Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, cz.16! - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł części 17 Mam lipcowo- sierpniowych?
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.17 ! 0 0%
Lekki poród i po krzyku, mleko piję łyk po łyku- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! 6 9,38%
Ciężki poród, ból i krzyki, mamy mleczka pierwsze łyki- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! 1 1,56%
Rozpakowywanie rozpoczęte!-mamy lipcowo-sierpniowe 2013,cz.17! 9 14,06%
Wiele bólu, łez i wzruszeń wynagrodzi nam maluszek-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! 4 6,25%
Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! 16 25,00%
Pierwsze maluszki już przywitane, a jeszcze nie wszystkie torby spakowane!-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! 4 6,25%
Pierwsze maluszki oklaskujemy i w popłochu torby pakujemy-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! 13 20,31%
Nasze dzieciaczki chcą być czerwcowe,bierze już nawet mamy lipcowe!-Mamy VII-VIII 2013, cz.17! 6 9,38%
Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!-Mamusie VII-VIII 2013 cz.17! 5 7,81%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-14, 21:42   #1111
Ewusia709
Zadomowienie

Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
ewusia jestem pelna podziwu za zaradnosc twojego TZ i po troszku ci zazdroszcze. I jaki kochany ze cie umowil na inna wizyte USG aby uspokoic ciebie i siebie. Tez mysle ze jak pojdziesz za tydzien to nic sie nie stanie - a lepiej abys pozniej byla pod kontrola. Ja tez nie lubie szpitali i jakbym miala tam isc i lezec, to ja dziekuje, ale tez za kazdym razem jak cos tlumacze sobie, ze to dla dobra Aleksa.

Moj mnie dzis tak wkurzyl jak przyjechal z pracy, ze juz nie mam sily. Dlatego pojechalam do lidla, zeby ochlonac. Wymyslil sobie, ze wpadnie do nas jego kolega z zona bo sie chca wodki napicpowiedzialam NIE, dlaczego, bo jestem w ciazy i nie mam dzis ochoty na niczyja wizyte ledwo sie tocze, w domu nic nie ma na przyjscie gosci, nie odkurzone, kurze nie wytarte i jeszcze mam siedziec z przyklejonym usmiechem do twarzy i udawac ze jest OK. Wogole nie chce dlatego ze juz kiedys u nas byli, kolega tak sie opil ze od 23 wychodzil i wyszedl o 3 w nocy, a po polnocy jego zona poszla spac w aucie (ja juz wczesniej poszlam) bo on jest nerwus i musiala na niego laskawie czekac. Wiec nie mam ochoty na takich gosci - wogole dzis na zadnych gosci - ot i co. No i moj krolewicz sie obrazil - strzelil focha i juz.
Ja ogólnie też jestem pod ogromnym wrażeniem jaki ten mój TŻ zaradny i ogarnięty i wogóle jak byście widziały jak on się o mnie troszczy i dba i jak dbał jak byłam w tym szpitalu. Naprawdę niesamowite, jestem z niego bardzo dumna i bardzo szczęśliwa dzięki niemu

A z Twoimi "gośćmi" to niezbyt fajnie, współczuję mój tż też ma takiego jednego kuzyna zawsze przychodzi w najmniej oczekiwanym momencie, jak mam inne rzeczy na głowie i nie mam ochoty siedzieć z przyklejonym uśmiechem, a jak już przyjdzie to od razu, że alkohol i siedzenie do późna, a niby przychodzi tylko na chwilkę, w finale noc zawalona. Strasznie nie lubię takich odwiedzin więc szczerze Cię rozumiem i współczuję, mojemu TŻ też się nie da przetłumaczyć że np to nie jest odpowiedni czas na odwiedziny i zazwyczaj jak protestuje to i tak się umawia i jeszcze na mnie obraża, że nie jestem gościnna...

Moja Słodka Fabryka => www.slodkafabryka.blox.pl
Ewusia709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 21:42   #1112
iwona335
Zakorzenienie

Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,

cynamon_owa toż Ty siedzisz na bombie zegarowej , a podejscie do sprawy z przymrużeniem oka i poczuciem humoru do pozazdroszczenia, trzymam kciuki zeby Maluch posiedział jeszcze troszke, odrobinke w brzuchu

Ewusia ale Ci ten lekarz zaserwował strachu, normalnie bym do niego poszła i zapytała czy moze spać po nocach za te wiadomosci nieprawdziwe dodatkowy stres miałąs, ale teraz juz jest tak blisko końca i mały juz ładnie waży ze mysle, ze powinnas byc spokojna, no i dalej trzymamy tu za Was kciuki i sie o Was martwimy no i usciskaj meża od wizażanek bo mu sie nalezy!!
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 21:50   #1113
Ewusia709
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość

Ewusia ale Ci ten lekarz zaserwował strachu, normalnie bym do niego poszła i zapytała czy moze spać po nocach za te wiadomosci nieprawdziwe dodatkowy stres miałąs, ale teraz juz jest tak blisko końca i mały juz ładnie waży ze mysle, ze powinnas byc spokojna, no i dalej trzymamy tu za Was kciuki i sie o Was martwimy no i usciskaj meża od wizażanek bo mu sie nalezy!!
Dziękuję za miłe słowa i kciuki Na prawdę mają magiczną moc
Gin oczywiście mówił, że on nie chce straszyć i że być może wszystko jest w porządku, ale on na moim miejscu wybrałby się jak najszybciej do szpitala, aby być pod stałą opieką i że oczywiście decyzja należy do mnie. Ale że tyle przeszliśmy, że musimy teraz trzymać rękę na pulsie, pilnować i cały czas badać i on poleca nam pobyt w szpitalu. No ale to tak wyszło, że na mnie zrzucił odpowiedzialność za ostateczną decyzję, a ja tym bardziej się źle czułam, że jestem egoistyczna bo nie chcę do tego szpitala i że zamiast myśleć o dziecku, to ja narzekam i myślę o sobie. Na szczęście wizyta u drugiego gina uratowała sytuację i teraz już jestem spokojna i przekonana co do prawidłowości swojej decyzji o zostaniu jeszcze w domu.

Moja Słodka Fabryka => www.slodkafabryka.blox.pl
Ewusia709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 21:51   #1114
stokrotka24
Zakorzenienie

Dzień dobry
Jejku dziewczyny ale macie tempo, staram się trochę podczytywać ale nie wiem kiedy wy znajdujecie czas na pisanie.

En brawo za wybranie imienia Tomasz to bardzo ładne imię, mi się bardzo podoba ale u mnie odpada bo tak nazywa się mój mąż. A mój dalej bezimienny

Dotka widzę, ze i ty już blisko porodu

Cynamonowa ale macie przeżycia, dobrze, ze Adaś dostał zastrzyki na rozwiniecie płucek, zawsze te parę dni coś dało, trzymam kciuki za was, może jeszcze akurat parę dni posiedzi u Ciebie w brzuszku

Perse trzymam kciuki za was, jak ruchy są na ktg to nie masz się co martwić, będzie dobrze

Ewusia brawo dla twojego tz, bardzo się tobą opiekuje i zaradny jest, masz złotego męża. Najważniejsze, ze drugi lekarz cie uspokoił i Tymuś ładnie rośnie, a co do szpitala to nie dziwię się, ze nie chcesz iść

jejku dziewczyny jak czytam o tych zbliżających się waszych porodach, że macie już wszystko gotowe to czuję się jakbym podczytywała inne wątki mamusiowe, do mnie wcale nie dociera że to już niedługo

od dwóch dni mam jakieś huśtawki nastrojów, wczoraj taka zła chodziłam, że dobrze, ze pojechałam na cały wieczór do koleżanki bo pewnie to by się źle dla tz skończyło. Dzisiaj za to popłakałam sie bo tz nie chciał powiesić nowej firanki w chwili w której ja chciałam, tylko powiedział, ze za chwilę to zrobi oczywiście powiesił zaraz ale swoje wypłakałam, aż ze złości naczynia poszłam myć, ach ta ciąża

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 21:52   #1115
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
Dziękuję za miłe słowa i kciuki Na prawdę mają magiczną moc
Gin oczywiście mówił, że on nie chce straszyć i że być może wszystko jest w porządku, ale on na moim miejscu wybrałby się jak najszybciej do szpitala, aby być pod stałą opieką i że oczywiście decyzja należy do mnie. Ale że tyle przeszliśmy, że musimy teraz trzymać rękę na pulsie, pilnować i cały czas badać i on poleca nam pobyt w szpitalu. No ale to tak wyszło, że na mnie zrzucił odpowiedzialność za ostateczną decyzję, a ja tym bardziej się źle czułam, że jestem egoistyczna bo nie chcę do tego szpitala i że zamiast myśleć o dziecku, to ja narzekam i myślę o sobie. Na szczęście wizyta u drugiego gina uratowała sytuację i teraz już jestem spokojna i przekonana co do prawidłowości swojej decyzji o zostaniu jeszcze w domu.
dobrze, ze maiałaś szybką opinie drugiego lekarza
mam nadzieje, ze to ostatnia trudnosc przed i poporodowa
Stary 2013-06-14, 21:52   #1116
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Jestesmy od poznego popoludnia juz w domu- w dwupaku jeszcze chociaz Adas jakis taki dziwnie podjarany- nawet jak na niego... Maly ma szczescie- osatnia rzecza, na ktora mialam "ochote" to rodzic wczesniaka w 34t3d ciazy

We wtorek rano pojechalismy do szkoly rodzenia- tam podczas zajec po pol godziny wystrzelilam jak z procy (akurat miala byc moja kolej na "karmienie" lalki piersia) do lazienki bo zachcialo mi sie wymiotowac
Polozona prowadzaca zajecia spojrzala na moje stopy i przerazona zadzwonila do szpitala nas "zapowiedziec" no a my w samochod i pojechalismy mimo, ze nasza standardowa kontrola przez to cale zatrucie miala byc nastepnego dnia rano.

.:
Ty to jednak jestes agentka, to zamast być poważne ja czytałam i się uśmiechałam, oczyma wyobraźni widziałam to spojrzenie na męża, że nie rodzisz
W sumie moze dobrze, ze na siłe nie zrobili CC...niech Adaś jeszcze siedzi na pupce u mamusi
PS. Fajnie będzie czytać Twój opis porodu...ale jeszcze spokojnie poczekamy
Dobrze, ze jestes w domku!
MArtwiliśmy sę z Witkiem o Was!

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 21:54   #1117
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
A ja wam sie pochwale swoim fartem. pisalyscie o czeresniach, wiec cobie mysle, jade do lidla. Pojechalam a tam kartka 1,49 zl za 100 g, nalozylam pieknie w reklamoweczke, wzielam buleczki i jogurt naturalny i do kasy. Mily mlody pan mnie przepuscil w kolejce pani nabila czeresnie, bulki i dwa jogurty i wyszlo ponad 5 zl no i ide do samochodu, mysle, dumam - no nie skoro czersnie za 100 g 1,49 to jak ja moglam zaplacic tylko 5 zl i to za wszystko. Ja patrze na paragon, a tam wzielam ok 700g i cena za czeresnie 1,04 zł - wiec zrobilam interes zycia. pieknie w tym moim lidlu zarabiaja, skoro ktos takiego byka strzelil.... no ale juz nie wracalam tam. pewnie sie kapna niedlugo.
bardzo opłacalny zakup

Cynamonku odpoczywajcie i uważaj na siebie, za podejście na porodówce

ewusia to się najadłaś nerwów, jakby jeszcze mało było, dobrze, że masz wsparcie w mężu dla niego

uporałam się z jagodami, zjadłam kolację, zaraz zrobię fotki moich łupów

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 21:55   #1118
dzoan
Zakorzenienie

Mąż mi zasypiał na kanapie, wysłałam go spać, a sama poszłam wziąć prysznic.. wymasowałam pięty, łydki, uda, pośladki i ramiona szorstką rękawicą..

a teraz zapraszam na romantyczny wieczór () z czekoladowym fondue i truskawkami
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0049.jpg (78,1 KB, 28 załadowań)

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 21:56   #1119
czarownica1
Zakorzenienie

Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, c

STOKROTKA daja nam popalic hormonki,oj daja. Placzliwa znowu jestem. Rozczula mnie wlasciwie wszystko. Niedlugo zaczne plakac nad losem truskawek...biedne one takie. Leza i czekaja na zjedzenie...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 21:58   #1120
iwona335
Zakorzenienie

jestem tak wściekla na Tzta że chyba go udusze albo wyrzuce z domu, nie panuje sama nad sobą - zaczyna sie weekend i zacny panicz jak mu sie zachce to coś zrobi a jak nie zachce mu sie to nie
coraz bardziej mnie wkurza
Stary 2013-06-14, 21:58   #1121
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Mąż mi zasypiał na kanapie, wysłałam go spać, a sama poszłam wziąć prysznic.. wymasowałam pięty, łydki, uda, pośladki i ramiona szorstką rękawicą..

ojej ja też chcę a nie mogę

pochwaliłam się na zapas, nie zrobię fotek bo baterie w aparacie padły

Synek
Stary 2013-06-14, 21:59   #1122
jakierka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Dziewczyny powiem wam ze sama jestem w szoku i dalej w to nie wierze ale po 5 miesiącach zwlekania, oszukiwania itd oddano nam w końcu kase i mimo ze trzymam ten gruby plik kasy to nie wierze Allegro NADCHODZE
No no, cos czuje, ze niedlugo nacieszysz sie ta gotowka Fajnie, ze dluznik w koncu sie zreflektowal!

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
No i NEWS MIESIĄCA- a NAWET 8 OSTATNICH MIESIECY U MNIE !!!! MAMY IMIE[/COLOR]!!!!!!!!!!!!!!! A więc Bezik będzie Tomaszem
Cieszę się jak głupia, że doszlismy do porozumienia,chociaz jak tak teraz mysle to zadne imie mi nie pasuje oprócz Bezika
mam nadzieje ze sie tztowi nie odwidzi za 3 dni
dla Tomusia

Cytat:

Wrocilismy - w dwupaku

Wypisali mnie do domu ze skurczami, wypadajacym czopem- w karcie napisali, ze przedwczesny porod i zatrucie ciazowe

Prosze sie spieszyc jak cos bo ja Mlodego dlugo raczej juz nie utrzymam i bede sie bezczelnie wbijac na poczatek listy rozpakowanych - oby jednak nie

Dziekujemy za wszystkie kciuki, dobre zyczenia i cieple slowa- wzruszylyscie mnie Baby nieziemsko...
Zaraz postaram sie wyplodzic jakis opis tego co sie dzialo od wtorku tylko musze Was na poczatku troche przeleciec zeby wiedziec co u Was

Tytul- nie wiem kto, nie wiem jak ale dalyscie rade

Fajnie, ze jestescie w domku! Psychicznie sie podbudujesz i moze dzieki temu Adas spokojnie doczeka terminu
Oszczedzaj sie bardzo
Doczytalam opis, alez sie najadla strachu i stresu, ale jak widac matczyna intuicja jest silniejsza, niz wszystkie te medyczne przyrzady

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Moja kicia wróciła. Zaglądałam przez okno i zobaczyłam nagle jak biegnie drogą w stronę domu. Zerwałam się i zaczęłam zbiegać w dół. Aż moja mama ze strachu, co się dzieje wyskoczyła z łazienki. Krzyczałam tylko- Maja wraca! Jak wariatka. Nasz dom jest ostatnim na wsi, a biegła nie od strony wsi, tylko drugiej, więc była pewnie w sąsiedniej wsi u jakiegoś gospodarza na sianku. Po pachnie siankiem i przyniosła go troszkę ze sobą.
Wyobrazilam sobie Twoj opis jako scene z filmu ze zwolnionym tempem, jak powoli biegniecie ku sobie i w tle leci jakas wyciskajaca lzy melodia

Ewusia, jak to dobrze, ze Twoj TZ jest taki zaradny i madry!! Cale szczescie, ze zglosiliscie sie do drugiego lekarza i oszczedziliscie sobie nerwowki. Jak widac, co sprzet to inna opinia Odpoczywaj duzo i nabieraj sil przed powrotem do szpitala

Cytat:
Moj mnie dzis tak wkurzyl jak przyjechal z pracy, ze juz nie mam sily. Dlatego pojechalam do lidla, zeby ochlonac. Wymyslil sobie, ze wpadnie do nas jego kolega z zona bo sie chca wodki napicpowiedzialam NIE, dlaczego, bo jestem w ciazy i nie mam dzis ochoty na niczyja wizyte ledwo sie tocze, w domu nic nie ma na przyjscie gosci, nie odkurzone, kurze nie wytarte i jeszcze mam siedziec z przyklejonym usmiechem do twarzy i udawac ze jest OK. Wogole nie chce dlatego ze juz kiedys u nas byli, kolega tak sie opil ze od 23 wychodzil i wyszedl o 3 w nocy, a po polnocy jego zona poszla spac w aucie (ja juz wczesniej poszlam) bo on jest nerwus i musiala na niego laskawie czekac. Wiec nie mam ochoty na takich gosci - wogole dzis na zadnych gosci - ot i co. No i moj krolewicz sie obrazil - strzelil focha i juz.
Jak juz tak bardzo zalezy im na piciu, to dlaczego nie umowia sie w domu u znajomych, gdzie nieciezarna kolezanka moglaby sie zajac przygotowaniem wszystkiego?
Stary 2013-06-14, 22:02   #1123
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
na ogól 2 są po 0,52 - 0,54 za szt. a wszystko ponizej się opłaca. W stokrocie wychodzi po 0,47

teso dzieki za przepis
Dzięki
Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
Hej nie nadrabiam bo nie mam sily a zaraz znoeu musze wyjsc wiecxorem ponadrabiam.

u mnir po wizycie git.Mala wazy 3200!w 2tyg przybrala kg!haha szyjka skrocona 18mm...miekka i gotowa hahaha i ogolnie mala lezy tak nisko ze jej sie nie dalo zmierzyc glowki bi mam ja juz prawie "na wylovie":-P wszystko z nia ok jest zdrowa itp. i ogolnir wedlug gina mojego urodze do 10dni mowi ze w moim przypadku z tak krotka szyjka odrazu jak mi odejda wody czy bede miala skurcze nawet nieregularne ale beda sie powtarzac to mam jechac do szpitala odrazu! wiec jutro jedziemy obczaic porodowkr(lepiej pozno niz wcale )musze tam zadzsoniv)mam im powirdzirv ze chcialabym tam rodzic no i od jakiego lekaza jestem...dal mi l4juz fo tp fajnir bo jakby sie cos zaczelo to nie musze sie martwic o l4ani nic..mialam leukocyty podwyzszone lekko i mam jakis duomox i cos tam jeszcze bo kapa musi byc zdrowa..mam zrobic iles tam badan mocz morfologia i chyba z 5innych pozniej Wam napisze ale mam to zrobic we wtorek.A w czwartek za tydz odstawic magnezmam nakaz spakowania torby do szpitala no i od poczatku mam 13kg na plusie i chyba tyle) czekamy na Zuzanne)

musimy lozeczko rozlozyc haaa i dokupic podgrzewacz itp.

Stalismy w korku chwile i jestem taka tym zmeczona ze dramattt.
same dobre wiadomości

Cytat:
Szykuje się porodzik!

Cytat:
lachryma uwielbiam patrzec na ksiezna Kate. Podoba mi sie jako kobieta. I faktycznie jak na 8 miesiac, gdzie ona ma ten brzuch -ja sie pytam.

Aaaa nie potrafie zrozumiec mojej pociechy - starszej poki co, choc mlodszej tez. Nie chciala usnac po 13, a teraz wsadzilam ja po 17 w auto przejechalam 10 km w dwie strony a ona caly czas spi. Wypakowalam ja z samochodu i spi na lozku..... aaaaa i co ja mam z nia poczac.
Zapowiada się długa noc

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
No dla Ciebie i Zuzanny! Super wieści no i teraz nic tylko czekać na zdjęcia małej z porodówki
No i super waga!

Byliśmy z tżtem w biedronce, kupiłam sobie pączki dwa z bitą śmietaną tzn z taka masa która mi przypomina bita smietane.
No i NEWS MIESIĄCA- a NAWET 8 OSTATNICH MIESIECY U MNIE !!!! MAMY IMIE!!!!!!!!!!!!!!! A więc Bezik będzie Tomaszem
Cieszę się jak głupia, że doszlismy do porozumienia,chociaz jak tak teraz mysle to zadne imie mi nie pasuje oprócz Bezika
mam nadzieje ze sie tztowi nie odwidzi za 3 dni
zazdraszczam wybrania imienia mój mały ciągle jest NN :/ jakoś nic mi nie pasuje :/

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
moja mama przed porodem wymiotowala i biegunke miala
u mnie to chyba przez zgage, pije mleko zobaczymy
Ja biegunki nie miałam ale wymiotowałam nawet na fotelu porodowym

Cytat:

Wrocilismy - w dwupaku

Wypisali mnie do domu ze skurczami, wypadajacym czopem- w karcie napisali, ze przedwczesny porod i zatrucie ciazowe

Prosze sie spieszyc jak cos bo ja Mlodego dlugo raczej juz nie utrzymam i bede sie bezczelnie wbijac na poczatek listy rozpakowanych - oby jednak nie

Dziekujemy za wszystkie kciuki, dobre zyczenia i cieple slowa- wzruszylyscie mnie Baby nieziemsko...
Zaraz postaram sie wyplodzic jakis opis tego co sie dzialo od wtorku tylko musze Was na poczatku troche przeleciec zeby wiedziec co u Was

Witajcie w domu, oby jak najdłużej Adaś jeszcze mógłby nabrać trochę masy

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

Cytat:

Ale dostałam ślinotoku a dopiero co śledzie chodziły mi po głowie w sumie to jedno drugiemu nie przeczy

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 22:02   #1124
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
No nic. Lezalam pod tym ktg od 11-12, odpieli mnie po 8 h Dobrze, ze nie kazali mi przec bo chyba modlitwa, swoim uporem, silami woli i czym tak jeszcze akcja po prawie dobie sie rozmyla

Rodzice nic nie wiedza- nie informowalismy ich zeby ich nie stresowac. Co nam na odleglosc pomoga? Wiedza tylko, ze z moim cisnieniem i opuchlizna stop bylam w szpitalu Dlatego jak cos to bede zalic sie Wam a oni niech sobie zyja w przeswiadczeniu, ze Adas ma urodzic sie okolo 20 lipca
no Kochana ta druga część to już poważniejsza....
Faktycznie dziwna sytuacja:/ nie kichaj, nie śmiej się, nie myj, oczekuj albo niech Pan Cynamonek Cię myje chusteczkami nawilżonymi
Mówisz, ze mamy się kapami nie przejmować, to luzik

Co do rodznki to może i dobrze,że im nie mówice... bo na odległośc to jeszcze gorzej by to znosili, a nam się możesz żalić 24h my przecież jak te durne przezywamy każdy skurczyk, a co dopiero Wasze (Twój i Perse) pobyt w szpitalu...ja codziennie rano pierwsze co to ...co u dziewczyn!!!??

Trzymaj się Kochana, Adaśko sterydami się podrasował więc jak coś to źle nie będzie, ale niech jeszcze siedzi...inne ciocie chcą być pierwsze

PS. Mój Wito też mi chciał zrobić psikusa ale mu obroże założyłam niech siedzi

28.07.2013r.
Stary 2013-06-14, 22:04   #1125
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
oo wlasnie maż do auchana poszedł - zamówię czereśnie jeśli są:P

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

są brzydkie za 21zł/kg ((
oj przykro mi, ja dzisiaj prosto z drzewa jadłam, mamy taką małą czeresienkę ale czereśnie dobre ma

Cytat:
Moja kicia wróciła. Zaglądałam przez okno i zobaczyłam nagle jak biegnie drogą w stronę domu. Zerwałam się i zaczęłam zbiegać w dół. Aż moja mama ze strachu, co się dzieje wyskoczyła z łazienki. Krzyczałam tylko- Maja wraca! Jak wariatka. Nasz dom jest ostatnim na wsi, a biegła nie od strony wsi, tylko drugiej, więc była pewnie w sąsiedniej wsi u jakiegoś gospodarza na sianku. Po pachnie siankiem i przyniosła go troszkę ze sobą.

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

super, że kotka wróciła, ciekawe co ona na tym sianku robiła
Cytat:
ewusia jestem pelna podziwu za zaradnosc twojego TZ i po troszku ci zazdroszcze. I jaki kochany ze cie umowil na inna wizyte USG aby uspokoic ciebie i siebie. Tez mysle ze jak pojdziesz za tydzien to nic sie nie stanie - a lepiej abys pozniej byla pod kontrola. Ja tez nie lubie szpitali i jakbym miala tam isc i lezec, to ja dziekuje, ale tez za kazdym razem jak cos tlumacze sobie, ze to dla dobra Aleksa.

nie dziwie się, żę jesteś sła, nie zawsze się przecież ma ochotę na gości, a jeszcze takich
Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
A ja sie dzis narobilam. Posprzatalismy z tz, on umyl okna, ja poprasowalam zasłony i firany, ubralam lozeczko w ochraniacz i prześcieradełko :p dopakowalam torbe i zaraz ide do wanny zrobic sie na bostwo na ta porodowke
Jeszcze skrocilam sobie pazury u rak co by malej nie drapac
czyli jesteś zwarta i gotowa
Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Ale się wkurzyłam, okazuje się, że z jednego rodzaju braknie mi 3 kafli, a z drugiego 2. Każde pakowane są po 12 sztuk i musze kupić komplet Do tego jeśli zamówię w poniedziałek to będą dopiero w piątek

Chyba nigdy nie skończę remontu łazienki
przykro mi, ale co zrobić, musisz poczekać, ale wiem jak to jest, bo sama nie cierpię jak coś nie idzie zgodnie z moim planem i się opóźnia
Cytat:
Dziewczyny powiem wam ze sama jestem w szoku i dalej w to nie wierze ale po 5 miesiącach zwlekania, oszukiwania itd oddano nam w końcu kase i mimo ze trzymam ten gruby plik kasy to nie wierze

Allegro NADCHODZE
super, ze się doczekaliście

objadłam się teraz zupą pomidorową i mały fika jak szalony w brzuchu

Łukaszek
Stary 2013-06-14, 22:08   #1126
czerwony_balonik
Zadomowienie

Czujcie się przeleciane

dotkaa-No to teraz w każdej chwili może się zacząć Super że wsio dobrze u ciebie i Zuzi

Margosia__ Udanego weekendu

teso Mam nadzieję,że uda się pozbyć paciora jak najszybciej

Persephone_ W dalszym ciągu trzymam będzie dobrze Rozumiem cię doskonale, że masz dość już szpitala, ale musisz to przetrwać dla Artusia, najważniejsze że jesteś tam pod stałą opieką. Pisz z a nami częściej,to szybciej ci zleci czas

Neni Gratuluję zakupu cukiernicy

Misiaczka Gratuluję odzyskania kasy

Enlevee Gratuluję dogadania się z tż co do wyboru imienia Tomki to fajne ziomki

Ewusia709 To was nieźle zestresował ten lekarz i jego nowy sprzęt do usg Dobrze,że się okazało że wszystko w porządku i że nie musisz już teraz się kłaść do szpitala.

cynamon_owa Być może to siła autosugesji tak zadziałała, ale najważniejsze że się udało zatrzymać jeszcze poród Choć napewno teraz nie jest komfortowo siedzieć na cykającej bombie,ale jak napisałaś-każdy dzień dla Adasia jest bardzo ważny. Oby poczekał jeszcze do bezpieczniejszego terminu w brzuszku

Anulka_p Super że kicia wróciła
Stary 2013-06-14, 22:08   #1127
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:

romantycznie się zapowiada, ja gdzieś tez mam takie fondue, muszę poszukać
Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
STOKROTKA daja nam popalic hormonki,oj daja. Placzliwa znowu jestem. Rozczula mnie wlasciwie wszystko. Niedlugo zaczne plakac nad losem truskawek...biedne one takie. Leza i czekaja na zjedzenie...

haha mamy się w tej ciąży, ja już mojemu tz zapowiedziałam, ze po porodzie to mogę być dziwna trochę i ciągle płakać żeby był gotowy na moje nastroje, teraz się trochę czuję jak przed okresem, płacz i nerw bez powodu

Łukaszek
Stary 2013-06-14, 22:15   #1128
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Cytat:
No nic. Lezalam pod tym ktg od 11-12, odpieli mnie po 8 h Dobrze, ze nie kazali mi przec bo chyba modlitwa, swoim uporem, silami woli i czym tak jeszcze akcja po prawie dobie sie rozmyla
Polezalam na porodowce do poludnia w srode i stwierdzili, ze przenosza mnie na inny oddzial skoro (ku wielkiemu zdziwniu lekarzy) akcja przy takich skurczach sie zatrzymala
Przeniesli mnie na patologie- tam zaczely sie problemy z moimi wynikami. Niby, niby sytuacja zostala opanowana ale wczoraj po obchodzie zaczal odchodzic mi czop - czyli chyba jednak nie wytrzyma Mlody zbyt dlugo- ale kazdy dzien na wage zlota dla niego...
Po 24h od podania pierwszego zastrzyku na rozwoj pluc Adasia dostalam druga dawke. Wiec w razie czego Mlody jakos jest "zabezpieczony" choc troszke...

Wypuscili mnie do domu dzisiaj- ze skurczami, z rozwarciem i wylatujacym czopem sluzowym i paczuszka lekow na wszystkie moje dolegliwosci. Do tej pory nie moge zalapac dlaczego nie podali mi zadnych lekow na podtrzymanie tylko od razu stwierdzili, ze porodu nie beda zatrzymywac- egh...
W tym momencie to ja sie boje nawet juz kichnac zeby nie zaczac rodzic- maz sie smieje zebym siedzac na wc nie patrzyla tylko miedzy nogi bo moge glowke Adasia zobaczyc pytajaca "Mamo- moge juz wyjsc?"
Nie, kurde- nie mozesz-siedz tam jeszcze troche
Najgorsze jest to, ze prysznic pobudza mi skurcze na co genialnie TZ stwierdzil (i niestety on to chyba tak na powaznie... )- "A bardzo, bardzo brudna sie czujesz? Moze myj sie co dwa dni..."
Ja puchne co raz bardziej, Adas chyba wzial sobie za punkt honoru zdobycie mojej "szyjki" wiec tak sobie teraz lezymy na tej tykajacej bombie zagarowej. I albo wybuchniemy lada chwila albo Mlody nas jeszcze zaskoczy i przebije Margosiowe Gluciatko wychodzac w listopadzie Dzisiaj pierwsza noc w domu- podklady na lozku przygotowane , torba spakowana - i tylko my z mezem tkwimy w takim zawieszeniu nie do konca chyba zdajac co sie dzieje- zdani w sumie sami na siebie , nie majac przeanalizowanego takiego scenariusza, ze Mlody az tak wczesnie bedzie chcial sie urodzic.

Maly w 33t3d teoretycznie wazyl 2,5 kg. Jak jest teraz to nie wiadomo Ginekologcznie mnie nie badali juz bo stwierdzili, ze tylko pobudzaja mi skurcze- co w sumie jest racja, wiec jak to wszystko w srodku na chwile obecna wyglada to nie wiem- i moze dobrze. Jak ma zaczac sie cos dziac to ta wiedza mi nie jest do niczego potrzeba.
Brzuch pobolewa co raz bardziej, organizm sie "oczyszcza" z kazdej mozliwej strony.
I tylko takie malo moze istotne przemyslenie w tej calej sytacji ale jednak - jak porod zacznie przebiegac tak jak u nas to ostatnia rzecza o ktorej sie mysli to nieogolone nogi czy Yeti miedzy nogami
Ja akurat mialam domowe SPA w niedziele przed cala akcja wiec ok- ale zupelnie nie myslalam o tym jak wygladam i co ktos o mnie pomysli - najwazniejszy jest Adas

Rodzice nic nie wiedza- nie informowalismy ich zeby ich nie stresowac. Co nam na odleglosc pomoga? Wiedza tylko, ze z moim cisnieniem i opuchlizna stop bylam w szpitalu Dlatego jak cos to bede zalic sie Wam a oni niech sobie zyja w przeswiadczeniu, ze Adas ma urodzic sie okolo 20 lipca
no to Kochana leż, odpoczywaj, nie myj się, wietrz... oby maluch jeszcze trochę posiedział

Cytat:
Dzień dobry !!! Witam się wieczorową porą, miałam dziś bardzo ciężki dzień, nadrobiłam tylko trochę bo nie mam już więcej siły a muszę Wam napisać co nam się dziś przytrafiło.

A teraz mój elaborat - dzis mi mąż zafundował przebieżkę po lekarzach taką, że ledwie zipię. Ogólnie miałam zaplanowaną wizytę u ginekologa, ale z okazji że nadal źle widzę na oczy to TŻ zapisał mnie jeszcze na rano na wizytę u super okulisty, podobno najlepszego w naszym rejonie. Tak więc od 10 rano wyjechaliśmy do lekarzy i wróciliśmy prawie o 15stej. U okulisty było ok, praktycznie wszystko mam zdrowe, tylko wyszło mi słabe pole widzenia i mam czekać 2 miesiące czy się zregeneruje, jeśli nie to mam się zgłosić i będziemy leczyć

Ale wizyty u gina nie przeżyłam tak dobrze - ogólnie dostałam już skierowanie do szpitala i lekarz chciał mnie już od jutra położyć w szpitalu na patologii, na której miałabym leżeć i czekać na CC w 40tygodniu. Oczywiście powiedział, że decyzja należy do mnie, ale powinnam się kierować dobrem dziecka a nie moimi psychicznymi odczuciami względem szpitala. POwodem tego szybkiego skierowania było to, że Gin testował nowy sprzęt usg i .... to było straszne, wg pomiarów tego nowego sprzętu wyszło że nasz Tymuś jest jeszcze mniejszy niż był 2 tygodnie temu na wizycie, waży 2200gram i wyszło mu 5 tygodni opóźnienia względem wieku ciąży i mimo tego, że przepływy, wody i tlen ok to Mały przestał się rozwijać Gin wypisał tylko skierowanie do szpitala i mówi że jutro ma dyżur i najlepiej jak byśmy od razu przyjechali bo w szpitalu to będą mnie badać na bieżąco i będzie lepiej jak będę leżeć te 2 tygodnie.... natomiast ja po ostatnich przejściach mam tak serdecznie dość szpitala, że byłam przerażona tym skierowaniem, a dodatkowo złymi wynikami Tymusia, mało brakowało mi do płaczu, na szczęście TŻ był ze mną i mnie uspokajał... Jak tylko wyszliśmy od gina to powiedział mi że ma już pomysł i że wszystko będzie dobrze, choć ja byłam zestresowana i w szoku...

Wróciliśmy do domu i TŻ umówił mi dodatkową wizytę usg u takiego lekarza, który się mną dość dużo interesował jak leżałam w szpitalu.... i powiem Wam że mój TŻ to jest naprawdę zaradny i mądry.. Ja bym przecież się martwiła strasznie sytuacją, a poza tym to chcę do tego szpitala iść jak najpóźniej, być w domu, a nie tam leżeć przez 2 tygodnie, jeśli nie ma takiej potrzeby. Wizyta u drugiego gina na szczęście nas uspokoiła, jak usłyszał z czym przyszliśmy od razu zaprosił mnie na usg.
USG wykazało wagę 2820 gram i tylko 3 dni różnicy uśrednionego wieku płodu, względem wieku ciąży Wychodzi na to, że jednak Tymuś bardzo ładnie rośnie i się rozwija, widziałam nawet Jego śliczną twarzyczkę, usteczka i jak macha stópką Miałam również od razu zrobione w tym gabinecie ktg i wszystko dobrze, serduszko ładnie bije, Tymuś reaguje poprawnie, skurczy na szczęście brak Ta dodatkowa wizyta bardzo mnie uspokoiła i pocieszyła i zdecydowaliśmy, że jednak jutro nie jadę do tego szpitala, skierowanie jest ważne i najprawdopodobniej będę musiała już się zgłosić do szpitala pod koniec przyszłego tygodnia i poleżeć jeszcze z tydzień w oczekiwaniu na CC. Bo CC robią dopiero po skończeniu 39 tygodnia, jeśli nie ma wcześniej potrzeby, a mam leżeć w tym szpitalu bo gin tak chce i powiedział, że lepiej jak będę pod stałą opieką i nadzorem. Ja oczywiście wolałabym jak najdłużej być w domku i do szpitala jechać dopiero na CC, dlatego tak to przeżywam i ten pobyt w szpitalu odciągam, jednak z drugiej strony jak sobie pomyślałam, to bardzo egoistyczne to moje podejście bo dla dobra małego to powinnam grzecznie leżeć w szpitalu, poddawać się na bieżąco grzecznie wszystkim badaniom i mieć pewność że sytuacja jest pod kontrolą. Ale ja po tych moich ostatnich przejściach, jak sie czułam w tym szpitalu jak w więzieniu bo nie pozwalali mi wstawać z łóżka nawet do toalety to mam taki uraz psychiczny, że nie potrafię się przełamać.
Nic teraz mi nie wypada jak tylko zacząć pakować kolejną torbę, na pobyt na patologii ciąży, bo tego nie uniknę, z tydzień będę musiała poleżeć napewno. Póki co zdecydowaliśmy, że jeszcze tydzień zostanę w domu.

Przepraszam Was za długi elaborat i może zamotany, ale naprawdę miałam ciężki dzień i musiałam się wyżalić, a nie potrafię sprawniej ubrać w słowa moich dzisiejszych przeżyć

Z pozytywnych wieści to pokoik Tymusia gotowy, nawet firanka i literki nad łóżeczko przyszły i są juz zamontowane. Dziś dodatkowo zamontowaliśmy rolety na okna w całym mieszkaniu, aby słonko nie przeszkadzało Ubranka i wyprawka Tymusia wyprasowane i ładnie poukładane w mebelkach, torby do szpitala gotowe jestem dumna z przygotowań. A mój TŻ właśnie pojechał do rodziców przywieźć moje auto bo w nim zostawiliśmy wózek i fotelik Tymusia, więc TŻ wróci z pojazdem moim i Tymusia
Zdjęcia pokoiku postaram się Wam wkleić jak tylko znajdę chwilkę i będę na siłach aby zgrać i dodać Może jutro mi się uda bo mam wreszcie wolny spokojny dzień bez żadnych planów i obowiązków
ale przeżycia miałaś... i jak dobrze że Was uspokoił ten drugi lekarz
ehhh jak wiele zależy od umiejętności lekarza... masakra jakaś... nie wiem o co chodzi z tymi usg...
dzisiaj np. urodziła kuzynka TZ-a tydzień po terminie, zapowiadali wagę małego ok 4 kg, a urodził się 3100... i bądź tu mądry

Cytat:
jestem tak wściekla na Tzta że chyba go udusze albo wyrzuce z domu, nie panuje sama nad sobą - zaczyna sie weekend i zacny panicz jak mu sie zachce to coś zrobi a jak nie zachce mu sie to nie coraz bardziej mnie wkurza
ojojoj... znów ma chłopak fochy
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 22:20   #1129
madi82
Zakorzenienie

Cytat:

jadę do Ciebie, daleko nie mam:P

Cytat:
Moj mnie dzis tak wkurzyl jak przyjechal z pracy, ze juz nie mam sily. Dlatego pojechalam do lidla, zeby ochlonac. Wymyslil sobie, ze wpadnie do nas jego kolega z zona bo sie chca wodki napicpowiedzialam NIE, dlaczego, bo je....ocy, a po polnocy jego zona poszla spac w aucie (ja juz wczesniej poszlam) bo on jest nerwus i musiala na niego laskawie czekac. Wiec nie mam ochoty na takich gosci - wogole dzis na zadnych gosci - ot i co. No i moj krolewicz sie obrazil - strzelil focha i juz.
nie dziwię Ci się, teraz jeszcze Ci takich akcji trzeba i ich pijących do 3.....

Cytat:
Dzień dobry !!! Witam się wieczorową porą, miałam dziś bardzo ciężki dzień, nadrobiłam tylko trochę bo nie mam już więcej siły a muszę Wam napisać co nam się dziś przytrafiło.

:
no Ewusia niezłe przeżycia!!!!!
Ja dziękuję za takie nowe USG....
Jeszcze Wam tyle stresu brakowało...jakbysce mieli mało....

Powiem jedno!!! Ogromne brawa i szacunek dla męża za trzeźwość umysłu i mądre podejście do sprawy!!!!!Masz w nim oparcie....przy ciąży przetestujesz go z kazdej strony

Cieszę się, że wszystko dobrze się skończyło!!!!!

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość

spoko ja dziś też ryczałam...tak, że klub hormono ryyczków możemy zakłądać

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
ojej ja też chcę a nie mogę

pochwaliłam się na zapas, nie zrobię fotek bo baterie w aparacie padły
a ja juz z niecierpliwoscia fot oczekuję...echhhhh:/

28.07.2013r.
Stary 2013-06-14, 22:22   #1130
fiazo
Zakorzenienie

prosiłam bratową o przejrzenie ciuszków-mają 2 córy, ale może coś by znalazło się unisex
no i dostałam torbę - prawie wszystko różowe i z kwiatkami od zawsze wiedziałam, że moja bratowa jest głupia
oddam to chyba wszystko dla kolegi bo córki się spodziewa

Synek
Stary 2013-06-14, 22:23   #1131
Guuusiaa
Zadomowienie

Wpadłam się tylko przywitać i postaram się nadrobić jutro, choć czeka mnie męczący dzień i wczesna pobudka tak jak dziś zresztą

Tak więc Dobranoc

08.08.2013 r. Nasze Życie Nabrało Sensu Synuś

Rośnij kruszynko rośnij

Guuusiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 22:23   #1132
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:

normalnie Cię utłukę

cynamonku leż cały czas, pociesze cie, że moja kolezanka miała podobną szyjkę do Twojej, z rozwarciem i udało się 2 tyg. młodego przytrzymać. Ale ona leżała cały czas, tz mył jej włosy na leżąco, mył ja gazikami tez na leżąco, a do toalety wstawała i powoli chodziła. Kazdy dzien jest bardzo wazny, dla takiego szkraba.

ewusia dla tz-ta. Ty to sie masz, trzymaj sie kochana.

fiazo dobre z bratowa i ciuszkami

Edytowane przez idzia111
Czas edycji: 2013-06-14 o 22:24
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 22:23   #1133
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość

Wyobrazilam sobie Twoj opis jako scene z filmu ze zwolnionym tempem, jak powoli biegniecie ku sobie i w tle leci jakas wyciskajaca lzy melodia

>
też w tym stylu to sobie wyobraziłam...i Anulkę taką szczęśliwą
Ja pamiętam jak byłam młodsza, rodzice mieli psa co lubił sobie uciekać na panny... ileż ja się wypłakałam za nim, by szybko wrócił, nawołałam itp... a ten dziadyga wracał np. po 2 dniach jakby nigdy nic...echhh....lovelas!!!

28.07.2013r.
Stary 2013-06-14, 22:24   #1134
jakierka
Zadomowienie

A ja w koncu ciesze sie z tego, ze nadszedl weekend!

Dzis mam dzien obzarstwa (ale to juz chyba nie nowosc ) i nie zdziwie sie jezeli polowe nocy przesiedze na kibelku. Odkad wrocilam z pracy zdazylam zmiksowac ziemniaczki puree, buraczki w majonezie, maslanke truskawkowa, sernik i wisnie

Dzis odebralam tez darmowa paczuszke z probkami z klubu dla mam 'Bounty'. Poza katalogami i kuponami ze znizkami w paczuszce byly:
probki Sudocrem'u, kremu nawilzajacego Simple, proszku do prania Fairy, proszku w plynie Persil, plynu do plukania Comfort, mix do mleka z mineralami dla ciezarnych oraz reczniczek z kapturkiem Wszystko w zalaczniku.

I w zwiazku z tym, ze za dwa dni rozpoczynamy 8 miesiac wrzucam fotke brzuszka. Wprawdzie sceneria malo urokliwa, ale co mi tam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0080.jpg (130,8 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0078a.jpg (89,4 KB, 56 załadowań)
Stary 2013-06-14, 22:26   #1135
sarna405
Zadomowienie

przed spaniem zagladam czy czasem któras nie urodziła ale CISZA
Ewusia wspaniale ze Tymuś sie rozwija i gratuluję 2 udanej wizyty u drugiego ginekologa
ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie
pragnie."
sarna405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 22:28   #1136
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
prosiłam bratową o przejrzenie ciuszków-mają 2 córy, ale może coś by znalazło się unisex
no i dostałam torbę - prawie wszystko różowe i z kwiatkami od zawsze wiedziałam, że moja bratowa jest głupia
oddam to chyba wszystko dla kolegi bo córki się spodziewa
no wiesz...może ona nie wie co to znaczy unisex
:P

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

Cytat:
Napisane przez Guuusiaa Pokaż wiadomość

Wpadłam się tylko przywitać i postaram się nadrobić jutro, choć czeka mnie męczący dzień i wczesna pobudka tak jak dziś zresztą

Tak więc Dobranoc
a czemu męczący dzień???

28.07.2013r.
Stary 2013-06-14, 22:28   #1137
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
dostalam kase z Zusu za okres od 10-24 maja, no niech ich licho trzasnie, a kiedy reszta?? toz to jakieś kieszonkowe tylko
dzisiaj juz mamy 14 czerwiec

wogole jak nei urodze w przyszlym tygodniu to bede musiala zrobic jakies urodziny .. niech sie Zuzia ewakuuje bo nie mam ochoty nic szykowac
współczuję wypłacania kasy na raty przez zus, ich nie interesuje, ze ktoś musi na czas rachunki zapłacić, masakra po prostu

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o wymiary usg to sie nie przejmujcie, to tylko maszynka. Przykładowo BPD - wymiar dwuciemieniowy - nie uwzględnia kształtu główki, dlatego jest nie dokładny, a wymiar HC - obwód głowy - uwzględnia kształt główki, dlatego jest zdecydowanie bardziej dokładny niż BPD.

U mnie BPD wychodzi o tydzien większe niż wiek ciąży, natomiast HC wychodzi idealnie i tego się trzymam. Za to kość udowa jest dłuższa może po dziadku męża odziedziczy wzrost. Bo mąż jest średniego wzrostu, ja też, ale dziadek bardzo wysoki.
u mnie tez kość udowa dłuższa ale to po tz, a główka o tydzień młodsza
Cytat:
Napisane przez kallisto89 Pokaż wiadomość
Hej brzuszeczki

Bardzo bardzo bardzo dziękuje wam za trzymanie kciuków One naprawdę działają cudo bo ... ZDAŁAM!!!
Dumnie dołączam do grona kierowców No aż uwierzyć nie mogę

Nie nadrabiam was kochane bo znowu nie mam kiedy. Teraz coś zjem, sprzątam trochę, a wieczorem idziemy z mężusiem na miasto świętować
Na razie będę zaglądać co tam na bieżąco skrobiecie

witamy wśród kierowców

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41319993]Oliath - patrz jaka cudna pościel dla Lali
http://www.domartystyczny.pl/?28,pl_...la-dziewczynki

już kiedyś kupowałam jedną u tej babki i jest naprawdę cudnie zrobiona
ceny trochę powalają, ale tak lubię te rzeczy oglądać że szok!

albo to: http://www.domartystyczny.pl/?23,pl_...rka-niemowleca

edit:

ku.wa.... dzwonili przed chwilą z luxmedu - mam paciorkowca ;([/QUOTE]
nie martw się tym paciorem, podobno to nic groźnego, tylko antybiotyk się dostaje podczas porodu, dużo osób to ma

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Dziewczyny też melduje, że nie będzie mnie w weekend
Lekarka entuzjastycznie na ktg oznajmiła mi, że porodu nie będzie
Nie to nie...

Miłego weekendu
ciekawe czy na weekend nic się nie zacznie dziać, jakby co to dawaj znać

Łukaszek
Stary 2013-06-14, 22:31   #1138
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Ale się wkurzyłam, okazuje się, że z jednego rodzaju braknie mi 3 kafli, a z drugiego 2. Każde pakowane są po 12 sztuk i musze kupić komplet Do tego jeśli zamówię w poniedziałek to będą dopiero w piątek

Chyba nigdy nie skończę remontu łazienki
A nie ma ich na allegro? czasami wystawiają pojedyncze płytki... Ja w castoramie kupowałam na sztuki i nawet jedną sztukę można oddać... Trzymam kciuki!

Cytat:
Dziewczyny powiem wam ze sama jestem w szoku i dalej w to nie wierze ale po 5 miesiącach zwlekania, oszukiwania itd oddano nam w końcu kase i mimo ze trzymam ten gruby plik kasy to nie wierze

Allegro NADCHODZE

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Ja bym małego z chęcią nazwała Dawid, ale chyba junior bo Dawid to mój tż
A mi się podoba i Tomasz, I tomek, i Tomuś, Tomcio, Tomaszek Wszystko No ale Pewnie nieco na decyzję wpłynęło, że mam szwagra Tomka, ale to, że jego najlbiższy wujek nazywa się Aleksander już mu nie przeszkadzało No, ale niech ma Innej propozycje normalnych imion, jakie mi podał to:
kaspian, oktawian, nataniel, jonatan, natan także tego

Ja nie wiem jak wy, ale my tego Alka to chyba będziemy mi8eli tylko w papierach Na pewno będzie przede wszystkim pimpikiem

Hahahah, widzę kolejna

No to byłyby 3 Tomaszki na wątku, a tak jest tylko jeden
Mój Filip będzie Tomasz na 2-gie Bo mąż nie chciał Tomasz go nazwać, więc jest kompromis :P

Cytat:

Wrocilismy - w dwupaku

Przeleciałam Was szybciutko, ale nie mam siły nadrabiać dogłębnie.
Mieszkanko gotowe! Jutro sprzątanie, meble i można mieszkać
Ciekawe kiedy do końca się urządzimy...
Wszystko super, tylko szafka łazienkowa jest chyba głownym elementem jest ogromna! Nie zdawałam sobie sprawy, że będzie tak dużo miejsca zabierać, ale z drugiej strony pojemna, przyzwyczaimy się. Może dla mnie taki szok, bo wcześniej nie było wcale szafki, tylko nóżka...
Ale ogólnie podoba mi się Jak sobie poustawiamy wszystko, zrobimy zdjęcia to Wam pokażę
A teraz padam... lecę popakować trochę rzeczy, jutro z rana wyruszamy na 2 samochody z rodzicami
Samochód naprawiony, jeszcze tylko jedna rzecz, którą mechanik musi sprowadzić i powinno już działać wszystko jak należy

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 22:32   #1139
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
A ja w koncu ciesze sie z tego, ze nadszedl weekend!

Dzis mam dzien obzarstwa (ale to juz chyba nie nowosc ) i nie zdziwie sie jezeli polowe nocy przesiedze na kibelku. Odkad wrocilam z pracy zdazylam zmiksowac ziemniaczki puree, buraczki w majonezie, maslanke truskawkowa, sernik i wisnie

Dzis odebralam tez darmowa paczuszke z probkami z klubu dla mam 'Bounty'. Poza katalogami i kuponami ze znizkami w paczuszce byly:
probki Sudocrem'u, kremu nawilzajacego Simple, proszku do prania Fairy, proszku w plynie Persil, plynu do plukania Comfort, mix do mleka z mineralami dla ciezarnych oraz reczniczek z kapturkiem Wszystko w zalaczniku.

I w zwiazku z tym, ze za dwa dni rozpoczynamy 8 miesiac wrzucam fotke brzuszka. Wprawdzie sceneria malo urokliwa, ale co mi tam
bardzo ładnie wyglądasz

i tez wciagłam truskawki z czekoladą z tego fondeu dzisiaj na wieczór to przegięłam z jedzeniem zdecydowanie, a we wtorek wizyta i ważenie

Łukaszek
Stary 2013-06-14, 22:33   #1140
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
a ja juz z niecierpliwoscia fot oczekuję...echhhhh:/
wrzucę do ładowarki i jutro zrobię, jak się uda bo może mnie będzie czekał wyjazd na wieś, ale to się jeszcze okaże
a rano idę po wpisy i nie wiem o której wyjdę

Synek
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości