|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł części 17 Mam lipcowo- sierpniowych? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.17 ! |
|
0 | 0% |
| Lekki poród i po krzyku, mleko piję łyk po łyku- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
6 | 9,38% |
| Ciężki poród, ból i krzyki, mamy mleczka pierwsze łyki- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
1 | 1,56% |
| Rozpakowywanie rozpoczęte!-mamy lipcowo-sierpniowe 2013,cz.17! |
|
9 | 14,06% |
| Wiele bólu, łez i wzruszeń wynagrodzi nam maluszek-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! |
|
4 | 6,25% |
| Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! |
|
16 | 25,00% |
| Pierwsze maluszki już przywitane, a jeszcze nie wszystkie torby spakowane!-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! |
|
4 | 6,25% |
| Pierwsze maluszki oklaskujemy i w popłochu torby pakujemy-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! |
|
13 | 20,31% |
| Nasze dzieciaczki chcą być czerwcowe,bierze już nawet mamy lipcowe!-Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
6 | 9,38% |
| Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!-Mamusie VII-VIII 2013 cz.17! |
|
5 | 7,81% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,
Cytat:
|
|
#1352 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,
|
|
|
|
#1353 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a położną do porodu i swojego lekarza koniecznie chcesz mieć? Cytat:
Nie trujesz Cytat:
może od kolejnej wizyty u gina zacznę kapy pilnować Cytat:
![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41336988]a moje cudne dziecko znalazło w ogródku przed chwilą dojrzałą truskawkę, pokroiło na 3 kawałki i mi jeden przyniosło Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1354 |
|
Wtajemniczenie
|
Byłam dzis na ryneczku, kupiłam 2 kg pysznych truskawek. Miałam ochotę tez na czeresnie ale 29/kg to dla mnie za dużo
|
|
#1355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ---------- Upiekłam ciacho..bardzo ładnie wyrosło.. mam nadzieję, że się w środku dopiekło..żałuję tylko, że więcej truskawek i rabarbaru nie dałam..będę wiedziała na przyszłość, żeby nie żałować A teraz wrzuciłam chlebek, tak wyrósł, że mi się bochenki połączyły..mąż mówi, że wyglądają jak bliźniaczki syjamskie połączone głowami |
|
|
|
|
#1356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kolacyjka: kanapka z resztką kaszanki. Mój mąż gdzieś kupił kaszankę i większość zjadł sam bo wie, że mi ostatnio nie podchodziła, ale spróbowałam i no masakrycznie pyszna! Szkoda, że tak późno się skapnęłam i tylko na pół kanapki mi starczyło ![]() Teraz poprawię sobie humor winogronem!
|
|
#1357 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, c
Hej. Nie nadrabiam, ale melduje się z mieszkania
łóżko prawie skrecone, łazienka do połowy umyta, drzwi pomyte, okna mama kończy i chyba dziś za dużo już nie zrobimy... Zakupy nam sporo czasu zajęły... ale super jest! a łóżko na styk, nawet jedną listwe przypodlogowa musieliśmy obcinac :-PSciski! ps. Nikt nie rodzi? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1358 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
no to będziesz musiała częściej mówić nie! ja z moim długo walczyłam, żeby po pracy priorytetem był syn, a nie sto innych spraw... a i tak czasem się zapomina ![]() jednak w pewnym momencie sam zauważył że syn nie chce z nim przebywać, nic mu nie opowiada, do mnie ze wszystkim przychodzi... przykro mu się zaczęło robić po prostu... no to musieliśmy parokrotnie przeprowadzić poważną rozmowę w której się dowiedział, że sam na to dłuuugo pracował ... i jeszcze wiele innych rzeczy ![]() czasami kubeł zimnej wody się przydaje... musicie jasno stawiać sprawę i o wszystkim co nie pasuje od razu mówić, bo oni sami rzadko się domyślą i sami z siebie zmienią ... |
|
|
|
|
#1359 |
|
Zadomowienie
|
moi chłopcy właśnie wspólnie wymyli klatke schodowa
ja juz nie mam sił mys schodów ciezko mi się schylac a dziś była moja kolej
|
#1360 |
|
Zakorzenienie
|
Jak patrzę na mojego męża to aż mi żal. Je w biegu. Teraz ma kupę roboty, ale zimą już tyle nie ma i mnie często wkurza bo śpi długo. Zobaczymy co to będzie jak będzie młodsza córa.
|
#1361 |
|
Zadomowienie
|
Uzupełniłam moje wyprawkowe zakupy
Zamówiłam torbę do wózka, jeszcze 2 prześcieradełka, dodatkowe 2 okrycia kąpielowe dla Tymusia, dodatkowy ochraniacz do łóżeczka i folie przeciwdeszczowe do wózeczka Wszystko udało się zakupić od hurtowni w częstochowie, więc odbiór będziemy mieć osobisty i za przesyłkę nie muszę płacić. ![]() Jeszcze czekają mnie zakupy apteczne i pampersowo - chusteczkowe
|
|
#1362 | ||
|
Zakorzenienie
|
dziekuje dziewczyny za wsparcie- nawet nie wiecie jak mi jest lżej jak Wam o tym moge powiedziec, no bo komu innemu?
Teso pisz jak najwiecej jak to było u Was bo ja juz widze, ze u nas może byc podobna sytuacja. I mam wielkie zaciecie na po 1. karmienie piersią po 2. właczanie Tzta w wszystkie czynnosci pielegnacyjno-zabawowe od samego początku- bez zmiłuj sie. po3. odnowic wszytkie kontakty ze znajomymi zeby mieć gdzie wyjsc bez dziecka nawet, zeby Tzt sam mógł sie wykazac. no i z tego wynika, ze jeszcze musze zainwestowac jednak w laktator żeby nie spotykac sie ze znajomymi z zegarkiem w ręku Juz mi emocje opadły, poplakalam sie, Tzt troche sobie przemyslal i powiedział, ze tez nie wie co nas czeka- wiec miejmy nadzieje, ze to światełko w tunelu, no kurczaki przecież ja go kocham i musimy sie jakos dogadac ![]() ---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- Cytat:
swoja droga czasami zaluje że moj Tzt nie jest takim pracusiem jak inni |
||
|
|
|
#1363 | |
|
Wtajemniczenie
|
Zastanawiałam się nad położną, ale przy takich cenach dam sobie spokój
Cytat:
W zacnym mieście Krakowie ![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41337971] no to będziesz musiała częściej mówić nie! ja z moim długo walczyłam, żeby po pracy priorytetem był syn, a nie sto innych spraw... a i tak czasem się zapomina ![]() jednak w pewnym momencie sam zauważył że syn nie chce z nim przebywać, nic mu nie opowiada, do mnie ze wszystkim przychodzi... przykro mu się zaczęło robić po prostu... no to musieliśmy parokrotnie przeprowadzić poważną rozmowę w której się dowiedział, że sam na to dłuuugo pracował ... i jeszcze wiele innych rzeczy ![]() czasami kubeł zimnej wody się przydaje... musicie jasno stawiać sprawę i o wszystkim co nie pasuje od razu mówić, bo oni sami rzadko się domyślą i sami z siebie zmienią ... U nas było to samo. Ale od jakiegoś czasu to się zmieniło i mnie to cieszy Moje dziecko jest obżartuchem- wystarczy że coś zjem i 1 min później mam disco w brzuchu
|
|
#1364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1365 | |||
|
Wtajemniczenie
|
U mnie to znów jest tak z Tż że często muszę go prosić, żeby sobie odpoczął, bo czasami jest tak, że wróci o 16 z pracy, zje (albo i nie!!!!) obiad i bierze się za robotę w domu....jak robił kominek w salonie to potrafił do 22 pracować, a przecież po 5 wstaje do pracy. Jak już tak było parę dni pod rząd, to krzyczałam na niego i kazałam odpocząć
![]() We wszystkim stara się mnie wyręczyć, no może tylko nic nie robi jeżeli chodzi o zakupy wyprawkowe dla Adasia ale za to remontuje mu pokoik więc mu wybaczam![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Iwona Tż Twój się boi jak większość facetów, ale myślę, że z czasem wszystko sie ułoży. Nie wie co go czeka, a niewiedza zawsze napędza człowieka największym strachem. Moj Tż wczoraj mówił do Adasia żeby sobie do grudnia u mamusi w brzuszku posiedział, bo tatuś się boi, że nie da sobie rady |
|||
|
|
|
#1366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1367 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i trzymam kciuki za Was!Cytat:
za zakupy
|
||
|
|
|
#1368 |
|
Zakorzenienie
|
Skylie
ale ceny ![]() Iwonka i Ghia - bez paniki dziewuszki, czesto zdarza sie ze PO narodzinach dziecka dopiero hierarchia wartosci partnerow ustala sie we wlasciwy sposob - i nagle silka czy komputer schodza na dalszy plan, bo w domu jest malenki-najwiekszy-priorytet ![]() Mela, az mi zal meza Twojego moj tak pracowal przed i po narodzinach Lali, normalnie od 5 rano do 23, glownie po to, zebysmy dostali kredyt na mieszkanie, mieli czym oplacic zaliczke i notariusza... wyrabial drugie tyle albo i wiecej nadgodzin niz pracowal na etacie... mam nadzieje, ze Was z czasem moze choc na dochodzacego pomocnika bedzie luzikiem stac, kochana a maz troszke odpocznie wtedy Ewusia, moj slubny podobnie dzien spedzil do Twojego - szafki kuchenne, szafa w przedpokoju, szafa na buty, szafa z narzedziami, odkurzanie, piwnica... wczoraj psa wytrymowal i wykapal... nie poznaje slubnego Czarowniczka, dziekuje za wyreke w odpowiedzi nt. lakieru Z tym ze ja sugerowalabym VIDARON, bo tanszy i wg mnie nawet lepszy jakosciowo od Domaluxa ![]() Neni i Mela, tak poniewczasie sobie uswiadomilam, ze faktycznie po pierwszym rzucie okiem na foty moj post wyglada, jakbym urodzila Fiazo za zdobycze ![]() DONOSZE UPRZEJMIE, ZE PROCZ WYPRASOWANIA PARU CIUCHOW, UMYCIA NACZYN, WYKAPANIA LALI ORAZ UPIECZENIA CIASTA NIC DZIS NIE ROBILAM I LEZALAM SOBIE
Iza Diablicja Lilo Kubulek Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2013-06-15 o 21:00 |
|
|
|
#1369 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Wymordowałam się, ale porządki zrobione
Na działeczce TŻ rąbał patyki, a ja je ładnie chowałam do worka Cały czas tylko było, żebym się nie przemęczała i jak tylko będę zmęczona, to mam siąść. Kochany ten mój TŻA teraz przykręca z moim tatą numerki na domu i będziemy odpoczywać przy grillu ![]() Cytat:
![]() A ty się nie przemęczaj przypadkiem! [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41336988]a moje cudne dziecko znalazło w ogródku przed chwilą dojrzałą truskawkę, pokroiło na 3 kawałki i mi jeden przyniosło Straszny słodziak ten twój synio Cytat:
dla niego. A ty na pewno poczujesz się lepiej po porodzie. Tymuś doda ci sił, zobaczysz![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- NIC!! leżeć z nogami w górze- w Twoim przypadku to nawet konieczne |
|
|
|
|
#1371 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla tej PaniCzy to jeszcze jest możliwe, że moje dziecko znowu się obróciło? Znacznie więcej ruchów czuję w dolnej części brzucha i obawiam się, że ma tam znowu swoje kopytka
|
|
#1372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie martw sie na zapas- ja np nie wiem juz gdzie ma nózki a gdzie wypina tyleczek, wczesniej myslalam ze wiem doskonale ale na ostatnim usg sie przekonałam, ze jednak nic nie wiem
|
|
|
|
|
#1373 |
|
Wtajemniczenie
|
No niech mi jeszcze raz pani Diabetolog zabroni truskawek
moje dziecko je uwielbiakto chce sie pośmiać niech czyta ![]() Teściowa nam dzis powiedziała że ona na początku sierpnia wyjeżdża w góry i żebyśmy zamieszkali w tym czasie u niej zeby opiekować sie jej ciocia z Alzheimerem Uświadomiłam jej ze w tym czasie moge zacząć rodzic albo w ogóle juz być po....a ona na to, ze przecież ona potrzebuje naszej pomocy ![]() Mamy z TZ taka polewe teraz ze głowa mala
|
|
#1374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wpadłam na pomysł, żeby do kasy którą ma Małgosia dołożyć trochę i kupić jej basen. Ona jest jak najbardziej za. Mąż też i nawet myśli jak tu się wyrwać jutro (mimo latania przy sianie i mojego brata malującego kuchnię) do Leroy merlin i kupić ten basen co by jutro nalać wodę, żeby się grzała. W końcu takie upały zapowiadają to czemu nie. Ja też bym miała dobrze bo przynajmniej mała nie ciągnęła by mnie co chwila do sąsiadów bo tam trampolina, zjeżdżalnia i jeszcze dziś coś wspomnieli o basenie. Nie wiem czy duży czy mały, no ale ta już podchwyciła temat. W zeszłym roku od maja do końca sierpnia właściwie mieszkałyśmy i mojego taty (od męża się wyprowadziłam na poważnie) i tam jest taki basen 3mx70 cm i super się w nim bawiła. Tyle, że do taty to ja mam 20 km i nie będę codziennie tam jeździła. A jak się urodzi dziecko to tym bardziej. A tak Małgoś by się kąpała, a ja bym mogła sobie na leżaczku leżeć i ją pilnować. No zobaczymy jak to rozwiążemy.
|
|
#1375 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1377 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Nie, nie muszę
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1378 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobiliśmy sobie z mężem spacerek.. chcieliśmy zajrzeć do sklepu, który jak się okazało nie istnieje na podanej w internecie ulicy
W drodze powrotnej zjedliśmy lody z polewą karmelową z McD
|
|
|
|
#1379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znalazłam taki 360x76 i wydaje mi się akuratni. Ten u taty to taki stary ponad 20-letni, jeszcze ja się w nim kąpałam i starczał nam na długo ![]() Hurra mąż w domu!
|
|
#1380 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja ma dosyc duzy basen który stał tylko jeden raz dwa lata temu (prezent urodiznowo-zareczynowy ), troche za duzy jest bo wody tez trzeba sporo do niego wlać a swojej studni nie mamy, no i te chlorki itd to też swoje kosztuje a tak bym sie popluskala---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:12.

może od kolejnej wizyty u gina zacznę kapy pilnować 

za to że jest taki kochany i wspaniały.

A tak w ogóle u nas 35+0 więc 36 tydzień
ale ceny 
- NIC!! leżeć z nogami w górze- w Twoim przypadku to nawet konieczne