![]() |
#2521 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.
Cytat:
a tesciowa non stop, wiec to tak latwo mowic, ciekawe czy TZ by wytrzymal w swietym spokoju, gdyby to moja mama zachowywala sie wobec niego tak jak tesciowa wobec mnie
![]() |
#2522 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2523 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiadomo wszystko trzeba dostosować do sytuacji, ale z tego co pisałaś, mówienie tżtowi o tym i tak nic nie zmienia u Ciebie. U mnie skończyłoby się kłótnią, wiadomo jakies uwagi poczyniam do męża, ale zgłebianie bardziej temat, że Twoi rodzice to , to i to .... nie wchodzę w to i tyle. Edytowane przez Aga8484 Czas edycji: 2013-06-14 o 14:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2524 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2525 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny jeszcze tutaj, zobaczcie jak facet dowiedzial sie, ze dziecko jest chore to odszedl od nich
http://www.pomagamyjakubowi.pl/ |
![]() ![]() |
![]() |
#2526 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A, ja tez rocznik 88 takze witam w klubie ![]()
02.10.2010 - Gabi ![]() 18.01.2013 - Lili ![]() Edytowane przez ania13.03 Czas edycji: 2013-06-14 o 14:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2527 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41320217]Dziewczyny, na raty was czytam, bo wsio na raz robię - odkurzałam, podłogi, jedna i druga córa, obiad... ![]() ![]() Marsi! ty o coś pytałaś, mam wrażenie, ale przepraszam cię bardzo ![]() Idę obiad kończyć, kartofliska, fasolka i jajo ![]() Matka szajka w akcji ![]() ja dzisiaj jem warzywa na parze, a mąż makaron z truskawkami, jogurtem naturalnym i twarożkiem ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2528 |
Zakorzenienie
|
Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2529 |
Zadomowienie
|
Temat tesciowych hmmm ...u mnie jest spoko z tym, ale tesciowa pracuje od pon do sob do 16 ... moi tesciowie sa dziwni, bo bez przesady nie sa biedakami, ale nie maja chwilowo auta i ona jezdzi komunikacja miejska :O ... wiecie miala jeszcze 2 lata temu swoja firme, ktora prowadzila od lat, ale niestety zbankrutowala przez kryzys .. firma z ciuchami, prowadzila krawiectwo ...
![]() ale wracajac do tesciow, przez ostatnie 3-4 lata na kazdej imprezie byl temat dziecka, jakimi to oni nie beda dziadkami, jak to nie beda pomagac, zajmowac sie, prym prowadzil w tym tesciu, taki typowy obiecywacz gawedziarz, szczegolnie po alko ... tesciowa jest zdominowana przez niego na maxa, jest na dodatek strasznym sknera ... ( dam hardcorowy przyklad, tesciowa kupuje fajki i on ja opala, bo mu szkoda kupic, a jak tesciowa nie kupuje, bo nie ma kasy to tesciu nie pali, bo mu szkoda wydac ![]() Tak wiec jak bylam w szpitalu jak mala sie urodzila to mi gadali, ze wezma urlopy w pracy, ze beda pomagac, dyzury brac i pomagac na przemian z moimi .., skonczylo sie na obietnicach ... do tej pory liczyc moge tylko i wylacznie na swoich rodzicow ... nawet jesli chodzi o zostanie z mala w tyg to oni nigdy nie moga, bo pracuja, a z tesciem jej samej nie zostawie ... Od samego poczatku jak mala sie urodzila, dostalam od nich 1 paczke pampersow, nie chodzi o to, ze jestem jakas franca na prezenty, ale kurna jak sie przychodzi do dziecka, to sie raczej jakas ☠☠☠☠☠☠☠e przynosi .. co kolwiek, nawet glupia grzechotke za 5 zl ... zawsze slysze, ze nie ma kiedy kupic, a tesciu mowi zawsze, ze ja cuduje z ciuchami, bo przeciez po co jej tyle ...a to nie znaja rozmiaru, a grzechotki nie wiedza jakie ... sranie w banie ...ja nic od nich nie chce ... fakt kupili wozek xlandera, ale ☠☠☠☠☠☠☠il o tym tesciu od zawsze, ze on kupi wozek ... a jak cene uslyszal, to zemdlal prawie i widzialam ze prawie plakal jak placil ![]() ![]() ![]() cdn ... kuwa bo musimy isc na spacer, a ja sie jak zawsze rozpisalam zeby dojsc do sedna ![]()
#2530 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2531 | |||||||
Konto usunięte
|
Cytat:
już wiem, co ci miałam pisać ![]() no stajl ![]() ![]() Dorotka to jeszcze ma wielki zaciesz jak żyrafa piszczy ![]() Cytat:
Otóż nie wiem, czemu, ale Dorotka nie chce słoiczków. Najpierw ok, a teraz pluje. I tak dumam, czy może ona z tych dzieci, które wolą konkretniejszy smak? Dlatego spróbowałam z normalnie gotowanym ziemniakiem. I tak, smakował. Czyli raczej zostaje mi samodzielne gotowanie, bo nawet bez soli ziemniak ma konkretniejszy smak niż słoiczkowy, dziwne, nie? grzeszysz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Coś jak u nas bączek ![]() A to ty nie wiesz, co zrobić? wejdź i spytaj wprost z uśmiechem: no i jak tam, poplotkowałyście już wystarczająco na mój temat? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
bo za dużo tego u was na raz jest, tych niespokojnych zachować, bez snu, wysypki jakieś mimo diety, wymioty... |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2532 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Opisałaś moją Zuzkę ![]() ![]() choć teraz nie zawsze stęka i czasami jak mnie nie ma w pobliżu to tylko po zapaszku się orientuję, że coś jest ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2534 |
Konto usunięte
|
Lady, ale to chyba pogoda taka, Dorotka dzisiaj po 2 drzemce zjadła, poleżała chwilę i ryk - godzina nawet nie minęła, a ona spaaaać!
|
![]() ![]() |
![]() |
#2535 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Debrah super, że udało się odzyskać plik ![]() ![]() ![]() Cała ![]() ![]() ![]() Marsii rozwaliła mnie ta Wasza romantyczna kolacja z teściową ![]() ![]() ![]() Ewik po jabłku bez problemu umyłam dziś ta siateczke ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Lady moja też śpi jż 1,5 h a to się nigdy nie zdarza. Na bank pogoda, tak jak Szaja prawi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2536 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41321572]
Fewciu, wiem co miałam pisać ci - słuchaj, czy małej robiłaś jakieś badania? krew (morfo, crp, ob - to do wykrycia stanów zapalnych), mocz, poziom cukru we krwi? kał na robaki? bo za dużo tego u was na raz jest, tych niespokojnych zachować, bez snu, wysypki jakieś mimo diety, wymioty...[/QUOTE] wiesz co nie robiłam, na poniedziałek umówiłam się z pediarą. poproszę ją o skierowanie, a jak mi nie da to zrobię prywatnie. Masz rację - troszkę tego za dużo u nas... Dzisiaj spotkałam koleżankę która rodziła ze mną, tzn miała cc po mnie i mówi, że te zmiany na nóżkach (suche plamy, pisałam kiedyś), to wygląda jak AZS. Jej pierwszy synek miał zdiagnozowane. A w mojej cudownej miejscowości nie da się w tym roku dostać do alergologa ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2537 |
Zakorzenienie
|
Hej Kochane, jak zwykle musze nadrabiac, jak sie przeprowadze juz na chatke swoja to na pewno bede na bierzaco. Pojechalam dzis rano o 7 na stacje zatankowac samochod. Daje karte, odrzuca, druga odrzuca... w koncu musialam zostawic dowod rejesrtracyjny i jechac po gotówke
![]() Bylam dzis po wyniki krwi Amelci u lekarza, znowu wyszly h.jowe. Za duzo plytek krwi plus wysokie enzymy watrobowe.... Pani dr mowi ze jeszcze woli nie kierowac do szpitala, skierowala nas do hepatologa...... nie wiem co jest mojej kruszynce ![]()
![]() |
#2538 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
kochana to jescze tutaj mozesz wplacici pieniazka bo mozna z zagranicy jest osobne konto, tata zostawil synk ajak jeszce byl w brzuszku, bo okazalo sie, ze jest chory http://www.pomagamyjakubowi.pl/ ja to na nikogo liczyc nie moge, jestem sama, siostra troche przypilnuje dzidzke, ponosi, wozek wyciagnie wstawi, wanienke mi pomoze przyniesc ale to w koncu tez dziecko ma 12 lat ciezko mi samej, bardzo, |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2539 |
Zakorzenienie
|
Pytałaś predzej czy nasze dzieci też śpią dużo w dzień-Oskar śpi ok 5 razy dziennie. Godzinę,dwie-to akurat różnie. Ale też śpi dużo (tak mi się wydaje) tym bardziej że przesypia całe noce.
---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41321712]Lady, ale to chyba pogoda taka, Dorotka dzisiaj po 2 drzemce zjadła, poleżała chwilę i ryk - godzina nawet nie minęła, a ona spaaaać![/QUOTE] I tu się z Tobą zgodze bo Oskar od rana maruda niesamowita i senny. Gadałam też z bratem i mówił że jego córa też nieznośna. WIĘC ZWALILIŚMY NA POGODĘ ![]()
#2540 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Illusion udanego urlopu ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2541 |
Zakorzenienie
|
Hej kochane.
![]() Chciałam się tylko pochwalić, że moja Oliwa zaliczyła dziś 1. obrót z plecków na brzuszek. ![]() A, odebraliśmy dziś obrączki, są cudowne. ![]() Ania, Lady, Bokeh - mój TŻ też jest 88. ![]() Debrah - cieszę się, że się udało, mam nadzieję, że jakoś (choć trochę) pomogłam. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2542 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny jaki tytuł, ojezu
![]() ![]() ![]() Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, cz.16!
#2543 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój mąż np cały czas ma jakieś pretensje. A to do mojej mamy a to do taty... Ja tego słucham (choć nie raz już mu zwróciłam uwagę że nie jest to dla mnie miłe bo mimo że mówi prawdę nie miło mi tego słuchać). Czasami mam w takich chwilach ochotę wygarnąć coś o jego rodzicach-tylko że w tym wypadku akurat nie mam czego się przyczepić ![]() Jego rodzice mieszkają daleko a poza tym to spoko ludzie. Teść działa mi na nerwy swoim gadaniem (ale takim zwykłym gadaniem) a teściowa to równa babka (ale na odległość ![]() Także prawda w tym co napisałaś i co powiedziała twoja mama ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2544 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzymam za Was kciuki! a kiedy macie wizyte? ---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- Cytat:
![]() a co to za wernisaz? ---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2545 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41321572]już wiem, co ci miałam pisać
![]() no stajl ![]() ![]() Dorotka to jeszcze ma wielki zaciesz jak żyrafa piszczy ![]() dałam kawałek banana, ze 2cm miał, i rozdziabałam paluchami w siatce, i dałam kawałeczek kartofla (dla nas gotowałam, posolony, zaraz powiem czemu), i też fajnie, ale naprawdę kawałeczek. Otóż nie wiem, czemu, ale Dorotka nie chce słoiczków. Najpierw ok, a teraz pluje. I tak dumam, czy może ona z tych dzieci, które wolą konkretniejszy smak? Dlatego spróbowałam z normalnie gotowanym ziemniakiem. I tak, smakował. Czyli raczej zostaje mi samodzielne gotowanie, bo nawet bez soli ziemniak ma konkretniejszy smak niż słoiczkowy, dziwne, nie? grzeszysz ![]() miałam pisać, na chustoforum doczytałam, że któraś tam dziewczyna awaryjnie wkładała ręcznik pod pupę dziecka. Tak się nie powinno robić co prawda, natomiast jestem w stanie zrozumieć, bo moja Agatka drobnica zawsze była i pewnie już jako siedząca to by cała w Tulę wpadła ![]() hmmm... powiem tak: jest super miękka, fajnie piszczy delikatnie, do obgryzania rewelacyjna, lekka, mieści się w łapkach super, tymi nogami fajnie po dziąsłach się szoruje. Więc tak, jest super, ale... to nadal tylko kawałek gumy ![]() Coś jak u nas bączek ![]() A to ty nie wiesz, co zrobić? wejdź i spytaj wprost z uśmiechem: no i jak tam, poplotkowałyście już wystarczająco na mój temat? ![]() A juz ci piszę - panel mietka jest dłuższy z możliwością podwinięcia, dlatego pasuje na mniejsze i większe dzieci. w każdej, podtrzymuje, przeciwdeszczowo chyba nie, to taki... pseudo kapturek ![]() Fewciu, wiem co miałam pisać ci - słuchaj, czy małej robiłaś jakieś badania? krew (morfo, crp, ob - to do wykrycia stanów zapalnych), mocz, poziom cukru we krwi? kał na robaki? bo za dużo tego u was na raz jest, tych niespokojnych zachować, bez snu, wysypki jakieś mimo diety, wymioty...[/QUOTE] Z tym jedzeniem słoiczków u nas też jest kongo-smakuje mu tylko dynia+ziemniak i szpinak+ziemniak. NIC więcej. I jeśli o owoce chodzi to jabłka i banana ze słoika nie chce jeść a z siatki normalne owoce wpieprza tylko kurz idzie. Dlatego deserków nie opłaca mi się kupować i lepiej dać z siatki. Z resztą warzywa też będę sama gotować-niedługo wszystko w ogródku będzie. Dziwne te dzieci ![]() A jeśli o tą ropuche pleciuge chodzi to udawała twardą i póki byłam na dworze nic o sobie nie słyszałam,a później zwinęłam manele do domu bo Oskar się zkasztanił więc nie wiem co było dalej ![]()
#2546 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() To teraz masz dożywotni zakaż spożywania alkoholu? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Gratuluję egzaminu i zakupu Tuli ![]() Cytat:
![]() [QUOTE=LadyWhisper;4132057 6]będę kupować na pathi.pl ,dziewczyna ma rewelacyjne opinie. Rozmiar ma być pod maluszka, ale są też mt dwurozmiarowe, ale nie do końca wiem, o co w nich chodzi ![]() Pietraszko urządza sobie dzisiaj 4tą drzemkę od rana ![]() ![]() aktywności a ten już do spania ![]() ![]() ![]() ![]() Mój spi ok 14 h na dobę Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
#2547 |
Zakorzenienie
|
Pojechalam po lekarzu do przychodni przy szpitalu, ale juz bylo za pozno. Ale panie mi powiedzialy ze bardzo krotko sie czeka, wiec mysle ze 2 dni 3.
Wlasnie dalam malej kaszki sinlac, ojj jak sie krzywila. Nie to co marchewka ;p jak jadla marchewe to az jej sie uszy trzesly ![]()
![]() |
#2548 | ||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2549 |
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny
![]() ![]() Otóż... chodzi o to, że... dwa testy ciążowe wyszły mi pozytywnie ![]() Ciąża, czy możliwe jakieś zaburzenia hormonalne? Oprócz braku okresu, objawów również brak. Dziecko ma 5 miesięcy, a tu taka niespodzianka... ![]()
#2550 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() o ja Cie!!!!!!!!! nie wiem czy to "zaburzenia", nie znam sie ale jesli nie to serdecznie gratuluje!!!!!!!!!! o matko, ciesze sie jak glupia! ![]() ale njuz! ![]() najlepiej spr to u lekarza... a co u Was? jak Dzieciatko sie chowa? jakas fotka by sie przydala ![]() Edytowane przez pstryczek84 Czas edycji: 2013-06-14 o 16:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:25.