|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXII
Cytat:
Wybrałam Julię z Romeo i Julii. Zadał mi 28 pytań, ale zgadł.
|
|
|
#3002 |
|
Zakorzenienie
|
Miranda już nie mogę doczekać się zdjęć
![]() Mam nadzieję, że fryzurka przetrwa. Ja też nie lubię jak mam tyle lakieru, że wszystkie włosy przesuwają się na raz :/
|
#3003 |
|
Zakorzenienie
|
Miranda, różnie z tymi fryzjerami bywa
ja chciałam na studniówkę loki/fale i wybrałam się do kilku zakladów. w większości powiedzieli mi, że mam za długie i za ciężkie włosy (to było jeszcze w czasach kiedy faktycznie takie były ) i na takich włosach się nie da zrobić loków ![]() pokaż foto
|
|
|
|
#3004 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jestem teraz na 6 semestrze na wydziale mechanicznym (to takie kobiece ) i o ile pierwszy semestr był prosty, bo dużo rzeczy z liceum jeszcze na nim było, jakieś głupiutkie przedmioty (np. historia techniki), to semestr drugi był tak okropnie ciężki, nie wiem czemu. Nic nie rozumiałam, mechanika to była moja zmora, wytrzymałość materiałów (tzw. wydyma) również. Chciałam to rzucać w cholerę z dokładnie takim samym myśleniem, że co ja zrobiłam, gdzie ja poszłam, na co się porwałam, że ja się nie nadaję, jestem głupia i mogę iść zamiatać ulice. Ale to trzeba po prostu przebrnąć. Zobaczysz, że połowa informacji, zadań i teorii będzie Ci na dalszym etapie studiów zbędne. Podobnie z matematyką. Wypłaczesz się nad zadaniami, ale w końcu zaliczysz i z głowy. Że we wrześniu? Trudno! Wypoczniesz przez wakacje, w drugiej połowie sierpnia z nową dawką energii i świeżym umysłem do tego przysiądziesz i zaliczysz. A później, podobnie jak ja, będziesz się nawet śmiała, że jak można było niektórych rzeczy nie rozumieć. Wiadomo, mechanika jest później wykorzystywana na innych przedmiotach (nie kojarzę na czym jesteś, ale pewnie od czapy tego nie masz w programie), ale raczej jej podstawy, które będziesz rozumiała po którymś wykorzystaniu tego tak dobrze jak to, że 2 + 2 = 4.Prawdopodobnie trzeci i czwarty semestr nie będą banalnie proste, ale to drugi jest moim zdaniem takim największym szokiem, na moim wydziale dokładnie po pierwszym roku jest największy przesiew. Na drugim roku już wiadomo, czego oczekiwać, trzeba pracować, ale już jakoś łatwiej to przychodzi. Tak samo łatwiej przyjąć do wiadomości niepowodzenia. Ale za to trzeci rok mam całkiem przyjemny. Już dużo się wie (ach, skromność ), a poza tym nowe wiadomości opierają się na starych i się widzi, że jednak te męki miały sens. ![]() Się rozpisałam, ale tylko po to, żeby Ci pokazać, że nie możesz się teraz poddać. "Dziewczyny na politechniki", ale nikt nie mówił, że będzie łatwo. Dasz radę, wierzę w Ciebie. PS. Absolutnie nie żałuję, że się przemęczyłam, kiedy miałam myśli, żeby te studia rzucić. ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- Cytat:
Ciężej podobno zagiąć: http://en.akinator.com/ Na jakieś kilkadziesiąt postaci, które mu wymyślałam, nie zgadł tylko jednej. |
||
|
|
|
#3005 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem z Wami gdzieś ok miesiąca i ze zbiorów : szampon, odżywka, oliwa z oliwek wyczarowałam
![]() + odżywka Garnier Ultra Doux i balsam z GP z pokrzywą. Ale nie, żebym narzekała. Wpadłam dzisiaj do biura i mnie połowa kobiet po włosach macała, hmm
|
|
|
|
#3006 |
|
Zakorzenienie
|
EdizA fajny zbiorek i kuferek mi się podobie
chyba sama się w taki zaopatrzę, bo widziałam w Pepco może i ja dziś zrobię zdjęcie moich kosmetyków włosowych na codzień nie mogę, bo jakby mama zobaczyła to wszystko na raz, to by chyba dostała zawału
|
#3007 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dam radę jakoś. Jak już mówiłam, jak jednak nie to to uciekam na chemię. Co do akinatora - zagięłam za pierwszym podejściem
|
|
|
#3008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To gratuluję. Jak pierwszy raz się do niego kiedyś dorwałam, to nie dałam rady, ostatnio ktoś mi o tym przypomniał i przy drugim podejściu też go zagięłam.
|
|
|
|
|
#3009 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ten mama do mnie przytargała kiedyś, pełen słodyczy. ![]() Jak widać, były i ni ma. Amba wcięła ![]() To i tak jest mało w porównaniu z Waszymi zbiorami, ale skutecznie je ciągle powiększam.
Edytowane przez EdizA Czas edycji: 2013-06-14 o 14:44 Powód: pełen, nie pełny. poprawka ;) |
|
|
|
|
#3010 |
|
Zakorzenienie
|
Zastanawiam się nad płukanka z gencjany, czy można ją zrobić razem z płukanką octową, czy jedno wyklucza drugie? no i ile mniej więcej kropli rozcieńczyć w wodzie?
|
#3011 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja na lekko ponad litr wody dodawałam 8-9 kropel ale ciemne włosy mam. Nie mam pojęcia, jak z mieszaniem ich
|
|
|
|
|
#3012 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to fajny kuferek, mógłby mi ktoś też kiedyś taki podarować pełen kosmetyków na przykład Z naszymi ? chyba ze zbiorami dziewczyn, bo ja to za dużo też nie mam, chyba ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- EdizA ja to nie wiem jakie mam chyba takie pośrednie, bo ani jasne ani ciemne nie są
|
|
#3014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No kosmetyki w biodra nie idą, a te wszystkie czekoladki już tak.. ![]() Więc właśnie, rozłożone po kątach nie dają takiego efektu. A jak się je zbierze.. ![]() Przekarmiłam włosy olejami i mi się przyklap drugiego dnia robi. ![]() Nie wiem, czy dzisiaj nakładać na skalp Wax'a z Rainforest'a, czy dać sobie spokój i nałożyć coś tylko na długość.. Też mam różnicę w kolorze. Odrost naturalny brązowo-czarny, a dół rudo- brązowy.
Edytowane przez EdizA Czas edycji: 2013-06-14 o 14:54 |
|
|
|
|
#3015 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() będzie dobrze
|
|
#3016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Eee nie widać po fotkach
|
|
#3017 |
|
Wtajemniczenie
|
Aaaa mialy byc fotki ale nie mam baterii do aparatu..
|
#3018 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3019 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3020 | |
|
Zakorzenienie
|
No co Ty, ostatnie co bym chciała pokazywać, to zdjęcie do dyplomu. Chociaż przyznam, że znośnie wyszłam, jak człek, a nie jak potwór. Mailem dzisiaj mają mi przysłać, to wtedy mi się pewnie przestanie jako tako podobać. A w pn do odbioru 4 zdjątka
Aż specjalnie wyszłam wcześniej do fotografa, bo przeczuwałam, że przyjdzie burza i deszcz, na szczęście nic mnie nie złapało. Cytat:
![]() Dziewczyny mam straszny problem z butami. Tym razem z sandałami. Wybaczcie, ale nie podobają mi się strasznie koturny, ani całkiem płaskie. Sportowych też nie chcę. Upatrzyłam sobie nawet buty pewnej firmy, nawet cenę przeboleję, ale one rzadko w którym sklepie są dostępne. I muszę teraz na ten konkretny model polować w innych sklepach: http://www.caprice.pl/sites/default/...104-20-104.jpg Nie wyglądają zbyt babcinnie?
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć." |
|
|
|
|
#3021 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mówisz ? To tak zrobię ![]() Mnie się nie podobają. Nawet nie przez obcas, ale ogólny wygląd. Z tym, że ja lubię koturny. ![]() Za to powinny być wygodne, co chyba najważniejsze
|
|
|
|
|
#3022 |
|
Spaceroholiczka
|
Idę jutro na zakupy. Robię listę
|
|
|
|
#3023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3024 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3026 |
|
Spaceroholiczka
|
|
|
|
|
#3027 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ogłaszam tydzień urlopu
|
||||||
|
|
|
#3028 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Sandały też, ale że nienawidzę w nich chodzić kupiłam najtańsze jakie spotkałam, wygodne i mieniące się kolorami tęczy klik ![]() Poza tym piasek z Lovely błękitny, czarne rurki, chustkę za 5 zł i płyn Facelle (ale nie do włosów O bo$h, ilu dziś spotkałam załamanych studentów aż dziwnie się człowiek przy nich czuje mając wakacje i się opierniczając...
|
|
#3029 | |
|
Spaceroholiczka
|
Cytat:
![]() Gdzie kupiłaś rurki?
|
|
|
|
|
#3030 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Kathinna, te drugie znośne Nie cierpię kupować butów, no nie cierrrpię. Mało która kolekcja mi się podoba, bo wydają mi się albo dzi*wkowate, albo jak na plażę japoneczki z jednym delikatnym paskiem. Nauczona jestem kupować porządne rzeczy i to się sprawdza ![]() To zapodam Wam inne, tym razem z Altero: http://www.pl.altero.eu/show_product/212070#scroll http://www.pl.altero.eu/show_product/212294#scroll http://www.pl.altero.eu/show_product/212296#scroll http://www.pl.altero.eu/show_product/212289#scroll Niby na wygląd przyzwoicie, ale boję się, że szybko się rozlecą i będą parzyć w stopę.
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć." |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:59.

Wybrałam Julię z Romeo i Julii. Zadał mi 28 pytań, ale zgadł. 

ja chciałam na studniówkę loki/fale i wybrałam się do kilku zakladów. w większości powiedzieli mi, że mam za długie i za ciężkie włosy (to było jeszcze w czasach kiedy faktycznie takie były
) i na takich włosach się nie da zrobić loków