|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł części 17 Mam lipcowo- sierpniowych? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.17 ! |
|
0 | 0% |
| Lekki poród i po krzyku, mleko piję łyk po łyku- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
6 | 9,38% |
| Ciężki poród, ból i krzyki, mamy mleczka pierwsze łyki- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
1 | 1,56% |
| Rozpakowywanie rozpoczęte!-mamy lipcowo-sierpniowe 2013,cz.17! |
|
9 | 14,06% |
| Wiele bólu, łez i wzruszeń wynagrodzi nam maluszek-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! |
|
4 | 6,25% |
| Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! |
|
16 | 25,00% |
| Pierwsze maluszki już przywitane, a jeszcze nie wszystkie torby spakowane!-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! |
|
4 | 6,25% |
| Pierwsze maluszki oklaskujemy i w popłochu torby pakujemy-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! |
|
13 | 20,31% |
| Nasze dzieciaczki chcą być czerwcowe,bierze już nawet mamy lipcowe!-Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
6 | 9,38% |
| Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!-Mamusie VII-VIII 2013 cz.17! |
|
5 | 7,81% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mi też twardnieje, ale w ncy obudził mnie ból krzyżowy i jak na @ wzięłam nospę i udało mi się usnąć
|
|||
|
|
|
#812 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,
sprawdziłam..w jego koszyczku z gaciami nie ma...
jak wróci z pracy obbadam co ma pod spodniami |
|
|
|
#813 |
|
Zakorzenienie
|
Twe super Alek rośnie, ale bar mleczny to masz maławy
. Zazdroszczę
|
|
|
|
#814 |
|
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41318408]
1. jadłam czereśnie !!!! o jaaa, zazdroszczę ![]() kupiłaś w sklepie czy gdzie? ja widziałam już w paru miejscach czereśnie, ale ciągle mam wrażenie, że lepiej jeszcze poczekać na takie prawdziwe.
"nie człowieka kocham mniej, lecz naturę bardziej" Edytowane przez lachryma Czas edycji: 2013-06-14 o 13:06 |
|
|
|
#815 |
|
Zakorzenienie
|
To może ja też poproszę o dopisanie. Miałam tego nie robić, bo tak pomyślałam sobie, że nie dotrwam do kolejnej wizyty, ale od dwóch dni podbrzusze mnie nie boli, nic się nie dzieje, więc może jednak Pani doktor jeszcze przed porodem mnie zobaczy.
Może i dentystę, do którego jestem później umówiona i zaliczę. ![]() Bardzo więc proszę o dopisanie wizyty na 24.06. Z góry serdecznie dziękuję Pani prezes i ślę przytulasy
|
|
|
|
#816 |
|
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41318408]AAAAA skonam
nie pochwaliłam się wczoraj ale: 1. jadłam czereśnie !!!! 2. naprawiła mi sie pralka !!! stało się to wszak po 6 pustych praniach raz z octem raz z sodą, ale działa i już nie śmierdzi... wrzuciłam rano na próbę pranie... zobaczymy [/QUOTE] za przeczyszczenie praleczki ![]() Co do czereśni, to chyba teraz reklamują w Lidlu za niecałe 2zł.. Ja aż tak nie przepadam za wiśniami i czereśniami.. wolę truskawy, maliny i jagody
|
|
|
|
#817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#818 |
|
Zakorzenienie
|
A ja za niedługo na zebranie do Małgosi nowej szkoły muszę jechać. Ciekawe co tam będzie?
|
#819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#820 |
|
Zakorzenienie
|
O, Malinka jest na pasku. Pewnie, więc nie rodzi!
|
|
|
|
#821 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#823 | ||||
|
Zakorzenienie
|
nie wiem, nigdy zażaleń nie miałam
Cytat:
![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41318408] nie pochwaliłam się wczoraj ale: 1. jadłam czereśnie !!!! 2. naprawiła mi sie pralka !!! stało się to wszak po 6 pustych praniach raz z octem raz z sodą, ale działa i już nie śmierdzi... wrzuciłam rano na próbę pranie... zobaczymy [/QUOTE]1) ooo ja, tez bym zjadła ![]() 2) brawa dla pralki samonaprawcza!Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
||||
|
|
|
#824 | |||||
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry dziewczyny!
Gratulacje za wszystkie tcTrzymam kciuki za wizyty i zastanawiam się co u Perse i Cynamonkowej. Cytat:
2. Nam na SR mówili, że można spać z dzieckiem przy otwartym oknie, tylko żeby ustawić łóżeczko tak, żeby nie stało w przeciągu. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Moja teściowa już nawet na głos powiedziała, że swojej córce to ona zwraca na coś uwagę, ale do mnie to ona nie odważy się nic powiedzieć (chociaż i tak w to nie wierzę , bo znam ją już doskonale)- oczywiście chodzi o wszelkie kwestie opieki nad dzieckiemCytat:
Gratuluję!
|
|
#825 | ||||
|
Zadomowienie
|
Eee tam wszystko co fajne to po porodzie
Cytat:
i ślę przytulanki będzie dobrze. U nas innej opcji na forum nie ma wiesz że to szczęśliwe forum ![]() Cytat:
![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41317281]kciuki zaciśnięte! no rzeczywiście mamuśkę nastraszył ah te dzieciaki ...ale super z tym tarasem, zazdroszczę !!! my właśnie zaczynamy remont tarasu i nie mogę doczekać sie końca... narazie mam zabetonowane kotwy, bo robimy też na nim altanę... ale mam zjazd energetyczny, może to przez pogodę bo pochmurno i wieje... normalnie jem lody, leże na kanapie i nie chce mi się palcem ruszyć... ale główka pracuje... rozstępy to wg mnie kwestia genów i może szybkości rozciągania się skóry... smaruję się raz po raz... tzn prawie wcale i nie mam w ogóle ani na brzuchu ani na piersiach... za to kiedyś jeszcze w liceum schudłam nagle bardzo i wyszły mi na kolanach Perse, Cynamonka - jak tam? Malinka ??[/QUOTE] Cytat:
Cytat:
![]() Oliath bardzo oryginalne i ciekawe mebelki ![]() No to lecę do ginki. Potem wizyta na grillu u teściów |
||||
|
|
|
#826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale dobre były ![]() Teraz czekam aż drzewa u teściów sie zaczerwienią
|
|
|
|
|
#827 |
|
Raczkowanie
|
malaczarnakejt- gratulacje tygodnia! Przypomniałaś mi tym samym, że my wczoraj rozp. 33
No i czekam z niecierpliwością na fotki jak się ogarniecie na nowym miejscu. Anulka- ja smarowałam się od początku ciąży i o dziwo mam na piersiach- choć nie urosły mi za bardzo, i na udach od wew i jak to wyjaśnić to nie wiem
|
|
|
|
#828 |
|
Zakorzenienie
|
Muszę się wyżalić.
Martwię się bardzo. Moja kicia wczoraj prawie cały dzień buszowała na dworze. Zazwyczaj po takich eskapadach grzecznie przesypia noc w swoim legowisku zaraz obok mamusi (czyt. mnie). Tym razem było inaczej. Wyspała się chwilkę i wieczorem znowu poleciała. Nie ma jej do tej pory....Jeszcze nigdy nie zdarzyło jej się być poza domem tak długo. Boję się, że coś mogło jej się stać. Dzwoniłam już spanikowana dwa razy do męża. Kazał mi się nie martwić, bo wróci, ale wiem, że sam się stresuje, bo to do mojej Majci po prostu niepodobne. Mnóstwo maszyn jeździ po polach, samochody...a jeśli coś jej się stało?
|
|
|
|
#829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#830 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko przed grillem daj znać jak wizyta, bo będziemy się stresować.
|
|
|
|
#831 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
|
#832 |
|
Zakorzenienie
|
Skopiowałam sobie tytuł naszego wątku na facebook'a,, tak mi się podoba
|
#833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mojej raz cały dzień nie było, okazało się, że sąsiad ją niechcący zamknął w garażu a też się bardzo martwiłam.koty to naprawdę sprytne zwierzęta i potrafią o siebie zadbać.
|
|
#834 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
Aczkolwiek mi samej już coraz mniej się podoba ze względu na masę ![]() Boże, jak ja bym zobaczyła moje D w moich majtkach z koronką, to chyba bym syna na miejscu urodziła ), że chyba bym się załamała gdyby lepiej w nich wyglądał![]() A własnie dziewczyny mam kolejne pytanie z serii głupiach ![]() Jak to jest ze śmiechem? Bo czasami jak siedzę z TŻ wieczorami, to sobie gadamy i boki zrywamy, śmieję się momentami tak, że zamiast piłki mam totalny stożek nie mogę oddechu złapać nie umiem tego powstrzymać czy takie napinanie mięśni jest bardzo groźne dla malucha?? Bo później tłumaczę tż żeby mnie nie rozśmieszał, bo brzuch boli, ale tak na serio - można się śmiać czy nie?![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41318241]wiesz co Twój styl mnie powala widać że masę pracy wkładasz w to co robisz a efekty piorunujące! a Lala ma super dziuple [/QUOTE] Mam podobnie, chyba bym nerwicy wśród tylu wzorków dostała - ale wiadomo, każdy ma inny gust Ja uwielbiam patrzeć na takie wyroby, widząc ile ktoś w nie włożył serca i pracy (także oliath jeszcze raz mega i szacunek _, a jak już to widziałabym u siebie, np. jeden takie element retro, typu wielka ozdobna szafaBo jeszcze produkcja nie ruszyła pełną parą! ![]() A tak na serio, to troszkę mi się cycki przez bluzkę spłaszczyły, chociaż fakt, nawet w ciąży do ogromnych nie należą (z czego faktycznie się cieszę, bo to przecież dodatkowe obciążenie). Ale jak porównam do deski sprzed ciąży...
|
#835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z naturą nie wygram, ale mimo to zaciskam żeby szybciorem wróciła i Ci się pokazała
|
|
|
|
|
#836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() sądzę, że takie chwilowe napinanie mięśni brzucha nie zaszkodzi małemu
|
|
#837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. też się nad tym zastanawiałam, gdy mnie czasami 'faza' złapie..podpinam się pod pytanie Aczkolwiek wydaje mi się, że jak mama szczęśliwa i się tak śmieje, to i dzidzia szczęśliwa.. wydzielają się jakies pozytywne hormony, które dobrze działają i na nas i maleństwo..
|
|
|
|
|
#838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aż mi przypomniałaś o kocie mojej siostry, którego znalazła na klatce i przygarnęła. To był naprawdę niesamowicie mądry kociak aż sama byłam w szoku, tak kochany, opiekuńczy. I jak sie przeprowadzila do swojego meza to z domowego zrobil sie domowo-podworkowym, bo mieli wielkie podworko, takze nie bylo sensu zeby sie kisil. I tez niestety pewnego dnia nie wrócił Wszyscy to ciezko przezylismy, bo to był juz doslownie czlonek naszej rodziny. Co gorsza, okazało sie, ze przejechala go ciezarowka na przeciwko ich domu i jej maz musial po niego wyjsc, zeby zakopac, bo siostra nie dałaby rady![]() Tym bardziej trzymam mocno kciuki za kicię, żeby wróciła jednak ![]() Pewnie nic jej się nie stało, bo kociaki tak znikaja czasem, ale daj znac jak sie odnajdzie zguba
|
|
#839 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za ktg i czymam kciuki za egzamin kallisto cały czas kciuki za egzamin na prawko, ciekawe jak idzie/poszło ![]() Ghia za wizytęOliath matko, że Tobie się chciało robić to wszystko wystrój godny księżniczki i potwierdzam, ja też bym do tej dziupli wskoczyła, wygląda na taką supeer wygodną Melduję, że w wróciłam z USG i ogarnęła mnie swojego rodzaju konsternacja... Położyłam się na leżance, lekarka nałożyła żel i zaczęła pomiary. Zaczęła od główki, mierzy obwód i szerokość i tak patrzę na monitor, a tam wg wymiaru dwuciemieniowego wychodzi 35 tc (a podają tu tylko skończone tc, na monitorze było 35w3d) lekarka pyta, czy to ma być 35, odpowiadam już z drżącym głosem, że właśnie nie, 32/33. Na co odpowiedziała, że może tak rośnie. I jedzie dalej, z obwodu główki wyszło 33 tc. Z obwodu brzuszka 32 i kości udowej też 32. I teraz mówi, że zobaczymy główkę jeszcze raz, ostatecznie jak się przyłożyła ten wymiar dwuciemieniowy wyszedł na 34. Widziała, że chyba się trochę zdezorientowałam (bo już krążyły mi myśli o wodogłowiu etc) i powiedziała, że nic się nie dzieje, a wymiary nie wynikają z żadnych nieprawidłowości i wszystko jest ok. Ale ja jakoś cały czas mam to w głowie. Do swojej gin prowadzącej nie wchodziłam dzisiaj (bo usg wykonuje w innym gabinecie inny lekarz, który akurat tylko tym się zajmuje) no bo skoro dobrze, to dobrze... Szacunkowa masa 2052 g, łożysko II stopnia. We wtorek idę prywatnie na USG i bankowo będą trochę rozbieżne informacje, zwł co do stopnia dojrzałości tego łożyska bo za każdym razem tak było. No i dzisiaj oczywiście nie spr ani przepływów ani narządów ![]() No to tyle. Może bym tak nie rozmyślała nad tymi wymiarami ale zawsze ginka śmiała się, że rośnie nam model, bo wszystkie wymiary wychodziły na ten sam tydzień, a tu taki bęc. Wiem, że tak może być ale same rozumiecie
|
||
|
|
|
#840 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chwilowym bym się nie przejmowała, ale właśnie chodzi o to, że bierze nas taka głupawka, że tak cały wieczór spedzamy, a później aż brzuch boli, dlatego pytam Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:33.

nie chodziłam juz po nie, bo mi było wstyd jak nie wiem.. a że same stringi i to koronkowe jakieś to spaliłabym ładnego buraka
ale juz po poludniu musze isc bo non stop sie stawia
[COLOR="Silver"]

Może i dentystę, do którego jestem później umówiona i zaliczę.
Z góry serdecznie dziękuję Pani prezes i ślę przytulasy
za przeczyszczenie praleczki

ah te dzieciaki ...
Dzwoniłam już spanikowana dwa razy do męża. Kazał mi się nie martwić, bo wróci, ale wiem, że sam się stresuje, bo to do mojej Majci po prostu niepodobne.
), że chyba bym się załamała gdyby lepiej w nich wyglądał
(a podają tu tylko skończone tc, na monitorze było 35w3d) lekarka pyta, czy to ma być 35, odpowiadam już z drżącym głosem, że właśnie nie, 32/33. Na co odpowiedziała, że może tak rośnie. I jedzie dalej, z obwodu główki wyszło 33 tc. Z obwodu brzuszka 32 i kości udowej też 32. I teraz mówi, że zobaczymy główkę jeszcze raz, ostatecznie jak się przyłożyła ten wymiar dwuciemieniowy wyszedł na 34.