Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę:
Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV 6 9,68%
Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV 2 3,23%
Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV 21 33,87%
Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV 1 1,61%
Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 7 11,29%
Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 0 0%
Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV 0 0%
JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 6 9,68%
Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 0 0%
Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV 17 27,42%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV 2 3,23%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-15, 21:03   #1771
ktosiula
Wtajemniczenie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
wysłałam męża po SPOŻYWCZE zakupy i 2 detergenty. Dzwoni- majonezu takiego nie ma, moze byc inny? TAK
za chwile dzwoni - musztarda może być tej firmy ale slowacka bo nie ma francuskiej? TAK
.. a tego banana to dużego chcesz czy małego? juz nie wytrzymałam- mowie duży, obojętnie zresztą.
Kochanie jestem na tych płynach, jest PERWOLl 1,8 l za 16 złotych, albo Woolite 4,5l za 22 złote- który wziąść? bo zawsze pierzesz w wool. ale ten jest perwoll jest tańszy....... ZABIŁ MNIE. mówie mu że za 22 złote to sie opłaca ten woolite i ma go kupić, bo inaczej musiałby wziaść 2x perwoll bo jest mniejszy - a on... NO tak, nie pomyślałem...
Za chwile dzwoni i już se myśle na końcu listy jest to nic nie bedzie juz chciał, ale nie.. Sałatke chcesz z tuńczykiem czy łososiem? PRZECIEZ NIE JEM ŁOSOSIA W SALATKACH ( tych sklepowych sałatkach) a mój mąż- no tak, ale w ciązy to masz różne smaki

hahaha, zabił mnie. ciekawe czy jeszcezadzwoni. WYSŁAĆ CHŁOPA DO SKLEPU

( kiedys mu kazałam kupić wode niegazowaną i przyszedł z colą a zamiast fasoli w puszce kupił groszek i zamiast sałaty kupił kapustę )
Hahahah
Mój mi kiedyś zamiast 3 pęczków pietruszki kupił koperek A jak się zapytałam co to jest i że miała być pietruszka, to się zdziwił, zastanowił i powiedział: "aaaa takie co jak się przekroi to jest okrągłe w środku?" myślałam, że się posikam

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość

W ogóle to zapomniałam Wam napisać że zadzwoniłam wczoraj do położnej żeby się dowiedzieć co i jak a ona mi mówi żebym w środę przyszła na zajęcia do szkoły rodzenia

Zdąrzyłam przeglądnąć tylko jeden worek i to jeszcze z pomieszanymi ciuszkami (kilka na maluszka od 0-6 miesięcy a reszta na dziewczynkę w wieku 4-5 lat mniej więcej). Problem polega na tym że we wszystkich worach te ciuszki są tak pomieszane . TŻ jak zobaczył ile tego mam to wyrwał mnie z tamtąd i zabrał na zakupy do miasta . Jednak muszę kiedyś przeglądnąć to od rana i poświęcić temu chociaż ze 2 dni na spokojnie .
Dziś wybrałam niewiele.
W sumie nic specjalnego, zwykłe ciuszki typowe "po domu"
Bardzo fajne ciuszki i jeśli to dopiero początek to w ogóle super!
Fajnie z tą szkołą rodzenia! Ja też będę musiała podpytać jak będę u doktorka.

Cytat:
kurcze, szukam po gazetkach ale nie widzę, a chciałam ceny pooglądac i do kiedy są:P

jestem w 23 tygodniu i tak strasznie puchną mi nogi, zwłaszcza przy kostkach :/ aż pasków z sandaczy nie mogę zapiąć i palce u rąk... to normalne że juz mi sie to zaczęło czy cos nie tak, tak jak ostatnio????????? sorki ze tak marudzę, ale ostatnio jestem w dołku psychicznym :/ nic mi sie nie udaje :/
Jeśli się to będzie utrzymywać nawet w chłodniejsze dni i nad ranem po nocy, albo zaczną Cię swędzieć nogi to marsz do lekarza. A jak tam Twoje ciśnienie, jest ok?

