Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, cz.16! - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł części 17 Mam lipcowo- sierpniowych?
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.17 ! 0 0%
Lekki poród i po krzyku, mleko piję łyk po łyku- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! 6 9,38%
Ciężki poród, ból i krzyki, mamy mleczka pierwsze łyki- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! 1 1,56%
Rozpakowywanie rozpoczęte!-mamy lipcowo-sierpniowe 2013,cz.17! 9 14,06%
Wiele bólu, łez i wzruszeń wynagrodzi nam maluszek-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! 4 6,25%
Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! 16 25,00%
Pierwsze maluszki już przywitane, a jeszcze nie wszystkie torby spakowane!-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! 4 6,25%
Pierwsze maluszki oklaskujemy i w popłochu torby pakujemy-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! 13 20,31%
Nasze dzieciaczki chcą być czerwcowe,bierze już nawet mamy lipcowe!-Mamy VII-VIII 2013, cz.17! 6 9,38%
Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!-Mamusie VII-VIII 2013 cz.17! 5 7,81%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-14, 23:14   #1171
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,

Lecę spać...
A tak w ogóle, to dziś mi sąsiadka powiedziała, że brzuch mi się obniża, to jej odpowiedziałam, że jeszcze macica nie zajęła najwyższego punktu, więc na pewno jest wszystko w porządku.
Powiedziała, żebym sobie tak myślała, ona wie lepiej
Już się z nią nie kłóciłam, 34 tydzień a ja mam brzuch na kolanach :P ta jasne.

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 23:15   #1172
stokrotka24
Zakorzenienie

Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,

Ja też już uciekam, dobranoc

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 23:42   #1173
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
Ja ogólnie też jestem pod ogromnym wrażeniem jaki ten mój TŻ zaradny i ogarnięty i wogóle jak byście widziały jak on się o mnie troszczy i dba i jak dbał jak byłam w tym szpitalu. Naprawdę niesamowite, jestem z niego bardzo dumna i bardzo szczęśliwa dzięki niemu

A z Twoimi "gośćmi" to niezbyt fajnie, współczuję mój tż też ma takiego jednego kuzyna zawsze przychodzi w najmniej oczekiwanym momencie, jak mam inne rzeczy na głowie i nie mam ochoty siedzieć z przyklejonym uśmiechem, a jak już przyjdzie to od razu, że alkohol i siedzenie do późna, a niby przychodzi tylko na chwilkę, w finale noc zawalona. Strasznie nie lubię takich odwiedzin więc szczerze Cię rozumiem i współczuję, mojemu TŻ też się nie da przetłumaczyć że np to nie jest odpowiedni czas na odwiedziny i zazwyczaj jak protestuje to i tak się umawia i jeszcze na mnie obraża, że nie jestem gościnna...
no i zapomnialam dodac, ze zawsze w takich sytuacjach slysze ze jestem niegoscinna i wogole. A ja jestem goscinna, ale jak wiem z wyprzedzeniem, ze ma ktos byc, bo wtedy i salatka jest i cos na cieplo i jakos tak sie czuje jak pani domu, a nie kurnia on mi mowi, zaraz tamci sa, a w domu pol czerstwego chleba i zadnej wedliny nawet na kanapki. Malo tego jakbym wiedziala, ze to sie skonczy na jednej flaszce i do domu to spoks - ale nie.....

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość

Jak juz tak bardzo zalezy im na piciu, to dlaczego nie umowia sie w domu u znajomych, gdzie nieciezarna kolezanka moglaby sie zajac przygotowaniem wszystkiego?
Dzięki juz ci mowie, bo moj TZ wie, ze jak pojedzie ze mna i Marysia nie posiedzi dlugo to raz, Marysia zaraz bedzie rozrabiac jak to dziecko i ja sie wkurze i wyzyje sie na nim, ze prosilam milion razy ze wychodzimy a on nie slucha. A sam nie pojedzie bo on na taxi nie bedzie wydawal, a u nas to mala pojdzie spac, a my mozemy siedziec. Tyle ze to my czyli ja tez nie mam na to ochoty.

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość

Zapowiada się długa noc
usnela po 22, najpierw zawolala o kapiel, zaraz o mleczko i mamusie do spania. Przylozyla sie, zjadla mleko oddala mi butle i poszla spac wiec zrobilam kolacyjke sobie i siedze
Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość

Przeleciałam Was szybciutko, ale nie mam siły nadrabiać dogłębnie.
Mieszkanko gotowe! Jutro sprzątanie, meble i można mieszkać
Ciekawe kiedy do końca się urządzimy...
Wszystko super, tylko szafka łazienkowa jest chyba głownym elementem jest ogromna! Nie zdawałam sobie sprawy, że będzie tak dużo miejsca zabierać, ale z drugiej strony pojemna, przyzwyczaimy się. Może dla mnie taki szok, bo wcześniej nie było wcale szafki, tylko nóżka...
Ale ogólnie podoba mi się Jak sobie poustawiamy wszystko, zrobimy zdjęcia to Wam pokażę
A teraz padam... lecę popakować trochę rzeczy, jutro z rana wyruszamy na 2 samochody z rodzicami
Samochód naprawiony, jeszcze tylko jedna rzecz, którą mechanik musi sprowadzić i powinno już działać wszystko jak należy
no za ogarniecie wszystkiego co sie dalo. no i dobrze ze auto wreszcie sprawne

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
Powróciłam. Relacja z wizyty.
Antonio ma się dobrze. Nie wiem dokładnie ile waży bo gince coś szwankowało urządzenie Mój synalek ma pupcię oczywiście na dole do tego bardzo nisko i szanse na obrócenie się praktycznie żadne. Termin CC więc potwierdzony. 24 czerwca o 10 rano mam się stawić w szpitalu a 25 czerwca Antoś zostanie wyproszony z mojego bębenka.
Moje wyniki ok, serducho Antosia ładnie bije i tyle wiem. Jak się dopytywałam o jakieś szczegóły i o ktg ginka mówiła, że wszystko jest w porządku, szyjka delikatnie skrócona i nie mam się czym martwić.
Cynamonku to się nazywa siła perswazji trzymam kciuki żeby jak najdłużej Adaś siedział w brzuszku
Enlevee no to wiadomość roku Hip hip hurrra niech żyje Tomasz

A mój TŻ szaleje ostatnio. Gra w amatorskiej lidze firm w kosza u nas w mieście i nawet w gazecie o niem napisali Dziś był mecz finałowy całej ligi i jego drużyna wygrała no i oczywiście mój mistrzunio poszedł świętować z kolegami a ja siedzę sama Nawet ginki się pytał na wizycie, czy może wyjść wieczorem na 2-3h a ta oczywiście mu pozwoliła. No i wygląda na to, że teraz mój TŻ swoje wieczorne wyjścia ustala z moją ginką zamiast mnie

Ehh takie życie ciężarówki idę spać co mi zostało
no to brawa dla Antonia i zazdraszczam, ze juz wiesz kiedy bedziesz go miec przy sobie. najwazniejsze ze z malym ok No i brawa dla TZ, a jak ma co switowac niech swietuje, zaraz mu sie syn urodzi i kolejne swietowanie, a pozniej to juz "obowiazki"

Dziewczyny moj TZ jest bardzo goscinny, u nich w domu zawsze pelno ludzi i nie zawsze sie zapowiadaja. Ale ja w ciazy nie mam ochoty latac i uslugiwac, bo ja nie mam na to sily i ochoty. Lubie gosci, lubie posiedziec, pogadac, ale musze wiedziec o tym wczesniej a nie ....Owszem TZ zawsze pozniej po nich sprzatnie, ale ja siedze i dumam, czy kawe dac, czy herbate, a moze to polozyc a moze tamto i tak kursuje, miedzy kuchnia a salonem a pozniej ledwo dysze.

Marys spi, TZ tez, ja pochlonelam kolacyjke i byla tak pyszna, ze zastaawiam sie czy nie zrobic sobie jeszcze - ale chyba to juz by byla przesada.. Jutro TZ w domu, to moze torbe spakuje wreszcie. Ale cos juz przebakiwal ze na dzialke chce jechac kosic - w sumie trzeba bo trawa ze hej.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 00:17   #1174
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89
Odp: Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2

Mężu właśnie niedawno wrócił od moich rodziców (czyli z pokoju obok ), opijali moje prawko, całe szczęście skromnie bo inaczej byłaby z mojej strony przemoc na mężu

EVEEWE współczuję takich gości, też nie lubię niespodziewanych wizyt

Dzięki za odpowiedzi w sprawie władek lakt. spakuję 6 szt i jak coś to mąż mi dowiezie

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
nie martw sie paciorem, dadza leki i bedzie ok!!!

Kalisto moje gratulacje, ciężko było?? nawiązywał egzaminator cos do brzuszka?

Hej Perse Trzymamy dalej za Was kciuki

oLIATH ależ Ty się narobiłąś w tym domku!!!
Lala ma super to spanko uwielbiam takie norki!!!!!
Nie było tak ciężko jak myślałam, nawet łatwą trasę miałam
Do brzuszka nawiązał jedynie tyle,że gaz to już we dwoje dociskamy
bo zgasł mi przy ruszaniu na skrzyżowaniu

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
No dla Ciebie i Zuzanny! Super wieści no i teraz nic tylko czekać na zdjęcia małej z porodówki
No i super waga!

dla Męża ! Wypożycz go na trochę

Super wieści!!! W koncu oddał kolega najwazniejsze, ze juz teraz mozecie rozpoczac zakupy wyprawkowe!

Eeee.... gratulacje?

Byliśmy z tżtem w biedronce, kupiłam sobie pączki dwa z bitą śmietaną tzn z taka masa która mi przypomina bita smietane.
No i NEWS MIESIĄCA- a NAWET 8 OSTATNICH MIESIECY U MNIE !!!! MAMY IMIE!!!!!!!!!!!!!!! A więc Bezik będzie Tomaszem
Cieszę się jak głupia, że doszlismy do porozumienia,chociaz jak tak teraz mysle to zadne imie mi nie pasuje oprócz Bezika
mam nadzieje ze sie tztowi nie odwidzi za 3 dni
No nareszcie Bezik doczekał się imienia

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Dziewczynki co do tego ciasta z rabarbarem z klubu, to piekłyście w 180st.C, ale na termoobiegu czy góra-dół?
No i w ogóle to jak się przygotowuje rabarbar do ciasta? i ile?
Widzę, że już ci dziewczynki odpowiedziały
Widzę też, że moje ciasto robi karierę na naszym wątku

GHIA dla Antosia, że pięknie rośnie i dla TŻ za sportowe osiągnięcia
Fajnie, że masz termin ustalony

CYNAMONKU odpoczywaj i trzymajcie się z Adasiem w dwupaczku jak najdłużej ciągle trzymam kciuki za was

EWUSIA no wy też mieliście przejścia dobrze, że twój TŻ ma łeb na karku i umówił cię do innego lekarza

No poodpisywałam to teraz mogę z czystym sumieniem iść spać
Dobranoc brzuszki
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

kallisto89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 04:40   #1175
cynamon_owa
Zadomowienie

Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, c

Ehh... Nie mogę spać. W szpitalu bylo źle ale czułam sie bardziej "bezpiecznie". W domu niby większy komfort a boję sie przerzucić z boku na bok.
Jeśli kiedyś pisałam, że nie boję sie porodu to odwołuje Zaczynam sie chyba bać.
Poszlabym sie przejść ale lazic za bardzo nie mogę to sobie chociaż otworzylam okno w drugim pokoju, zalegam na kanapie i słucham śpiewu ptaków.

Wiem- wyśle dzisiaj męża po Pampersy- niech on też sie zacznie stresowac... Sesese...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum

cynamon_owa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 05:26   #1176
roxi1980
Zakorzenienie

Hej, spac nie moge... Norbert przydreptał jakiś czas temu - ból ucha go obudził.Od wczoraj ma antybiotyk, czyli mam nadzieje, ze juz dziś będzie deczko lepiej.

zajrzę później

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 06:25   #1177
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, c

Ja też spać nie mogę... Emocje związane z przeprowadzka. Dziś znikam, może odezwę się wieczorem dobrej soboty życzymy z Fi

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 07:08   #1178
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Ehh... Nie mogę spać. W szpitalu bylo źle ale czułam sie bardziej "bezpiecznie". W domu niby większy komfort a boję sie przerzucić z boku na bok.
Jeśli kiedyś pisałam, że nie boję sie porodu to odwołuje Zaczynam sie chyba bać.
Poszlabym sie przejść ale lazic za bardzo nie mogę to sobie chociaż otworzylam okno w drugim pokoju, zalegam na kanapie i słucham śpiewu ptaków.

Wiem- wyśle dzisiaj męża po Pampersy- niech on też sie zacznie stresowac... Sesese...
he he
grunt to poczucie humoru
moj zrobil dziwna mine jak mu wpisalam na liste pampersy spytal: juz?
he he..
jest kurna 7 rano.. sobota ...a ja tradycyjnie budze sie tak wczesnie...
chyba wstawie pranie
sciski na dzisiejszy dzien
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 07:17   #1179
fiazo
Zakorzenienie

ale ruch dziś rano

Dzień dobry

ja już po śniadanku, jeszcze pół godziny i zmykam do szkoły
też słabo dziś spałam, często się budziłam wcale nie na siku

strasznie mnie swędzi całe ciało i dużo się drapię, smaruję się dużo, a ono dalej swędzi

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 07:24   #1180
enlevee
Zakorzenienie

Hej dziewczynki, przeleciałam Was bo się obudziłam i zaczęłam kichać i oczywiście już nie zasnęłam.
Witam się z....eeee yyyyyy Tomaszem vel Bezikiem vel moim synem

Cynamonku
- dobrze, że jesteście w domu, chociaż wg mnie powinni Cię tam trzymać z Twoimi dolegliwościami i tym, że Adaś tak się pcha na świat.. mam nadzieję, że posiedzi tam jeszcze troszkę i będzie bezpiecznie dla Niego aby wyjść
Swoją drogą nie wiem jak Ty to zrobiłaś, że powstrzymałaś poród

Ewusia- Ale masz super Męża! Troszczy się o Ciebie i Tymusia jednocześnie. Super, że Mały tak urósł, a Ty się uspokoiłaś!

Ghia- Antonio uparty z tym tyłkiem do dołu.. może mu ciąży i nie da rady się obrócic? najważniejsze, że wszystko w porządku, a Ty już niedługo bedziesz miała kruszynkę przy sobie!! a Tżtowi niech Twoja ginka gotuje jak jest taki mądry

Jakierka- śliczny brzuszek masz już i fajne próbki dostałaś
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm

Edytowane przez enlevee
Czas edycji: 2013-06-15 o 07:26
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 07:30   #1181
madi82
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-V

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość

Kurcze nie dziwie Ci sie....maz po weeku ma wolne coby byl w razie wu?

Witam sie sobotnio...ide sie faszerowac tabletami

28.07.2013r.

Edytowane przez madi82
Czas edycji: 2013-06-15 o 07:34
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 07:48   #1182
fiazo
Zakorzenienie

jak mi się nie chce z domu ruszać
pocieszeniem jest to, że dziś ostatnie wpisy i koniec tego semestru

---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:39 ----------

idę , do później , pa i miłego dnia życzę wszystkim

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 08:13   #1183
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

witam i ja z rana)

popijam kawę inkę i za chwilę idę do szkoły do pracy))

a w ogólne dzis 15 czerwiec, ja według skanu mam 15 lipca termin...
miesiąc został.... o jejku

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 08:18   #1184
lachryma
Zakorzenienie

witam sie z rana

za 3 godziny mamy maly zjazd rodzinny, a ja nadal w lozku. po wczorajszym lekkim sprzataniu domu, jak zasypialam czulam jakby mala mi gmerala tak nisko nisko juz w samym podbrzuszu. nie bylo to przyjemne :/ musze sobie jednak odpuscic sprzatanie i inne takie sprawy... naprawde, niech mina juz te 2 tyg i bede miala spokojna glowe.

Stary 2013-06-15, 08:34   #1185
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

hejoo jaki ruch - jak w RZymie

Witam sie, jem sniadanko i pije herbatke. Mery spi - ale obudze łotra chyba niedlugo, bo pozniej znow nie bedzie chciala usnac

domi to tylko miesiac przeciez na to wszystkie czekalysmy, przez tyle watkow.

kallisto dobrze ze TZ swietuje za sciana - masz go w pewnym sensie na oku

lachryma ja tez odpuszczam sprzatanko, TZ troszku pomaga, bo jak sie sama narobie, to kurna pozniej ledwo chodze.

Fiazo na ostatnie wpisy to idzie sie z radoscia - pamietam jak to bylo.

cynamonku alez ci humor dopisuje, jak chces TZ straszyc lez na doopce i odpoczywaj.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 08:43   #1186
Niunia20
Rozeznanie

dzień dobry...... maja w ogrodzie obejrzana dzień zaczęty......... tylko co ja mam robić dzisiaj w taki upał jak mam leżeć........wszystko zrobione.... tż śpi po nocy...... hmmmm... przydałoby się zamówić 3 głębokie ramki nad łóżeczko małego......ale kasy na koncie brak....literki też powinnam zamówić ale czekam aż Mateusz będzie Mateuszem a nie Michałem albo Tadeuszem...
Stary 2013-06-15, 08:49   #1187
mela1234
Zakorzenienie

Witam i ja z rana.
Pięknie i słonecznie u nas. Podjechałam do sklepu autem bo pieczywa nie miałam, a mąż od 6 w pracy. Sklep mam 4 domy dalej więc na piechtę blisko, ale nie chcę się przeforsować więc jeżdżę. Myślę, że głupio to wygląda, ale co tam. W sklepie taka kolejka i duchota, że tylko wzięłam chleb i powiedziałam, że później przyjdę zapłacić bo ledwo co stoję. Fajnie, że tak mam - urok wsi i tego, że wszyscy się znają

W domu mam ok 17 stopni, a mnie duszno. Kapa mnie boli i ledwo co chodzę do wc.
W nocy spałam z Małgosią. Tak się za nią stęskniłam, że mąż został wyeksmitowany do jej pokoju, a ja z nią u nas. Aczkolwiek wieczorem to on się u nas z nią położył i jakoś nie wyglądało, że chce ją puścić. Mała tak się w nocy wierciła i rękoma machała, że z liścia załapałam od niej! Ale się szybko obudziłam.

W ogóle wieczorem oglądając tv leżałam na plecach. Nic mi się nie dzieje więc sobie poleguję tak czasem. Ale mała w brzuchu tak mi kopała, że aż krzyknęłam parę razy z bólu. Myślałam, że albo mi żebra połamie, albo mi skóra pęknie!
Dziś właśnie po śniadanku zamiaruję jeszcze truskawy wciągnąć ze śmietaną i leżeć dalej.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 08:50   #1188
kubus puchatek
Rozeznanie

Dot.: Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2

Cześć Brzuchatki, Witam się z rana i w nowym wątku

Cynamonkowa super ,że wróciłaś i Maluszek się dzielnie trzyma w brzusiu. Zaciskam kciuki,żeby jeszcze trochę pobył w Mamie i nie chciał wychodzić na świat.

Oliath cudne te wszystkie rzeczy dla Małej!!! najbardziej podoba mi się łóżeczko i oczywiście wózek jest przepiękny!!!

Jaskierka super brzusio

Podczytuję Was dziewczyny,ale jakoś nie mam weny,żeby się wbić w temat Idę dzisiaj na dwie imprezki urodzinowe i mam zamiar dobrze się bawić(choć bez alko) za 2 tygodnie zaczynam wkońcu urlop macierzyński i nie mogę się doczekać kiedy zostanę etatową spamiarą Z nowości poczyniłam trochę zakupów dla Szkodnika( nadal bezimienny) typu pampersy,kolorowe tetry,chusteczki nawilżane w 99.9% wodą bez chemii w składzie.Dostałam kolejną reklamówkę ciuszków

Życzę udanej soboty
kubus puchatek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 08:51   #1189
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

dzień dobry

Wieczorem was podczytywalam alejakos nie chciało mi się pisać..
Cynamonku: fajny masz dystans i jestem pelna podziwuza przekonanie ze jednak nie urodzisz z ta wizyta.

Ewusia:normalnie zawału bym dostała...kochany jest twój maz) troskliwy i odpowiedzialny...

Na pocieszenie za brak czereśni dostałam wczoraj mala pepsi..i wiecie co? Małemu nie podeszła....znowu dzisiaj od rana spokojny dziec..co mnie trochę stresuje..

Domu piszesz ze masz terminza miesiąc a co ma powiedzieć margos która ma na dziś albo malinka na jutro? No chyba juz w tym wątku coś nam się wykluje...

Ja to od jutra mogę dzisiaj zaczynamy 38tydzienwiec dziecko donoszone

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 08:51   #1190
Anulka_p
Zakorzenienie

Dzień dobry Tłoczno dziś z rana.

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Hmmm sianko powiadasz??? pewnie była kopulacja a potem będzie porodzik
Dobrze, że wróciła
Jest wysterylizowana, więc o porodziku w jej wypadku nie ma mowy, ale może jakiegoś przyjaciela sobie znalazła. Pytałam czy ma chłopaka, ale nie odpowiedziała.

Cytat:
Antonio ma się dobrze. Nie wiem dokładnie ile waży bo gince coś szwankowało urządzenie Mój synalek ma pupcię oczywiście na dole do tego bardzo nisko i szanse na obrócenie się praktycznie żadne. Termin CC więc potwierdzony. 24 czerwca o 10 rano mam się stawić w szpitalu a 25 czerwca Antoś zostanie wyproszony z mojego bębenka.
Moje wyniki ok, serducho Antosia ładnie bije i tyle wiem. Jak się dopytywałam o jakieś szczegóły i o ktg ginka mówiła, że wszystko jest w porządku, szyjka delikatnie skrócona i nie mam się czym martwić.
Już niedługo synuś będzie z wami- to najważniejsze.

Cynamonku- odpoczywaj. Każdy dzień więcej w brzuszku to dobrze dla synusia. Jesteście przygotowani, torba spakowana, zastrzyki podane, więc nawet jeśli się zacznie, to będzie dobrze

Ewusiu- zestresował was ten lekarz. U mojej siostry było podobnie. USG to jednak tylko maszyna. Trzeba by skonstruować coś innego, bo to tylko niepotrzebny stres dla rodziców. Moja siostra przed cc miała dostać na brzuszek maleństwo z wagą 2800 g a dostała 3650 g. Wszystko będzie dobrze. Trzymamy za was mocne kciuki
No i oczywiście dla męża.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 08:52   #1191
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

Witam się i ja.
Dzień dobry. Dziś ostatni dzień nauki co ma być to będzie nie mam sił się tym martwić.
Tz wrocił wcześnie i trzeźwy wię tak bardzo się nie będę dziś fochować
ENLEVEE no chyba zaproponuje gince usługi kulinarne dla mojego Tzta a wbrew pozorom to nie takie łatwe mu dogodzić:p
EVEEWE ja się tak samo wkurzam jak mi Tz ludzi nasprasza do domu a ja mam akurat ochote poleniuchować

Głodna jestem a nie kupiliśmy wczoraj chleba.

Stary 2013-06-15, 08:58   #1192
Neni1984
Zakorzenienie

Hej

Za nic nie zgadniecie, do której dziś spałam!!
Do 4.00 ... Mam dość
Niby dospałam od 7 do 8 jeszcze godzinkę, ale jakie to jest męczące ...

Cynamonowa fajnie, że jesteś w domku, ale uważaj na siebie i leż, a równocześnie szykuj się szyyykuj Opis pobytu w szpitalu brzmiał groźnie, ale Ciebie poczucie humoru widzę nie opuściło nawet w takiej sytuacji Mieliście z TŻ takie małe przygotowanie do porodu

Ewusia biedna A to Twój lekarz prowadzący Cię tak zdiagnozował? Ja bym więcej już do niego nie poszła No jak można powiedzieć, że dziecko się nie rozwija, ale niekoniecznie, bo może być wszystko dobrze Przecież to są dwie skrajne informacje!!
Brawa dla Twojego TŻ, że zabrał Cię na wizytę u innego lekarza

Jakierka ślicznie wyglądasz z brzusiem

Sarna
- Tobie bardzo ładnie z dodatkowymi kg-dużo korzystniej wyglądasz na buzi

Idę nadrabiać dalej.
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 09:10   #1193
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Hej. U nas ok, bez zmian, Mały sie lepiej rusza, za to na mam od 2 dni takie migreny, że nie widzę na oczy... U nas jak jedno jest lepiej, to drugie sie wali.

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 09:14   #1194
surka
Zakorzenienie

słoneczka u mnie dzisiaj znowu śliczna pogoda
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 09:18   #1195
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Wiecie co, chyba zrezygnuję z osłonek na sutki do karmienia. Kupiłam Canpola r.S- były za małe. Ok, więc kupiłam r.L.... przymierzam, sutek mi nie wchodzi do końca.... Idzie się pociąć tartą bułką poprostu. A tak chciałam osłonki, widać mam niewymiarowe sutki Jutro muszę się przejść na ryneczek po truskawki i po buty jakieś mega rozciągliwe. "Pochwalę" się co się stało z moimi baletkami dzisiaj (fotki załączam) przez opuchliznę. Prawa stopa mi bardziej puchnie niż lewa, prawy but poprostu pękł po uprzednim rozciągnięciu się do granic możliwości Tak samo prawa ręka częściej drętwieje. Mam nadzieję że znajdę jutro odpowiednie obuwie,bo nie mam w czym chodzić zupełnie. W każde klapki letnie czy domowe stopy mi wchdzą do połowy tylko. Innych butów mi szkoda, obawiam się że spotka je ten sam los co baletki. No nic, wyżaliłam się za wszystkie czasy chyba Dodam jeszcze,że boję się poniedziałku i tego ponownego testu glukozowego, w sensie wyników, bardzo ładnie proszę o magiczne kciuki w poniedziałek i za glukozę i za usg
Biedna
Ale dobrze dziewczyny piszą-japonki albo sandałki sobie kup. Ja śmigam w sandałkach od jakiegoś czasu i noga się nie męczy
Cytat:

No i wygląda na to, że teraz mój TŻ swoje wieczorne wyjścia ustala z moją ginką zamiast mnie

Ehh takie życie ciężarówki idę spać co mi zostało

No i mimo wszystko gratuluję ustalonego terminu
Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki, przeleciałam Was bo się obudziłam i zaczęłam kichać i oczywiście już nie zasnęłam.
Witam się z....eeee yyyyyy Tomaszem vel Bezikiem vel moim synem
Siema Tomuś
A-no i Ty Enlevee witaj
Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość

Ja to od jutra mogę dzisiaj zaczynamy 38tydzienwiec dziecko donoszone

Anulka super, że kindziorek wrócił Wiedziałam, że wróci

---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41331202]Hej. U nas ok, bez zmian, Mały sie lepiej rusza, za to na mam od 2 dni takie migreny, że nie widzę na oczy... U nas jak jedno jest lepiej, to drugie sie wali.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

Hej Perse
Rety biedna Rozumiem Cię, bo miałam tragiczne migreny w I trymestrze Oby przeszły
Stary 2013-06-15, 09:22   #1196
dzoan
Zakorzenienie

Cześć Brzucholki

Śniło mi się, że pani weterynarz (wozimy do niej kocura) ratowała ciężarną kotkę, która przedwcześnie miała się okocić. Ale chwilę później okazało się, że kotka poczuła się lepiej i mogła donosić swoją ciążę

Jem śniadanko- kolorowe kanapusie z kawką.. i nastawiam zaraz kolejną partię dzidziusiowego pranka

Perse cieszę się, że u Was ok A co na te migreny lekarze mówią??

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 09:24   #1197
Neni1984
Zakorzenienie

A ja się wykąpałam, wycacałam i umyłam włosy. Czekam na TŻ, bo wraca o 12 z pracy i jedziemy dziś do teściów na weekend. Tam to pewnie w ogóle nie będę spała

Niby ma być fajnie, bo będziemy grilować, ale przy takim upale to nie wiem na ile będzie to przyjemne No i jeszcze przyjeżdża brat TŻ ze swoją superpiękną dziewczyną i będą patrzeć jak się zesłoniłam

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Cześć Brzucholki

Śniło mi się, że pani weterynarz (wozimy do niej kocura) ratowała ciężarną kotkę, która przedwcześnie miała się okocić. Ale chwilę później okazało się, że kotka poczuła się lepiej i mogła donosić swoją ciążę

Jem śniadanko- kolorowe kanapusie z kawką.. i nastawiam zaraz kolejną partię dzidziusiowego pranka
A jakie to są kanapusie z kawką? Nie moczy Ci ta kawka chlebka?

A sen wypas oczywiście
Stary 2013-06-15, 09:24   #1198
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

teraz u was upały, a u nas tak se ta pogoda...

Perse: <przytulam> niech migreny przejdą, ale dobrze że Artuś się ładnie rusza.

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 09:27   #1199
sarna405
Zadomowienie

Dzień dobry-nie dawno zwlekłam sie z wyrka maz wstał ale się położył , zdycha po imieninowej wczorajszej....dobrze u tak a mial iść na zakupy ja napewno nie idę-jestem nie ogarnięta muszę wziać prysznic
Neni dziękuje
Dobrze ze widać że przytyłam bo nie którzy nie widzą a mi zależy zeby lepiej wygladac
ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie
pragnie."
sarna405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 09:28   #1200
Neni1984
Zakorzenienie

A ten mój Młody od rana mi wałkuje wnętrzności
Też macie takie uczucie jakby ktoś walcem was w środku wałkował?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości