|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł części 17 Mam lipcowo- sierpniowych? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.17 ! |
|
0 | 0% |
| Lekki poród i po krzyku, mleko piję łyk po łyku- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
6 | 9,38% |
| Ciężki poród, ból i krzyki, mamy mleczka pierwsze łyki- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
1 | 1,56% |
| Rozpakowywanie rozpoczęte!-mamy lipcowo-sierpniowe 2013,cz.17! |
|
9 | 14,06% |
| Wiele bólu, łez i wzruszeń wynagrodzi nam maluszek-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! |
|
4 | 6,25% |
| Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! |
|
16 | 25,00% |
| Pierwsze maluszki już przywitane, a jeszcze nie wszystkie torby spakowane!-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! |
|
4 | 6,25% |
| Pierwsze maluszki oklaskujemy i w popłochu torby pakujemy-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! |
|
13 | 20,31% |
| Nasze dzieciaczki chcą być czerwcowe,bierze już nawet mamy lipcowe!-Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
6 | 9,38% |
| Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!-Mamusie VII-VIII 2013 cz.17! |
|
5 | 7,81% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,
Kallisto
Perse najważniejsze, że ktg wychodzi ładnie Żegnam się z Wami dziewczynki, pewnie odezwę się w niedzielę wieczorem albo dopiero w poniedziałek, życzę Wam udanego weekendu
|
|
|
|
#932 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41318241]
wiesz co Twój styl mnie powala widać że masę pracy wkładasz w to co robisz a efekty piorunujące! a Lala ma super dziuple [/QUOTE] Nie no, ja tez bym oszalala, ale to na szczescie nie moj pokoj ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Lilo podobnie rosnie Cytat:
![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41319993]Oliath - patrz jaka cudna pościel dla Lali http://www.domartystyczny.pl/?28,pl_...la-dziewczynki już kiedyś kupowałam jedną u tej babki i jest naprawdę cudnie zrobiona ceny trochę powalają, ale tak lubię te rzeczy oglądać że szok! ![]() albo to: http://www.domartystyczny.pl/?23,pl_...rka-niemowleca ![]() edit: ku.wa.... dzwonili przed chwilą z luxmedu - mam paciorkowca ;([/QUOTE] Zabiję Cię!!! Ejjjj, spoczko, ja tez na bank bede miala przeciez mam wszystkie odydztwa po kolei czekam na wynik wlasnie ![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41320347]En u nas gorąco, powoli modłę sie o bezpieczny termin i niech mi go wyjma obojętnie ktora strona i ją chce już z nim do domu... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Moja kochana Ty jeszcze troszeńkę wytrzymaj, coraz blizej ta chwila!!!OK, CHWALĘ SIĘ DALEJ, to nasza i Lilo sypialnia
Iza Diablicja Lilo Kubulek Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2013-06-14 o 15:53 |
|||||
|
|
|
#933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#934 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
następne zwolnienie mam od 25 maja do 20 czerwca i wczoraj dostałam z jakieś 300 zł do poprzedniej myslę kasy ale to i tak mało...więc nie wiem jak oni to licza ![]()
|
|
#935 |
|
Zakorzenienie
|
No i jeszcze druga czesc:
|
#936 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#937 |
|
Zakorzenienie
|
magdalennne 10 kg
, które poszły w ręce, twarz i nogi na koniec w brzuch ![]() ---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- Oliath wszystko śliczne ![]() 1. Jakoś inaczej zapamiętałm Lilo łożeczko ![]() 2. Przewijak jest boski 3. Nie grzeje wam za mocno ten kaloryfer w nocy, jak spicie (ten na ścianie, chyba, że to nie kaloryfer) |
|
|
|
#938 |
|
Zakorzenienie
|
Hej nie nadrabiam bo nie mam sily a zaraz znoeu musze wyjsc wiecxorem ponadrabiam.
u mnir po wizycie git.Mala wazy 3200!w 2tyg przybrala kg!haha szyjka skrocona 18mm...miekka i gotowa hahaha i ogolnie mala lezy tak nisko ze jej sie nie dalo zmierzyc glowki bi mam ja juz prawie "na mowi ze w moim przypadku z tak krotka szyjka odrazu jak mi odejda wody czy bede miala skurcze nawet nieregularne ale beda sie powtarzac to mam jechac do szpitala odrazu! wiec jutro jedziemy obczaic porodowkr(lepiej pozno niz wcale )musze tam zadzsoniv)mam im powirdzirv ze chcialabym tam rodzic no i od jakiego lekaza jestem...dal mi l4juz fo tp fajnir bo jakby sie cos zaczelo to nie musze sie martwic o l4ani nic..mialam leukocyty podwyzszone lekko i mam jakis duomox i cos tam jeszcze bo kapa musi byc zdrowa..mam zrobic iles tam badan mocz morfologia i chyba z 5innych pozniej Wam napisze ale mam to zrobic we wtorek.A w czwartek za tydz odstawic magnez mam nakaz spakowania torby do szpitala no i od poczatku mam 13kg na plusie i chyba tyle ) czekamy na Zuzanne )musimy lozeczko rozlozyc haaa i dokupic podgrzewacz itp. Stalismy w korku chwile i jestem taka tym zmeczona ze dramattt. |
|
|
|
#939 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak to kaloryfer, ale w sumie zeszlej zimy moze ze dwa razy wlaczalismy go na noc tylko, na minimum wiec spokojnie.Cytat:
|
|
#940 |
|
Zadomowienie
|
Wiesz co, nigdy nie podobaly mi sie ciemne lozeczka, ale musze przyznac, ze efekt wyszedl Ci niesamowity! Przede wszystkim gdzie upolowalas tak slicznie zdobione lozeczko? Piekna calosc!
|
#941 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super wieści Kolejna może się już rozpakowywać, a tu nadal cisza
|
|
|
|
|
#942 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#943 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
TESO - z tego co sie kiedyś sporo orientowałam w kwestii paciora- nigdzie nie wyczytałam, żeby TŻ musiał sie leczyć i naprawdę nie ma co panikować- antybiotyk w trakcie porodu i tyle! Jedyne co to musisz pamiętać, żeby stawić się na IP troche wcześniej, niż później, żeby zdążyli podać antybiotyk. Jeśli chodzi o zaleczanie go teraz jeszcze w ciąży- ponoć nie ma skutecznej metody, bo i tak wróci. Nie panikuj Jest wszystko OK
Maleństwo Edytowane przez paulinka777 Czas edycji: 2013-06-14 o 16:17 |
|
|
|
|
#944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja sie nie zgadzam, protest!! 23 jest mój!! 24 mozesz rodzic |
|
|
|
|
#945 |
|
Zakorzenienie
|
oliath jaka sypialnia boska
![]() Wlasnie poszlam do babci TZ i tesciowej (razem mieszkaja) bo robily dzis rybke na obiadek - jaka pychaaaaaaaaaaa az moja Marysia zjadla ze smakiem.A wiem ze rybke, bo z tesciowa na zakupach bylam. Malo tego tesciowa ma mi dac kaske na zrobienie odrostow, bo przyszla i pyta sie mnie czy nie bede ich robic - mowie ze u nas srednio z kasa w tym miesiacu i ze nie dam rady, no to ona ze ja woze po lekarzach, gdzies tam i za paliwo nie biore, to ona mi da na wloski (bo jej corka mi robi po kosztach - tyle co za farbe) malinka podeslij troszke czeresni. ![]() ---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ---------- dotka jakie wiesci moj tez w 2 tyg przybral prawie kg
|
#946 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dodatkowo jakos tak spac sie chce. Jedno wyklucza drugie.Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() klask i:to teraz Lilo może wychodzić, kącik wyszykowany, ubranka czekają
|
|||
|
|
|
#947 | |
|
Konto usunięte
|
[QUOTE=Oliath;41321493]
ale cudności!!! łóżeczko Lilo wspaniałe, skąd je masz? i zazdroszczę wózka Cytat:
|
|
|
|
|
#948 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ten koszyk wyobrażałam sobie bardziej jak koszyk, a wygląda w sumie jak taka gondolka Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale i tak ich nie widać. Zazdroszczę bardzo Cytat:
![]() dla malutkiej. Pięknie urosła
|
|
#949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to kolejna sie szykuje
|
|
|
|
|
#950 |
|
Raczkowanie
|
Sammi USG się absolutnie nie denerwuj! na badaniu połówkowym miałam podobnie- kość udowa wyszła mniejsza o 4 tygodnie przy pierwszym pomiarze, przy drugim już tylko o tydzień. Za to w 27 tyg na usg dłuższa o 2 tyg- więc wszystko w normie. Słuchaj lekarza bo jest ok
![]() Oliath zabiłaś mnie łóżeczkiem i przewijakiem- gdzie takie dorwałaś? (pewnie pisałaś ale miałam przerwę z Wami). Kallisto ![]() dotkaaa ![]() Natchnęłyście mnie- wypiję koktajl i idę sobie zrobić paznokcie u stóp
|
|
|
|
#951 |
|
Wtajemniczenie
|
W ogóle muszę Wam pochwalić mojego TŻ
Ładnie umył okno w naszym pokoju, zmienił firankę i zasłonkę Kupiliśmy też nową komodę, TŻ zaraz ją złożył, więc zrobiłam przemeblowanie, poprzekładałam część rzeczy z szafy i jest więcej miejsca A TŻ na koniec odkurzył i starł kurze
|
#952 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale chyba wolę teraz o tym nie myśleć![]() Cytat:
![]() ![]() Boska sypialnia wasza i lilo![]() ![]() Zasłonki są mega, uwielbiam takie grube A co do śmiechu to pewnie masz rację, uczymy małego radości od początku! ![]() Cytat:
![]() Ależ ci zazdroszczę! Super, że mała taka zdrowiutka i już może wychodzić![]() Ja się nasapałam ![]() Śmietanowiec już mi tężeje w lodówce, może tż się na niego załapie ![]() A na obiad dzisiaj ambitnie makaron z truskawkami troche wiejskie jedzenie, ale tak mi się zachciało, że szok
Alek Edytowane przez tweedledee Czas edycji: 2013-06-14 o 16:25 |
||||
|
|
|
#953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#954 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41320933]dzięki dziewczyny za pocieszenie
próbuję się wcisnąć na poniedziałek między pacjentami... wiem że jakoś można to zaleczyć antybiotykami no i podczas porodu daje się też antybiotyk, ale juz mam dosyć stresów w tej ciąży... a jak to jest z TZ-em? on też musi się leczyc, bo chyba tak... ktoś coś wie? no to teraz juz się boję z nim przytulac.. Kochana pacior to nie koniec świata. TŻ nie musi się leczyć. Nic nie grozi tobie i dzidzi. Ważne żebyś, jeśli odejdą ci wody, bez zbędnej zwłoki pojechała do szpitala. Będą podawać antybiotyk i tyle. Wszystko będzie dobrze Cytat:
Super wiadomości. Będzie porodzik jeszcze w czerwcu może ! |
|
|
|
|
#955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#956 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, c
DOTKA no szalejesz, może jednak ty będziesz pierwsza!
![]() EVEEWE ale masz fajną teściową OLIATH nie widzę załączników na telefonie i teraz ciekawość mnie zjeeeee
|
|
|
|
#957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teso nie znam sie na paciorkowcu, wiec nie pomoge. Wynik mojego GBS jest za tydzien, wiec tez ciekawa jestem co i jak.
|
|
#958 |
|
Zakorzenienie
|
dootka, super wieści
ale masz fajnie!
|
#959 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2
czasem na nia narzekam, ale ogolem jest przekochana kobieta.
|
#960 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:47.

a efekty piorunujące! 
czy takie napinanie mięśni jest bardzo groźne dla malucha?? Bo później tłumaczę tż żeby mnie nie rozśmieszał, bo brzuch boli, ale tak na serio - można się śmiać czy nie?
(a podają tu tylko skończone tc, na monitorze było 35w3d) lekarka pyta, czy to ma być 35, odpowiadam już z drżącym głosem, że właśnie nie, 32/33. Na co odpowiedziała, że może tak rośnie. I jedzie dalej, z obwodu główki wyszło 33 tc. Z obwodu brzuszka 32 i kości udowej też 32. I teraz mówi, że zobaczymy główkę jeszcze raz, ostatecznie jak się przyłożyła ten wymiar dwuciemieniowy wyszedł na 34.
Lilo podobnie rosnie
młode zdrowe i szaleje ale po kolei

Teraz nie jest groźny dla dziecka... tak mi się wydaje przynajmniej... 

12.06.2010
klask i: