|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV |
|
6 | 9,68% |
| Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV |
|
2 | 3,23% |
| Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
21 | 33,87% |
| Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV |
|
1 | 1,61% |
| Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
7 | 11,29% |
| Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
6 | 9,68% |
| Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
17 | 27,42% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV |
|
2 | 3,23% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
miałam, na każdej wizycie mam...
zdjęcia nie mam o mały włos bym nie miała, bo jak przyszłam do przychodni to prądu nie było, ale jak już lekarz przyszedł to był
|
|
|
|
#1532 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Cytat:
my to idziemy leb w leb mi wyszło ostatnio 10 października ciekawe co dzisiaj będzie
|
|
#1533 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Cytat:
Na początku byłam anty ale potem naprawdę mi się spodobało Dzidzia No jasne masz rację,wiem że dzieci potrafią się rozpłakać o byle pierdołę i żałowanie ich nic nie wniesie tylko pogorszy sprawę.Opiekowałam się już kilkoma dzieciakami i mniej więcej mam pojęcie jak to wygląda.Najgorsze jest właśnie jak mama mówi A a tato mówi B.Dwa przeciwległe fronty.A do tego jak jeszcze babcia dorzuci C to już w ogóle chaos dla dziecka. Cytat:
Malinka Fajny,zgrabniutki Cytat:
POWODZENIA Ale fajnie już jutro będziesz żonkąOGROMU MIŁOŚCI,SPOKOJU, DUŻO WZAJEMNEGO SZACUNKU ![]() Cytat:
Cytat:
To nieźle z tym ptakiem ![]() Dobrze że teraz sobie poleciał ![]() Cytat:
![]()
|
||||||
|
|
|
#1534 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dla malenstwa!Cytat:
|
||
|
|
|
#1535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [QUOTE=Agateczka87]Dzastin jestem, podczytuje, ale wizytę miałam dopiero wczoraj. Więc mogę oficjalnie ogłosić i poprosić o dopisanie na pierwszą stronę, że naszemu na 80% synkowi odleciał ptaszek i jest na 100 % piękną dziewusią!!!! Mieliśmy dwa typy imienia ale, K jak się dowiedział, że córa bez namysłu powiedział: "czyli będzie Mają i koniec" .Czyli proszę o dopisanie na pierwszą stronę. Małą została pomierzona, aczkolwiek tak się ruszała, ze było to naprawdę wielkim wyczynem... w każdym razie ma już 450g, przyspieszyła o dwa dni względem TP, wszystko w jak najlepszym porządku. Proszę też o dopisanie następnej wizyty 9.07 godz. 16.00 razem z USG 3D, położna powiedziała, że to najlepszy czas. [/QUOTE] klaski : dla Małej Majeczki
|
|
#1536 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
na jakiej zasadzie odbywa sie ten kurs?
|
|
|
|
|
#1537 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-X
Witam piątkowo
Co za koszmarna noc...do 5 nie mogłam zasnąć przez ten katar, normalnie leciało jak z kranu i nie nadążałam husteczek zmieniać, aż mi się skończyły ![]() Trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty Niech się maluchy ujawniają i nie robią więcej psikusów ![]() Cytat:
Cytat:
Gratuluję dziewuszki U mnie też chyba będzie Maja o ile się nic nie zmieni Cytat:
udanej wizyty Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez paulinaizabela Czas edycji: 2013-06-14 o 12:26 |
|||
|
|
|
#1538 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
żeby udało ci się podejrzeć ![]() babcia przeżywa że takie niemieckie... ale nam sie podoba i nie wyobrażam sobie żeby miał inaczej na imię....
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
|
#1539 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1540 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tutaj przeglądałam http://www.shantala.pl/baby/ Edit: już doczytałam Twój post ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Cytat:
Każda para miała swój stoliczek,ciacho,kawkę herbatkę i wspólny temat do omówienia lub napisania coś o sobie.Potem się wymienialiśmy kartkami i czytaliśmy co druga strona napisała.To były takie szczere rozmowy na temat np przyszłości,oczekiwań,wsp ólnych priorytetów na które nieraz i brak chęci i odwagi na co dzień.Do dzisiaj mamy te materiały w dwóch osobnych teczkach i w razie czego zawsze można spojrzeć i spokornieć
|
||||||
|
|
|
#1541 | |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny!
Ja z doskoku, czytam Was uważnie ale ciągle brak czasu na pisanie. Gratuluję wszystkim wizyt, usg, pomiarów, dziewczynek, chłopców, ślubów... już nie ogarniam ![]() Cytat:
Najlepszy był P. Zawitkowski, facet ma niesamowity dar do mówienia. Bardzo go lubię. Wiesz może o którym konkretnie szpitalu mówiła położna,że na dzień dobry zakładają ktg i tak się leży do końca?? Że niby dla bezpieczeństwa dziecka Co do szpitala-ja też mam bliżej do Trzebnicy ale z drugiej strony mam lekarza z Borowskiej.. poza tym doszły mnie słuchy, że w T. wpuszczają partnera na salę dopiero po 5 cm rozwarcia, wcześniej nie... Dla mnie to zupełnie bez sensu. Muszę to sprawdzić. Raz trafiłam na IP w Trzebnicy, byłam w szoku bo było tam pusto jak w jakimś horrorze ![]() Dziewczyny jutro idziemy z TŻ-tem na wesele jego kolegi (tzn. naszego ale ja go tak dobrze nie znam) i mam do Was pytanie: ile się teraz daje do koperty?? Męczy mnie odrywający się kaszel, przedwczoraj w nocy spaliśmy przy otwarym oknie a było dość chłodno i rano juz z chrypą wstała. Co mi pomoże??
Baby on board TP 13. 11. 2013 http://www.suwaczki.com/tickers/oar843r85d45jgoq.png Edytowane przez aksbarg Czas edycji: 2013-06-14 o 12:43 |
|
|
|
|
#1542 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mam
Cytat:
![]() Wcześnie Cię zaczęła gilgać.Gdzieś chyba od 16 tyg jak dobrze pamiętam ![]() A masz tak regularnie np 3 razy na dzień takie łaskotanie,pękanie baniek mydlanych czy raczej tak od czasu do czasu,nie codziennie? |
|
|
|
|
#1543 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie w rodzinie jest tak, że jak jest wesele dwudniowe to daj się 150 zł od osoby.. jak jednodniowe to 100.. ale mysle ze zależy to od Waszych finansów, od tego jak dobrze sie znacie ( koleżance na śub dwudniowy dałam 100, przyjaciólce 150 wiec jest różnica ) i jak u Was to wygląda
jakbym spała na pieniądzach to moze i wiecej bym dałą
|
#1544 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to niesamowite jak czlowiek potrafi zmienic sie, zrozumiec i byc otwarym na ludzi ... przez kilka roznych cwiczen
|
|
|
|
|
#1545 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pewnie by sie skończyło na tym,ze Bronek bysmy do niego mówili![]() A ja musze mieć zdrobnienie,bo wiem jak róznie na córkę mówię.Ale ja tak mam z wszystkimi-ten nasz Oskar to zdrobnienie też nie za szczęsliwe Oskarek-Ogarek No i co tu synowi wybrać?
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
|
#1546 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tzn. ok 500 zł jesli to kolega...
|
|
|
|
|
#1547 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ryba to bardzo mało sie u was daje .u nas 500zł za 1 dniowe conajmnije,no 400zł jak dalsza rodzina lub znajomi.Z jakiego regionu pochodzisz?
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
|
#1548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Budowniczka A co to za skrót NLP? |
|
|
|
|
#1549 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mniej niz 400 bym nie dala, albo jakbym żywcem nie miala juz kasy, to poprostu nie szla bym sie bawić... |
|
|
|
|
#1550 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam,witam
![]() Dziewczynki ostatnio jestem mało na bieżąco... wszystko przez brak czasu ale dziś wieczorkiem lub jutro postaram się Was nadrobić Gratuluję udanych wizyt i poznanych płci ![]() 3mam kciuki za dzisiejsze wizyty!!! Issia, wszystkiego dobrego na nowej drodze życia Agatka, to Ci powiem że mnie teraz zaskoczyłaś... bo u Nas też synek jest na 80%,więc mam nadzieję że na następnej wizycie nie doznam szoku ![]() Także Rybka, na razie mi jeszcze nie wpisuj Naszego Kamilka na I stronie... 10 lipca mam wizytę i mam nadzieję,że wtedy na 100% potwierdzimy Wczoraj byłam u dentysty.. i muszę Wam powedzieć,że się miło zaskoczyłam, trafiłam na super Panią doktor Trochę porozmawiałyśmy o mojej ciąży,o ząbkach itd.. okazało się że mam chyba z 5 zębów do zrobienia a rok temu na wizycie kontrolnej u innej dentystki podobno wszystkie były zdrowe..., tak więc zrobiła mi wczoraj jednego zęba i za 3 tyg kolejna wizyta
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-06-14 o 13:14 |
|
|
|
#1551 |
|
Raczkowanie
|
Ja uważam, że tak 200-250 zł za osobę, wesele jest jednodniowe ale na bogato, poza tym towarzystwo będzie takie raczej hmm "zamożne". Tż twierdzi, że jakby miał dać 250 zł to już wolałby w ogóle nie iść.. a my na kasie nie śpimy, sami mamy problemy finansowe
On by chyba z tysiaka chciał dać
|
#1552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no u nas tak jest, 150 zł od osoby, czasem do 200 w zależności kto ślubuje. Siostrze to oczywiście że z 500 sie daje, ja mówie o kuzynostwie, jakiś koleżankach itd. Im bliżej osoba tym wiecej ale średnio 150 zł. Tak samo my dostaliśmy na ślub, średnio 100-150 od osoby a rodzeństwo po 400-500 w zależności od zasobności. ja w jednym miesiącu w ub roku miałam 4 wesela- tydzien po tygodniu Jakbym miała dawać po 500 zł to bym zbankrutowała. No ale u mnie tak jest.. każdy daje ile może :P
|
|
#1553 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nauka o ludziach, ich zachowaniach, ktore sie powtarzaja, psychologii, emocji, a przede wszystkim o nas samych i naszym życiu ... ja jestem mistrzem NLP, niestety nie mam trenera i nie moge profesjonalnie zajac sie coutchingiem ale moze kiedys to nadrobie ![]() Prawda jest taka, ze jesli ktos ma szersze pojecie na temat NLP to super potrafi manipulowac ludzmi, a oni nawet tego nie zauważą... |
|
|
|
|
#1554 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
mi się tylko w sumie podobał wykład o żywieniu no i również P. Zawitkowskiego - ma świetne podejście do tematu. Nawet wygrałam zestaw pieluszek wielorazowych. Będzie na wypróbowanie jak to działa ktosiula, ja też bym chciała żeby mi zaczął już się tak zaokrąglać brzuchol, bo na razie wygląda na to, jakbym zapomniała, że po zimie trzeba się wziąć za siebie. Cytat:
ale mojemu mężowi też się podobają takie imiona: Bruno, Borys, Olaf... Ja mam całkiem inny gust dlatego nam ciężko jest się dogadać w tej kwestii. aksbarg, ja na moje wesele (a było to 2 lata temu) to od znajomych par dostawałam zazwyczaj 400 zł. Były też przypadki 300 zł, ale były też 500 zł. Dziewczyny, mam pytanie. W jakiej formie jecie warzywa na co dzień? Wiem, że powinnam jeść ich dużo, ale jak na razie jem więcej owoców - łatwiej mi wziąć w rękę jabłko, gruszkę czy cokolwiek innego. Na warzywa oprócz surówek na obiad to nie mam jakoś pomysłu. Przecież nie będę wcinać surowej sałaty jak królik. Macie jakieś ciekawe przepisy może? Jedyne co wpadłam to chcę dzisiaj zrobić sok z buraków - ciekawe czy będzie mi smakował
|
|
#1555 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() to kazde warzywo jem z osobna, marchwaka swieża, kapusta też, pomidorki itd... a owoce mniam ![]() brzoskwinkę bym teraz cipnęła
|
|
|
|
|
#1556 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
2. starty seler+ marchewka+ jabłko 3. seler naciowy+ orzechy+rodzynki/żurawina+ jabłko w kostkę+ jogurt smakowy (słodki, np. morelowy) 4.pomidorki ze śmietaną i cebulką 5.warzywa pokrojone w kostkę z oliwą i przyprawami z piekarnika (seler, marchew, ziemniaczki, papryka, pietruszka) 6. groszek z marchewka
|
|
#1557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nieraz marchewka surowa jako przegryzka. Jak robię mięso w piekarniku np karkówkę to wtedy tam wrzucam mnóstwo warzyw i jem takie podduszone. A tak to czasem zupa z fasolki szparagowej,kalafiorowa Generalnie też jem więcej owoców. |
|
|
|
|
#1558 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() rośnie pięknie!Cytat:
My dajemy 500 zazwyczaj, rodzeństwu daliśmy 1000 zł (i długo na to ciułałam, żeby móc bratu tyle dać), ale to wszystko jest uzależnione od stanu portfela. Zmykam na zakupki i pewnie wydam dużo kasy bo głodna jestem :P
|
|
#1559 |
|
Rozeznanie
|
Mam do Was pytanie ile kg przytyłyście do 18 tc czy jezeli waga stoi w miejscu caly czas ta sama, to jest źle?
|
|
|
|
#1560 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W sumie to w 17 tygodniu Regularnie to nie, ale najcześciej wieczorem jak się położę już do łóżka i to tak chwilkę, pare bąbelków, nie jakoś przez pół godziny... czasem też rano ale mniej, jakieś pojedyńcze gilgotki. W dzien rzadko, chyba, że się połóżę i nie ruszam Były dni, kiedy nie czułam wcale, ale to chyba jeszcze za wcześnie na regularne ruchy.Cytat:
![]() Muszę sie ogranąć, bo na trochę znowu do pracy idę, żeby chłopaki skręcili te mebelki - a tak mi się nie chce Najchetniej to bym nie zwlekła sie z kanapy... a jeszcze wieczorem jedziemy na zakupy, bo jutro impreza u nas...masakra nie mam głowy do tego.---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:47.

masz zdjęcie jakies?

ale na końcu siusiaczka mamie pokazał, mam nawet fotkę

za dzisiejsze ( Wy trzymajcie za mnie, co by poakazał bąbel co tam chowa 
klaski : dla Małej Majeczki

ale nam sie podoba i nie wyobrażam sobie żeby miał inaczej na imię....
Ślub 25.08.2012 

a rok temu na wizycie kontrolnej u innej dentystki podobno wszystkie były zdrowe..., tak więc zrobiła mi wczoraj jednego zęba i za 3 tyg kolejna wizyta