|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
...
|
|
|
|
|
#2852 |
|
Zadomowienie
|
W pierwszej ciąży różnicę miałam prawie 2 tyg i urodziłam zdrowego duzego chłopca. W tej róznica między OM a USG prawie tydzień (w 7 tyg 0 dz dzidzia miałam niecałe 6 mm) ale lekarz powiedział ze mam sie tym nie martwić bo to czesto sie zdaża.
|
|
|
|
#2853 |
|
Raczkowanie
|
Witam się i ja
Z moich obliczeń wychodzi,że po raz kolejny zostanę mamusią ok. 30 stycznia 2014 Mam już 2 letnią córeczkę i od pewnego czasu pracowaliśmy z mężulem nad rodzeństwem Niestety nie wszystko idzie nam idealnie, w grudniu straciłam ciążę w 6tc-serduszko nie biło i porobiły się krwiaki Próbowaliśmy dalej no i się udało. Tym razem również mam krwiaka,biorę leki i mam nadzieję,że wszystko się dobrze potoczy Jestem w 7 tc ale nie mam jeszcze założonej karty,czekamy z ginem do kolejnej wizyty na początku lipca i wtedy zobaczymy jak się miewa fasolka![]() Pozdrawiam
|
|
#2854 |
|
BAN stały
|
No to u mnie w 7tc1dn dzidzia miała 10,3mm i różne rzeczy czytam że ok na innych stronach znowu że za mała już sama nie wiem zdam się na lekarza teraz idę za tydzień i już się zaczynam martwić czy wszystko będzie dobrze...
|
|
|
|
#2855 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja też mam wadę wzroku, krótkowzroczność i astygmatyzm, muszę zapytać położną jak to tu wygląda. Witam nowe mamy, trudno uwierzyć, że już się ujawniają terminy na koniec lutego, mam wrażenie, że ja dopiero co test robiłam. |
|
|
|
|
#2856 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() W ostateczności młody może chodzić po domu w różowych rzeczach
|
|||
|
|
|
#2857 |
|
Gang Iren
|
Mam jakiś dziwny ból brzucha i pleców od godziny. Mam nadzieję,że szybko mi minie,bo denerwuje mnie to.
|
#2858 |
|
Raczkowanie
|
przy pierwszym badaniu z USG wyszło mi ze jestem w 5 tygodniu a z OM 8 tydzień, trzy tygodnie później 8 tydzień z USG a z OM jak wiadomo już 11, w opinii lekarza mam się nie martwić... ale jednak nie daje mi to spokoju.
|
#2859 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2860 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja w pierwszej ciąży miałam różnice 8 dni, tzn, dzidziuś był za mały o 8 dni. Jak dla mnie bezpieczną granicą jest dwa tygodnie, jeśli owu wystąpiło w 14dc +- 5-6 dni. A teraz mój dziec waży 10kg |
||
|
|
|
#2861 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Nie mam Już mi przeszło. Nie wiem od czego to było,ale przypominało ból porodowy Mam nadzieję,że wszystko OK
|
|
#2862 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
U mnie jest różnica 9 dni.
|
|
|
#2863 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny,
od kilku dni mam fazę wielkiego lenistwa - nic mi się nie chce, jestem totalnie zmęczona, szkoda gadać Brzuszek zaczyna zwiększać obwód. Podobno w drugiej ciąży szybciej się pojawia... Zrobiłam w niedziele w h&m ciążowe zakupy: dżinsy, krótkie spodenki i koszulkę. Jeszcze w nich nie chodzę, ale wolałam kupić dżinsy już teraz, bo czeka mnie jeszcze ich skrócenie i wolę, żeby były gotowe gdy nadejdzie dzień kiedy już się w nic innego nie zmieszczę ![]() Biorę się za czytanie i nadrabianie
|
#2864 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny.
Ja miałam wczoraj pierwsze spotkanie z położną i oczywiście nic ciekawego nie wiem prócz tego, że wszystkie wyniki badań z poprzedniej ciąży, a dokładniej z kilku dni przed i po porodzie tak ją wystraszyły że za tydzień mam kolejne spotkanie z położną i lekarzem. A myślałam że w UK mniej się wszystkim przejmuj, nawet bałam się że to wszystko zlekceważą. Teraz ja się stresuję ale tak naprawdę dowiem się wszystkiego po pierwszym USG a do tego jeszcze sporo czasu. Aria - bardzo mi przykro ja straciłam swoją fasolkę w marcu i dość szybko udało nam się ponownie.Ważka witaj |
|
|
|
#2865 |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Witaj nowe dziewczyny
Chciałabym, żeby moja lekarka zrobiła mi dzisiaj usg
|
#2866 |
|
Raczkowanie
|
Maruda śliczne dzieciątko, fajnie że wszystko dobrze
|
|
|
|
#2867 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
też miałam obawy ale wszystko jest ok. Moja koleżanka w ciąży16 tygodniu też się bawiła, ale bez wariacji ![]() ---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2868 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Też już zaczynam powoli coś kupować zamówiłam 3 pary spodni a w niedziele jedziemy z moim na zakupy wole mieć w zapasie niż potem w pośpiechu kupować :P a mój Tż to już wogóle przewrażliwiony na temat mojego brzuszka majtki normalna sprawa elastyczne więc sie naciagaja ale jego zdaniem trzeba już pokupywac takie typowo "ciążowe" żeby dzidziusia nie gniotło nic do niego nie dociera...
|
|
|
|
|
#2869 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2870 | |
|
Zakorzenienie
|
jejuśku ile nadrabiania
![]() Cytat:
podziwiam Cię, ja staram się nie znać złych opcji i nie martwić się na zaś. ---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- aha, a co do bólów pleców, to może trzeba coś rozmasować, ewntulalnie nastawić? też mam problemy z kręgosłupem, czesto chodzę na terapię manualną i pomaga mi. a w dalszych miesiącach już mi fizjoterapeuta uprzedził, że czekają mnie tape'y. podobno bardzo pomagają Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
|
#2871 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny za opinie
![]() Miałam w południe gości, rodzice przyjechali w odwiedziny (150 km), przed chwilką odjechali... też mam sporą wadę wzroki - soczewki -5 d., i lekki astygmatyzm. Umówię się do okulisty i się dokładnie wypytam jak to jest, chociaż kuzynka miała głębszą wadę, plus niedowidzące jedno oko i rodziła normalnie (dwa razy).
|
#2872 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2873 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Szczęściara z Ciebie (wtedy), ale teraz pewnie będzie "więcej"
moja kuzynka teraz w 5 miesiącu wchodzi ledwo w rzeczy z poprzedniego porodu... Dostałam od niej pierwsze spodnie-z takimi klinami, bo już się w swoje nie dopinam i wszystko gniecie mnie w brzuch (włącznie z pasami bezpieczeństwa, więc ciągle je luzuję!) Ale to pewnie przez to, że zero kondycji u mnie, to mało mięśniA znacie może jakiś sprawdzony sklep w Warszawie? Potrzebuję czarnych klasycznych spodni... ---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ---------- Mi założyła w 5tc, był już pęcherzyk z ciałkiem żółtym, ale to była 2 wizyta bo na pierwszą pobiegłam od razu po teście (ale też cykle mam krótsze), więc zobaczymy jak u Ciebie
|
#2874 |
|
Zakorzenienie
|
kefii: Ja tak samo
Jem na co mam ochotę. Może zupek w proszku unikam i pepsi oraz żadnej innej coli nie piję,bo cofa mnie okropnie. Ale jakiś kawałek mięska zjem Nie wyobrażam sobie jeść to od czego schudnę,bo co jak ja będę czuła się dobrze chuda a moje dzieciątko urodzi się ważąc 900gram.Ale koleżanka (wegetarianka) w ciąży nie jadła mięsa ani nie zażywała żadnych witamin nawet kwasu foliowego i ma zdrowego dzieciaka,który tylko u dziadków zje kawałek mięska. Ale ja jednak nie miałabym tak sumienia ![]() em ma: Uwierz przyjaciółka od dzieciństwa,co prawda jest za bardzo szczera w swoich słowach. Ale nie mówi,że teraz wyglądam źle tylko,że będę Teraz to uwierz ja wyglądam lepiej niż przedtem ![]() Jeszcze biust ładniejszy się zrobił i większy ![]() A ja idę w środę znowu do lekarza W poniedziałek robię wyniki podstawowe i w środę muszę iść z wynikami i wtedy kartę ciąży mi założą. Nie za szybko? To dopiero 6 tydzień. A i tak planuję zmienić lekarza,bo temu zbytnio nie ufam.
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
#2875 |
|
Zakorzenienie
|
hej
ja wczoraj też miałam wizytę. Wyniki mam dobre, bąbelek rośnie, wczoraj widziałam serduszko wg usg jego "wielkość" to 12 mm, 7t3d termin porodu przeskoczył na 27.01. Kolejna wizyta dopiero 11.07. na ten czas mam brać tylko kwas foliowy.
|
|
#2876 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
[QUOTE
[/COLOR]Czy którąś z Was bolą plecy? Dokładnie część lędźwiowo-krzyżowa i ogonowa? Ja od 3 dni dostaję szału...boli strasznie, noga drętwieje...myślałam, że takie atrakcje to pod koniec ciąży [/QUOTE](O chyba odnalazłam cytaty )Tak, mnie boli od chodzenia/stania tam (a praca stojąca) a od siedzenia przy komputerze karkowy... Po wczorajszym dniu jeszcze dziś mi nie przeszło
|
#2877 |
|
Zakorzenienie
|
Ledwo nadrabiam za Wami,
Mogę się Wam pożalić? Mam koszmarny dzień, chętnie zaszyłabym się kącie i ryczała jak bóbr... Muszę się gdzieś wyżalić, od początku moi teściowe dziwnie podchodzili do ciąży ucieszyli się, ale zapytali czy nalać mi szampana...? Po czym aaa nie, ty prowadzisz... (nietakt moim zdaniem), ale ok, moja sprawa czy się napiję czy nie. Jako, że mam remont w mieszkaniu chciałam uniknąć wdychania farby do drzwi okien emalii, śmierdzi nieprzeciętne, kręci mi się po niej w głowie, a przez kilka godzin jest mi niedobrze. Wiecie, co powiedział mój teść? No... mama jej ciągle tylko pomaga... (żeby przyspieszyć mama pomagała tż malować a ja zamieszkałam u niej) sama nie może no ciekawe jak ze pazury pomaluje..?! Kiedyś to baby rodziły na polu zmieniaków.. Dziś przegięli totalnie, dzwoni do mnie TŻ i mówi "pojedź do sklepu budowanego kup tacie jakiś...hmm? preparat (nie pamiętam)" pytam a ciężkie to jest, odpowiada "nie, to waży 10 kg" Nie podniosę mojej chrześnicy bo waży 11 kg, nie przytaragam do domu zgrzewki wody, dlaczego więc mam dla niego tachać to coś? Bo kiedyś baby na polu rodziły? Bo już nie zapytam skąd takie bzdury wytrzasnął? To jeszcze nic, TŻ powiedział tak: jakoś mój tata ma chory kręgosłup i też nie może dźwigać a patrz ile nosi Jakbym w pysk dostała, przysięgam. Zamknęłam się i nie miałam siły argumentować... zwyczajnie chce mi się ryczeć... już myślałam, że jest dobrze...Na szczęście tego preparatu nie było, obyło się bez szarpania Do dziś, jeśli za dużo chodzę, biegam sprzątam czuje ból w dole brzucha. Z nerwów boli mnie całe podbrzusze, nogi (uda) plecy, koszmar Już mam gdzieś teścia, ale TŻ, który się nie troszczy? Chciałabym inaczej...
|
#2878 |
|
Wtajemniczenie
|
Kobietki jak to jest?
Trzeba łykać kwas foliowy i żelazo? Myślałam, że tylko kwas foliowy hmmmm
|
#2879 |
|
BAN stały
|
Do malaMigotkAaa
Oj nie przejmuj się nerwy tylko szkodzą dzidzi myśl o niej żebys Ty wiedziała jaką ja mam teściowa ufff nie lepsza więc jak widzisz każdy ma taka "zgage" w rodzinie mam ciąże zagrożoną lekarz stwierdził że mam jak najwięcej leżec a ukochana córka mojej teściowej dzwoni do mnie z morałami że ja to powinnam z mama "teściowa' na rowerze jeździć i podłogę na kolanach myc żeby się ruszać bo wkoncu ciąża to nie choroba i nie można tak żebym sobie leżała :-/ niektórych zachowań lepiej nie komentować....A tż zmieni podejście my stajemy się matkami jak zobaczymy 2 kreski a faceci jak wezmą swoje dziecko na ręce, nie dociera to do nich od razu (choć wyjątek potwierdza regułę) Głowa do góry jutro będzie lepiej
|
|
|
|
#2880 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Na poczatku maz tez tak do mnie podchodził ze ciaza to nie choroba ale nic nie pozwalał dźwigać. Tylko szczera rozmowa moze wam opomóc a szczegolnie tobie. |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:29.

...

Mam już 2 letnią córeczkę i od pewnego czasu pracowaliśmy z mężulem nad rodzeństwem
Niestety nie wszystko idzie nam idealnie, w grudniu straciłam ciążę w 6tc-serduszko nie biło i porobiły się krwiaki 

Mam nadzieję,że wszystko OK 

ja straciłam swoją fasolkę w marcu i dość szybko udało nam się ponownie.

W poniedziałek robię wyniki podstawowe i w środę muszę iść z wynikami i wtedy kartę ciąży mi założą. Nie za szybko? To dopiero 6 tydzień. A i tak planuję zmienić lekarza,bo temu zbytnio nie ufam.
nerwy tylko szkodzą dzidzi myśl o niej