|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pod serduszkiem się chowały, teraz roczek będą miały. Mamy V-VI 2012 cz. III
Cytat:
Przepraszam Was, że tak rzadko tutaj zaglądam, ale ciężko z dziewczynami. Szczególnie jak ciągle lało, no i te nieszczęsne noce. Dziewczyny piją jeszcze mleko dwa razy w nocy i Ala czasami ma takie noce że normalnie masakra, budzi się i dwie godziny z głowy, siada, gada, chce się bawić i nie ma siły, żeby ją uspać. Jedno w tym dobre, że to córeczka tatusia ( zresztą obie ) i nie chce być ze mną, bo od razu płacz bo nie ma taty. No ale co z tego jak i tak wstaję robić mleko, już nie mamy pojęcia czemu tak jest. Ja staram się nocami coś tam popracować, ale z różnym skutkiem, jedną nockę daję radę a dwie kolejne odsypiam. Ciągle mam nadzieję, że z dnia na dzień będzie lepiej, ale kiepsko to póki co wychodzi. Postaram się coś więcej odzywać. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
#1712 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pod serduszkiem się chowały, teraz roczek będą miały. Mamy V-VI 2012 cz. III
Cytat:
Dzieki za odp ![]() to faktycznie żarłoczna rodzina hehe ja sie boje ,że u nas tort nie zejdzie nawet ![]() ale coś jeszcze dorobie, tylko nie wiem co:PP Gabrysia śliczna, tort bardzo ładny Cytat:
Nie no, u nas by to było bezcelowe.. nie zjedzą tego, znam ich :P Ale galaretka suuuper ![]() I jak sie czujesz?
|
|
|
#1713 |
|
Zadomowienie
|
pola przepiękne zdjęcie, nie wyrzekłabyś się synka, podobieństwo niesamowite iii nie odbierz tego źle, ale masz super piegi
nic nie poradzę że uwielbiam piegi, dodają uroku asiula super Gabrysia, piękny torcik, szłam z dekoracją w podobnym kierunku, ale zachciało mi się dorzucić owoce i chyba z tym przesadziłam.. No i zainspirowałaś mnie zdjęciami w polu, chyba też się wybierzemy na sesyjkę ubustwiam chabry! miały być motywem przewodnim na moim ślubie.. no ale we wrześniu ciężko je uświadczyć ![]() Maloka fajnie że zajrzałaś, podziwiam was bardzo, w wolnej chwili wrzuć jakieś fociaki dziewczynek
Edytowane przez debesciara Czas edycji: 2013-06-14 o 08:22 |
|
|
|
|
#1714 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Posiadam kręcone włosy (aktualnie wyprostowane), ale Szymon ich nie odziedziczył Ja na zdjęciach ze swojego roczku mam już mocno kręcone.
|
||
|
|
|
|
#1715 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Np kruche babeczki i na bieżąco można je wypełniać bitą śmietaną i truskawkamiA odnośnie przekąsek... Sałatki, sałatki... Zależy do czego masz dostęp teraz. Zaczął się fajny sezon, możesz zrobić np sałątkę z truskawkami, tutaj fajny przepis. Albo ze szpinakiem, nie wiem, czy jeszcze jest szpinak? Albo roladki z cukinii - młodą cukinię kroisz cienutko obierakiem do warzyw i zwijasz np z suszonym pomidorem i serem kozim.albo mozarellą i świeżym pomidorem. Albo szparagi, najprostsze - na suchej patelni polane oliwą i skropione cytryną Cytat:
![]() My mamy proste włosy, ale liczę na to że Antkowi będą się trochę kręcić po dziadku ![]() Cytat:
![]() Może trochę im już ogranicz to jedzenie nocne? Dopóki Antoś jadł w nocy też była masakra, potrafił się budzić co godzinę i zasypiał tylko z cycem, a teraz jest zupełnie inaczej. Cytat:
![]() Piegi też lubię, w sumie nigdy mi nie przeszkadzały jakos bardzo ![]() A co do podobieństwa, ja go nie zauważam specjalnie, widzę natomiast że jest podobny do mojego brata (tzn gdy brat był w jego wieku) Dziewczyny z chodzącymi dzieciaczkami, pozwólcie dzieciom biegać na bosaka: http://dziecisawazne.pl/7-powodow-dl...-chodzic-boso/ |
||||
|
|
|
|
#1716 |
|
Zakorzenienie
|
onething- o to to już lepszy pomysł! :P nawet nie szwedzki stól a samoobsługa totalna to mi pasuje
![]() ![]() pola- po 1.faktycznie pięgi masz boskie ja równiez jestem fanka piegów.. sama posiadam ich mnóstwo, ale oczywiscie ALE byc w tym musi.. mam mnóstwo blizn i przebarwień potrądzikowych i codziennie sie maluje- oczywiscie piegi wtedy nikną dzieki za pomysły kulinarne! ( w ogole to zazdroiszcze kulinarnej fantazji, my niemal w kółko wałkujemy to samo.. ), juz zdecydowałam, że robie sałatke z arbuzem i fetą -bo jestesmy fanami Szpinakową sałatkę uwielbiam Ale te roladki z cukinii to mnie zainteresowały! Mniam! i potem je jakos podpiec czy co? (wybacz głupie pytania beztalenciu kulinarnemu.. )
|
|
#1717 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w ogromnym niedoczasie jestem.
![]() czytam, ale żeby napisać już mi brakuje siły... I trochę się pochorowałam. Właściwie to mam takiego gluta i zawalone gardło, że rano mówić nie mogę. Maciuś coś się obraził na jedzenie, więc kombinować muszę i mu przygotowywać żeby cokolwiek zjadł... ale to pewnie przejściowe ![]() Pracy mam od groma, po pracy obiad i na rower idziemy. Pogoda piękna więc korzystamy ![]() A żeby usiąść i coś napisać to chwilę dłuższą trzeba. ![]() Ale na szybko dla Renatki tort, jeśli nie za późno. przepraszam, ale nie mogłam wcześniej przysiąśc i napisać... biszkopt z tych jajek przepiórczych nie wiem jak wyjdzie. Myślę, że jedno kurze trzeba zastapić czterema przepiórczymi... albo trzema... na tortownicę ok. 24 cm średnicy 6 jaj, czyli ze 24 przepiórcze 300 g cukru pudru 170 g mąki pszennej - ok. 1 szklanka 1/4 szklanka mąki ziemniaczanej (lub gorzkiego kakao jak chcesz ciemny biszkopt) Mąki przesiać. Białka jaj ubić na sztywno ze szczyptą soli, pod koniec dodawać po trochu cukru i ubijać aż piana będzie sztywna. Ma się dac kroić nożem. Dodać po trochu żółtka i mieszać najlepiej trzepaczką rózgą. Dodać mąkę w trzech partiach i wymieszać. Przełożyć do tortownicy - dno wyłożone papierem, brzegów niczym nie smaruję. Piec w temp 170 stopni przez ok. 40 minut, aż wbity patyczek będzie suchy. Ja zostawiam w tortownicy aż całkowicie wystygnie. Najlepiej upiec dzień wcześniej. Przekroić na 3 blaty. Krem ugotować budyń na soku brzoskwiniowym z puszki soku potrzeba ok. 750 ml -- zlej z puszki i dopełnij wodą, albo jak masz to daj z dwóch puszek 2 opakowania budyniu rozmieszaj w 3/4 szklanki tego soku resztę soku zagotuj, wlej rozrobiony budyń i gotuj ok. 5 minut aż zgęstnieje. przykryj garnuszek przykrywką żeby nie zrobił się na wierzchu kożuch Jak nie chcesz używac gotowego budyniu (nie w nim nic złego) to możesz zamiat tego użyć pół szklanki mąki przennej i 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej Jak wystygnie (spokojnie możesz ugotować budyń dzień wcześniej), to 200 g miękkiej margaryny bezmlecznej zmiksuj na puch z 1/3 szklanki cukru pudru i cały czas miksuj dodając po łyżce dokładnie wystudzonego budyniu. Możesz wstawić do lodówki na ok. 30-40 minut przed przekładaniem tortu. Powinno tego kremu wystaczyć na taki biszkopt. Nasącz wodą z sokiem, albo cienką herbatą z cytryną ![]() ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Książeczki... u nas hitem jest cała seria "Mały Chłopiec". Mamy wszystkie cxęści i tłuczemy. Macius uwielbia tę serię. Zna wszystkich bohaterów, wie co gdzie jest i zaczyna rozumieć o czym mowa. Tutaj najtaniej można kupic prawie wszystkie pozycje http://www.profit24.pl/wydawnictwo/O...+CH%C5%81OPIEC
|
|
|
#1718 |
|
Zakorzenienie
|
agata dzieki, proste to to!
![]() biszkopt z przepiorczych wyprobowala dla mnie zrobic mama- wyszedł jej ponoc, wiec i teraz ponowi ![]() Zdrowia życze! po co pracujesz taka chora? Kuruj sie! ![]() Moja tez dalej kręci nosem na jedzenie.. owoce wszelkie są okropne, lubi tylko rybe w pomidorach, pomidorowke z ryzem i ogorkowa ![]() Ale i to oczywiscie w skromnych porcjach.. wiec wciskam jej po 100razy na dzien zeby cos zjadła czasem Swoja drogą, idę dziś po 15 odebrac wyniki jej badan. no ciekawe..
|
|
#1719 | ||||
|
Raczkowanie
|
Witam
Mamy 10 zeba Jeszcze wyjda jej dwa, które się czaja i może będzie chwila spokoju:PCytat:
![]() cos takiego, tylko nie takie ladne od razu mowie, ze niestety nie mam zdjęć![]() http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/tost/248402 Cytat:
A Oliwka ma chyba proste, chociaż może koncoweczki jej się wywijaja Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- widze ze wyczachowalo link. najlepiej wpisac w wujka google trot babeczkowy :P |
||||
|
|
|
|
#1720 |
|
Zakorzenienie
|
martula- torty babeczkowe są super!
Mi się bardzo podobają. Ale my bedziemy miec ''normalny'' tort plus chyba muffiny http://smakiemsietoczy.blogspot.com/...l#comment-form Chyba,że znacie jeszcze jakieś ciastka nadziewane owocami, ala trójkąty czy cus takiego, bo mam smaka ![]() owoce morza są pyszne! musiałby Cie ktoś przekonac, ja moich rodzicow przekonałam, rodziny TŻta nie chce mi sie :PP Ale to jeszcze taka rzecz,że wiele osob nie lubi, wiec nie ma problemu.. jego rodzina natomiast to wiekszosci rzeczy nie lubi, takich normalnych, bo tuj jabłko, bo tu ryba, bo tu cos.. dlatego na imprezy ciezko wymyslic pod nich menu. I własnie telefonicznie ustaliłam z TŻ (w koncu to jego rodzina, wiec bedzie na niego:P) ,że robimy menu ''pod siebie''. To sobie pojem a co do zębów, kurde ja nawet nie wiem ile moja już ma, tak zacska szczene jak chce zobaczyc.. ;/ Za to też ją cos wysypało, na dole lewego policzka i pod nim na szyji. Nie wiem co to:/
|
|
#1721 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak robisz normalny tort plus muffiny to możesz ulozyc to w tort babeczkowy, tylko zebys stelaz miała albo osobno podac zwykly tort, a muffiny na taka pietrowa patere na owoce ulozyc. Ja do babeczek dodawałam owoce: maliny, truskawki, jagody, krem jogurtowy i kawałki czekolady - nie wszystko jednoczesnie, tylko rozne kombinacje
|
|
|
|
|
|
#1722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() makaron z krewetkami to moje ulubione danie Ale ja to ogólnie jestem niemalże wszystkożerna.. nic mnie nie brzydzi, nic nie nie smakuje.. POZA marchewką z groszkiem gotowana.. haha, marchewke gotowana w rosole lubie, groszek ogólnie tez, ale ta surówka u mnie jest na czarnej liscie ![]() z pietrową paterą dobry pomysł, ułoże na niej muffiny
Edytowane przez Renatka89 Czas edycji: 2013-06-14 o 11:59 |
|
|
|
|
|
#1723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A pracuję bo muszę I podwyżke dostałam, to się nie wychylam póki co ![]() W domu i tak bym nie mogła z Maciem posiedzieć, więc jak mam się pokładac na kanapie to wolę z robota nadgonić. Podam jeszcze mój przepis na muffiny, absolutnie najlepsze jakie jadłam. Wilgotne, aromatyczne... przepis poniżej: Proporcje na 12 duuuuuużych babeczek ![]() Przygotować formę na 12 muffinów, wyłożyć papilotkami 220 g mąki pszennej (można część zastąpić mąką pełnoziarnistą - ok. 50-60 g) 140 g cukru trzcinowego 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia ew. 3 kopiate łyżki gorzkiego kakao - wtedy o tyle mniej mąki 100 ml oleju 150 ml mleka 3 jajka - jak 2 wielkie to wystarczy Dodatki - dowolnie garść suszonych owoców - pokroić w kostkę + 1 średnie jabłko obrać i w kostkę lub 50 g białej i 50 g gorzkiej czekolady + garść żurawiny suszonej lub 2 rozgniecione banany i trochę posiekanej cekolady co tam kto lubi ![]() Suche składniki wymieszać w dużej misce, dodać dodatki, wymieszać. Mokre roztrzepać w miseczce, wlać do suchych, wymerdać i nakładać do przygotowanej blaszki. Piec 25 minut w temp. 180 stopni.
|
|
|
|
#1724 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czyli na twardym podłożu w butach, a na miękkim boso? Była już któraś u ortopedy z dzieciakiem? Edytowane przez onething Czas edycji: 2013-06-14 o 12:21 |
|
|
|
|
|
#1725 |
|
Zakorzenienie
|
A jak podwyżka to inna sprawa hehe
![]() Nie no , żartuje. kuruj sie i tak w miarę możliwosci, a Maciek od ciebie pewnie nic nie złapie, ja już kilka razy byłam przy młodej chora, ciągle z nią, kichałam na nią podczas cycowania:/ i nic nie złapała, cyc chroni ![]() Kurczę, brakuje mi pracy trochę.. zaczynam miec takie dylematy jak pola ![]() Z jednej strony świadomie zdecydowałam,że chce byc z małą w domu długo.. z drugiej zazdroszczę TŻ, lubi to,co robi.. (jeszcze takiej pracy zawodowo nie doświadczyłam swoja droga na pocieszenie kupiłam sobie wczoraj torebke
|
|
#1726 |
|
Zadomowienie
|
martula ja mam to samo, nie przekonam się chyba nigdy do owoców morza... i to chyba bariera tkwi w głowie nie w smaku... no cóż da się bez tego żyć, no i jeszcze kwestia świeżości... u nas rzadko spotykane.. ile w sklepie leżą? jak poznać? hmm wolę kurczaka ;p
|
|
|
|
|
#1727 | |
|
Rozeznanie
|
Witam!
Ostatnio to czytam Was tylko na wyrywki wybaczcie ale nie mam kiedy i go tam wsadzę ale serio mam dość teraz też śpi pewnie zaraz wstanie bo już śpi godzinne a u niego jedna drzemka i to do 1,5 godziny to w sam raz żeby poszedł o 20:00 spać to się Wam wyżaliłam ale czasem to czuję się jak robot.---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1728 |
|
Wtajemniczenie
|
godz 13.35
w zeszlym roku o tej porze urodzila sie nasza sliczna Paulinka Nasze sloneczko mialo dzis "piekny" prezent: ostatni poszpitalny zastrzyk i badanie krwi, masakra jakas. Ale wlasnie dzwonilam w sprawie wyniku i jest dobry hura Przelozylismy roczek na lipiec, nie dalabym rady wszystkiego ogarnac po szpitalu.
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
|
#1729 |
|
Zadomowienie
|
stokroteczko moc buziaczków i duuużo zdrówka dla Paulinki
![]()
|
|
|
|
|
#1730 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
Tak dawno nie pisałam, nie mam czasu na nic, Maja pochłania czas niesamowicie, jest juz taka "duza". Wczoraj moje dziecko skonczyło roczek. Była tez mała imprezka. Miała taki torcik. Napisze odrazu, ze to nie ja robiłam ![]() Oprócz tego, idzie nam w koncu 1 ząbek ![]() Stokrotko zdrówka dla Paulinki. |
|
|
|
|
#1731 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
torcik rewelacja ! Pszczòłki bodajże z bajki Ul?
|
|
|
#1732 |
|
Wtajemniczenie
|
Paulinka dziekuje za zyczenia
dostala kase za ktora kupimy lekka spacerowke i dostala rowerek, ladny, Pauli sie podoba, tylko ma pedaly na przednim kole...pisalyscie ze to zle, no ale coz poradze, mogli dac kase na rowerek ehh, trudno. Moze jutro wstawie zdjecie
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
|
#1733 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A czuję się całkiem dobrze Kryzys miałam w okolicy Sebusiowego roczku, ale teraz już mi wszelkie mdłości przeszły i jest dobrze. Gdyby nie rosnący brzuchol to bym zapomniała, że jestem w ciąży ![]() Cytat:
Z tym, że on jeszcze głównie raczkuje, ewentualnie wstaje przy meblach. A chodzi tylko za rączki, ale w sumie jakoś niezbyt chętnie, ujdzie ze 2-3 metry i siada, wcale się jakoś nie pali do chodzenia ![]() Cytat:
![]() Najlepsze życzenia dla kolejnych Roczniaków ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- Jeszcze takie 2 pytania: 1. Czy zawsze smarujecie dzieci kremem UV przed wyjściem, nawet jak nie ma ostrego słońca albo jak wychodzicie tylko na chwilę (powiedzmy pół godziny). 2. Miałam dla Seby od początku butelki TT, ale po mleku 2 mi się zaśmierdziały i wywaliłam. Kupiłam teraz taką najzwyklejszą butelkę akuku, ale ona ma wąski gwint i ciężko tam wsypać mleko, zawsze się rozsypuje dookoła. Macie jakieś sposoby na wsypywanie mleka do takiej wąskiej butelki? Bo mnie trafia
|
|||
|
|
|
|
#1734 | |
|
Zadomowienie
|
ja też tęsknię za pracą... szczególnie jesli w perspektywie mam drugie dziecko ( gdzieś tam kiedyś tam.. jeszcze nie wiem kiedy, ale pewnie niebawem biorąc pod uwagę moja metrykę nieszczęsną)... prowadzę własna firmę, więc powrót nie jest taki prosty, bo umówmy się korporacją to ona nie jest
niby teraz mąż to prowadzi, ale zajął się troche inną działką niż ja do tej pory się zajmowałam, więc w zasadzie teraz powoli dopiero wracam na rynek i zaczynam gromadzić klientów, ale bez szału :/ cięzko mi zostawić Borysa ;-) No i pewnie jak się rozkręce, bo to jednak trochę trwa, to znowu będe zmuszona wziać urlop i tak to jest.. karierę zrobię po 40tce chyba kurna chata baby maja przesrane pod tym względem. Do tej pory przychodziła do nas niania, która jest studentką. Właśnie ma sesję, i już nie przychodzi a po sesji wyjeżdza do domu rodzinnego , wraca w październiku. Nie chce szukać nikogo nowego, od lipca Borysem będzie sie opiekować narzeczona mojego brata. Na kilka godzin w tygodniu, mniej wiecej 15. Do tej pory będę pracować ( i pracuję ) wieczorami. Ale padam na pysk, bo dni są takie intensywne z tym moim dzieckiem, a do tego obowiązki domowe, obiadki sratki, prasowania, prania... czekam na lipiec Cytat:
Ja uzywam butelek aventu i Lovi. Te Lovi nie są drogie a bardzo fajne. Moze po prostu wymień butelkę Możesz też kupić sobie taki pojemnik na mleko : http://www.babyono.com/produkty/dla-...2/1022-1-N.png . On ma "dziurkę" która dopasowuje sie do każdej butelki. Ale jak masz kupować pojemnik , to ja bym jednak wolała zainwestować w inną butlę
Edytowane przez _millena Czas edycji: 2013-06-14 o 22:39 |
|
|
|
|
|
#1735 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pytanie do dziewczyn, które ćwiczą z Ewką - jak Wam idzie? Wczoraj na fb polubiłam profil, dziś oglądałam filmiki i... biorąc pod uwagę mojego lenia nie wiem co z tego będzie bo wygląda to wręcz wyczynowo :P
|
|
|
#1736 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale to bardziej brzuszki, przysiady, jakieś swoje zestawy ćwiczeń no i jak "przeszłam" na Ewkę to się okazało że, to co ja sobie sama robiłam, to był PIKUŚ poczekamy, zobaczymy czy jakieś efekty będą. Po 1 Skalpelu myślałam że życie stracę a nast. dnia rano nie mogłam się ruszać ale po2 treningu było już ok. Teraz, od 3 dni, do skalpela dokładam sobie Szok Trening albo Mel B na brzuch. Turbo czy Killera nie dam rady Chętnie też poczytam opinie dziewczyn ![]() Był ostatnio temat zabawek, hmm u nas teraz króluje chyba KIBEL Po prostu młoda czaji tylko kiedy nie domkniemy drzwi do łazienki i juz stoi przy kibelku ![]() poza tym klocki, sortery, segregacja moich majtek i skarpetek z szuflad, pokrywki, garnki, drzwi i zawiasy, stoliczek no i książeczki coraz bardziej, co mnie bardzo cieszy. My mamy strasznie dużo po dzieciach moich braci, takich z serii klasyka Polska/ Światowa ale mamy też 3 z tych co pisała Agata "Mały chłopiec" i tez bardzo lubi. |
|
|
|
|
|
#1737 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo Borys wywala i nie patrzy na nic ja też ćwiczę czasem z Ewką, chociaż za 2 tygodnie mam wesele koleżanki i od kilku dni lecę intensywnie pasują mi te ćwiczenia , bo Ewka ma krótkie sety, dzięki temu się nie nudzę, a akurat jak tracę wytrzymałość to zaczyna się nowe ćwiczenie. Potem te powtórzenia już tak "nie bolą". Moja siostra ostatnio zrobiła sobie taki maraton 2 tygodniowy, codziennie ewka , skalpel albo szok trening, do tego bieganie wieczorem i dieta gotowana. I powiem wam.. szacun.. wygląda świetnie !!! żadnej fałdki, celulitu brak...no super. Dlatego nabrałam ochoty, tylko u mnie już trochę gorzej z dieta nie mogę dopilnować regularnych posiłków, i czasem po prostu gotuję to co szybciej, nie koniecznie zdrowiej. A w ogóle, to muszę się pożalić. Okazało się, że mam alergię na wiele rzeczy. Oczywiście na roztocza.. cudownie wręcz. Do tego nikiel i kobalt, późne drzewa i propolis. Generalnie objawia sie to wysypką skórną w okolicach nóg i tyłka, swędzeniem skóry i w ogóle... Sypialnia ma być sterylna :/ już sie przyzwyczaiłam, ale na początku nie mogłam się pogodzić z tym, że muszę tak często i dokładnie sprzątać
|
|
|
|
|
|
#1738 |
|
Zakorzenienie
|
hej
)kurde, millena olśniłas mnie! Ja od jakiegos czasu (kilka lat:P) po depilacji maszynka jestem cała w krostach i bablach swedzacych, wiec depilacja jest bez sensu dla mnie haha, gole sie zeby ubracv sukieke a tu bąble.. no i tak zakladam gacie ![]() Może i mnie to to uczula?
|
|
#1739 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a jeśli nie, to profilaktykę. Tylko wtedy musisz tak jak ja wykluczyć wszystko co ma kontakt z metalami ( nikiel, chrom, kobalt), czyli żarcie z puszek, gary ( chociaż ja gary mam jakie mam no i nie wymieniam póki co, mam tylko jeden żeliwny), maszynki do golenia, itd. Sprawdz sobie. Ja się męczyłam parę lat z tym. W ciąży ucichło, po ciązy się nasiliło. Nie wierzyłam w te metale dopóki nie sprawdziłam sama. Myslalam ( zresztą moja pani alergolog też tak mówi), że test testem, a w zasadzie to tylko test. Np wyszła mi alergia wziewna na roztocza a ja wogóle nie mam objawów. Mam tylko kontaktowo. I myslalam, ze moze te metale to jakaś ściema... no niestety... a szkoda, bo z tym też ciężko zyć.
|
|
|
|
|
|
#1740 |
|
Zakorzenienie
|
POla witam w gronie piegusow
)Kurde... musze Wojtka nauczyc robic nam ladne zdjecia hmmm ... ![]() Nie mam weny na pisanie... Takze zdrowka dla wszytskich i sloneczka, ktorego u nas dzis brakuje! Mielismy wlasnie jechac porobic zdjec, duzo makow, i inych fajnych kwiatuszkow na lakach, ale za chwile chyba bedzie padalo ;/ bU...
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2013-06-15 o 09:18 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:28.

Ma katar, czerwone gardło i temp. do 39. Na razie walczymy bez antybiotyku.
) i nie chce być ze mną, bo od razu płacz bo nie ma taty. No ale co z tego jak i tak wstaję robić mleko, już nie mamy pojęcia czemu tak jest. Ja staram się nocami coś tam popracować, ale z różnym skutkiem, jedną nockę daję radę a dwie kolejne odsypiam. Ciągle mam nadzieję, że z dnia na dzień będzie lepiej, ale kiepsko to póki co wychodzi. Postaram się coś więcej odzywać. Pozdrawiam 

taka żarłoczna rodzina 

13.08.2011