|
|
#2701 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Messuah - super, że wyniki dobre!
magnusia - jak często pijesz ten eliksir? jak wypijesz rano to działa cały dzień? |
|
|
|
#2702 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Właśnie dostałam maila z ofertą zniżek na wszelakie alkohole z naszego supermaketu. Ale mają wyczucie :-D Edytowane przez Sheperdess Czas edycji: 2013-06-12 o 22:29 |
|
|
|
|
#2703 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2705 |
|
Rozeznanie
|
witajcie,nie mam sil nadrabiac-cos zle sie czuje.
na USG potwierdzone. 5tydzien ciazy,widielismy na USG pecherzyk ciazowy ma 7mm,reszte na USGza 2 tyg (26.06)i bedzie mozna posluchac seruszka Lekarz sam z siebie sie spytal czy chce L4-powiedzialam ,ze nie.Termin mam na 10.02 )mam za to pproblem z cisnieniem. Mam 149/90.Lekarz powiedzial ,ze to nie dobrze-zeszla ciaze też tak mialam-wyladowałam na 2 tyg w szpitalu pprzed porodem. mam duzo odpoczywac i kontrolowac to cisnienie nadrobie jutro-lece spac Buzka!
Edytowane przez lejdi_aga13 Czas edycji: 2013-06-13 o 06:00 |
|
|
|
#2706 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2707 |
|
Zakorzenienie
|
Wracam z pobrania krwi- upuścili mi 5 fiolek
wampiry jedne
|
|
#2708 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Bo ja nie mialam i nie mam wcale. W dwoch poprzednich ciazach bolaly...
|
|
#2709 |
|
Raczkowanie
|
Mnie bolały od samego początku, dalej mnie bolą, ale juz nie tak bardzo. Za to co chwilę chodzę sprawdzać czy nie plamie/krwawie ale to juz po szpitalu tak mi zostało.. za tydzień okaże sie czy to cholerstwo sie wchlonelo..
|
|
|
|
#2710 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Za to teraz tak bolały że masakra i całe w sinych szlaczkach fuuuu... No ale powoli wszystko wraca do normy.
|
|
|
|
|
#2711 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2712 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja już po kolejnych badaniach, jest wszystko w porządku. Maluch rośnie i na razie wygląda tak jak ma wyglądać dziecko w 10 tc 3 d Ma dużą główkę-trochę przypomina krewetkę ale są już też widoczne rączki i nóżki.Kolejne badanie za 3 tyg. (też tak często chodzicie-ja mam prywatnego lekarza i płacę 120 zł za wizytę ;/) Większe badania mam mieć w 20 tc ale to w innym miejscu i oczywiście muszę się przygotować na $$$ W ogóle to opóźnienie wczoraj było ponad godzinne wrrr.. ale lekarz bardzo dobry, gabinet super to i ludzi tłum a on nigdy pacjentek nie wygania z gabinetu. Ludzie nawet 160 km do niego dojeżdżają to i tak mam fart, że mam blisko. Lecę na śniadanko i do pracy. Miłego dnia |
|
|
|
|
#2713 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie piersi bolą od samego początku...są nabrzmiałe i czuje je ciągle...
Dziś o 19:30 mam gina...trochę się denerwuje że coś będzie nie tak....ale musze myśleć pozytywnie... Pracodawcy są beszczelni...ja jak wszystko bedzie ok z fasolką wezme dziś zaswiadczenie i jutro im oznajmnie...już nawet aż tak bardzo się nie przejmuje..oni mną się tez nie przejmują tylko wykorzystują... Dziś nie wezme L4 poczekam jeszcze ze 3 tyg żeby sobie kogoś zorganizowali no chyba ze mnie czymś zdenerwują i nie zachowają się kompetentnie.
|
#2714 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Też wracam z pobrania krwi, i też pobrali 5 fiolek. Tylko do pracy dojadę i zjem śniadanie i awaryjnego batonika
![]() Limonka, bardzo się cieszę że wszystko w porządku ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2715 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2716 |
|
Zakorzenienie
|
Aira, przykro mi
przytulam mocno ![]() ja właśnie wracam z usg piersi. dwa razy odwoływałam bo sama ich nie mogłam dotykać a co dopiero nacoskanie głowicą. teraz od kilku dni z bólem nieco lepiej, do tego dr była delikatna - kolejne basanie odhaczone Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
#2717 | |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
Chodzę do miesiąc, płace 150 złotych za wizyte, w cenie mam szybkie usg. Na genetyczne idę gdzie indziej - płace 250 złotych.
|
|
#2718 |
|
Zakorzenienie
|
A ja witam już z pracy. Dzisiejszą noc spędziliśmy już w nowym lokum. Jeszcze musimy dziś i jutro iść do mieszkania starego powynosić resztę rzeczy i posprzątać. Na razie nic ogarnąć nie mogę bo wszystko w pudłach, workach. Pewnie w sobotę dopiero coś trochę rozpakujemy najpotrzebniejszych rzeczy. Reszta będzie czekać aż się przeprowadzimy już do docelowego miejsca.
|
|
#2719 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
))
|
|
#2720 |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
A jak u Was z hemoglobina i hematokrytem?
U mnie juz pod kreska... Hemoglobina tylko lekko, bo 11,7 przy normie od 12. Ale hematokryt 34 przy normie od 37... Mam nadzieje, ze nie dostanę na wejściu żelaza.
|
#2721 |
|
Zakorzenienie
|
mnie bolały ze dwa tyg. i były nabrzmiałe i nawet odrobinę urosły, teraz tylko czasem pobolewają.
|
#2722 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie hemoglobina 11,6 przy normie od 11 a hematokryt 36,1 przy normie od 33. Lekarka powiedziała, żeby się tym nie martwić. Jak spadnie niżej (hemoglobina poniżej 10) to wtedy się będziemy martwić.
|
|
#2723 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie ma co martwić się na zapas. W poniedziałek mam wizytę i zobaczę co lekarz powie, zazwyczaj 150 bierze, ale za badania sporo zapłaciłem bo 230 zł :-( Mnie piersi bardzo bolą od 6 tygodnia a jestem teraz w 9, nie mogę się doczekać jak uslysze bicie serduszka, zobaczę rączki nóżki. Ogólnie to bardzo dobrze się czuje tylko niespokojnie śpię w nocy...3 majcie się dziewczyny
|
|
|
|
|
#2724 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Od pierwszej wizyty mam już 2 kg na plusie...a to dopiero początek.Boję się jak to będzie ale dla maluszka trzeba się poświęcić. Nie jem za dwóch, nie jem słodyczy a waga rośnie. Też tak macie? |
|
|
|
|
#2725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2726 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny, czy któraś z was bierze w ciąży Clexane, Acard albo Duphaston w ciąży?
Jak już wam pisałam to moja 5 ciąża i nareszcie udało się wychodować fasolke na tym zestawie leków )) W pon widziałam już serduszko dziś idziemy się dokładnie zmierzyć do szpitala I mamy karte ciąży!!! Tak się ciesze, że aż się boje :/
|
|
|
|
#2727 |
|
Zadomowienie
|
Aira- trzymaj się kobietko, będzie dobrze
Wątkowo: Auto- jeżdżę Fabią i za nic w świecie mojego autka nie oddam, bo takiego bezawaryjnego i ekonomicznego nie miałam, a co do opinii na temat kierowców ze skody to małż kiedyś pojechał nią na zakupy i jak miał jakąś sytuacje typu konflikt pierwszeństwa to facet wydarł to niego, że tylko pipy fabiami jeżdzą Też zaczęłyście rozważniej i wolniej jeździć? bo ja się zrobiłam taka strasznie pierdołowata... Co do piersi- to jest w miarę ok, było gorzej, ale Tż twierdzi, że ciągle rosną. Witam nowe Mamusie Wyniki badań krwi odbieram dziś, ale też tyle tych fiolek pobrali, że bałam się, że jak wstanę to padnę. Mam do Was jedno pytanie: widzę, że wiele z Was robi usg genetyczne. Mi gin nic na ten temat nic wspomniał (pewnie tego nie robi więc co będzie nabijał $ innym ), poczytałam trochę na ten temat i popytałam moich rodziców (są lekarzami). Moja mama mi to odradza, koleżanka miała robione je x2 (obciążenie genetyczne zespołem Downa w rodzinie), ale nie wykryli u małego bardzo poważnej wady serca (mały miał układ krwionośny jak płaz, krew natleniona i odtleniona się mieszały). Ja sama nie wiem, czy się dodatkowo stresować. Doradzacie je zrobić profilaktycznie czy macie jakieś przesłanki, by je wykonać?
|
|
|
|
#2728 | |
|
BAN stały
|
U mnie najgorszą tragedią był 6tc-8tc ciągłe mdłości, zawroty głowy, piersi mnie tak bolały że szok aż niebieskie żyły było widać a opuchnięte mam tak że biustonosze nowe kupić musiałam bo wszystkie za małe. Obecnie wszystko ustąpiło i jest do zniesienia
natomiast moją ciatka obecnie w 26tc miała mdłości do 16tc ja nie wiem jak ona to przeżyła... Ze względu na moją chorobe lokomocyjną która teraz sie nasiliła razy milion lekarz przepisał mi Torecan trzymam go na wyjątkowe okoliczności jak wyjazd do rodziców 70km.A co do lekarza ja chodzę co 2tygodnie być może ze względu na moją wcześniejszą utratę ciąży teraz jestem bardziej pod kontrolą... ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- Cytat:
Wyobraźcie sobie że miałam już 2razy USG a dopiero za tydzień mam badania typu krew, mocz i karty ciąży też nie mam a jestem w 9tc...
|
|
|
|
|
#2729 |
|
Konto usunięte
|
mama_5raz ja biore i Acard i Duphaston. Profilaktycznie (przez ostatnie poronienie), no i mam tez niski progesteron (dolna granica normy).
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2730 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:41.

jutro sie wiecej bede oddzywac bo dzisiaj uciekam juz pod kolderke
16.06.2012
)
wampiry jedne

to antybełtny eliksir!!!