![]() |
#121 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Efekty olejowania paznokci
Cytat:
![]() Dziękuję ! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#122 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A co do kolorków - haha, znam to ![]() ![]() ![]() Super, że wątek się rozwija ![]() ![]() No i przy jednym paznokciu - wskazujący lewej ręki - przyrost jest już taki, że ciężko, żeby coś weszło "pod" paznokieć. Cały czas lekko ciągnie i co najśmieszniejsze, mam takie jakby pionowe mini-rozstępy na opuszku! Chyba normalnie zrobię zdjęcie ![]() ![]() Edytowane przez Anesthesia Czas edycji: 2013-06-11 o 10:20 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Zadomowienie
|
u mnie też są przyrosty i już tam nie grzebie
![]() i już wiem o jakim mrowienio-ciągnięciu piszecie co do kolorów to ja ostatnio oszalałam na punkcie czarnych paznokci, strasznie podoba mi się taki lekki strój wiosenno-letni i dla kontrastu czarny mani ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#124 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja szczoteczki używam praktycznie dzień w dzień, przyzwyczaiłam się i jakoś nie wyobrażam sobie jej nie użyć przy myciu rąk. Jakiś kurz, brudek zawsze dostanie się za pazury więc jednym ruchem je czyszczę i jeszcze nie zauważyłam negatywnych skutków aczkolwiek trzeba uważać ![]() Ja również po zmyciu lakieru a przed malowaniem na kolejny kolor olejuję pazury "dłużej" czyli oliwa z oliwek plus cytryna i moczę jak najdłużej o ile czas mi na to pozwala ![]() Wrzucaj zdjęcia, wrzucaj ! ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Zakorzenienie
|
Naprawdę sama szczoteczka Wam wystarczy żeby wyczyścić paznokcie?
![]() ![]()
![]() |
#126 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() W sumie, nie pamiętam, kiedy ostatnio bym coś "wygrzebywała" spod paznokci. Czy to kawa (peeling kawowy się kłania :P), czy jakieś ciasto, przy myciu, czasem długotrwałym, ale schodzi. Edytowane przez Anesthesia Czas edycji: 2013-06-11 o 18:01 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#127 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Muszę się jakoś przestawić... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#128 |
Rozeznanie
|
Całkowicie
![]() Jak przyrost jest taki, że nic nie jest w stanie wejść "pod paznokieć" (patrz załącznik), to nie ma czego doczyszczać, całość myje się normalnie, jak opuszek palca. |
![]() ![]() |
![]() |
#129 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Rozeznanie
|
Ale dlaczego "nawet nie marzysz", kochana? Toż to w zasięgu ręki jest! Skoro moje małe, okrągłe, "dziecinne" paznokcie w ciągu kilku tygodni/miesięcy doczekały się takiego przyrostu (i to jakby bezwiednie, przypadkiem w zasadzie) to znaczy, że każdy może się tego doczekać
![]() ![]() Poniżej załączam małe porównanie dla Ciebie, zobacz, co robi czas i codzienne, wieczorne olejowanie. Ja wiem, że od startu do efektów musi upłynąć jakiś czas, ale on i tak upływa, z olejowaniem czy bez, więc czy nie warto jednak spróbować? ![]() PS. Właśnie sobie uświadomiłam, że najprawdopodobniej cała moja płytka jest już nowa, odrośnięta, naolejowana od początku do końca, bo od jesieni musiała się już cała wymienić. Edytowane przez Majowa Rosa Czas edycji: 2013-06-11 o 19:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Zakorzenienie
|
Bo mam głupi nawyk dłubania przy nich, odsuwania opuszków na boki przez co nie są zrośnięte ze skórą
![]() Co widać na zdjęciach... Musiałabym mieć chyba rękawiczko non stop żeby nic nie cudować... A na egzaminach czy przy większym stresie to już totalne skubanie skórek, dłubanie, maskara..
![]() |
#132 |
Rozeznanie
|
Oj, to na to nie umiem zaradzić, tu trzeba chyba lanie dać
![]() Dr. House bawił się swoimi pastylkami, może Ty zajmij sobie ręce jakimś preparatem do paznokci? Czytałam, że bardzo poręczne i fajne jest Regenerum (tu jest wątek o nim), może kup i w sytuacjach stresowych odkręcaj, smaruj i wcieraj? Nawyk to nawyk, zawsze można zastąpić go innym, zdrowszym ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Zakorzenienie
|
Czasem jak mam ochotę coś majstrować to maluje ja oliwką ale wiesz, na egzaminie nie wyciągnę buteleczki i nie zacznę malować paznokci
![]()
![]() |
#134 |
Zakorzenienie
|
Rosa, kocham Twój przyrost
![]() Ale czy to możliwe, że każdemu tak przyrasta? Mam oliwkę Johnson & Johnson czy nią też warto olejować czy to stricte o Alterrę chodzi?
#135 |
Wtajemniczenie
|
Też się nie mogę przestać zachwycać tym przyrostem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#136 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() TAKĄ oliwkę? Jej skład to: "Skład: Mineral Oil, Fragrance (Parfum)", więc raczej nie za bogaty... Lepiej już chyba coś do niej dodać i samej coś ukręcić z tych olejków, które wymieniłam na pierwszej stronie, albo jeśli Alterrki nie ma, to sięgnąć po Babydream fur Mama ![]() Dziękuję ![]() ![]() Edytowane przez Majowa Rosa Czas edycji: 2013-06-11 o 21:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Zakorzenienie
|
Rosa jak nosiłam paznokcie żelowe to uwielbiałam je tak przedłużać o przyrost
![]() myślałam, że w naturalnej wersji to nie możliwe... Dla mnie to nie jest obrzydliwe wcale a wcale ![]() W piątek lecę po Alterrę i zaczynam bój. Kurcze tylko nie posiadam aparatu ![]()
#138 |
Zadomowienie
|
ja też nie mam aparatu którym moglabym dobre zdjęcie zrobić, ale walcze.... wcieram oliwkę, mam nadzieję że z Wami tu to bardziej konsekwentnie i systematycznie do tego podejdę
ale nadal jestem pod dużym wrażeniem samej siebie że zwalczałam coś o co walczyłam, no mega inteligentnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Zakorzenienie
|
Odkryłam dzisiaj ten wątek
![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#140 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie pazury właśnie zmyte bo lakier zaczął się ścierać i nakładam większą ilość oleju na noc ![]() Byłam dziś w Rossmanie i widziałam olejek Alterry na promocji - pomarańcz i brzoza choć nie wiem jak on się sprawuje. Można go kupić aktualnie za 14 zł z tego co pamiętam. Dobrej nocy ! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Przyczajenie
|
Witajcie dziewczyny!
Można się dołączyć? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#142 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
Zakorzenienie
|
Ja również zaczęłam wcieranie olejków w paznokcie
![]() ![]() ![]() Ale koniec z tym ![]() Najgorzej, że mam jeden paznokieć rozdwojony do połowy i zbytnio nie mogę pomalować, bo zaraz odpryśnie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#144 | |||||
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() ![]() To zdradzę wam jeszcze jeden sekret: ja nie "walczę" i nie toczę "boju" z paznokciami (z włosami, z figurą, z wagą, itd.), ale sprawiam sobie (i im) przyjemność. Wydaje mi się, że takie nastawienie przynosi lepsze rezultaty i bardzo pomaga, bo nie traktuję niczego w moim organizmie jako przeszkody czy wroga, ale do wszystkiego podchodzę - bo ja wiem? - jak do bliskiego współpracownika, a nawet przyjaciela. Nawiązuję przyjemną współpracę (a nie walkę) i oczekuję fajnych rezultatów (bez zaciśniętych zębów ![]() ![]() Mnie się wydaje, że jak u mnie zadziałało, to u KAŻDEGO jest to możliwe i po to właśnie założyłam ten temat ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Brawo, brawo, bardzo dobry start, jestem przekonana, że jak codziennie będziesz oglądać swoje piękniejsze pazurki, to chęć do dłubania minie bezpowrotnie. Maartikrk dobrze radzi, słuchaj jej ![]() Cytat:
![]() Miłego dnia dla wszystkich ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Raczkowanie
|
właśnie przestudiowałam wątek od deski do deski
Majowa-dla mnie chyba też będziesz wieeeeeeeeeeelką inspiracją, motywacją itd. ![]() ![]() A w to, że ktokolwiek może mieć AŻ tak białe końcówki uwierzyć wprost nie mogę. Oleje-a i owszem-mam, z konsekwencją będzie nieco gorzej. Mam pytanie do wszystkich-co zrobić z poziomymi bruzdami na paznokciach?? i jak qrcze udaje się Wam nie malować sb skórek?? Ja maluję paznokcie od lat bardzo wielu ale zawsze na około cośtam mi się zdarza upaprać, potem próbuję to wyczyścić i niszczę skórki. Help
There's always two sides of every story Jeśli cały ten proces – transportu, ogłuszania, rzezi i krojenia mięsa na kawałki – jest czymś zupełnie dla nas naturalnym, to dlaczego rodzice z taką starannością chronią swoje dzieci przed przyglądaniem się temu? Juliet Gellatley |
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Rozeznanie
|
Agawa9, dzięki dzięki i witam
![]() Dopóki jestem, to skrobnę szybko słówko o malowaniu: pomoże w tym (oprócz pewnej ręki) nabieranie mniejszej ilości lakieru na pędzelek oraz zaczynanie malowania nieco poniżej linii skórek, tak, byś mogła pędzlem podjechać w górę i świadomie dotrzeć do tej linii. Tu jest to pokazane: LINK do YT Sama jeszcze uczę się ciągle równego malowania i nie znalazłam jeszcze patentu na idealne domywanie okolic, ale jak mi się coś "wyjedzie", to domywam niedoskonałości ostro zakończonym patyczkiem kosmetycznym nasączonym w zmywaczu z dodatkiem acetonu (zielona Isana), oczywiście na suchych już pazurkach. Potem skórki przelatuje się olejkiem, więc nie cierpią tak bardzo ![]() Całusy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#147 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez Maartikrk Czas edycji: 2013-06-12 o 20:40 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#148 |
Wtajemniczenie
|
Z malowaniem trzeba po prostu spokoju, cierpliwości i praktyki
![]() ![]() I ciekawi mnie zjawisko "wskazujących paznokci" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Raczkowanie
|
Ja również dziewczyny do was dołączam, nie slyszałam o olejowaniu paznokci
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Zakorzenienie
|
U mnie też wskazujące przodują w przyroście
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:32.