Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, cz.16! - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł części 17 Mam lipcowo- sierpniowych?
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.17 ! 0 0%
Lekki poród i po krzyku, mleko piję łyk po łyku- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! 6 9,38%
Ciężki poród, ból i krzyki, mamy mleczka pierwsze łyki- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! 1 1,56%
Rozpakowywanie rozpoczęte!-mamy lipcowo-sierpniowe 2013,cz.17! 9 14,06%
Wiele bólu, łez i wzruszeń wynagrodzi nam maluszek-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! 4 6,25%
Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! 16 25,00%
Pierwsze maluszki już przywitane, a jeszcze nie wszystkie torby spakowane!-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! 4 6,25%
Pierwsze maluszki oklaskujemy i w popłochu torby pakujemy-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! 13 20,31%
Nasze dzieciaczki chcą być czerwcowe,bierze już nawet mamy lipcowe!-Mamy VII-VIII 2013, cz.17! 6 9,38%
Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!-Mamusie VII-VIII 2013 cz.17! 5 7,81%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-15, 18:36   #1351
skylie
Wtajemniczenie

Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,

Cytat:
Napisane przez Charlize89 Pokaż wiadomość
Mam dzisiaj doła. Smutno mi. Równo rok temu byłam na łyżeczkowaniu w szpitalu. Był to mój najgorszy dzień w życiu. To już rok zleciał a mnie to dalej boli.

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 18:37   #1352
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,

Cytat:
Mam dzisiaj doła. Smutno mi. Równo rok temu byłam na łyżeczkowaniu w szpitalu. Był to mój najgorszy dzień w życiu. To już rok zleciał a mnie to dalej boli.
trzymaj sie Kochana !!
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 18:41   #1353
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
jadę dziewczynki na wieś, nie mogę zostawić tż samego tym bardziej że w tym tyg mało czasu ze sobą spędziliśmy, czeka mnie ciężka podróż - 100km w jedną stronę mam nadzieję, że tym razem bez przygód będzie

wracam jutro, pa pa

a te moje łowy to po lewej body, środek śpiochy, a po prawej rampers (chyba) i ogrodniczki wszystko rozpinane w kroku
jedź ostrożnie

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
Ja się trochę załamałam cenami z mojego szpitala:

- położna do porodu- 800 zł/ lekarz 1400zł
- zzo 250-300 zł
- poród rodzinny- 150-200 zł
- doba w sali 2 osobowej- 140 zł (3 doby), każda następna 70 zł

a położną do porodu i swojego lekarza koniecznie chcesz mieć?

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
Już odkręcił kolega przyjeżdża ale nie nocuje u nas. Jesteśmy tylko umówieni na lody jak przyjedzie a ja będę miała ochotę. Jeśli do tego czasu nie urodzę przez Tżta

Sorki, że Wam tak truję ale po prostu mnie ostatnio rozwala ten mój Tż
No to tyle dobrze.....
Nie trujesz

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
dzis caly czas na nogach mam jakiegos latawca w tylku chyba.prxyszlam sie wykompav tylko bo przeciez 3razy dziennie w taki upal to malo..:-/ pozatym myjcie sie dziewczyny hahahahah bo nie znacie..wiecie
Ja od wczoraj sobie myślę ciągle 'golcie kapy dziewczyny, bo nie znacie...' myślę sobie, że w końcu będę musiała częściej o siebie zadbać..na razie pilnuję by nogi były gładkie.. na więcej mnie nie stać może od kolejnej wizyty u gina zacznę kapy pilnować

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny u mnie jakis taki strasznie meczacy dzien. Ta pogoda mnie dobija.. Bylismy z psem na wystawie u nas w Krk i uwaga uwaga po raz kolejny pies zdobył wszystkie nagrody co mógł w ogóle nudne się to już robi, że każdą wystawę rozwala po kolei i strasznie wysoko stawia poprzeczkę Bezikowi w kwestii osiągnięć
Strasznie się zmordowałam tam bo upadł okropny, potem wrócilismy i padłam jak mucha i spałam 2h, a wieczorem wpadają do nas znajomi więc trzeba chociaż coś ogarnąć w domu żeby syfu nie było
A co wygrywa na wystawach?

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41336988]a moje cudne dziecko znalazło w ogródku przed chwilą dojrzałą truskawkę, pokroiło na 3 kawałki i mi jeden przyniosło mój słodziak [/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
A mój TŻ dziś ma chyba efekt "wicia gniazda" od rana sprząta cały dzień, wysprzątał pięknie i zrobił porządek nawet w takich szafkach kuchennych, w których planowałam ogarnąć ale nie zdążyłam, a teraz nie jestem na siłach, szafki pięknie wysprzątane na błysk, porządek zrobił również z sypkim jedzieniem typu makarony, kasze, mąki itp, wszystko przejrzał pod względem terminu przydatności, poukładał, później pościerał kurze w całym mieszkaniu, odkurzył i wymył pięknie podłogi. On to wszystko zrobił sam z siebie, ja nawet słowa nie mówiłam, a on sam wpadł na pomysł takich porządków. Muszę go znów pochwalić i sama mu już pobiję klaski za to że jest taki kochany i wspaniały.

Jeśli chodzi o nasze plany związane z porodem to zdecydowaliśmy, że zadzwonimy jeszcze do gina prowadzącego kiedy ma dyżur w szpitalu (a najprawdopodobniej ma w czwartek 20stego czerwca) i wtedy już się zamelduję na położnictwie, to będzie 38t 2dni, więc jak mnie przyjmą to będę jeszcze tydzień leżeć na patologii, zrobią wszystkie badania i jak zaproponują CC to od razu będę chętna, co by za długo nie leżeć, a mam nadzieję, że Tymuś już urośnie do 3kg do tego czasu i przyjdzie na świat cały i zdrowy. Już mam stres związany z tym, że czeka mnie pobyt w szpitalu i boję się powikłań po CC, tym bardziej że ja nadal nie wróciłam do sprawności, wciąz mam okropne zawroty głowy, bóle głowy się zdarzają, na oczy słabo widzę i słaba jestem strasznie, tak że boję się już jak to będzie, osłabiona po CC jeszcze z moimi dolegliwościami i jak ja dam radę zająć się Tymusiem. Mam nadzieję, że część tych moich dolegliwości jest wzmocniona ciążą i po rozwiązaniu trochę miną te zawroty i bóle głowy i będzie lepiej.

Zmykam szykować jedzenie, może zajrzę jeszcze później
Miłego popołudnia i wieczora
Masz takiego wspaniałego męża, że nie musisz przejmować się ewentualną niesprawnością po cc.. Już on zadba o Was

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 18:42   #1354
misiaczka555
Wtajemniczenie

Byłam dzis na ryneczku, kupiłam 2 kg pysznych truskawek. Miałam ochotę tez na czeresnie ale 29/kg to dla mnie za dużo czy one jeszcze stanieja? Kiedy kończy sie sezon?

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 18:50   #1355
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
to zrozumiałe, że wciąż pamiętasz.. Twoja malutka wszystko Ci niedługo wynagrodzi

---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ----------

Upiekłam ciacho..bardzo ładnie wyrosło.. mam nadzieję, że się w środku dopiekło..żałuję tylko, że więcej truskawek i rabarbaru nie dałam..będę wiedziała na przyszłość, żeby nie żałować
A teraz wrzuciłam chlebek, tak wyrósł, że mi się bochenki połączyły..mąż mówi, że wyglądają jak bliźniaczki syjamskie połączone głowami

Stary 2013-06-15, 19:08   #1356
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Już tłumaczę, bo widzę że zamieszania narobiła. Jest to szpital prywatny, ale który ma podpisaną umowę z NFZ. Wszystkie rzeczy które wymieniłam są extrasami nie refundowanymi przez Państwo. Jednakże przy takich cenach, zdecyduję się na ZZO i może tż przy porodzie, ale resztę daruję sobie.
Gdzie taki szpital?

Kolacyjka: kanapka z resztką kaszanki. Mój mąż gdzieś kupił kaszankę i większość zjadł sam bo wie, że mi ostatnio nie podchodziła, ale spróbowałam i no masakrycznie pyszna! Szkoda, że tak późno się skapnęłam i tylko na pół kanapki mi starczyło
Teraz poprawię sobie humor winogronem!
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 19:18   #1357
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, c

Hej. Nie nadrabiam, ale melduje się z mieszkania łóżko prawie skrecone, łazienka do połowy umyta, drzwi pomyte, okna mama kończy i chyba dziś za dużo już nie zrobimy... Zakupy nam sporo czasu zajęły... ale super jest! a łóżko na styk, nawet jedną listwe przypodlogowa musieliśmy obcinac :-P

Sciski!

ps. Nikt nie rodzi?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 19:18   #1358
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
Jak bedzie czas czemu nie, ale ja wiem, ze on pójdzie nawet jak go nie bedzie chyba ze powiem nie!

no to będziesz musiała częściej mówić nie!

ja z moim długo walczyłam, żeby po pracy priorytetem był syn, a nie sto innych spraw... a i tak czasem się zapomina
jednak w pewnym momencie sam zauważył że syn nie chce z nim przebywać, nic mu nie opowiada, do mnie ze wszystkim przychodzi... przykro mu się zaczęło robić po prostu... no to musieliśmy parokrotnie przeprowadzić poważną rozmowę w której się dowiedział, że sam na to dłuuugo pracował ... i jeszcze wiele innych rzeczy
czasami kubeł zimnej wody się przydaje...

musicie jasno stawiać sprawę i o wszystkim co nie pasuje od razu mówić, bo oni sami rzadko się domyślą i sami z siebie zmienią ...
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 19:38   #1359
sarna405
Zadomowienie

moi chłopcy właśnie wspólnie wymyli klatke schodowa
ja juz nie mam sił mys schodów ciezko mi się schylac a dziś była moja kolej
ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie
pragnie."
sarna405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 19:45   #1360
mela1234
Zakorzenienie

Jak patrzę na mojego męża to aż mi żal. Je w biegu. Teraz ma kupę roboty, ale zimą już tyle nie ma i mnie często wkurza bo śpi długo. Zobaczymy co to będzie jak będzie młodsza córa.
Stary 2013-06-15, 19:50   #1361
Ewusia709
Zadomowienie

Uzupełniłam moje wyprawkowe zakupy

Zamówiłam torbę do wózka, jeszcze 2 prześcieradełka, dodatkowe 2 okrycia kąpielowe dla Tymusia, dodatkowy ochraniacz do łóżeczka i folie przeciwdeszczowe do wózeczka Wszystko udało się zakupić od hurtowni w częstochowie, więc odbiór będziemy mieć osobisty i za przesyłkę nie muszę płacić.

Jeszcze czekają mnie zakupy apteczne i pampersowo - chusteczkowe

Moja Słodka Fabryka => www.slodkafabryka.blox.pl
Ewusia709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 20:14   #1362
iwona335
Zakorzenienie

dziekuje dziewczyny za wsparcie- nawet nie wiecie jak mi jest lżej jak Wam o tym moge powiedziec, no bo komu innemu?

Teso pisz jak najwiecej jak to było u Was bo ja juz widze, ze u nas może byc podobna sytuacja. I mam wielkie zaciecie na po 1. karmienie piersią po 2. właczanie Tzta w wszystkie czynnosci pielegnacyjno-zabawowe od samego początku- bez zmiłuj sie. po3. odnowic wszytkie kontakty ze znajomymi zeby mieć gdzie wyjsc bez dziecka nawet, zeby Tzt sam mógł sie wykazac.

no i z tego wynika, ze jeszcze musze zainwestowac jednak w laktator żeby nie spotykac sie ze znajomymi z zegarkiem w ręku

Juz mi emocje opadły, poplakalam sie, Tzt troche sobie przemyslal i powiedział, ze tez nie wie co nas czeka- wiec miejmy nadzieje, ze to światełko w tunelu, no kurczaki przecież ja go kocham i musimy sie jakos dogadac

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

Cytat:

Zamówiłam torbę do wózka, jeszcze 2 prześcieradełka, dodatkowe 2 okrycia kąpielowe dla Tymusia, dodatkowy ochraniacz do łóżeczka i folie przeciwdeszczowe do wózeczka Wszystko udało się zakupić od hurtowni w częstochowie, więc odbiór będziemy mieć osobisty i za przesyłkę nie muszę płacić.

wspaniale czytac o Waszych przygotowaniach na przyjscie Tymusia, i piekny pokoik- śliczna komoda, bardzo mi sie podoba jak to dobrze znać termin pojawienia sie maleństwa, taki wielki plus cc - też bym chciała wiedziec ze tego i tego dnia o tej godzinie pojawi sie moja Zuzia

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ----------

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Jak patrzę na mojego męża to aż mi żal. Je w biegu. Teraz ma kupę roboty, ale zimą już tyle nie ma i mnie często wkurza bo śpi długo. Zobaczymy co to będzie jak będzie młodsza córa.
zacznij sie martwic jak przyjdzie zima na zapas to wiesz...
swoja droga czasami zaluje że moj Tzt nie jest takim pracusiem jak inni
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 20:20   #1363
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość

a położną do porodu i swojego lekarza koniecznie chcesz mieć?
Zastanawiałam się nad położną, ale przy takich cenach dam sobie spokój

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Byłam dzis na ryneczku, kupiłam 2 kg pysznych truskawek. Miałam ochotę tez na czeresnie ale 29/kg to dla mnie za dużo czy one jeszcze stanieja? Kiedy kończy sie sezon?
U nas czereśnie po 14 zł

Cytat:
Gdzie taki szpital?
W zacnym mieście Krakowie

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41337971]
no to będziesz musiała częściej mówić nie!

ja z moim długo walczyłam, żeby po pracy priorytetem był syn, a nie sto innych spraw... a i tak czasem się zapomina
jednak w pewnym momencie sam zauważył że syn nie chce z nim przebywać, nic mu nie opowiada, do mnie ze wszystkim przychodzi... przykro mu się zaczęło robić po prostu... no to musieliśmy parokrotnie przeprowadzić poważną rozmowę w której się dowiedział, że sam na to dłuuugo pracował ... i jeszcze wiele innych rzeczy
czasami kubeł zimnej wody się przydaje...

musicie jasno stawiać sprawę i o wszystkim co nie pasuje od razu mówić, bo oni sami rzadko się domyślą i sami z siebie zmienią ...
[/QUOTE]

U nas było to samo. Ale od jakiegoś czasu to się zmieniło i mnie to cieszy

Moje dziecko jest obżartuchem- wystarczy że coś zjem i 1 min później mam disco w brzuchu

WOJTUŚ
Stary 2013-06-15, 20:24   #1364
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Zastanawiałam się nad położną, ale przy takich cenach dam sobie spokój

U nas czereśnie po 14 zł

W zacnym mieście Krakowie

U nas było to samo. Ale od jakiegoś czasu to się zmieniło i mnie to cieszy

Moje dziecko jest obżartuchem- wystarczy że coś zjem i 1 min później mam disco w brzuchu
moje dziecko po jedzeniu śpi, ale przychodzi godzina 13 a nie zjem obiadu to mi daje nieźle popalic- głodna jest wtedy
Stary 2013-06-15, 20:27   #1365
magolina
Wtajemniczenie

U mnie to znów jest tak z Tż że często muszę go prosić, żeby sobie odpoczął, bo czasami jest tak, że wróci o 16 z pracy, zje (albo i nie!!!!) obiad i bierze się za robotę w domu....jak robił kominek w salonie to potrafił do 22 pracować, a przecież po 5 wstaje do pracy. Jak już tak było parę dni pod rząd, to krzyczałam na niego i kazałam odpocząć

We wszystkim stara się mnie wyręczyć, no może tylko nic nie robi jeżeli chodzi o zakupy wyprawkowe dla Adasia ale za to remontuje mu pokoik więc mu wybaczam

Cytat:
Takie rzeczy niestety bolą bardzo długo, niekiedy całe życie

Cytat:
Już tłumaczę, bo widzę że zamieszania narobiła. Jest to szpital prywatny, ale który ma podpisaną umowę z NFZ. Wszystkie rzeczy które wymieniłam są extrasami nie refundowanymi przez Państwo. Jednakże przy takich cenach, zdecyduję się na ZZO i może tż przy porodzie, ale resztę daruję sobie.
Nie zapłaciłabym 1400 zł za lekarza

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Hej. Nie nadrabiam, ale melduje się z mieszkania łóżko prawie skrecone, łazienka do połowy umyta, drzwi pomyte, okna mama kończy i chyba dziś za dużo już nie zrobimy... Zakupy nam sporo czasu zajęły... ale super jest! a łóżko na styk, nawet jedną listwe przypodlogowa musieliśmy obcinac :-P

Iwona Tż Twój się boi jak większość facetów, ale myślę, że z czasem wszystko sie ułoży. Nie wie co go czeka, a niewiedza zawsze napędza człowieka największym strachem. Moj Tż wczoraj mówił do Adasia żeby sobie do grudnia u mamusi w brzuszku posiedział, bo tatuś się boi, że nie da sobie rady
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 20:31   #1366
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
U mnie to znów jest tak z Tż że często muszę go prosić, żeby sobie odpoczął, bo czasami jest tak, że wróci o 16 z pracy, zje (albo i nie!!!!) obiad i bierze się za robotę w domu....jak robił kominek w salonie to potrafił do 22 pracować, a przecież po 5 wstaje do pracy. Jak już tak było parę dni pod rząd, to krzyczałam na niego i kazałam odpocząć

We wszystkim stara się mnie wyręczyć, no może tylko nic nie robi jeżeli chodzi o zakupy wyprawkowe dla Adasia ale za to remontuje mu pokoik więc mu wybaczam

Takie rzeczy niestety bolą bardzo długo, niekiedy całe życie

Nie zapłaciłabym 1400 zł za lekarza

Iwona Tż Twój się boi jak większość facetów, ale myślę, że z czasem wszystko sie ułoży. Nie wie co go czeka, a niewiedza zawsze napędza człowieka największym strachem. Moj Tż wczoraj mówił do Adasia żeby sobie do grudnia u mamusi w brzuszku posiedział, bo tatuś się boi, że nie da sobie rady
u mnie dzisiaj Tzt mowil ze nie mam juz mu mowic ze urodze ok 23-28 czerwiec bo on urlop ma dopiero od 1 lipca, i ostatni tydzien czerwca ma na druga zmiane- a wtedy nie ma szans zeby mógl sie z kimś zamienic, moze faktycznie te spiecia są zwiazane ze zmiana- bedziemy mieć skok rozwojowy
Stary 2013-06-15, 20:41   #1367
kubus puchatek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez jakierka;41334790

Pamietam, ze mamy podobne terminy z zakonczeniem pracy, :kciuki: aby i Tobie czas minal jak najszybciej. Ty za 2tygodnie juz rozpoczynasz macierzynski? Ja zaczynam dopiero od 01.08, wiec na 2 tygodnie przed planowanym porodem, a do tego czasu wykorzystuje swoj normalny urlop, dzieki temu dluzej zostane z Edziem po porodzie :)
Udanego imprezowania :roza:
[/QUOTE
Tak,idę na macierzyński,a zaległy urlop wezmę po,to będzie jakoś po nowym roku,bo chcę się podzielić macierzyńskim z Tż-tem,więc mam czas,aby wykorzystać urlop do końca marca. Czy wzięłabym urlop teraz czy po macierzyńskim to na jedno wychodzi w moim przypadku. Namieszałam,mam nadzieję,że zrozumiesz o co mi chodzi Pierwsza imprezka udana teraz szykuję się na drugą dziękuję mam nadzieję,że też spędzasz sobotę miło

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
wrzucam foty łupów
super łupy

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41335471]Dzięki Kochane Dziewczynki A tak w ogóle u nas 35+0 więc 36 tydzień

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
i trzymam kciuki za Was!

Cytat:

za zakupy
kubus puchatek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 20:59   #1368
Oliath
Zakorzenienie

Skylie ale ceny
Iwonka i Ghia - bez paniki dziewuszki, czesto zdarza sie ze PO narodzinach dziecka dopiero hierarchia wartosci partnerow ustala sie we wlasciwy sposob - i nagle silka czy komputer schodza na dalszy plan, bo w domu jest malenki-najwiekszy-priorytet
Mela, az mi zal meza Twojego moj tak pracowal przed i po narodzinach Lali, normalnie od 5 rano do 23, glownie po to, zebysmy dostali kredyt na mieszkanie, mieli czym oplacic zaliczke i notariusza... wyrabial drugie tyle albo i wiecej nadgodzin niz pracowal na etacie... mam nadzieje, ze Was z czasem moze choc na dochodzacego pomocnika bedzie luzikiem stac, kochana a maz troszke odpocznie wtedy
Ewusia, moj slubny podobnie dzien spedzil do Twojego - szafki kuchenne, szafa w przedpokoju, szafa na buty, szafa z narzedziami, odkurzanie, piwnica... wczoraj psa wytrymowal i wykapal... nie poznaje slubnego
Czarowniczka, dziekuje za wyreke w odpowiedzi nt. lakieru
Z tym ze ja sugerowalabym VIDARON, bo tanszy i wg mnie nawet lepszy jakosciowo od Domaluxa
Neni i Mela, tak poniewczasie sobie uswiadomilam, ze faktycznie po pierwszym rzucie okiem na foty moj post wyglada, jakbym urodzila
Fiazo za zdobycze

DONOSZE UPRZEJMIE, ZE PROCZ WYPRASOWANIA PARU CIUCHOW, UMYCIA NACZYN, WYKAPANIA LALI ORAZ UPIECZENIA CIASTA NIC DZIS NIE ROBILAM I LEZALAM SOBIE
Kubulek

Edytowane przez Oliath
Czas edycji: 2013-06-15 o 21:00
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 21:03   #1369
magdalennne
Wtajemniczenie

Wymordowałam się, ale porządki zrobione
Na działeczce TŻ rąbał patyki, a ja je ładnie chowałam do worka Cały czas tylko było, żebym się nie przemęczała i jak tylko będę zmęczona, to mam siąść. Kochany ten mój TŻ (Czasami)

A teraz przykręca z moim tatą numerki na domu i będziemy odpoczywać przy grillu

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny u mnie jakis taki strasznie meczacy dzien. Ta pogoda mnie dobija.. Bylismy z psem na wystawie u nas w Krk i uwaga uwaga po raz kolejny pies zdobył wszystkie nagrody co mógł w ogóle nudne się to już robi, że każdą wystawę rozwala po kolei i strasznie wysoko stawia poprzeczkę Bezikowi w kwestii osiągnięć
Strasznie się zmordowałam tam bo upadł okropny, potem wrócilismy i padłam jak mucha i spałam 2h, a wieczorem wpadają do nas znajomi więc trzeba chociaż coś ogarnąć w domu żeby syfu nie było
Gratulacje dla pieska
A ty się nie przemęczaj przypadkiem!

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41336988]a moje cudne dziecko znalazło w ogródku przed chwilą dojrzałą truskawkę, pokroiło na 3 kawałki i mi jeden przyniosło mój słodziak [/QUOTE]

Straszny słodziak ten twój synio

Cytat:
A mój TŻ dziś ma chyba efekt "wicia gniazda" od rana sprząta cały dzień, wysprzątał pięknie i zrobił porządek nawet w takich szafkach kuchennych, w których planowałam ogarnąć ale nie zdążyłam, a teraz nie jestem na siłach, szafki pięknie wysprzątane na błysk, porządek zrobił również z sypkim jedzieniem typu makarony, kasze, mąki itp, wszystko przejrzał pod względem terminu przydatności, poukładał, później pościerał kurze w całym mieszkaniu, odkurzył i wymył pięknie podłogi. On to wszystko zrobił sam z siebie, ja nawet słowa nie mówiłam, a on sam wpadł na pomysł takich porządków. Muszę go znów pochwalić i sama mu już pobiję klaski za to że jest taki kochany i wspaniały.

Jeśli chodzi o nasze plany związane z porodem to zdecydowaliśmy, że zadzwonimy jeszcze do gina prowadzącego kiedy ma dyżur w szpitalu (a najprawdopodobniej ma w czwartek 20stego czerwca) i wtedy już się zamelduję na położnictwie, to będzie 38t 2dni, więc jak mnie przyjmą to będę jeszcze tydzień leżeć na patologii, zrobią wszystkie badania i jak zaproponują CC to od razu będę chętna, co by za długo nie leżeć, a mam nadzieję, że Tymuś już urośnie do 3kg do tego czasu i przyjdzie na świat cały i zdrowy. Już mam stres związany z tym, że czeka mnie pobyt w szpitalu i boję się powikłań po CC, tym bardziej że ja nadal nie wróciłam do sprawności, wciąz mam okropne zawroty głowy, bóle głowy się zdarzają, na oczy słabo widzę i słaba jestem strasznie, tak że boję się już jak to będzie, osłabiona po CC jeszcze z moimi dolegliwościami i jak ja dam radę zająć się Tymusiem. Mam nadzieję, że część tych moich dolegliwości jest wzmocniona ciążą i po rozwiązaniu trochę miną te zawroty i bóle głowy i będzie lepiej.
Fajnie, że twój TŻ tak się angażuje. dla niego. A ty na pewno poczujesz się lepiej po porodzie. Tymuś doda ci sił, zobaczysz

Cytat:
Jedyne co mogę zrobić to przytulić mocno

Cytat:
A za pobyt musisz płacić te 140zł?
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 21:03   #1370
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Skylie ale ceny
Iwonka i Ghia - bez paniki dziewuszki, czesto zdarza sie ze PO narodzinach dziecka dopiero hierarchia wartosci partnerow ustala sie we wlasciwy sposob - i nagle silka czy komputer schodza na dalszy plan, bo w domu jest malenki-najwiekszy-priorytet
Mela, az mi zal meza Twojego moj tak pracowal przed i po narodzinach Lali, normalnie od 5 rano do 23, glownie po to, zebysmy dostali kredyt na mieszkanie, mieli czym oplacic zaliczke i notariusza... wyrabial drugie tyle albo i wiecej nadgodzin niz pracowal na etacie... mam nadzieje, ze Was z czasem moze choc na dochodzacego pomocnika bedzie luzikiem stac, kochana a maz troszke odpocznie wtedy
Ewusia, moj slubny podobnie dzien spedzil do Twojego - szafki kuchenne, szafa w przedpokoju, szafa na buty, szafa z narzedziami, odkurzanie, piwnica... wczoraj psa wytrymowal i wykapal... nie poznaje slubnego
Czarowniczka, dziekuje za wyreke w odpowiedzi nt. lakieru
Z tym ze ja sugerowalabym VIDARON, bo tanszy i wg mnie nawet lepszy jakosciowo od Domaluxa
Neni i Mela, tak poniewczasie sobie uswiadomilam, ze faktycznie po pierwszym rzucie okiem na foty moj post wyglada, jakbym urodzila
Fiazo za zdobycze

DONOSZE UPRZEJMIE, ZE PROCZ WYPRASOWANIA PARU CIUCHOW, UMYCIA NACZYN, WYKAPANIA LALI ORAZ UPIECZENIA CIASTA NIC DZIS NIE ROBILAM I LEZALAM SOBIE
no wreszcie zrobiłąs tyle ile trzeba i juz wiekszosc z nas przestanie Ci grozić no a jutro niedziela a w neidziele wiesz co robic? - NIC!! leżeć z nogami w górze- w Twoim przypadku to nawet konieczne
Stary 2013-06-15, 21:06   #1371
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
dla tej Pani

Czy to jeszcze jest możliwe, że moje dziecko znowu się obróciło? Znacznie więcej ruchów czuję w dolnej części brzucha i obawiam się, że ma tam znowu swoje kopytka
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 21:08   #1372
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
dla tej Pani

Czy to jeszcze jest możliwe, że moje dziecko znowu się obróciło? Znacznie więcej ruchów czuję w dolnej części brzucha i obawiam się, że ma tam znowu swoje kopytka
rozrabiaka Ci sie szykuje nie martw sie na zapas- ja np nie wiem juz gdzie ma nózki a gdzie wypina tyleczek, wczesniej myslalam ze wiem doskonale ale na ostatnim usg sie przekonałam, ze jednak nic nie wiem
Stary 2013-06-15, 21:20   #1373
misiaczka555
Wtajemniczenie

No niech mi jeszcze raz pani Diabetolog zabroni truskawek moje dziecko je uwielbia moze pól dnia siedzieć cicho a jak tylko zjem truskawek tańce radości odprawia

kto chce sie pośmiać niech czyta
Teściowa nam dzis powiedziała że ona na początku sierpnia wyjeżdża w góry i żebyśmy zamieszkali w tym czasie u niej zeby opiekować sie jej ciocia z Alzheimerem
Uświadomiłam jej ze w tym czasie moge zacząć rodzic albo w ogóle juz być po....a ona na to, ze przecież ona potrzebuje naszej pomocy
Mamy z TZ taka polewe teraz ze głowa mala

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 21:28   #1374
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Kochanie sęk w tym, że dziś było nawet dwóch pomocników. Jeden od rana przetrząsał siano, a drugi po południu przyszedł pomagać mężowi dach smarować. Bez nich nie dałby rady. I co? Prawie 21:30 a mąż jeszcze robi... A ja jak księżna czekam aż przyjdzie i łóżko pościeli bo nie chcę się siłować.
Wpadłam na pomysł, żeby do kasy którą ma Małgosia dołożyć trochę i kupić jej basen. Ona jest jak najbardziej za. Mąż też i nawet myśli jak tu się wyrwać jutro (mimo latania przy sianie i mojego brata malującego kuchnię) do Leroy merlin i kupić ten basen co by jutro nalać wodę, żeby się grzała. W końcu takie upały zapowiadają to czemu nie. Ja też bym miała dobrze bo przynajmniej mała nie ciągnęła by mnie co chwila do sąsiadów bo tam trampolina, zjeżdżalnia i jeszcze dziś coś wspomnieli o basenie. Nie wiem czy duży czy mały, no ale ta już podchwyciła temat. W zeszłym roku od maja do końca sierpnia właściwie mieszkałyśmy i mojego taty (od męża się wyprowadziłam na poważnie) i tam jest taki basen 3mx70 cm i super się w nim bawiła. Tyle, że do taty to ja mam 20 km i nie będę codziennie tam jeździła. A jak się urodzi dziecko to tym bardziej. A tak Małgoś by się kąpała, a ja bym mogła sobie na leżaczku leżeć i ją pilnować. No zobaczymy jak to rozwiążemy.
Stary 2013-06-15, 21:28   #1375
Charlize89
Rozeznanie

Cytat:
No niech mi jeszcze raz pani Diabetolog zabroni truskawek moje dziecko je uwielbia moze pól dnia siedzieć cicho a jak tylko zjem truskawek tańce radości odprawia

Teściowa nam dzis powiedziała że ona na początku sierpnia wyjeżdża w góry i żebyśmy zamieszkali w tym czasie u niej zeby opiekować sie jej ciocia z Alzheimerem
Uświadomiłam jej ze w tym czasie moge zacząć rodzic albo w ogóle juz być po....a ona na to, ze przecież ona potrzebuje naszej pomocy
Ma kobieta pomysł. Brawa dla teściowej za bystrość umysłu
15.06.2012 Straciliśmy Naszego Aniołka (14tc)
30.07.2013 Narodziny Anulki
Charlize89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 21:40   #1376
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:

Wiesz, to nawet nie jest śmieszne, to przerażające.. aż mi szczena o podłogę lutnęła

Stary 2013-06-15, 21:42   #1377
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:
A za pobyt musisz płacić te 140zł?
Nie, nie muszę

Cytat:
dla tej Pani
Może łapkami Ci gmera

Cytat:
Nie ma to jak brak fantazji

Cytat:
Kochanie sęk w tym, że dziś było nawet dwóch pomocników. Jeden od rana przetrząsał siano, a drugi po południu przyszedł pomagać mężowi dach smarować. Bez nich nie dałby rady. I co? Prawie 21:30 a mąż jeszcze robi... A ja jak księżna czekam aż przyjdzie i łóżko pościeli bo nie chcę się siłować.
Wpadłam na pomysł, żeby do kasy którą ma Małgosia dołożyć trochę i kupić jej basen. Ona jest jak najbardziej za. Mąż też i nawet myśli jak tu się wyrwać jutro (mimo latania przy sianie i mojego brata malującego kuchnię) do Leroy merlin i kupić ten basen co by jutro nalać wodę, żeby się grzała. W końcu takie upały zapowiadają to czemu nie. Ja też bym miała dobrze bo przynajmniej mała nie ciągnęła by mnie co chwila do sąsiadów bo tam trampolina, zjeżdżalnia i jeszcze dziś coś wspomnieli o basenie. Nie wiem czy duży czy mały, no ale ta już podchwyciła temat. W zeszłym roku od maja do końca sierpnia właściwie mieszkałyśmy i mojego taty (od męża się wyprowadziłam na poważnie) i tam jest taki basen 3mx70 cm i super się w nim bawiła. Tyle, że do taty to ja mam 20 km i nie będę codziennie tam jeździła. A jak się urodzi dziecko to tym bardziej. A tak Małgoś by się kąpała, a ja bym mogła sobie na leżaczku leżeć i ją pilnować. No zobaczymy jak to rozwiążemy.
Jeśli mogę coś zasugerować to nie za mały i nie za duży

WOJTUŚ
Stary 2013-06-15, 21:44   #1378
dzoan
Zakorzenienie

Zrobiliśmy sobie z mężem spacerek.. chcieliśmy zajrzeć do sklepu, który jak się okazało nie istnieje na podanej w internecie ulicy Niby nie było daleko, ale im zaczęliśmy wracać już mnie bolały stopy, łydki i kręgosłup..Siedzę od pół godz i nadal nogi obolałe..Czas na relaksacyjny prysznic

W drodze powrotnej zjedliśmy lody z polewą karmelową z McD

Stary 2013-06-15, 21:46   #1379
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Jakbym o mojej teściowej czytała. Nie wiem jak twoja, ale moja by się dalej upierała przy swoim!

Cytat:
Jeśli mogę coś zasugerować to nie za mały i nie za duży
Znalazłam taki 360x76 i wydaje mi się akuratni. Ten u taty to taki stary ponad 20-letni, jeszcze ja się w nim kąpałam i starczał nam na długo

Hurra mąż w domu! Choć jeszcze coś mówi o myciu auta
Stary 2013-06-15, 21:55   #1380
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
mysle, ze basen to świetna sprawa, byle nie za duzo wody przy dzieciach- bo z dziecmi to nigdy nic nie wiadomo
ja ma dosyc duzy basen który stał tylko jeden raz dwa lata temu (prezent urodiznowo-zareczynowy ), troche za duzy jest bo wody tez trzeba sporo do niego wlać a swojej studni nie mamy, no i te chlorki itd to też swoje kosztuje a tak bym sie popluskala

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Cytat:

cóż za wyczucie i poczucie humoru
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości