Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, cz.16! - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł części 17 Mam lipcowo- sierpniowych?
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.17 ! 0 0%
Lekki poród i po krzyku, mleko piję łyk po łyku- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! 6 9,38%
Ciężki poród, ból i krzyki, mamy mleczka pierwsze łyki- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! 1 1,56%
Rozpakowywanie rozpoczęte!-mamy lipcowo-sierpniowe 2013,cz.17! 9 14,06%
Wiele bólu, łez i wzruszeń wynagrodzi nam maluszek-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! 4 6,25%
Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! 16 25,00%
Pierwsze maluszki już przywitane, a jeszcze nie wszystkie torby spakowane!-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! 4 6,25%
Pierwsze maluszki oklaskujemy i w popłochu torby pakujemy-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! 13 20,31%
Nasze dzieciaczki chcą być czerwcowe,bierze już nawet mamy lipcowe!-Mamy VII-VIII 2013, cz.17! 6 9,38%
Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!-Mamusie VII-VIII 2013 cz.17! 5 7,81%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-15, 15:49   #1321
Anulka_p
Zakorzenienie

Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
Normalnie wymiękam. Słowo daje ktoś mi zaczarował Tż do niego naprawdę nie dociera że za 10 dni Antek się rodzi. właśnie mi oznajmił że zaprosił naszego przyjaciela do nas na przyszły weekend bo jest turniej w kosza i sobie obejrzą i kolega sobie pojedzie w poniedziałek. Zatkało mnie ale ze stoickim spokojem zapytałam czy przypadkiem o czymś ważnym nie zapomniał w poniedziałek za tydzień. A mianowicie o tym, że o 10 rano mam się stawić w szpitalu ! i raczej nie bede się komfortowo czuła szykujac się do szpitala ogarniajac toalete wokół siebie mając obcego faceta w domu mimo, iż jest dla mnie jak brat! Poza tym ostatnie dni przed porodem mogę mieć ochotę na trochę prywatności i spokoju a nie na gości! Ja nie wiem czy to już ja przesadzam czy Tztowi na mózg pada?
Nie przesadzasz, to TŻ przesadził i to GRUUUUBO!

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41335471]Dzięki Kochane Dziewczynki A tak w ogóle u nas 35+0 więc 36 tydzień
[/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Kochane! Rok temu rozpakowała się pierwsza z nas, teraz Wasza kolej... Jak to zleciało...
Życzę Wam dobrego podejścia, wspaniałej końcówki ciąży, mało bolesnego porodu, wspaniałych chwil z maluszkiem i wielu sił na te nieprzespane noce () Trzymam za Was mocno kciuki!

Perse

Mamusia lipcowa 2012
Dziękujemy bardzo
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 15:50   #1322
fiazo
Zakorzenienie

Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,

jadę dziewczynki na wieś, nie mogę zostawić tż samego tym bardziej że w tym tyg mało czasu ze sobą spędziliśmy, czeka mnie ciężka podróż - 100km w jedną stronę mam nadzieję, że tym razem bez przygód będzie

wracam jutro, pa pa

a te moje łowy to po lewej body, środek śpiochy, a po prawej rampers (chyba) i ogrodniczki wszystko rozpinane w kroku

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 15:57   #1323
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:
Normalnie wymiękam. Słowo daje ktoś mi zaczarował Tż do niego naprawdę nie dociera że za 10 dni Antek się rodzi. właśnie mi oznajmił że zaprosił naszego przyjaciela do nas na przyszły weekend bo jest turniej w kosza i sobie obejrzą i kolega sobie pojedzie w poniedziałek. Zatkało mnie ale ze stoickim spokojem zapytałam czy przypadkiem o czymś ważnym nie zapomniał w poniedziałek za tydzień. A mianowicie o tym, że o 10 rano mam się stawić w szpitalu ! i raczej nie bede się komfortowo czuła szykujac się do szpitala ogarniajac toalete wokół siebie mając obcego faceta w domu mimo, iż jest dla mnie jak brat! Poza tym ostatnie dni przed porodem mogę mieć ochotę na trochę prywatności i spokoju a nie na gości! Ja nie wiem czy to już ja przesadzam czy Tztowi na mózg pada?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Pacnij go po głowie!

Cytat:
Kochane! Rok temu rozpakowała się pierwsza z nas, teraz Wasza kolej... Jak to zleciało...
Życzę Wam dobrego podejścia, wspaniałej końcówki ciąży, mało bolesnego porodu, wspaniałych chwil z maluszkiem i wielu sił na te nieprzespane noce () Trzymam za Was mocno kciuki!

Perse

Mamusia lipcowa 2012
Dziękujemy

Perse-

Ja się trochę załamałam cenami z mojego szpitala:

- położna do porodu- 800 zł/ lekarz 1400zł
- zzo 250-300 zł
- poród rodzinny- 150-200 zł
- doba w sali 2 osobowej- 140 zł (3 doby), każda następna 70 zł

WOJTUŚ

Edytowane przez skylie
Czas edycji: 2013-06-15 o 15:58
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 15:59   #1324
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
No powiem ci, że popłynął ten twój TŻ. Aczkolwiek wiem, że jak się dłuższy czas nie pracuje to się dni i daty zacierają! Ja tam mam przynajmniej.

A ty to chcesz urodzić dzisiaj, że te dywany szorujesz?

Jak czytam, że wasi mężowie to i tamto (jednak) robią, że macie pokoiki gotowe to mi trochę przykro. Ale prawda jest taka, że mój mąż nie ma na pomoc mi po prostu czasu. I choćby się skichał to go nie wytrzaśnie. Pracuje po 12 h w tyg. dziś się urwał z pracy i o 12 był w domu po to, żeby wsiąść na ciągnik i siano suszyć. No krowy muszą coś jeść zimą. Teraz klei smołą dach na budynku gospodarczym bo się leje z niego i tak cały czas coś. Opierdzielił mnie, że zamiatałam to podwórko, ale naprawdę nie mam sumienia jeszcze o to go prosić. Jutro po malowaniu poproszę tylko, żeby odkurzył i wsio. Brata mam takiego kochanego, że wiem, że po tym malowaniu pomyje mi tu wszystko, no ale on też pracuje od pon do sob i w sumie wypadałoby żeby nd spędzał z żoną i małym synkiem.
moge rodzić choćby dzisiaj, juz tu i teraz
dwa miesiace sie o to prosilam, wiec sie wkurzylam i sama zrobilam
gdybym wiedziała, ze moj TZt tak cieżko pracuje zawodowo nie miałabym tylu oczekiwań wobec niego, ale wiem ze ma siedzaca prace, moze sobie czesto kilka godzin robic co chce przed kompem, bo swoja robote zrobi w 2-3h, czesto ja mu organizuje coś zwiazanego z ruchem bo jest miśkiem i mu to jest potrzebne no ale jemu sie nigdy nic nie chce, bo jest zmeczony. Odkad jestem w ciazy nei bylismy na zadnym spacerze razem, a na lody zabrał mnie AŻ raz, po badaniu połówkowym.

Kurcze ja pracuje i fizycznie i psychicznie w pracy dom mialam zawsze ogarniety, do tego rok temu (yy dwa skonczylam studia i z motorkiem w D jakos sobie radzilam, a on ma problem z ruszeniem tylka, żeby poodkurzac dywan
ja wiem, ze narzekam, ale chyba mi hormony do tego wszystkeigo szaleją nieźle
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 16:04   #1325
magolina
Wtajemniczenie

Mama mi przytargała jakims cudem przetrwałe po tym zalaniu ogródka poziomki jejciu dziewczyny jakie pyszneeeee, tylko że mało

Perse już coraz bliżej.

Cytat:
zdecydowanie nie Ty przesadzasz tylko Tż padło na mózg

Iwona Twojemu Tżtowi też widzę baty by sie porządne przydały

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
wrzucam foty łupów

Cytat:
jadę dziewczynki na wieś, nie mogę zostawić tż samego tym bardziej że w tym tyg mało czasu ze sobą spędziliśmy, czeka mnie ciężka podróż - 100km w jedną stronę mam nadzieję, że tym razem bez przygód będzie

wracam jutro, pa pa
Bezpiecznej podróży bez niespodzianek

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
- zzo 250-300 zł
ale że jak to lekarz tyle kasy???? można sobie lekarza wykupić na poród jak położną czy jak??
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 16:05   #1326
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia
Odp: Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Oni w większosci chyba maja jakieś zaćmienia umysłu przypomnialo mu sie o tej ważnej sprawie czy nie dotarlo???
u mnie juz dzisiaj bańka pękła, powiedziałam mu ze jest leserem i zamiast pomyslec co przygotowac czy co zrboic dla dziecka to on mysli tylko o swojej skrzynce (czyt. komputer) w której grzebie juz od paru tygodni- on to uwielbia bo ze starego robi nowe, a jak podączył jakies głosniki do tego to mnei szlak trafil!! do tego jeszcze jego brat go nakreca do takich gadzetów (ale brat to ani ułożonego zwiazku, kątem u rodziców, i bez pracy- świetlana przyszłość). Podumał 15 minut i zebrał sie do castoramyi jeszcze sie dziwil czemu z nim nie jade a ja po czyszczeniu dywanów chodze jak kaczka, tak mnei pachwiny bola
Chyba po prostu zabrakło mu wyobraźni. Teraz skręca komodę więc nie będę tego zaczynać, ale wieczorem z nim na poważnie porozmawiam. Twój Tż ma swoje skrzyneczki jak mój sport. Mój jeszcze gdzieś w międzyczasie rzucił że jak się już Antoś urodzi to chciałby sobie lepiej treningi rozplanować bo ostatnio to chaotycznie ćwiczył Powiedziałam mu że jak się urodzi Antoś to ma odsprzedać kartę na siłownie bez dyskusji. Koniec z treningami bo po pracy bedzie mi potrzebny w domu przy dziecku i do innych obowiązków i o treningach 4-5 razy w tygodniu po 2-3 h może zapomnieć. Jeżeli ktoś będzie chodził na siłownie po urodzeniu Antka to bede to ja żeby wyglądać jak człowiek ! Zmarszczył się trochę i dobrze może coś zacznie docierać do tej łepetyny. Zupełnie go nie poznaję. Czy on na siłę próbuje udawać że nasze życie się nie wywróci do góry nogami? Twojemu Tżtowi tak jak mojemu trzeba chyba dużymi literami napisać na czole POBUDKA!! Ja też brałam się i honorowo robiłam coś za Tzta ale to nic nie dawało wiec teraz jak mi nerwy puszczaja to po prostu żądam natychmiast tego i tego. Tylko najgorsze, że mój Tż taki nigdy nie był teraz mu coś wali na dekiel

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość

jak tego nie odkręci, to chyba naprawdę zastanowiłabym się nad urwaniem mu głowy

coraz bezpieczniej
Już odkręcił kolega przyjeżdża ale nie nocuje u nas. Jesteśmy tylko umówieni na lody jak przyjedzie a ja będę miała ochotę. Jeśli do tego czasu nie urodzę przez Tżta

Sorki, że Wam tak truję ale po prostu mnie ostatnio rozwala ten mój Tż

Stary 2013-06-15, 16:10   #1327
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Ale u ciebie to jest całkiem inna sytuacja, nie siedzi w domu przed telewizorem i nie pierdzi w stołek
świetnie to ujelas
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 16:13   #1328
Anulka_p
Zakorzenienie

Wracam do ogarniania domku. Mam nadzieję, że szybko się wyrobię i zalegnę jeszcze z godzinkę na leżaczku w ogrodzie. Pa
Stary 2013-06-15, 16:20   #1329
jakierka
Zadomowienie

Dot.: Odp: Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-

Cytat:
Chyba po prostu zabrakło mu wyobraźni. Teraz skręca komodę więc nie będę tego zaczynać, ale wieczorem z nim na poważnie porozmawiam. Twój Tż ma swoje skrzyneczki jak mój sport. Mój jeszcze gdzieś w międzyczasie rzucił że jak się już Antoś urodzi to chciałby sobie lepiej treningi rozplanować bo ostatnio to chaotycznie ćwiczył Powiedziałam mu że jak się urodzi Antoś to ma odsprzedać kartę na siłownie bez dyskusji. Koniec z treningami bo po pracy bedzie mi potrzebny w domu przy dziecku i do innych obowiązków i o treningach 4-5 razy w tygodniu po 2-3 h może zapomnieć. Jeżeli ktoś będzie chodził na siłownie po urodzeniu Antka to bede to ja żeby wyglądać jak człowiek ! Zmarszczył się trochę i dobrze może coś zacznie docierać do tej łepetyny. Zupełnie go nie poznaję. Czy on na siłę próbuje udawać że nasze życie się nie wywróci do góry nogami? Twojemu Tżtowi tak jak mojemu trzeba chyba dużymi literami napisać na czole POBUDKA!! Ja też brałam się i honorowo robiłam coś za Tzta ale to nic nie dawało wiec teraz jak mi nerwy puszczaja to po prostu żądam natychmiast tego i tego. Tylko najgorsze, że mój Tż taki nigdy nie był teraz mu coś wali na dekiel

A ja jestem zdziwiona, ze tak kategorycznie podeszlas do sprawy. Rozumiem Twoja frustracje zwiazana z brakiem zrozumienia czy pomocy ze strony TZ, ale o ile dobrze rozumiem sport jest jego pasja. Pisze o tym tylko dlatego, ze moj TZ tez cwiczy i to uwielbia i ja sama nie wyobrazam sobie mu tego zabronic. On oczywiscie wie, ze Edziu bedzie priorytetem i ze bedzie mi potrzebna pomoc przy opiece nad dzieckiem i raczej postara sie poukladac wszystko tak aby znalezc czas takze i na swoja pasje. Ja ze swojej strony nie bylabym w stanie mu zabronic rozwijac jego pasji, tak samo jak nie chcialabym aby ktos tak postepowal ze mna
Stary 2013-06-15, 16:27   #1330
d0tkaaa
Zakorzenienie

Haha dobrze ze do mojego dotarlo lepiej pozno ..chyba te "10"dni na niego zadzialaly.haha

dzis caly czas na nogach mam jakiegos latawca w tylku chyba.prxyszlam sie wykompav tylko bo przeciez 3razy dziennie w taki upal to malo..:-/ pozatym myjcie sie dziewczyny hahahahah bo nie znacie..wiecie

zaraz do ikei i do factory moze sobie kupie jakies klapeczki i recznik dla malej i moze lampke zobaczy sie

sliczne macie pokoiki i kaciki dla dzieciaczkow

---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ----------

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
A ja jestem zdziwiona, ze tak kategorycznie podeszlas do sprawy. Rozumiem Twoja frustracje zwiazana z brakiem zrozumienia czy pomocy ze strony TZ, ale o ile dobrze rozumiem sport jest jego pasja. Pisze o tym tylko dlatego, ze moj TZ tez cwiczy i to uwielbia i ja sama nie wyobrazam sobie mu tego zabronic. On oczywiscie wie, ze Edziu bedzie priorytetem i ze bedzie mi potrzebna pomoc przy opiece nad dzieckiem i raczej postara sie poukladac wszystko tak aby znalezc czas takze i na swoja pasje. Ja ze swojej strony nie bylabym w stanie mu zabronic rozwijac jego pasji, tak samo jak nie chcialabym aby ktos tak postepowal ze mna
Tez jestem tego dania,moj tez uwirlbia cwiczyc zalezy mu i nie wyobrazam sibie zeby mu to zabronic ..wirm ze rozni sa ludzie itp ale wiem ze bedzie czas zeby i on pocwiczyl i na to zebym ja sie wybrala na fitnes i zeby zostal z mala.Wogole nie rozumiem podejscia ze ktos z czegos rezygnuje tylko dlatego bo ma dziecko(wiadomo nieraz trzeba zalezy to od tego co kto robi itp i nie odnosze sie do tego akurat przypadku)ale wlasnie tz mama mowi caly czas ze "lez m lez bo jak bedzie dziecko to juz nie polezysz"co to wogole xa gadanir ze facet po pracy na budowie itp wieczorem nie moze polezec...niewiem.

chwale sie tez ze tz za jakis czas (mniej wiecej rok )chcemy kupic drugie auto kombi jakies zeby wszystko spakoeac itp narazie jedno eystarczy..fajnie doceniam to:-*

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 16:47   #1331
Charlize89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
no i zapomnialam dodac, ze zawsze w takich sytuacjach slysze ze jestem niegoscinna i wogole. A ja jestem goscinna, ale jak wiem z wyprzedzeniem, ze ma ktos byc, bo wtedy i salatka jest i cos na cieplo i jakos tak sie czuje jak pani domu, a nie kurnia on mi mowi, zaraz tamci sa, a w domu pol czerstwego chleba i zadnej wedliny nawet na kanapki. Malo tego jakbym wiedziala, ze to sie skonczy na jednej flaszce i do domu to spoks - ale nie.....
Kochana, ile razy ja to już słyszałam. Mój TŻ też tak ma, najpierw kogoś zaprosi, powie mi po czasie, za bardzo się napije, potem ja zostaje sama z bajzlem, a jak mu powiem co o tym myslę to słyszę "To już nikt nie może nas odwiedzić. Ciągle źle. U mnie w domu zawsze było pełno gości a tu strach kogoś zaprosić"

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Poszlabym sie przejść ale lazic za bardzo nie mogę to sobie chociaż otworzylam okno w drugim pokoju, zalegam na kanapie i słucham śpiewu ptaków.
Dwa dni temu nie mogłam spać i od 2 w nocy do 6 rano słuchałam śpiewu ptaków. TŻ oczywiście chrapał w najlepsze. A ja byłam rano nieprzytomna.

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
W zalaczniku Lala - pierwsze foty z kamery (sorki za kiepska jakosc, rece sie trzesly tatusiowi ) :
Śliczne zdjęcia małej Lali. Zakochałam się w niej.
15.06.2012 Straciliśmy Naszego Aniołka (14tc)
30.07.2013 Narodziny Anulki
Charlize89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 17:06   #1332
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie

Cytat:
Pacnij go po głowie!

Dziękujemy

Perse-

- zzo 250-300 zł
Zartujesz z tymi cenami

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
Może i faktycznie kategorycznie podchodzę do tematu i też nigdy nie chciałam Tżtowi odbierać pasji, ale z tego co napisałaś o swoim Tzcie zauważyłam zasadniczą różnicę Twój zdaje sobie sprawę z priorytetów a mój zachowuje się tak jakby sobie zupełnie nie zdawał sprawy z tego co się zbliża. Do tej pory to znosiłam czasem musiałam potrząsnąć nim jak przesadzał, ale do tej pory byliśmy we dwójkę wiec mógł iść na siłownie potem jeszcze na trening w kosza a wieczorem iść pobiegać Wiem też że czasem tracił umiar w tym. Widzę też że teraz również bedzie kombinował na siłę zeby isc na trening czy siłkę czy pobiegać kosztem obowiązków. Największą pasją jest kosz wiec na to niech sobie idzie od czasu do czasu, pobiegać też może jak faktycznie bedzie chwila, ale do tego jeszcze siłownia to już za dużo. Poza tym ja oprocz Antosia i pracy cały czas mam aplikację i zblizajacy sie egzamin koncowy więc niestety z siłowni bedzie musiał już zrezygnować. Trudno życie to nie jest bajka.

Stary 2013-06-15, 17:08   #1333
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
Jak czytam, że wasi mężowie to i tamto (jednak) robią, że macie pokoiki gotowe to mi trochę przykro. Ale prawda jest taka, że mój mąż nie ma na pomoc mi po prostu czasu. I choćby się skichał to go nie wytrzaśnie. Pracuje po 12 h w tyg. dziś się urwał z pracy i o 12 był w domu po to, żeby wsiąść na ciągnik i siano suszyć. No krowy muszą coś jeść zimą. Teraz klei smołą dach na budynku gospodarczym bo się leje z niego i tak cały czas coś. Opierdzielił mnie, że zamiatałam to podwórko, ale naprawdę nie mam sumienia jeszcze o to go prosić. Jutro po malowaniu poproszę tylko, żeby odkurzył i wsio. Brata mam takiego kochanego, że wiem, że po tym malowaniu pomyje mi tu wszystko, no ale on też pracuje od pon do sob i w sumie wypadałoby żeby nd spędzał z żoną i małym synkiem.
Mela, ale on coś robi cały dzień, więc to jest inna sytuacja. Mnie też do szału doprowadzało jak TŻ cały dzień przed kompem przesiedział i nie znalazł czasu, żeby ubrania do szafy schować... A jak mój tata coś chciał, to leciał jak na wybawienie. Mam nadzieję, że ogarnięcie mu pozostanie po porodzie też...

Cytat:

a te moje łowy to po lewej body, środek śpiochy, a po prawej rampers (chyba) i ogrodniczki wszystko rozpinane w kroku
Jedźcie ostrożnie
A łowy bardzo udane

Cytat:

- zzo 250-300 zł
Ale, że musisz to zapłacić? W publicznym szpitalu?
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 17:17   #1334
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kayka11 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny! Witam się weekendowo,ale pracowicie.Już mieszkanko ogarnięte,pranie wyprasowane,kałapołuch mój wyspacerowany i trzeba jechać na jakieś zakupy.A taką miałam nadzieje,że mąż zjedzie wczoraj i choć tą jedną rzecz za mnie załatwi,a okazuje się ,że zjedzie dziś wieczorem i prawdopodobnie już jutro znów w trase Ciężkie życie żony kierowcy ciężarówki....Ale cóż zrobić.Tylko mi czasem tak źle być ciągle samej!
Ostatnio wogóle mi jakoś tak smutno...Piasałam wam o koleżance ,która urodziła córeczke z rozszczepem wargi i podniebienia.....Niestety okazało się że z malutką jest bardzo nie dobrze....Z wyników krwi wynika że ma Zespół Pataua .Mam taką nadzieje,że jednak to nie prawda,koleżanka pokazała mi filmik z nią mimo rozszczepu jest taka śliczna i taka maleńka...Nawet teraz jak o tym pisze chce mi się płakać.
Dobrze,że nasz wątek jest taki szczęśiwy i napewno każda z nas urodzi zdrowe pulchniutkie dzieciaczki! Miłego weekendowania!!!
Kayka mocno trzymam kciuki żeby diagnoza lekarzy odnosnie dzidzi Twojej koleżanki to nie była prawda!!

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Dotka, ale macie super! Mi gin nie mowil nic o spodziewanej dacie, ani jaka szyjka krotka - tylko ze krociutka i mieciutka... wiec nic nie wiem a tak bym chciala, moze by mi to pomoglo nastawic sie na porod...
Moj maz wczoraj po tym, jak Lilo pajacowala mu pod reka (wrazenie teraz jest takie, jakby byla tuz tuz bliziutko pod sama skora :LOVE mowi do mnie: - A CHODZ, KOCHANIE, DZISIAJ URODZIMY...
Sie naogladal zdjec malenkiej Lali tuz po narodzinach i go wzielo
W zalaczniku Lala - pierwsze foty z kamery (sorki za kiepska jakosc, rece sie trzesly tatusiowi
Ale słodzizna, o ja Cieeeee!
Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
Jesteśmy już po 2 śniadanku i udało mi się cyknąć telefonem kilka fotek pokoiku Tymusia, mam nadzieję, że macie ochotę pooglądać. Dziś odpoczywam po wczorajszych przygodach, więc planuję cały dzień paradować w piżamce i się nie ogarnywać, dlatego moich zdjęć brzuszka dziś nie zrobię, ale może jutro będę na siłach i zamieszczę aktualny apartament Tymusia

Fotki pokoiku w załączeniu - to jest mały pokoik 9metrów kwadratowych więc ciężko uchwycić cały na raz, dlatego są osobne zdjęcia jednej strony i drugiej strony osobno.
Piękny pokoik macie dla Tymusia, nic tylko pogratulować!

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Aaaaa i muszę się pochwalić, bo się bardzo cieszę - TŻ wynegocjował cenę 2500 zł za szafę do pokoju Małego Szafa nie byle jaka, bo 2,5 m na 2,5 m + 60 cm schowka u góry. Mieliśmy odłożone 3400 na nią, bo tyle wołali w Komandorze, a tu taka niespodzianka
W poniedziałek przyjeżdża firma na pomiar do domu

No i teraz już się żegnam.
Amen.
Super!! Kasa zostanie w kieszeni i na pewno będzie dużo milej spożytkowana

Cytat:
wróciłam, wszystkie wpisy w indeksie otrzymałam i zdany mam wakacje
co ja teraz w weekendy będę robić
patrzę parę stron naprodukowałyście... idę nadrabiać
wielkie!

Cytat:
Dzień dobry

Przeleciałam Was

Od rana ogarniam chatke, ze złości na Tzta zrobilam prawie wsyzstko to co On powinien zrobic (tzn to co wiedział ze ma zrobic) ale ja nie bede sie prosic
wiec dywany mam wyczyszczone, nie ma na nich siersci, ani innych nieciekawych plamek, podłogi zmylam- skomentował to tylko, że nie powinnam tego robic to ciekawe kto by to zrobil
no i jak widział ze ja pracuje jak mrówka to zaczal sam od siebie sprzatac łazienke, a potem poszedł i zaczal szlifować ta nieszczesną szafke- jednak boki szafki są ze sklejki i chyba nie bedzie malowania tylko okleine sie przyklei (to stara szafka po mojej prababci która dużo przeszła- stało na niej akwarium długie lata wiec kontakt z woda byl nieunikniony)
no i pewnie dzisiaj tego nie oklei bo przeciez jak wróci z castoramy to bedzie zmeczony

przepraszam, ze Wam to opisuje ale ja jak jestem wsciekla po prostu jestem wredna dla domownikow i czesto nie mowie wprost o co chodzi tylko pół żartem pół serio komus dowalam a Tżt chodzi dzisiaj jak na paluszkach i widze ze boi sie ze za chwile wybuchne i mu czymś dowale że mu w piety pójdzie- jest taki milusi nawet do brzuszka podchodzi co chwile a jak mu kaze sie odsunąć i nie dotykać, to stwierdził, ze to tez jego dziecko i ma do tego prawo

the end, a chcialam sie tylko przywitac
Iwonko może nasi to jacyś zaginieni bracia? Mój też miga się od roboty i zazwyczaj sama wszystko robię, bo nienawidzę się prosić. ja ostatnio usłyszałam, żebym odkurzyła bo nic mi się nie stanie jak przez 3 minuty potrzymam odkurzacz i zebym nie mówiła nawet, ze nie mogę

Ręce opadają, ale nie wiem co doradzić, bo mam taką samą sytuację i mnie też to strasznie frustruje

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość

A to wyrko juz ubrane i moja kapa na przewijaku
Szukałam tej Twojej kapy ale jakoś nie znalazłam chyba tej co szukałam tylko jakiś koc

Cytat:
Wiem, że miałam się oszczędzać, ale nie mogłam patrzeć już na to moje podwórko i pozamiatałam kostkę.
Mela naprawdę chcesz Malutką tak wcześnie na świat wypchnąć? siedź na tyłku ale to już!

Cytat:

nie przesadzasz, to on się zachowuje jak 10latek, który zapomina o tym co jest obecnie najważniejsze. I wcale Ci się nie dziwię

Cytat:
wrzucam foty łupów

Hej dziewczyny u mnie jakis taki strasznie meczacy dzien. Ta pogoda mnie dobija.. Bylismy z psem na wystawie u nas w Krk i uwaga uwaga po raz kolejny pies zdobył wszystkie nagrody co mógł w ogóle nudne się to już robi, że każdą wystawę rozwala po kolei i strasznie wysoko stawia poprzeczkę Bezikowi w kwestii osiągnięć
Strasznie się zmordowałam tam bo upadł okropny, potem wrócilismy i padłam jak mucha i spałam 2h, a wieczorem wpadają do nas znajomi więc trzeba chociaż coś ogarnąć w domu żeby syfu nie było
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 17:25   #1335
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Cytat:
Jesteśmy już po 2 śniadanku i udało mi się cyknąć telefonem kilka fotek pokoiku Tymusia, mam nadzieję, że macie ochotę pooglądać. Dziś odpoczywam po wczorajszych przygodach, więc planuję cały dzień paradować w piżamce i się nie ogarnywać, dlatego moich zdjęć brzuszka dziś nie zrobię, ale może jutro będę na siłach i zamieszczę aktualny apartament Tymusia

Fotki pokoiku w załączeniu - to jest mały pokoik 9metrów kwadratowych więc ciężko uchwycić cały na raz, dlatego są osobne zdjęcia jednej strony i drugiej strony osobno.
cudny pokoik !!! i jaki duży

Cytat:
dzięki Kochana

Cytat:
moge rodzić choćby dzisiaj, juz tu i teraz
dwa miesiace sie o to prosilam, wiec sie wkurzylam i sama zrobilam
gdybym wiedziała, ze moj TZt tak cieżko pracuje zawodowo nie miałabym tylu oczekiwań wobec niego, ale wiem ze ma siedzaca prace, moze sobie czesto kilka godzin robic co chce przed kompem, bo swoja robote zrobi w 2-3h, czesto ja mu organizuje coś zwiazanego z ruchem bo jest miśkiem i mu to jest potrzebne no ale jemu sie nigdy nic nie chce, bo jest zmeczony. Odkad jestem w ciazy nei bylismy na zadnym spacerze razem, a na lody zabrał mnie AŻ raz, po badaniu połówkowym.
Kurcze ja pracuje i fizycznie i psychicznie w pracy dom mialam zawsze ogarniety, do tego rok temu (yy dwa skonczylam studia i z motorkiem w D jakos sobie radzilam, a on ma problem z ruszeniem tylka, żeby poodkurzac dywan
Cytat:
Już odkręcił kolega przyjeżdża ale nie nocuje u nas. Jesteśmy tylko umówieni na lody jak przyjedzie a ja będę miała ochotę. Jeśli do tego czasu nie urodzę przez Tżta
wiem dobrze o czym piszecie niestety tak czasem bywa że dopiero w takich momentach otwierają się oczy i widzimy więcej
macie 100% rację

Iwona - też tak mam, nie lubię się prosić więc większość rzeczy robię sama.. i wcale nie narzekasz tylko oczekujesz zaangażowania i partnerstwa

Ghia - co do zamiłowań TZ-a i sportu to nie musisz mu przecież wszystkiego zakazywać... ale niech zmieni np. godziny spędzane na siłowni... jak wróci z pracy, zajmie się maluchem, a potem go wykąpiecie i położycie spać to niech sobie idzie i poćwiczy czemu nie

pamiętam że jak starszak się urodził i TZ wrócił do pracy a kończył ją o 17 to jak tylko wracał do domu to prawie w drzwiach dawałam mu dziecko i szłam na drugi koniec mieszkania albo wychodziłam z domu choćby na chwilkę żeby się od tego oderwać i odetchnąć... a nie daj boże się spóźnił albo wymyślił jakieś wyjście... byłam totalnie załamana... psychicznie...
cholernie ważne jest zaangażowanie i pomoc!

Oliath - ale kruszynka !!!.. ale coś czuję że "larwa" nr 3 będzie większa

Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Czas edycji: 2013-06-15 o 17:33
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 17:34   #1336
jakierka
Zadomowienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- M

Cytat:
Może i faktycznie kategorycznie podchodzę do tematu i też nigdy nie chciałam Tżtowi odbierać pasji, ale z tego co napisałaś o swoim Tzcie zauważyłam zasadniczą różnicę Twój zdaje sobie sprawę z priorytetów a mój zachowuje się tak jakby sobie zupełnie nie zdawał sprawy z tego co się zbliża. Do tej pory to znosiłam czasem musiałam potrząsnąć nim jak przesadzał, ale do tej pory byliśmy we dwójkę wiec mógł iść na siłownie potem jeszcze na trening w kosza a wieczorem iść pobiegać Wiem też że czasem tracił umiar w tym. Widzę też że teraz również bedzie kombinował na siłę zeby isc na trening czy siłkę czy pobiegać kosztem obowiązków. Największą pasją jest kosz wiec na to niech sobie idzie od czasu do czasu, pobiegać też może jak faktycznie bedzie chwila, ale do tego jeszcze siłownia to już za dużo. Poza tym ja oprocz Antosia i pracy cały czas mam aplikację i zblizajacy sie egzamin koncowy więc niestety z siłowni bedzie musiał już zrezygnować. Trudno życie to nie jest bajka.

W takim razie pozostaje mi zyczyc Wam abyscie znalezli czas na wszystkie Wasze priorytety
A TZ mam nadzieje zmadzeje, oni chyba nie zdaja sobie sprawy z tego, ze dziecko wymaga nieustannej opieki i ze to sie stanie juz niedlugo
Stary 2013-06-15, 17:38   #1337
czarownica1
Zakorzenienie

Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, c

Podczytuje Was na tel. Ciagle cos robie. Czuje ciezkie nogi ale na szczescie mi nie puchna i mam nadzieje ze to mnie ominie w ciazy.
Zrobilam jeszcze ciasto z bydyniem i galaretka z truskawkami. Tz konczy auto pucowac.
Zostanie pranie tapicerki przed porodem.
Ja kawaleczek trawnika skosilam myslalam ze mnie zabija za to z Mama.
A no i chyba pompa w pralce robi kaput...
Poleze chwile i jeszcze cos ogarne moze.....

czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 17:40   #1338
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

a moje cudne dziecko znalazło w ogródku przed chwilą dojrzałą truskawkę, pokroiło na 3 kawałki i mi jeden przyniosło mój słodziak
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 17:41   #1339
Ewusia709
Zadomowienie

Tumoteuszek dziękuje za dobre słowa o Jego pokoiku

Ja jestem bardzo zadowolona, że udało się zdążyć z tym pokoikiem i jest już przygotowany dla Małego, na dodatek uwielbiam chodzić do niego i tam sobie wszystko oglądać, jakiś taki spokojny fajny klimacik w tym pokoiku się zrobił

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Ewusia pokoik śliczny, Tymusiowi będzie sie w nim fajnie mieszkało
Komoda cudna
Zastanawiam sie tylko czy będzie ci sie dobrze przewijało małego, bo jeśli dobrze widze na zdjęciu to masz do przewijaka dojście tylko z boku. To tak trochę trudno wyczyścić doopencje
Ten stolik do przewijania to tylko tak stoi teraz, jest na kółeczkach i można go bardzo łatwo przemieszczać i mam taki plan, że docelowo będzie stał w drugą stronę czyli prostopadle do ściany tak aby Maluszka mieć prostopadle do siebie a nie bokiem i żeby było wygodnie.

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Chyba będę potrzebowała kupić torbę do wózka, jak zobaczyłam ceny niektórych to szok
a ja właśnie dziś oglądałam torby do wózków i chyba zaopatrzę się w taką uniwersalną:
http://allegro.pl/edisa-torba-do-woz...300744243.html

Cytat:
wrzucam foty łupów
śliczne łupy, bardzo mi się podobają

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41335471]Dzięki Kochane Dziewczynki A tak w ogóle u nas 35+0 więc 36 tydzień

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

super, gratulacje za kolejny tydzień
Mój gin twierdzi, że od 36 tygodnia Dziecko jest już na tyle duże i rozwinięte, że można rodzić, choć lepiej jakby Artuś jeszcze sobie grzecznie poczekał

Cytat:
Napisane przez malinka0525 Pokaż wiadomość

Jeszcze się nie meldowałam, ale właśnie się melduję Sprzątający dzień dziś mam. I nadal jestem w dwupaku jakby któraś pytała Ale dni córki w moim brzuchu są już policzone Wypchnę ją stamtąd niebawem choćby nie wiem co
za pomyślne, lekkie i szybkie rozwiązanie

A mój TŻ dziś ma chyba efekt "wicia gniazda" od rana sprząta cały dzień, wysprzątał pięknie i zrobił porządek nawet w takich szafkach kuchennych, w których planowałam ogarnąć ale nie zdążyłam, a teraz nie jestem na siłach, szafki pięknie wysprzątane na błysk, porządek zrobił również z sypkim jedzieniem typu makarony, kasze, mąki itp, wszystko przejrzał pod względem terminu przydatności, poukładał, później pościerał kurze w całym mieszkaniu, odkurzył i wymył pięknie podłogi. On to wszystko zrobił sam z siebie, ja nawet słowa nie mówiłam, a on sam wpadł na pomysł takich porządków. Muszę go znów pochwalić i sama mu już pobiję klaski za to że jest taki kochany i wspaniały.

Jeśli chodzi o nasze plany związane z porodem to zdecydowaliśmy, że zadzwonimy jeszcze do gina prowadzącego kiedy ma dyżur w szpitalu (a najprawdopodobniej ma w czwartek 20stego czerwca) i wtedy już się zamelduję na położnictwie, to będzie 38t 2dni, więc jak mnie przyjmą to będę jeszcze tydzień leżeć na patologii, zrobią wszystkie badania i jak zaproponują CC to od razu będę chętna, co by za długo nie leżeć, a mam nadzieję, że Tymuś już urośnie do 3kg do tego czasu i przyjdzie na świat cały i zdrowy. Już mam stres związany z tym, że czeka mnie pobyt w szpitalu i boję się powikłań po CC, tym bardziej że ja nadal nie wróciłam do sprawności, wciąz mam okropne zawroty głowy, bóle głowy się zdarzają, na oczy słabo widzę i słaba jestem strasznie, tak że boję się już jak to będzie, osłabiona po CC jeszcze z moimi dolegliwościami i jak ja dam radę zająć się Tymusiem. Mam nadzieję, że część tych moich dolegliwości jest wzmocniona ciążą i po rozwiązaniu trochę miną te zawroty i bóle głowy i będzie lepiej.

Zmykam szykować jedzenie, może zajrzę jeszcze później
Miłego popołudnia i wieczora

Moja Słodka Fabryka => www.slodkafabryka.blox.pl
Ewusia709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 18:01   #1340
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia
Odp: Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41336820]cudny pokoik !!! i jaki duży

dzięki Kochana

wiem dobrze o czym piszecie niestety tak czasem bywa że dopiero w takich momentach otwierają się oczy i widzimy więcej
macie 100% rację

Iwona - też tak mam, nie lubię się prosić więc większość rzeczy robię sama.. i wcale nie narzekasz tylko oczekujesz zaangażowania i partnerstwa

Ghia - co do zamiłowań TZ-a i sportu to nie musisz mu przecież wszystkiego zakazywać... ale niech zmieni np. godziny spędzane na siłowni... jak wróci z pracy, zajmie się maluchem, a potem go wykąpiecie i położycie spać to niech sobie idzie i poćwiczy czemu nie

pamiętam że jak starszak się urodził i TZ wrócił do pracy a kończył ją o 17 to jak tylko wracał do domu to prawie w drzwiach dawałam mu dziecko i szłam na drugi koniec mieszkania albo wychodziłam z domu choćby na chwilkę żeby się od tego oderwać i odetchnąć... a nie daj boże się spóźnił albo wymyślił jakieś wyjście... byłam totalnie załamana... psychicznie...
cholernie ważne jest zaangażowanie i pomoc!

Oliath - ale kruszynka !!!.. ale coś czuję że "larwa" nr 3 będzie większa [/QUOTE]

Jak bedzie czas czemu nie, ale ja wiem, ze on pójdzie nawet jak go nie bedzie chyba ze powiem nie!

---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ----------

Ewusia to tylko pozazdrościć takiego Tzta :thumbup:
Jakierka dzięki mam nadzieje ze wszystko sie jakoś ułoży
No a zdobrych rzeczy komoda stoi skręcona Co się te biedne śrubki i deski nasłuchały obelg to tylko ja wiem

Stary 2013-06-15, 18:01   #1341
idzia111
Zakorzenienie

heyah,

Perse dobrze, ze mały siedzi w brzuszku. Moze te migreny przez pogode?ja tez ostatnio mialam.

ewusia sliczny pokój

cynamonowa leż spokojnie, a bedzie dobrze

Cytat:
strasznie mnie swędzi całe ciało i dużo się drapię, smaruję się dużo, a ono dalej swędzi
robilas próby wątrobowe?

Cytat:

nie przesadzasz, to tz przesadza

Cytat:

Perse

Mamusia lipcowa 2012
dziekujemy

za kolejne tygodnie
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 18:05   #1342
mela1234
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-

Cytat:

- zzo 250-300 zł
Ale to szpital prywatny?

Kurcze te truskawki chyba mi się nie przejedzą, a przynajmniej nie wiem kiedy. Byłyśmy i sąsiadów, ja poleżalam sobie na chuśtawce i poplotkowałam, a Małgosia pobawiła się z kolegą.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 18:05   #1343
madi82
Zakorzenienie

Cytat:

A mój TŻ dziś ma chyba efekt "wicia gniazda"

Jeśli chodzi o nasze plany związane z porodem to zdecydowaliśmy, że zadzwonimy jeszcze do gina prowadzącego kiedy ma dyżur w szpitalu (a najprawdopodobniej ma w czwartek 20stego czerwca) i wtedy już się zamelduję na położnictwie, to będzie 38t 2dni,

Anioł nie facet!!!
On pewnie chce Cię wyręczyć z jak największej ilości obowiązków...
Masz w nim wielkie wsparcie!!!

A co do porodu, dobrze, ze tak zdecydowaliscie
Trzymaj się widzisz wszystko powolutku sie ukłąda

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41336988]a moje cudne dziecko znalazło w ogródku przed chwilą dojrzałą truskawkę, pokroiło na 3 kawałki i mi jeden przyniosło mój słodziak [/QUOTE]

o kurcze jakie dobre dziecko!

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość

Hej dziewczyny u mnie jakis taki strasznie meczacy dzien. Ta pogoda mnie dobija.. Bylismy z psem na wystawie u nas w Krk i uwaga uwaga po raz kolejny pies zdobył wszystkie nagrody co mógł w ogóle nudne się to już robi, że każdą wystawę rozwala po kolei i strasznie wysoko stawia poprzeczkę Bezikowi w kwestii osiągnięć
Strasznie się zmordowałam tam bo upadł okropny, potem wrócilismy i padłam jak mucha i spałam 2h, a wieczorem wpadają do nas znajomi więc trzeba chociaż coś ogarnąć w domu żeby syfu nie było
głupie me pytanie...ale co on takiego robi, że jest np. lepszy od innych?nie znam się na takich wystawach...skubaniec zdolny jak nie wiem!

A Ty nie powinnaś się oszczędzać? ganiasz jak Dotka

Cytat:
mojemu trzeba chyba dużymi literami napisać na czole POBUDKA!! Ja też brałam się i honorowo robiłam coś za Tzta ale to nic nie dawało wiec teraz jak mi nerwy puszczaja to po prostu żądam natychmiast tego i tego. Tylko najgorsze, że mój Tż taki nigdy nie był teraz mu coś wali na dekiel

Oni się chyba ockną jak już dzieci będą na świecie, bo do nich chyba nie dociera....

Cytat:

Ale Ci się skumulowało...no ale masz rację, mógłby Ci troszkę pomóc...

Cytat:
Pacnij go po głowie!

- zzo 250-300 zł
jak to????

musisz płacic za wszystko????

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 18:23   #1344
Charlize89
Rozeznanie

Mam dzisiaj doła. Smutno mi. Równo rok temu byłam na łyżeczkowaniu w szpitalu. Był to mój najgorszy dzień w życiu. To już rok zleciał a mnie to dalej boli.
15.06.2012 Straciliśmy Naszego Aniołka (14tc)
30.07.2013 Narodziny Anulki
Charlize89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 18:27   #1345
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja jestem bardzo zadowolona, że udało się zdążyć z tym pokoikiem i jest już przygotowany dla Małego, na dodatek uwielbiam chodzić do niego i tam sobie wszystko oglądać, jakiś taki spokojny fajny klimacik w tym pokoiku się zrobił

Ten stolik do przewijania to tylko tak stoi teraz, jest na kółeczkach i można go bardzo łatwo przemieszczać i mam taki plan, że docelowo będzie stał w drugą stronę czyli prostopadle do ściany tak aby Maluszka mieć prostopadle do siebie a nie bokiem i żeby było wygodnie.

Jeśli chodzi o nasze plany związane z porodem to zdecydowaliśmy, że zadzwonimy jeszcze do gina prowadzącego kiedy ma dyżur w szpitalu (a najprawdopodobniej ma w czwartek 20stego czerwca) i wtedy już się zamelduję na położnictwie, to będzie 38t 2dni, więc jak mnie przyjmą to będę jeszcze tydzień leżeć na patologii, zrobią wszystkie badania i jak zaproponują CC to od razu będę chętna, co by za długo nie leżeć, a mam nadzieję, że Tymuś już urośnie do 3kg do tego czasu i przyjdzie na świat cały i zdrowy. Już mam stres związany z tym, że czeka mnie pobyt w szpitalu i boję się powikłań po CC, tym bardziej że ja nadal nie wróciłam do sprawności, wciąz mam okropne zawroty głowy, bóle głowy się zdarzają, na oczy słabo widzę i słaba jestem strasznie, tak że boję się już jak to będzie, osłabiona po CC jeszcze z moimi dolegliwościami i jak ja dam radę zająć się Tymusiem. Mam nadzieję, że część tych moich dolegliwości jest wzmocniona ciążą i po rozwiązaniu trochę miną te zawroty i bóle głowy i będzie lepiej.

Fajnie że przewijaczek na kółkach, bardzo mobilny i dopatrzylam ze łóżeczko tez ma kółka

Ale ci zazdroszczę, jeszcze "chwilka" i bedziesz tulic w ramionach synka

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 18:29   #1346
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Charlize89 Pokaż wiadomość
Mam dzisiaj doła. Smutno mi. Równo rok temu byłam na łyżeczkowaniu w szpitalu. Był to mój najgorszy dzień w życiu. To już rok zleciał a mnie to dalej boli.
trzymaj się Charli!!!

---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ----------

Cynamonka...a Ty gdzie???
Chyba nie wróciliscie na porodówkę???

28.07.2013r.
Stary 2013-06-15, 18:29   #1347
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 18:31   #1348
madi82
Zakorzenienie

Samantha widzę Cię
Jak się miewasz????

28.07.2013r.
Stary 2013-06-15, 18:33   #1349
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
ale że jak to lekarz tyle kasy???? można sobie lekarza wykupić na poród jak położną czy jak??
Cytat:
Zartujesz z tymi cenami
Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Ale, że musisz to zapłacić? W publicznym szpitalu?
Cytat:
Ale to szpital prywatny?
.
Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
jak to????

musisz płacic za wszystko????
Już tłumaczę, bo widzę że zamieszania narobiła. Jest to szpital prywatny, ale który ma podpisaną umowę z NFZ. Wszystkie rzeczy które wymieniłam są extrasami nie refundowanymi przez Państwo. Jednakże przy takich cenach, zdecyduję się na ZZO i może tż przy porodzie, ale resztę daruję sobie.

WOJTUŚ

Edytowane przez skylie
Czas edycji: 2013-06-15 o 18:35
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 18:35   #1350
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
A mój TŻ dziś ma chyba efekt "wicia gniazda" od rana sprząta cały dzień, wysprzątał pięknie i zrobił porządek nawet w takich szafkach kuchennych, w których planowałam ogarnąć ale nie zdążyłam, a teraz nie jestem na siłach, szafki pięknie wysprzątane na błysk, porządek zrobił również z sypkim jedzieniem typu makarony, kasze, mąki itp, wszystko przejrzał pod względem terminu przydatności, poukładał, później pościerał kurze w całym mieszkaniu, odkurzył i wymył pięknie podłogi. On to wszystko zrobił sam z siebie, ja nawet słowa nie mówiłam, a on sam wpadł na pomysł takich porządków. Muszę go znów pochwalić i sama mu już pobiję klaski za to że jest taki kochany i wspaniały.

Tylko pozazdrościć takiego TŻa Wspaniale się wami opiekuje i będzie tak też i po porodzie dlatego nie martw się kochana. Nawet jeśli będziesz bardziej osłabiona, to z takim aniołem jak twój TŻ Tymoteuszek i ty również będziecie nie tylko zaopiekowani, ale i dopieszczeni. Wszystko będzie dobrze.

Cytat:
Nic dziwnego, że nadal boli. O tak wielkiej stracie się nie zapomina. Pamiętaj, że masz Anulkę kochaną w brzuszku i jak przyjdzie na świat, to zrekompensuje ci wszystkie smutki.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości