|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#15451 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ile dzisiaj zjadłam ? :)
Cześć dziewczyny, dzisiaj jest juz poprawa
sniadanie:serek wiejski, kanapka z serkiem topionym, kawa w międzyczasie jabłkoII sniadanie:1jajko gotowane, kromeczka chlebka razowego, kawusia |
|
|
|
#15452 |
|
Raczkowanie
|
S: jogobella truskawkowa, twarozek 50gr, 3 wasy z miodem , 2 kawy z mlekiem
O: brokuly vggotowane, rybka, jablko, 2 kostki gorzkiej czekolady P: pomarancz K warywa gotowane , kurczak z grilla, kubek kako z miodkiem... mala skucha
Edytowane przez dimar Czas edycji: 2007-04-13 o 22:44 Powód: zmiana |
|
|
|
#15453 |
|
Zakorzenienie
|
a co to za głodówa!!!!!
|
|
#15454 |
|
xxyy
|
czesc dziewczny
ja juz nie wiem co robic, nie jestem glodna a jem ![]() dzis o malo nie kupilam i nie zjadlam milki budyniowej.. ale co z tego.. nadrobilam po powrocie do domu wypijajac 2 szklanki mleka sojowego i zjadajac 5 malych jablek
|
#15455 |
|
xxyy
|
dubel
|
#15456 |
|
xxyy
|
a ogolnie to dzis :
śniadanie: koktajl z : 100 g sera bialego, 400 g kefiru piatnica 0%, pol banana, 5 truskawek mrozonych , a do tego 2 male jablka II śniadanie: jogurt sanok 0% bez cukru, III śniadanie ktore bylo napadem 2 szklanki mleka sojowego, 5 malych jablek ( to w sumie dwa duze) , kawa obiad: 2 ziemniaki, salata lodowa, 200 g kefiru piatnicy 0%, lyzka oliwy, rzezucha kolacja: serek wiejski 3%, lyzka jogurtu, 7 malych jablek w ciagu dnia.. plakac mi sie chce, czuje sie beznadziejnie, bo mam nadzieje ze sie nie kontroluje. juz chyba lepiej jakbym kupila sobie ta czekolade, a takto bedzie ona chodzic za mna przez najbliszy miesiac. myslicie ze jak bede robic sobie jeden dzien w tygodniu w ktorym bede jesc slodycze np na 2 sniadanie.. czy to bedzie zle? bo ostatnio chce mi sie cos slodkiego i mysle ze moglbym sie rzucic na gore slodyczy... wiem ze nie wytrzymam np miesiac bez slodyczy.. czy to 3 sniadanie to byl kompuls? dzis mialo byc ladnie ale nie wyszlo ale na szczescie troche pocwiczylam.. bylam godzine na aerobiku, i jeszcze pojde na godzine na rower wieczorem.
|
#15457 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Dziś: Śn: owsianka z jabłkiem,kawałkiem twarogu,łychą otrębów IIŚn: kromka razowego z chudą wędliną,warzywami O: rybka,warzywa 200g,surówka z czerwonej kapusty,jablko małe Dalej hmm... nie wiem jak się z czasem wyrobię ![]() Jeśli się wyrobię to będzie: P: wiejski150g,kawałek twarogu,orzechy i słonecznik K: chudy twaróg
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#15458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trochę za mało białka moim zdaniem i praktycznie żadnych warzyw nie widzę Myślę,że możesz jeść spokojnie słodycze 1-2x w tygodniu
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
|
#15459 |
|
xxyy
|
a z tym bialkiem to bardzo zle?
bo ja sie staram zeby bialkowo bylo..i tak podliczylam sobie mniej wiecej to bialko i wyszlo mi ze w sniadaniu - w serze bialym 20 g bialka plus w kefirze 12 g bialka, czyli 32 gramy w sniadaniu. w II sniadaniu i III nie wiem ile bialka ale chyba malo. w obiedzie 6 g bialka, a w kolacji w serku wiejskim 16,5 g bialka. czyli w sumie ok 54,5 g bialka. wiem ze sie powinno 1 g bialka na 1 kg masy ciala, ja waze obecnie 50 kg wiec chyba nie tak zle?
|
#15460 |
|
Zakorzenienie
|
powinno być ok 2 g na kg masy ciała i białko powinno być rozłożone równomiernie w posiłkach
I: tuńczyć + 2 białka jaj + ogórki kons II:100 g twarogu+ pomidor + sporo słonecznika, trochę orzechów III: serek wiejski + słonecznik i orzechy IV?? pewnie ryba z surówką V?? nie mam pojęcia- tuńczyka nie zniosę, twarogu za dużo już dziś, jakieś rady??
|
|
#15461 | |
|
xxyy
|
Cytat:
ciezko mi z tym bialkiem bo wegetarianke jestem, wiec odpada miesko, ryby i jajka
|
|
#15462 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
..Nie wiem dlaczego miałabyś nie móc zjeść sobie troche słodyczy,skoro Ty się już NIE ODCHUDZASZ .Cytat:
|
|
#15463 | |
|
xxyy
|
Cytat:
nie chce jesc kiedy nie jestem glodna, nie chce takich napadow. nie chce zeby cos mialo nade mna kontrole, chce ja miec kontrole nad tym co jem. dola mam jak stad do jadra ziemi ale jutro bedzie lepiej.
|
|
#15464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#15465 |
|
Zakorzenienie
|
Ś; owsianka, banan
IIŚ: grahamka z masłem, sałatą, szynką i ogóraskiem IIIŚ: activia suszona figa ![]() O: jajko sadzone, troche ziemniakow, miska mizerii, 2 kromki czarnucha z maslem i serem P: nie wiem czy bedzie, a jesli tak to.. hm.. wiesniak... K; pol kostki twarogu i jak? |
|
|
|
#15466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Ogólnie to mi się podoba
|
|
#15467 | |
|
xxyy
|
Cytat:
za duzo ich bylo. mialam zaplanowany ladny dzien, 5 posilkow a najadlam sie jablek i zadnego z tego pozytku tylko bol brzucha i jest mi niedobrze starsznie. humor popsul mi sie juz na dobre i to przez taka glupote i nie wiem jak sobie go poprawic, moze po wieczornej wyprawie na rower z przyjaciolka bedzie lepiej
|
|
#15468 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
dziś ciut lepiej 1ś 2lyżki owsianych + 2 łyzki otrębów jogurt activia kawa z mlekiem 2ś banan ob jajko sadzone i warzywka na patelnie mniam będzie podw wiejski chyba kol twaróg chudy zezczypiorkiem i kromka żytniego |
||
|
|
|
#15469 |
|
Rozeznanie
|
1sn. buleczka wieloziarnista + salata i ogorek, 2 czerwone herbaty
2sn. jogurt naturalny danon, male jablko, 2 czerwone herbaty ob. tofu + troche kukurydzy, salaty, ogorka, serka feta pod. pomarancza i czerwona herbatka (jeszcze jedna w planie )(w planie )kol. serek wiejski z salata i ogorkiem (albo sam ), pol szklanki kefiru 0%, i ze dwie czerwone herbatyco o tym myslicie?
|
|
#15470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem o co chodzi z kontrola, miałaś ochotę na jabłka i zjadłaś - niebezpieczna jest taka nadmierna kontrola, czy wszystko musi być perfekcyjnie zaplanowane Obiadu nie ma bo brzuch boli, ale wycieczka rowerowa nie zaszkodzi z pewnością Ps. Przepraszam, ze Cię czepiam, ale mam paskudny humor
|
|
|
|
|
#15471 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A mogłam dalej jadać bardzo mało... Najgorzej jest się przełamać.............
|
|
#15472 | |
|
xxyy
|
Cytat:
moglam zjesc te jablka bo mialam na nie ochote - tak sobie wmawiam przełamać? tzn?
|
|
#15473 |
|
Raczkowanie
|
To, że nie chciałam jeść, broniłam się, bałam się przytyć...A jak już zrozumiałam moje "przyzwolenie", że muszę przytyć to poszło szybko wszystko. Za szybko i za dużo... Ale ja jestem słaba psychicznie, bardzo wpływowa, nie kierujcie się tym co ja mówię, miejcie swój rozsądek.
|
#15474 |
|
xxyy
|
lemon, rozumiem Cie, ja tez wlasnie teraz czuje takie 'przyzwolenie', mam przytyc do 52 kg, niby tylko 1 kg, bo 1,5 kg juz przytylam przez ostatni tydzien. i boje sie ze skoro waga tak szybko poszla w gore to zaraz znow bedzie wiecej i wiecej.. czuje takie przyzwolenie ze moge jesc wiecej i dlatego mam takie dni jak dzisiaj kiedy opycham sie czyms. korci mnie zjedzenie czekolady, z jednej strony mysle sobie - moge, przeciez od jednej nie przytyje. ale co bedzie jesli bedzie korcilo mnie codziennie, bede jadla wiecej wiecej i wiecej? wiem ze nie znam umiaru..
i chcialabym sie go nauczyc.. odzywiac sie dalej zdrowo, mimo ze nie jestem juz na diecie odchudzajacej.
|
#15475 |
|
Wtajemniczenie
|
ś: jajecznica z dwóch jajek i 112,5g warzyw z teflonu (marchew, kalafiory, kiełki soi, groch
zielony, fasola szparagowa, pietruszka, grzyby chińskie, pędy bambusa), o: 50g kaszy gryczanej, mięso z kurczaka z teflonu, trochę sałatki greckiej ( IIś; pomarańcz, grahamka z szynką drobiową i pomidorem p: niecała garść ziarenek słonecznika, 100g twarożku (100g półtłustego twarogu, trzy łyżki mleka 0,5%), marchewka kawa 3in1 MacCoffee, trzy pieguski z kawałkami czekolady i orzechami laskowymi k: 200g serka wiejskiego Mnie się podoba. Zdrowo z odrobiną luzu Ile to kalorii ?
|
#15476 | |
|
xxyy
|
Cytat:
|
|
#15477 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
.I Śniadanie - kromka ciemnego chleba z serkiem Philadelphia Light i świątecznym pasztetem II Śniadanie - serek wiejski ze szczypiorkiem I danie : zupa pomidorowa II danie : chińszczyzna (która sama przyżądziłam )
|
#15478 |
|
Zakorzenienie
|
na podwieczorek jednak tunczyk
|
|
|
|
#15479 |
|
xxyy
|
wrocilam z rowerku, zrobilam 15 km
, wywialo mi z glowy wszystkie glupie mysli jak jeszcze raz sie pojawia to prosze o
|
#15480 | |
|
Raczkowanie
|
ja wrzuce swoj dzisiejszy jadłospis;
ISN; 50g muesli SANTE( bez cukru) z 2 łyzkami jog nat - lubie takie gęste ;D, kiwi IISN; jabłko, jogurt 200g (czerwony grejfrut z zielona herbata ppyyyycha - pisze że "upiększa";P_)obiad;(o 15;00 dopiero;/) kawałek karpia w piwie (nie jadłam panierki bo nie lubie) pół talerza kapusty kiszonej, 4 łyzki kaszy jaglanej o 16;00 - kiwi, jabłko podwieczorek/kolacja ; wlasnie jem ; serek wiejski piatnica 3% 150g z wkrojonym szczypiorkiem kurcze chhyba nie za dobrze ![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:35.

jabłko

ja juz nie wiem co robic, nie jestem glodna a jem 

Obiadu nie ma bo brzuch boli, ale wycieczka rowerowa nie zaszkodzi z pewnością