Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1. - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-06-14, 10:35   #2491
pani22ka
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
a ona chetnie z nią zostanie i polozy ja spac) naprawdę trafiło mi się lepiej niż milion w totka jak któraś tu pisała
nooo! tz jedynak? jak daleko od siebie mieszkacie? szukam haczyka

Cytat:
fajnie jakby tak już mu zostało.
nie smiem marzyc

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
a to mój Roszek -tak spedza czas z mamś na pazurkach .....widac dziecku wszytko jedno gdzie (fotka akurat zrobiona po powrocie).....
a w poniedziałek idzie z mamą do fryzjera -trzeba sobie jakos radzic nie ? !
az mi sie plakac chce jak to czytam.
musze sie w koncu jakos wybrac, no ale wciaz sie boje umawiac z kimkolwiek na godzine konkretna...
a Groszek przeszczesliwy lubi jak mamusia 'zrobiona'

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-14, 10:51   #2492
klementyna1
Zakorzenienie

Hop Hop Hop Taki duży ze mnie chłop
Dodaje Kacpra a dzis i ide nadrabiać
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1030400.jpg (126,0 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1030403.jpg (106,9 KB, 40 załadowań)
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-14, 11:04   #2493
maria28
Kniaginia

Kurde, w nocy bez jedzenia 8h wytrzymała. Teraz śpi od 8.30 ciągiem. Dziecko chore czy jak??? Już cały Internet przeczytałam Idę coś zjeść.

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
Samiutka go wykąpałam (pierwszy raz bez żadnej asysty),
Podziwiam

Cytat:
Dziewczyny zapomniałam Wam napisać jaką mam super teściową i teścia w sumie też są tak zakochani w Misi,
Wow! To tylko korzystać. I pozazdrościć teściów. Ogromna pomoc.

nestelle, Roszek jest przesłodki!!!

klementyna, a Kacperek do mojego siostrzeńca baaardzo podobny, i z twarzy i z fałdek
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-14, 11:08   #2494
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
hop hop hop jaki duzy z Ciebie chlop!!!
i jaki zadowolony!

Stary 2013-06-14, 11:14   #2495
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość
A ja pamiętam choć troszkę młodsza o nestelle jestem

małpka, nestelle
https://www.google.pl/search?q=kukur...w=1600&bih=727
przypomnienie
No właśnie ja też młodsza a pamiętam.. właśnie takie naklejki zbierałam !! Dzięki za przypomnienie ależ to brzydkie było

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Jestem w szoku. Dziecię zjadło o 20.50 i poszło spać, a obudziło się 5.20. Spało ponad 8 godzin.

Jedno mnie martwi, że ponoć przy ząbkowaniu mogą znowu się budzić w nocy.... czy da się jakoś pominąć etap mleczaków ?

Cytat:
specjalnie dla cioci Pani zakochanej w sówkach )
Słodycz

Cytat:
Wczoraj konkubent miał służbowe piwetko. Byliśmy umówieni na 19:30, ale młody rozdarł się wcześniej niż zwykle. Samiutka go wykąpałam (pierwszy raz bez żadnej asysty), zjadł i usnął o 20:00. Byłam w ciężkim szoku i nie bardzo wiedziałam co zrobić z wieczorem (chłopa po kąpieli odwołałam). Tylko łaziłam i sprawdzałam, czy Michaś nie żartuje z tym spaniem
już tak będzie

Cytat:
Dziewczyny zapomniałam Wam napisać jaką mam super teściową i teścia w sumie też są tak zakochani w Misi, że głowa mała! co miesiąc na "urodzinki" kupują jej jakieś prezenty. Teściowa ciągle jakieś smsy pisze z wierszykami jak ją kocha itd. Wczoraj też zaprosili mnie na kawę bo Misia kończyła w środe 4 miesiące i dostała od teścia maskotkę biedronkę - taką dużą fajną i od teściowej dla komplety ubrań, leginsy plus body i bluzeczka oraz skarpetki pod kolor dzis mieliśmy mieć grilla i teściowa miała jej pilnować ale ze względu na to że pada to grill się nie uda i napisałam jej sms ze nie musi jej pilnowac bo nie bedzie grilla to oddzwonila i powiedziala zebysmy sobie poszli gdzies na pizze a ona chetnie z nią zostanie i polozy ja spac) naprawdę trafiło mi się lepiej niż milion w totka jak któraś tu pisała
Rewelacja ! Ja właśnie jadę w lipcu na tydzień z moją Mamą na urlop do jej domu wiejskiego i mam nadzieję, że tam się jakoś zaktywizuje - a potem planuje żeby najpierw zawsze jeden wieczór, a potem jeden wieczór i noc / piąteczek ) młody spędzał u niej. Bo teraz miała bidna kupę na głowie i jakieś remonty kończyła, kocioł w robocie i dopiero teraz ma większe luzy.

Cytat:
az mi sie plakac chce jak to czytam.
musze sie w koncu jakos wybrac, no ale wciaz sie boje umawiac z kimkolwiek na godzine konkretna...
A masz coś odciągnięte w razie W ? chociaż 100 ml - 200 ?

Cytat:
D

Cytat:
Kurde, w nocy bez jedzenia 8h wytrzymała. Teraz śpi od 8.30 ciągiem. Dziecko chore czy jak??? Już cały Internet przeczytałam
No mój tak ma że im starszy tym ja mam więcej czasu... bo już sobie i na macie poleży i karuzelka i coś jakoś lepiej mi śpi w dzień ostatnio... albo oball, albo ćwiczy na brzuchu i jakoś dzień zleci..Albo leżaczek bujaczek i gotujemy w kuchni
Stary 2013-06-14, 11:21   #2496
alliw
Zadomowienie

Cześć
Póki pamiętam, wczoraj byłam na zakupach (nabyłam stój kąpielowy ) i widziałam że już są przeceny w Smyku ")

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość

Chyba coś mi te macierzyństwo póki co nie wychodzi.
Kochana, jak pisała Nestelle, musisz wyluzować, bo jak ty się denerwujesz to dziecko to wyczuwa (u mnie jest tak za każdym razem). Minie kryzys i będzie super, zobaczysz

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny,

Pamiętacie mnie jeszcze?
No pewnie!
Wojtuś superowy
Co czytasz?

Cytat:
hehe np ja nie mam czasu na kryminaly a tu jestem na biezaco jakie czytasz (moj ulubiony gatunek literacki wczoraj kolezanka dzwonila ze mi kupila nowa Marinine - yammiii)
fajnie ze sie odezwalas
co polecasz?

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
Heloł

My po wizycie u pediatry - okaz zdrowia - no i mamy 7100.Poza tym spacerek po bulwarach i kawunia na Kazimierzu. Udany dzień

Cytat:
Olwika qrcze, moze to własnie to....Ale on czasem widac, ze glodny possie 2-4minuty i potem szapranina i zazwyczaj nici z jedzenia...A czasem to mam tak jak mówisz, ze dam cycka-possie i jest ryk daje smoka possie zadowolony, cochaczem wyjme smoka wciskam cyca i znow ryk....Qrde i pomyslec, ze jeszcze tydzien temu tak ladnie jadl i usypial przy cycu, teraz o zasnieciu nie ma mowy...
Klementyna, możliwe że jest tak jak pisze Oliwka, bo ja podobnie wydedukowałam przy moim (cyca nie chciał, ale rączkę swoją owszem).
U mnie się uspokoiło i już nie ma takiej szarpaniny, może u Ciebie za kilka dni tez będzie dobrze

Cytat:
Ja wygrałam tylko raz - czapkę zimową z logo zespołu metalowego
jakiego?

Cytat:
aaaaa co do wygranych to ja wygrałam kiedyś jak byłam mała zegarek z Kukuruku zna któraś???
no pewnie! troche się tego zjadło. Moja mama pracował w pewexie więc miałam dostęp do różnych smakowitych drobiazgów (gumy Donald zułam na potęge, dostawałm za to uwagi do dzienniczka w szkole )

A co do wygranych to ja kiedyś na festiwalu w Węgorzewie (moje rodzinne miasto) wygrałam radiomagnetofon Panasonic. Mam go do dzis

Cytat:
A metamorfoza -wiem zyciowy bład...jakbym skorzystała to byście nie czytały co u mnie tutaj, tylko na Pudelku;p

Cytat:
Napisane przez wolanin1 Pokaż wiadomość

Artur chowa się świetnie, mieliśmy mały rajd z mm, bo było zmieniane 3 razy, teraz bebilon AR bo mały ma refluks, ale na szczęście już nie wymiotuje.. Na wadze przybiera pięknie. Wczoraj przed szczepieniem warzyliśmy i ... 5600 kg

Rozwydrzony okropnie Bo mama go z rąk nie spuszcza Prze kochany jest Pozycja na brzuchu jest pozycją ulubioną, nie mam zdjęcia jak trzyma głowę ale lekarz do którego jeździmy jest w szoku, że młody ma niecałe 2 miesiące a praktycznie już sam trzyma głowę.
Stary 2013-06-14, 11:27   #2497
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
duży i śliczniutki chłop

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

Cytat:
No właśnie ja też młodsza a pamiętam.. właśnie takie naklejki zbierałam !! Dzięki za przypomnienie ależ to brzydkie było
no bo One już sklerozę ze starości mają
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-14, 11:27   #2498
alliw
Zadomowienie

Cytat:
Piekna!

Cytat:
Wczoraj konkubent miał służbowe piwetko. Byliśmy umówieni na 19:30, ale młody rozdarł się wcześniej niż zwykle. Samiutka go wykąpałam (pierwszy raz bez żadnej asysty), zjadł i usnął o 20:00. Byłam w ciężkim szoku i nie bardzo wiedziałam co zrobić z wieczorem (chłopa po kąpieli odwołałam). Tylko łaziłam i sprawdzałam, czy Michaś nie żartuje z tym spaniem

Cytat:
Dziewczyny zapomniałam Wam napisać jaką mam super teściową i teścia w sumie też są tak zakochani w Misi, że głowa mała! co miesiąc na "urodzinki" kupują jej jakieś prezenty. Teściowa ciągle jakieś smsy pisze z wierszykami jak ją kocha itd. Wczoraj też zaprosili mnie na kawę bo Misia kończyła w środe 4 miesiące i dostała od teścia maskotkę biedronkę - taką dużą fajną i od teściowej dla komplety ubrań, leginsy plus body i bluzeczka oraz skarpetki pod kolor dzis mieliśmy mieć grilla i teściowa miała jej pilnować ale ze względu na to że pada to grill się nie uda i napisałam jej sms ze nie musi jej pilnowac bo nie bedzie grilla to oddzwonila i powiedziala zebysmy sobie poszli gdzies na pizze a ona chetnie z nią zostanie i polozy ja spac) naprawdę trafiło mi się lepiej niż milion w totka jak któraś tu pisała
super masz! zazdroszczę...

Cytat:
a to mój Roszek -tak spedza czas z mamś na pazurkach .....widac dziecku wszytko jedno gdzie (fotka akurat zrobiona po powrocie).....
wyluzowany

Cytat:
wesoły pakeros

Cytat:
Kurde, w nocy bez jedzenia 8h wytrzymała. Teraz śpi od 8.30 ciągiem. Dziecko chore czy jak??? Już cały Internet przeczytałam Idę coś zjeść.
Stary 2013-06-14, 11:29   #2499
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
chodzio mi o nocke

czy tylko ja nie pamietam co to było kukuruku???
http://www.youtube.com/watch?v=fuCnXay9U5o pooglądajcie sobie tez inne reklamy z tych lat, ale jazda
Cytat:
Witam

Taaa, wózek - trumna (a propos tamtego wątku).

Jestem w szoku. Dziecię zjadło o 20.50 i poszło spać, a obudziło się 5.20. Spało ponad 8 godzin.

wolanin, brawa dla Artura!
u nas dzis też od 20.30 do 3.30 a potem cyc i wrzask i cyc i wrzask....
Cytat:

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

no fajnie wieczór wolny a ta narzeka:P odpoczywaj mamuśka i korzystaj fajnie jakby tak już mu zostało.
Moja mama jest taka, jak jestem sama każe mi przyjezdzac z małym na cały dzien, zebym dobie odpoczeła, albo sama przychodzi... przewija, kapie, zabawia, gada wierszyki, czyta bajeczki....o tesciowej tego powiedziec nie moge, ani jednej pieluchy nie zmienila;p
Cytat:

młodziutka 31 latka ,a co ?!

haha 6 to tez dla mnie noc!!!!!!! Roszek idzie spac ok.22 i spi do ok.9 .

oj tam, oj tam .... nie wypominaj

niestety chyba nieznam tego kukuruku -ale to ma swoje wytłumaczenie -tato pracował w niemczech i tam sie zaopatrywalismy ....

ale boska

Chyba w NRDMój tata tez był tam na kontrakciePamietam jak przywoził cole w puszkach, rozpuszczalne gumy i czeklady z orzechami
A roszek slodziak,a le tu ruglada na starsze dziecko
Cytat:
hop hop hop jaki duzy z Ciebie chlop!!!
i jaki zadowolony!

Kacper na odwyku. Od wczoraj dostał smoczka tylko na zasniecie i w nocy przy przewijaniu na 2minuty i dzis też na 1 minutkew, jak dzwonilam do położnej bo nie dał pogadać...Qrde nawet sobie nie zdawałam sprawy jak czestu u sie tego smoka dawało. potrzebe ma silna ssania, rece w buzi i daje mi alternatywe:"Albo dasz smoka, albo cały czas sie mną zajmuj, zabawiaj, nos na rączkach, bo inaczej będe wył" No i nie mam innego wyjscia, chce smoka ograniczyc, to te 2-3 dni najgorszej delirki musimy sie przemeczyć. A połózna powiedziała, ze smoka jak najbardziej mozna ograniczac, podawac dicoflor i espumisan(ciagle daje) i jak to nie pomaga, a mleka jest sporo (tryskam nim na lewo i prawo) to moze idą zęby i stąd ten ryk przy jedzeniu i rozdraznienie...dałam mu gryzak,ale nie mamlał go tylko próbował zasac jak smoka
A tż od jutro do konca czerwca urlop bed ego w nocy budzic do przewijania, vbo tak nie zawsze miałam sumienie;p

Edytowane przez klementyna1
Czas edycji: 2013-06-14 o 11:33
Stary 2013-06-14, 11:51   #2500
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
hej
ale mnie dziś w nocy brzuch bolał tak nad pępkiem i to łapał mnie ból i po chwili puszczał rano po wstaniu też mnie jeszcze trochę bolał co to

a u mnie go zgadł
ad 1 - to ta dziewczynka
ad 2 - juz wiem czemu nie zgadl - bo myslalam ze Krol Julian jest pingwinem - cos mi sie qrwa bajki po☠☠☠a...

Cytat:

usmiechnęłam sie tylko .
(czyzby antosia ?)

Cytat:
U nas alkohol był- proboszcz nawet mówił na naukach przed, ze dziecko trzeba opic;p Ja przyznam szczerze, że dla mnie mogłoby być bez, ale troche uległam rodzinie -u tż impreza bez kielicha- impreza nieudana...;p
to tak jak u mnie
mysle ze u mnie bd ... na komunii tez byl ehh - no ale co ''kraj'' to obyczaj

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
dziś kończymy 2 miesiące
spoznione ale szczere buziaki

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
bo są po☠☠☠ani...

Moja byla przyjaciólka tez ma takie podejście- ierwsze dziecko ma rok starsze od Oliwki mojej z gościem mega dzianym ( bo nie bedzie musiała pracować), wyszła za niego, tydzień po urodzeniu dziecka się pokłócili wywallila go z domu i nie pozwalała mu sie z dzieckiem zobaczyć. I wniosła sprawę o alimenty, to gość od rzu o rozwód....w międzyczasie wujków było tysiące....każdy dziany sponsor....
Potrafiła zostawić u mnie dziecko i iść na balety, wakacje z Nią wspominam jako najgorsze- nie umiała dziecku zrobić śniadania, kolacji tylko na krzywy ryj zwalała się do nas z hasłem zrób mi kanapkę bo chleba nie umiem ukroić
Parę lat temu się w☠☠☠☠iałam, stwierdziłam, ze nie bedzie mnie wykorzystywać i jeszcze buntowac mojego dziecka, zeby jej pomysły forsowało i przestałam z Nią gadać- wiem że ma drugie dziecko tez z jakimś dzianym gosciem- i była z nim tylko 3 miesiące po tym jak się synek urodził. Ostatnio mi sąsiadka mówiła, ze się zjeżdżają jacyś do niej wypasionymi furami ( sąsiadka typu monitoring osiedlowy).
Zyje z alimentów na dwójkę, utrzymuje ją ojciec....dzieci nie znaja smaku domowego obiadu od kilku lat ( bo jej mamam zmarła) nie ma kto ugotować, więc chowani na pizzy frytkach , macach i kfc
o ja ci pierduuu :P
he tyz znam takie ''przypadki'' Laska jest rok mlodsza badz starsza ode mnie i na 4dzieci w tym 1blizniaki - i kazde jest z innego ojca - 1wszego syna urodzila jak miala 17 pozniej blizniaki (parka) jak 20 i ost dziewczynka w wieku 23 - aaa i oczywiscie z zadnym z ''tatusiow'' nie zyje pod dachem

Cytat:
Napisane przez eluśka87 Pokaż wiadomość

No dobra to teraz coś napiszę... jestem mega wkur######## wiecie co, dzis maz mial pojechac po nr ksiegi wieczystej i zaswiadczenie ze spoldzielni i co laska ta dzwoni, ze ktos jej daje wiecej kasy i ze onaa rezygnuje.. no zesz k..... to my podpisujemy umowe zalatwiamy papiery a to taka @ mam jej akt notarialny.. zal po prostu:mur :
co za babsztyl ale ta umowe przed wstepna mialas - inaczej nie ma chyba prawa sie wycofac

dobra nadrabiam dalej

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-14, 12:00   #2501
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
ad 1 - to ta dziewczynka
ad 2 - juz wiem czemu nie zgadl - bo myslalam ze Krol Julian jest pingwinem - cos mi sie qrwa bajki po☠☠☠a...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-14, 12:08   #2502
monicca1989
Zakorzenienie

Dzieńdobry
Upał u nas Nawet poleżałam troszkę na leżaku jak Filip usnął.

Rano byłam z Filipkiem u pediatry bo kaszle i ma katar, na szczęście osłuchowo czysto ale mam obserwować jak by się coś zmieniło w zachowaniu itp to jechać na IP a jak nie przejdzie do przyszłego tygodnia to do pediatry spowrotem.
I tak jak OC muszę pochwalić moje dziecko bo był bardzo grzeczny w gabinecie ( ostatnim razem tak płakał, że lekarz zalecenia pisał mi na kartce) teraz leżał patrzył skupionym wzrokiem i uśmiechał się do lekarza jak go osłuchiwał jedynie nie bardzo spodobało mu się sprawdzanie uszu tym wziernikiem ale nie płakał tylko się wiercił strasznie.

Cytat:
JolanT i Klementyna mam pytanie czy jak przestałyście karmić z nakładkami to bolały was sutki? Bo ja szczególnie jeden mam tak obolały jak na początku karmienia
Ja też przestałam karmić z nakładkami i przez pierwszych kilka dni bardzo bolał pierwszy zasys (a raczej gryz bo mój Filip to się strasznie rzuca na cycka) ale przeszło na szczęście.

Cytat:
A pochwalem sie - dzis ok 15 przyjedzie moja mlodsza siostra do nas - 1wszy raz zobaczy Emiliana
Ale fajnie

Cytat:
Ja wygrałam tylko raz - czapkę zimową z logo zespołu metalowego
Dobre i to
Mi też kilka razy udało się wygrać jakieś drobnostki np podkład, puder i korektor z Loreala Trou Match, balsam Neutrogena, pomadka Carmex, zestaw środków czyszczących do zmywarki i nie pamiętam co więcej

Cytat:
aaa widzisz to takie klocki- mi na moim własnym dziecku pokazywała
Mi też pokazywała na Filipie, dodatkowo dostaliśmy kartkę z narysowanym człowieczkiem i pozaznaczanymi ćwiczeniami.

Cytat:
Dziewczyny zapomniałam Wam napisać jaką mam super teściową i teścia w sumie też
Naprawdę do pozazdroszczenia

Cytat:
Ja też nie pamiętam tego.

Cytat:
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-14, 12:27   #2503
anika_s
Wtajemniczenie

no i koniec tego dobrego - dostałam @
Stary 2013-06-14, 12:31   #2504
Agateczka*
Zakorzenienie

Cytat:
słodziutka i jaka fryzurka

Cytat:

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

no fajnie wieczór wolny a ta narzeka:P odpoczywaj mamuśka i korzystaj fajnie jakby tak już mu zostało.
No to tylko pozazdrościć a Tobie cieszyć się
Taka Teściowa to deficytowy towar

Cytat:
Napisane przez Nyaa Pokaż wiadomość
Heej

Nikoś wczoraj odkrył, że ma rączki i strasznie go to interesuje Wpycha piąstki i paluchy do buzi i uważnie obserwuje. A najśmieszniej jest jak chce włożyć piąchę do buzi i nie trafi, otwiera buzię i próbuje rączkę do policzka włożyć
za postępy

Cytat:

ja czekam teraz az Miska odkryje ze ma nogi i bedzie pchac do buzi
O to to, to dopiero fajny widok

Cytat:
oj tam, oj tam .... nie wypominaj

niestety chyba nieznam tego kukuruku -ale to ma swoje wytłumaczenie -tato pracował w niemczech i tam sie zaopatrywalismy ....

Oj tam, przecież nie wszyscy muszą to znać i pamiętać
A z niemiec znałaś wiele innych pyszności

Roszek super i zadowolony że mamusia się na pięknie robi

Cytat:
Hop hop duży piękny chłopku
okaz zdrowia

Cytat:
no teraz tak się wydaje, a wtedy to frajda była jak się naklejki powtarzały to można się było wymienić

My spacerek krótki zaliczyliśmy ale o spaniu nie było mowy więc dopiero w domciu usnął

A propo teściowych moja wczoraj niespodziewanie i przypadkiem była i tak się zasiedziała że kąpiel nam się przeciągnęła ale i tak była widzem jak kąpałam i nie tylko, a najlepsze że tak to z odległości do Małego mówiła a jak wyszłam szykować kąpiel to go na ręce wzięła chyba myślała że jej nie wolno to po kryjomu ale w ogóle tematów to nie miałam z nią i tylko mi zakłócała wieczorny rytm bo zamiast wyciszać to ona zagadywała ehh na szczęście to był jeden jedyny raz i prędko się nie powtórzy...
Stary 2013-06-14, 12:39   #2505
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:

no to super brawa za wolny wieczór oby częściej

Cytat:
Dziewczyny zapomniałam Wam napisać jaką mam super teściową i teścia w sumie też są tak zakochani w Misi, że głowa mała! co miesiąc na "urodzinki" kupują jej jakieś prezenty. Teściowa ciągle jakieś smsy pisze z wierszykami jak ją kocha itd. Wczoraj też zaprosili mnie na kawę bo Misia kończyła w środe 4 miesiące i dostała od teścia maskotkę biedronkę - taką dużą fajną i od teściowej dla komplety ubrań, leginsy plus body i bluzeczka oraz skarpetki pod kolor dzis mieliśmy mieć grilla i teściowa miała jej pilnować ale ze względu na to że pada to grill się nie uda i napisałam jej sms ze nie musi jej pilnowac bo nie bedzie grilla to oddzwonila i powiedziala zebysmy sobie poszli gdzies na pizze a ona chetnie z nią zostanie i polozy ja spac) naprawdę trafiło mi się lepiej niż milion w totka jak któraś tu pisała[COLOR=Silver]
.
no to rzeczywiście ci się trafiło

Cytat:
Nikoś wczoraj odkrył, że ma rączki i strasznie go to interesuje Wpycha piąstki i paluchy do buzi i uważnie obserwuje. A najśmieszniej jest jak chce włożyć piąchę do buzi i nie trafi, otwiera buzię i próbuje rączkę do policzka włożyć:hahaha:

Cytat:

haha 6 to tez dla mnie noc!!!!!!! Roszek idzie spac ok.22 i spi do ok.9 .

no to mój zasypia 19.30-20,15 w tych godzinach
dla mnie 6 to też świt ale tyle lat wstaję o tej godzinie bo do pracy się chodzi potem Julka ranny ptaszek była więc już sie przyzwyczaiłam chociaż do 7 chętnie bym pospała

a Roszek jaki zadowolony

mówicie ze u was brzydko u nas za to śliczna dziś pogoda i gorąco mam nadzieje ze jutro też tak bedzie bo planujemy grila

---
i pytanie mam czy jak jest ciepło to wkłądacie dzieciom krótki rękawek czy jednak długi rękaw ale coś cienkiego?
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-14, 12:42   #2506
Agateczka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Dzieńdobry
Upał u nas Nawet poleżałam troszkę na leżaku jak Filip usnął.

Rano byłam z Filipkiem u pediatry bo kaszle i ma katar, na szczęście osłuchowo czysto ale mam obserwować jak by się coś zmieniło w zachowaniu itp to jechać na IP a jak nie przejdzie do przyszłego tygodnia to do pediatry spowrotem.
I tak jak OC muszę pochwalić moje dziecko bo był bardzo grzeczny w gabinecie ( ostatnim razem tak płakał, że lekarz zalecenia pisał mi na kartce) teraz leżał patrzył skupionym wzrokiem i uśmiechał się do lekarza jak go osłuchiwał jedynie nie bardzo spodobało mu się sprawdzanie uszu tym wziernikiem ale nie płakał tylko się wiercił strasznie.

Ja też przestałam karmić z nakładkami i przez pierwszych kilka dni bardzo bolał pierwszy zasys (a raczej gryz bo mój Filip to się strasznie rzuca na cycka) ale przeszło na szczęście.
dla Filipka za grzeczność

za porzucenie nakładek, a ile już karmisz bez?

Cytat:
Uuu współczuję, no ale prędzej czy później spotka to każdą z nas no a ty karmisz tylko mm więc pewnie dlatego już...

małpka ja ubieram długi ale cienki

Edytowane przez Agateczka*
Czas edycji: 2013-06-14 o 12:45
Agateczka* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-14, 12:51   #2507
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Uuu współczuję, no ale prędzej czy później spotka to każdą z nas no a ty karmisz tylko mm więc pewnie dlatego już...
no pewnie coś w tym jest
tylko akurat teraz - na te upały
Stary 2013-06-14, 12:51   #2508
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
n

---
i pytanie mam czy jak jest ciepło to wkłądacie dzieciom krótki rękawek czy jednak długi rękaw ale coś cienkiego?
My wczoraj przy 27 stopniach w cieniu zaliczylismy krótkiego rampersa-ale tylko w budzie, jak wyjmowałam na dworze z wózk, to albo w pieluszke otulałam, albo ubierałam, a dzis tez jest na krótko (t-shirt i portki) i golłe stopy, które uwielbia, ale macam co jakis czas czy nie zminy,na dwój sie wybiramy dopiero po poludniu bo teraz skwar straszny, to wtedy pewnie zaloze mu cos na grzbiet I wczoraj pierwszy raz zdjelam czapke, ale tez tylko w zoku jak buda byla rozlozona.
Stary 2013-06-14, 12:52   #2509
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
ja krótki
Stary 2013-06-14, 12:58   #2510
eluśka87
Zakorzenienie

GG do eluśka87

Cytat:
Młody śpi większość dnia o 19 po kąpieli idzie spać, wstaje o 2 na butlę i dalej spanie do 6 ale od 6 do 10 czuwa
slodki
Cytat:
chodzio mi o nocke

ja tez nie kojarze tego hmmm
Cytat:
ale jest super i te wloski mega, moj to blondynkowy lysolek
brawo z atesciow moi tez sa super jakby nie bylo, nie narzekam
Cytat:
Heej
Dzisiaj idziemy na te nauki przed chrztem. Mam nadzieję, że nie będzie długo i nudno

jaki?
no ja mam zamira kupic cos dziecku i bedzie to jakies body albo komplet z napisem i upieke ciacho ktore sama tez skosztuje a i jeszcze chce wyfrukowac zdjecie i ramke do pokoju kupic z maluszkiem
Cytat:

super mojemu czasem tez wszytsko jedno gdzie..

Dziewczyny moj synek pobil rekord w spaniu chyba ponad 5 godzin spal chyba bo juz sie pogubilam ;D
I zaczyna przekrecac sie z boku na brzuch ale jeszcze tako to mu wychodzi... bawi sie w bujaczku i gada do pałąka w zebrę hehe

Szukamy dalej czegos do kuoienia - mieszkanka wiec kciuki sie przydadza moze to nie bylo to, tamto mieszkanie, moze takmialo byc..

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

Cytat:
ale o czym Ty mówisz, podpisaliście to zadzwoń do niej i podaj termin zwrotu podwojonej kwoty zadatku no chyba ze masz w akcie okreslony
tak, mamy okreslony termin...
drugi dzien jestem zla...
Cytat:
Hejka, duzi jestem i smieszek jaki
eluśka87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-14, 13:11   #2511
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
ale duży i jaki wesoły

Cytat:

Cytat:
ad 1 - to ta dziewczynka
j
sobie nawet tak nie żartuj
a co do drugiego to

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

dzięki za odpowiedzi

Cytat:
My wczoraj przy 27 stopniach w cieniu zaliczylismy krótkiego rampersa-ale tylko w budzie, jak wyjmowałam na dworze z wózk, to albo w pieluszke otulałam, albo ubierałam, a dzis tez jest na krótko (t-shirt i portki) i golłe stopy, które uwielbia, ale macam co jakis czas czy nie zminy,na dwój sie wybiramy dopiero po poludniu bo teraz skwar straszny, to wtedy pewnie zaloze mu cos na grzbiet I wczoraj pierwszy raz zdjelam czapke, ale tez tylko w zoku jak buda byla rozlozona.
na szczęście wiaterwk powiewa więc nie ma takiego skwaru my juz byliśmy troche na dworze i sie zastanawiałam czy mu w bodziaku z długim rękawem nie za ciepło
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-14, 13:26   #2512
kasia86bgo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Ja nie wiem czym on się tak zmęczył w dzień, chyba spaniem :P
ja tez sie czasmi NIC nie robieniem - tak zmecze jakbym nie wiedziala ile zrobila

Cytat:
Hej dziewczyny
Wczoraj przed szczepieniem warzyliśmy i ... 5600 kg

Rozwydrzony okropnie Bo mama go z rąk nie spuszcza Prze kochany jest Pozycja na brzuchu jest pozycją ulubioną, nie mam zdjęcia jak trzyma głowę ale lekarz do którego jeździmy jest w szoku, że młody ma niecałe 2 miesiące a praktycznie już sam trzyma głowę.
hej hej witam
za wage i za glowke

Cytat:
chodzio mi o nocke

Cytat:
A ja pamiętam choć troszkę młodsza o nestelle jestem

małpka, nestelle
https://www.google.pl/search?q=kukur...w=1600&bih=727
przypomnienie
aaaa cos mi switalo kolo lba ze jakies wafelki chyba to byly
no ale ja juz taka stara jestem, w dodatku ciaza zrobila z mego mozgo - ser szwajcarski

Cytat:
jaka pieknusia

Cytat:

za kapiel - 1wsze koty za ploty

Cytat:
Dziewczyny zapomniałam Wam napisać jaką mam super teściową i teścia w sumie też są tak zakochani w Misi, że głowa mała! co miesiąc na "urodzinki" kupują jej jakieś prezenty. Teściowa ciągle jakieś smsy pisze z wierszykami jak ją kocha itd. Wczoraj też zaprosili mnie na kawę bo Misia kończyła w środe 4 miesiące i dostała od teścia maskotkę biedronkę - taką dużą fajną i od teściowej dla komplety ubrań, leginsy plus body i bluzeczka oraz skarpetki pod kolor dzis mieliśmy mieć grilla i teściowa miała jej pilnować ale ze względu na to że pada to grill się nie uda i napisałam jej sms ze nie musi jej pilnowac bo nie bedzie grilla to oddzwonila i powiedziala zebysmy sobie poszli gdzies na pizze a ona chetnie z nią zostanie i polozy ja spac) naprawdę trafiło mi się lepiej niż milion w totka jak któraś tu pisała.
aaaaa no tos serio serio niezle trafila - nic ino pozazdroscic

Cytat:
Nikoś wczoraj odkrył, że ma rączki i strasznie go to interesuje Wpycha piąstki i paluchy do buzi i uważnie obserwuje. A najśmieszniej jest jak chce włożyć piąchę do buzi i nie trafi, otwiera buzię i próbuje rączkę do policzka włożyć
Emilian tez juz wpycha raczkii do buzi - mlaskajac przy tym niemilosiernie - no ale wiem jak slysze malskanie znaczy sie zaraz bd pobudka i trza bedzie podac butle, bo glodny

Cytat:
:
jaki usmiech slodziaszny ten Roszek slodziaszny

oooooka we maire nadrobilam - pozostala str nr 84

Stary 2013-06-14, 13:39   #2513
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
no to mój zasypia 19.30-20,15 w tych godzinach
dla mnie 6 to też świt ale tyle lat wstaję o tej godzinie bo do pracy się chodzi potem Julka ranny ptaszek była więc już sie przyzwyczaiłam chociaż do 7 chętnie bym pospała

Mój idzie spać ok 20.30 budzi się 2 razy na jedzenie ok 24 i 3. Rano budzi się ok 6 poje i śpi dalej albo leży do 9 rekord do 10

Co do pytania to Filip jest dzisiaj w samym body z krótkim rękawkiem ale jest 27st w cieniu.

Cytat:
za porzucenie nakładek, a ile już karmisz bez?
ok miesiąca
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-14, 15:01   #2514
bmma
Zadomowienie

Witam

Cytat:

Kochany
Czy ma już teściową??

---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ----------

Cytat:
Bry !

1 Zapomniałam jeszcze powiedzieć jaki dostałam prezent od kumpla który był z wizytą - laktator taki z apteki i butelka dobreeeego wina - jajcarz

2 A nie napisałam wam też wczoraj, że wczoraj Dziedzic pierwszy raz u lekarza był aniołkiem, w sensie za pierwszym razem od momentu rozebrania darł się, podanie cyca w gabinecie załatwiło sprawę, za drugim razem darł się od momentu rozebrania i zważenia - znowu cyc poszedł w ruch, a wczoraj nic go nie ruszyło, spokój, opanowanie do końca i uśmiech od ucha do ucha. Wyczytałam gdzieś w książce że powoli zbliża się złoty okres niemowlęctwa i chyba coś w tym jest.

3

O rany, to brzmi jak kara a nie nagroda
1
2
3 nie narzekała, z Mandaryną ćwiczyli
Mandarynę "wyciąć" i Kreta super

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-14, 15:35   #2515
kasia86bgo
Zakorzenienie

Cytat:
no paczem i sie nadziwic nie mogem - chlopisko jak taLaLa

Cytat:
Już cały Internet przeczytałam Idę coś zjeść.

klementyna, a Kacperek do mojego siostrzeńca baaardzo podobny, i z twarzy i z fałdek
caly Internet - fiuu fiuu - to ty jak Chuck Noriss
ad 2 - o nie nie Kacperek to CALY Emilian ino ciut ''grubszy''

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
Cześć
Póki pamiętam, wczoraj byłam na zakupach (nabyłam stój kąpielowy )

A co do wygranych to ja kiedyś na festiwalu w Węgorzewie (moje rodzinne miasto) wygrałam radiomagnetofon Panasonic. Mam go do dzis
ad 1 - pochwal sie
ad 2 - i dziala dalej ...

Cytat:
eh no nie przejmuj sie ja tyz czekam na kolejna .... mam nadzieje ze sie nie pojawi za tydzien -

Cytat:
sobie nawet tak nie żartuj
a co do drugiego to [COLOR="Silver"]
wybacz
co do 2go - no chyba kazdemu moze sie pomylic

Cytat:
Mój idzie spać ok 20.30 budzi się 2 razy na jedzenie ok 24 i 3. Rano budzi się ok 6 poje i śpi dalej albo leży do 9 rekord do 10
ooo to prawie tak samo jak Moj wiec sie cieszem .. ze nie tylko moj wciaz nie przesypia tak ciagiem

noooo NADROBILAM

wizyta mija dobrze, Malgorzata jak sie spodziewalam w Milianie - a on jakby czul ze Ciocia jest - stosunkowo grzecznie sie zachwouje, oraz posyla jej mase slodziasznych usmiechow - czym zjednuje sobie jej serducho

no to lecem cos zjesc

---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ----------

przychodzi facet do skelpu i sie pyta:
- czy macie panstwo cukier w kostakach ??
-- nie - odp sprzadawca
- a jakas tansza bombonierke dla tesciowej

kawal mojej mlodszej siostry

Stary 2013-06-14, 15:47   #2516
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
i gites!

śliczne uwielbiam jak Różowe Księżniczki są przełamane jakimś mrocznym kolorem a sówka z cekinami jest do zjedzenia

gdzie? kiedy? jak?
aaa jestem radośnie podniecona
i czeekkkkaammmm!
Torres też wielbi drzewka.

Cytat:
ad 1 - to ta dziewczynka

to tak jak u mnie
mysle ze u mnie bd ... na komunii tez byl ehh - no ale co ''kraj'' to obyczaj

spoznione ale szczere buziaki

o ja ci pierduuu :P
he tyz znam takie ''przypadki'' Laska jest rok mlodsza badz starsza ode mnie i na 4dzieci w tym 1blizniaki - i kazde jest z innego ojca - 1wszego syna urodzila jak miala 17 pozniej blizniaki (parka) jak 20 i ost dziewczynka w wieku 23 - aaa i oczywiscie z zadnym z ''tatusiow'' nie zyje pod dachem

co za babsztyl ale ta umowe przed wstepna mialas - inaczej nie ma chyba prawa sie wycofac

dobra nadrabiam dalej
o ja

i cos jeszcze miałam napisać....a...

Misia w sówkach jest piękna

Moje dziecko jest jakieś dziwne- wyszłyśmy na spacer- krótki rękaw, krótkie spodenki a ta mi się dotąd piekliła dopóki jej nie przykrylam kocem....W domu to samo kark ciepły a dopóki nie jest przykryta do wysikości nosa to sie drze, WTF? Wymarzony model moherów- jeszcze czapki zimowej brakuje
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-14, 15:57   #2517
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
A masz coś odciągnięte w razie W ? chociaż 100 ml - 200 ?
toz to morze mlekaaa. nie wiem ile bym odciagala takie ilosci (max. mialam raz 60...). nie mam... moze w weekend wezme Michala, M. i pojdziemy rodzinnie - pomarzyc mozna

Cytat:
Cześć
co polecasz?
Marinine, Alexa, Miłoszewskiego

Cytat:
Kacper na odwyku.
bidulek... i Ty tez bidulka

Cytat:
dodatkowo dostaliśmy kartkę z narysowanym człowieczkiem i pozaznaczanymi ćwiczeniami.
masz moze skaner

Cytat:
ale w ogóle tematów to nie miałam z nią
hehe a wnuk?!

Cytat:
no ja bodziak z krotkim - tylko. ale dzis lekko sie zlamala pogoda i pierwszy raz przydaly sie spodenki i skarpety z torby

Cytat:
za kapiel - 1wsze koty za ploty
a wiesz, ze wtedy o Tobie myslalam? stwierdzilam, ze Ty ogarniasz sama to ja tez moge

Cytat:
Malgorzata jak sie spodziewalam w Milianie

My po rota i po pneumo. Ludddyyy... jak sie darl (mial byc na glodniaka a on niezwyczajny )... pol szpitala go juz zna po imieniu...

Edytowane przez pani22ka
Czas edycji: 2013-06-14 o 16:00 Powód: kalafior

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-14, 16:24   #2518
anika_s
Wtajemniczenie

UWAGA! - TEMAT KUPA licze na jakieś podpowiedzi
otóż Oliwia zrobiła dziś kupę - dosyć dużo śluzu, zapach taki kwaśny i rzadka - o co chodzi .
Zachowuje się "normalnie" jak zawsze
Stary 2013-06-14, 16:26   #2519
maria28
Kniaginia

My po spacerze. Dziecię albo spało, albo dziwowało się widząc drzewa. Wieczór może być ciekawy, muszę je czymś zmęczyć.

Cytat:
jakiego?
Corrosion Of Conformity (nie słuchałam)

Cytat:
Kacper na odwyku.
Powodzenia!

Cytat:
Kiedyś to musi nastąpić...

Cytat:

My po rota i po pneumo. Ludddyyy... jak sie darl (mial byc na glodniaka a on niezwyczajny )... pol szpitala go juz zna po imieniu...
Biedaczek.

Edytowane przez maria28
Czas edycji: 2013-06-14 o 16:27 Powód: chyba też kalafior
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-14, 16:40   #2520
nestelle
Zakorzenienie

haha jestem -przybyłam was troche powkurzac !!!!
nie mam tak cudownych tesców jak liwka ,rodzice mi wybyli motorami do rzymu ale mam cudowne przekochane dzieci !!!!!!!! niedosyc ze musiałam Rocha obudzic rano bo na 9 szłam na te pazury ,to on tam całą godz.przespal,potem obudziłam ,nakarmiam po 11 kuba kończył -wiec odebralismy . Lekcje zrobilismy i okazało sie ze nic wiecej do roboty nie mam,obiad zrobiony,pranie zrobione ,omówiłam z budowlancami co trzeba (reszte wziął na siebie tz) .Roch zasnął o 11 .30 to wsadziłam go w fotelik i z kubą pojecalismy na ciuchy.... i tu się zaczyna chwalenie . Jakub jest tak mega kochany ze brak mi słów ... przelecielismy przez kilka sklepów ,w jednej przymierzalni spedziłam prawie 1 godzine i 15 minut , a Jakub pomagał nosic torby ,pchac wózek ,lulac Roszka , potem trafiłam do nastepnego sklepu i do przymierzalni ..tam o 14.30 Roszek się przebudził dotał cyca , i poszliśmy do empiku -tam Kuba spędził 40 minut wybierając karty piłkarskie i ksiązki- a my z Roszkiem czekalismy równie cierpliwie jak on na mnie . Potem zrobilismy zakupy spozywcze - Kuba wszytko rozpakował na tasmie i do toreb potem, bo ja miałam Rocha na rękach .zaliczylismy rossmana a potem Roszek zasnął .jeszcze obiad zdążylismy zjesc . i własnie przyjechalismy . tz odebrał nine ,zabrał kube i na angielski pojechali ,a Roszek sie obudził i wisi na cycu zadowolony .
Kochane mam te dzieciaki -nawet obce osoby mi to mówią jak widzą jaki Jakub pomocny ... wytworzyła sie nam taka symbioza jakas - my z tztem duzo dla nich to i oni nam pomagają i rozumieją ze rodzice tez mają potrzeby ....

dobra ,sorki -rozpisałam sie .....
nadrabiam
Cytat:
nooo! tz jedynak? jak daleko od siebie mieszkacie? szukam haczyka
jestes niemozliwa
Cytat:
łooooo Kacperek naprawde duzy !!! A jaki śliczny
najlepsza reklama Twojego mleka !!!!
Cytat:
Póki pamiętam, wczoraj byłam na zakupach (nabyłam stój kąpielowy
łooo ! za strój ! pochwal się !
(ehhh ja w ogóle nie chce nawet myslec o stroju kąpielowym ... )
Cytat:

Cytat:

Moja mama jest taka, jak jestem sama każe mi przyjezdzac z małym na cały dzien, zebym dobie odpoczeła, albo sama przychodzi... przewija, kapie, zabawia, gada wierszyki, czyta bajeczki....o tesciowej tego powiedziec nie moge, ani jednej pieluchy nie zmienila;p

Chyba w NRDMój tata tez był tam na kontrakciePamietam jak przywoził cole w puszkach, rozpuszczalne gumy i czeklady z orzechami
A roszek slodziak,a le tu ruglada na starsze dziecko

Kacper na odwyku. Od wczoraj dostał smoczka tylko na zasniecie i w nocy przy przewijaniu na 2minuty i dzis też na 1 minutkew, jak dzwonilam do położnej bo nie dał pogadać...Qrde nawet sobie nie zdawałam sprawy jak czestu u sie tego smoka dawało. potrzebe ma silna ssania, rece w buzi i daje mi alternatywe:"Albo dasz smoka, albo cały czas sie mną zajmuj, zabawiaj, nos na rączkach, bo inaczej będe wył" No i nie mam innego wyjscia, chce smoka ograniczyc, to te 2-3 dni najgorszej delirki musimy sie przemeczyć. A połózna powiedziała, ze smoka jak najbardziej mozna ograniczac, podawac dicoflor i espumisan(ciagle daje) i jak to nie pomaga, a mleka jest sporo (tryskam nim na lewo i prawo) to moze idą zęby i stąd ten ryk przy jedzeniu i rozdraznienie...dałam mu gryzak,ale nie mamlał go tylko próbował zasac jak smoka
A tż od jutro do konca czerwca urlop bed ego w nocy budzic do przewijania, vbo tak nie zawsze miałam sumienie;p
co do pierwszego to nastepna szczęściara ! dla kochanej mamusi !

co do 2 - to tak chyba nrd ... no a potem niemcy ....

co do Kacperka i smoczka - to mi zal ... nie wiem jak to jest ze smoczkiem bo nigdy nie dawałam ale z tego co piszesz chyba teraz ciezko mu ....

no i za urlop tz - wykorzystaj go .....
Cytat:
no nie ,padłam

Cytat:
dla Filipka , no za zdrówko !
Cytat:
buuuuuuu
Cytat:
A propo teściowych moja wczoraj niespodziewanie i przypadkiem była i tak się zasiedziała że kąpiel nam się przeciągnęła ale i tak była widzem jak kąpałam i nie tylko, a najlepsze że tak to z odległości do Małego mówiła a jak wyszłam szykować kąpiel to go na ręce wzięła chyba myślała że jej nie wolno to po kryjomu ale w ogóle tematów to nie miałam z nią i tylko mi zakłócała wieczorny rytm bo zamiast wyciszać to ona zagadywała ehh na szczęście to był jeden jedyny raz i prędko się nie powtórzy...

Edytowane przez nestelle
Czas edycji: 2013-06-14 o 16:43
nestelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości