z owocami, w kształcie babki (wklejam zdjęcie). Trochę mi koślawo wyszła, bo pierwszy raz robiłam i miałam trochę problemów technicznych, ale gościom smakowała. Zjedli to na wstępie zaraz jak przyszli, jeszcze przed tortem, bo akurat Seba wtedy spał, więc musieliśmy z tortem poczekać aż wstanie, więc ta galaretka była jak znalazł, zwłaszcza, że też był upał wtedy (jakbyś chciała coś takiego zrobić to odsącz dobrze owoce i raczej daj ich mniej i polecam formę silikonową, albo wyłożyć zwykłą formę jakąś cienką folią spożywczą, którą po wyciągnięciu można łątwo odkleić od galaretki, bo inaczej jest masakra z wyciąganiem tego )Cytat:
), ale Sebuś na razie ma raczej proste, troszkę mu się tylko z tyłu podkręcają, ale niewiele. Myślę, że jeszcze mu się zakręcą, tylko chyba muszą zgęstnieć i zgrubnieć, bo na razie ma cieniutkie
Edytowane przez rinco Czas edycji: 2014-03-23 o 20:31 |
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:16.

a dzisiaj CUD! Wbic jej sie igłą pielęgniara nie umiała,. bo rzeczywiście, znalezc u niej żyłe to sukces.. wbiła sie iglą pod skore i dopiero szukała zyły, co mnie przeraziło, a młoda się smiała do pielegniarki i gadała! Szok
Normalnie aż pielegniarka komentowała jej zachowanie, jakby nie było-nietypowe, i ludzie czekajacy w kolejne tez 

z informacjami, co gdzie się dzieje, jakie remonty, inwestycje i inne) i będzie się działo teraz. Np 21 jest święto muzyki (to w całej francji), wszędzie koncerty, imprezy, tańce... Przez całe wakacje będzie taka inicjatywa pt "wszyscy na zewnątrz" I w plenerze różne imprezy, teatr, cyrkowe(nowy cyrk jest tu bardoz popularny - żonglerki, akrobacje, clowny itp),, kino pod chmurką, koncerty... Fajnie, tylko co my z Antonem zrobimy

Odezwijcie się, dziewczyny, co tam słychać, jak Wy i jak dzieciaczki?