Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1. - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-06-13, 18:23   #2431
bmma
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
mysmy zagieli :p
maz wymyslil prezydenta a wyszedl jaruzelski :d

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-13, 18:48   #2432
maria28
Kniaginia

OC, no jak kawa na Kazimierzu, to wiadomo, że udany dzień. Ech, Kraków....

Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość
na rozstępy to może Bio Oil

No i jeszcze wam napiszę że moje dzieciątko ostatnio uwielbia spać na brzuchu, jak po godzinie się budzi przekładam na brzuch i śpi dalej no cóż ma to po mamusi
Tak, też mi polecała, to rossmannowski. A ten z Pharmaceris nazywa się Tokoreduct Forte.

Oooo, żeby moja tak chciała spać, a nie chce, wredota.

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Ja tez kiedys bylam maniaczką konkursów, sporo rzeczy wygrałam, najcenniejsze te antene satelitana z rocznym abonamentem- i to mialam chyba 10 lat-ale to byl wtedy luksus;D A najglubsza rzecza jaka zrobilam, to wygrałam metamorfoze jako nastolatka,ale stchórzyłam i nie pojechałam do wawy na tą metamorfoze bteaz od przypadku do przypadku bo czasu brak...
To nieźle.
Ech, taka szansa na metamorfozę Cię ominęła, może byś karierę jako celebrytka zrobiła...

Ja wygrałam tylko raz - czapkę zimową z logo zespołu metalowego
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-13, 18:56   #2433
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Ale mamy poranek. Polozylam Jakuba na lozku zeby znalezc mu ubranka na spacer bo ulal na wczesniejsze, maz kolo niego siedzial. Nagle patrze a on tak rzygnal az mu oczy ogromne sie zrobily i wystaszony byl bardzo... maz go na bok ale nie potrafi szybko ja dolecialam i szybko na brzuch przerzucilam. Dziecko mokre polecialo mu na glowke jakos przy przekrecaniu. Eh... rozebralam wykapalam utulilam ale jesc nie dalam mimo ze lizal mi dekolt (nie wiem czy dobrze zrobilam). Chcialam przetrzymac z godzine ale padl zanim minela i spi. Glodny i bez spaceru. Mam nadzieje ze nic mu nie bedzie...

A ja zapieram...narzute na nasz materac bo smierdzialo to to. Niby mozna to wsadzic do pralki ale tak duze nie miesci sie i kicha. Dobrze ze na sam materac nie przecieklo...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ojaaaaa współczuje bardzo! szkoda ze do pralki nie wejdzie;/

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość

dowiedziałam sie ze "znajoma" znów jest w ciązy .2 raz .ciaza zaplanowana .1 dziecko - 7 latek , przez nią zostawiony ojcu na wychowanie . matką jest czasem weekendową .
a tak to ma nowego faceta ,to i dziecko będzie "nowe".
dlaczego ludzie tak postepują ?
yh może facet nalegał:/ straszne to!

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
farbuje cały czas

bo są po☠☠☠ani...
Moja byla przyjaciólka tez ma takie podejście- ierwsze dziecko ma rok starsze od Oliwki mojej z gościem mega dzianym ( bo nie bedzie musiała pracować), wyszła za niego, tydzień po urodzeniu dziecka się pokłócili wywallila go z domu i nie pozwalała mu sie z dzieckiem zobaczyć. I wniosła sprawę o alimenty, to gość od rzu o rozwód....w międzyczasie wujków było tysiące....każdy dziany sponsor....
Potrafiła zostawić u mnie dziecko i iść na balety, wakacje z Nią wspominam jako najgorsze- nie umiała dziecku zrobić śniadania, kolacji tylko na krzywy ryj zwalała się do nas z hasłem zrób mi kanapkę bo chleba nie umiem ukroić
Parę lat temu się w☠☠☠☠iałam, stwierdziłam, ze nie bedzie mnie wykorzystywać i jeszcze buntowac mojego dziecka, zeby jej pomysły forsowało i przestałam z Nią gadać- wiem że ma drugie dziecko tez z jakimś dzianym gosciem- i była z nim tylko 3 miesiące po tym jak się synek urodził. Ostatnio mi sąsiadka mówiła, ze się zjeżdżają jacyś do niej wypasionymi furami ( sąsiadka typu monitoring osiedlowy).
Zyje z alimentów na dwójkę, utrzymuje ją ojciec....dzieci nie znaja smaku domowego obiadu od kilku lat ( bo jej mamam zmarła) nie ma kto ugotować, więc chowani na pizzy frytkach , macach i kfc

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
Hej nadrabiam was i nadrobic nie moge - zaznaczylam dwie strony .. Juz mialam odp a tu znowu placz .. :-( wlasnieezymy na lozeczku zjadl ale cos znowu nie halo bo taki niespokojny.

A pochwalem sie - dzis ok 15 przyjedzie moja mlodsza siostra do nas - 1wszy raz zobaczy Emiliana

Aaa to na tyle znowu placz ;-)

Cytat:
Napisane przez eluśka87 Pokaż wiadomość
No dobra to teraz coś napiszę... jestem mega wkur######## wiecie co, dzis maz mial pojechac po nr ksiegi wieczystej i zaswiadczenie ze spoldzielni i co laska ta dzwoni, ze ktos jej daje wiecej kasy i ze onaa rezygnuje.. no zesz k..... to my podpisujemy umowe zalatwiamy papiery a to taka @ mam jej akt notarialny.. zal po prostu:mur :
a nie spisaliscie z nia umowy przedwstepnej z zadatkiem?? mogliscie spisac ze w razie odstapienia z jej strony ma oddac Wam dwukrotność wpłaconej sumy.

Cytat:
STało się to, czego się obawiałam...Kacper uzaleznił sie od smoka....Na watku wsparcia karmieniowego polecono mi odstawic smoka przy problemami z karmieniem, bo moze syn sie uzaleznil i chce juz tylko ssać smoka nie piers. Zdesperowana odstawilam grzecznie-zawsze zasypiał ze smokiem na spacerze dziś na 2,5 godz spał moze 20minut, teraz znow dzikie harce, krzyki, wrzaski- bynajmniej nie z radości...ani spać ani jeśc, zdesperowana dałam smoczka i w ciągu 3 sekund zamknął oczy i zasnął...teraz wyjęłam mu smoka z buzi...ehh ciekawe czy te problemy i szarpanina przy karmieniu to przez smoka...
oj to nieciekawie:///

---------------------
idę się bawić w na nude

aaaaa co do wygranych to ja wygrałam kiedyś jak byłam mała zegarek z Kukuruku zna któraś???
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

Edytowane przez LiwkaO
Czas edycji: 2013-06-13 o 18:58
LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-13, 19:02   #2434
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
OC, no jak kawa na Kazimierzu, to wiadomo, że udany dzień. Ech, Kraków....

Tak, też mi polecała, to rossmannowski. A ten z Pharmaceris nazywa się Tokoreduct Forte.

Oooo, żeby moja tak chciała spać, a nie chce, wredota.

To nieźle.
Ech, taka szansa na metamorfozę Cię ominęła, może byś karierę jako celebrytka zrobiła...

Ja wygrałam tylko raz - czapkę zimową z logo zespołu metalowego
musze zapytac czy sam kolega robil.

---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ----------

Cytat:
STało się to, czego się obawiałam...Kacper uzaleznił sie od smoka....Na watku wsparcia karmieniowego polecono mi odstawic smoka przy problemami z karmieniem, bo moze syn sie uzaleznil i chce juz tylko ssać smoka nie piers. Zdesperowana odstawilam grzecznie-zawsze zasypiał ze smokiem na spacerze dziś na 2,5 godz spał moze 20minut, teraz znow dzikie harce, krzyki, wrzaski- bynajmniej nie z radości...ani spać ani jeśc, zdesperowana dałam smoczka i w ciągu 3 sekund zamknął oczy i zasnął...teraz wyjęłam mu smoka z buzi...ehh ciekawe czy te problemy i szarpanina przy karmieniu to przez smoka...
to ile on ssal ze sie uzaleznil?
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-13, 19:05   #2435
jolanT
Zadomowienie

w na nude nie zgadło mi Smurfa Pracusia

ja wygrałam kiedyś płytę Habakuka w Radio BIS
no i totka czwórkę

Cytat:
na rozstępy to może Bio Oil

Pytałam o wysypkę bo mój ma na bokach ale to raczej coś go uczuliło i dochodzę co to...

No to Antosia będzie bo skoro Tż pyta i Ninka chce dziewczynkę....

co do kupy to wyczyn, siku nam się zdarza ale kupkę nie na szczęście

Wszystko się ułoży, bywa trudno ale widocznie mała potrzebuje więcej jeść i rosnąć, może spróbuj podać mm i zobaczysz czy będzie lepiej. Ja dokarmiam i widzę poprawę a piersią też karmię jeszcze....
A ty jesteś wspaniałą Mamą dla swojej córci i nie myśl że jest inaczej

Pamiętamy
Wojtuś cudny

Najlepszego dla Oliwci

JolanT i Klementyna mam pytanie czy jak przestałyście karmić z nakładkami to bolały was sutki? Bo ja szczególnie jeden mam tak obolały jak na początku karmienia

Aha i pisałyście kiedyś że dzieci wam przy jednej z piersi szaleją nie chcą jeść, szarpią o to też tak mam i otóż karmiłam z pod pachy i było lepiej ale na krótko a teraz nie wyobrażacie sobie leżąc na prawym boku podaję lewą pierś i skutkuje

No i jeszcze wam napiszę że moje dzieciątko ostatnio uwielbia spać na brzuchu, jak po godzinie się budzi przekładam na brzuch i śpi dalej no cóż ma to po mamusi
mnie bolały bardzo przez pierwsze dni choć do teraz czasem mnie zaboli.. moja Ewa nie potrafi dobrze chwycić i tak jakby pcha sutka w drugą stronę jakby do środka i wtedy przy wyciąganiu bardzo boli ;/

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-13, 19:13   #2436
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
A i zjadłam 4 truskawki ze swojego ogródka- tylko tyle się zaczeriwniło, oby małemu nic nie było, bo wieczorem tż ma przynieśc od kolegi 2kg Mówiłyście, ze po ilu mozna zaobserwowac reakcje uczuleniowe?
po ilu truskawkach czy po jakim czasie ? :P jakby uczuliło to po kilku godzinach pewnie już a na drugi dzień to na pewno

Cytat:

to tak jak i u nas
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-13, 19:16   #2437
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
po ilu truskawkach czy po jakim czasie ? :P jakby uczuliło to po kilku godzinach pewnie już a na drugi dzień to na pewno
Ja dałam Miśce trochę banana spróbować to zauważyłam uczulenie następnego dnia. Wysypało jej plecy i brzuszek takie czerwone plamki ale na 2 dzień już zeszło. Szkoda, że nie może jeść banana jak na razie.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-06-13, 19:17   #2438
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
aaaaa co do wygranych to ja wygrałam kiedyś jak byłam mała zegarek z Kukuruku zna któraś???

-----------------------
dobra tą pojechał na żużel Julka i Karol w łóżkach chyba coś zjem chociaż nie powinnam ale mam ochotę na zapiekanki nawet naszykowałąm wszystko by je zrobić więc chyba trzeba zrobić
Stary 2013-06-13, 19:21   #2439
LiwkaO
Wtajemniczenie

na nude się blokuje ((

---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

Cytat:

-----------------------
dobra tą pojechał na żużel Julka i Karol w łóżkach chyba coś zjem chociaż nie powinnam ale mam ochotę na zapiekanki nawet naszykowałąm wszystko by je zrobić więc chyba trzeba zrobić
zrób i wyślij do mnie pocztą

Stary 2013-06-13, 19:34   #2440
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:

widziałyście to: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=698070
taka dyskusja sie w trakcie wątku rozkręciła że popołakałam się ze śmiechu
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-13, 19:37   #2441
LiwkaO
Wtajemniczenie

aaa zapomniałam! anika gratulacje 2 miesiączkówklaski :

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-13, 19:41   #2442
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
jakie one były pyszne

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

Cytat:
aaa zapomniałam! anika gratulacje 2 miesiączkówklaski :
dziękujemy
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-13, 19:41   #2443
despa
Zakorzenienie

GG do despa

[QUOTE=eluśka87;41303653][QUOTE=anika_s;41299949]
Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
Załączam Wam zdjęcie Wojtka.brawo za 2 miesiace i za synka

To udanej wizyty
u mnie tez tak bylo kilka razy ze co podejde do forum to placz ale przejdzie..spokojnego dnia Kasia

No dobra to teraz coś napiszę... jestem mega wkur######## wiecie co, dzis maz mial pojechac po nr ksiegi wieczystej i zaswiadczenie ze spoldzielni i co laska ta dzwoni, ze ktos jej daje wiecej kasy i ze onaa rezygnuje.. no zesz k..... to my podpisujemy umowe zalatwiamy papiery a to taka @ mam jej akt notarialny.. zal po prostu:mur :
a podpisaliście tą przedwstepną?
jak tak to baba Wam oddaje podwójną kwotę

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
Antosiaaaa!!! tak!

hehe np ja nie mam czasu na kryminaly a tu jestem na biezaco jakie czytasz (moj ulubiony gatunek literacki wczoraj kolezanka dzwonila ze mi kupila nowa Marinine - yammiii)
fajnie ze sie odezwalas

i bardzo dobrze!

padlam

ja pisalam, bo Ty mi napisalas zeby kartke wziac. ale Torres krzyczal, nerwy, duzo informacji. to co na sali bylo oczywiste, dzis juz takie nie jest za pozno wpadlam zeby pania rehabilitantke nagrac poza tym ona pokazywala na lalce - ja jestem wzrokowcem i dla mnie to jednak nie to samo co na zywym dziecku

byłam tam - pokserowalam karty wizyt i cel zabiegow (okreslenie dysfunkcji) przynajmniej wiem o co dr google pytac

klask i:
aaa widzisz to takie klocki- mi na moim własnym dziecku pokazywała

Cytat:
ojaaaaa współczuje bardzo! szkoda ze do pralki nie wejdzie;/

yh może facet nalegał:/ straszne to!

a nie spisaliscie z nia umowy przedwstepnej z zadatkiem?? mogliscie spisac ze w razie odstapienia z jej strony ma oddac Wam dwukrotność wpłaconej sumy.

oj to nieciekawie:///

---------------------
idę się bawić w na nude

a jak

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
wesoły wózek mnie rozłożył
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-13, 19:45   #2444
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
My po wizycie u pediatry - okaz zdrowia - no i mamy 7100.Poza tym spacerek po bulwarach i kawunia na Kazimierzu. Udany dzień

A ja nie znoszę all inclusive. Byłam raz i jak za karę. Dla mnie wyjazd to kolacje w różnych knajpach, wizyty na targach no i ogólnie nie przepadam za hotelami wolę apartamenty. W hotelach za dużo ludzi
.
no wiesz jak tak mam wybierac to ja tez rózne restauracyjki ,zakupy,targi,zwiedzanie ,szwędanie ,drineczki , ocean na golasa ,impezy całą noc ,sex o kazdej porze dnia i nocy ,wyrko do południa ehhh marzenia ..... na boga ja mam dzieci "od zawsze " więc dla mnie to luksus jak mogę się najesc wtedy kiedy jestem głodna , jak ktos mi posciel zmienia i jak widze tyle dorosłych ludzi

za 20 lat będę sobie odpoczywac robiąc tylko to na co JA mam ochote (chyba ze wszystkie moje dzieci zaczną mi wciskac swoje dzieci do opieki )

Cytat:
cośty nie spamujesz Ja tez kiedys bylam maniaczką konkursów, sporo rzeczy wygrałam, najcenniejsze te antene satelitana z rocznym abonamentem- i to mialam chyba 10 lat-ale to byl wtedy luksus;D A najglubsza rzecza jaka zrobilam, to wygrałam metamorfoze jako nastolatka,ale stchórzyłam i nie pojechałam do wawy na tą metamorfoze bteaz od przypadku do przypadku bo czasu brak...
wooow super ! no ale z tą metamorfozą to skopałas
Cytat:

Cytat:
Ja dałam Miśce trochę banana spróbować to zauważyłam uczulenie następnego dnia. Wysypało jej plecy i brzuszek takie czerwone plamki ale na 2 dzień już zeszło. Szkoda, że nie może jeść banana jak na razie.
od banana ? myslałam ze to bezpieczny owoc .....
Cytat:
na nude się blokuje ((
mi tez
Stary 2013-06-13, 19:53   #2445
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Cześć

zazdroszczę Wam tyle napiszę

nie mam czasu na nic i staram się mała oduczyć cyca bo nie ujadę karmienie na zawołanie to zło i od 1,5 tygodnia walczę by karmić co dwie godziny ale jest taki wrzask ryk nie mam serca słuchac tego ryku i daję cyca i błedne koło bo ona nawet jak jest nabrzmiała pierś je 4 minuty i przysypia i budzenie nie daje skutku bo tak mocno zasypia a jak odejdę to budzi się i wrzask . ostatnio od 3 nocy nie spi w dzień nie spi drzemki po 15 max 30 minut nawet w samochodzie. Odciągam mleko bo nie raz żeby już poszła spać mówię dam jej butlę to się naje szybko i porządnie i będzie spać i co :dupa: nic nie daje bo dostanie po butli cyca jeszcze i pije jakby cały dzień nie jadła A wagowo 7 tygodni jutro będzie miała i właściwie 1 kg przytyła. Choć jak do tej pory jak sie najadła wieczorem to potrafiła spac po 5-7 godzin ciagiem, a od tych 3 dni cos sie popsula ze spaniem.
smoka ciagnac nie chce ostatnio jak jej dałam to prawie rzygała, szczerze nie mam juz siły na nia, wszystko jest na nie.
Jedyny sukces to to że nauczyła się w końcu leżeć w wózku i mogę choć na spacer niedługi z nią iść. (15-30 minut)

no to ponarzekałam

ja staram się was podczytywać ale zazwyczaj jak włączę kompa to usypiam przy nim albo mała wzywa.

Chyba coś mi te macierzyństwo póki co nie wychodzi.

Miłego dzionka
Nawet nie myśl, że Ci nie wychodzi! Będzie lepiej, już niedługo!

Cytat:

nasz Misiek skraca lewa strone, ma swietnie rozwiniete miesnie plecow, kosztem brzucha.
cwiczenia sa takie ogolnorozwojowe, glownie chodzi o pilnowanie osi symetrii (by lezal tak by odleglosc ucha od barku byla taka sama - ciekawe jak to zrobic jak on teraz caly czas w ruchu
no i wszelkie czynnosci przy dziecku - http://qcm2.quicksilver.pl/img/18/Po...%20dziecka.pdf
dzięki Mam ten poradnik, dostałam od koleżanki ze szkoły rodzenia. Krzyś skręca w prawo, też staram się korygować to, ale to cholernie trudne... :/

Cytat:
moj tz wczoraj 2 godziny stal nad synkiem z ta materia w sówki. bo mu sie wydawalo, ze tak go uspi... caly czas go pytalam czy go usypia czy hipnotyzuje. i ze synek bedzie mial koszmary jak w koncu usnie - dzikie stada sów nad głowa w koncu strzelil kupe, dostal cyca na 4 minutki i odplynal... ale lekko nie jest

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Ale mamy poranek. Polozylam Jakuba na lozku zeby znalezc mu ubranka na spacer bo ulal na wczesniejsze, maz kolo niego siedzial. Nagle patrze a on tak rzygnal az mu oczy ogromne sie zrobily i wystaszony byl bardzo... maz go na bok ale nie potrafi szybko ja dolecialam i szybko na brzuch przerzucilam. Dziecko mokre polecialo mu na glowke jakos przy przekrecaniu. Eh... rozebralam wykapalam utulilam ale jesc nie dalam mimo ze lizal mi dekolt (nie wiem czy dobrze zrobilam). Chcialam przetrzymac z godzine ale padl zanim minela i spi. Glodny i bez spaceru. Mam nadzieje ze nic mu nie bedzie...
Spokojnie Ja też kiedyś coś podobnego zrobiłam - ulał i chciałam na bok przekręcić, a trzymałam na rękach i mi tak dziwnie poleciał trochę głowką w dół, na łóżko Ja oczywiście mało zawału nie dostałam, Krzyś nic A dziś na przewijaku nawijał do drzewa na regale (naklejka) i rzygnął akurat - na twarz - do nosa, do oczu, na włosy... :padam: Ja znów prawie atak serca, a On tylko lekkie zdziwko, że coś Mu chyba do oczek wpadło

Cytat:
JA pytałam położną czy jak dziecko uleje, zwymiotuje czy dokarmiac, to powiedziala, ze zazwyczaj dzieci same wołaja wtedy jesc i żeby im dać..

Cytat:
Heloł

My po wizycie u pediatry - okaz zdrowia - no i mamy 7100.Poza tym spacerek po bulwarach i kawunia na Kazimierzu. Udany dzień

Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość
Koleżanki mają więcej czasu to fryzjer, wizaż, wycieczka, bielizna wpadnie. Mam nadzieję, że nie spamuję CI tablicy?? Warto grać
Mi możesz pospamować tablicę, może coś wygram

Krzyś pięknie spał na spacerku, dziś długo byliśmy, taka piękna pogoda, aż żal by było krótko Ale teraz nadrabia zaległości marudzeniowe, żebyśmy nie mieli za dobrze
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-13, 19:55   #2446
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
no wiesz jak tak mam wybierac to ja tez rózne restauracyjki ,zakupy,targi,zwiedzanie ,szwędanie ,drineczki , ocean na golasa ,impezy całą noc ,sex o kazdej porze dnia i nocy ,wyrko do południa ehhh marzenia ..... na boga ja mam dzieci "od zawsze " więc dla mnie to luksus jak mogę się najesc wtedy kiedy jestem głodna , jak ktos mi posciel zmienia i jak widze tyle dorosłych ludzi

za 20 lat będę sobie odpoczywac robiąc tylko to na co JA mam ochote (chyba ze wszystkie moje dzieci zaczną mi wciskac swoje dzieci do opieki )

wooow super ! no ale z tą metamorfozą to skopałas

od banana ? myslałam ze to bezpieczny owoc .....

mi tez
hahaha dobre to o allinclusive:-P

A co do banana to też tak myślałam. A plamki na pewno po nim bo nic innego nie jadła w tym dniu prócz mleka.

Stary 2013-06-13, 20:02   #2447
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
oj, może za jakiś czas już będzie dobrze po bananku

Cytat:
na nude się blokuje ((

zrób i wyślij do mnie pocztą
jak wszystkie próbujecie się tam wbić to się blokuje

a tam pocztą pakuj Miśkę i przyjeżdzaj
Stary 2013-06-13, 20:03   #2448
Sorceresss
Wtajemniczenie

Odp: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.

Kukuruku- mniam mniam! Pamięt reklamę tv

Brawo za 2m-c. My jutro konczymy trzeci...przy okazji wyniki i wizyta u pediatry. Ciekawe jak waga Filipka. Dostaje raz dziennie butle z mm, reszta karmień z cyca.

Znajomej bardzo odparzało córcię po bananach.

No i ja nigdy nic nie wygrałam, no, w maku jakieś darmowe małe frytki itp.

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-13, 20:09   #2449
LiwkaO
Wtajemniczenie

Bmma a Ty dalej walczysz o plecak dla syna czy to juz coś innego??

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-13, 20:13   #2450
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Kukuruku jest chrupiące i kosztuje 2000
Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
musze zapytac czy sam kolega robil.

---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ----------

to ile on ssal ze sie uzaleznil?
Nie wiem czy na pewno się uzaleznił, ale widze, że smok go bardzo uspokaja...Ja od urodzenia miałam zamiar-jak wiekszość nie dawać smoka, ale zjadał wszystko z 2 piersi i wiercił sie niespokojny z łapkami w buzi, i w koncu zrobilo mi sie go szkoda i skapitulowałam...dałam w 3 tygodniu zycia. Teraz jak mam prolemy z kp to próbuje złapać sie wszystkiego i znalazłam, ze to moze byc wina smoka i, żeby spróbowac odstawić...I już widze, ze ograniczyć sie da na pewno, ale odstawic nie bedzie takie łatwe...na dworze zawsze w wóżku był wrzask jak Go kładłam, wiec dawałam smoka,uspokajał się, zasypiał i wypluwał smoka w dzien jak zaczynal marudzic, a wiedzialam, ze przewiniety i najedzony to czesto mu dawalismy i tez zaraz byl spokojny. No i tż czesto mu dawał w nocy, bo jak przewijam go w nocy i pojde wyrzucic pieluche i umyc rece to Kacper się juz awanturuje, bo chce jeśc już! I zawsze przychodze, a on juz ze smokiem llezy, spokojny i czeka. Ogólnie nie to, ze dziecko cały dzień ze smokiem, albo tylko zasteka juz mu wpychamy, ale sątakie sytuacje, ze sie mu daje-np w kosciele, u lekarza, no i w domu tez. JAkoś pamietam jak pisałas, ze lepiej smoka zabrac bo reki się nie utnie;p A u nas ręce non stop w buzi. Dzis po kapaniu jakims cudem wymeczylismy 2 cycki z 5 przerwami chyba;/ No ale grunt, ze zjadł izawsze zasypiał przy piersi a dzis i wczoraj ryk, krzyk i płącz...chodze, spaceruję, noszę, usypiam nic dalej steka, dałam smoczek usnał w 3 sekundy, Włąsnie mu go siła z buzi wyjęłam, ale się nie kapnął
Cytat:

to tak jak i u nas
to zjem wiecej jak tż wróci, zebym przypadkiem nie przegapiła-jaky mial uczUlenie;p

A metamorfoza -wiem zyciowy bład...jakbym skorzystała to byście nie czytały co u mnie tutaj, tylko na Pudelku;p

Edytowane przez klementyna1
Czas edycji: 2013-06-13 o 20:20
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-13, 20:15   #2451
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.

Cytat:
Ooo zbierałam takie nalepki z tego...spoko to było

Cytat:
no ale szczera prawda kto wie czy i ja na all inc w końcu nie wyląduje... jak to mówi moja przyjaciółka -matka trójki " kochana od drugiego dziecka, to chcesz czy nie chcesz robisz w usługach "

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość

Brawo za 2m-c. My jutro konczymy trzeci...przy okazji wyniki i wizyta u pediatry. Ciekawe jak waga Filipka. Dostaje raz dziennie butle z mm, reszta karmień z cyca.
za wizytę.

Ja też nic nie wygrałam.. Ale też w nic nie gram ) Więc nie dziwię się
Stary 2013-06-13, 20:22   #2452
bmma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Mi możesz pospamować tablicę, może coś wygram

Krzyś pięknie spał na spacerku, dziś długo byliśmy, taka piękna pogoda, aż żal by było krótko Ale teraz nadrabia zaległości marudzeniowe, żebyśmy nie mieli za dobrze

Miło wspominam 2 wejściówki do Tatralandii, super było
Klementyna, szkoda tej metamorfozy
Koleżanka jedzie jakoś na dniach do W-wy na weekend z modą, bo wygrała... za filmik.
Wróciła z tygodnia z Mandaryną na Krecie, za filmik wygrała z Kupca.

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

Cytat:
Bmma a Ty dalej walczysz o plecak dla syna czy to juz coś innego??
Plecak, nadal to samo. Wytrwała jestem

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Stary 2013-06-13, 20:23   #2453
eluśka87
Zakorzenienie

GG do eluśka87

No umowe podpisalismy..ale sam fakt.. ze juz tyle zachowdu tyle kosztow jakby nie bylo ponieslismy.. ale z 6 latka nie chce miec nic do czynienia, nie powazna babka.. no i teraz nie wiem czegos dalej szukamy ahh.. wiec prosze o dalsze kciukasy

Jesli o konkursach mowa to ja wygralam zegarek z kubusia, torbe i pomadke z maybelline w brawo girl, i bralam kilka razy udzial w testach kosmetycznych to cos przyslali, a teraz jest tych konkursow, mam kolezanke co ciagle cos wygrywa fajnie tak

Moj maluszek spi, a dzis do mnie przy cycu cos po swojemu gadal i jakby tlumaczyl.. mamo leci mleko hahaha
eluśka87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-13, 20:24   #2454
nestelle
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.

Cytat:

no ale szczera prawda kto wie czy i ja na all inc w końcu nie wyląduje... jak to mówi moja przyjaciółka -matka trójki " kochana od drugiego dziecka, to chcesz czy nie chcesz robisz w usługach "
hahaha dobre ! zapozycze to sobie .

a ! zapomniałabym - dla Dziedzica za pokazną wage !
Stary 2013-06-13, 20:32   #2455
bmma
Zadomowienie

Cytat:
No umowe podpisalismy..ale sam fakt.. ze juz tyle zachowdu tyle kosztow jakby nie bylo ponieslismy.. ale z 6 latka nie chce miec nic do czynienia, nie powazna babka.. no i teraz nie wiem czegos dalej szukamy ahh.. wiec prosze o dalsze kciukasy

Jesli o konkursach mowa to ja wygralam zegarek z kubusia, torbe i pomadke z maybelline w brawo girl, i bralam kilka razy udzial w testach kosmetycznych to cos przyslali, a teraz jest tych konkursow, mam kolezanke co ciagle cos wygrywa fajnie tak

Moj maluszek spi, a dzis do mnie przy cycu cos po swojemu gadal i jakby tlumaczyl.. mamo leci mleko hahaha

Fajnie tłumaczysz

Moja córcia prócz KP tylko soczku z jabłka odrobinę czasem dostanie, 1-2 łyżeczki, ciutkę jabłuszka startego.

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Stary 2013-06-13, 20:44   #2456
pani22ka
Zakorzenienie

Dziedzicu, za 7100!!!

Cytat:
wygrałam kiedyś jak byłam mała zegarek z Kukuruku zna któraś???
ba!

Cytat:
aaa widzisz to takie klocki- mi na moim własnym dziecku pokazywała
nam też by pokazała, gdyby - pierwsze primo nie spał, drugie primo się nie darł (jak się wziął i obudził )

uwielbiam ten wątek. a ten wózek był wesoły, żeby dziecku było "radośnie" - ja przy tym leżałam.

Cytat:
... na boga ja mam dzieci "od zawsze " więc dla mnie to luksus jak mogę się najesc wtedy kiedy jestem głodna , jak ktos mi posciel zmienia i jak widze tyle dorosłych ludzi

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
Ciekawe jak waga Filipka. Dostaje raz dziennie butle z mm, reszta karmień z cyca.
no to napisz koniecznie!

Cytat:
ależ było chrupiące

Cytat:
A metamorfoza -wiem zyciowy bład...jakbym skorzystała to byście nie czytały co u mnie tutaj, tylko na Pudelku;p

Mój chłop od czasu gdy dziecięciem będąc wygrał na festynie okap - gra we wszystko... Jak ja nienawidzę gadżetów z L&Mów... (on - fanatyczny przeciwnik fajek i ja - neofitka zbieraliśmy kody)...
Ostatnio kupił trzy zodiakowe zdrapki - wygrał Torresowy - 20 zł. Miałam wybrać $, ale zgubiłam zdrapkę nie może mi tego wybaczyć (konkubent), że dzieciowi szczęśliwego losa zgubiłam

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-13, 20:46   #2457
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:

ale o czym Ty mówisz, podpisaliście to zadzwoń do niej i podaj termin zwrotu podwojonej kwoty zadatku no chyba ze masz w akcie okreslony
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-13, 20:46   #2458
Tajgusia
Raczkowanie

A ja się pochwalę, w sobotę kończymy 2 miesiące i dzisiaj była położna mały waży 5700. Ja nadal walczę z zapaleniem ucha, na które obecnie nic nie słyszę a także zmagam się z kryzysem laktacyjnym...w nocy jest ok ale w dzień leci słabo I pomyśleć, że miałam taki nawał, że laktator nie dawał rady
Tajgusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-13, 21:01   #2459
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tajgusia Pokaż wiadomość
A ja się pochwalę, w sobotę kończymy 2 miesiące i dzisiaj była położna mały waży 5700. Ja nadal walczę z zapaleniem ucha, na które obecnie nic nie słyszę a także zmagam się z kryzysem laktacyjnym...w nocy jest ok ale w dzień leci słabo I pomyśleć, że miałam taki nawał, że laktator nie dawał rady
ciągnij lakatatorem ile masz siły-nawet jak piers pusta!
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-13, 22:00   #2460
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:

to zjem wiecej jak tż wróci, zebym przypadkiem nie przegapiła-jaky mial uczUlenie;p

1. Nie kojarzę tego Kukuruku... Dziwne, zawsze lubiłam wafelki
2.
3. Albo w Tap Madl

Cytat:
Ja też nic nie wygrałam.. Ale też w nic nie gram ) Więc nie dziwię się
Hehe, to tak jak ja

Cytat:
Mój chłop od czasu gdy dziecięciem będąc wygrał na festynie okap - gra we wszystko... Jak ja nienawidzę gadżetów z L&Mów... (on - fanatyczny przeciwnik fajek i ja - neofitka zbieraliśmy kody)...
Ostatnio kupił trzy zodiakowe zdrapki - wygrał Torresowy - 20 zł. Miałam wybrać $, ale zgubiłam zdrapkę nie może mi tego wybaczyć (konkubent), że dzieciowi szczęśliwego losa zgubiłam
Okap..?
O, kody z fajek... Zbierało się, zbierało... Ja dopiero od września nie palę (palaczka przez 17 lat )
Co do kuponu - kalafior się odezwał?
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości