|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
Ja tego pojąć nie mogę że w dzisiejszych czasach ludzie wierzą w jakieś głupie przesądy Tym bardziej jeżeli ktoś jest wierzący to powinien wiedzieć że to grzech ciężki. Chociaż u mnie w rodzinie męża niestety wierzą w jakieś zaklinania, uroki itp. Jak usłyszałam opowieści od teściowej to myślałam że padne Siostra męża urodziła 3 miesiące temu, chłopczyk grzeczny, zdrowy. Ale oczywiście babka jej męża jakieś "uroki" nad tym dzieckiem odczyniała - dla mnie to niepojęte - a matka dziecka na to pozwoliła i nie widzi nic w tym złego Jak mi o tym opowiadała to ciężko mi było w to uwierzyć, jak można pozwolić by nad dzieckiem jakieś "czary" odprawiali....
|
|
#2972 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Usia - czerwone wstążeczki??? wosk nad główką dziecka??? nie po Bożemu?? o ludzie!! a niby XXI wiek mamy... oj taka kobieta to usłyszałaby ode mnie - nie rozumiem przesądów i zabobonów, a z Bogiem to one nie mają na prawdę nic wspólnego.
|
|
|
|
#2973 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2974 |
|
Zakorzenienie
|
Usia - ja rodziców mam super, na teściów też narzekać nie mogę, ale i tak nie odważyłabym się zamieszkać z żadnymi z nich, moja mama (choć bardzo chciałaby mnie mieć przy sobie) twierdzi, że młodzi muszą być na swoim, bo zawsze jest ta różnica pokoleń. Ja tęsknię za rodziną, ale za Polską jakoś nie bardzo, zresztą zawsze się śmiałam, że urodziłam się po to aby mieszkać za granicą
|
|
|
|
#2975 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- I co najważniejsze jesteśmy razem |
|
|
|
|
#2976 |
|
Zakorzenienie
|
Usia - ja na szczęście nie musiałam mieszkać osobno z tż-tem, w sumie nawet sobie tego nie wyobrażam. Poznaliśmy się już tutaj w IE, on już nawet myślał o powrocie do PL, ale tak nam się jakoś już tu zostało - 6-ty rok i na razie nie zbiera się na zmiany
|
|
|
|
#2977 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- Zmykam mały się budzi. Obiadek trzeba zrobić. I tak mogłam dzisiaj sobie popisać. Ostatnio poranki mam trochę lepsze ale wieczorami i w nocy umieram zgaga, mdłości i złe samopoczucie. Trzymajcie się cieplutko |
|
|
|
|
#2978 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2979 |
|
Zakorzenienie
|
Usia - ci ludzie tutaj (czy w UK to samo) są bardzo wyrozumiali i ich dziwi sam fakt (a wręcz podziwiają), że chciało ci się uczyć innego języka. Nie musi być idealnie, a podszkolisz się najlepiej przebywając z nimi. To zawsze będzie nasz drugi język, więc tym się nie przejmuj
![]() Ja zawsze uczyłam się niemieckiego, a potem życie nagle zmusiło mnie żeby nauczyć się ang, ale już będąc w obcym kraju. Sporo nerwów mnie to kosztowało, ale po 2 miesiącach zaczęłam mówić... ludzie nie wierzyli, że to ta sama ja
Edytowane przez Malgos_12 Czas edycji: 2013-06-15 o 16:40 |
|
|
|
#2980 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Też trzymam kciuki. Wydaje mi się, że przy obecnym rozmiarze dzieciątka milimetr to wcale nie tak mało...
|
#2981 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Nam pani doktor powiedziała że ciąża rośnie jakieś 2mm na dobę, więc tydzień to duuużo czasu
![]() ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- Ja właśnie zjadłam dopiero moje śniadanie. Najpierw ugotowałam sobie jajko, bo jeszcze na samą myśl mnie nie odrzuciło, ale po ugotowaniu nie mogłam nawet na nie patrzeć... potem przyszła mi ochota na zupkę chińską (z tego samego względu), ale tż szybko wybił mi z głowy, więc na szybko ugotowałam rosołek (niestety na kostce) z makaronem... ale przynajmniej troszkę zjadłam ... |
|
|
|
#2982 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
No mi się też nie udaje... Tyle że na ogół bardzo wcześnie się budzę (a i w nocy po parę razy) a jak coś pośpię w dzień, to później zasypiam... Mówiłam o tym lekarce, to kazała się nie stresować, ale to chyba raczej przez to, ze mam lekki sen i hałasy mnie budzą i też różne sny...
|
#2983 |
|
Zakorzenienie
|
Soleil Rouge - miałam pytać i zapomniałam... gdzie jesteście we Włoszech?
|
|
|
|
#2984 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dziś mam lepszy dzień, słoneczko wyszło
![]() Cytat:
żebty wyglądać jak misska musiałabym nieco urosnąćCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Perfuzja moja teściowa mówiąc do mnie formułuje zdania w sposób: "a jak się nasza dzidzia czuje?" generalnie czuję jak inkubator...moje samopoczucie jest totalnie nieistotne...---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ---------- Cytat:
|
|
#2985 | ||||
|
Rozeznanie
|
Wlasnie wpadliśmy na chwile do mieszkanka zeby sie szybko wykąpać i odpocząć
co za upał!! I jak mnie nogi bolą!! Cytat:
tak więc po prostu mały/a szybko rośnie Cytat:
wczesniej to mam wrażenie ze mojej mamie chodziło o to ze 'młodzi powinni mieszkać oddzielnie, ale w mieszkaniu/domu obok rodzicow!' ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2986 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no a że mąż przy mnie poczuł się dorosłym mężczyzną i nie pozwala się tak traktować, to stałam się wrogiem publicznym nr 1 bo przecież nastawiam synka przeciwko niej![]() Strasznie się tym przejmowałam przez pierwszy rok małżeństwa, bo wcześniej nie widziałam tego zagrożenia i myślałam, że się dogadamy, a teraz to mnie bawi, że mimo 3 lat naszego małżeństwa, mimo że spodziewamy się dziecka ona nadal próbuje stać się tą najważniejszą w życiu mojego męża, mówi do niego tak zdrobniale, że chyba już bardziej się nie da, martwi się, że nie założył czapeczki i co mnie za żona że mu pozwalam wyjść bez polarka oczywiście moje obiady to nie obiady i biedny synuś na pewno chodzi głodny![]() Obawiam się co będzie jak pojawi się dziecko, ale nie wiem czy ono może być ważniejsze dla niej niż mój mąż, więc trudno mi sobie wyobrazić czego mam się spodziewać.
|
|
#2987 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2988 |
|
Gang Iren
|
Ale mam dzis lenia.
Prawie nic nie zrobilam z tego co mialam,wiec czeka mnie pracowita niedziela. A teraz zmykam robic tosty,bo cora zamowila na kolacje
|
#2989 |
|
Zakorzenienie
|
Soleil Rouge - u mnie na szczęście nie było żadnych ukrytych myśli w tym, że młodzi powinni mieszkać osobno
zresztą rodzice tż-ta też tak na to patrzą
|
|
|
|
#2990 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Hej Mamusie
szukam odpowiedniego wątku ale nie ma wychodzi na to, ze będę lutowa mama.Patrzyłam na początek wątku ale tu same styczniowe mamusie jeszcze nie ma lutowych czy jeszcze czekają az maluszki podrosna? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2991 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mamy lutowe są na wątku, choć jeszcze nie na liście. Gosia, ja lenia mam codziennie, nie wyobrażam sobie przeprowadzki w ciąży, kiedy dosłownie nic mi się nie chce i ciągle bym spała. |
|
|
|
|
#2992 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
właśnie napisałam wiadomość pw , żeby mnie wciągnąć na listę
|
|
#2993 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Czuje się jakbyś o mojej teściowej pisała właśnie mi poszedł frytki zrobić :P
|
|
|
|
|
#2994 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Hej,dobrze trafilas Gratulacje Cytat:
|
|
#2995 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2996 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Tez myslalam,zeby sie wybrac z dzieciakami. Maly jeszcze nie byl,jestem ciekawa jakby zareagowal. Ale tez wlasnie boje sie infekcji. Gdzies slyszalam,ze dobrze tampon sobie wlozyc. A jak wy myslicie?
|
|
#2997 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój dr powiedział, że nie ma przeciwwskazań co do chodzenia na basen, tylko lepiej wybierać baseny ozonowane. a poza tym pochwalił za chęć aktywności w ciąży jeśli jest jakiekolwiek podejrzenie, że coś nie tak, gdy zaczyna lekko swędzieć czy cokolwiek trzeba użyć lactovaginal, iladian czy cokolwiek takiego z bakteriami.ja jestem mocno basenowa, wcześniej chodziłam 2-3 razy w tygodniu, teraz nie chodzę ale tylko ze względu na kontuzję tżta. w przyszłym tygodniu zamierzamy wrócić do treningów
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
|
#2999 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I mój dobry humor jest już pieśnią przeszłości... chyba najlepiej zrobię jak pójdę spać
|
|
#3000 |
|
Rozeznanie
|
O tamponie nie słyszałam. U nas na basenie są zajęcia specjalnie dla kobiet w ciąży, w płytkim basenie i zaczynam się nad tym poważnie zastanawiać. W końcu jeśli są zalecane dla ciężarówek, to chyba nie ma zagrożenia.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:50.

Czuje się jakbyś o mojej teściowej pisała