Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę:
Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV 6 9,68%
Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV 2 3,23%
Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV 21 33,87%
Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV 1 1,61%
Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 7 11,29%
Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 0 0%
Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV 0 0%
JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 6 9,68%
Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 0 0%
Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV 17 27,42%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV 2 3,23%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-14, 06:36   #1501
agaczilla21
Zakorzenienie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C

Wczoraj mnie już tak wieczorem późnym nie było więc odpisuję teraz:
Trele Morele
To że wiedziałam wcześniej za wilele mi nie dało...bo ja odpychałam jak najdalej od siebie tą myśl...że może to jednak pomyłka albo rozszczep będzie np. samej wargi...a dość że warga i podniebienie to jeszcze rozszczep taki mega że chirurg nieźle się musiał nagimnastykować żeby to zszyć...
Najwięcej w tym czasie to mi pomógł mąż bo był przy porodzie i w sumie Mikołaj miał juz 3 tyg jak pojechał do pracy tak że ja w tym czasie w miarę doszłam do siebie i fizycznie i psychicznie...Do tej pory nieraz się zastanawiam dlaczego to akurat spotkało nas i nasze dziecko...no ale tego to ja się nigdy nie dowiem...
Najbardziej mnie wkurza jak ktoś mówi "operacja i nic nie będzie widać" albo "zapuści wąsy i nie będzie widać"...tak na prawde to ja się nie martwię o wygląd bo to jest sprawa drugorzędna...martwię się o mowę i o to jak sobie poradzi w szkole...dzieci są okrutne także...
Mikołaj miał gdzieś chyba z 2 miesiące jak poczułam że jest moim dzieckiem...wcześniej jakoś to do mnie nie docierało...chyba przez tą rozłąkę przez tydzień w szpitalu- ja na położniczym a on na intensywnej noworodków, no i to że ani raz go nie mogłam piersią nakarmić...
agaczilla21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 07:33   #1502
Taszanta
Zakorzenienie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C

Cytat:
Napisane przez Nanusia76 Pokaż wiadomość
O

Tak zdecydowałam póki co .

Mnie też napiernicza ale już przed ciążą miałam problemy z kręgosłupem. Jeżeli moge poradzić to odkurzanie zleć Tż, nie myj wanny nachylając się nad nią (to może też Tż ) i nie myj głowy nad wanną te3 rzeczy to masakra dla kręgosłupa.

Na temat pas też chętnie posłucham bo może warto kupić.
A mogę zapytać jeszcze, jeśli to nie zbyt osobiste, jak będziesz to załatwiać? Bo też chyba raczej będę próbować tak rodzić

No właśnie ja od początku ciąży się wcale nie przemęczam, jak okna myłam to podzieliłam sobie że codziennie kawałeczek i myłam cały tydzień, nie dźwigam itp. itd. A wcześniej prowadziłam bardzo intensywny tryb życia, teraz czasem pospaceruje i koniec. Wczoraj mnie tak naprawdę jakoś mocno nie bolało, ale czułam się taka połamana jakaś ciekawe co będzie za miesiąc czy dwa

Ale żadna z dziewczyn nie pisze że używała pasa, więc chyba nie jest zbyt popularny

Taszanta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 07:59   #1503
domii29
Zakorzenienie

Dzień dobry
Jakoś ciężko znoszę noce i budzę się coraz wcześniej , chyba za dużo biorę sobie na głowę i to spędza mi sen z powiek .
Przespałam się, brzuch wrócił do normy (już nie jest twardy), obudziłam się jakaś taka naładowana pozytywną energią i mam mnóstwo planów na dzisiaj (ciekawe ile z nich wypali ).

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i żeby dzieciaczki pięknie rozłożyły nóżki

Miłego dnia mamusie
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 08:25   #1504
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz

Trele ja mam ogon z odpisywaniem.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 08:30   #1505
malinka123108
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 20

witamy was w .17 tydz leci wizyte mam w poniedzialek natomiast usg mysle zrobic w nasteonym tyg lub w kolejnym.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 5 miesiac [2].jpg (122,8 KB, 48 załadowań)

Edytowane przez malinka123108
Czas edycji: 2013-06-14 o 08:31
malinka123108 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 08:35   #1506
domii29
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 20

Cytat:
Napisane przez malinka123108 Pokaż wiadomość
witamy was w .17 tydz leci wizyte mam w poniedzialek natomiast usg mysle zrobic w nasteonym tyg lub w kolejnym.
Ale piłeczka
Stary 2013-06-14, 08:37   #1507
niunia_20
Rozeznanie

Witam

ale Was naszło na wspomnienia czasem jak jestem w przyjaciółki to tez wspominamy dawne czasy: karteczki, segregatory, nocne wycieczki po wsi, spanie pod namiotem, dyskoteki, jedzenie... ehh co to były za czasy
pegasus rządził a w Mario to się godzinami grało

za dzisiejsze wizyty i czekam na relacje

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200802080926.png

http://www.przewodnikmp.pl/img-06062009028.png

sercem jestem przy Tobie Michałek 296g, 22cm (19tc)
Zosia 250g, 23cm (19tc)
niunia_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 08:41   #1508
issia88
Zakorzenienie

Hej Dziewczyny

Po 1wsze gratuluje wszystkim udanych wizyt
Po 2 trzymam kciuki za wszystkie, które będą na dniach
Po 3 opuszczam Was na parę dni Jutro ślub, dziś kupa roboty, w nd poprawiny, więc obawiam się, że ani minuty nie znajdę, żeby na spokojnie siąść i Was poczytać
Odezwę się po weeeeekeeeendzie i nie piszcie za wiele, żebym z krzesła nie spadła jak zobaczę 30 stron do nadrobienia

Trzymajcie się Mamusie ciepło i zdrowo
issia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 08:42   #1509
grulla
Raczkowanie

GG do grulla

ale mnie ominęło... piszecie jak szalone, ale to dobrze nie zaglądałam, bo się uczę (lub staram się;p) do jutrzejszego egzaminu na podyplomówce. Troche się stresuję, bo jakoś tak wszystko po łebkach robię, a to nie w moim stylu. Czuję konflikt wewnętrzny ;p Ale większość moich myśli wędruje do dziecka, tak pewnie musi być.

20.06 mam wizytę i odliczam dni... i wymyślam jakieś zmartwienia, czy wszystko dobrze, czy czymś nie zaszkodziłam,schizuje ;/ ale znacie to przecież....

palnijcie mnie w łeb!

mówię czasem do brzucha Zosia, a mąż ostatnio powiedział, że się przyzwyczaję i co będzie jak chłopak. Ale ja się nie nastawiam, takie tylko mam przeczucia. A jak będzie Grześ to też się ucieszę)

malinka123108 jaki fajny

spijam kawkę i do nauki, a w niedziele ponadrabiam Was sumienniej

Edytowane przez grulla
Czas edycji: 2013-06-14 o 08:44
grulla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 08:43   #1510
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez issia88 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny

Po 3 opuszczam Was na parę dni Jutro ślub, dziś kupa roboty, w nd poprawiny, więc obawiam się, że ani minuty nie znajdę, żeby na spokojnie siąść i Was poczytać
Odezwę się po weeeeekeeeendzie i nie piszcie za wiele, żebym z krzesła nie spadła jak zobaczę 30 stron do nadrobienia

Więc już teraz życzę Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia . Czekamy na relacje z całego weekendu
Stary 2013-06-14, 08:49   #1511
malinka123108
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Ale piłeczka
no pileczka dopiero sie robiniedawno byla jedna wielka falda

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ----------

issia wszystkiego co najlepsze dla was!!!!!
Stary 2013-06-14, 08:59   #1512
niunia_20
Rozeznanie

Issia jeszcze raz wszystkiego najlepszego

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200802080926.png

http://www.przewodnikmp.pl/img-06062009028.png

sercem jestem przy Tobie Michałek 296g, 22cm (19tc)
Zosia 250g, 23cm (19tc)
niunia_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 09:21   #1513
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
no pileczka dopiero sie robiniedawno byla jedna wielka falda

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ----------

issia wszystkiego co najlepsze dla was!!!!!
Ale już widać że to brzuszek ciążowy
Stary 2013-06-14, 09:39   #1514
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca
Konto usunięte

Malinka jaki uroczy brzuszek mój jest ciut większy, szczególnie jak się najem ;p A jutro zaczynamy 18 tydzień

2 dni temu ciotka męża przypomniała mi, że dziś bierzmowanie jej córek... a ja jestem jednej świadkiem...
Nie czuję się zbyt dobrze przez tą pogodę, oni nie wiedzą, że jestem w ciąży (jakoś zawsze jak przyszli to siedziałam za stołem, albo miałam brzuch zakryty kołdrą, kocem, torebką).
Nie wiem jak wytrzymam, na pewno minimum 2h w kościele...

Wczoraj podpatrzyłam sąsiadkę- też w ciąży, podobny etap jak ja.
Zapiernicza w polu z motyką! Kurde a ja nie mam siły nawet pospacerować po podwórku.
Małe coś mi uciska i jak chodzę to czuję taki prąd, ukłucie w pachwinach, do nóg

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Czasem mnie trafia.

Wszystkolepiejwiedzacy ludzie to plaga. I babcie co w 15 stopni się dziwią, że dziecko bez czapki.
Też mnie wkurzają tacy ludzie- najbardziej wtrąca się w wychowanie mojej Oli moja mama: nauczycielka klas 1-3, pedagog, matka 3 dzieci.
Ach, jak ona wszystko lepiej ode mnie wie i lubi mnie pouczać...
Nienawidzę tekstów "ze mną nie krzyczy, ze mną jest grzeczna, mnie się słucha, co jej zrobiłaś, że tak się drze?".
Taaak bo ja się znęcam nad dzieckiem i nie umiem jej wychować...
Akurat Ola jest grzeczna, ma szalone pomysły ale jak to 3latka, bywa, że ma gorszy dzień i cały dzień ciężko jej dogodzić.
Nie mogę takiego gadania...
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 10:04   #1515
coralady
Wtajemniczenie

Witam Mamusie

Dziś myślałam,że zemdleje w busie Tłok był nie miłosierny,skwar,zrobiło mi sie słabo,nie miałam czym oddychać,pot mnie oblał...masakra!!!W ostatniej chwili zwolniło się miejsce to usiałam i nie mogłam uspokoić oddechu Nadal mi słabo...

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Ja z synkiem używałam chusty, ale dopiero gdzieś od 3 miesiąca (wrzesień), bo wcześniej było lato i niemiłosierne upały, więc się nie dało. Tym razem będzie zima, więc planuję nosić praktycznie od urodzenia.

Co do chusty to nie jest to idealne rozwiązanie, ale o wiele tańsze niż nosidełko (ja akurat kupiłam używaną w idealnym stanie za 50zł, więc praktycznie darmocha). W chuście wkurzało mnie to, że jak chciałam dziecko wsadzić tylko na chwilę, to więcej było tego wiązania niż noszenia. Nosidełko pod tym względem lepsze.
Ja uwielbiam chustę i już nie moge doczekac się kiedy synka będe w niej nosić,ale to prawda wygodniej byłoby wsadzić do nosidła,jeśli chce zrobic się to na chwilę Chociaż ja wiąże chustę w max.2 minuty.

Zalezy tez jakie ma się nosidło,bo są wisiadła(dziecko nie ma w nich dobrej postawy) i nosidła z dobrze wyprofilowanym tyłem,gdzie dziecko ma dobra postawę.

Chusta jest znacznie "zdrowsza"-choc kto to do końca wie

rinco ja to lubie wychodzić i w naszą trójkę/czwórkę i ze znajomymi.My mamy taki układ z tż,że 1 dzień weekendu on wychodzi z kolegami,drugi ja(zazwyczaj piątek),niedzielę spędzamy w trójeczkę.

Ostatnio mam same imprezy,co tydzien spotykam się ze znajomymi,jutro np.organizuje spotkanie klasowe z podstawówki u mnie na działce(jak co roku z resztą)Ale ja jestem raczej towarzyska,lubie byc aktywna,organizuje czas całej rodzinie,planuje wyjazdy itd.Lubię jak się coś dzieje W domu to bym z nudów padła,z resztą szkoda życia...Tak szybko czas płynie,a tyle fajnych rzeczy do zobaczenia,doświadczenia itd.

Z drugiej jednak strony ciąża to czas takiego zatrzymania się,przymyślenia,ustawien ia priorytetów na nowo....

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Coralady u mnie jest mega problem z imieniem dla chłopca. Nie wiem co będziemy mieli jeszcze i dla dziewczynki jesteśmy zgodni i jest postanowione, że będzie Milenka, a co do chłopca to jakoś nic nam się nie podoba i nie pasuje... ostatnie typy to Mikołaj i Arek (Arkadiusz), ale jakoś nie mam przekonania...
Mikołaja - Mikusia-Mikiego ma moja siostra.Mnie się to imie podoba Gdyby nie miał tak na imię to pewnie mój synek by tak miał

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
E tam, też tak miałam, że całe życie ze mnie domator był, a tż wręcz przeciwnie, a teraz jak ma nastrój to może wyłazić codziennie przez dwa tygodnie, aż nie przystopuje, ale potrafi siedzieć non stop w domu.
Mya nie nudzisz się w domu?Co zazwyczaj robisz?Ja szczerze mówiąc jesien i zimę w domu zdzierdżę,ale wiosna i lato to absolutnie nie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Moja Majka miała byc ewentualnie Oskarem , bo to bylo jedyne imie zaakceptowane przez nas oboje. Moj typ to Julian lub Maciej ale moj Tz bardzo sie krzywił. Na szczescie jest Majka - tutaj od razu sie zdecydowaliśmy )

Trele u nas właśnie gdzieś tam krązy ten Oskar,ale to sie zobaczy...

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Dla córki mam już wybrane dwie opcje - Julia albo Amelia, dla chłopca nie mam pomysłu
Sympatyczne imiona Ale stawiam na Amelię,bo Julek jest duuuużo

Cytat:
Napisane przez agaczilla21 Pokaż wiadomość
Liliana
Maja
Antonina
Kinga
Zofia (tylko mój mąz w zyciu by sie nie zgodził)
Emilia
Amelia
Liliana najpiękniejsze Ale Tosia też super

Cytat:
Też się cieszę bardzo bo nie widziałam bliskich 10 lat.

Dziękuję bardzo. Moj też nie był zachwycony jak usłyszał że będzie LEOŚ ale tak go urobiłam że teraz juz jest cacy. Powtarzałam ciągle my z Leosiem to , my z Leosiem tamto , byliśmy z Leosiem na zakupach, Leoś miesza z mamą w garach itp. aż wziął i się zakochał w tym imieniu.
Bo wiesz... chłopa to trzeba sposobem
Nanusia o matko 10 lat nie byłaś w Polsce???Mozesz się zdziwićNa ile lecicie?

U nas tez Leon był na tapecie,ale tż się nie podoba

Taszanta a dlaczego chcesz cesarkę???
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 10:16   #1516
Aagateczka87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aksbarg Pokaż wiadomość
Witamy nową mamusię Widzę, że jesteś z Wrocławia, myślałaś już w którym szpitalu chciałabyś rodzić? Ja albo na Borowskiej albo w Trzebnicy.
13/06 jest są bezpłatne warsztaty, ja się dziś zapisałam ale nie dostałam jeszcze informacji czy są wolne miejsca jeszcze:

http://mamapyta.pl/warsztaty-i-konfe...we-wroclawiu-2

Co do zaparć- ja mam tak samo, gdyby nie brzuszek i pełniejsze cycki to można by powiedzieć,że jest tak jak przed ciążą
Aksbarg ja mam te same typy szpitali co Ty, na razie obstawiam Trzebnicę bo mam bliżej

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
No jaki ładny domek ma Twoje maleństwo

Agateczka87
, widzę Cię:P jak po wizycie?
Dzastin jestem, podczytuje, ale wizytę miałam dopiero wczoraj. Więc mogę oficjalnie ogłosić i poprosić o dopisanie na pierwszą stronę, że naszemu na 80% synkowi odleciał ptaszek i jest na 100 % piękną dziewusią!!!! Mieliśmy dwa typy imienia ale, K jak się dowiedział, że córa bez namysłu powiedział: "czyli będzie Mają i koniec" .Czyli proszę o dopisanie na pierwszą stronę. Małą została pomierzona, aczkolwiek tak się ruszała, ze było to naprawdę wielkim wyczynem... w każdym razie ma już 450g, przyspieszyła o dwa dni względem TP, wszystko w jak najlepszym porządku. Proszę też o dopisanie następnej wizyty 9.07 godz. 16.00 razem z USG 3D, położna powiedziała, że to najlepszy czas.

Wczoraj też byłam na warsztatach Mama pyta, dziewczyny, jak tylko będziecie miały możliwość to serdecznie polecam, dużo ciekawych informacji i nie jak w modzie na brzuszek same firmy i ich prezentacje, tylko fajne osoby opowiadają w praktyce co i jak, moim idolem jest Paweł Zawitkowski - mega fajnie opowiada, aż chce się go słuchać i człowiek jakoś tak mniej się boi i czeka z niecierpliwością na przyjście dziecka.

Nasze Maleństwo - II kreski 20.02.2013
Aagateczka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 10:30   #1517
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Hej Dziewczyny

wszystkiego najlepszego na NOWEJ DRODZE ŻYCIA

to jutro

AGATECZKA- no to dobrze ze teraz mu te jajeczka odpadły

Gratuluje wizyt! I za dzisiejsze ( Wy trzymajcie za mnie, co by poakazał bąbel co tam chowa i oby był zdrowy )
malinka piękny brzusio

ale mam stresa...od 3:25 nie śpię.:/ idę wziąść dł€gąąąąąąąąąąąąąąąąą ciepłąąąąąąąąąąą kąpiel może sie odstresuje a potem obiadek i do lekarza
Stary 2013-06-14, 10:52   #1518
budowniczka
Rozeznanie

Cytat:
Gratulujemy, jest super!
Cytat:
Hej Dziewczyny

Wszystkiego najlepszego na nowej drodze zycia! Czekam na Twoja recenzję

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Jakoś ciężko znoszę noce i budzę się coraz wcześniej , chyba za dużo biorę sobie na głowę i to spędza mi sen z powiek .
Przespałam się, brzuch wrócił do normy (już nie jest twardy), obudziłam się jakaś taka naładowana pozytywną energią i mam mnóstwo planów na dzisiaj (ciekawe ile z nich wypali ).

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i żeby dzieciaczki pięknie rozłożyły nóżki

Miłego dnia mamusie
ja tez zazwyczja na wieczor mam brzuch twardy, lekko obolały i wiekszy moj gin powiedział, ze to z niedoboru magnezu...

jejuuuu! juz sie pakuje i zbieram na ten kurs przedmałżeński, tak mi sie nie chce... i to 3 dni bez wychodznego, nawet z TŻ nie porozmawiam, bo kiedy, a w poniedziałek znowu wyjeżdża na delegację

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

PS. Dziś uczyłam się nowej techniki masażu, tym razem bbył to masaż Shantala. Jestem podekscytowana, tym jak działa na kontakt matki z dzieckiem
Same pozytywy!
budowniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 10:58   #1519
coralady
Wtajemniczenie

issia wszystkiego najlepszego na nwoej drodze życia!!!

malinka super Brzuszek

ryba kciuki za wizyte i żebyś w końcu poznała płeć

Fiodor Dostojewski
Stary 2013-06-14, 11:05   #1520
ktosiula
Wtajemniczenie

Kuuuurcze ale mnie wkurza to forum, odpiszę i przez przypadek mi się usunie albo coś…… grrrrr

To na początek trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty! Niech się dzieciaczki ujawniają i rosną zdrowo!
Ale mi czas ucieka między palcami, dopiero wstałam a już 11 godzina – forum tak pochłania mój drogocenny czas. Jak tylko odpiszę to puszczam jakiś film i biorę się za prasowanie bo mi się kupa tego uzbierała….
Przyjemnie dzisiaj na dworku, ale wyjdę dopiero jak się cień zrobi bo skóra pieeeecze i paaarzy…ehh

Cytat:
Napisane przez iguana333 Pokaż wiadomość
Dziewczynki ja tak z innej beczki odebrałam dziś wyniki morfologii. 2 miesiące temu miałam wszystkie wyniki troche wyższe niż teraz, teraz w miarę ok ale wszystkie bliżej tego minimum no i hemoglobina i hematokryt poza normą
Cytat:
Napisane przez iguana333 Pokaż wiadomość
Hemoglobina 11,62 norma 12-17 g/dl, tamtym razem miałam 12,8
Hematokryt 34,22 norma 35-50 %, tamtym razem miałam 38,7
????????????????????????? ?????????

Ja przy takich wynikach dostałam żelazo w tabletkach raz dziennie, pewnie też Ci przepisze. Ale tak na moje oko to sporo Ci spadły wyniki tylko nie wiem w jakim odstępie czasu robiłaś badania ale pewnie miesiąc.

Cytat:
Jak ten czas leci...jutro kończy pół roczku

A już niedługo będziesz miała kolejnego maleńkiego brzdąca u boku. Miki nie będzie miał nawet roczku co nie? Łatwo nie będzie ale się dzieciaczki razem wychowają i myślę, że to jest piękne

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
Zjadłam przez wizytą słodkiego... zmusiłam się bo totalnie ochoty nie miałam, opiłam się sokiem słodkim żeby się bardziej ruszała, a ona na usg spała w najlepsze i śpiąc miała jedną nóżkę podkurczoną, drugą wyprostowaną a rączki miała skrzyżowane za główką
i mówi że dalej nie widzi siusiaka ale ręki nie da sobie uciąć, bo na razie jajek nie widać, mówi że chyba że się gdzieś podwinęły ale nie sądzi więc dalej Nela zostaje Nelą

Ja sobie wyobrażam jak Nela leży taka rozłożona z rączkami pod głową hehehhe, jak na plaży

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
Następna wizyta 25.06 ale nie wiem jak pójdę bo mam zmianę do późna w pracy. A później lekarka idzie na miesięczny urlop, będzie ciekawie.

A nie dasz rady się w pracy zamienić?
Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość
no juz mialam pisac o oranzadce w proszku wyjadanej palcem,ale widze,ze tez o niej wspomnialas....to bylo to.a robilyscie sobie przysmak swietokrzyski (tak to sie chyba nazywalo)...takie okienka,krateczki co na olej sie wrzuca i pecznieja,jak jezdzilam do babci na wakacje to mi takie robila prazynki...swoja droga ile dzieciak sie chemii najadl i jakos nikt nie panikowal

A ja mam nawet przysmak świętokrzyski w mojej kuchennej szafce
Bardzo to lubię i raz czasu sobie z mężem robimy, chociaż ostatnim razem to jakoś dawno… Zwykle jak jakiś film oglądamy to, żeby było co przekąsić hehehe

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Nie uzywasz filtrow?Ja bym sie bez filtra w sloncu nie polozyla...Ze wzgledu na szybsze zmarszczki.

No właśnie nie uzyłam, bo nawet w domu nie mam… wszystko zostało u rodziców jak się przeprowadzałam a słonko tak kusiło…. No ale głupio zrobiłam, następnym razem minimum 30 zapodam :P

Cytat:

Jaki piękny brzusio! Kurcze dziewczyny głupia jestem może, ale jakoś Wam zazdroszczę, mój brzuszek ciężko zauważyć, jak się normalnie ubiorę to prawie nie widać. Prędzej bym pomyślała, że to oponka a nie ciąża. Wczoraj byłam w Ikei i tyle pięknych brzuszków widziałam ciążowych…

Cytat:
Hej Dziewczyny
Cytat:

Issiunia no to powodzenia zyczę, niech się wszystko uda i bądź najpiękniejszą Panną Młodą!
Zawczasu życzę Wam wszystkiego dobrego, życia usłanego różami, samych radości i jak najmniej zmartwień!

Cytat:
Napisane przez Aagateczka87 Pokaż wiadomość
Dzastin jestem, podczytuje, ale wizytę miałam dopiero wczoraj. Więc mogę oficjalnie ogłosić i poprosić o dopisanie na pierwszą stronę, że naszemu na 80% synkowi odleciał ptaszek i jest na 100 % piękną dziewusią!!!! Mieliśmy dwa typy imienia ale, K jak się dowiedział, że córa bez namysłu powiedział: "czyli będzie Mają i koniec" .Czyli proszę o dopisanie na pierwszą stronę. Małą została pomierzona, aczkolwiek tak się ruszała, ze było to naprawdę wielkim wyczynem... w każdym razie ma już 450g, przyspieszyła o dwa dni względem TP, wszystko w jak najlepszym porządku. Proszę też o dopisanie następnej wizyty 9.07 godz. 16.00 razem z USG 3D, położna powiedziała, że to najlepszy czas.
Wczoraj też byłam na warsztatach Mama pyta, dziewczyny, jak tylko będziecie miały możliwość to serdecznie polecam, dużo ciekawych informacji i nie jak w modzie na brzuszek same firmy i ich prezentacje, tylko fajne osoby opowiadają w praktyce co i jak, moim idolem jest Paweł Zawitkowski - mega fajnie opowiada, aż chce się go słuchać i człowiek jakoś tak mniej się boi i czeka z niecierpliwością na przyjście dziecka.

Ale dzieciaczki robią psikusy! Gratuluję z całego serduszka córeńki!

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Budowniczka o co chodzi z tym masażem? gdzie się uczyłaś? Dawaj namiary!

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 11:12   #1521
peppermint patty
Rozeznanie

Cytat:
super brzuszek

Cytat:
Hej Dziewczyny

najlepszego na nowej drodze zycia !!!cudownego slubu,wesela, duzo usmiechu...

no i nie zaluj kolezankom z forum zdjec z tego dnia

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
ale mam stresa...od 3:25 nie śpię.:/ idę wziąść dł€gąąąąąąąąąąąąąąąąą ciepłąąąąąąąąąąą kąpiel może sie odstresuje a potem obiadek i do lekarza
nie martw sie,wszysrko bedzie dobrze,trzymam kciuki

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Aagateczka87 Pokaż wiadomość
Więc mogę oficjalnie ogłosić i poprosić o dopisanie na pierwszą stronę, że naszemu na 80% synkowi odleciał ptaszek i jest na 100 % piękną dziewusią!!!!
gratuluje wiec coreczki Majeczki

kurcze....coraz wiecej zmian jesli chodzi o plec....ciekawa jestem co z moim chlopaczkiem.zaczynam sie lekko niepokoic czy nie zmieni sie tez w dziewczynke,w glowie juz tak sobie wbilam chlopaka

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

a swoja droga wie ktos cos jak sie maja nasze watkowe bliznkiaki???

BASIAAAAAAAAA jak sie czujecie?
peppermint patty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 11:13   #1522
budowniczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Kuuuurcze ale mnie wkurza to forum, odpiszę i przez przypadek mi się usunie albo coś…… grrrrr

To na początek trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty! Niech się dzieciaczki ujawniają i rosną zdrowo!
Ale mi czas ucieka między palcami, dopiero wstałam a już 11 godzina – forum tak pochłania mój drogocenny czas. Jak tylko odpiszę to puszczam jakiś film i biorę się za prasowanie bo mi się kupa tego uzbierała….
Przyjemnie dzisiaj na dworku, ale wyjdę dopiero jak się cień zrobi bo skóra pieeeecze i paaarzy…ehh

Ja przy takich wynikach dostałam żelazo w tabletkach raz dziennie, pewnie też Ci przepisze. Ale tak na moje oko to sporo Ci spadły wyniki tylko nie wiem w jakim odstępie czasu robiłaś badania ale pewnie miesiąc.

A już niedługo będziesz miała kolejnego maleńkiego brzdąca u boku. Miki nie będzie miał nawet roczku co nie? Łatwo nie będzie ale się dzieciaczki razem wychowają i myślę, że to jest piękne

Ja sobie wyobrażam jak Nela leży taka rozłożona z rączkami pod głową hehehhe, jak na plaży

A nie dasz rady się w pracy zamienić?

A ja mam nawet przysmak świętokrzyski w mojej kuchennej szafce
Bardzo to lubię i raz czasu sobie z mężem robimy, chociaż ostatnim razem to jakoś dawno… Zwykle jak jakiś film oglądamy to, żeby było co przekąsić hehehe

No właśnie nie uzyłam, bo nawet w domu nie mam… wszystko zostało u rodziców jak się przeprowadzałam a słonko tak kusiło…. No ale głupio zrobiłam, następnym razem minimum 30 zapodam :P

Jaki piękny brzusio! Kurcze dziewczyny głupia jestem może, ale jakoś Wam zazdroszczę, mój brzuszek ciężko zauważyć, jak się normalnie ubiorę to prawie nie widać. Prędzej bym pomyślała, że to oponka a nie ciąża. Wczoraj byłam w Ikei i tyle pięknych brzuszków widziałam ciążowych…

Issiunia no to powodzenia zyczę, niech się wszystko uda i bądź najpiękniejszą Panną Młodą!
Zawczasu życzę Wam wszystkiego dobrego, życia usłanego różami, samych radości i jak najmniej zmartwień!

Ale dzieciaczki robią psikusy! Gratuluję z całego serduszka córeńki!

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Budowniczka o co chodzi z tym masażem? gdzie się uczyłaś? Dawaj namiary!
Proszę, to jedna z lepszych ze stron dla rodzicow http://www.shantala.pl/baby/
Masaż shantala uczy matkę dziecka (rodzica) rozpoznawać potrzeby dziecka, jego mowę ciała... jest to bezpieczny masaż od pierwszych dni zycia dziecka... Super!
Stary 2013-06-14, 11:15   #1523
89Beatka
Wtajemniczenie

CZeść nie mam dziś weny do sprzątania, za to na forum czas oczywiście mam i nie wiem czy to dobrze

Issia: Najlepsze życzenia z okazji ślubu mało stresu i powodzenia na nowej drodze zycia

rybko trzumam kciuki za poznanie płci

malinka: piękny brzuszek jest gdzie się ruszać

i oczywiście czekam na relacje z wizyt

no a teraz muszę się zmusić żeby wyłączyć kompa i zacząć sprzątać , później obiad zrobić i nauka, niestety egzaminy same się nie zdadzą
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 11:30   #1524
budowniczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
CZeść nie mam dziś weny do sprzątania, za to na forum czas oczywiście mam i nie wiem czy to dobrze

Issia: Najlepsze życzenia z okazji ślubu mało stresu i powodzenia na nowej drodze zycia

no a teraz muszę się zmusić żeby wyłączyć kompa i zacząć sprzątać , później obiad zrobić i nauka, niestety egzaminy same się nie zdadzą
Milej nauki
Stary 2013-06-14, 11:34   #1525
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość
super brzuszek

najlepszego na nowej drodze zycia !!!cudownego slubu,wesela, duzo usmiechu...

no i nie zaluj kolezankom z forum zdjec z tego dnia

nie martw sie,wszysrko bedzie dobrze,trzymam kciuki

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

gratuluje wiec coreczki Majeczki

kurcze....coraz wiecej zmian jesli chodzi o plec....ciekawa jestem co z moim chlopaczkiem.zaczynam sie lekko niepokoic czy nie zmieni sie tez w dziewczynke,w glowie juz tak sobie wbilam chlopaka

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

a swoja droga wie ktos cos jak sie maja nasze watkowe bliznkiaki???

BASIAAAAAAAAA jak sie czujecie?
no wlaśnie!!! basia odezwij się!!

Ja mam nadzieje ze jednak nie będzie już więcej psikusów

Cytat:

kiedy będziesz znała plec?

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

tak w ogóle to zaczynamy z bąbelkiem 6 MIESIĄC

a czy mi sie dobrze kojarzy że Agaczilla bedzie miala niespodziankę? wpisywać na 1 strone ładnie kolorowo NIESPODZIANKA :d ?
Stary 2013-06-14, 11:35   #1526
niunia32
Zakorzenienie

Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz

Spieszę z informacjami

Maleństwo ma 7.8cm co odpowiadało 14w2d, glowka 2.9cm następna 12.07 o 11.20 z usg i biore L4

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 11:42   #1527
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
Spieszę z informacjami

Maleństwo ma 7.8cm co odpowiadało 14w2d, glowka 2.9cm następna 12.07 o 11.20 z usg i biore L4

ale to miałaś USG dzisiaj tez? masz zdjęcie jakies?
Stary 2013-06-14, 11:54   #1528
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koala19 Pokaż wiadomość
u nas wszystko dobrze, byłam wczoraj na usg i bedziemy mieli dziewczynke Basie
gratuluje córeczki

Cytat:
Napisane przez magalska Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie, wszystko ok, Bruno rosnie duzy i zdrowy (ponads tydzien wyprzeda OM)
super, będzie duży chłopak
Cytat:
U mnie okazało sie że naszej córci urosły jajeczka i ptaszek więc będzie synuś Leon . Tak już się nastawiłam na córcię, mówiłam do niej po imieniu a tu nagle zmiana .... i jakoś tak dziwnie się czuję Cieszę się bo zawsze marzyłam o synku ale.......
no to macie niespodziankę, ładne imię mi się podoba TŻ odrzucił

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
jak już weszłam (mama ze mną na usg była) to najpierw pogadała posprawdzała wyniki, wszystko w porządku no to zaprosiła mnie na fotel pogmyrała mnie, ale tym razem delikatniej, stwierdziła że szyjka zamknięta wszystko w porządku no to na usg ułożyłam się wygodnie, posprawdzała wymiary- porównałam sobie z poprzednimi wymiarami i one wszystkie się taaaaak pozmieniały paluszki wszystkie, serduszko w odpowiednim miejscu, z brzuszkiem ok i mówi że serduszko moje maleństwo ma takie jak mniej więcej w 18 tygodniu (ja jestem w 20) ale powiedziała że to różnicy nie robi.

aaa no i Nelka waży uwaga.... całe 266 g
no i przytyłam 2 kg :P
super, gratuluję wizyty

Cytat:
Hej Dziewczyny

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO NA NOWEJ DRODZE ŻYCIA, MIŁOŚCI DUŻO

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
Spieszę z informacjami

gratulacje

Ale mam teraz zakręcenie, wczoraj załatwiliśmy 3 zaproszenia, cały dzień poza domem, wróciłam i padłam do łóżka, najpierw to się nawet nie rozebrałam. Obiad na 17 osób a tyle załatwiania hehe.

Moja babcia mówi, że chciałaby żeby była dziewczynka, wieczorem szwagierka to samo, że ma przeczucie, że będziemy mieli córkę. No i dzisiaj mi się śniło że mieliśmy córkę dziwny to był sen, bo niby ona była noworodkiem, ale była bardzo duża i nie mogłam znaleźć sposobu, żeby przystawić ją do piersi, ale jak już zaczęła jeść to byłam mega zadowolona

Teraz lecę sobie zrobić fotki do dokumentów, póki jeszcze dużo nie przytyłam
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 12:03   #1529
coralady
Wtajemniczenie

Cytat:
To że wiedziałam wcześniej za wilele mi nie dało...bo ja odpychałam jak najdalej od siebie tą myśl...że może to jednak pomyłka albo rozszczep będzie np. samej wargi...a dość że warga i podniebienie to jeszcze rozszczep taki mega że chirurg nieźle się musiał nagimnastykować żeby to zszyć...
Najwięcej w tym czasie to mi pomógł mąż bo był przy porodzie i w sumie Mikołaj miał juz 3 tyg jak pojechał do pracy tak że ja w tym czasie w miarę doszłam do siebie i fizycznie i psychicznie...Do tej pory nieraz się zastanawiam dlaczego to akurat spotkało nas i nasze dziecko...no ale tego to ja się nigdy nie dowiem...
Najbardziej mnie wkurza jak ktoś mówi "operacja i nic nie będzie widać" albo "zapuści wąsy i nie będzie widać"...tak na prawde to ja się nie martwię o wygląd bo to jest sprawa drugorzędna...martwię się o mowę i o to jak sobie poradzi w szkole...dzieci są okrutne także...
Mikołaj miał gdzieś chyba z 2 miesiące jak poczułam że jest moim dzieckiem...wcześniej jakoś to do mnie nie docierało...chyba przez tą rozłąkę przez tydzień w szpitalu- ja na położniczym a on na intensywnej noworodków, no i to że ani raz go nie mogłam piersią nakarmić...
Agaczilla bardzo współczuje,że Mikołaja to spotkało...Dlaczego te Maleństwa musza tak cierpieć???Rozumiem twoje rozsterki-juz zawsze będziesz martwic się o swoje dziecko...Tak już mają Mamy.Wierzę,że sobie poradzi...choć masz racje,dzieci bywaja okrutne Trzeba go wychować na człowieka,który zna swoją wartość wtedy może łatwiej będzie mu swoje niedostatki zaakceptować.

Moja przyjaciółka jest po dziecięcym porazeniu mózgowym-ma 2 dzieci,kochającego męża,skończyła 2 kierunki z wyróznieniem,walczy z prawem jazdy(a wczesniej jej wmawiano że nie moze prowadzić).Jako dziecko trochę spisano ja na straty,ale nauczyciele i lekarze mieli inną wiedzę niz teraz.

Medycyna idzie naprzód-za kilka lat będą wykonywac operacje o których nam się nie śniło.

Jak miałam podejrzenie przepukliny pierścienia pepkowego po usg genetycznym pomyślałam sobie,że mnie tez może przytrafic sie chore dziecko.Dlaczego akurat mnie miałoby to ominąć?Nie ma co zadawac sobie pytan tego typu,choć wiem,ze się od nich nie ucieknie.

Przykro mi,ze odebrano wam te pierwsze wspólne chwile.Wiem jakie one sa ważne...

Jakie rokowania ma Mikołaj?Przepraszam,ale nie doczytałam wcześniej.Rozumiem,ze wykonano operację po porodzie?To jedyna czy sa w planach kolejne?Jesli oczywiście to temat zbyt osobisty to nie odpowiadaj.

Fiodor Dostojewski
Stary 2013-06-14, 12:06   #1530
magalska
Zadomowienie

GG do magalska Send a message via Skype™ to magalska

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Milutko

A co on tak rączki złożył,niewyraźnie widać.
wstydzioch jeden ale na końcu siusiaczka mamie pokazał, mam nawet fotkę
Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
ale foto ciekawe czy ja jutro co dostanę :P
w ogóle to była wizyta na nfz a babeczka przełączyła na chwilę na 4d i mogliśmy go popodglądać hihihi
Cytat:
termin porodu się nie zmienił?
teraz 12 październik
Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
magalska będziecie jakoś zdrabniać imię Bruno???

Ale mnie synek kopię,a raczej puka w brzuszek
Brunio, Bruncio, Brunonek... na razie głownie mówimy do brzucha Bruno i Brunio

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl

Bruno 13.10.2013 g 21:20 3720 g szczęścia
Leon 31.03.2015 g 12:10 3920 g szczęścia
magalska jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości