|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Zapraszam do glosowania na kolejny tytuł wątku! | |||
| W majteczkach biegam, plecak noszę-przedszkolak będę za rok o tej porze |
|
3 | 10,71% |
| Drugie lato już na nami, na zimę i sanki teraz czekamy |
|
4 | 14,29% |
| Bunt dwulatka w pełnej krasie, żyć się jednak z tym jakoś da się |
|
6 | 21,43% |
| Super mamy, super dzieci, drugi roczek szybko zleci |
|
5 | 17,86% |
| Dzieciaki nasz maja 2 lata, a my w komplecie nadal "tratatata" |
|
1 | 3,57% |
| Sikamy po kątach, psocimy że strach, a nasze mamy tylko "och" i "ach" |
|
9 | 32,14% |
| Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy. 07..
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2162 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy. 07-0
Telik, moja przyjaciółka ma kuchnię z Ikei i jest z niej zadowolona. Ma kilka drobnych zastrzeżeń, ale to jak do wszystkiego. Ogólnie poleca. Aniu, za usg Bartusia. Słodki Szkrab Wodaqua, ogromnie się cieszę, że dostaliście zielone światło za owocne starania ![]() Agni, fajne wakacje się zapowiadają, Tż napewno będzie miło zaskoczony. Jak tam Panie w żłobku, poprawiły się? Marzenko, dla Haneczki, za to że tak szybko i bezproblemowo pożegnała się z nocnikiem!![]() klas ki:U nas pogoda też się w końcu poprawiła. Zza deszczowych chmur nieśmiało wyjrzało słoneczko. U mnie sesja w pełni, więc jak tylko mi Domek pozwala (a raczej przyjedzie do niego moja mama lub siostra) to zaszywam się w książkach A tutaj Dominik http://www.youtube.com/watch?v=aqpFO...ature=youtu.be Edytowane przez Natka_ Czas edycji: 2013-06-12 o 23:48 |
|
|
|
#2163 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy. 07-0
Dobry wieczór
Natko, wow ależ on jest zwinny. Miałam pytać gdzie się podziewasz, teraz wszystko jasne. Powodzenia na egzaminach! Aaaa, ostatnio na "nie naszym" placu zabaw spotkałyśmy klona Dominika (Gabryś Miałam ochotę mu zdjęcie zrobić żeby Ci pokazać, ale jeszcze by się wystraszyła, że jakaś nienormalna jestem.![]() Wodaqua, bardzo dobre wieści i czuć że dostałaś wiatru w żagle. ![]() Teliczku, rzeczywiście działacie na wysokich obrotach. Niestety nie miałam styczności z kuchnią z Ikei, oprócz wizyt w Ikea. Nie dziwię się, że zupka w tak optymistycznym kolorze zasmakowała Jaśkowi.![]() Mme_Audrey, ale Was dopadło . Dobrze, że Helę ominęło choróbsko.Agni, super wczasy Wam się zapowiadają- zazdroszczę. Stronczku, dobrą decyzję podjęliście, szkoda nerwów. Oby udało się szybko znaleźć przytulne mieszkanie. ![]() Hania dzisiaj urządziła mi istny chrzest bojowy. Podjechałyśmy wózkiem do sporego sklepu z akcesoriami dziecięcymi i jak tylko wpadła do niego jak diabeł tasmański to wiedziałam, że łatwo nie będzie. Na szczęście nie zrobiła z tego histerii, więc ze sporym zapasem chusteczek higienicznych udało mi się niezauważenie zatuszować wpadkę. Gdy już wyjeżdżałyśmy ze sklepu zorientowałam się, że nie mam okularów, które na pewno miałam na sobie wchodząc do sklepu......... (tu miejsce na niecenzuralne słowa jakie wymruczałam pod nosem ![]() ![]() A tak bardziej pozytywnie to Hania od jakiegoś tygodnia co wieczór urzeka mnie prośbą "czytaj mamusiu", albo stwierdzeniem "trzeba czytać". Wtedy biorę dwie książki, jedną czytam ja, drugą ogląda Hania. W końcu ona odkłada swoją i zasypia kiedy ja jeszcze czytam. I chyba muszę zacząć zapisywać to co mówi, bo czasami wychodzą już jej śmieszne połączenia typu "woda nakapkała", "korek od miodka", czy po skończonym czytaniu smutne"koniec, nie ma czytać". ---------- Dopisano o 00:42 ---------- Poprzedni post napisano o 00:38 ---------- AAAAA, dzisiaj Ala rozpoczyna czerwcowy maraton urodzinowy Naszych maluchów. Alu rośnij zdrowo, beztrosko z uśmiechem na twarzy!
Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2013-06-13 o 01:06 |
|
|
|
#2164 |
|
Zakorzenienie
|
100 lat Aluśka!
żebyś zawsze miała mnóstwo słońca i szczęścia w życiu !Nie chce mi się wyłączyć zielony, więc będzie zielony post. A ja chora ;/ Już kilka dni, nos zatkany, katar. Beee Natko ależ zwinny Domin. Padłam z jego akrobacji na drążku od zjeżdżalni ![]() marzenko fajną masz tą Hanię Ty też fajnie opisujesz. Musisz być w reau mega pozytywną osobą. Pewnie masz dużo przyjaciół ... nie tak jak ja ![]() mały śpi jeszcze. Oby się nie zaraził tylko. wodaqua super wieści!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#2165 |
|
Zakorzenienie
|
Telik jakie schody będziecie mieć? Pytam bo my też mamy dom w rozsypce i korytarz i klatkę robimy, dzisiaj rusztowanie na klatkę nam załozą. Bardzo mi się podobają duże przestrzenie, oświetlone oknami nad schodami, itp. Ale jak przychodzi do mycia okien czy właśnie remontów to tak wesoło nie jest. Ano właśnie, za wyskrobanie wszystkiego pod gładź i tynk to koszt prawie 1000 zł, tak więc ze siostrą się wzięłyśmy i od wczoraj skrobiemy. Cięzko idzie ale do niedzieli się wyrobimy. Wczoraj o dziwo znalazłyśmy jeszcze siłe na rowery, i godzinę jeżdziłyśmy. Karol spotkał po drodze kucyka, i nie chciał do domu jechać. No Ala sto latek *A jutro Igi
|
|
|
|
#2166 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Powodzenia na egzaminach Cytat:
ja aż się boję tego odpieluchowywania, ale czas zacząć![]() Słodka ta Twoja Hania, juz tyle słów umie powiedzieć, w mowie mojej małej ciągle przeważają pojedyncze słówka. Faktycznie, że już się zaczął nasz maraton urodzinowy Alunia wszystkiego dobrego kochana-dużo zabawek ![]() no nie, znowu coś się do Ciebie przyplątało oby Igi się nie zaraził.Hejka. Piękna słoneczna pogoda od rana, na balkonie 34stopnie Julcia dzisiaj wstała przed moim wyjściem do pracy(drugi raz, więc nie jest źle)widać było, że nie dospana, dałam Jej książeczkę, ale chciała ze mną czytać, no to na szybko przejrzałyśmy, ale nie spodobał sie Jej mój brak czasu i była bardzo płaczliwa nie lubię zostawiać Jej w takim stanie. Na szczęście P. zabrał Ją na balkon na oglądanie śmieciarki
|
|||||
|
|
|
#2167 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na plus za tą także przemawiało to, że było blisko, mogłam w 15 minut po nią podjechać ![]() Cytat:
![]() No cóż, matka im od małego psychikę ryje ![]() Alunia, STO LAT!!! U nas też wczoraj było wesoło Adaś przychodzi do mnie, body na brzuszku mokre, pytam co się stało a ten "si". Sprawdziłam, spodnie mokre, jedna noga mokra, skarpetka mokra, a on sobie grzebał w pieluszce i wyciągnął sprzęt na bok, i tak chodził Potem TŻ go przebierał i zostawiliśmy w samym body, tłumacząc że ma wołać jak chce siku, będzie siadał na nocnik. Przychodzi "tata, si!" "chcesz?" "nie, tam si!". No i co? Siedział na naszym łóżku i pooooszło.. na szczęście na stronie gdzie TŻ śpi Ale potem już do wieczora, dzielnie bez wpadek załatwiał do nocnika ![]() Wreszcie byliśmy wczoraj u proboszcza, chrzest ustaliliśmy na 7 lipca. teraz czekam jak Adaś wstanie, i pewnie z działki do wieczora nie zejdziemy. Panowie robią fundamenty, a on musi widzieć wszystko, nawet obiad jadł dopiero jak wynieśliśmy stołeczek na działkę ![]() Natka, Domek świetny! Powodzenia na egzaminach!
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2013-06-13 o 08:43 |
||
|
|
|
#2168 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ala dwulatko nasza - sto latek!!!!
Cytat:
Cytat:
![]() Jak nie Iguś, to ty Dzień dobry
|
|
#2169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za resztę siczków nocnikowych![]() Fajnie, że już macie datę chrztu. Cudnie tak cały dzień spędzić na działce, jeszcze na swojej patrzeć jak się buduje domek. Jadę po pracy po majtusie dla Jusi i chyba zaczynamy odpieluchowywanie
|
|
|
|
|
#2170 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za starankaCytat:
ale Domek jest sprytny - taki dorosły wspinacz ![]() Cytat:
Hania słodko mówi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
dzisiaj Karolcia mi też płakała i nie chciała mnie do pracy puścić rozbita zawsze jestem po takim poranku....Aania a Bartuś kiedy będzie miał badanie? zaciśnięteAlusia sto lat Ja dzisiaj mam USG połówkowe i mam wielką nadzieję poznać płeć małego lokatora mojego brzuszka Na tę okazję nawet mąż i Karolinka będą na badaniu
|
|||||
|
|
|
#2171 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
daj koniecznie znać |
|
|
|
|
#2172 |
|
Wtajemniczenie
|
Natko
dla Dominika. U nas jest to samo, ale ja jestem cykor i jak widze, ze Szymon jest juz wysoko to go sciagam Nie umiem sie przelamac, a pewnie by sobie swietnie poradzil..Ellika Czekamy na wiesci odnosnie plci
|
#2173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki, daj znać po badaniu!
|
|
|
#2174 |
|
Zakorzenienie
|
hej hej
![]() Stronczku to trzymam kciuki w takim razie za szybkie znalezienie fajnego lokum ![]() Audrey cieszę się, że czujesz się lepiej ![]() Wodaqua a mogę spytać dlaczego wcześniej nie mogliście się o fasolkę starać? wyniki jakieś złe miałaś? jeżeli to pytanie nie na miejscu z mojej strony to udaj, że go było ![]() Natko o rany - szczena mi opadła ![]() Dominik jest super mega zwinny moja Hania rok temu tak się nie wspinała (ale ona z tych ciapkowatych hehe)jestem pod mega wrażeniem! hehe Marzenko uśmiałams się z Waszej przygody sikaniowej w sklepie ![]() strasznie dziękuję w imieniu Ali za życzenia w ogóle to zdzwiona wielce jestem, że pamiętałaś ![]() Marinko, Gomra, Oliweczko, Aaniu, Brumku, Ellika ogromne dzięki ![]() strasznie szybko ten czas leci ![]() ale jak sobie pomyślę co przechodziłam równe 2 lata temu o tej porze to skóra cierpnie do dzisiaj - Ala wylądowała na patologii z problemami z oddychaniem. ile ja się wtedy uryczałam....dobrze, że to już za nami ![]() Marina dużo zdrowia! Aaniu haha Adaś w przekręconym siusiakiem wymiata ![]() Ellika i jak po usg?
|
#2175 |
|
Wtajemniczenie
|
Alunia wszystkiego najlepszego!
|
|
|
|
#2176 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy.
Dziękujemy
![]() Mam nowy telefon hi hi.
|
#2177 |
|
Zakorzenienie
|
Iwa duży buziak dla Ali
|
|
|
|
#2178 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
ANIA to rozumiem, że ewentualnie elastycznej szukać,tak? Fajnie, że Adaś woła moja mi mówi tylko czasem że zrobiła siku w pampersa.Wg jej nie przeszkadza nawet jak chodzi mokra.U Nas piękna pogoda. Aż w domu się nie chce siedzieć. Wykorzystujemy dzień ma maxa, dzisiaj to aż przeszłam samą siebie taka jestem padnięta ![]() Xavier waży 1500g i rośnie bobas rośnie ![]() Klejnoty nie odpadły i chwali się nimi za każdym razem kiedy jest podglądany
|
|
|
|
#2179 |
|
Wtajemniczenie
|
Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy. 07...
Alicjo !!! Wszystkiego najlepszego. Ogromny buziak od Wiki
Iwa jesli chcesz to podaj dane do listy to Was dopisze
|
|
|
|
#2180 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy. 07-08
Żaneta super że po usg wszystko ok
![]() Lili, Stronczku Ala bardzo dziekuje ![]() Dane do listy pewnie - podam zerknę tylko co tam wpisywałyście ![]() Ok no to tak. Iwona lat 30 Alicja 13 czerwca 39tc 53cm i 2900g
Edytowane przez Iwa_iw Czas edycji: 2013-06-13 o 23:56 |
|
|
|
#2181 | |
|
Zakorzenienie
|
Ellika - i jak, odzywaj się, bom ciekawa bardzo!
![]() Cytat:
I to było dokładnie w dniu urodzin? ![]() A ja się dziś zaszczepiłam na ospę. Już druga dawka, więc mam z głowy ![]() A Tymuś mam nową miłość - suszone śliwki. Od kilka dni ciągle o nie woła
|
|
#2182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wieści z wizyty Na początek możesz poszukać elastycznej, na jakiś czas wystarczy, dla większego i cięższego dziecka lepsza tkana. W elastycznych niby do 12 kg można nosić, ale wg mnie tak 8-9 kg to max bo potem się już gorzej nosi. Jeśli chodzi o jakość to przy elastycznych nie ma dużej różnicy. Tkane z tych tańszych są sztywniejsze i mniej wygodne, ale elastyczne są w porządku. Ja na razie noszę w tej a jak podrośnie to planuję jakieś miękkie nosidełko kupić. U nas też pogoda piękna, wreszcie Brumek, to za szczepienie A gdzie pozostałe dane, jak po szczepieniu maluchów - waga, wzrost itp? ![]() żartuję oczywiście ![]() My może dziś wreszcie Adasia zaszczepimy na ostatnie zaległe....
|
|
|
#2183 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Hejo No to uwaga uwaga... Karolinka bedzie miała braciszka Poza tym dzidzia jest zdrowa, pan doktor nie miał żadnych zastrzeżeń ![]() Ale jestem szczęśliwa Nie powiem - marzyła mi sie parka ![]() No i dzisiaj mamy kolejnego dwulatka Igorku sto lat!!!! |
|
|
|
|
#2184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakei maleństwo urodziłaś ![]() To kciuki za pomyślne szczepienie Hejka. Wczoraj dzieciaczki były u mojej mamy,ja skończyłam godzinę wcześniej pracę , pojechałam na zakupy i do maluchów, wróciliśmy jak zwykle późnym wieczorem. Pięknej pogody ciąg dalszy Dzisiaj przyjeżdza ciotka , więc jak wrócę z pracy to już będzie. ![]() ---------- Dopisano o 07:36 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ---------- Ale fajnie!Powiem Ci , że fajnie mieć parkę![]() ---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ---------- igor zdrówka dla ciebie śliczny chłopaku i samych radości |
|
|
|
|
#2185 |
|
Wtajemniczenie
|
Alunia spóźniony buziak urodzinowy
Igorku sto lat!! zdrówka dużo!! Elliko super Aniu to Chrzest już niebawem Marzenko to wczoraj miałaś dzień pełen wrażeń. super Hania mówi moja Hanysa te ż wieczorem się domaga czytania. ostatnio upodobała sobie bajeczkę o niebieskiej dziewczynce ( z tomu poczytaj mi mamo) i nic innego nie czytamy. ja znam na pamięć i o dziwo Hania też. skubana sama dopowiada wyrazy w zdaniach Natko Dominik świetny! ja tak jak Madziulka cykam się jeszcze. mąż jest bardziej bezstresowy. przy nim to Hanka na brzuchu zjeżdża na ślizgawce, włazi na wszelkie drabinki, a ja jak to widzę to fiksuję ![]() witam się! kurcze mojej Hani coś się z oczkiem zrobiło. wczoraj się obudziła z takim napuchniętym, zaropiałym. po długich poszukiwaniach w końcu przyjęła nas jedna pani okulistka, przepisała krople i maść do oczka. i tu są schody - moja mała panikara nie daje sobie nic zrobić przy tym oczku. no i jak ja mam jej pomóc? masakra.
|
|
|
|
#2186 |
|
Zadomowienie
|
hej......
zagladam i podczytuje.... u nas dalej bezefektowny boj o sikanie ![]() macie jakies rady co do odpieluchowywania ????? jak to robic moze ja cos zle robie ??? pogoda max letnia 30 stopni wiec pakujemy dupki i smigamy na dzialeczke.....igor potapla sie w basenie ja troche moze zaczne biegac bo moja moje nogi juz chyba zapomnialy co to trucht ![]() marzenka - łaaaaał to twoja hania juz super mowi igi narazie nasladuje zwierzaki i wymawiac kilka slow jest ich coraz wiecej ale narazie zasob konczy sie na 15-20 slowach i jedyne co laczy to niee chce ale podobno jest wszytko dobrze tak logopeda mowila ![]() zanetka - czy doszly ci fotki ??? i co nie bedzie Oscar tylko Xavier ( |
|
|
|
#2187 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2188 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
chlip chlip - dziękuję kobietki. Pamiętam ten dzień jak wczoraj - byłam w kontakcie z nerolą wtedy sms-owym i Wy pierwsze wiedziałyście ( tak tak! ), że Igor jest już z nami... Elika chłopczyk! parka! cudnie. Imię macie? ![]() Pieleszko współczuję - ja byłam rok temu jakoś z małym u okul. i miał maść krople - masakra była. Niestety zwijałam w koc dziecko i na siłę...ale wtedy nie było jeszcze mobilne i takie ...silne.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#2189 |
|
Zakorzenienie
|
hej hej
Igorku wszystkiego co najlepsze!!!! dużo zdrówka, uśmiechu na twarzy, miłości i spełnienia marzeń ![]() Brumku a no schody zaczęły się praktycznie od razu z Alą :/ tydzień na patologii, Hania w domu a ja w szpitalu świra dostawałam :/ bo przy Ali mogłam być max 2-3 godz. dziennie. gratulacje za dzielność na szczepieniu ![]() co do chust to słyszałam, że z tkanych najlepiej na początku używaną kupić bo ciężej je wiązać niż elastyczne a te używane to takie miększe już są - "złamane" Ellika no to super, że chłopak będzie ![]() Oliweczko Ala to i tak duża była przy porodzie ![]() Hania 2600 ważyła ![]() Pieleszko dziękujemy ![]() oby Hania kropelki i maść szybko pomogły. chyba inaczej się nie da jak na siłę :/ u nas niestety dość często dziewczyny miewały zap. spojówek i hardcore był niekiedy
|
#2190 |
|
Rozeznanie
|
Odp: Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy. 07-08
Hej
![]() Ala, Igus sto lat! ![]() Zaneta ti duzy juz Twoj synek ![]() Ellika gratki Wodaqua trzymam kciuki Natko ale Domin jest sprawny trzymam kciuki za egzaminy.Ja dzis mam ostatni, zyczcie mi szczescia ![]() Ja jeszcze z lozka nadaje a obok Jul wciaga ogora malosolnego ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:55.

). ech życie..
za usg Bartusia. Słodki Szkrab 
dla Haneczki, za to że tak szybko i bezproblemowo pożegnała się z nocnikiem!
klas ki:
Miałam pytać gdzie się podziewasz, teraz wszystko jasne. 
Nie dziwię się, że zupka w tak optymistycznym kolorze zasmakowała Jaśkowi.
Na szczęście nie zrobiła z tego histerii, więc ze sporym zapasem chusteczek higienicznych udało mi się niezauważenie zatuszować wpadkę. 

*
oby Igi się nie zaraził.

Jak nie Iguś, to ty
ale Domek jest sprytny - taki dorosły wspinacz 
moja mi mówi tylko czasem że zrobiła siku w pampersa.Wg jej nie przeszkadza nawet jak chodzi mokra.