![]() |
#391 |
po drugiej stronie szafy
|
Dot.: Miłość, a seks..
Możliwe
![]() Było już tutaj kilka wątków o podobnej tematyce, zresztą nie tylko w wątkach "wagowych" wiele razy rzucano hasła, żeby nie zadawać pytań, jeśli się nie jest gotowym na otrzymanie odpowiedzi. Wiadomo, facet powiedział ostro, zbyt szczerze i gwałtownie, ale z drugiej strony co miał powiedzieć na pytanie dlaczego nie chce już się z nią kochać? Jak delikatnie ująć "bo przestałaś mnie pociągać", żeby do drugiej strony dotarł sens wypowiedzi i nie uraził? Nawet najbardziej zawoalowana polszczyzna, największe eufemizmy będą oznaczały jedno - nie ma seksu bo jest nadwaga. I jak dotrze, to zrani, zaboli, skrzywdzi, wszystko naraz. No nic się na to nie poradzi. Moim zdaniem facet zawalił, bo powinien był jej zwrócić uwagę już jak zaczęła tyć (zakładam, że tego nie zrobił). Jeśli go zaczęło to razić, to powinien był zaproponować jakąś aktywność ruchową chociażby, zwłaszcza że jemu też się przytyło. Powinien siąść z nią i wymyślić coś, żeby dała radę wyskoczyć do tego fryzjera. Wytłumaczyć, że nie tylko dobro dzieci jest w tym momencie ważne, o ogień w małżeństwie też trzeba dbać. A ona zawaliła, bo uznała z góry, że skoro ona akceptuje jego dodatkowe kilogramy, to on też będzie akceptował jej.
![]() |
#392 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#393 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#394 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#395 | |||
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
#396 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#397 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#398 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#399 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja już się wymiksowałam z rozmowy bo po ostatnich wypowiedziach autorki stało się jasne, że nie jest skłonna do jakichkolwiek zmian, ot przyszła sobie ponarzekać jak to źle i tyle ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#400 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#401 |
Zakorzenienie
|
Niektórzy chcą zrobić z wagi temat tabu, a konkretnie z otyłości. Gdyby Autorka popadła w anoreksję, to założę się, że nikt by nie pisał "słuchaj, możesz chudnąć spokojnie dalej, facet jest nienormalny, jak on w ogóle śmie coś komentować. powinien stać z boku i patrzeć biernie, jak się niszczysz, do czasu aż ewentualnie sama będziesz chciała coś z tym zrobić".
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#402 | ||
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#403 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję, dobranoc.
Bo już prawie zgłupiałam, niby ta jane czasem się sensownie wypowiada, ale czasem to tak fanzoli, że głowa mała. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#404 |
Zakorzenienie
|
a ja nieee
po tekście takim jak w temacie bym zaufania nie odzyskała, ponieważ nie mówi mi tego koleżanka, czy znajomy, czy brat, tylko facet byłoby to tak: on: wiesz co, ja to patrzec na ciebie nie mogę, obrzydza mnie koteczku twój brzuch, więc robimy stop z seksem na jakiś czas ja: ... a pomyślałabym: acha, w takim razie łachy bez, ale nie mam zamiaru wysłuchiwać takich uwag, ponieważ sama nigdy bym ci takich nie zaserwowała, choćbyś był wielki jak szafa trzydrzwiowa skończyłoby się to tym, że schudniecie rozważyłabym dopiero po rozstaniu, bo człowiek, który tak nie przebiera w słowach - okazuje ci zerowy szacunek przestałabym ufać takiemu człowikowi - przy czym nie piszę tego teoretycznie, tylko wiem z doświadczenia (po sytuacji, gdzie ktoś mi przykre słowa powiedział, choć nie w temacie wagi czy wyglądu, a ich po dziś dzień nie umiem wybaczyć), jakby to u mnie wyglądało ![]() ----------------------- ale rozumiem, że wiecie, co byście w takiej sytuacji autorki zrobiły, bo tak wam się wydaje Edytowane przez JanePanzram Czas edycji: 2013-06-13 o 15:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#405 |
po drugiej stronie szafy
|
Rozumiem, że może razić jak ktoś wprost i bez ogródek powie, że przestał czuć do nas pociąg fizyczny i doda dokładnie dlaczego.
Ale jak w takim wypadku bez zranienia drugiej strony odpowiedzieć konkretnie i szczerze na pytanie dlaczego nie chcemy się z partnerem kochać? Serio pytam, bo moje możliwości dyplomatyczne tutaj szlag trafił.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#406 |
Zakorzenienie
|
No moje też.
Jakby sie na mnie tłusty wieprz z 30 kg bebechem zwalał w pozycji misjonarskiej to bym zadzwoniła na niebieską linię o pomoc, bo mam przemoc domową. I bym krzyczała i się broniła, a nie kochanie, może byś tak trochę zszedł ze mnie, bo nie moge oddychać, och. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#407 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jak to jest ten Twój Krzysiu, co z nim żyjesz już x lat i go widzisz codziennie, duszkę swoją kochaną, misia pysia swojego, który jakoś tak niezauważalnie ci wziął i przytył (chyba, że przytył tak w dzień, no to wtedy inna sprawa! Sprawa archiwum X) - to jakbyś szokiem reagowała na każdą sytuację erotyczną, to bym pomyślała, że masz Alzheimera ![]() Edytowane przez JanePanzram Czas edycji: 2013-06-13 o 15:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#408 | |
Zakorzenienie
|
Edit: ustaliłyśmy, że brzuchol nie jest chorobowy, tylko makdonaldowy i piwny. Pisałam już, że co innego choroba,a co innego niechciejstwo i wpierniczanie 5kg lodów dziennie.
---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ---------- Cytat:
O to, że facet widział, jak mu żona tyła, ale nic nie mówił, ba, jeszcze jej wpychał drożdżóweczki do ust, a teraz nagle bujaj sie fela? To fakt, też bym sie troche wkurzyła. Ale naprawde nie kumam, że Tobie sie nie podoba, że sie nagle po tych latach wkurzył. I nie zwyzywał od wielorybów i krów, tylko zrozumiałam, że na spokojnie kocham cię, ale schudnij, bo sorry, ale ja ci tak nie przytyłem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#409 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W zasadzie nie byłoby dziwne, gdyby zamiast słów, to na przykład zaczął bić się w pierś jak Tarzan i wykrzyczał "uhuhuhu uhu SIŁOWNIA K***! Znasz takie słowuhuhuhuhu iiiik" do niej, bo zapewne i takie ludzie istnieją, co tak się porozumiewają ale przedziwną jest rzeczą twierdzić, że to jest normalne zachowanie tak oznajmiać swoje potrzeby, jak pan autorki i uważać, że tak się powinno i wręcz jesteś zdziwiona, że się da inaczej ![]() Edytowane przez JanePanzram Czas edycji: 2013-06-13 o 15:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#410 |
po drugiej stronie szafy
|
Wciąż jeszcze nie wyczytałam w tym wątku nieraniącej alternatywy dla wymienionej w tym wątku odpowiedzi na pytanie "dlaczego nie chcesz się ze mną kochać?". Poczekam.
![]() |
#411 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skoro słuchaj kocham cię, ale nie będę z toba uprawiał seksu, bo jesteś gruba jest tak prymitywne ![]() Po francusku lub portugalsku ładniej brzmi, fakt, ale nie rozmawiają poligloci, domyślam się, tylko normalni ludzie. Zawżdy, najukochańsza, azaliż piekności twej tragedyja się przydarzyła, otóż w swej łaskawości raczyłaś byłaś nabrać cudownej swej jestestwości, w liczbie nabożnej 30, co czyni mi smutność w dolnych członkach i, ze skruchą przyznaję, cierpię na niedowład wstydliwy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#412 | |
Zakorzenienie
|
myślę, że po portugalsku to mógłby jej nawet ubliżać na czym świat stoi, a ona by słuchała i słuchała urzeczona, więc forma niczego sobie %)
a poważnie: zakonna bodajże dała opis, jak jej chłopak dał do zrozumienia jakąs taką podobną rzecz a która jej nie obraziła, a jednak zmobiolizowała ale nie mogę znaleźć =/ -------------------- a jeśli chodzi o mnie: to TEŻ bym miała orzech do zgryzienia przy takiej sprawie ale przez to, ze też miałabym problem, to nie uważam, że ten facet zachował się prawidłowo - on zachował się nieprawidłowo na 120% ---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez JanePanzram Czas edycji: 2013-06-13 o 16:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#413 |
po drugiej stronie szafy
|
Zwłaszcza że to ma być odpowiedź na wprost zadane pytanie, a nie wyskoczenie z hasłem o grubym brzuchu ni z tego ni z owego. Bo co innego delikatnie dać do zrozumienia, że może by tak teges śmeges trochę ruchu i emżet, a co innego stanąć w obliczu pytania dlaczego nie ma seksu.
![]() |
#414 |
Zakorzenienie
|
no to mógł powiedzieć: mnie wiem, miesiąc temu łyknąłem viagrę jakąś ruską, a do dzisiaj widze na niebiesko i się nie podnosi
.....albo po prostu wyminąć pytanie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#415 |
po drugiej stronie szafy
|
"to kiedy przestaniesz widzieć na niebiesko i będziemy się kochać?", a potem "czy może już?" "a może już?" "czemu jeszcze nie?"
Jak wyminąć pytanie, kiedy partnerkę temat męczy, nurtuje, a penis nie staje, żeby ominąć temat udanym seksem?
![]() |
#416 |
Zakorzenienie
|
poza tym coś mi się zdaje, że ten jego wstręt nagły nie wypływa z jakiegoś nawiedzenia cudownego z Lourdes
i wcale go nagle nie olśniło i jak użyjemy ostrza Ockhama, który jest skuteczny przy szukaniu źródeł problemów: to Araksjel pewnie ma rację i on dlatego z nia seksu nei uprawia, bo zwyczajnie inną ma na oku, inną się zauroczył wtedy taki wstręt do seksu z małżonką może przyjść nagle i niespodziewanie żona w porównaniu z inną jakaś taka szara jest i taka już znana i codzienna i niepociągająca przez to - więc jej pierdyknął to bez pomyślunku głębszego tym sposobem ją odchudzi Edytowane przez JanePanzram Czas edycji: 2013-06-13 o 16:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#417 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#418 |
po drugiej stronie szafy
|
Może Araksjel ma rację, kto wie. Ale to mnie akurat w tym momencie mało interesuje, bo omawiany jest temat jak dyplomatycznie odpowiedzieć na pytanie o powód braku seksu partnerowi, który tak się zapuścił, że na samą myśl o seksie z nim Sahara i Gobi między nogami. Bo nikt mi nie wmówi, że partner to partner i zawsze się ma na niego ochotę, bez względu na stan, w jakim jego ciało się znajduje.
![]() |
#419 |
Zakorzenienie
|
Ja pierdzielę, ten watek się jakiś absurdalny zrobił, normalnie nie pojmuję.
Laska przytyła 30 kg, normalnie 30 opakowań cukru, mąki czy czego tam jeszcze, i nie, to na pewno nie dlatego mąż nie chce seksu, nie dlatego, że jest wielką kupą obrzydliwego tłuszczu, to na pewno dlatego, że ona wciąż jest piękna, ale on ma na oku inną. No, ja bym na jego miejscu już dawno sobie kogoś innego znalazła. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#420 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bo zdaję sobie sprawę, że takie słowa jak on powiedział, to mówi się raz - i wszystko od razu, w jednej chwili leży więc naprawdę bym się wiła jak wąż po ścianach, wzniosłabym się na wyżyny dyplomacji pewnie wtedy |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:45.