Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, cz.16! - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł części 17 Mam lipcowo- sierpniowych?
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.17 ! 0 0%
Lekki poród i po krzyku, mleko piję łyk po łyku- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! 6 9,38%
Ciężki poród, ból i krzyki, mamy mleczka pierwsze łyki- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! 1 1,56%
Rozpakowywanie rozpoczęte!-mamy lipcowo-sierpniowe 2013,cz.17! 9 14,06%
Wiele bólu, łez i wzruszeń wynagrodzi nam maluszek-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! 4 6,25%
Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! 16 25,00%
Pierwsze maluszki już przywitane, a jeszcze nie wszystkie torby spakowane!-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! 4 6,25%
Pierwsze maluszki oklaskujemy i w popłochu torby pakujemy-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! 13 20,31%
Nasze dzieciaczki chcą być czerwcowe,bierze już nawet mamy lipcowe!-Mamy VII-VIII 2013, cz.17! 6 9,38%
Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!-Mamusie VII-VIII 2013 cz.17! 5 7,81%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-14, 13:02   #811
surka
Zakorzenienie

Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
A u gina ostatnio nie zostawiłaś?

Jak mieszkaliśmy w poprzednim mieszkaniu na 3 piętrze, a na dole gość miał ogródek to notorycznie dostawał moje majtki w prezencie jak zawiał wiatr, a one się suszyły na suszarce nie chodziłam juz po nie, bo mi było wstyd jak nie wiem.. a że same stringi i to koronkowe jakieś to spaliłabym ładnego buraka i tak oto straciłam z 5 par jak nic

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
rany, mam nadzieję, że nie

trzeba było Tżta po nie wysyłać:
Tż: masz coś co należy do mnie
G: ??
Tż: koronkowe stringi!

Cytat:
brzuch mi od wczoraj twardnieje, apteka blisko ale w ta pogode jakos nie umiem wyciagnac nosa poza chłodny dom ale juz po poludniu musze isc bo non stop sie stawia [COLOR="Silver"]
Chyba za mało odpoczywasz Mi też twardnieje, ale w ncy obudził mnie ból krzyżowy i jak na @ wzięłam nospę i udało mi się usnąć
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 13:03   #812
dzoan
Zakorzenienie

Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Może mąż ci podbiera?!
Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
może na tyłku tżta je znajdziesz?
sprawdziłam..w jego koszyczku z gaciami nie ma...
jak wróci z pracy obbadam co ma pod spodniami

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 13:04   #813
surka
Zakorzenienie

Twe super Alek rośnie, ale bar mleczny to masz maławy. Zazdroszczę
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 13:05   #814
lachryma
Zakorzenienie

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41318408]
1. jadłam czereśnie !!!! [/QUOTE]
o jaaa, zazdroszczę
kupiłaś w sklepie czy gdzie?
ja widziałam już w paru miejscach czereśnie, ale ciągle mam wrażenie, że lepiej jeszcze poczekać na takie prawdziwe.

Edytowane przez lachryma
Czas edycji: 2013-06-14 o 13:06
lachryma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 13:05   #815
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Już dopisuję, przepraszam
To może ja też poproszę o dopisanie. Miałam tego nie robić, bo tak pomyślałam sobie, że nie dotrwam do kolejnej wizyty, ale od dwóch dni podbrzusze mnie nie boli, nic się nie dzieje, więc może jednak Pani doktor jeszcze przed porodem mnie zobaczy. Może i dentystę, do którego jestem później umówiona i zaliczę.
Bardzo więc proszę o dopisanie wizyty na 24.06. Z góry serdecznie dziękuję Pani prezes i ślę przytulasy
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 13:07   #816
dzoan
Zakorzenienie

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41318408]AAAAA skonam ja tam bym po nie chodziła ;0 he he

nie pochwaliłam się wczoraj ale:

1. jadłam czereśnie !!!!

2. naprawiła mi sie pralka !!!
stało się to wszak po 6 pustych praniach raz z octem raz z sodą, ale działa i już nie śmierdzi... wrzuciłam rano na próbę pranie... zobaczymy [/QUOTE] za przeczyszczenie praleczki

Co do czereśni, to chyba teraz reklamują w Lidlu za niecałe 2zł..
Ja aż tak nie przepadam za wiśniami i czereśniami.. wolę truskawy, maliny i jagody

Stary 2013-06-14, 13:08   #817
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
o jaaa, zazdroszczę
kupiłaś w sklepie czy gdzie?
ja widziałam już w paru miejscach czereśnie, ale ciągle mam wrażenie, że lepiej jeszcze poczekać na takie prawdziwe.
U mnie na drzewach coraz piękniejsze. Na razie mają taki bardziej pomarańczowy kolorek, ale myślę, że to jeszcze kwestia dwóch- trzech słonecznych dni.
Stary 2013-06-14, 13:08   #818
mela1234
Zakorzenienie

A ja za niedługo na zebranie do Małgosi nowej szkoły muszę jechać. Ciekawe co tam będzie?
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 13:09   #819
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Ja aż tak nie przepadam za wiśniami i czereśniami.. wolę truskawy, maliny i jagody
ja uwielbiam arbuzy, czereśnie, truskawki i borówki. i tego muszę się najeść przed porodem
Stary 2013-06-14, 13:09   #820
Anulka_p
Zakorzenienie

O, Malinka jest na pasku. Pewnie, więc nie rodzi!
Stary 2013-06-14, 13:10   #821
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie na drzewach coraz piękniejsze. Na razie mają taki bardziej pomarańczowy kolorek, ale myślę, że to jeszcze kwestia dwóch- trzech słonecznych dni.
Widzisz, a u mojego wujka czereśnie na drzewie gniły ostatnio przez te deszcze i dużo się pomarnowało.
Stary 2013-06-14, 13:11   #822
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
już nie mogę się doczekać takich tych wielkich, ciemnych, twardych czereśni
Stary 2013-06-14, 13:12   #823
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
hahahha dobre))))) aco jego żona na to?
nie wiem, nigdy zażaleń nie miałam

Cytat:
dziękuję

Ja miałam podjechać na targ po truskawki, ale póki co ani włosów nie umyłam, ani make-upu nie zrobiłam.. muszę się ruszyć, bo mam chcica na te owoce
No ja tez taka rozmemłana na maksa..

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41318408]
nie pochwaliłam się wczoraj ale:

1. jadłam czereśnie !!!!

2. naprawiła mi sie pralka !!!
stało się to wszak po 6 pustych praniach raz z octem raz z sodą, ale działa i już nie śmierdzi... wrzuciłam rano na próbę pranie... zobaczymy [/QUOTE]

1) ooo ja, tez bym zjadła
2) brawa dla pralki samonaprawcza!

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Chyba za mało odpoczywasz Mi też twardnieje, ale w ncy obudził mnie ból krzyżowy i jak na @ wzięłam nospę i udało mi się usnąć
N0 dzisiaj będę głównie leżeć, a co mi tam

Cytat:
sprawdziłam..w jego koszyczku z gaciami nie ma...
jak wróci z pracy obbadam co ma pod spodniami

Cytat:
To może ja też poproszę o dopisanie. Miałam tego nie robić, bo tak pomyślałam sobie, że nie dotrwam do kolejnej wizyty, ale od dwóch dni podbrzusze mnie nie boli, nic się nie dzieje, więc może jednak Pani doktor jeszcze przed porodem mnie zobaczy. Może i dentystę, do którego jestem później umówiona i zaliczę.
Bardzo więc proszę o dopisanie wizyty na 24.06. Z góry serdecznie dziękuję Pani prezes i ślę przytulasy
Dopisane.
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 13:13   #824
paulinka777
Raczkowanie

Dzień dobry dziewczyny! Gratulacje za wszystkie tc
Trzymam kciuki za wizyty i zastanawiam się co u Perse i Cynamonkowej.

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie do doświadczonych mam głównie, ale może któraś też będzie wiedzieć:

1. Czy dziecko musi spać przy zasłoniętych zasłonach i mocno zaciemnionym pokoju? mam firanki które są grubsze na tą chwilę, nie dam rady kupić pewnie przed porodem normalnych zasłonek a rolet nie planuję. Mam zewnętrzne rolety które prawdopodobnie będę opuszczać (tak żeby prześwity były). Jak wasze dzieciaczki śpią?

2. jaka powinna być temp do spania dziecka - nam na SR babeczka mówiła generalnie dziecko powinniśmy chować w takiej temperaturze w jakiej my funkcjonujemy, a my śpimy np teraz przy otwartym oknie... i teraz mam wątpliwości czy tak nadal będziemy mogli...

trochę glupie te pytania, bow ydaje mi się, że znam na nie odpowiedź, ale chciałabym posłuchać waszych opinii i się upewnić.

1. U nam w sypialni jest akurat najciemniej, bo drzewo jest za oknem a mamy tylko firankę i na razie nie zamierzam tego zmieniać. Zobaczymy w praniu.
2. Nam na SR mówili, że można spać z dzieckiem przy otwartym oknie, tylko żeby ustawić łóżeczko tak, żeby nie stało w przeciągu.

Cytat:
Napisane przez Sofina Pokaż wiadomość
Zazdroszczę Wam, że możecie sobie wszystko poukładać, u nas remont trwa z przerwami od lutego/marca, a szafa na rzeczy będzie w połowie lipca dopiero. Do szału mnie już doprowadzają pudła i te poupychane ciuchy
Lecę Was doczytać
Ojej, znam ten ból doskonale. My od lutego żyliśmy w kartonach, rozmakowaliśmy je dopiero w ostatnią niedzielę. Rozumiem Twoją frustrakcję doskonale

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jak sie podaje niemowlakom witaminy? Chce karmic naturalnie i zakladam, ze z butelki nie bede korzystac na poczatku i jak i kiedy mam z tej kapsulki podac dziecku witaminy. Pipeta, na lyzeczce, w trakcie czy po karmieniu??
Moja szwagierka podawała ostatnio swojemu 7miesięcznemu synkowi witaminę przy mnie. Podawała bezpośrednio z tej kapsułki i to akurat było przed jedzeniem, ale szczerze- to nie wiem czy to ma jakieś znaczenie biorąc pod uwagę ile razy dziennie je niemowlę

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Mam w sumie podobną teściową
To jakaś masakra dla mnie, bo to jej 1 wnuk, więc wydaje mi się, że powinna się trochę bardziej cieszyć. Moja mama dzwoni do mnie codziennie, ciągle pyta o małego, siostra tak samo, ciągle kupują jakieś ciuszki, pierdółki, siostra chce nam kupić łóżeczko, a od stony tż jakby nie było tematu - ot, rośnie mi brzuch
Ale może to i dobrze, bo jak ktoś miałby nam później cokolwiek wypomnieć ( a pewnie by tak było) to nie chcę od nich nic
Powiem Ci ze swoich obserwacji, że chyba najczęściej jest tak, że matka jest bliżej z wnukami od strony swojej córki niż syna i ogólnie to zaangażowanie emocjonalne jest większe jeśli chodzi o dzieci córki, niż syna.
Moja teściowa już nawet na głos powiedziała, że swojej córce to ona zwraca na coś uwagę, ale do mnie to ona nie odważy się nic powiedzieć (chociaż i tak w to nie wierzę , bo znam ją już doskonale)- oczywiście chodzi o wszelkie kwestie opieki nad dzieckiem

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość

No to chwalę sie detalami z pokoiku Lali - lambrekin, poduchy na krzesla, owca, łapacze snów, roletka - no i oczywiscie sama wneka ("norka") do spania . Po poludniu wrzucę lozeczko Lili i nasza sypialnie, musze rozpracowac baldachim najpierw .
Ładnie?
ŁAŁ! Podziwiam Cię Kochana! Pięknie to wszystko wygląda i mam wizję waszego całego mieszkania takiego domowego Gratuluję!
Stary 2013-06-14, 13:13   #825
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Zapraszam po porodzie hahaha
Eee tam wszystko co fajne to po porodzie
Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Melduje ze ktg dobre,ale cukry mierzone glukometrem jednak niedobre,norma po 1godz do 120,a ja miewam 140,czasem 170. Kazali mi isc na patologie pogadac z lekarka od cukrzyc ciazowych, oczywiscie sie niezle zestresowalam. Lekarka natomiast kazala jak najszybciej ponowne obciazenie glukoza zrobic i odrazu poczekac na wynik. Wiec w pon z rana jade na glukoze a potem usg. A ktg kazali za tydzien juz powtorzyc. Ide sie zdrzemnac a o 16 mam egzamin,przepraszam ze nienadrabiam,ale brak sil. Przelece was wieczorkiem
Trzymam wszystkie kciuki i ślę przytulanki będzie dobrze. U nas innej opcji na forum nie ma wiesz że to szczęśliwe forum
Cytat:
Jasne, jasne. są!!

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
te rozstepy to chyba są zalezne od natury/budowy skóry czy nie wiem czego, bo tutaj juz mamy tyle przykladow ze kremy nic nie pomogły a te które niczym sie nie smarowały nie maja itd
Ja też się niczym nie smaruję a brzuszek gładziutki jak pupcia niemowlaka. Mam nadzieję, że po porodzie nic nie wylezie, ale to chyba jest związane z typem skóry sucha tłusta
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41317281]kciuki zaciśnięte!

no rzeczywiście mamuśkę nastraszył ah te dzieciaki ...

ale super z tym tarasem, zazdroszczę !!!
my właśnie zaczynamy remont tarasu i nie mogę doczekać sie końca... narazie mam zabetonowane kotwy, bo robimy też na nim altanę...

ale mam zjazd energetyczny, może to przez pogodę bo pochmurno i wieje...
normalnie jem lody, leże na kanapie i nie chce mi się palcem ruszyć...
ale główka pracuje...

rozstępy to wg mnie kwestia genów i może szybkości rozciągania się skóry... smaruję się raz po raz... tzn prawie wcale i nie mam w ogóle ani na brzuchu ani na piersiach...
za to kiedyś jeszcze w liceum schudłam nagle bardzo i wyszły mi na kolanach

Perse, Cynamonka - jak tam?
Malinka ??[/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Radzę sobie wyśmienicie dziewczyny grzeczne, jedzą mniej więcej o tej samej porze;-)
Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Zostaw je. Jak zauważysz jakiekolwiek reakcje alergiczne to szybko wypierzesz

Ja się raczej nastawiam na martwienie do końca życia Ale fakt, że teraz to jest masakra

Cukry chyba faktycznie trochę wysokie Ale dobrze, że ktg wyszło ładnie.
Z tym martwieniem to masz rację

Oliath
bardzo oryginalne i ciekawe mebelki

No to lecę do ginki. Potem wizyta na grillu u teściów
Stary 2013-06-14, 13:14   #826
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
za przeczyszczenie praleczki

ostatnio Tż zafundował mi z Lidla, mało bo mało ale dobre były

Teraz czekam aż drzewa u teściów sie zaczerwienią

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 13:15   #827
tysia222
Raczkowanie

malaczarnakejt- gratulacje tygodnia! Przypomniałaś mi tym samym, że my wczoraj rozp. 33 No i czekam z niecierpliwością na fotki jak się ogarniecie na nowym miejscu.

Anulka- ja smarowałam się od początku ciąży i o dziwo mam na piersiach- choć nie urosły mi za bardzo, i na udach od wew a na brzuchu, który zdecydowanie powiększył się najbardziej póki co nie mam i jak to wyjaśnić to nie wiem
tysia222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 13:17   #828
Anulka_p
Zakorzenienie

Muszę się wyżalić. Martwię się bardzo. Moja kicia wczoraj prawie cały dzień buszowała na dworze. Zazwyczaj po takich eskapadach grzecznie przesypia noc w swoim legowisku zaraz obok mamusi (czyt. mnie). Tym razem było inaczej. Wyspała się chwilkę i wieczorem znowu poleciała. Nie ma jej do tej pory....Jeszcze nigdy nie zdarzyło jej się być poza domem tak długo. Boję się, że coś mogło jej się stać. Dzwoniłam już spanikowana dwa razy do męża. Kazał mi się nie martwić, bo wróci, ale wiem, że sam się stresuje, bo to do mojej Majci po prostu niepodobne. Mnóstwo maszyn jeździ po polach, samochody...a jeśli coś jej się stało?
Stary 2013-06-14, 13:17   #829
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tysia222 Pokaż wiadomość
Anulka- ja smarowałam się od początku ciąży i o dziwo mam na piersiach- choć nie urosły mi za bardzo, i na udach od wew a na brzuchu, który zdecydowanie powiększył się najbardziej póki co nie mam i jak to wyjaśnić to nie wiem
skóra na piersiach jest bardziej delikatna niż na brzuchu, może dlatego. w sumie tylko te uda nie pasują
Stary 2013-06-14, 13:19   #830
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
No to lecę do ginki. Potem wizyta na grillu u teściów
Tylko przed grillem daj znać jak wizyta, bo będziemy się stresować.
Stary 2013-06-14, 13:19   #831
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Muszę się wyżalić. Martwię się bardzo. Moja kicia wczoraj prawie cały dzień buszowała na dworze. Zazwyczaj po takich eskapadach grzecznie przesypia noc w swoim legowisku zaraz obok mamusi (czyt. mnie). Tym razem było inaczej. Wyspała się chwilkę i wieczorem znowu poleciała. Nie ma jej do tej pory....Jeszcze nigdy nie zdarzyło jej się być poza domem tak długo. Boję się, że coś mogło jej się stać. Dzwoniłam już spanikowana dwa razy do męża. Kazał mi się nie martwić, bo wróci, ale wiem, że sam się stresuje, bo to do mojej Majci po prostu niepodobne. Mnóstwo maszyn jeździ po polach, samochody...a jeśli coś jej się stało?
Anulka wróci na pewno! Taki okres się zaczął, że myszy na polach, ptaszki.. moich kotów w domu mamy też 3/4 dnia nie ma, albo i cały dzien i przychodzą tylko zjeść i znowu na wycieczkę. Nie martw się, na pewno nic jej nie jest, a teraz siedzi pewnie nad dziurą 10 godzinę w bezruchu i czeka na mysz!
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 13:19   #832
mela1234
Zakorzenienie

Skopiowałam sobie tytuł naszego wątku na facebook'a,, tak mi się podoba
Stary 2013-06-14, 13:20   #833
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
nie martw się, kotek sobie poradzi doskonale. może balanguje gdzieś z paczką znajomych?
mojej raz cały dzień nie było, okazało się, że sąsiad ją niechcący zamknął w garażu a też się bardzo martwiłam.
koty to naprawdę sprytne zwierzęta i potrafią o siebie zadbać.
Stary 2013-06-14, 13:20   #834
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Twee ale masz super ten brzuszek z nowej notki na Twoim blogu !!!
Dziękuję
Aczkolwiek mi samej już coraz mniej się podoba ze względu na masę
Cytat:
Może mąż ci podbiera?!

Boże, jak ja bym zobaczyła moje D w moich majtkach z koronką, to chyba bym syna na miejscu urodziła On ma jeszcze taka mała dupinkę (w porownaniu do mojej), że chyba bym się załamała gdyby lepiej w nich wyglądał

A własnie dziewczyny mam kolejne pytanie z serii głupiach

Jak to jest ze śmiechem? Bo czasami jak siedzę z TŻ wieczorami, to sobie gadamy i boki zrywamy, śmieję się momentami tak, że zamiast piłki mam totalny stożek nie mogę oddechu złapać nie umiem tego powstrzymać czy takie napinanie mięśni jest bardzo groźne dla malucha?? Bo później tłumaczę tż żeby mnie nie rozśmieszał, bo brzuch boli, ale tak na serio - można się śmiać czy nie?
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41318241]wiesz co Twój styl mnie powala może dlatego że jest diametralnie inny od mojego... ja w takim pokoju we wzorki bym chyba oszalała
widać że masę pracy wkładasz w to co robisz a efekty piorunujące!
a Lala ma super dziuple
[/QUOTE]
Mam podobnie, chyba bym nerwicy wśród tylu wzorków dostała - ale wiadomo, każdy ma inny gust Ja uwielbiam patrzeć na takie wyroby, widząc ile ktoś w nie włożył serca i pracy (także oliath jeszcze raz mega i szacunek_, a jak już to widziałabym u siebie, np. jeden takie element retro, typu wielka ozdobna szafa
Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Twe super Alek rośnie, ale bar mleczny to masz maławy. Zazdroszczę
Bo jeszcze produkcja nie ruszyła pełną parą!
A tak na serio, to troszkę mi się cycki przez bluzkę spłaszczyły, chociaż fakt, nawet w ciąży do ogromnych nie należą (z czego faktycznie się cieszę, bo to przecież dodatkowe obciążenie). Ale jak porównam do deski sprzed ciąży...
Stary 2013-06-14, 13:21   #835
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
a może na kocurki poleciała
z naturą nie wygram, ale mimo to zaciskam żeby szybciorem wróciła i Ci się pokazała

Stary 2013-06-14, 13:22   #836
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Jak to jest ze śmiechem? Bo czasami jak siedzę z TŻ wieczorami, to sobie gadamy i boki zrywamy, śmieję się momentami tak, że zamiast piłki mam totalny stożek nie mogę oddechu złapać nie umiem tego powstrzymać czy takie napinanie mięśni jest bardzo groźne dla malucha?? Bo później tłumaczę tż żeby mnie nie rozśmieszał, bo brzuch boli, ale tak na serio - można się śmiać czy nie?
ponoć śmiech to zdrowie
sądzę, że takie chwilowe napinanie mięśni brzucha nie zaszkodzi małemu
Stary 2013-06-14, 13:26   #837
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:

1) Boże, jak ja bym zobaczyła moje D w moich majtkach z koronką, to chyba bym syna na miejscu urodziła On ma jeszcze taka mała dupinkę (w porownaniu do mojej), że chyba bym się załamała gdyby lepiej w nich wyglądał

2) A własnie dziewczyny mam kolejne pytanie z serii głupiach

1.
2. też się nad tym zastanawiałam, gdy mnie czasami 'faza' złapie..podpinam się pod pytanie
Aczkolwiek wydaje mi się, że jak mama szczęśliwa i się tak śmieje, to i dzidzia szczęśliwa.. wydzielają się jakies pozytywne hormony, które dobrze działają i na nas i maleństwo..

Stary 2013-06-14, 13:26   #838
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:

Aż mi przypomniałaś o kocie mojej siostry, którego znalazła na klatce i przygarnęła. To był naprawdę niesamowicie mądry kociak aż sama byłam w szoku, tak kochany, opiekuńczy. I jak sie przeprowadzila do swojego meza to z domowego zrobil sie domowo-podworkowym, bo mieli wielkie podworko, takze nie bylo sensu zeby sie kisil. I tez niestety pewnego dnia nie wrócił Wszyscy to ciezko przezylismy, bo to był juz doslownie czlonek naszej rodziny. Co gorsza, okazało sie, ze przejechala go ciezarowka na przeciwko ich domu i jej maz musial po niego wyjsc, zeby zakopac, bo siostra nie dałaby rady

Tym bardziej trzymam mocno kciuki za kicię, żeby wróciła jednak
Pewnie nic jej się nie stało, bo kociaki tak znikaja czasem, ale daj znac jak sie odnajdzie zguba
Stary 2013-06-14, 13:27   #839
sammi24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
A ja tak poza tematem- wzięło mnie na oglądanie płytki z nagraniem USG 4d i robiłam ciągle stop klatki żeby obejrzeć Młodego jak najdokładniej. I widziałam bardzo dokładnie kształt nosa i ust, ale nadal nie wiem, czy w związku z tym Młody będzie podobny do mnie czy do męża, bo mamy prawie identyczne nosy i usta
Od pasa w dół na pewno będzie podobny do Tż

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Melduje ze ktg dobre,ale cukry mierzone glukometrem jednak niedobre,norma po 1godz do 120,a ja miewam 140,czasem 170. Kazali mi isc na patologie pogadac z lekarka od cukrzyc ciazowych, oczywiscie sie niezle zestresowalam. Lekarka natomiast kazala jak najszybciej ponowne obciazenie glukoza zrobic i odrazu poczekac na wynik. Wiec w pon z rana jade na glukoze a potem usg. A ktg kazali za tydzien juz powtorzyc. Ide sie zdrzemnac a o 16 mam egzamin,przepraszam ze nienadrabiam,ale brak sil. Przelece was wieczorkiem
masakra z cukrami :/ za ktg i czymam kciuki za egzamin

kallisto cały czas kciuki za egzamin na prawko, ciekawe jak idzie/poszło

Ghia za wizytę

Oliath matko, że Tobie się chciało robić to wszystko wystrój godny księżniczki i potwierdzam, ja też bym do tej dziupli wskoczyła, wygląda na taką supeer wygodną

Melduję, że w wróciłam z USG i ogarnęła mnie swojego rodzaju konsternacja...
Położyłam się na leżance, lekarka nałożyła żel i zaczęła pomiary. Zaczęła od główki, mierzy obwód i szerokość i tak patrzę na monitor, a tam wg wymiaru dwuciemieniowego wychodzi 35 tc (a podają tu tylko skończone tc, na monitorze było 35w3d) lekarka pyta, czy to ma być 35, odpowiadam już z drżącym głosem, że właśnie nie, 32/33. Na co odpowiedziała, że może tak rośnie. I jedzie dalej, z obwodu główki wyszło 33 tc. Z obwodu brzuszka 32 i kości udowej też 32. I teraz mówi, że zobaczymy główkę jeszcze raz, ostatecznie jak się przyłożyła ten wymiar dwuciemieniowy wyszedł na 34.
Widziała, że chyba się trochę zdezorientowałam (bo już krążyły mi myśli o wodogłowiu etc) i powiedziała, że nic się nie dzieje, a wymiary nie wynikają z żadnych nieprawidłowości i wszystko jest ok. Ale ja jakoś cały czas mam to w głowie. Do swojej gin prowadzącej nie wchodziłam dzisiaj (bo usg wykonuje w innym gabinecie inny lekarz, który akurat tylko tym się zajmuje) no bo skoro dobrze, to dobrze...

Szacunkowa masa 2052 g, łożysko II stopnia. We wtorek idę prywatnie na USG i bankowo będą trochę rozbieżne informacje, zwł co do stopnia dojrzałości tego łożyska bo za każdym razem tak było. No i dzisiaj oczywiście nie spr ani przepływów ani narządów
No to tyle.
Może bym tak nie rozmyślała nad tymi wymiarami ale zawsze ginka śmiała się, że rośnie nam model, bo wszystkie wymiary wychodziły na ten sam tydzień, a tu taki bęc. Wiem, że tak może być ale same rozumiecie
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 13:28   #840
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
ponoć śmiech to zdrowie
sądzę, że takie chwilowe napinanie mięśni brzucha nie zaszkodzi małemu
Oby
Chwilowym bym się nie przejmowała, ale właśnie chodzi o to, że bierze nas taka głupawka, że tak cały wieczór spedzamy, a później aż brzuch boli, dlatego pytam
Cytat:
1.
2. też się nad tym zastanawiałam, gdy mnie czasami 'faza' złapie..podpinam się pod pytanie
Aczkolwiek wydaje mi się, że jak mama szczęśliwa i się tak śmieje, to i dzidzia szczęśliwa.. wydzielają się jakies pozytywne hormony, które dobrze działają i na nas i maleństwo..
Mam nadzieje, w sumie tutaj masz racje, pytanie tylko, co właśnie z tym ciaglym spinaniem brzucha... zwłąszcza ze ja małemu wtedy sporo miejsca zabieram

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości