|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV |
|
6 | 9,68% |
| Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV |
|
2 | 3,23% |
| Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
21 | 33,87% |
| Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV |
|
1 | 1,61% |
| Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
7 | 11,29% |
| Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
6 | 9,68% |
| Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
17 | 27,42% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV |
|
2 | 3,23% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1771 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Cytat:
Mój mi kiedyś zamiast 3 pęczków pietruszki kupił koperek A jak się zapytałam co to jest i że miała być pietruszka, to się zdziwił, zastanowił i powiedział: "aaaa takie co jak się przekroi to jest okrągłe w środku?" Cytat:
Fajnie z tą szkołą rodzenia! Ja też będę musiała podpytać jak będę u doktorka. Cytat:
|
|
#1772 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Cytat:
|
|
|
|
|
#1773 |
|
Zakorzenienie
|
Nudzi mi sie jak nie wiem...
|
|
|
|
#1774 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatnio było dużo brzuszków to i mój, z małym porównaniem
![]() Mama rano dziś mnie zapytała, co ja tak ten brzuch wypinam, ja na to że nic nie wypinam, taki już mam, a w autobusie dziewczyna jak zobaczyła mój brzuch to mi miejsca dziś ustąpiła dziwne uczucie, ale akurat przydało się bo bardzo słabo mi w tym autobusie było
|
|
|
|
#1775 | |
|
Wtajemniczenie
|
Mi też... oglądam tvp1 Opole
![]() Cytat:
![]() Ja swój wrzucę w przyszłym tyg bo już też jest spory ![]() Siora dziś do mnie: "Ale Ci już ten brzuch wybił", bratowa to samo
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#1776 |
|
Zakorzenienie
|
chyba sie połoze...bo za niedługo to mi sie nie bedzie oplacalo...Mikolaj od kiedy spi to ciagle sie wierci...
|
|
|
|
#1777 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz
Rybko bez przesady z tą wagą. Moja Mała była prawie całą ciążę na 3 centylu. Koło roku wskoczyła na 10 a niedawno na 50
.Raz, że w ciąży jeśli nie jest stwierdzona hipotrofia to nic się nie dzieje a dwa że dzieci nadrabiają i bardzo szybko przybierają po porodzie. Czapeczki się szybko nie brudzą. Jak nie ma ciemieniuchy to 2-3 bawełniane w zupełności wystarczą. Cieplejszą miałam jedną na jesień, choć zawsze lepiej mieć jedną na zapas. A ty chcesz jesienią dziecko w kombinezon pakować? Jaki? Lepiej warstwami i kocyk. Kombinezon jesienią to przesada. No chyba, że temp spada w okolice zera. My mieliśmy takiego ciepłego pajaca na zimną jesień. Zimowe czapki miałam dwie. Mój pierwszy zmieniał pieluchę, ubieral w szpitalu, odbijał po karmieniu, pilnował jak szłam pod prysznic, pozwolił kimnąć godzinkę po ciężkiej pierwszej nocy, zaliczył w szpitalu kupę z wystrzałem na półtora metra (cały był ob.rany). W domu kąpał, pielęgnował pępek i oczko. Ogólnie obudziły się w nim instynkty, których się nie spodziewałam. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1778 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nic nie kupiłam w Ikei oprócz wody :P Widziałam komodę ktorą mogłabym kupić http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10153790/, można do niej dokupić nakładkę i będzie przewijak. W srodku, w jednej z szuflad ma jeszcze jedną wąską szufladę. Ale.... musze kupić dwie komody chyba ![]() Łożeczka widziałam, chcemy wstępnie takie http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70208370/ podobalo mi sie jeszze coś takiego http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S29828090/ ale to mega niskie, jakieś takie małe ogólnie jak na pierwsze wrażenie. A może kupić coś w stylu http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70167218/ i do tego jedną dużą komodę, zamiast 2, hahahha nie mam pomyslu, dajcie jakieś rady. Zdjęc jest mało, a jak już są to te pokoje nie funkcjonalne jak dla mnie. Pokój mamy dosyć duży tam gdzie bedą maluchy, bo ok 30 m2. Stoi tam tylko nasze lóżko i mebloscianka, ktorej wyrzucic nie możemy. |
|
|
|
|
#1779 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam dziewczynki i chyba zarazem powiem :dobrej nocy wam życzę, chyba zaraz padnę na twarz, a jutro egzamin
Trochę was nadrobiłam, ale totalnie nie wiem o czym były rozmowy , to znak że trzeba iść spać jutro spodziewam się dużo nowych wiadomości, gdyż chcę się zrelaksować![]() ![]() : brzydal: :brzydal :![]()
|
|
|
|
#1780 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1781 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
I się tak zastanawiam po co Ci 2 komody Dopiero po chwili zajarzyłamBeatka za exam
|
||
|
|
|
#1782 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny za miłe słowa
Przedwczoraj jechałam w jedną stronę 130 km a z powrotem już Tż i stwierdzam, że bez odpoczynku więcej bym nie dała rady a jacy idioci jeżdżą przed nami cięzarówka, za nami też, a w lusterku widzę z tyłu, że wyprzedza jakiś wariat na 3-4tego? a z naprzeciwka też naparza fura i szybko musiałam zwolnić żeby tamten się schował między nas a ciężarówkę a z tyłu za nami też ciężarówka paulinaizabela dzięki, my z miasta Dzidziuni naszej forumowej ![]() De i Dzidzia fajnie, ze Tżeci się ładnie spisali a 2 koty i 2latek to rzeczywiście wesoły autobus ![]() Ryba mój Tż notorycznie pietruszkę nazywa koperkiem czym mnie doprowadza do szewskiej pasji, jak można to mylić? brzuszek rośnie ![]() nemosek jedziemy do Bukowiny i chcemy może na chwilę na Słowację wpaść na jakieś termy domi fajne nabytki, ja jeszcze NIC naprawdę nic nie mam aż wstyd. Po urlopie się weźmiemy chyba ![]() Basia Twój pokój 30 m2 to 3/4 całego mojego M ![]() W ogóle jakiś dziś dzień pojechaliśmy do komisu ciążowego cos kupić do ubrania i chyba z ponad godzinę przymierzania i tylko 2 rzeczy... masakra ... w większości rzeczy wyglądałam jak dziecko wojny albo jak w worku, kupiłam tylko jedną spódnicę i bluzkę na ramkach a gdzie tu jakies spodnie?? Potem Tżtowi ułamał się ząb i akcja szukania dentysty w sobotę, bo przecież jutro jedziemy, oczywiście nic za bardzo nie załatwiliśmy a na koniec uprzytomniliśmy sobie, że 2 tyg. temu powinniśmy wykupić ubezpieczenie kredytu i zupełnie o tym zapomnieliśmy ![]() Aha, dziewczyny jak dobrze pamiętam któraś z was pracuje w Wieliczce??? w kasie?
II 23.02.2013 r. Krzyś Edytowane przez kruszynka86 Czas edycji: 2013-06-15 o 22:13 |
|
|
|
#1783 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz
Kruszynko trzeba się kiedyś spiknąć gdzieś na mieście
. Takie forumowe znajomości są długowieczne ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1784 |
|
Zakorzenienie
|
Kruszynka Ja pracuję w Wieliczce ale jako przewodnik
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1785 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale co z tego skoro wynajmowane, razem ok 75 m2.Cytat:
|
||
|
|
|
#1786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1787 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tak jak mi A pracujesz obecnie? Tak się zastanawiam, jak to z pracą pod "ziemią" w ciąży. Nie znam się dlatego pytam. |
|
|
|
|
#1788 |
|
Raczkowanie
|
Anoula jak miło
dlaczego bilety dla osób prywatnych są tylko na wczesnoporanne godziny albo popołudniu? Nie można wejść "w środku dnia"? Może sie tam spotkamy i będziesz nas oprowadzać ?![]() Dzidzia jak najbardziej na kawkę można się umówić
|
#1789 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
obecnie w kopalni jestem rzadko ze względu na sesję, ale po sesji wracam do pracy, nie tak intensywnej jak rok temu że schodziłam 2-3 razy dziennie, raz mi zdecydowanie wystarczy, ale dla mnie to rozrywka więc szkoda sobie odmawiać ![]() Nie mogę się wypowiadać na temat kopalni innego typu, u nas wiem, że powietrze jest przebadane, jest zdrowe i czyste, czy wybrałabym się teraz z wizytą turystyczną do kopalni węgla na przykład to trzeba by poważnie przemyśleć, bo warunki powietrza na pewno są inne. ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Cytat:
Ja w pracy moze i będę bo od środy wracam, ale ja oprowadzam tylko po hiszpańsku jeśli jesteście zainteresowanie zwiedzaniem po hiszpańsku to zapraszam ![]() ---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- Aaaa tylko muszę dodać, ze kolejki są strasznie długie, Ty jako kobieta w ciazy mogłabyś się starać o wejscie bez kolejki, ale nie wiem czy moi koledzy bileterzy zdają sobie sprawę że ciężarne można przepuszczać bez kolejki |
||
|
|
|
#1790 |
|
Raczkowanie
|
Po hiszpańsku ... si si
dzięki za info
|
#1791 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1792 |
|
Zakorzenienie
|
Dobranoc mamcie
Spokojnej nocy |
|
|
|
#1793 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
lece spac bo jutro muszę rano do pracy jechać a raczej ISC:/ i podjechać
|
|
#1794 |
|
Zakorzenienie
|
Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III
To I ja jestem .. Oto co kupiłam w lumpku ImageUploadedByWizaz Forum1371340732.786600.jpgImageUploadedByWizaz Forum1371340758.981517.jpg I kupilam dzis na ebayu 12 tetrowych pieluch , bo byly w promocji. Mam nadzieje ze mi starczy??
Reszte dnia siedzialam u mamy I studiowalam Moj nowy wòz . Zdjec nie mam poki co bo tel mi padl I cały dzien bylam bez , a po za tym rozebrałysmy go do prania wiec I tak byscie za duzo nie zobaczyly .. Po pierwsze. : to ze jest latwo wywracalny to bzdura !! Ma tak szeroko rozstawione przednie kola ze wywrocenie go jest tak samo mozliwe jak wozka 4kołowego. Po 2: rewelacja dla mnie jest to ze w trzy sekundy odpinasz wszystko co z materialu ( montowane na zatrzaski do plastiowej podstawy) I pierzesz albo kupujesz nowe za nie wiele . Po 3 : jednym guzikiem wozek sie sklada I rozklada Sam , takiego czegos jeszcze nie widxialam . Po 4; do lekkich nie nalezy ( rama plus spacerowka to ok 14kg) ale super jezdzi . Po 5: jakby nie to ze rodze przed sama zima , w dodatku w uk gdzie wiatr jest straszny I ciagle deszcze - nie kupowalabym gondoli . Ten wklad dla noworodka do czesci spacerowej jest rewelacyjny .. Ale sa tez wady : 1. Koszyk pod wozkiem jest smiechu wart. ;D kawalek materialu owiniety o rurki , mysle ze jeden chleb tak go obciazy ze bedzie ciorał po ziemi ! Bede musiala cos wymyslec .. 2. Buda - strasznie miekka , ewidentnie przeciwsloneczna a nie przeciwdeszczowa. Gdy sie nalozy folie wszystko jest ok , ale jakby tak zaskoczyl mnie deszcz bez foli to mi sie dziecko utopi zanim do domu dojade. Po 3. Ja uwazam ze spacerowka jest dobra na masz 2,5 roku I to podwsrunkiem ze dziecko jest przecietne jesli chodzi o wzrost I wage . Siedzisko jest plytkie i wiekszemu dziecku bedzie nie wygodnie o ile wogole nie wyjedzie z niego pupka.Moja mama sie z tym nie zgadza, ale mi na oko tak to wyglada. Narazie nie przywiazuje do tego wagi bo I tak do tego czasu pewnie zmienie go na konkretny ale tylko spacerowy. ) Ale sie rozpisalam ., dobranoc ;** Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1795 |
|
Zakorzenienie
|
O masakra właśnie mam interwencję policyjna pod oknami, widocznie była popijawa i ktoś zadzwonił... Najpierw się darło kilku chłopa do tych policjantów że ich nagrywają i wstawią na youtube. Teraz został już tylko jeden z tego co słyszę i drze się na pół osiedla "ała policja, krzywdę mi robią, ała nie mogę oddychać, ludzie pomocy" i tak to trwa już z 15 minut...
Zawsze miałam twardy sen teraz w ciąży łatwo mnie obudzić... Ale straszne to jest na interwencję do takiej bandy przyjeżdza 2 policjantów i zatrzymują jednego delikwenta... Chyba go już zabrali... Idę spróbować zasnąć na nowo. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1797 |
|
Zadomowienie
|
nemoska, przewijak będę miała na łóżeczku
Basia, a może coś takiego: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00067830/ albo http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60239273/ Widzę, że mamy podobny gust, bo ja właśnie kupiłam z tej serii komodę na dobry początek
|
#1798 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry :p
U mnue zapowiada sie ladny dzien i oczywiście do pracy. Ale zadzwonili żebym przyszla później ![]() Trele Pieluszek powinno Ci starczyć, bo w sumie do czego chcesz je użyc? Do podłożenia pod dziecko, do wytarcia z ulanego mleka, ewentualnie przykrycia Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1799 | |
|
Wtajemniczenie
|
Anoula-jak bylam 23 lata temu w Wieliczce,to oprowadzala nas i moich tesciow po angielsku dziewczyna we wczesnej ciazy.Juz miala bodajze 1,5 rocznego synka.Znasz ja moze?
Cytat:
Z ciekawosci pytam.Bo ja od urodzenia z malym wszedzie jezdzilam.Trele-a quinny podobno jest dobra marka.U nas w hartanie jest tak masywna buda, ze Daniel sie na niej kladl i sie nie skladala.2,5 letnie dziecko to ci moze jeszcze troche wysiedzi w spacerowce,ale to raczej tak od roczku do 2,5 lat.My juz od dawna wozka nie uzywamy.Daniel jest duzy,ma ponad metr i do wiekszosci juz sie nie miesci,poza tym,on nie ma ochoty siedziec,chce biegac. Dojechali do nas tescie i jako rodzice nie jestesmy juz interesujacy.Tylko babacia i dziadek sie teraz licza.
Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-06-16 o 09:26 |
|
|
|
|
#1800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzień dobry, ależ jestem niewyspana. Po tej akcji z policją oczywiście musiałam wstać do sikania, później się położyłam, ale Junior stwierdził "mamo skoro już nie śpisz to chodźmy coś zjeść", no i musiłam nakarmić siebie i dziecko. Później chyba do 5 nie spałam, a o 8 już znowu mnie obudziło sikanie :x. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:14.

) a mój mąż- no tak, ale w ciązy to masz różne smaki
a zamiast fasoli w puszce kupił groszek
A jak się zapytałam co to jest i że miała być pietruszka, to się zdziwił, zastanowił i powiedział: "aaaa takie co jak się przekroi to jest okrągłe w środku?" 
albo nówki, albo używne ale fest zadbane.
skad ja mam to brać. Malo tego zadzwonila dzisiaj siostra tż. i mówi : pamiętasz ze ja mam za miesiac urodziny? zbieraj kase na prezent 

, to znak że trzeba iść spać
za exam
przed nami cięzarówka, za nami też, a w lusterku widzę z tyłu, że wyprzedza jakiś wariat na 3-4tego? a z naprzeciwka też naparza fura i szybko musiałam zwolnić żeby tamten się schował między nas a ciężarówkę a z tyłu za nami też ciężarówka
a 2 koty i 2latek to rzeczywiście wesoły autobus