|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV |
|
6 | 9,68% |
| Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV |
|
2 | 3,23% |
| Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
21 | 33,87% |
| Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV |
|
1 | 1,61% |
| Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
7 | 11,29% |
| Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
6 | 9,68% |
| Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
17 | 27,42% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV |
|
2 | 3,23% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Cytat:
|
|
|
|
|
#1652 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Witam po wizycie
![]() po pierwsze co do kopert u mnie od osoby płaci ię ok 150 zł czyli my z mężem średnio dajemy 300, rodzinie bliskiej 500 bo szczerze na wiecej nas nie stać. w każdym badź razie tak jest u mnie. I też nie poszłabym na wszystkie wesela gdyby przyszło mi tyle płacić bo nie miałabym. na szczęscie wszędzie obleciałam w jednej kiecce, a dużo kasy nie dawaliśmy bo tylko 1 kuzyn i znajomi. Przyjaciółce dałam więcej niż znajomym jakimś tam.. ![]() a z wizyty: poszlam juz 30 minut wczesniej bo sie stresowałam w domu. Weszłam do gabinetu i Pani do mnie : "USG dopochwowo?" ja se myślę... no chyba nie.. i mówie że nie wiem, a ona sprawdza skierowanie i mówi aa nie, zapraszam na kozetkę. a ja do niej czy da mi fotki i czy płeć ogarnie. Mówi ok. Leżę, ona smaruje i mówi chłopak. Ja uśmiech- a ona sie yta czy sie ciesze to jej mówie że tak, bo wszyscy mi tak mówili i sie przyzwyczaiłam do tego faktu. Potem mówi że strasznie ruchliwy a ja że nie czuje aż tk tego. na to ona że może nie uderza mocno, ale czesto i ze cieżko pomierzyc go.. no i w każdym bądź razie wszystko ok, waży 438g , mam fotkę, jutro zrobie zdjęcie to może wrzucę. za 5 tygodniu mam kolejne takie badanie, bo teraz serce ok, ale może wyjść koło 30 tygodnia.. więc jest ok!! aleeeeeeee....... mój lekarz prowadzący zmarł. i musialam zmienić na jakiegoś gbura ktory wcale fajnynie jest i mi sie nie podoba i nie wiem czy sie z nim dogadam, ale inni mają dopiero termin na drugą połowę lipca a ja muszę iść szybciej.. chociażby po te skierowanie na glukoze i badania dodatkowe.. no cóż zobaczymyAnoula- wpisz mi wizytę na 13:30 28.06.13
|
#1653 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Też właśnie zerknęłam i widzę że sporo z Nas ma wtedy termin USG
|
||
|
|
|
#1654 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
"If your dreams don't scare you they're not big enough".... Edytowane przez Taszanta Czas edycji: 2013-06-14 o 20:35 |
|||||
|
|
|
#1655 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przeczucia Cię nie myliły, nawet ciuszki kupowałaś bardziej pod chłopca![]() Przykro mi z powodu śmierci lekarza..., obyś się jednak dogadała z tym nowym lekarzem! ![]() Cytat:
To teraz trzeba cierpliwie czekać nie całe 2 tyg
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-06-14 o 20:36 |
||
|
|
|
#1656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj kurcze szkoda tego lekarza
|
|
|
|
|
#1657 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przykre, że zmarł. Mam nadzieję, że będziesz mimo wszystko zadowolona z nowego lekarza. Cytat:
![]() Dni odliczam, nie mogę się już doczekać
|
||
|
|
|
#1658 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie wielka radość co?
|
|
|
|
#1659 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak dobrze się ułoży to pewnie płeć poznasz
Masz jakieś przeczucia?
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
#1660 |
|
Zakorzenienie
|
Jakoś od początku mam przeczucie że chłopiec. W Tż rodzinie większość chłopaków, sióstr ma bardzo mało. Ciekawa jestem szalenie co u mnie będzie
Siostra ma dwie córki. Rodzice oszaleliby na pierwszego wnuka ![]() ---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- Szkoda, że zdjęcia mieć nie będę. W szpitalu na NFZ raczej nie dają wydruków
|
|
|
|
#1661 | |
|
Zakorzenienie
|
Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1662 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
współczuję śmierci lekarza obyś się dogadała z nowym. |
|
|
|
|
#1663 |
|
Wtajemniczenie
|
Ryba gratuluję wymarzonego synusia
![]() i skąd wiesz że nie dogadasz się z nowym lekarzem? może nie będzie tak źle
|
|
|
|
#1664 | |
|
Zakorzenienie
|
Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1665 |
|
Zakorzenienie
|
Mam ochotę na hot doga z Orlenu
|
|
|
|
#1666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1667 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-06-14 o 21:09 |
|
|
|
|
#1668 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszłam zdać relację z wizyty, potem ponadrabiam
bo jak najpierw nadrabiam to potem mi się nie chce pisac.A więc mój lekarz się zreflektował dziś. Ostatnio chyba miał złly dzień. Ale wybaczam mu ![]() Maleństwo jest cudowne, dogania powoli tp z ostatniej miesiączki. Przez 3 tygodnie różnica zmalała z 19 do 15, więc sporo. Dzieć warzy 170 g i idealnie się rozwija. Doktor dzisiaj sprawdził kość nosową, przezierność, oczodoły, co tam, że miał to zrobić na poprzedniej wizycie ale powiedział, że wszystko jest w jak najlepszym porządku. Najpierw posluchał serduszka. Znalazł niemal od razu, bo Ula jest w tym samym miejscu od samego początku. A na usg na samym początku dzieć podwinął nóżkę tak jakby chciał odbić kolankiem piłkę i tak sobie majtał tą nogą - niesamowite Płci nie określił, nawet nie próbował, ale coś podejrzanie mówił: on, on. Nie ono - jak na dziecko ![]() I wgl mam mega dużo bakterii w moczu i leukocytów, aż się zdziwił i dał mi doustne lekiTeraz idę nadrabiac ![]() ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Aaa i schudłam 0,800 od ostatniej wizyty, a on do mniei że dobrze i najlepiej jakbym nie tyła za dużo, czyli okreslił, że mam nadwagę, bo kazał trzymać się diety nadal |
|
|
|
#1669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1670 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A suknie poprostu cudo, bardzo mi się podoba! Z tą biżuterią to zdecydujesz jak przymierzysz, czy nie za dużo wszystkiego. Ja przy bardzo ozdobnym gorsecie na piersiach miałam już tylko drobne kolczyki i zawieszkę na cienkim łańcuszku. Cytat:
Cytat:
A z lekarzem głupia sprawa, po pierwsze szkoda faceta a po drugie musisz teraz się przestawić na innego ginka,ale bądź dobrej myśli, czemu byście mieli się nie dogadać.
|
|
#1671 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
gratuluję udanej wizyty.A o bakteriach w moczu właśnie dziewczyny pisały 1-2 strony wcześniej
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#1672 |
|
Wtajemniczenie
|
Aha jeszcze odnośnie porodów rodzinnych o bardzo bym chciała, żeby mąż był przy mnie, ale decyzję pozostawiam jemu. Na pewno będę potrzebowała pomocy, wsparcia i mam nadzieję, że go nie zwyzywam w trakcie :P
A no i ktoś pisał o lewatywie, koleżanka ostatnio rodziała i nikt jej nie zaproponował zrobienia....a sama głupia się bała spytać. Ja chyba przed wyjściem do szpitala sobie sama zrobie :P
|
#1673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluje wizyty, w sumie nigdy się nie zastanawiałam jak lekarz mówi o dziecku, czy w rodzaju męskim czy nijakim hmm będę musiała następnym razem się skupić
|
|
|
|
|
#1674 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do biżu to tak jak radzicie przymierzę i dopiero zdecyduję Cytat:
|
||
|
|
|
#1675 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ciekawe co tam w brzuszku? Dieta czyli?Masz jakąś specjalną ---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1676 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za udana wizyte i chlopaczka ![]() Cytat:
![]() tak mowi moj Tz,ktory chce byc przy porodzie ![]() Cytat:
![]()
|
|||
|
|
|
#1677 |
|
Raczkowanie
|
Nic jeszcze nie nadrabiałam, przybywam z jedna info
nareszcie urlop !!! ![]() ![]() myślałam, że się nie doczekam, pracy miałam full ale dokładni o 17.00 po nadgodzinach oczywiście zaczęłam 2 tyg. urlopiku ![]() Krzyś ostatnio się rozbujał z kopniakami i naparza ostro zwłaszcza po słodyczach, po tatusiu będzie chyba mały Messi ![]() Ryba będzie Kacperek cudownie nie ukrywam, że to mój typ imienia dla może kiedyś braciszka dla naszego Kopacza
|
#1678 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja juz ie boje czy Kornelka bedzie Kornelką ![]() Dzięki dziewczyny za opinie Pewnie je zamowie, ale musze jeszcze poczekac bo Tżmnie wyzywa
|
|
|
|
|
#1679 |
|
Rozeznanie
|
Kurcze no własnie jak to jest z tą lewatywą hmmm? Ja bym raczej wolała zrobić bo kurcze nieciekawie by mogło być potem
tym bardziej że ma się przeć jakby się załatwiało... A co do męża to w sumie myślałam że chcę a teraz to się zastanawiam czy bym chciała żeby był przy końcu, nie chce żeby miał jakąś traume potem i nie wiem czy nie będę się na nim wyżywać
"Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest; nie przez to, co ma, lecz przez to, czym dzieli się z innymi." Jan Paweł II ...bo dobro wraca... Córeczka Nikola ![]() 9.11.2013 godz. 21.30 3KG 54CM Edytowane przez iguana333 Czas edycji: 2013-06-14 o 21:47 |
|
|
|
#1680 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Ryba, ale super, że chłopak
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
) mięso gotowane nie smażone i to raczej kurczak.
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:32.

i musialam zmienić na jakiegoś gbura ktory wcale fajnynie jest i mi sie nie podoba i nie wiem czy sie z nim dogadam, ale inni mają dopiero termin na drugą połowę lipca a ja muszę iść szybciej.. chociażby po te skierowanie na glukoze i badania dodatkowe.. no cóż zobaczymy
Z tego co koleżanki opowiadały różne rzeczy dzieję się przy porodzie. Jednej źle zrobili lewatywę i zrobiła kupę 
Przeczucia Cię nie myliły, nawet ciuszki kupowałaś bardziej pod chłopca

Ja cierpię już kilkanaście lat, zaczęło się jakoś w okresie dojrzewania i na początku nie miałam pojęcia co to jest. Dopiero po jakimś czasie zaczęłam czytać i dowiedziałam się, że to właśnie migrena. Też mam wtedy taki mętlik w głowie, że nie potrafię się normalnie wysłowić, wszystko mi się plącze i jedyne o czym marzę to w ciszy leżeć i zasnąć
KCIUKI DLA ANI
ale powiedział, że wszystko jest w jak najlepszym porządku. Najpierw posluchał serduszka. Znalazł niemal od razu, bo Ula jest w tym samym miejscu od samego początku. A na usg na samym początku dzieć podwinął nóżkę tak jakby chciał odbić kolankiem piłkę i tak sobie majtał tą nogą - niesamowite
i leukocytów, aż się zdziwił i dał mi doustne leki