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 21:04   #1772
Anoula
Zakorzenienie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C

Cytat:
poszukaj na tablicy.. czasem nówki idzie kupić za mniejsza kase. ostatnio widziałam ze posciel nową dziewczyna sprzedawała bo kupiła róz a urodził sie chłopiec,a był tam baldachim,poszewka na posciel, rozek ochraniacz i ten 'niezbednik' niewiem czy cosjeszcze nie pamiętam, ale ja tam jestem dziennie i widzę że wstwiają czasem prawie nówki albo nówki, albo używne ale fest zadbane.

Moja teściowa zaś zadzwoniła czy mój do niej jutro na obiad pojedzie........ a on sie zgodzil a ona zas wiedziała ze ja nie mogę bo pracuje!!! szlag mnie trafia!!!!! ile razy jeszcze mi zszarpie nerwy????????? :/ jak ja nie trawie tej kobity czasem. Jest mi przykro że mój maż wg nie zwraca na to uwagi .. a przynajmniej dzisiaj........ a za tydzień mojego babcia ma uro i pasuje jechac, ale ja nawet nie wiem co schorowanej kobiecie dac w prezencie ( po 80tce) i jak zapytalam to oni : jak dasz z 200 to bedzie ok. skad ja mam to brać. Malo tego zadzwonila dzisiaj siostra tż. i mówi : pamiętasz ze ja mam za miesiac urodziny? zbieraj kase na prezent słabo mi sie zrobiło ale już nic nie mówiłam.. może cudeeeeeeem będe w pracy...

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

http://tablica.pl/oferta/ciuszki-dla...tml#420480a194
Test siostruni powala aż się czasem cieszę, że mój TŻ z jedną z sióstr nie utrzymuje kontakt bo byłby pewnie podobny problem, kobieta, która rzeczy niemarkowych totalnie nie uznaje
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 21:15   #1773
agaczilla21
Zakorzenienie

Nudzi mi sie jak nie wiem...
agaczilla21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 21:17   #1774
Anoula
Zakorzenienie

Ostatnio było dużo brzuszków to i mój, z małym porównaniem

Mama rano dziś mnie zapytała, co ja tak ten brzuch wypinam, ja na to że nic nie wypinam, taki już mam, a w autobusie dziewczyna jak zobaczyła mój brzuch to mi miejsca dziś ustąpiła dziwne uczucie, ale akurat przydało się bo bardzo słabo mi w tym autobusie było
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 13tydz3d.jpg (35,0 KB, 59 załadowań)
Stary 2013-06-15, 21:24   #1775
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agaczilla21 Pokaż wiadomość
Nudzi mi sie jak nie wiem...
Mi też... oglądam tvp1 Opole

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość

Mama rano dziś mnie zapytała, co ja tak ten brzuch wypinam, ja na to że nic nie wypinam, taki już mam, a w autobusie dziewczyna jak zobaczyła mój brzuch to mi miejsca dziś ustąpiła dziwne uczucie, ale akurat przydało się bo bardzo słabo mi w tym autobusie było
O jaki ładny brzusio

Ja swój wrzucę w przyszłym tyg bo już też jest spory
Siora dziś do mnie: "Ale Ci już ten brzuch wybił", bratowa to samo

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 21:32   #1776
agaczilla21
Zakorzenienie

chyba sie połoze...bo za niedługo to mi sie nie bedzie oplacalo...Mikolaj od kiedy spi to ciagle sie wierci...
agaczilla21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 21:34   #1777
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz

Rybko bez przesady z tą wagą. Moja Mała była prawie całą ciążę na 3 centylu. Koło roku wskoczyła na 10 a niedawno na 50 .
Raz, że w ciąży jeśli nie jest stwierdzona hipotrofia to nic się nie dzieje a dwa że dzieci nadrabiają i bardzo szybko przybierają po porodzie.

Czapeczki się szybko nie brudzą. Jak nie ma ciemieniuchy to 2-3 bawełniane w zupełności wystarczą. Cieplejszą miałam jedną na jesień, choć zawsze lepiej mieć jedną na zapas. A ty chcesz jesienią dziecko w kombinezon pakować? Jaki? Lepiej warstwami i kocyk. Kombinezon jesienią to przesada. No chyba, że temp spada w okolice zera. My mieliśmy takiego ciepłego pajaca na zimną jesień. Zimowe czapki miałam dwie.

Mój pierwszy zmieniał pieluchę, ubieral w szpitalu, odbijał po karmieniu, pilnował jak szłam pod prysznic, pozwolił kimnąć godzinkę po ciężkiej pierwszej nocy, zaliczył w szpitalu kupę z wystrzałem na półtora metra (cały był ob.rany).

W domu kąpał, pielęgnował pępek i oczko.
Ogólnie obudziły się w nim instynkty, których się nie spodziewałam.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 21:35   #1778
Basiaaaaaaaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Mi też... oglądam tvp1 Opole

O jaki ładny brzusio

Też oglądam Opole
Nic nie kupiłam w Ikei oprócz wody :P
Widziałam komodę ktorą mogłabym kupić http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10153790/, można do niej dokupić nakładkę i będzie przewijak. W srodku, w jednej z szuflad ma jeszcze jedną wąską szufladę.
Ale.... musze kupić dwie komody chyba jeju nie mam pomyslu jak to funkcjonalnie urządzić, żeby nie było za dużo mebli, ale też żeby było wygodnie. Nie bede przewijać na łożeczku, bo musiałabym wybierać na którym położyć
Łożeczka widziałam, chcemy wstępnie takie http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70208370/
podobalo mi sie jeszze coś takiego http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S29828090/ ale to mega niskie, jakieś takie małe ogólnie jak na pierwsze wrażenie.

A może kupić coś w stylu http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70167218/ i do tego jedną dużą komodę, zamiast 2, hahahha nie mam pomyslu, dajcie jakieś rady. Zdjęc jest mało, a jak już są to te pokoje nie funkcjonalne jak dla mnie. Pokój mamy dosyć duży tam gdzie bedą maluchy, bo ok 30 m2. Stoi tam tylko nasze lóżko i mebloscianka, ktorej wyrzucic nie możemy.
Basiaaaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 21:39   #1779
89Beatka
Wtajemniczenie

Witam dziewczynki i chyba zarazem powiem :dobrej nocy wam życzę, chyba zaraz padnę na twarz, a jutro egzamin i doszłam do wniosku że cieńko ze mna, mam nadzieje że zaliczę.

Trochę was nadrobiłam, ale totalnie nie wiem o czym były rozmowy, to znak że trzeba iść spać jutro spodziewam się dużo nowych wiadomości, gdyż chcę się zrelaksować: brzydal::brzydal :
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 21:39   #1780
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
O jaki ładny brzusio

Dziękuję i czekam na Twoje zdjęcie
Stary 2013-06-15, 22:06   #1781
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:

Fajniutki
Cytat:
Napisane przez Basiaaaaaaaaa Pokaż wiadomość
Też oglądam Opole
Nic nie kupiłam w Ikei oprócz wody :P
Widziałam komodę ktorą mogłabym kupić http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10153790/, można do niej dokupić nakładkę i będzie przewijak. W srodku, w jednej z szuflad ma jeszcze jedną wąską szufladę.
Ale.... musze kupić dwie komody chyba jeju nie mam pomyslu jak to funkcjonalnie urządzić, żeby nie było za dużo mebli, ale też żeby było wygodnie. Nie bede przewijać na łożeczku, bo musiałabym wybierać na którym położyć
Łożeczka widziałam, chcemy wstępnie takie http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70208370/
podobalo mi sie jeszze coś takiego http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S29828090/ ale to mega niskie, jakieś takie małe ogólnie jak na pierwsze wrażenie.

A może kupić coś w stylu http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70167218/ i do tego jedną dużą komodę, zamiast 2, hahahha nie mam pomyslu, dajcie jakieś rady. Zdjęc jest mało, a jak już są to te pokoje nie funkcjonalne jak dla mnie. Pokój mamy dosyć duży tam gdzie bedą maluchy, bo ok 30 m2. Stoi tam tylko nasze lóżko i mebloscianka, ktorej wyrzucic nie możemy.
Ja nie pomogę,sama dzisiaj oszukałam się komód i łóżeczek i mam jeden wielki mętlik w głowie.Tymbardziej że na razie i tak nie mam pokoju żeby pokombinować gdzie co i jak.

I się tak zastanawiam po co Ci 2 komodyDopiero po chwili zajarzyłamOj słabo dzisiaj z moją weną do czegokolwiek

Beatka za exam

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 22:12   #1782
kruszynka86
Raczkowanie

Dzięki dziewczyny za miłe słowa , oby droga była szeroka i inni użytkownicy rozumni
Przedwczoraj jechałam w jedną stronę 130 km a z powrotem już Tż i stwierdzam, że bez odpoczynku więcej bym nie dała rady
a jacy idioci jeżdżą przed nami cięzarówka, za nami też, a w lusterku widzę z tyłu, że wyprzedza jakiś wariat na 3-4tego? a z naprzeciwka też naparza fura i szybko musiałam zwolnić żeby tamten się schował między nas a ciężarówkę a z tyłu za nami też ciężarówka dla mnie jako początkującego kierowcy to hard core

paulinaizabela dzięki, my z miasta Dzidziuni naszej forumowej
De i Dzidzia fajnie, ze Tżeci się ładnie spisali a 2 koty i 2latek to rzeczywiście wesoły autobus
Ryba mój Tż notorycznie pietruszkę nazywa koperkiem czym mnie doprowadza do szewskiej pasji, jak można to mylić? ale ogólnie to łowca okazji i główny intendent naszej rodzinki, więc ja mam zakupy z głowy brzuszek rośnie

nemosek jedziemy do Bukowiny i chcemy może na chwilę na Słowację wpaść na jakieś termy

domi fajne nabytki, ja jeszcze NIC naprawdę nic nie mam aż wstyd. Po urlopie się weźmiemy chyba

Basia
Twój pokój 30 m2 to 3/4 całego mojego M

W ogóle jakiś dziś dzień pojechaliśmy do komisu ciążowego cos kupić do ubrania i chyba z ponad godzinę przymierzania i tylko 2 rzeczy... masakra ... w większości rzeczy wyglądałam jak dziecko wojny albo jak w worku, kupiłam tylko jedną spódnicę i bluzkę na ramkach a gdzie tu jakies spodnie??
Potem Tżtowi ułamał się ząb i akcja szukania dentysty w sobotę, bo przecież jutro jedziemy, oczywiście nic za bardzo nie załatwiliśmy a na koniec uprzytomniliśmy sobie, że 2 tyg. temu powinniśmy wykupić ubezpieczenie kredytu i zupełnie o tym zapomnieliśmy

Aha, dziewczyny jak dobrze pamiętam któraś z was pracuje w Wieliczce???
w kasie?

ślub kościelny 2.06.2012 r.

II 23.02.2013 r.
Krzyś

Edytowane przez kruszynka86
Czas edycji: 2013-06-15 o 22:13
kruszynka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 22:20   #1783
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz

Kruszynko trzeba się kiedyś spiknąć gdzieś na mieście . Takie forumowe znajomości są długowieczne

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 22:22   #1784
Anoula
Zakorzenienie

Kruszynka Ja pracuję w Wieliczce ale jako przewodnik

Stary 2013-06-15, 22:25   #1785
Basiaaaaaaaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kruszynka86 Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za miłe słowa , oby droga była szeroka i inni użytkownicy rozumni
Przedwczoraj jechałam w jedną stronę 130 km a z powrotem już Tż i stwierdzam, że bez odpoczynku więcej bym nie dała rady
a jacy idioci jeżdżą przed nami cięzarówka, za nami też, a w lusterku widzę z tyłu, że wyprzedza jakiś wariat na 3-4tego? a z naprzeciwka też naparza fura i szybko musiałam zwolnić żeby tamten się schował między nas a ciężarówkę a z tyłu za nami też ciężarówka dla mnie jako początkującego kierowcy to hard core

De i Dzidzia fajnie, ze Tżeci się ładnie spisali a 2 koty i 2latek to rzeczywiście wesoły autobus
Ryba mój Tż notorycznie pietruszkę nazywa koperkiem czym mnie doprowadza do szewskiej pasji, jak można to mylić? ale ogólnie to łowca okazji i główny intendent naszej rodzinki, więc ja mam zakupy z głowy brzuszek rośnie

nemosek jedziemy do Bukowiny i chcemy może na chwilę na Słowację wpaść na jakieś termy

domi fajne nabytki, ja jeszcze NIC naprawdę nic nie mam aż wstyd. Po urlopie się weźmiemy chyba

Basia Twój pokój 30 m2 to 3/4 całego mojego M
To sie pochwalę- jeden pokój tam gdzie bedziemy spać, a mam jeszcze jeden taki 30 m2, i magazyn/pokój ale co z tego skoro wynajmowane, razem ok 75 m2.
Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Fajniutki

Ja nie pomogę,sama dzisiaj oszukałam się komód i łóżeczek i mam jeden wielki mętlik w głowie.Tymbardziej że na razie i tak nie mam pokoju żeby pokombinować gdzie co i jak.

I się tak zastanawiam po co Ci 2 komodyDopiero po chwili zajarzyłamOj słabo dzisiaj z moją weną do czegokolwiek

Beatka za exam
Dwie komody, bo jedna za mało, dwie w sam raz, albo jedna wielka
Stary 2013-06-15, 22:25   #1786
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:

Basia
Twój pokój 30 m2 to 3/4 całego mojego M

W ogóle jakiś dziś dzień pojechaliśmy do komisu ciążowego cos kupić do ubrania i chyba z ponad godzinę przymierzania i tylko 2 rzeczy... masakra ... w większości rzeczy wyglądałam jak dziecko wojny albo jak w worku, kupiłam tylko jedną spódnicę i bluzkę na ramkach a gdzie tu jakies spodnie??
Potem Tżtowi ułamał się ząb i akcja szukania dentysty w sobotę, bo przecież jutro jedziemy, oczywiście nic za bardzo nie załatwiliśmy a na koniec uprzytomniliśmy sobie, że 2 tyg. temu powinniśmy wykupić ubezpieczenie kredytu i zupełnie o tym zapomnieliśmy

Aha, dziewczyny jak dobrze pamiętam któraś z was pracuje w Wieliczce???
w kasie?
A to przecież w Bukowinie macie termy i trochę dalej w Białce

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-06-15, 22:27   #1787
Basiaaaaaaaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Kruszynko trzeba się kiedyś spiknąć gdzieś na mieście . Takie forumowe znajomości są długowieczne

Właśnie, a jest ktoś ze Śląska, komu się nudzi tak jak mi
Cytat:
Kruszynka Ja pracuję w Wieliczce ale jako przewodnik

A pracujesz obecnie? Tak się zastanawiam, jak to z pracą pod "ziemią" w ciąży. Nie znam się dlatego pytam.
Stary 2013-06-15, 22:41   #1788
kruszynka86
Raczkowanie

Anoula jak miło dlaczego bilety dla osób prywatnych są tylko na wczesnoporanne godziny albo popołudniu? Nie można wejść "w środku dnia"? Może sie tam spotkamy i będziesz nas oprowadzać ?

Dzidzia jak najbardziej na kawkę można się umówić

II 23.02.2013 r.
Krzyś

Stary 2013-06-15, 22:49   #1789
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Basiaaaaaaaaa Pokaż wiadomość
Właśnie, a jest ktoś ze Śląska, komu się nudzi tak jak mi

A pracujesz obecnie? Tak się zastanawiam, jak to z pracą pod "ziemią" w ciąży. Nie znam się dlatego pytam.
Co do kopalni soli to lekarz powiedział, ze jak tylko będę się czuła na silach to mogę pracować, bo powietrze tam jest zdrowe a chodząc po schodach w kopalni będę wzmacniać mięśnie nóg co będzie dobre przy porodzie obecnie w kopalni jestem rzadko ze względu na sesję, ale po sesji wracam do pracy, nie tak intensywnej jak rok temu że schodziłam 2-3 razy dziennie, raz mi zdecydowanie wystarczy, ale dla mnie to rozrywka więc szkoda sobie odmawiać
Nie mogę się wypowiadać na temat kopalni innego typu, u nas wiem, że powietrze jest przebadane, jest zdrowe i czyste, czy wybrałabym się teraz z wizytą turystyczną do kopalni węgla na przykład to trzeba by poważnie przemyśleć, bo warunki powietrza na pewno są inne.

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ----------

Cytat:
Anoula jak miło dlaczego bilety dla osób prywatnych są tylko na wczesnoporanne godziny albo popołudniu? Nie można wejść "w środku dnia"? Może sie tam spotkamy i będziesz nas oprowadzać ?

Dzidzia jak najbardziej na kawkę można się umówić
Jeśli chcesz zrobić rezerwację internetową to sa tylko te godziny jako, że sa to godziny mniej wzmożonego ruchu. Bilet kupiony przez internet uprawnia Cię, żeby nie stać w kolejce. Oprawdzanie turystów indywidualnych odbywa się przez cały dzień w szczycie sezonu grupa w j. polskim schodzi nawet co 10 minut.
Ja w pracy moze i będę bo od środy wracam, ale ja oprowadzam tylko po hiszpańsku jeśli jesteście zainteresowanie zwiedzaniem po hiszpańsku to zapraszam

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

Aaaa tylko muszę dodać, ze kolejki są strasznie długie, Ty jako kobieta w ciazy mogłabyś się starać o wejscie bez kolejki, ale nie wiem czy moi koledzy bileterzy zdają sobie sprawę że ciężarne można przepuszczać bez kolejki
Stary 2013-06-15, 22:57   #1790
kruszynka86
Raczkowanie

Po hiszpańsku ... si si dzięki za info

II 23.02.2013 r.
Krzyś

Stary 2013-06-15, 22:58   #1791
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Po hiszpańsku ... si si dzięki za info
Nie ma za co, kiedy się wybieracie?
Stary 2013-06-15, 23:02   #1792
nemosek
Zakorzenienie

Dobranoc mamcieSpokojnej nocy

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-06-15, 23:40   #1793
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Hahahah
Mój mi kiedyś zamiast 3 pęczków pietruszki kupił koperek A jak się zapytałam co to jest i że miała być pietruszka, to się zdziwił, zastanowił i powiedział: "aaaa takie co jak się przekroi to jest okrągłe w środku?" myślałam, że się posikam

Bardzo fajne ciuszki i jeśli to dopiero początek to w ogóle super!
Fajnie z tą szkołą rodzenia! Ja też będę musiała podpytać jak będę u doktorka.

Jeśli się to będzie utrzymywać nawet w chłodniejsze dni i nad ranem po nocy, albo zaczną Cię swędzieć nogi to marsz do lekarza. A jak tam Twoje ciśnienie, jest ok?
ciśnienie średnio 130/80 więc spadło troche
Cytat:

piękny
Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Rybko bez przesady z tą wagą. Moja Mała była prawie całą ciążę na 3 centylu. Koło roku wskoczyła na 10 a niedawno na 50 .
Raz, że w ciąży jeśli nie jest stwierdzona hipotrofia to nic się nie dzieje a dwa że dzieci nadrabiają i bardzo szybko przybierają po porodzie.

Czapeczki się szybko nie brudzą. Jak nie ma ciemieniuchy to 2-3 bawełniane w zupełności wystarczą. Cieplejszą miałam jedną na jesień, choć zawsze lepiej mieć jedną na zapas. A ty chcesz jesienią dziecko w kombinezon pakować? Jaki? Lepiej warstwami i kocyk. Kombinezon jesienią to przesada. No chyba, że temp spada w okolice zera. My mieliśmy takiego ciepłego pajaca na zimną jesień. Zimowe czapki miałam dwie.

Mój pierwszy zmieniał pieluchę, ubieral w szpitalu, odbijał po karmieniu, pilnował jak szłam pod prysznic, pozwolił kimnąć godzinkę po ciężkiej pierwszej nocy, zaliczył w szpitalu kupę z wystrzałem na półtora metra (cały był ob.rany).

W domu kąpał, pielęgnował pępek i oczko.
Ogólnie obudziły się w nim instynkty, których się nie spodziewałam.

hehe, nie ja myślałam,że w jesien to grubiej ubrać, chodziło mi o listopad/grudzień gdyby temperatura drastycznie zmalała, bo dzisiaj to nie wiadomo jaka pogoda bedzie. raczej z 2miesiecznym bobasem nie bede na zakupy chodzić, a wiecie jak to chłopy... przynajmniej mój

lece spac bo jutro muszę rano do pracy jechać a raczej ISC:/ i podjechać
Stary 2013-06-16, 02:16   #1794
Trele_Morele
Zakorzenienie

Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III

To I ja jestem .. Oto co kupiłam w lumpku ImageUploadedByWizaz Forum1371340732.786600.jpgImageUploadedByWizaz Forum1371340758.981517.jpg I kupilam dzis na ebayu 12 tetrowych pieluch , bo byly w promocji. Mam nadzieje ze mi starczy??
Reszte dnia siedzialam u mamy I studiowalam Moj nowy wòz . Zdjec nie mam poki co bo tel mi padl I cały dzien bylam bez , a po za tym rozebrałysmy go do prania wiec I tak byscie za duzo nie zobaczyly .. Po pierwsze. : to ze jest latwo wywracalny to bzdura !! Ma tak szeroko rozstawione przednie kola ze wywrocenie go jest tak samo mozliwe jak wozka 4kołowego. Po 2: rewelacja dla mnie jest to ze w trzy sekundy odpinasz wszystko co z materialu ( montowane na zatrzaski do plastiowej podstawy) I pierzesz albo kupujesz nowe za nie wiele . Po 3 : jednym guzikiem wozek sie sklada I rozklada Sam , takiego czegos jeszcze nie widxialam . Po 4; do lekkich nie nalezy ( rama plus spacerowka to ok 14kg) ale super jezdzi . Po 5: jakby nie to ze rodze przed sama zima , w dodatku w uk gdzie wiatr jest straszny I ciagle deszcze - nie kupowalabym gondoli . Ten wklad dla noworodka do czesci spacerowej jest rewelacyjny ..

Ale sa tez wady : 1. Koszyk pod wozkiem jest smiechu wart. ;D kawalek materialu owiniety o rurki , mysle ze jeden chleb tak go obciazy ze bedzie ciorał po ziemi ! Bede musiala cos wymyslec .. 2. Buda - strasznie miekka , ewidentnie przeciwsloneczna a nie przeciwdeszczowa. Gdy sie nalozy folie wszystko jest ok , ale jakby tak zaskoczyl mnie deszcz bez foli to mi sie dziecko utopi zanim do domu dojade. Po 3. Ja uwazam ze spacerowka jest dobra na masz 2,5 roku I to podwsrunkiem ze dziecko jest przecietne jesli chodzi o wzrost I wage . Siedzisko jest plytkie i wiekszemu dziecku bedzie nie wygodnie o ile wogole nie wyjedzie z niego pupka.Moja mama sie z tym nie zgadza, ale mi na oko tak to wyglada. Narazie nie przywiazuje do tego wagi bo I tak do tego czasu pewnie zmienie go na konkretny ale tylko spacerowy. )

Ale sie rozpisalam ., dobranoc ;**

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 03:23   #1795
Anoula
Zakorzenienie

O masakra właśnie mam interwencję policyjna pod oknami, widocznie była popijawa i ktoś zadzwonił... Najpierw się darło kilku chłopa do tych policjantów że ich nagrywają i wstawią na youtube. Teraz został już tylko jeden z tego co słyszę i drze się na pół osiedla "ała policja, krzywdę mi robią, ała nie mogę oddychać, ludzie pomocy" i tak to trwa już z 15 minut...
Zawsze miałam twardy sen teraz w ciąży łatwo mnie obudzić... Ale straszne to jest na interwencję do takiej bandy przyjeżdza 2 policjantów i zatrzymują jednego delikwenta...
Chyba go już zabrali... Idę spróbować zasnąć na nowo.

Stary 2013-06-16, 08:45   #1796
Mya1989
Zakorzenienie

tititriti, a ja od 7 nie śpię, supcio

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 09:09   #1797
Kociak85
Zadomowienie

nemoska, przewijak będę miała na łóżeczku
Basia, a może coś takiego: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00067830/ albo http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60239273/
Widzę, że mamy podobny gust, bo ja właśnie kupiłam z tej serii komodę na dobry początek
Stary 2013-06-16, 09:21   #1798
niunia32
Zakorzenienie

Dobry :p
U mnue zapowiada sie ladny dzien i oczywiście do pracy. Ale zadzwonili żebym przyszla później

Trele Pieluszek powinno Ci starczyć, bo w sumie do czego chcesz je użyc? Do podłożenia pod dziecko, do wytarcia z ulanego mleka, ewentualnie przykrycia

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 09:24   #1799
De28
Wtajemniczenie

Anoula-jak bylam 23 lata temu w Wieliczce,to oprowadzala nas i moich tesciow po angielsku dziewczyna we wczesnej ciazy.Juz miala bodajze 1,5 rocznego synka.Znasz ja moze?

Cytat:
ciśnienie średnio 130/80 więc spadło troche
raczej z 2miesiecznym bobasem nie bede na zakupy chodzić, a wiecie jak to chłopy... przynajmniej mój
ć
A dlaczego nie bedziesz? Z ciekawosci pytam.Bo ja od urodzenia z malym wszedzie jezdzilam.

Trele-a quinny podobno jest dobra marka.U nas w hartanie jest tak masywna buda, ze Daniel sie na niej kladl i sie nie skladala.2,5 letnie dziecko to ci moze jeszcze troche wysiedzi w spacerowce,ale to raczej tak od roczku do 2,5 lat.My juz od dawna wozka nie uzywamy.Daniel jest duzy,ma ponad metr i do wiekszosci juz sie nie miesci,poza tym,on nie ma ochoty siedziec,chce biegac.

Dojechali do nas tescie i jako rodzice nie jestesmy juz interesujacy.Tylko babacia i dziadek sie teraz licza.

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2013-06-16 o 09:26
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 09:32   #1800
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Anoula-jak bylam 23 lata temu w Wieliczce,to oprowadzala nas i moich tesciow po angielsku dziewczyna we wczesnej ciazy.Juz miala bodajze 1,5 rocznego synka.Znasz ja moze?
Po angielsku jest strasznie dużo przewodników, wszystkich nie znam, może jakbyś kojarzyła choć imię to może ktoś przyszedłby mi na myśl. 23 lata temu?

Dzień dobry, ależ jestem niewyspana. Po tej akcji z policją oczywiście musiałam wstać do sikania, później się położyłam, ale Junior stwierdził "mamo skoro już nie śpisz to chodźmy coś zjeść", no i musiłam nakarmić siebie i dziecko. Później chyba do 5 nie spałam, a o 8 już znowu mnie obudziło sikanie :x.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości