|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł części 17 Mam lipcowo- sierpniowych? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.17 ! |
|
0 | 0% |
| Lekki poród i po krzyku, mleko piję łyk po łyku- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
6 | 9,38% |
| Ciężki poród, ból i krzyki, mamy mleczka pierwsze łyki- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
1 | 1,56% |
| Rozpakowywanie rozpoczęte!-mamy lipcowo-sierpniowe 2013,cz.17! |
|
9 | 14,06% |
| Wiele bólu, łez i wzruszeń wynagrodzi nam maluszek-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! |
|
4 | 6,25% |
| Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! |
|
16 | 25,00% |
| Pierwsze maluszki już przywitane, a jeszcze nie wszystkie torby spakowane!-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! |
|
4 | 6,25% |
| Pierwsze maluszki oklaskujemy i w popłochu torby pakujemy-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! |
|
13 | 20,31% |
| Nasze dzieciaczki chcą być czerwcowe,bierze już nawet mamy lipcowe!-Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
6 | 9,38% |
| Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!-Mamusie VII-VIII 2013 cz.17! |
|
5 | 7,81% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1261 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,
Niby się pożegnałam, ale jeszcze podczytuję
![]() Oliath!! Kobieto! Myślałam w pierwszej chwili, że urodziłaś! ![]() Ale córeczka cudna Ghia rób burzę TŻ Niech się chłopak ogarnie, bo macie na serio bardzo mało czasu, a to się tak wydaje-tylko pomalować, odświeżyć, coś poskręcać, a takie rzeczy bardzo często zajmują więcej czasu niż się wstępnie zakładało ![]() Ewusia pokoik Małego 100% w moim stylu! Uwielbiam jasne wnętrza i minimalizm. Pięknie!!Dotka widzę, że Twój TŻ się zorientował, że dzieco mu się urodzi ![]() Fajnie się dziwią Ci nasi TŻ |
|
|
|
#1262 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,
Surka zapytam ginki, ale to już chyba w szpitalu. Może dadzą mi coś podobnego do tego co w kroplówce dostanę.
Roxi a jak było u Ciebie po cięciu? coś dostałaś do domu przeciwbólowego? mogłaś po tym karmić? Na Tzta nawet nie musiałam sie az tak bardzo drzec wystarczyły gromy z moich oczu. Dostalam juz sniadanko i zaraz zabiera sie za komode. Ewusia pokoik piękny zazdroszczę
|
|
|
|
#1263 |
|
Zakorzenienie
|
Muszę się pochwalić, w sumie to teścia. Przyniósł mi wiadereczko czereśni
|
|
|
|
#1264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ciekawe ile robaczków zjadłaś
|
|
|
|
|
#1265 |
|
Wtajemniczenie
|
witam sie szybko i uciekam bo dalej bawie sie w perfekcyjna pania domu - dzis w planach ogarniecie dolu ale i takkorony bym nie wygrala hehehe ale wazne ze mam w koncu sile zeby cos ogarnac
paaaa
|
#1266 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaaa i muszę się pochwalić, bo się bardzo cieszę - TŻ wynegocjował cenę 2500 zł za szafę do pokoju Małego
W poniedziałek przyjeżdża firma na pomiar do domu No i teraz już się żegnam. Amen. Tzn pa
|
|
|
|
#1267 |
|
Zakorzenienie
|
wróciłam, wszystkie wpisy w indeksie otrzymałam i zdany
co ja teraz w weekendy będę robić patrzę parę stron naprodukowałyście... idę nadrabiać już pobawiłam się w fryzjera i skróciłam włosy dla tż zupka meksykańska się grzeje
|
|
|
|
#1268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie martw się, jeszcze trochę i będziesz miała zajęcie |
|
|
|
|
#1269 | ||
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem, ale białko w ciąży potrzebne
![]() Cytat:
![]() Cytat:
przygotowywać na przyjście dziecka
|
||
|
|
|
#1270 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
piękny ![]() : oklaski:![]() wcale nie taki mały ten pokoik my we 3 musimy w 12 metrach się zmieścić
|
|
#1271 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, c
Dobry!
A ja dzis znowu spac nie moglam a jakzasnelam to wstalismy po9. Zaliczone juz zakupy. Duchota straszna. Nie mam sil wiec tylko spozywcze i do rossa juz nie szlam. Zaraz bierzemy sie za ogarnianie burdeliku. Ja musze w garazu pobuszowac by zdecydowac gdzie co ulozyc z domowych niepotrzebnych tymczasowo gratow. Tz auto jedno oporzadzi bo na jutro sie umowil na eieczor ze podprowadzi do mechanika. Muli mnie. Zdjecia Lali i pokoiku Tymusia obejrze pozniej na lspku. PERSE no jwszcze migrena. Buziaki i kciuki. CYNAMONKI Wy tez tam sie trzymajcie! Ide zajrze pozniej. ELAINE PODSYLAM CI TONE SLONCA ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1272 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Przeleciałam Was ![]() Od rana ogarniam chatke, ze złości na Tzta zrobilam prawie wsyzstko to co On powinien zrobic (tzn to co wiedział ze ma zrobic) ale ja nie bede sie prosic wiec dywany mam wyczyszczone, nie ma na nich siersci, ani innych nieciekawych plamek, podłogi zmylam- skomentował to tylko, że nie powinnam tego robic to ciekawe kto by to zrobilno i jak widział ze ja pracuje jak mrówka to zaczal sam od siebie sprzatac łazienke, a potem poszedł i zaczal szlifować ta nieszczesną szafke- jednak boki szafki są ze sklejki i chyba nie bedzie malowania tylko okleine sie przyklei (to stara szafka po mojej prababci która dużo przeszła- stało na niej akwarium długie lata wiec kontakt z woda byl nieunikniony) no i pewnie dzisiaj tego nie oklei bo przeciez jak wróci z castoramy to bedzie zmeczony ![]() przepraszam, ze Wam to opisuje ale ja jak jestem wsciekla po prostu jestem wredna dla domownikow i czesto nie mowie wprost o co chodzi tylko pół żartem pół serio komus dowalam the end, a chcialam sie tylko przywitac
Edytowane przez iwona335 Czas edycji: 2013-06-15 o 13:46 |
|
|
|
#1273 | |||
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41331202]Hej. U nas ok, bez zmian, Mały sie lepiej rusza, za to na mam od 2 dni takie migreny, że nie widzę na oczy... U nas jak jedno jest lepiej, to drugie sie wali.[/QUOTE] super, że dalej ok, szkoda tylko, ze męczą Cie migreny,
żeby przeszły i Cytat:
wcale się nie zesłoniłaś, wyglądasz super zrobię, ale jak mi nie przejdzie do poniedziałku to skoczę do jakiegoś dermatologa bo zwariuję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1274 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla teściaCytat:
tez dzis sie bawie w perfekcyjna![]() Cytat:
Cytat:
zdolniacha. To teraz mozesz leżeć do góry brzuchem
|
|
|
#1275 |
|
Zakorzenienie
|
Oliath mam takie pytanko mam nowe łóżeczko pomalowane jakąś farbą, ale boję się, że ono szybko się zetrze i chciałabym nałożyć, jakąś wasrtwę bezbarwną, żeby było ładne na dłużej, co mogę do tego użyć, żebym ja się nie potruła
|
|
|
|
#1276 |
|
Zakorzenienie
|
jedynka z przodu - 19 dni do porodu
|
|
|
|
#1277 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Komoda cudna Zastanawiam sie tylko czy będzie ci sie dobrze przewijało małego, bo jeśli dobrze widze na zdjęciu to masz do przewijaka dojście tylko z boku. To tak trochę trudno wyczyścić doopencje
|
|
|
#1278 |
|
Zakorzenienie
|
bezpośrednio po porodzie dawali coś domięśniowo w razie bólu (pyralgina albo ketonal?), po wyjściu nie brałam nic - nie wymagał tego ból - ciągnęło, trochę bolało, ale nie na tyle, żeby coś łykać. Nie pamiętam, co było wolno.
|
|
|
|
#1279 |
|
Wtajemniczenie
|
ja sie czasem zastanawiam czy nasz maly bedzie miec wloski na glowie
podobaja mi sie takie dzieciaczki z bujna czarna czupryna ![]() ja mam oczywiscie mysi blond i geste wlosy, tz ma brazowe i bardzo sztywne, oczywisce zakola juz mu sie robia nie chcialabym zeby nasz synek odziedziczyl wloski po tacie, a tym bardziej jakby w przyszlosci trafila sie dziewczynka
|
|
|
|
#1280 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i żeby tak już harcował do końca..Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
.. taka oszczędność zawsze cieszy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1281 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Czereśnie i truskawy mogę jeść bez ograniczeń
|
|
|
|
#1282 |
|
Zakorzenienie
|
Mój mężul wrócił wcześniej z pracy, żeby mieć weekend na regenerację mięśni po tej tyrce i zabrał się od razu za sprzątanie łazienki i mycie podłóg... normalnie wymiata
A ja przygotowałam składniki do pizzy, ciasto już ładnie spuchło, czas wszystko połączyć i upiec
|
|
|
|
#1283 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla tż pizza
|
|
|
|
|
#1285 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
aby i Tobie czas minal jak najszybciej. Ty za 2tygodnie juz rozpoczynasz macierzynski? Ja zaczynam dopiero od 01.08, wiec na 2 tygodnie przed planowanym porodem, a do tego czasu wykorzystuje swoj normalny urlop, dzieki temu dluzej zostane z Edziem po porodzie ![]() Udanego imprezowania Cytat:
to juz bezpieczny termin ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41331202]Hej. U nas ok, bez zmian, Mały sie lepiej rusza, za to na mam od 2 dni takie migreny, że nie widzę na oczy... U nas jak jedno jest lepiej, to drugie sie wali.[/QUOTE] Najwazniejsze, ze synek sie rusza lepiej! Zycze aby bol minal ![]() Cytat:
Oby wyniki sie mylily!A Tobie zycze duzo wytrwalosci w samotnosci, domyslam sie ze nie jest Ci latwo ![]() Dotka - za 37tc no i fajnie, ze do TZ zaczelo docierac, ze to juz juz Fajnie, ze tak mysli co dziecku jest potrzebne Oliath - Lala jaka cudowna !! Jak widze takie slodkie kruszynki to juz nie moge doczekac sie az wtule w siebie Edziunia ![]() Roxi - za 33tc i brawa dla Norberta za medal ![]() Ewusia - sliczny ten pokoik Tymusia Juz wszystko gotowe i czeka tylko na Niego ![]() Witamy sie z Edziuniem Pospalam dzis az do 10.30 Wczoraj TZ oznajmil mi, ze zaczelam chrapac jak stary chlop, juz widze ten obraz - ja rozwalona na lozku, pulchna z duzym brzuchem i chrapiaca na caly pokoj ![]() U nas padal deszcz, a teraz zaczelo sie rozpogadazac, mam wiec nadzieje na jakis spacerek albo spotkanie ze znajomymi. A poki co zycze Wam milego i bezbolowego dnia!!!
|
|
#1286 |
|
Zakorzenienie
|
jakierka ja mam dwie rpace.
jedna to w domu starców, 30 godzin tygodniowo, 5 dni w tygodniu, i z tego juz zrezygnowalam 4 tygodnie temu. druga to praca w szkole, nauczam, soboty, kilka godzin, i to staram sie pociagnac do zakonczenia roku szkolnego |
|
|
|
#1287 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się i ja
Lecicie jak szalone. Kiedy mam Was nadrabiać/ przelatywać?
OLCIA WOJTUŚ Edytowane przez skylie Czas edycji: 2013-06-15 o 14:25 |
|
|
|
#1288 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, c
Cześć Myszki
Enlevee- super, że macie już imię pozdrawiamy Tomaszka ![]() Cynamonku- ale mieliście przejścia. .teraz to faktycznie nic tylko leżeć i sie nie ruszać. .dobrze, ze w domku jesteście Perse- ważne, że Arturo się rusza Dotka- brawo za tygodnie! To sie sprezaj, moze otworzysz kolejke i sie posypiemy potem ![]() Roxy- brawa za 33 tydzień ![]() Ghia- popedz tż, bo 25 juz tuż tuż! ale będzie maluchów :pNie pamiętam co jeszcze komu wiec gratuluje ogólnie nowych tygodni U nas bez zmian, na dodatek w nocy nawet pół skurczu nie mialam :banghead: Tż po dwóch dniach wolnego poszedł do pracy i znów jestem sama... Hanka mi tak napina brzuch, ze zaraz mnie rozerwie, czuje kazdy jej najmniejszy ruch :banghead: lepiej niech juz wychodzi, bo wyhoduje dziecko 5kg.. Bylam na konsultacji u tego anestezjologa i w razie chęci moge miec zzo tylko, ze je podają tylko do 3-4cm rozwarciaA to wyrko juz ubrane i moja kapa
|
|
#1289 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2
Super
Chyba też pomyślę o takiej falbance
|
|
|
|
#1290 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- Fajny kacik ma Hania ![]() Tak fajnie wygladaja te gotowe pokoiki, a my dopiero zacznemy remont pod koniec czerwca o ile nie na poczatku lipca, wszystko sie ociaga, mam nadzieje, ze zdazymy do porodu ze wszystkim
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:27.

Niech się chłopak ogarnie, bo macie na serio bardzo mało czasu, a to się tak wydaje-tylko pomalować, odświeżyć, coś poskręcać, a takie rzeczy bardzo często zajmują więcej czasu niż się wstępnie zakładało 
Uwielbiam jasne wnętrza i minimalizm. Pięknie!!

to ciekawe kto by to zrobil
żeby przeszły i
No i jeszcze przyjeżdża brat TŻ ze swoją superpiękną dziewczyną i będą patrzeć jak się zesłoniłam :
)

Idę dzisiaj na dwie imprezki urodzinowe i mam zamiar dobrze się bawić(choć bez alko) 
ale będzie maluchów :p