|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.5
Cytat:
![]() [1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;41321552]jest bardzo obrotny i potrafi załatwić wszystko i sprzedać wszystko,bo to przedstawiciel handlowy z 20letnim stażem... eh. trudno. będziemy działać bez dotacji....[COLOR="Silver"] [/QUOTE] Jestem pewna, że i bez dotacji Wam się uda. Kurczę, szkoda, że urzędnicy Was nie docenili. Macie świetny pomysł, wyróżniacie się wśród sklepów, fryzjerów i innych zwyczajnych firm. Mam nadzieję, że firma będzie się rozwijać i będziecie mieli dużo klientów |
|
|
|
|
|
#4472 | |
|
Konto usunięte
|
chyba...
---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ---------- witamy ---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- Cytat:
![]() trzeba próbować wszędzie dziękuję za wiarę ![]() ---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- dziękuję za wiarę. ja teraz mam dylemat bo zlewam pracę a szukam info o dotacjach w necie, robię ofertę jednego z zespołów...no ale zależy mi bardziej na moim niż cudzym... |
|
|
|
|
|
#4473 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#4474 |
|
Konto usunięte
|
zaraz do domu!!!
![]() jadę do teściów na grilla super jestem ubrana - sandałki na szpileczce i kremowa spódniczka
|
|
|
|
|
#4475 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny! Wasze kciuki niestety nie pomogły. Byłam na umówionej rozmowie.
Pan, który prowadził ze mną rekrutację na samym początku chciał coś opowiedzieć o firmie, ale strasznie się jąkał i zacinał, więc niewiele się dowiedziałam. Potem padło standardowe pytanie "Proszę wymienić swoje 3 wady i 3 zalety"... i już wiedziałam, że to zmierza w złym kierunku. Następnie nie pytając już o nic więcej Pan położył przede mną kupkę z papierami i poprosił o poukładanie ich według systemu, który uważam za najlepszy, bez rozdzielania ich na części. Na kupce było prawie wszystko: faktury zakupu, faktury sprzedaży, paragony, KP i KW. Poukładałam wszystko datami, po czym Pan wyciągnął magiczną kartkę z testem i przy zadaniu pierwszym wpisał mi czerwonym długopisem 3/3 pkt Następnie Pan zaprosił mnie do komputera i włączył jakieś tabelki w Exelu. Przyznam szczerze, że jest to jedyny program z pakietu MS Office z którym bardzo się nie lubimy Musiałam stworzyć wykres na podstawie tabelki. Wykres wstawiłam, tyle że dane z tabelki nie chciały mi się w niego wkleić, więc poległam. Okazało się potem, że zrobiłam to poprawnie, tyle, że w złej kolejności... Czerwonym długopisem na teście, przy zadaniu nr 2 dostałam 0/3 pkt. Jedziemy dalej i znowu ten nieszczęsny Exel, znowu poległam i po raz kolejny zostało mi pisane 0/3pkt. Potem Pan kazał mi na komputerze odszukać moje CV... Myślę sobie, że gościa pogięło, mam mu grzebać w jego prywatnym kompie? Ale nic, sprawdzam pulpit - nie ma, sprawdzam plik z pobranymi dokumentami - tu też nie ma, więc włączam wyszukiwarkę plików, na co Pan stwierdził, że już wystarczy i nie spojrzałam co wpisał do mego testu. Następnie miałam napisać krótki tekst ze słuchu w wordzie i wydrukować go na drukarce stojącej na innym biurku i za te zadania dostałam 4/4pkt. Pan podsumował punktację i z rozmowy wyszłam z 7/13pkt... P-0-R-A-Ż-K-A ! Na dodatek dzisiaj mijał ostateczny termin ewentualnego telefonu od firmy u której byłam tydzień temu na rozmowie. Nikt się nie odezwał, więc wybrali pewnie kogo innego, a facet przez całą rozmowę powtarzał "Szukamy właśnie takiej osoby jak Pani!" |
|
|
|
|
#4476 |
|
Zadomowienie
|
A ja myślałam że kto jak kto ale Ty masz pracę.
Tak tutaj się wymądrzałaś o tym Cv jak powinno się pisać itp. A widać jedziemy na jednym wózku
|
|
#4477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4478 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny ponownie!
Właśnie przedwczoraj dowiedziałam się, że mnie nie zatrudnią po stażu. Miałam rozmowę z Dyrektorką i oczywiście upominała mnie, abym wykorzystała pozostałe dni urlopu "zanim się pożegnamy". Czyli znowu trafiam na bezrobocie. Jedna dziewczyna pracująca jako pomoc będzie robiła licencjata z przedszkolnej i zwolni się dla niej miejsce, zanim skończy licencjat. Pani za którą pracuję wraca we wrześniu. Prócz tego odchodzą 2 dziewczyny, które były na zastępstwie jako nauczycielki (moje koleżanki z jednego roku). Mam nadzieję, że znajdę pracę, bo w domu nie wytrzymam "z nic nie robienia". Najgorsze jest uczucie, wrócić do tego co było. Edytowane przez malagosia86 Czas edycji: 2013-06-14 o 17:12 |
|
|
|
|
#4480 |
|
Raczkowanie
|
Nie wymądrzałam się, tylko radziłam i oferowałam pomoc. Gdybyś uważniej czytała wiedziałabyś, że nie udzielam się w tym wątku bez przyczyny, też szukam pracy i cały czas chodzę na rozmowy.
|
|
|
|
|
#4481 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny.
Temat Tajkuny pominę. Cytat:
Nie mam profilu zawodowego, jak znów będę szukać pracy to na pewno dodam.[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;41318158]no i dupa blada...dotacji na firmę nie ma [/QUOTE]Szkoda ![]() Gratulacje! |
|
|
|
|
|
#4482 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiem, przyczepiłam się do najmniej istotnej części wypowiedzi
|
|
|
|
|
|
#4483 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4484 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ---------- Natomiast, co do szukania CV szukałam bym tak wyszukaj pliki lub foldery. Co do excela, jeśli był 2003 office, to nie było by problemu z wykresem, jeśli 2007 to dużej by mi zeszło przy tym zadaniu. W domu mam 2003 office, dlatego przy 2007 dłużej by mi zeszło.
|
|
|
|
|
|
#4485 |
|
Zakorzenienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;41318158]no i dupa blada...dotacji na firmę nie ma
![]() [/QUOTE] Szkoda. I co teraz planujecie?---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- [1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;41319004]nie wiem tego niestety:/ chamstwo![/QUOTE] Warto zapytać czemu nie dostaliście dotacji. Może formalnie coś źle napisaliście i nie przeszliście dalej? Warto też zapytać co było najbardziej punktowane. Może patrzyli na to, ile osób chcecie zatrudnić (a chyba nie chcecie nikogo)?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4486 | |
|
Zakręcony Chochlik
|
Cytat:
|
|
|
#4487 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#4488 |
|
Zakręcony Chochlik
|
I ty na pewno wiesz dlaczego
Do każdej instytucji jest inna forma pisania biznes planu (inny język/słownictwo). Taki sam biznes plan może przejść np. w UM, a w UP nie. Czasem kobieta na wstępie ma dodatkowe punkty za samą płeć. Przy mojej dotacji oceniany był np. status studenta oraz czy się pracuje lub nie (wiem bo poprosiłam o przesłanie punktacji). Także przez to, że pracowałam miałam 0. BTW. U mnie za złe obliczenia były ujmowane punkty, a nie odrzucany cały wniosek.
Brian Tracy „Jeśli możesz sobie coś wymarzyć, możesz to zrobić” ![]() Walt Disney Edytowane przez Trinette Czas edycji: 2013-06-14 o 19:29 |
|
|
|
|
#4489 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Ale swoje mam zrobione wg tego wzoru i zaczęłam się zastanawiać czy ten kolor wygląda ok czy lepiej zrobić czarno białe... Tusia szkoda, że pomysł nie wypalił...
|
|
|
#4490 |
|
Rozeznanie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;41314752]
zaciśnij może zęby... jak pracujesz na opinię to może warto?[/QUOTE] Tak postanowiłam, byłam dziś na uczelni.Praca moim priorytetem, tak sobie założyłam. I...będę się bronić w zimie. ![]() Przykro mi z powodu dotacji... Ale nie zgodzę się z dziewczynami, że " coś było nie tak" z samym wnioskiem. Siostra składała i dostała pół roku temu, ale było 12 chętnych a 16 miejsc. Ale w pozostałych latach, tak powiedziała siostrze kierowniczka PUP-u , że nie wszystkie pomysły przechodziły, ale to kwestia miejsc. Swoją drogą, babeczka z PUP-u wywiązywała się wzorowo, informacje udzielane bez problemu. I racja, gdy nie pracowałaś/eś lub jesteś samotną matką lub jesteś +50 też masz większe szanse, mimo że tacy ludzie chcą np. założyć spożywczak .
_____________________ Edytowane przez _nouvelle_ Czas edycji: 2013-06-14 o 20:04 |
|
|
|
|
#4491 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4492 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4493 |
|
Rozeznanie
|
Edytuję, dostałam grafik.
Zamiast 6h będę zostawać 10 i 12h. Poprosiłam o konkretne dni, nic to nie dało. Za to jedna z lasek ma nagle urlop. Chyba pękła bańka zadowolenia z tej pracy....
|
|
#4494 |
|
Raczkowanie
|
Melissa a Ty na którą propozycję przyjęłaś? Pamiętam, że pomiędzy egzaminami czytałam posta, w którym wymieniałaś 4 oferty pracy, którą z nich wybrałaś musiał mi gdzieś umknąć.
nouvelle_ ja przy Twojej stawce godzinowej cieszyłabym się z każdej nadgodziny, tymbardziej że pracujesz tylko na pół etatu. Ja przez dwa lata studiów dziennych pracowałam w sklepie na cały etat i był taki okres, gdzie dwie dziewczyny były na wypowiedzeniu i nie przyhodziły do pracy i zamiast 40h na tydzień miałam ich 60. |
|
|
|
|
#4495 |
|
Rozeznanie
|
Rozmowa w Warszawie okazała się niewarta przyjazdu, umowa ma być inna niż w ogłoszeniu, wypłata w ogóle żałosna. Chwilowo nie będę aplikować do tego miasta, bo za drogo mnie podróże kosztują. Szkoda, myślałam że tam jest troszkę lepiej.
|
|
#4496 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Przez całe studia pracowałam, problem tylko jeden - CZERWIEC. Mówiłam też o tym przy rozmowie kwalifikacyjnej. Mam ostatnią szansę na zaliczenie tego wszystkiego ( wracam po dziekance), to nie jest "pójście albo nie na wykład", tylko egzaminy+ten licencyjny. I oddanie samej pracy. A te ostatnie 2 tygodnie czerwca mam pracę po 45 h/tydzień. A powinnam mieć 20 h...
|
|
|
#4497 |
|
Konto usunięte
|
Dagusia - nie chce byc chamska bo odejscie z kwitkiem jest przykre ale jak pomysle, o wczorajszych cudownych radach, to chyba nie jest z Toba tak rozowo, skoro piszesz exel...
Melisa, Trinette - spotykam sie z kolega po weekendzie to zapytam co babeczka jeszcze mowila Nouvelle - 12zl to calkiem dobra stawka! |
|
|
|
|
#4498 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#4499 |
|
Rozeznanie
|
mikados, tusiamar wiem!
mam umowę o pracę, to jest turbo szczęście. Tylko mam w umowie pół etatu, 20 h w tyg. A dowalili mi 45 h/tydzień mimo że wczoraj poprosiłam o to żeby wzięli to pod uwagę, tym bardziej, że chodzi tylko o 2 tyg! I był grafik cacy, mogłam wziąć 2- 3 dni dodatkowo, zostałam zapytanie które. A tu grafik, zupełnie inny i zamiast z 16 jeszcze dwa di temu zrobiło się 45 h w jednym tygodniu! To ponad etat, nadgodziny potrójne, czy co? A mówili, że bardzo sobie chwalili te moje studia. Teraz widzę, że to pic na wodę...
_____________________ Edytowane przez _nouvelle_ Czas edycji: 2013-06-14 o 23:08 |
|
|
|
|
#4500 |
|
Zadomowienie
|
12 zł za godzinę to majątek.
U nas na Podlasiu ludzie pracują za 4-5 zł/h. I Bogu dziękują że mają pracę. Kiedyś ktoś zrobił eksperyment, napisał ogłoszenie ze stawką 3,50 zł/h. Też byli chętni. U nas ludzie niedługo za miskę ryżu będą pracować. Zazdroszczę takiej stawki 12 zł/h
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:33.

Nie, nie będę lektorem (lektorką?)

[/QUOTE]