|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV |
|
6 | 9,68% |
| Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV |
|
2 | 3,23% |
| Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
21 | 33,87% |
| Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV |
|
1 | 1,61% |
| Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
7 | 11,29% |
| Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
6 | 9,68% |
| Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
17 | 27,42% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV |
|
2 | 3,23% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Cytat:
Piękna suknia ![]() Biżu bardzo mi się podoba i wydaje mi się, że będzie pasować |
|
|
|
|
#1622 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Jak dobrze że nie ma dużo do nadrabiania
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Beatka Ja należę do 3 ![]() Wszystko dla malucha i mojego zdrowia ![]() Cytat:
A butki ładne takie klasyczne.Ja bym sobie w nich nogi połamała,wysokie ![]() Ja też kupowałam na allegro i zadowolona byłam |
|||
|
|
|
#1623 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1624 |
|
Zakorzenienie
|
Miki Ja dałabym bez naszyjnika.Ale pewnie jak przymierzysz to zobaczysz najlepiej jak pasuje.
Suknie b.ładna Jaki to model bo coś mi świta ale nie wiem gdzie
|
|
|
|
#1625 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja cierpię już kilkanaście lat, zaczęło się jakoś w okresie dojrzewania i na początku nie miałam pojęcia co to jest. Dopiero po jakimś czasie zaczęłam czytać i dowiedziałam się, że to właśnie migrena. Też mam wtedy taki mętlik w głowie, że nie potrafię się normalnie wysłowić, wszystko mi się plącze i jedyne o czym marzę to w ciszy leżeć i zasnąć Teraz mi się tak nasiliły, niestety wina hormonów ![]() Cytat:
![]() Wcześniej mierzyłam ją w rozmiarze 42, innego rozmiaru nie mieli w salonie.
|
||
|
|
|
#1626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale będziesz pięknie wyglądać Nie mogę się doczekac fotek ze ślubu
|
|
|
|
|
#1627 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W dzień już mnie głowa pobolewała, ale tak lajtowo, dopiero później się rozkręciło ![]() Wysokie? Eee 7 cm mają, przyzwyczajona jestem do takiej wysokości. Dla mnie wysokie to około 10 cm wzwyż. Cytat:
![]() Agnes 10750
|
||
|
|
|
#1628 |
|
Zakorzenienie
|
Coś dziewczyny milczą po wizytach
![]() Ale czuję fajne banieczki w brzuszku |
|
|
|
#1629 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdjęcia na pewno będą Fotografa bierzemy na całość, zdjęcia od gości to nie to samo ![]() Kolejny dylemat to fryzura. Muszę mieć zakryte uszy, a takie piękne fryzury są na ogół z odkrytymi Może coś fryzjerka wykombinuje.
|
|
|
|
|
#1631 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie wysokie to 5 cm bo sama duża jestem![]() Chociaż powoli przekonuję się do obcasów takich do 6 cm max
|
|
|
|
|
#1632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cudowne uczucie
![]() ---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- Cytat:
Ja mam tylko 158 a Tż 184 więc muszę mieć trochę wyższe buty
|
|
|
|
|
#1633 |
|
Zakorzenienie
|
Dziecko śpi więc teraz mam czas Was poczytać i co nieco poodpisywać
![]() Issia88- Wszystkiego Najlepszego na Nowej Drodze Życia ![]() My w tym roku za ponad miesiąc 3 rocznica...tylko akurat męża nie będzie więc trochę wcześniej będziemy świętować.... coralady Mi się Liliana też najbardziej podoba Mikołaja żeśmy tak z marszu wymyślili jak tylko się urodził ![]() ktosiula Dobrze kojarzysz...ja będę mieć niespodziankę tak jak w pierwszej ciązy tak i teraz ![]() coralady Ja też bardzo żałuję że te chwile nam odebrano...a Mikołajowi nic nie było poza rozszczepem...kilka dni był karmiony sondą...a jak był po operacji w Krakowie to sama go mogłam przez sondę karmić i spałam z nim na sali...więc jak by tylko chcieli i mieli serce to Mikołaj by był cały czas ze mną....Operację miał 16 kwietnia- miał wtedy 4 miesiące i 2 dni...to jego pierwsza operacja- zszycie wargi a czekają go jeszcze minimum dwie- zszycie podniebienia i przeszczep kości z biodra do wyrostka zębodołowego...Blizny już teraz prawie nie widać...jak będę miała czas to dam do albumu zdjęcia przed, tydzień po i teraz...różnica jest kolosalna...bardzo jestem zadowolona z efektu. W sierpniu jedziemy do kontroli to zobaczymy co chirurg powie... Jego leczenie po operacji podniebienia to głównie nauka mowy u logopedy no i trzeba też słuch sprawdzić bo teraz słyszy od 40 db ale po operacji podniebienia powinno być lepiej...no i leczenie ortodontyczne na pewno nas czeka... nemosek, Trele_Morele Jakoś to wszystko przeszłam...cięzko było ale miałam wsparcie męża, rodziny...teraz mam nadzieję że wszystko będzie ok ![]() aksbarg Nam dawali 3 lata temu przeważnie po 400 od pary, jak my chodzimy na wesela to też tak dajemy... 24Kasiula24 My mamy podobne łóżeczko, też z allegro...Mikołaj w nim śpi od pierwszego dnia w domu...tylko po operacji jak wróciliśmy to 2 dni spał w wózku bo nie mógł zasnąć.... Taszanta Lepiej nie czytaj takich opisów...ja nie powiem że miałam łatwy poród bo nie miałam...wywoływanie od 6 rano, urodziłam o 16-40...skurcze mega, bolały jak skurczybyk ale jak juz się Mikołaj urodził to o wszystkim zapomniałam...dla mnie i tak szycie było gorsze niż te prawie 11 godzin na porodówce... |
|
|
|
#1634 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1635 | |
|
Zakorzenienie
|
Mnie szczerze przeraża myśl o porodzie
Nie chcę schizować, bo to kupa czasu, ale czasami tak czy inaczej nachodzą myśli jak to będzie. Wiadomo każda kobieta przechodzi to inaczej, każda ma inny próg bólu. Mam nadzieję, że jakoś to będzie Cytat:
|
|
|
|
|
#1636 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1637 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pytałam koleżanki i ona pisze" na cztery dni miałam tabletki po jednej 3 razy dziennie i piłam mineralna z sokiem z żurawiny 1,5 l dziennie i pozniej jej przeszło |
|
|
|
|
#1638 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w ogóle o porodzie nie myslałam...nawet jak już gin mi kazał sie do szpitala zgłosić...jakoś tak na spokojnie i poszlo...
|
|
|
|
#1639 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Ja to trochę panikara jestem, na pewno będę ten moment bardzo przeżywać. Naoglądałam się filmów z porodów na yt
|
|
|
|
|
#1640 |
|
Zakorzenienie
|
Ja za każdym razem na wynikach z badania moczu mam "bakterie nieliczne"...więc to normalne...nic mi gin nie kazał brać...kiedyś mi tylko wyszła jakaś tam bakteria poważniejsza z posiewu to mi Amoksiklav zapisał....
---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- xxxMikixxx weź to na spokojnie...co ma być to i tak będzie a Twoje nerwy w niczym nie pomogą...JA w sumie jestem wdzięczna mojemu mężowi że był ze mną bo sama to bym chyba nie dała rady...i teraz też chce być...A teściowa jeszcze parę miesięcy przed porodem mówiła do mnie i do swojej córki "po co wam tych chłopów na porodówce?" |
|
|
|
#1641 |
|
Zakorzenienie
|
Heh ja też oglądałam,ale szczerze jakoś mnie nie przeraziły
|
|
|
|
#1642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tego co koleżanki opowiadały różne rzeczy dzieję się przy porodzie. Jednej źle zrobili lewatywę i zrobiła kupę ![]() ---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Ja oczywiście na każdym filmie ryczałam Na swoim porodzie pewnie będę ryczeć jak bóbr, a jak zobaczę dziecko to już w ogóle
|
|
|
|
|
#1643 |
|
Zakorzenienie
|
W ogóle personel ma inne podejscie do rodzącej jak jest poród rodzinny...bo jest ktoś z zewnątrz...wiele plusów w tym że mąż był ze mną bo jak mi się chciało siku to nie musiałam się drzeć żeby mi ktora przyszła kroplówkę odpiąc tylko M wysyłałam i zaraz przychodziły...Miki zobaczysz że jak juz się znajdziesz na porodówce to Ci wszystko bedzie obojętne byla jak najszybciej było po...
Edytowane przez agaczilla21 Czas edycji: 2013-06-14 o 20:15 |
|
|
|
#1644 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
||
|
|
|
#1645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdzie ja tam sama bidula bym została
|
|
|
|
|
#1646 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też sama w życiu!!!co kurde, był przy poczęciu to niech i przy porodzie będzie...Ja tam mu złego słowa nie powiedziałam ale położna na sr mówiła że niektóre babki klną na swoich facetów czy tam są czy ich nie ma...
|
|
|
|
#1647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jeszcze niedoświadczona i tylko znam to z opowieści koleżanek i tu też rozbieżność jest kolosalna, jedne miały bardzo lekki poród inne cierpiały katusze. Mam taką nadzieję ![]() Widzę, że mamy USG w ten sam dzień
|
|
|
|
|
#1648 |
|
Zakorzenienie
|
A i chyba Wam nie mówiłam że mam termin na urodziny M...więc jak bym tak urodziła w dzień terminu (co wg mnie graniczy niemalże z cudem) to za rok 19 listopada 2014 mój mąż świętowałby swoje 30 urodziny a dzidziol roczek
|
|
|
|
#1649 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na razie się nie zdecydował.Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- Cytat:
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|||
|
|
|
#1650 |
|
Zakorzenienie
|
Mój też miał wybór...a ze sam chciał i nie musiałam go do tego namawiać to byłam bardzo szczęśliwa...no i udało mu sie zostać 3 tyg dłużej w pracy żeby mógł być ze mną...bo jego praca jest w systemie 3 tyg za granica i 3 w domu...
Edytowane przez agaczilla21 Czas edycji: 2013-06-14 o 20:28 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:38.

Nawet nie chcę dopuszczać do głowy, że złapie mnie w dzień ślubu
Nafaszeruję się kawą i będę modlić się żeby mnie nie złapało. 

więc mam nadzieję ze na nast. wizycie, mam w sumie tylko kontrole dot. tego ciśniania mojego, i poproszę go o usg, bo teraz niby nie przysługuje, bo n NFZ chodze, ale raczej problemu robic nie będzie. 
Nie wyrabiam, to już 4 czy 5 w ciągu ostatnich tygodni. Daruję sobie łażenie po sklepach, zamówiłam te na all