|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł części 17 Mam lipcowo- sierpniowych? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.17 ! |
|
0 | 0% |
| Lekki poród i po krzyku, mleko piję łyk po łyku- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
6 | 9,38% |
| Ciężki poród, ból i krzyki, mamy mleczka pierwsze łyki- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
1 | 1,56% |
| Rozpakowywanie rozpoczęte!-mamy lipcowo-sierpniowe 2013,cz.17! |
|
9 | 14,06% |
| Wiele bólu, łez i wzruszeń wynagrodzi nam maluszek-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! |
|
4 | 6,25% |
| Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! |
|
16 | 25,00% |
| Pierwsze maluszki już przywitane, a jeszcze nie wszystkie torby spakowane!-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! |
|
4 | 6,25% |
| Pierwsze maluszki oklaskujemy i w popłochu torby pakujemy-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! |
|
13 | 20,31% |
| Nasze dzieciaczki chcą być czerwcowe,bierze już nawet mamy lipcowe!-Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
6 | 9,38% |
| Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!-Mamusie VII-VIII 2013 cz.17! |
|
5 | 7,81% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-V
Ja w ogóle tego nie bralam pod uwage, ale jak wylicytowalam rozek to dostalam w gratisie falbanke, ochraniacz i przybornik
![]() Wcześniej kupilam juz ochraniacz z Ikea ale to będzie na potem, bo mi do reszty nie pasuje
|
|
#1292 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,
Witam się popołudniowo
Od 7.30 do 13.30 nie miałam prądu , Tż z samego rana pojechał na uczelnie, więc ja zjadłam o 9 śniadanie, walnęłam się z powrotem do wyrka i do 11 byczyłam się i czytałam książkę . Dziś wieczorek spędzamy z Adasiem samotnie bo Tż idzie na imprezę ![]() Gratuluję nowych tygodni ![]() Nadrobiłam i z tego co pamiętam: Cynamonowa kochana z zapartym tchem czytałam Twoje relacje Twój dystans mnie rozwalał ale faktycznie chyba siłą woli powstrzymałaś poród . Cały czas sie jednak dziwię, że w takim stanie Cię wypuścili ze szpitala, szczerze to ja bym się bała być w domu bo to jak na bombie się siedzi. Oby Adaś grzecznie jeszcze posiedziałEwusia pokoik Tymusia śliczny i ciesze się, że wczoraj mimo tylu wrażeń, dzień skończył sie pomyślnie i ten drugi lekarz Cię uspokoiłFiazo gratuluje rozpoczętych wakacji Ghia 25 czerwca mówisz??? no to faktycznie lada dzień będę trzymać kciuki. za wizytę. Dotkaaa uśmiałam się z tekstów Twojego Tż Perse dobrze, że z Artusiem ok i ładnie się rusza. współczuje migren i mam nadzieję, że odpuszczą. Cały czas trzymam za Was kciuki Misiaczka moja teściowa kupiła Adasiowi te naklejki i pszczółkami i kwiatkami takie troche dla mnie bardziej dziewczęce ale co tam, niech mu bzykają nad łóżeczkiem![]() Iwona za 19 dni do tp.Więcej nie pamiętam ![]() U mnie dzisiaj od rana pochmurno i tak smętnie. Idę poprasować, miałam wrzucić pranie ale chyba odpuszczę bo na słonce się nie zapowiada. |
|
|
|
#1293 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie
Cytat:
|
|
|
|
|
#1294 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
dla TŻ.Cytat:
![]() Cytat:
Nie wiem co wam poradzić na to, bo mój TŻ ostatnio się stara bardzo...Cytat:
![]() Cytat:
Aż dziwne, że nie chce go zobaczyć
|
|
#1295 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ewusia pokój bardzo ładny, czysty, jasny bardzo mi się podoba. U mnie jutro brat będzie kuchnie malował i sufit u Małgosi. I tyle jeżeli chodzi o remonty w tym roku. Były inne plany, ale kasa... Wiem, że miałam się oszczędzać, ale nie mogłam patrzeć już na to moje podwórko i pozamiatałam kostkę.
|
|
#1296 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pokoik sliczny Ewusia- Tymusia też
|
|
#1297 |
|
Zakorzenienie
|
O miejsce się nie martwię, ale w moim szpitalu na nocki przychodzą nie zawsze fajni lekarze
|
|
|
|
#1298 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2
Cytat:
Mozesz dac jedna lub dwie warstwy szybko schnie. Nie martw sie bo on po nalozeniu daje fioletowy filtr. Po wydchnieciu pieknie wydobywa kolor spod spodu. Fiolet znika. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1299 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-
A Malinka to się dziś meldowała czy coś przegapiłam?
|
#1300 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2
Cytat:
od 3-4 cm. Zbudynialy mozg mam jakbym w ciąży byla
|
|
|
#1301 | |
|
Zakorzenienie
|
o dokładnie, chyba będę to właśnie robić
![]() ![]() Cytat:
zjadłam obiadek, poleżałam w łóżku, przyłapałam moje dziecie na film z ruszającym się brzuszkiem, może bez szaleństwa bo szaleje jak nie mam aparatu, ale zawsze coś no i zrobiłam foty wczorajszych łowów więc zaraz wrzucę |
|
|
|
|
#1302 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, c
Normalnie wymiękam. Słowo daje ktoś mi zaczarował Tż do niego naprawdę nie dociera że za 10 dni Antek się rodzi. właśnie mi oznajmił że zaprosił naszego przyjaciela do nas na przyszły weekend bo jest turniej w kosza i sobie obejrzą i kolega sobie pojedzie w poniedziałek. Zatkało mnie ale ze stoickim spokojem zapytałam czy przypadkiem o czymś ważnym nie zapomniał w poniedziałek za tydzień. A mianowicie o tym, że o 10 rano mam się stawić w szpitalu ! i raczej nie bede się komfortowo czuła szykujac się do szpitala ogarniajac toalete wokół siebie mając obcego faceta w domu mimo, iż jest dla mnie jak brat! Poza tym ostatnie dni przed porodem mogę mieć ochotę na trochę prywatności i spokoju a nie na gości! Ja nie wiem czy to już ja przesadzam czy Tztowi na mózg pada?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1303 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba będę potrzebowała kupić torbę do wózka, jak zobaczyłam ceny niektórych to szok
|
|
|
|
#1305 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2
Cytat:
Cytat:
Jakby mój na coś takiego wpadł, to chyba głowę bym mu urwałą |
||
|
|
|
#1306 |
|
Zakorzenienie
|
ślicznie wyrko wygląda
i Twoja kapa może być Ale się nażarłam tej pizzy.. i mam czosnkowy oddech ![]() A teraz zabieram się za ciacho Kallisto z rabarbarem i truskawkami.. wieczorem jeszcze pieczenie chleba.. z kuchni dzisiaj nie wyjdę
|
|
|
|
#1307 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, c
Dzięki Kochane Dziewczynki
A tak w ogóle u nas 35+0 więc 36 tydzień![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1308 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane! Rok temu rozpakowała się pierwsza z nas, teraz Wasza kolej... Jak to zleciało...
Życzę Wam dobrego podejścia, wspaniałej końcówki ciąży, mało bolesnego porodu, wspaniałych chwil z maluszkiem i wielu sił na te nieprzespane noce ( ) Trzymam za Was mocno kciuki! Perse Mamusia lipcowa 2012
|
|
|
|
#1309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przypomnialo mu sie o tej ważnej sprawie czy nie dotarlo??? u mnie juz dzisiaj bańka pękła, powiedziałam mu ze jest leserem i zamiast pomyslec co przygotowac czy co zrboic dla dziecka to on mysli tylko o swojej skrzynce (czyt. komputer) w której grzebie juz od paru tygodni- on to uwielbia bo ze starego robi nowe, a jak podączył jakies głosniki do tego to mnei szlak trafil!! do tego jeszcze jego brat go nakreca do takich gadzetów (ale brat to ani ułożonego zwiazku, kątem u rodziców, i bez pracy- świetlana przyszłość). Podumał 15 minut i zebrał sie do castoramyi jeszcze sie dziwil czemu z nim nie jade a ja po czyszczeniu dywanów chodze jak kaczka, tak mnei pachwiny bola
|
|
|
|
|
#1310 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2
Cytat:
Moze po prostu wytlumacz TZtowi na spokojnie jak sie czujesz i ze teraz to nie jest najlepsza pora dla gosci. Fiazo - fajne lowy
|
|
#1311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak tego nie odkręci, to chyba naprawdę zastanowiłabym się nad urwaniem mu głowy ![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41335471]Dzięki Kochane Dziewczynki A tak w ogóle u nas 35+0 więc 36 tydzień![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] coraz bezpieczniej |
|
|
|
|
#1313 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1315 | |
|
Zakorzenienie
|
No powiem ci, że popłynął ten twój TŻ. Aczkolwiek wiem, że jak się dłuższy czas nie pracuje to się dni i daty zacierają! Ja tam mam przynajmniej.
Cytat:
Jak czytam, że wasi mężowie to i tamto (jednak) robią, że macie pokoiki gotowe to mi trochę przykro. Ale prawda jest taka, że mój mąż nie ma na pomoc mi po prostu czasu. I choćby się skichał to go nie wytrzaśnie. Pracuje po 12 h w tyg. dziś się urwał z pracy i o 12 był w domu po to, żeby wsiąść na ciągnik i siano suszyć. No krowy muszą coś jeść zimą. Teraz klei smołą dach na budynku gospodarczym bo się leje z niego i tak cały czas coś. Opierdzielił mnie, że zamiatałam to podwórko, ale naprawdę nie mam sumienia jeszcze o to go prosić. Jutro po malowaniu poproszę tylko, żeby odkurzył i wsio. Brata mam takiego kochanego, że wiem, że po tym malowaniu pomyje mi tu wszystko, no ale on też pracuje od pon do sob i w sumie wypadałoby żeby nd spędzał z żoną i małym synkiem.
|
|
#1316 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41335471]Dzięki Kochane Dziewczynki
A tak w ogóle u nas 35+0 więc 36 tydzień![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Już coraz bliżej końca ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1317 |
|
Zadomowienie
|
Mam taką samą pościel jak Ty Tylko zamiast serduszek mam misia, ale te same paseczki I falbankę dałam nie na materac tylko pod materac na te szczebelki położyłam, dzięki czemu falbanka mi fajnie zastawia całą tą dziurę aż do szuflady ![]() Jeszcze się nie meldowałam, ale właśnie się melduję Sprzątający dzień dziś mam. I nadal jestem w dwupaku jakby któraś pytała Wypchnę ją stamtąd niebawem choćby nie wiem co
|
|
|
|
#1318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1319 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
musialam je schować :pMilenka!! ! wychodzić i to juz!
|
|
|
#1320 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-
Ja się żegnam z wami dzisija
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:41.

Chyba też pomyślę o takiej falbance 

, Tż z samego rana pojechał na uczelnie, więc ja zjadłam o 9 śniadanie, walnęłam się z powrotem do wyrka i do 11 byczyłam się i czytałam książkę
.
Twój dystans mnie rozwalał ale faktycznie chyba siłą woli powstrzymałaś poród
no to faktycznie lada dzień
po operacji. Tż wyjeżdża na 2tygodnie zaraz po porodzie
Chleba do tej pory oczywiście nie mam a na śniadanie zjadłam czekolade !
to ciekawe kto by to zrobil
Nie wiem co wam poradzić na to, bo mój TŻ ostatnio się stara bardzo...
tylko, ze je podają tylko do 3-4cm rozwarcia
) 

ale będzie maluchów :p

A tak w ogóle u nas 35+0 więc 36 tydzień