Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę:
Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV 6 9,68%
Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV 2 3,23%
Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV 21 33,87%
Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV 1 1,61%
Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 7 11,29%
Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 0 0%
Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV 0 0%
JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 6 9,68%
Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 0 0%
Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV 17 27,42%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV 2 3,23%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-13, 17:55   #1441
anulka2205
Wtajemniczenie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C

Dzięki Trele, to się trochę uspokoiłam, bo z racji tego pokrwawiania z polipa za każdym razem jak coś poleci, a potem cisza, to mam nerwa :/

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-13, 17:57   #1442
paulinaizabela
Zakorzenienie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
hehe, to dziś pierwszy raz lecisz do pracy z największą przyjemnością?
pochwal się potem foteczkami
Na 2,5h to i z przyjemnością
Jak zrobią wszystko to na pewno obfocę
Mąż wyniósł dziś łózko z tego pokoiku co będzie dla dziecka i tak kombinuję jak by to ustawić...jest w nim już jedna duża szafa a będą jeszcze 3 rzeczy: łóżeczko, komoda i szafa ale mała. Na dwie z tych rzeczy jest miejsce a to 3 to nie wiem gdzie wcisn, chyba że łóżeczko dam pod okno ale wolałabym przy ścianie... na ścianie naprzeciwko jest kaloryfer, więc odpada...może ta komoda wejdzie pod okno...no zobaczymy. Narazie i tak łóżeczko będzie u nas (znaczy się dopiero jak się dziecko urodzi).

Cytat:
Napisane przez Madzik 89 Pokaż wiadomość
A i byłam zapaloną kolekcjonerką karteczek do segregatora
Też zbierałam
Moda też była na karteczki takie kolorowe z małych notesików

A wogóle byłam fanką Kelly Family i zbierałam o nich wszystko Plakaty, wycinki z gazet, zdjęcia
Stary 2013-06-13, 18:00   #1443
Trele_Morele
Zakorzenienie

Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III

Cytat:
Napisane przez magalska Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie, wszystko ok, Bruno rosnie duzy i zdrowy (ponads tydzien wyprzeda OM) będę wieczorkiem
dla Bruna )
Ale Wy gonicie , reszte nadrobie potem

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-13, 18:05   #1444
Nanusia76
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
Masz TP w moje uro

zjadlam donata czekoladowego
Prawdopodobnie będzie cesarka więc termin może się zmienić ale z moim dzieciem to nigdy nic nie wiadomo
Ja czekam na kebaba bez kebaba

Cytat:
o rany, żeby mi jutro córa nie wycięła takiego numerku
Trzymam kciuki oby nie ale.....

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Kiedy lecisz?? Udanego urlopu I pochwal nam się potem ciuszkami
O to jesteś dzień wcześniej ode mnie
Czujesz już ruchy??
Trzeba ulec zachciance

A ja idę na chwilę do pracy, męża zmienię, bo mają z kolegą mebelki montować Ciekawe, czy wszystkie skręcą dzisiaj
Dzięki Lecę juz jutro a jeszcze walizy nie wyjęłam ale za to pedicure mam ślicznie zrobiony, cały dzień się męczyłam
Zakupy na pewno obfocę i wam pokażę .
Ruchów nie czuję ale pani doktor powiedziała że według pomiarów dziecka i mojej budowy to lada dzień powinnam coś poczuć . Waży prawie jak kostka masła 240g i wielkie szczeście że rozłożył nogi bo przez kilka miesięcy spacerowałby w różowych ciuszkach z kokardkami i falbankami

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Ale niespodziankę maluszek zrobił rodzicom

Dziewczyny ale mam zgagę okropną, mamcia mi powtarza cały czas że dziecku włosy rosną
Ojj zrobił , mam nadzieję że juz skończył z wygłupami .
Ach te przesądy naszych mam ale coś w tym jest bo książce "W oczekiwaniu na dziecko" jest napisane że im częściej ma się zgagę w ciąży tym większe prawdopodobieństwo że bejbik będzie miał duzo włosków. Hormony które wywołują zgage odpowiedzialne są za wzrost włosów u malucha. Noooo to mój będzie łysy Kojak

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Ale numer! Dobrze, że spradziłaś przed wyprawką Leoś - bardzo mi sie podoba, tylko miałam takiego kolege na studiach o tym imieniu którego mocnoo nie lubiłam....

Zjadłabym takiego loooda wodnego... ale mam smaka....
Z imionami już tak jest że kojarzą nam się z ludźmi i to nie koniecznie z tymi których lubimy . Oskar mi sie już chyba znudził bo od zawsze chciałam mieć Oskarka więc pewnie Leoś zostanie.
Ja lubię lody robione z jogurtów. Wbijam patyczek w jogurt i do lodówy , lody gotowe
Nanusia76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-13, 18:12   #1445
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jak zaszłam w ciąże to ojciec i niektórzy znajomi mi mówili że teraz powinnam się bawić a nie w pieluchy pchać.
Tylko że nikt nie wziął pod uwagę tego że mi imprezy do szczęścia nie są potrzebne, nigdy nie szalałam, nie chodziłam po klubach itd, nie kręciło mnie to po prostu. Wolałam spotkać się ze znajomymi u mnie w domu czy w jakimś spokojnym lokalu. Teraz też tak mam, wolę spokojne, poukładane, rodzinne życie niż imprezy
E tam, też tak miałam, że całe życie ze mnie domator był, a tż wręcz przeciwnie, a teraz jak ma nastrój to może wyłazić codziennie przez dwa tygodnie, aż nie przystopuje, ale potrafi siedzieć non stop w domu.

Gratuluję wszystkich płci, wizyt i wszystkiego

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-13, 18:12   #1446
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nanusia76 Pokaż wiadomość
Prawdopodobnie będzie cesarka więc termin może się zmienić ale z moim dzieciem to nigdy nic nie wiadomo
Ja czekam na kebaba bez kebaba

Trzymam kciuki oby nie ale.....

Dzięki Lecę juz jutro a jeszcze walizy nie wyjęłam ale za to pedicure mam ślicznie zrobiony, cały dzień się męczyłam
Zakupy na pewno obfocę i wam pokażę .
Ruchów nie czuję ale pani doktor powiedziała że według pomiarów dziecka i mojej budowy to lada dzień powinnam coś poczuć . Waży prawie jak kostka masła 240g i wielkie szczeście że rozłożył nogi bo przez kilka miesięcy spacerowałby w różowych ciuszkach z kokardkami i falbankami

Ojj zrobił , mam nadzieję że juz skończył z wygłupami .
Ach te przesądy naszych mam ale coś w tym jest bo książce "W oczekiwaniu na dziecko" jest napisane że im częściej ma się zgagę w ciąży tym większe prawdopodobieństwo że bejbik będzie miał duzo włosków. Hormony które wywołują zgage odpowiedzialne są za wzrost włosów u malucha. Noooo to mój będzie łysy Kojak

Z imionami już tak jest że kojarzą nam się z ludźmi i to nie koniecznie z tymi których lubimy . Oskar mi sie już chyba znudził bo od zawsze chciałam mieć Oskarka więc pewnie Leoś zostanie.
Ja lubię lody robione z jogurtów. Wbijam patyczek w jogurt i do lodówy , lody gotowe
znaczy bułkę z warzywami ?

i nie proś się, zeby Lesiowi zaczęły włoski expresem rosnąć w 9tym miesiącu bo wtedy to czasem i spać na siedząco trzeba niech już lepiej będzi eten kojak, urosną po naszej stronie brzucha

Wielkie kciuki dla Ani
Stary 2013-06-13, 18:20   #1447
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:

ale co? zgaga?

tez mam ostatnio fazę na lody i kupiłam jakies w biedronie takie z całymi wiśniami na wierzchu- pycha

a i tak rozmawiacie o gumach i smakach dzieciństwa- pamiętacie takie picie w woreczkach ze słomką? nie zapomnę tego smaku mmmmniam
tak zgaga :/
oooo tak, te soczki kosztowały bodajże 40 albo 50 groszy ale najgorsze było to ze nie wolno ich można bylło połozyc
Cytat:
Ja z dzieciństwa pamiętam jeszcze Hubbe Bubbe ale tą metrową, gumy shock i czekoladki magic stars
aaaaaaaaa metrowa zjadałam jedną w godzinę i gumy shock były mega i jeszcze uwielbiałam chipsy biesiadne tanie i dobre :P
Cytat:
też zbierałam i sie wymieniałam a potem siostrzenice odziedziczyły, ale nie wiedziały co z tym robić i udełka obleiły
Cytat:
I lody wodne
pałeczki kolorki
Cytat:
Napisane przez iguana333 Pokaż wiadomość
Dziewczynki ja tak z innej beczki odebrałam dziś wyniki morfologii. 2 miesiące temu miałam wszystkie wyniki troche wyższe niż teraz, teraz w miarę ok ale wszystkie bliżej tego minimum no i hemoglobina i hematokryt poza normą
Hemoglobina 11,62 norma 12-17 g/dl, tamtym razem miałam 12,8
Hematokryt 34,22 norma 35-50 %, tamtym razem miałam 38,7
????????????????????????? ?????????

A tak poza tym - magic stars pyyyychhhaaa i gumy turbo lub kaczor donald też :P
albo dostaniesz żelazo w tabsach ( uwaga na nie, ja po nich miałam problemy z WC) albo bedzie Ci kazał jeść różne rzeczy choć pzypszczam że żelazo..

Cytat:
Dziewczyny mam pytanko - czy jak przebywacie na słonku to też Wam wyskakują takie małe plamki na dekolcie?? Ja się specjalnie nie opalam, ale wystarczy jak wyjdę na spacer i złapię troszkę słoneczka to mnie zaraz wysypuje, swędzi i trzyma tak kilka dni Uczulenie na słonko, czy co?
I dodam, że przed ciążą tak nie miałam.
mi wyskakują na twarzy .

A dzisiaj mi jeszcze jakieś uczulenie wyszło i wyglądam tragicznie
Stary 2013-06-13, 18:31   #1448
anulka2205
Wtajemniczenie

Dziś u nas na wątku ogólny porost włosów weź się napij wody z sodą, taki mix ma moc

Wielkie kciuki dla Ani
Stary 2013-06-13, 19:06   #1449
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Dziś u nas na wątku ogólny porost włosów weź się napij wody z sodą, taki mix ma moc
jestem w pracy i nie mam sody w domu nie wypiję bo idę spać od razu bo obraziłam sie na męża i nie chce z nim rozmawiać. ale do wieczora to mi chyba przejdzie!!? bo jak nie to...
Stary 2013-06-13, 19:21   #1450
agaczilla21
Zakorzenienie

Witam Ja uśpiłam dziecia i dopiero teraz mam czas żeby z Wami posiedzieć...
Odnośnie zgagi- ja miałam mega zgagę w ciąży a Mikołaj urodził się prawie łysy...
A odnośnie żelaza to mi gin kazał pić jakieś w płynie...smak ohyda...jak bym zardzewiały metal lizała...
agaczilla21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-13, 19:27   #1451
24Kasiula24
Raczkowanie

Podczytuję Was dziewczyny ale przez ten remont nie mam czasu być na bieżąco Na szczęście już prawie koniec

Gratuluje udanych wizyt i poznanych płci
Ja mam połówkowe w poniedziałek, zobaczymy czy córcia się potwierdzi, bo ostatnio wpadłam w zakupowy szał w Tesco :P
24Kasiula24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-13, 19:41   #1452
ryba91
Zakorzenienie

http://www.mz.gov.pl/wwwfiles/ma_str...k_24092010.pdf
gdyby któras była zaintresowana

a ja w tesco widziałam spiworki 0-6m i wydały mi się duże i nie wiem czy na zimę odpowiednie.. bo jakieś cienki mi sie wydały... czy któras widziala? z f&f za 65 zł :P i moze sie wypowiedziec?
Stary 2013-06-13, 19:52   #1453
agaczilla21
Zakorzenienie

Ja miałam jeden śpiworek ale Mikołaj w ogóle w nim nie spał...zawsze koszulka, na to pajac i zawinięty w rożek...dodatkowo przykryty cieniutkim kocykiem made in Biedronka jak miał 2 mies przestałam go wkładać do rożka i wtedy ubrany tak samo tylko przykryty kołderką...rączki mu wyciągałam tak żeby leżały na kołderce i się nie odkrywał...i tak śpi do tej pory...

Jak ten czas leci...jutro kończy pół roczku
Stary 2013-06-13, 19:57   #1454
Trele_Morele
Zakorzenienie

Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III

Cytat:
ale foto ciekawe czy ja jutro co dostanę :P
Dostaniesz .. Wogole to co ciekawe co tam sie w Twoim brzuszku chowa . Bedzie ten Wasz wymarzony chlopaczek czy raczej jakas dziewczynka zrobiła Wam psikusa

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-06-13, 20:01   #1455
issia88
Zakorzenienie

Cytat:
a i tak rozmawiacie o gumach i smakach dzieciństwa- pamiętacie takie picie w woreczkach ze słomką? nie zapomnę tego smaku mmmmniam
O jezu to były moje ulubione soczki z dzieciństwa nie raz w plecaku mi się rozwaliły jak pakowałam wszystko jak leci do szkoły a potem takie mokre zeszyty były i posklejane Ale ostatnio te soczki widziałam w Makro, także chyba jeszcze ich nie wycofali.

Cytat:
Ja z dzieciństwa pamiętam jeszcze Hubbe Bubbe ale tą metrową, gumy shock i czekoladki magic stars
Gumy Shock - kwaśne, ze aż mozg wichrowało mogłam je rzuć kilogramami, tak samo jak Donaldy a jeszcze były takie gumy w kształcie papierosa tez faza za nie była

Cytat:
Ja też

Cytat:
I lody wodne
Mmmm.... pamiętam, były tez takie co się samemu robiło sama chemia

Cytat:
Dziewczyny mam pytanko - czy jak przebywacie na słonku to też Wam wyskakują takie małe plamki na dekolcie?? Ja się specjalnie nie opalam, ale wystarczy jak wyjdę na spacer i złapię troszkę słoneczka to mnie zaraz wysypuje, swędzi i trzyma tak kilka dni Uczulenie na słonko, czy co?
Może to być jakieś uczulenie. A smarujesz się kremem, najlepiej filtrem 30!?! W ciąży możliwe są plamki, przebarwienia od słońca, dlatego lepiej uważać

Cytat:
Też zbierałam
Moda też była na karteczki takie kolorowe z małych notesików

A wogóle byłam fanką Kelly Family i zbierałam o nich wszystko Plakaty, wycinki z gazet, zdjęcia
Karteczki tez pamiętam, potem się wymieniało miedzy sobą
To ja byłam fanka Spice Girl, a kochałam się oczywiście w Backstreet Boys
issia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-13, 20:03   #1456
lineczka1989
Zakorzenienie

hej, hej przybiegłam Wam z opisem wizyty

weszłam do gabinetu z opóźnieniem 1,5 godzinnym, bo jakaś babka trafiła się z krwotokiem
jak już weszłam (mama ze mną na usg była) to najpierw pogadała posprawdzała wyniki, wszystko w porządku no to zaprosiła mnie na fotel pogmyrała mnie, ale tym razem delikatniej, stwierdziła że szyjka zamknięta wszystko w porządku no to na usg ułożyłam się wygodnie, posprawdzała wymiary- porównałam sobie z poprzednimi wymiarami i one wszystkie się taaaaak pozmieniały paluszki wszystkie, serduszko w odpowiednim miejscu, z brzuszkiem ok i mówi że serduszko moje maleństwo ma takie jak mniej więcej w 18 tygodniu (ja jestem w 20) ale powiedziała że to różnicy nie robi.
Zjadłam przez wizytą słodkiego... zmusiłam się bo totalnie ochoty nie miałam, opiłam się sokiem słodkim żeby się bardziej ruszała, a ona na usg spała w najlepsze i śpiąc miała jedną nóżkę podkurczoną, drugą wyprostowaną a rączki miała skrzyżowane za główką
i mówi że dalej nie widzi siusiaka ale ręki nie da sobie uciąć, bo na razie jajek nie widać, mówi że chyba że się gdzieś podwinęły ale nie sądzi więc dalej Nela zostaje Nelą
dostałam skierowanie na morfologię mocz i czystość pochwy (jak to się robi i czy to boli?)
i powiedziałam jej o tym drętwieniu ręki i powiedziała, że w ciąży drętwienie rąk i nóg to jest normalne, ale jeżeli mi sinieją palce- a wczoraj mi zsiniały trzymało mnie to z pół godziny, dzisiaj jest dokładnie to samo i dostałam skierowanie do neurologa, ale jeżeli trzeba będzie leczyć to nikt mi tego nie będzie leczył teraz tylko odłożą w czasie najśmieszniejsze jest to, że pytałam w rejestracji to na najbliższy czas nie ma wolnych miejsc więc idę jutro i wciskam się do gabinetu i powiem że w ciązy i skierowanie od ginka może mnie przyjmie a jak nie to będę szukać innego albo prywatnie pójdę

pani położna pytała czy chcę chodzić na spotkania patronażowe z położną gdzie będą mówić o przebiegu ciąży, o porodzie i później o połogu, więc się zgodziłam i idę w poniedziałek na pierwsze spotkanie

aaa no i Nelka waży uwaga.... całe 266 g
no i przytyłam 2 kg :P

nadrobię Was jutro bo dzisiaj nie dam rady za dużo
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-13, 20:04   #1457
agaczilla21
Zakorzenienie

"Położnicy należy zapewnić pomoc psychologiczną w sytuacji niepowodzeń położniczych lub przypadku urodzenia noworodka o bardzo małej masie urodzeniowej, skrajnie niedojrzałego lub z wadą wrodzoną. "

Teoria swoje a praktyka swoje...
Stary 2013-06-13, 20:10   #1458
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
magalska będziecie jakoś zdrabniać imię Bruno???

Ale mnie synek kopię,a raczej puka w brzuszek
Moja Majka miała byc ewentualnie Oskarem , bo to bylo jedyne imie zaakceptowane przez nas oboje. Moj typ to Julian lub Maciej ale moj Tz bardzo sie krzywił. Na szczescie jest Majka - tutaj od razu sie zdecydowaliśmy )

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-06-13, 20:14   #1459
agaczilla21
Zakorzenienie

Na imiona na dziewczynke mam ful pomyslow...a na chlopca nic...mam nadzieje ze bedzie ona...
Stary 2013-06-13, 20:24   #1460
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Czujesz już ruchy??

Trzeba ulec zachciance

A ja idę na chwilę do pracy, męża zmienię, bo mają z kolegą mebelki montować Ciekawe, czy wszystkie skręcą dzisiaj
Składacie juz ?? Ale fajnie .. Ja jeszcze mam pokoj przeznaczony dla Majki totalnie zagracony ! Mysle ze dwa trzy weekendy jeszcze nam zejdzie , bo w tygodniu jestesmy tacy padnieci po pracy ze nie mamy nawet jak cokolwiek ruszyc

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ----------

Cytat:
Ja te czekoladki uwielbiam I do dzis je kupuje

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

Cytat:
Dzięki Trele, to się trochę uspokoiłam, bo z racji tego pokrwawiania z polipa za każdym razem jak coś poleci, a potem cisza, to mam nerwa :/
Jutro masz wizyte prawda ? Uspokoisz sie na troche ) u mnie dzis znowu te kopniaczki tak nisko , I bebnienie jakby po Odbycie ? sory za wyrazenia ale nie wiem czy to sie da inaczej okreslic ? moze to to kopanie w szyjke ???

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-06-13, 20:30   #1461
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Dostaniesz .. Wogole to co ciekawe co tam sie w Twoim brzuszku chowa . Bedzie ten Wasz wymarzony chlopaczek czy raczej jakas dziewczynka zrobiła Wam psikusa

hah, ja to zawsze chciałąm mieć dziewczynkę ale wszyscy mówią chłopiec to chłopiec i sie przyzwyczaiłam i mówię mu per on wiec fajnie byłoby gdyby sie sprawdzilo a tak poza tym to nawet moja mama mówi że będzie miała wnuka pierwszego a szwagier nie może sie doczekać, bo może i im w końcu uda sie zmajstrować małego chłopaczka
z tego wszystkiego tak źle sie czuje.. nie wiem czy to stres czy cos.. ale boli mnie wszystko jak na @ ( nie pytajcie mnie czy mogłaby mi wypaść bo juz 6 miesiecy nie mam wiec nie mam pojecia :P ) krzyż, kość ogonowa, brzuch, boczki .. maluszek dzisiaj dał o sobie znać kilka razy więc już się nie martwie ( ostatnio rpzez 3 dni nie czułam.. ale to zestresu)
ale stresa mam niesamowitego... nawet nie wiem czy dam rade jutro do Was zajrzeć przed badaniami .... bo moze bede chciala przespać te godziny.. a po wizycie idę odprowadzić mamitę ma busa do DE wiec moze mi troche zlecieć wiec sie nie martwcie dam znac do 19 na bank !

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
hej, hej przybiegłam Wam z opisem wizyty

weszłam do gabinetu z opóźnieniem 1,5 godzinnym, bo jakaś babka trafiła się z krwotokiem
jak już weszłam (mama ze mną na usg była) to najpierw pogadała posprawdzała wyniki, wszystko w porządku no to zaprosiła mnie na fotel pogmyrała mnie, ale tym razem delikatniej, stwierdziła że szyjka zamknięta wszystko w porządku no to na usg ułożyłam się wygodnie, posprawdzała wymiary- porównałam sobie z poprzednimi wymiarami i one wszystkie się taaaaak pozmieniały paluszki wszystkie, serduszko w odpowiednim miejscu, z brzuszkiem ok i mówi że serduszko moje maleństwo ma takie jak mniej więcej w 18 tygodniu (ja jestem w 20) ale powiedziała że to różnicy nie robi.
Zjadłam przez wizytą słodkiego... zmusiłam się bo totalnie ochoty nie miałam, opiłam się sokiem słodkim żeby się bardziej ruszała, a ona na usg spała w najlepsze i śpiąc miała jedną nóżkę podkurczoną, drugą wyprostowaną a rączki miała skrzyżowane za główką
i mówi że dalej nie widzi siusiaka ale ręki nie da sobie uciąć, bo na razie jajek nie widać, mówi że chyba że się gdzieś podwinęły ale nie sądzi więc dalej Nela zostaje Nelą
dostałam skierowanie na morfologię mocz i czystość pochwy (jak to się robi i czy to boli?)
i powiedziałam jej o tym drętwieniu ręki i powiedziała, że w ciąży drętwienie rąk i nóg to jest normalne, ale jeżeli mi sinieją palce- a wczoraj mi zsiniały trzymało mnie to z pół godziny, dzisiaj jest dokładnie to samo i dostałam skierowanie do neurologa, ale jeżeli trzeba będzie leczyć to nikt mi tego nie będzie leczył teraz tylko odłożą w czasie najśmieszniejsze jest to, że pytałam w rejestracji to na najbliższy czas nie ma wolnych miejsc więc idę jutro i wciskam się do gabinetu i powiem że w ciązy i skierowanie od ginka może mnie przyjmie a jak nie to będę szukać innego albo prywatnie pójdę

pani położna pytała czy chcę chodzić na spotkania patronażowe z położną gdzie będą mówić o przebiegu ciąży, o porodzie i później o połogu, więc się zgodziłam i idę w poniedziałek na pierwsze spotkanie

aaa no i Nelka waży uwaga.... całe 266 g
no i przytyłam 2 kg :P

nadrobię Was jutro bo dzisiaj nie dam rady za dużo
dobrze ze Nela to Nela

ja to pewnie przytyłam z 5 kg. ostatnio nic nie jadłam bo wiecie.. a wczoraj pofolgowałam z ryżem na mleku, chrupkami, lodami... no powiem Wam że na bank coś poszło m w pupę.. a brzuch mi nie rośnie..
Stary 2013-06-13, 20:32   #1462
Kabriela
Zadomowienie

Cześć dziewczyny wybaczcie ale nie nadrobię, zrobię to po wtorkowym egzaminie, teraz zakuwam i zakuwam i nic mi nie wchodzi.
Byłam dzisiaj na wizycie, okazuje się, że jestem w 19 tygodniu ciąży a w niedzielę zacznę 20 i wtedy powinnam poczuć pierwsze ruchy swojego dziecka, nie znam płci dopiero za dwa tygodnie poznam.
Dzisiaj na wizycie usłyszałam tętno swojego maluszka i się uspokoiłam.

Następna wizyta 25.06 ale nie wiem jak pójdę bo mam zmianę do późna w pracy. A później lekarka idzie na miesięczny urlop, będzie ciekawie.

Gratuluję wszystkich udanych wizyt, poznanych płci i życzę udanego wieczoru.

A i zaczynam mieć humorki jestem strasznie drażliwa.
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-13, 20:34   #1463
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agaczilla21 Pokaż wiadomość
"Położnicy należy zapewnić pomoc psychologiczną w sytuacji niepowodzeń położniczych lub przypadku urodzenia noworodka o bardzo małej masie urodzeniowej, skrajnie niedojrzałego lub z wadą wrodzoną. "

Teoria swoje a praktyka swoje...
?? O co chodzi

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-06-13, 20:37   #1464
budowniczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Gumy kulki mniam,zawsze 10 na raz pożerałam.
Turbo tez lubiałam,mialam nawet pokaźną kolekcję historyjek.

A i jeszcze były gumy Donald

Pamiętam pełno ich było w sklepach,takie kolorowe w pudełkach.
No kazdy je uwielbiał <3 !

Cytat:
Smaczki z dzieciństwa!

Cytat:

ale co? zgaga?

tez mam ostatnio fazę na lody i kupiłam jakies w biedronie takie z całymi wiśniami na wierzchu- pycha

Haha zawsze po szkole sie je kupowalo!

Cytat:
Pamietam, jest to jeszcze wogole?
Cytat:
I lody wodne
do tej pory tylko wodne ... ale bym zjadla kaktusa

Cytat:
Napisane przez iguana333 Pokaż wiadomość
Dziewczynki ja tak z innej beczki odebrałam dziś wyniki morfologii. 2 miesiące temu miałam wszystkie wyniki troche wyższe niż teraz, teraz w miarę ok ale wszystkie bliżej tego minimum no i hemoglobina i hematokryt poza normą
Hemoglobina 11,62 norma 12-17 g/dl, tamtym razem miałam 12,8
Hematokryt 34,22 norma 35-50 %, tamtym razem miałam 38,7
????????????????????????? ?????????

A tak poza tym - magic stars pyyyychhhaaa i gumy turbo lub kaczor donald też :P
mam identyczne wyniki dostalam zelazo 2 razy dziennie i zupelnie inna dieta... no ale moja byla tragiczna!

Cytat:
O tak moja siostra w ciazy od 6 miesiaca pila na zgage... a ja jej pukalam w glowe, mam nadzieje, ze mnie to nie spotka
budowniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-13, 20:46   #1465
agaczilla21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
?? O co chodzi

zacytowane z tego co ryba zamiescila...
http://www.mz.gov.pl/wwwfiles/ma_str...k_24092010.pdf
moj synek urodzil sie z rozszczepem, jest to wada wrodzona a tak na prawde mna sie nikt nie zainteresowal czy nie potrzebuje wsparcia psychologa czy cos... po porodzie bylam w takim stanie psychicznym ze gdzies przez 3 tyg to prawie non stop plakalam...zanim jakos to wszystko ogarnelam...
Stary 2013-06-13, 20:55   #1466
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:
Po tych zdjęciach co kiedyś wstawiałas, to wiem, ze nie kłąmał, ale zabrzmiało jakby się bał, że mu spod ołtarza chcesz ucieć
Niech się nie martwi, nigdzie się nie wybieram

Cytat:
Napisane przez magalska Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie, wszystko ok, Bruno rosnie duzy i zdrowy (ponads tydzien wyprzeda OM) będę wieczorkiem

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość

kooochany
Ostatnio to w ogóle mnie zaskakuje

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość

Czy wy takze macie problem z wyborem imienia dla dziecka???Dla córki nie miałabym problemu,a dla syna mam wielki
Dla córki mam już wybrane dwie opcje - Julia albo Amelia, dla chłopca nie mam pomysłu

Cytat:
Wpadam na chwilkę bo w domu zamieszanie, pakowanie jednym słowem rozgardiasz . U mnie okazało sie że naszej córci urosły jajeczka i ptaszek więc będzie synuś Leon . Tak już się nastawiłam na córcię, mówiłam do niej po imieniu a tu nagle zmiana .... i jakoś tak dziwnie się czuję Cieszę się bo zawsze marzyłam o synku ale.......
A to niespodzianka!

Cytat:

aaaaaaaaa metrowa zjadałam jedną w godzinę i gumy shock były mega i jeszcze uwielbiałam chipsy biesiadne tanie i dobre :P
Biesiadne były pyszne, szkoda że je wycofali. Rufflesy też uwielbiałam Kurczakowe Gumy hubba bubba, donaldy, gwiazdki milky way, wafelki kukuruku, napoje w woreczkach albo ptysie czy inne cuda brane na wynos, oranżadki w proszku jedzone palcem - to zdecydowanie moje smaki dzieciństwa

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-13, 21:04   #1467
nemosek
Zakorzenienie

Hejka jak tam wieczorek Wam mija?

Cytat:
Wstępnie miał być Oskar ale chyba zostanie Leoś.
Ja zaraz muszę dać sobie kopa i w końcu wyjąć tą walizę z szafy i zacząć się pakować
Fajnie masz z tym wyjazdem i zakupami

Cytat:
=
Zawsze w sklepiku szkolnym albo na żużlu kupowałam.Mhhm to było coś
Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Ja z synkiem używałam chusty, ale dopiero gdzieś od 3 miesiąca (wrzesień), bo wcześniej było lato i niemiłosierne upały, więc się nie dało. Tym razem będzie zima, więc planuję nosić praktycznie od urodzenia.

Co do chusty to nie jest to idealne rozwiązanie, ale o wiele tańsze niż nosidełko (ja akurat kupiłam używaną w idealnym stanie za 50zł, więc praktycznie darmocha). W chuście wkurzało mnie to, że jak chciałam dziecko wsadzić tylko na chwilę, to więcej było tego wiązania niż noszenia. Nosidełko pod tym względem lepsze.

Ja mam to samo, jakoś niechętnie się spotykam z innymi, no może na chwilę, ale szybko mam dość. Za to uwielbiam wycieczki z mężem i synkiem
Też rozmyślałam nad chustą
Ale właśnie nie wiem jak z tym wiązaniem czy by mnie nie wkurzało.

Cytat:
Czujesz już ruchy??

Trzeba ulec zachciance

Uległam zjadłam pysznego włoskiego śmietankowo-brzoskwiniowego
O fajnie to jak już ustawicie to może jakaś fotka
Cytat:
O tak to też był szał,albo na takie kolorowe małe notesik z obrazkami np z królem lwem,zwierzątkami.Do dzisiaj je gdzieś mam bo szkoda mi się było rozstać.

Cytat:

Tak żeby zrobić Ci smaka napiszę że właśnie wybieram się z TŻtem na lody chcesz to kupię i Tobie i wyślę e-mailem albo przez USB

Dziewczyny ale mam zgagę okropną, mamcia mi powtarza cały czas że dziecku włosy rosną
smaka mi będzie robić
Trochę się dzisiaj spóźniłaś ale następnym razem czekam czekam na wysyłkę expresową

Cytat:
też zbierałam, ostatnio gdzies mi w ręce wpadł u rodziców
ale patrzcie, całe pokolenie pamięta te słodycze, nazwy gum itd, a teraz jest tego tyle na półkach, że nasze dzieci to juz tak jak my nie pogadaja, że całe pokolenie będzie to samo wspominać- dobrobyt tak jak ostatnio Coralady chyba jak dobrze pamiętam wyjaśniała Małemu w pamiętniku co to jest jakiś tam rodzaj cukierków, bo zanik dorośnie to dawno nie będzie, a my- wszyscy wiedzą co to delicje czy guma donald
Ja wspominam świetnie dzieciństwo.Jakoś tak było swojsko
Teraz jest całkiem inaczej...niestety.

Cytat:
Plamki nie, ale syfki takie małe tak
Ale to tak zawsze miałam

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-13, 21:06   #1468
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Czuję zapach grilla. Ktoś mi smaka narobił

Stary 2013-06-13, 21:10   #1469
budowniczka
Rozeznanie

a ja pamietam jak mialam tamagotchi az dzisiaj bym sobie w to poklikala i zaopiekowala tym 'pieskiem'
budowniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-13, 21:11   #1470
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez budowniczka Pokaż wiadomość
a ja pamietam jak mialam tamagotchi az dzisiaj bym sobie w to poklikala i zaopiekowala tym 'pieskiem'
Ja miałam takie w kształcie serca i było kilkanaście zwierzątek do wyboru Chyba nadal można to kupić. Widziałam w sklepach typu "Wszystko po 4 zł"

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości