|
|||||||
| Notka |
|
| Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#7741 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.9
Cytat:
Najczęściej chodzę w topach sportowych, są wygodne i dobrze trzymają, a teraz zdarza mi się chodzić bez stanika w gorące dni Tak naprawdę to ciężko coś dopasować na żelki z normalnych staników, które się nam marzyły przed operacją.. ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#7742 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.9
Cytat:
---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- Cytat:
Od początku chodziłam tylko w tym pasie nad piersiami ( zdjęcie w profilu ) Lekarz mi powiedział, ze stanik sportowy mam dopiero sobie kupic po miesiącu od operacji. ---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Jak czytam , ze większośc z Was ma problem z dopasowaniem i kupnem fajnej bielizny to zaczynam się martwić. Ja uwielbiam ładną bielizne/komplety i kiedys narzekałam, ze moja pierś za mała, ze stanik odstaje tu i tu...a teraz może będzie tak, że cieżko będzie mi coś fajnego znaleźć
![]() Edytowane przez beatrise Czas edycji: 2013-06-14 o 13:17 |
||
|
|
|
#7743 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I by każda wiedziała, gdzie co można kupić
|
|
#7744 |
|
Raczkowanie
|
Ladybarque, nie martw się na zapas
Piersi masz jak marzenie, daj im trochę czasu, niech się ułożą Z czasem nabiorą bardziej naturalnych kształtów, zobaczysz Moje są dużo mniejsze, ale i tak daleko im do naturalnego wyglądu - jeszcze się zmienią, dlatego nie popadam w panikę ![]() To co mnie martwi natomiast, to to że u mnie natężenie bólu zamiast spadać z dnia na dzień, wręcz się potęguję. Już nie tylko w nocy, ale i w dzień jadę na ketonalu i od wczoraj czuję pieczenie w jednej piersi, czego wcześniej nie było ![]() Dziewczynki, jak długo miałyście taki ostry ból? |
|
|
|
#7745 |
|
Zadomowienie
|
ja mysle ze ja tu jestem jakims wyjatkeim bo ja cierpialam do zdjecia szwow czyli 9 doby potem juz moglam funkcjonowac bo wczesniej czulam mega ostre pieczenie wychodzac na 5 min do sklepu wiec dla mnie ta czesto powtarzana 5 doba nie istniala
![]() ja moge polecic ze stanikow tylko triumph trophy n na poczatku go nie lubilam ale z czasem super to taki sportowy ale ja mialam go w zaleceniach po 6 tyg
|
|
|
|
#7746 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#7747 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Większość nas (w sumie to wszystkie chyba) nosiły stanik pooperacyjny 24/h przez miesiąc do dwóch, średnio 6 tyg. Jak popatrzysz w galeriach na zdjęcia krótko po operacji, to zobaczysz staniki pooperacyjne. Stanik sportowy dobrze trzyma piersi podczas uprawiania sportów, ale jest on trochę inny niż pooperacyjny, który ma na celu utrzymanie implantu w jednym miejscu. Dlatego dziwi mnie to, że nie dostałaś go po operacji
|
|
|
|
|
#7748 | |
|
Raczkowanie
|
Gawisz, dziękuję serdecznie za link, spróbuję sobie taką zamówić, choć czuję, że trudno będzie mi się przełamać i zacząć spać na płasko. Masz rację, że to siedzi w głowie - próbując się wyprostować mam wrażenie, że moja naciągnięta skóra i szwy tego nie zniosą
![]() Tymczasem kupię sobie podróżnego rogala na szyję, by w pozycji półsiedzącej głowa nie uciekała na bok ![]() Ehh... marzy mi się położyć na boczku, zasnąć i przespać całą noc... Cytat:
|
|
|
|
|
#7749 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#7750 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja sobie nie wyobrażam pierwszych tygodni po operacji bez stanika
|
|
|
|
|
#7751 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak widać ja się nie znam :/ ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- Wiem, ale ja nie dostałam żadnego staniki i nie kazał mi mój lekarz nic poza tym pasem nie nosić. Ja mam sutki wrażliwe i jak mam obcisłą bluzke to troszke nieprzyjemnie. Ale nie jest tak xle, kwestia przyzwyczajenia.
![]() Edytowane przez beatrise Czas edycji: 2013-06-14 o 14:35 |
|
|
|
|
#7752 |
|
Raczkowanie
|
Tez 1 raz słyszę o noszeniu samego pasa bez stanika...
Mnie tez boli, piecze i szczypie coraz bardziej ale tylko prawa pierś Kwtonal pyralgina ani Ibum nie pomagają Dziewczynki czy tez mialyscie tyle leków po? Antybiotyk, Aescin? Baneocin masc itd? |
|
|
|
#7753 |
|
Raczkowanie
|
Ja już funkcjonuję tylko na diklofenaku, ketonal slabo sobie radzil ze stanem zapalnymi i jakos go podmienilam. Tez przyjmuję jeszcze antybiotyk. Na szczęście bólu nie czuję już prawie wcale. Myje nawet głowę od 2 dnia po operacji.
Ja za to nie noszę pasa, tylko stanik... Ladybarqe - to pewnie przez wielkość umplantu, ja mam prawie o 100ml mniejszy to i mniej boli... niestety Już się nudna robię z tymi za małymi cyckami
10 czerwca 2013r. T.K. - 350/310 Silimed Nuance Edytowane przez Bimbalki Czas edycji: 2013-06-14 o 14:56 |
|
|
|
#7754 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mnie wczoraj prawa zaczęła piec, szczypać i kłuć, dziś doszła druga. Mam brać ketonal,ibuprom, pyralgine i paracetamol na zmianę. W tej chwili pomaga już tylko Ketonal. Nie dostałam żadnego antybiotyku ani maści... Niech któraś z doświadczonych Cycolinek wypowie się na temat, jak długo brała leki w końskich dawkach? Ja już zaczynam się obawiać, bo takie faszerowanie się ketonalem nie wyjdzie przecież na zdrowie... Bimbalki, Ty też bierzesz antybiotyk... Qrcze, zaczynam się martwić, że może i ja powinnam, nie wiem czemu nie dostałam... Edytowane przez zan123 Czas edycji: 2013-06-14 o 15:04 |
|
|
|
|
#7755 |
|
Zadomowienie
|
spokojnie nie kazda ma pas czy antybiotyk
ja nie mialama z lekow w domu bralam tylko ibuprom czy tez nurofen w kapsulkach bo szybciej dzialaja mam to szcescie lub nie ze ketanol w ogole na mnie nie dziala wiec go nie bralam wiadomo te tabsy nie zawsze pomagaja po takiej op dziewczynki pare dni i bedzie z gorki ja pamietam siebie po op dzika rozpacz bo nie moglam sie ruszac ,bolalo ,pieklo z domu nie wychodzilam pare dni wszytsko minie dbajcie o siebie |
|
|
|
#7756 |
|
Raczkowanie
|
Hej laseczki
W pracy byłam i nie miałam jak napisać wcześniej. Beatrise no ja właśnie czytałam na ich stronie, że nie dają staników co aż mnie zdziwiło, ja o ile się na nich zdecyduję to napewno pójdę z własnym stanikiem. Z tą różnicą między sportowym a pooperacyjnym to chyba jest tak, że sportowy jest dobrze trzymający ale zazwyczaj dość miękki, a ten pooperacyjny to często istna zbroja Scheherezade tak jak już Ci napisałam Ciebie nie da się pomylić z kimś innym ![]() ladybarque Bimbalki jeszcze troszeczkę Zan o ile się nie mylę to z tym antybiotykiem chodzi o to, żeby się nie rozchorować zaraz po op. bo przy kaszlu to ciężko by było. Tak mi się wydaje, że wcześniej o tym dziewczyny pisały. Kasikk na mnie ketonal też nie działa, za to żołądek dokucza późnej. Beatrise znalazłam u nich na stronce takie coś, wcześniej tego zdania o staniku nie było pamiętam właśnie, że pisali tylko o opasce. "Pierwsze dwa tygodnie pacjentka nosi specjalny biustonosz celem zapobiegnięcia przemieszczania się implantów i powstaniu trwałej asymetrii. Po 7-10 dniach zostają zdjęte lub wchłonięte szwy. Przez okres 4 tygodni trzeba ograniczyć nadmierną aktywność fizyczną, aby umożliwić szybkie gojenie oraz zapobiec przesunięciu się implantów." Edytowane przez MyLifeMySoul Czas edycji: 2013-06-14 o 15:41 |
|
|
|
#7757 |
|
Raczkowanie
|
Kasik, MyLifeMySoul, trochę mnie uspokoiłyście
Trzeba się uzbroić w cierpliwość Tylko że z każdym dniem czuję się gorzej, a myślałam że powinno być odwrotnie...U Was która doba była przełomowa? PS. Dodaję dzisiejszą fotkę, niczym się nie różni od tej z przed dwóch dni hihi (oprócz tego żółtego siniaka między piersiami) ale skoro już 'cyknięta', to niech ujrzy światło dzienne
|
|
|
|
#7758 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=zan123;41321302]Kasik, MyLifeMySoul, trochę mnie uspokoiłyście
Trzeba się uzbroić w cierpliwość Tylko że z każdym dniem czuję się gorzej, a myślałam że powinno być odwrotnie...U Was która doba była przełomowa? u mnie 9 dziewczyny bardzo czesto pisaly o 5 ja jej nie doswiadczylam )
|
|
|
|
#7759 |
|
Rozeznanie
|
Hej Dziewczyny, jestem juz miesiac po operacji, teraz jest juz super, poczatki nie byly lekkie, depresja i te sprawy ale bylo warto
wkladki mam anatomiczne , pod miesien, 520 ml. Czytalam ze jedna z was miala tylko pas bez stanika, ja tez tak mam. Pytalam lekarza i powiedzial ze niema takiej potrzeby a ze on mnie kroil to mu w pelni ufam w poniedzialek ide na kontrole i mam nadzieje ze pozbede sie juz pasa i zastanawiam sie jak to jest z tym stanikiem po , czemu nie moze miec fiszbin?
|
|
|
|
#7760 |
|
Raczkowanie
|
call me baby masz fotki tych 520? Ciekawi mnie jak to wyglada (chcę się pocieszyć że nie mam monstrualnych piersi bo takie mi się na razie moje wydają). Przyjmiesz mnie plissss
?
|
|
|
|
#7761 |
|
Rozeznanie
|
Slonce nie sa duze, tylko proporcjonalne do mojej budowy , mam 180 cm i chudzinka to nie ja
w luznej bluzce nikt sie nie zorientuje pozatym jak zeszla opuchlizna to mam wrazenie ze nie sa duze Wczoraj bedac w h&m nie wytrzymalam i przymierzylam stanik fotke, zaladalowam do albumu, mierzylam stanik push up , eh stare przyzwyczajenia ale do rzeczy twoje sa piekne!!!!!!!! I proporcjonalne i pelne boki maja super cudo a w bluzeczke jakie fajne ksztalty, a jak sie czujesz ? Z tego co widze to juz 4 dni?
|
|
|
|
#7762 |
|
Raczkowanie
|
Witam się i ja
![]() No jakaś dziwna sprawa z tym "nienoszeniem" stanika, zwłaszcza przy wkładkach anatomicznych, które w jakimś tam procencie mogą się przekręcić. Lepiej może to sprawdzić. Może to, że lekarz nie dał stanika lub nie zalecił jego noszenia, nie znaczy, że nosić go nie wolno. No dziwne naprawdę. Mi w pierwszych dniach pozwolił tylko i wyłącznie do prania ściągać, a wtedy chodziłam po domu, jakbym z porcelany była, bo bałam się, że jakiś gwałtowny ruch wykonam. Ja akurat, jeżeli chodzi o ból, naprawdę dobrze to zniosłam i ja brałam przeciwbólowe dosłownie kilka razy, ale bez nich też bym wytrzymała. Natomiast, jeżeli łykacie (tu do nowych Cycolinek) np Ketonal i on nie pomaga, to może zadzwońcie do swojego lekarza, żeby przepisał coś innego, bo leki nie działają na wszystkich w ten sam sposób. Jeżeli chodzi o antybiotyk, to chyba raczej chodzi o to, żeby rozgonić ew małe stany zapalne (tam w środku), po operacji i ja dostałam po operacji w klinice jakąś dawkę do łyknięcia, w domu już nie. A w weekend ma być pięęęękna pogoda! Co się dzieje z Sabą i Amaniną? Wie ktoś? Buziaki!
|
#7763 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zen my od tego samego lekarza, tez miałam ten zestaw leków, w sumie wyszło 14 x dziennie lekarstwo. brałam takie końskie dawki w sobotę, niedzielę i poniedziałek, czyli 3 doby od operacji, później już tylko 3 razy na dobę coś, ale mnie ogólnie jakoś tak nie bolało strasznie, wiec może nie jestem dobrym przykładem, bo i spać mogłam na płasko, a tu widzę, że sporo osób piszę, że nie może/nie mogło położyć się na płasko. i Jeszce ad wytycznych, to widzę, ze większość też miała takie "dziwne" wytyczne, no ja dziś założyłam stanik z gatty, taki top i czuje się dobrze, do spania na pewno założę ten pooperacyjny.....ale chyba dużo tkwi w psychice. Do wczorajszej wizyty tylko delikatnie dotykałam cycuchy, nakładałam oliwkę i bałam się je ścisnąć, a jak mi dr wczoraj pościskał mocno i kazał tak samo wieczorem (powiedział, że można) to od razu już przestało boleć przy ściskani (czyli siedziało mi to bardziej w głowie, niż naprawdę tak było). Wczoraj w końcu był normalny sex z TŻ, bo wcześniej wydawało się że nie mogę, że bolą itp, a wczoraj jak ręką odjął ![]() a dziś nad ranem, jak robię swoją codzienną 45-minutową drzemkę (przestawiając budzik) położyłam się na boku jeee, ale wygodnie było! choć i na plecach jest mi już wygodnie (chyba dzięki poduszce, bo wcześniej nigdy na plecach nie spałam)
|
|
#7764 |
|
Rozeznanie
|
Juz na boczku ale zazdroszcze , ja przez te cycochy codziennie 6 pobudka bo juz spac nie moge , robilam kilka dni po Tobie wiec moze niedlugo sie uda ;-)
|
|
|
|
#7765 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tak?? ja to śpię jak zabita od 6 doby, a jak wróciłam do pracy, to wracał taka zmęczona i kładłam się o 20.00, pobudka o 7 rekordy biłam normalnie
|
|
#7766 |
|
Raczkowanie
|
Dzieci w łóżkach uff
Porobiłam troche w ogródku porządków, później jeszcze przeleciałam dól i górę odkurzaczem i dosłownie padam na ryjek Idę do wanny poleniuchować a później klapne i poczytam trochę ![]() Korolowa to pewnie TŻ ucieszony Może faktycznie wszystko w głowie siedzi i człowiek się cacka ze sobą (czyt. z cyckami) Przedpo to Ty byłaś tą szczęściarą co lepiej znosi ból ![]() Call me baby hej
|
|
|
|
#7767 |
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczynki
Coraz rzadziej tu zaglądam - cycki są, życie toczy się dalej i forum już tak nie absorbuje, jak przed operacją. Widzę, że Świeżaczkom bóle dokuczają . Ja mogę szczerze polecić Solpadeine, ale tylko rozpuszczalną - najlepiej dwie tabletki na szklankę wody Co do spania - od samego początku przesypiałam całe noce bez pobudek. Na noc wypijałam sobie właśnie Solpadeinę, dodatkowo żel Ketonal na plecy, kilkanaście jaśków - pod plecy, pod tyłek, pod kolana, na boczki.... i gdzie tam jeszcze pasowało .Z każdym dniem będzie coraz lepiej, grunt, że cycuszki macie
|
#7768 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() słońce ja mam lonsdale staniczek
|
|
|
#7769 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja zostalam zmierzona przez profesjonalna brafitterke i mam USA/UK; 32 DDD ale na upartego wejde w 34 DD. Zauwazylam ,ze miseczka w 32 DDD jest mniej wiecej taka sama jak w 34 DD tyle ze 34 ma wiecej w obwodzie pod piersiami (dla mnie troche za luzny) . Latwiej znalezc staniki 34 DD niz 32 DDD Jest zazwyczaj wiecej do wyboru w tej rozmiarowce wiec tylko sie cieszyc pozostaje Pozdrawiam!---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- Cytat:
|
|
#7770 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczynki, tak się ostatnio zastanawiałam przy okazji opuchlizny, dlaczego tylko nieliczni lekarze stosują dreny? Czytając starsze wątki odniosłam wrażenie, że kiedyś częściej się je stosowało, a teraz chyba już od nich odchodzi... Zastanawiam się czemu, wydają się dobrym sposobem na uniknięcie opuchlizny...
Ja żałuję, że u mnie nie zastosowano tego rozwiązania, bo (już nie wspominając o piersiach) mam tak opuchnięty brzuch, którego w dodatku połowa jest zasiniaczona i fioletowa, że zaczynam się zastanawiać czy tak powinno być... ![]() Anika75, przyjmij proszę moje zaproszenie
Edytowane przez zan123 Czas edycji: 2013-06-14 o 22:59 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:22.

Najczęściej chodzę w topach sportowych, są wygodne i dobrze trzymają, a teraz zdarza mi się chodzić bez stanika w gorące dni

dziewczynki pare dni i bedzie z gorki
Trzeba się uzbroić w cierpliwość 
. Ja mogę szczerze polecić Solpadeine, ale tylko rozpuszczalną - najlepiej dwie tabletki na szklankę wody