|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV |
|
6 | 9,68% |
| Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV |
|
2 | 3,23% |
| Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
21 | 33,87% |
| Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV |
|
1 | 1,61% |
| Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
7 | 11,29% |
| Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
6 | 9,68% |
| Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
17 | 27,42% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV |
|
2 | 3,23% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41298705]Dobra, zawsze jęczę i marudzę to dziś na wesoło
Pokażę Wam co wymyśla moja 3latka ![]() To tylko kropla w morzu jej pomysłów i toku myślenia: 1. Babcia: "Olu idziesz do kościoła?" Ola: "nie" B: "ale dlaczego?" O: "bo jadę!" 2. Ola: "co to?" Tata: "ślimak" O: "a czemu on nie fruwa?" T: "bo chodzi" O: "no to gdzie ma nogi???" 3. Wieczorna modlitwa Oli przybiera od jakiegoś czasu taką formę: "[...] i Ducha Świntucha. Amen." 4. Niedziela Palmowa z Olą: w kościele, Ola wyciąga mi opakowanie po batoniku z torebki i krzyczy: "czemu zjadłaś mi batona?!". Jest niegrzeczna, tatuś na ucho szepcze jakieś pouczenia, Ola krzyczy: "nie!!! Ksiądz mnie nie zabierze!!". Ja mówię, że: "ciii, modlimy się", Ola krzyczy: "nie będę się modlić! nie chcę!". Wcześniej: "nie idźmy święcić palemki bo mi ksiądz psiknie wodą w oko". 5. Ja: "Olu! Nie wkładaj brudnych zabawek do buzi!", O: "Mamo! to czemu mi dajesz brudne zabawki??" 6. "Olu, gdzie się podziała moja grzeczna córeczka?", Ola: "poszła w pole i już nie wróci!" 7. Ola z dziecięcą komórką w ręku: "zadzwonię do mojego ojca, niech mi kupi lizaka, ale takiego kwiatuszka!". Kilka godzin wcześniej: ja:"Olu, tata będzie zły, że pomazałaś ściany", O:"nie będzie krzyczał, kocha mnie więc nie będzie zły". Niedzielny poranek z moją Olcią: "Mamo piękna jesteś i wiotka taka, iiii sandałyyyy, gładka taka, kocham cię wiesz, Amen" ![]() ![]() [/QUOTE]Aż się popłakałam ze śmiechu Cudowne dziecko
|
#1382 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#1383 |
|
Wtajemniczenie
|
Trele miałam Cię pytać, bo pisałaś kiedyś że Majka się w tyłek kopie. Mała znów przez kilka ostatnich dni taka cichutka, ale wydaje mi się, że czuje takie właśnie ruchy w zadnią stronę
tylko nie wiem czy rzeczywiście, bo to takie słabe i jakby przytłumione u Ciebie to takie konkretne odczucie czy też dużo słabsze niż jak kopie do przodu?
|
|
|
|
#1384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To tak na stałe??? Gdzie jest Babku,Koala Azealia
|
|
|
|
|
#1385 |
|
Zakorzenienie
|
nie znalazłam że w Kato jest... bo może zadzwoniłabym do szefa i ubłagała wolne
odeślij linka, bo może ślepa jestem ..---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- babku ma wizyte wiec moze jakis prysznic odpręzający bierze... Azealia nie mam pojęcia i koala tez????
|
#1386 | |
|
Rozeznanie
|
Tak na stałe, no co Ty jak wjezdzasz do NS, to same kiepy na ulicach, rumuni dresy z Sandecji
![]() ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1387 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Coś chyba pisała o remoncie czy mi się ubzdurało? ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Cytat:
zapomniał am jak się nazywa,nie Sandecja tylko inna,bardziej w centrum.To gdzie teraz zamierzasz rodzić? |
||
|
|
|
#1388 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny wielkie dzieki za troske
podczytuje was codziennie ale nie odzywam sie bo mam zepsuta klawiature i musze pisać na ekranowej.u nas wszystko dobrze, byłam wczoraj na usg i bedziemy mieli dziewczynke Basie można dopisać na 1 strone. głowka 4,21cm a cała razem z nogami ma 20cm no i waży 274g ale ja sie nigdy tym nie sugeruje i tak ![]() u nas ładna pogoda wiec zaraz ide na spacer i powinnam umyć dziś okna ![]() miłego dnia
|
#1389 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() jesli bedzie, to porod planowany, to w Roztoce, jeżeli znienacka to niestety bede zmuszona w Sądeckim Szpiatlu ![]() ![]() ![]() co tam sie dzieje, to nawet nie chce wspominać... ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Cytat:
O jaka wielka dziopinka A co do mycia okien, to za bardzo nie moge sie nacigać, ale dzis wymyłam 3 w domu ... juz to jakis krok na przod, skoncze wszystkie, to znowu bd musiala myc poprzednie... syzyfowa pracacaluski dla Was |
||
|
|
|
#1390 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
fajnie, ze u Was wszystko w porządkua Babku pisała o remoncie też coś mi się kojarzy |
|
|
|
|
#1391 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#1392 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Wrr jak po 7 zaczęli kosić trawniki pod oknem to koszą nadal. Miałam iść zrobić zdjęcia do dyplomu, ale nie wyspałam się i wyglądam niewyjściowo. Byliśmy wczoraj w kościele załatwić wszystkie formalności związane ze ślubem. Siedzimy z Tż na poczekalni i tak patrzy na mnie dłuższą chwilę i mówi "Kotek Ty jesteś z dnia na dzień piękniejsza" ![]() Gratuluję wszystkich wizyt i poznanych płci |
|
|
|
#1393 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1394 |
|
Zadomowienie
|
Ja już po wizycie, wszystko ok, Bruno rosnie duzy i zdrowy (ponads tydzien wyprzeda OM)
będę wieczorkiem
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
#1395 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gratuluję córeczki ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1396 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1397 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A co on tak rączki złożył,niewyraźnie widać. |
||
|
|
|
#1398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1399 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1400 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dla BasiCytat:
dla Bruna
|
||
|
|
|
#1401 |
|
Raczkowanie
|
Nemosku Kochana jestem, jestem, podczytuje Was codziennie, ale w poniedziałek padł Nam laptop i jeszcze nie mieliśmy czasu kupić nowego, więc czytam Was z telefonu, ale ciężko mi za jego pośrednictwem nadrobić, cytować, więc tylko czytam.
Ale cieszę się z każdej udanej wizyty, kopniaczkow, ujawnionych chłopców i dziewczynek i z tego że wszystko przebiega tak jak powinno :-* My jutro kończymy 14 tydzień i od soboty zaczniemy 15- kiedy to przeleciało ja pytam? Do wizyty 11 dni, chyba się nie doczekam!! Mam nadzieję że do końca tygodnia uda Nam się kupić jakiegoś laptoka i będę już na bieżąco :-*
Edytowane przez Azealia Czas edycji: 2013-06-13 o 13:48 |
|
|
|
#1402 |
|
Zakorzenienie
|
nogi mnie bolą. się nachodziłam z córą dziś. a tu jeszcze do pracy trzeba iść
![]() kto się zamieni?? |
|
|
|
#1403 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się w przerwie między notatkami :/ bleeeee już mi sie wszystko śni nocami
Brawa koala za córeczkę, Basia moja mam ma tak na imię ![]() magalska super że Bruno ładnie rośnie, moja Zuzia póki co ciągle ma tydzień opóźnienia do OM więc nie wiem czy urodzę później czy ona po prostu taka malutka i drobniutka póki co. Zuzia wczoraj pierwszy raz porządnie skopała tatusia mnie tam jest wygodnie i tak leże wczoraj, zasypiam już a malutka nagle się rozbrykała i chyba z 5 minut kopała tatusia w udo mąż to się tak cieszył
|
#1404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1405 |
|
Zakorzenienie
|
zrobiło mi sie słabo i wyszłam na zewnątrz budynku, patrze a babka na ławce siedzi i karmi piersią tak na oko 3,5 latka.. to dziecko samo chodzi i mówi dość wyraźnie... nie sądze że ma mniej niż 3 lata.. posiedzialam chwile i jest ok, nawet bąbel mnie kopnął ;p teraz wróciłam do środka i
![]() ![]() : ziewam: cały czas..... maomami- ja spię tak jak Ty :d a dzisiaj sie obudziłam na brzuchu- co nie zdarzyło mi się od jakiś 4 miesięcy!!
|
#1406 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1407 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Witam mamusie!
Jaki dzisiaj piękny dzień! Nawet posiedzialam na tarasie z książką w dłoni i troche mnie przypiekło, może wezmę jeszcze kocyk, żeby trochę z tyłu nogi opalić. Buźkę osłaniałam, mam nadzieję, że nie będzie żadnych plam :P Cytat:
Cytat:
mam nadzieję, że Wasze problemy już niebawem pójdą w siną dal!Cytat:
Cytat:
Cytat:
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41298705]Dobra, zawsze jęczę i marudzę to dziś na wesoło Pokażę Wam co wymyśla moja 3latka ![]() To tylko kropla w morzu jej pomysłów i toku myślenia: 1. Babcia: "Olu idziesz do kościoła?" Ola: "nie" B: "ale dlaczego?" O: "bo jadę!" 2. Ola: "co to?" Tata: "ślimak" O: "a czemu on nie fruwa?" T: "bo chodzi" O: "no to gdzie ma nogi???" 3. Wieczorna modlitwa Oli przybiera od jakiegoś czasu taką formę: "[...] i Ducha Świntucha. Amen." 4. Niedziela Palmowa z Olą: w kościele, Ola wyciąga mi opakowanie po batoniku z torebki i krzyczy: "czemu zjadłaś mi batona?!". Jest niegrzeczna, tatuś na ucho szepcze jakieś pouczenia, Ola krzyczy: "nie!!! Ksiądz mnie nie zabierze!!". Ja mówię, że: "ciii, modlimy się", Ola krzyczy: "nie będę się modlić! nie chcę!". Wcześniej: "nie idźmy święcić palemki bo mi ksiądz psiknie wodą w oko". 5. Ja: "Olu! Nie wkładaj brudnych zabawek do buzi!", O: "Mamo! to czemu mi dajesz brudne zabawki??" 6. "Olu, gdzie się podziała moja grzeczna córeczka?", Ola: "poszła w pole i już nie wróci!" 7. Ola z dziecięcą komórką w ręku: "zadzwonię do mojego ojca, niech mi kupi lizaka, ale takiego kwiatuszka!". Kilka godzin wcześniej: ja:"Olu, tata będzie zły, że pomazałaś ściany", O:"nie będzie krzyczał, kocha mnie więc nie będzie zły". Niedzielny poranek z moją Olcią: "Mamo piękna jesteś i wiotka taka, iiii sandałyyyy, gładka taka, kocham cię wiesz, Amen" ![]() ![]() [/QUOTE]Mistrzostwo świata! Cytat:
gratuluję córeczki! U nas dziewczynki chyba na równi z chłopcami!Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1409 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam Mamusie
![]() Przeleciałam was tylko...ale tak z uczuciem A nas zaczął się 5 miesiąc![]() Gratuluje poznanych płci,widzę że dziewczynki dogoniły chłopców ![]() Domi fajnie,ze zaczyna wam sie z tz układac.Trzymam kciuki!! weronisek niezła ta twoja córa Z ducha Świntucha padłam![]() Moja dwulatka tez mnie zaskakuje,czasem walnie tekstem to albo lejemy ze śmiechu,albo szczeka nam pada na podłogę Zwłaszcza,ze ona jeszcze takim dzidziusiem jest![]() Ostatnio kapię się,tż w łazience,ja przechodzę ,a ona :"Mamusiu chodź do nas!Kawę robię!Z PIANKĄ" No to poszłam na kawę W filiżance plastikowej czekała na mnie kawa z pianką.Lila do mnie:"Tylko spokojnie,bo gorąca" No ja padłam!Albo: opowiadam jej,że jej ulubiony wujek Daniel(Danio)leciał samolotem,a potem wyskoczył ze spadochronem. A ona z taką zmartwioną miną:"Nie ma juz Danio" ![]() Musiałam jej tłumaczyc,ze szczęsliwie wylądował ![]() Gdybym z nim nie rozmawiała chwile wczesniej po oddaniu skoku,to bym sie nieźle zestresowała ![]() Czy wy takze macie problem z wyborem imienia dla dziecka???Dla córki nie miałabym problemu,a dla syna mam wielki ![]() Liluś wybrała imie Romek Narazie robocza nazywam go DŻORDŻEM!
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#1410 | |||
|
Zakorzenienie
|
Azelalia Dobrze że wszystko ok
![]() Cytat:
nie skorzystam,sory...Cytat:
![]() Ale fajnie ![]() Cytat:
może czekoladę
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:36.

tylko nie wiem czy rzeczywiście, bo to takie słabe i jakby przytłumione
u Ciebie to takie konkretne odczucie czy też dużo słabsze niż jak kopie do przodu?
odeślij linka, bo może ślepa jestem ..

O jaka wielka dziopinka 

Ślub 25.08.2012