Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V. - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-15, 22:00   #2911
BlackSanctum
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.

No cóż, a u nas zawsze wszyscy mówią - obce osoby też - że Oliwka to cały tata. Nawet ostatnio, robiliśmy zakupy w Carrefourze i Łukasz dawał małej herbatkę, a ja coś sprawdzałam pod czytnikiem cen, przechodziła babka i się zaczęła zachwycać, że mała to skóra zdjęta z taty.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 22:01   #2912
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
zycie...

Blogerko, wpadlam jeszcze, zeby polecic Ci odzywki z aussie: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...le-colour.html bo wiem, ze sa juz do kupienia w rossmanie a mi naprawde bardzo ladnie nawilzaja wlosy Cena tez nie jakas masakryczna wiec mysle, ze warto zaryzykowac
Raz na jakis czas uzywam tez tego https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...-hair-oil.html i tez w miare ok ale mi akurat obciaza wlosy. Poza tym jest taka biala odzywka z dove, bardzo tania a na moje wlosy dziala rewelacyjnie. O ta: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...nditioner.html .
A teraz ja siadam i szukam czegos na przetluszczajace sie wlosy

Lady, moze mezowi o pelzanie chodzilo

dziekuje, poczytam sobie o tych odzywkach
mi zawsze glisskur sluzyly, a teraz bez szalu po ciazy
Stary 2013-06-15, 22:05   #2913
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Dziewczyny, ale mąż Lady ma rację przyjęło się terminem "raczkowanie" określać poruszanie się na czworaka w przód - a tak naprawdę to ruch w tył, a w przód to czworakowanie właśnie.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 22:12   #2914
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
dziekuje, poczytam sobie o tych odzywkach
mi zawsze glisskur sluzyly, a teraz bez szalu po ciazy
nie ma za co a co do gliss kur to oni chyba w ogole sklad troche pozmieniali i mi te stare wersje dobrze sluzyly a te nowe juz nie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41340927]Dziewczyny, ale mąż Lady ma rację przyjęło się terminem "raczkowanie" określać poruszanie się na czworaka w przód - a tak naprawdę to ruch w tył, a w przód to czworakowanie właśnie.[/QUOTE]

O Jezusie, to tz Lady bardziej zorientowany niz my, doswiadczone mamy A tak na serio to chyba niewiele dzieci raczkuje do tylu

A, Szaja, pytalam Cie o chuste babasling ale chyba nie widzialas. Pamietam, ze cos na ich temat kiedys pisalas a ja nie pamietam co i nie wiem czy prosic mame, zeby mi ja przyslala czy rozgladac sie za czyms lepszym. Doradzisz?

18.01.2013 - Lili

Edytowane przez ania13.03
Czas edycji: 2013-06-15 o 22:13
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 22:14   #2915
nafiyqa
Zakorzenienie

Wy juz w lozkach mowicie, a ja ciacho pieke
O, to: http://www.mojewypieki.com/przepis/j...wa-czekoladowa
Kocham wszystko, co czekoladowe! Zadnych owocow, kremow - byle smak czekoladowy byl!

Mojego Kubusia wszyscy maja za dziewczynke!! Dzis pani sprzedajaca Tule tez tak pomyslala. Juz ktorys raz z kolei sie zdarzylo, a przeciez ubieram go w typowo chlopackie ciuszki...

---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ----------

Fakt, ta zielona kiecka z Lidla bardzo ladna!

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 22:19   #2916
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel;41331034 konczy dzis 4 miesiace![/B
mamy dzis z TZ wychodne i idziemy na firmowy piknik, a dzidzia zostaje z babcia i kuzynka
za 4 miechy
Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Pewnie nas japońskie mamuśki podczytują i wyczytały że Szaja kazała kupić...
tak tak mowily meneg Ty nam tu tłumacz co ta Szaja w Polsce pisze

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
UWAGA moje dziecko od około 40 minut bawi sie SAMO

Na chrzciny dostał muzyczne centrum aktywności, dopiero dzisiaj rozpakowalam, bo dostał wiele innych zabawek i nie chciałam wszystkiego od razu pokazywać, ale to jest po prostu strzał w 10
Mam nadzieje,ze zainteresowanie zabawka nie minie mu w dniu dzisiejszym.
wow a co to takiego

[QUOTE=pstryczek84;4133175 8[/QUOTE]

wcinamy wcinamy

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
wzielam sie za truskawki, zamroze 5 kilo a z 5 zrobie dzemy ... w pon jak cena bedzie dalej taka niska to znow zrobie dzemy .. kurde zaluje ze nie mam osobnej zamrzarki, ja cala zime pije kompoty z truskawek, a za mrozone 450 gr place 5 zl ... a tak to 2 zl ... w sumie szybko by sie zwrocila ta zamrazara ... moze pokukam na allegro ...

a moja pomocnica jak sie patrzyla na truskawy, najpierw w bujaczku, potem musialam zachustowac, no i efekt taki, ze nic nie pomaga
bo to ksiezniczka jest co bedzi epomagac

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Jesteś wreszcie

My właśnie też będziemy kupować,tylko pojęcia nie mam jaką ? Będzie stała w komórce na pietrze więc nie może być za dużą. Ale też chce zamrozić truskawki,wiśnie,czereśni e,śliwki,dynie i szpinak. Chyba że mi jeszcze coś przyjdzie do głowysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

2. Może założymy wątek w klubie z fajnymi zabawkami dla dzieci?
Bo coraz coś piszecie,czasem nie mam czasu znaleźć i potem umyka.chyba że tylko ja jedną taka nierozgarnięt

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
oo opopeiram z zabawkami jak najbardziej

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Ale super!! No jak z reklamy

za 4 m-ce

ja też za tym tęsknieeeeeeee

Daria dziś skończyła 5 miesięcy[/COLOR] !
za 5 miesiecy

Cytat:
Napisane przez marta00537 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mamy pierwszy obrót z brzuszka na plecki:
klask i:

Cytat:
Ja na razie nie planuję następnego. Nie przyznawałam się wcześniej, ale mam traumę pociążową... Bardzo źle zniosłam ciążę, to był dla mnie straszny czas... Jedyne co było w niej fajnego to ruchy dziecka, rosnący brzuszek i USG
I zwyczajnie boje się kolejnej ciąży. Tak, ciąży, nie posiadania dziecka i opieki nad nim.
Ale oczywiście jak się "przydarzy" o będę kochać całym sercem
dziewczyny co do dziecka
to sama dla siebie juz bym nie chciala, ale jak mysle o Natusi to nie wiem chyba lepiej by bylo gdyby miala rodzenstwo, jakies wakacje, swieta, wycieczki to z rodzenstwem razniej jest, ja pamietam jak ojciec zachorowal albo teraz w doroslym zyciu bardzo chcialabym miec rodzenstwo w zblizonym wieku byloby z kim swieta spedzac na wakacje jezdzic itd mam siostre 12 lat kocham Ja bardzo mocnno ale roznica wieku jednak jest

co o tym myslicie

---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ----------

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Kocham wszystko, co czekoladowe! Zadnych owocow, kremow - byle smak czekoladowy byl!

Mojego Kubusia wszyscy maja za dziewczynke!! Dzis pani sprzedajaca Tule tez tak pomyslala. Juz ktorys raz z kolei sie zdarzylo, a przeciez ubieram go w typowo chlopackie ciuszki...

---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ----------

Fakt, ta zielona kiecka z Lidla bardzo ladna!
a mnie si epytlai czy chlopiec jak byla ubrana na fioletowo-rozowo i miala opaske na glowce z wielkim kwiatem
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 22:21   #2917
mala_19kw
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41340927]Dziewczyny, ale mąż Lady ma rację przyjęło się terminem "raczkowanie" określać poruszanie się na czworaka w przód - a tak naprawdę to ruch w tył, a w przód to czworakowanie właśnie.[/QUOTE]

Aaaa to mąż Lady dał popis

Uciekam spać bo po całym pracowitym dniu padam na pysk.

Aha-mój synal to skóra zdjęta z Mariusza,każdy to powtarza. Pamiętam jak byłam w ciąży to cały czas mówiłam do męża żeby był podobny do niego to będzie z niego kawał ciacha-a teraz troszkę mi smutno że mój ma tylko nosek (tak jakoś mojego wkładu mało ). Ale w końcu cóż chcieć moje prośby zostały wysłuchane

Dobrej nocy laski-do jutra.
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 22:21   #2918
nafiyqa
Zakorzenienie

Sarah, u mnie i u mojej siostry jest 18 lat roznicy... I tez innego rodzenstwa nie mam...

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 22:21   #2919
Konto usunięte

Aniu, to takie... chustowe wisiadło mam coś takiego, nieuświadomiona przy Agatce kupiłam, nie da się nosić w tym wygodnie. Założyłam kilka razy tylko i ciągle wrażenie miałam, że mi dziecko wypadnie zaraz.

A do tyłu chyba właśnie każde dziecko lezie na początku tuż przed czworakowaniem właśnie.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 22:24   #2920
sarah67
Zadomowienie

o ta zabaawke chodzi???

http://allegro.pl/smily-play-muzyczn...302635064.html

i naprawde dziec zainteresowany bardzo>? to chyba zakupie ttz
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 22:26   #2921
ania13.03
Zadomowienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41341085]Aniu, to takie... chustowe wisiadło mam coś takiego, nieuświadomiona przy Agatce kupiłam, nie da się nosić w tym wygodnie. Założyłam kilka razy tylko i ciągle wrażenie miałam, że mi dziecko wypadnie zaraz.

A do tyłu chyba właśnie każde dziecko lezie na początku tuż przed czworakowaniem właśnie.[/QUOTE]

Dzieki kochana Teraz mi sie przypomnialo, ze faktycznie wygodne toto nie bylo A co do tego przemieszczania sie do tylu to dla mnie to zawsze pelzanie bylo Ale czlowiek uczy sie cale zycie

18.01.2013 - Lili
Stary 2013-06-15, 22:29   #2922
meduzza
Zadomowienie

Odp: Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.

Cytat:

Mojego Kubusia wszyscy maja za dziewczynke!! Dzis pani sprzedajaca Tule tez tak pomyslala. Juz ktorys raz z kolei sie zdarzylo, a przeciez ubieram go w typowo chlopackie ciuszki
Mniam aż je czuje tu, to ciacho
A Julianę za faceta Czasem pytaja o płeć jak jedziemy w oczo☠☠☠noróżowym wózku.
A w ogóle mam w☠☠☠☠ na to, że jak ktoś pyta o imię małej to t. mówi Jula. Wrrr i już nie sprostuje, że to Julianna. Bo ona z TŻtem naciskali na Julię
A mój TŻ nie chodzi z Małą sam na spacery...
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 22:35   #2923
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
o ta zabaawke chodzi???

A nie lepszy taki stoliczek edukacyjny? Nasz ma odczepiane nozki wiec moze byc najpierw dla lezacego dziecka a pozniej stawiasz na nogach i dziecko sobie przy nim siedzi Taki mamy http://allegro.pl/stoliczek-edukacyj...315812882.html i jest fajny

18.01.2013 - Lili
Stary 2013-06-15, 22:37   #2924
LadyWhisper
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.

Cholera, nawet nie wiecie, jak malz mi urosl hahaha dumny jak pawy lazi, ze mial racje

Jak w sb biegalam z ta grupa biegaczy to M.bral wozek i cisnal za nami swoim tempem

A Pietraszka biora zawsze za dziewczynke! Bo takie sliczne dziecko i takie grzeczne!

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 22:41   #2925
ania13.03
Zadomowienie

Dot.: Odp: Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Cholera, nawet nie wiecie, jak malz mi urosl hahaha dumny jak pawy lazi, ze mial racje

Jak w sb biegalam z ta grupa biegaczy to M.bral wozek i cisnal za nami swoim tempem

A Pietraszka biora zawsze za dziewczynke! Bo takie sliczne dziecko i takie grzeczne!

Wsadzilam dzisiaj Lili na kilka minut do takiego skoczka co sie nad drzwiami wiesza. Boze laski, jaka miala radoche to szok Chyba jeszcze z miesiac i wyjme jumperoo

18.01.2013 - Lili
Stary 2013-06-15, 22:54   #2926
YellowSheep
Rozeznanie

Hej

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość

Dziewczyny doradzcie mi byliśmy dziś z tż w smyku i przymierzałam hanie do tej spaceróki quinny zapp, no i musze powiedzieć że całkiem fajna Hania już w niej nawet spoko jak sie da na plasko to lezy z pupką w dziurze :P i zadowolona była podobało jej się no i na zime już by miała ta duża spacerówke a na lato zas ta quinny. w necie za 600 zł jest no i nie wiem
która z Was ją ma??? bo nie pamiętam

Z siostrą tż dalej nic.... nie wiem wiecie jacy Ci lekarze z małych miejscowości.... mam nadzieje że będzie ok. A znowu pewnie jak ja bym coś naciskała żeby szybko szła na jakieś ktg czy coś to se pomyślą że przesadzam nie wiem nie będę się wtrącać....

jaką????????
A nie będzie za bardzo Hanią telepało na chodnikach?

Cytat:
dzięki kochane martwię się no bo jednak to maluszek i jeść musi no ale zasnęła teraz (tzn juz sie obudzila ) ale jak spała to wcisłam jej jeszcze butle i upiła 60ml, kurde a może ona się nerwuje że jej mało leci bo my jeszcze mamy smoczek 0+
U nas tak było, że niedawno Oli wypił pół porcji, i się okazało że tż założył przypadkiem ten smoczek 0+. Soczku też nie chciał z tego mini, więc to może być przyczyna. Ale dziś też ciepło było, może nie była głodna po prostu.

Cytat:
co za ciołek z tego profesorka... :/

a wózek fajny tylko ja chce taki na ciepło lub na podróże bo taki na zime i wiekszy na pompowanych kołąch mamy z tego obecnego zestawu

CO do wózka, tak jak mówiłam mi się podoba bo jest fajnie wyprofilowany tak że nawet nie siedzące dziecko może w nim "siedzieć" i ma baaardzo dużą budke może być krótsza lub dłuższa jedyne co mi się mniej podoba to że nie ma pałąką niby można dokupić ale ponoć drogi.
I w ogóle w smyku był dwa kolory beżowy i takie różowo niebieski(my go weźmiemy) bezowy 699 a ten nasz 899! pffff

a ja chyba synka

Kurcze ja powiem Wam dziś o tym myślałam chyba natchniona Autentic tylko tak : końcówka ciąży ten ciężar ból pleców i bezsenność... pamiętam jak wtedy myślałam "nigdy więcej ciąży" no i poród.... jednak równierz wolałabym ominąć ten etap. Poza tym te stresy czy wszystko ok ruchy badania... tylko że patrze na Hanie i wiem że żeby ja miec przeszła bym to znów więc do mojego potencjalnego drugiego dziecka też pewnie będę tak podchodzić. No i sprawa o której trąbie od dzieciństwa że ja jestem jedynaczką i zawsze baaardzo chciałam rodzeństwo i nie chciała bym żeby Hania odczuwała to co ja z powodu jego braku. Tak myślałam za 2 z hakiem lata zajść w ciąże to akurat się urodzi koło czerwca po 3 ur Hani

Ehhhh wykąpałam hanie zrbiła cyrk przy próbie karmienia cyckiem myślałąm że w ogóle nie chce ale darła się jak obdzierana ze skóry więc zrobiłam butle i to było to
Myślicie że można mieszać mleko mm z naszym? bo odciągnęłam troche bo myslałam że zje z butli moje ale nie zdarzyłam i potem myślałamczy moge je dolac do mm
Można, ja przy końcu kp ściągałam niewiele i zawsze dolewałam to do mm, i powiem szczerze, że dopóki tak robiłam to Oli nie miał żadnych problemów z brzuszkiem. Magiczny eliksir

Cytat:
Ja tez na chwile obecna (i raczej sie to nie zmieni) nie chce drugiego dziecka.
Ale nie dlatego, ze mam ciazowa czy porodowa traume.
Po prostu jedno mi wystarczy

Nie wolno
Chyba dlatego tak piszą, żeby nie marnować tego maminego mleczka

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Wybaczcie że i ja nie cytuje i nie nadrabiam ale NIE MAM SIŁY
Dzisiejszego dnia na uczelni nie będę nawet komentować... siedziałam i normalnie w świecie wyłam. Dlaczego ja tępa pała nie mogłam po pirwszym roku tego rzucić, bo teraz to szkoda kasy i nerwów
Jestem beznadziejna ;((

A Blaneczka dzisiaj tak za mną tęskniła,tż mówił że pół dnia marudziła. Jak tylko weszłam do domu to ona uśmiech od ucha do ucha i się wtuliła mi w szyje i tak ścisnęła łapkami, aż cały ból dzisiejszego dnia odszedł. Ależ ja ją kocham ! <333

Pozdrawiam i życzę miłego wieczoru i przespanych nocek.

Ja się pomału przymierzam do tej spacerówki: http://www.x-lander.pl/produkty/56/xrun/ co myślicie? Mnie kusi, bo pojeździłabym na rolkach z wózkiem
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 23:02   #2927
aska27adopcje
Zadomowienie

Dziewczyny ale natrzepalyscie stronek ... Jutro nadrobie i pocytuje ... ja walczylam z truskawkami, 10 kilo przerobilam .. dzemy sa, spalilam garnek w bonusie, wiec dosc drogie w wykonaniu, jak policzyc zakup nowego

chcialam zapytac doswiadczonych juz mamusi, kupowalybyscie czarna spacerowke, chce kupic ten wozek, ktory dziewczyny pokazywaly quinny, bardzo podoba mi sie czarny kolor, ale boje sie ze bedzie strasznie przyciagac slonce ... 2 kolor to ten, ale mam juz fuksjowego xlandera i nie wiem czy jest sens ...

http://allegro.pl/wozek-quinny-zapp-...320481250.html

Yellow widzialam i czytalam o tym modelu, ale to ponoc najciezszy jaki maja ..

ja mam model MOVE i kurde taki ciezki jest ... ogolnie zawiodlam sie na tym wozku, strasznie telepie mala, zadnej amortyzacji, napalilam sie na niego strasznie, ale chyba nie bylo warto .. kolor mam tez ten sam Asia jak moje imie :P

Kurcze przeczyta;lam co napisalas o wozku quinny i poszukalam opini na necie i cholera on bardziej na rowne powierzchnie ... moja kumpela ma taki, ale prowadzilam po asfalcie, wozek rewelacja, 1 paliszkiem sie pcha, zwrotny, ale na chodniku moze byc roznie

Edytowane przez aska27adopcje
Czas edycji: 2013-06-15 o 23:10
aska27adopcje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 00:20   #2928
meneq
Zakorzenienie

Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ponawiam - chcę sprzedać swoją chustę. Oliwa nie lubi się chustować. Więcej info w prywatnej wiadomości.

A na wernisaż nie poszliśmy, bo... Oliwa zaspała, a jeszcze obiad miała zjeść, więc się nie wyrobiliśmy.

A powiedzcie mi - macie jakieś sposoby, żeby dziecko chętniej jadło? Bo mała nie chce, nic jej nie smakuje, oprócz samej marchewki, przy innych warzywach jest odruch wymiotny i zamknięta gęba na amen. Zdarzył się i płacz ze złości.
Nadrabiam posty z piatku i odpisuje na biezaco, wiec moze dubluje.
Skoro tak zajada marchewke, to moze z marchewka przemycaj nowe smaki i stopniowo zmieniaj proporcje marchewki i nowego skladnika.
W zyciu nie zgadniecie, kto mi taki sposob na niejadkow zaproponowal...

Weterynarz!! Mialam kiedys problem z zolwiem...
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 05:36   #2929
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Dzień dobry!

Nasza noc o niebo lepsza od kilkunastu poprzednich. Mała zasnęła o 20 przy butelce (mąż zmusił mnie do podania mm-powiedział że może pośpi dłużej i ja muszę odpocząć, daliśmy NAN, bo takie mleko miałam w domu, zobaczymy reakcję skazową). I Blanka budziła się regularnie co trzy godziny. O 23 zrobiła jeszcze mega kupsztala Więc żeby się nie rozbudziła, ja ją karmiłam, a Mariusz zmieniał pampersa, nie mogłam się powstrzymać od śmiechu A teraz co robi? Oczywiście jeszcze śpi, razem z tatusiem, bo tatuś musi się wyspać położyła sobie rękę na Jego głowie i zadowolona z życia. Ale jak mama chce się wyspać w ciągu tygodnia, to nie Taka córeczka tatusia! Złośliwiec mały

Edytowane przez fewcia
Czas edycji: 2013-06-16 o 05:37
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-16, 06:00   #2930
Konto usunięte

Plotkarsko - paskudnie w tych obcisłych strojach wygląda :/

http://zyciegwiazd.onet.pl/364516,2,...ws_detail.html

myśmy były w ciąży łądniejsze

Ciekawa jestem, a propos, czy Authentic jeszcze się odezwie do nas?

---------- Dopisano o 07:00 ---------- Poprzedni post napisano o 06:54 ----------

Meneq, nie ważne kto, dobrze, że skuteczne :d
Stary 2013-06-16, 06:18   #2931
ezzo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
o ta zabaawke chodzi???

Tak, to ta, wczoraj, chyba z 1,5h sie zabawial, dzisiaj lezy juz z 15 min,ale slysze, ze juz troche znudzony, wiec chyba, jeszcze za szybko oglosilam to hiciorem...chociaz troche podkarmilam i dalej zaciesz do zabawki a liczylam, ze uda sie w koncu na drzemke bo na nogach od 5.
Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
A nie lepszy taki stoliczek edukacyjny? Nasz ma odczepiane nozki wiec moze byc najpierw dla lezacego dziecka a pozniej stawiasz na nogach i dziecko sobie przy nim siedzi Taki mamy http://allegro.pl/stoliczek-edukacyj...315812882.html i jest fajny
Ania w tej mojej zabawce wystarczy odwrocic blat i wtedy jest to dla stojacego maluszka.

Cytat:
Dzień dobry!

Nasza noc o niebo lepsza od kilkunastu poprzednich. Mała zasnęła o 20 przy butelce (mąż zmusił mnie do podania mm-powiedział że może pośpi dłużej i ja muszę odpocząć, daliśmy NAN, bo takie mleko miałam w domu, zobaczymy reakcję skazową). I Blanka budziła się regularnie co trzy godziny. O 23 zrobiła jeszcze mega kupsztala Więc żeby się nie rozbudziła, ja ją karmiłam, a Mariusz zmieniał pampersa, nie mogłam się powstrzymać od śmiechu A teraz co robi? Oczywiście jeszcze śpi, razem z tatusiem, bo tatuś musi się wyspać położyła sobie rękę na Jego głowie i zadowolona z życia. Ale jak mama chce się wyspać w ciągu tygodnia, to nie Taka córeczka tatusia! Złośliwiec mały
Bardzo sie ciesze.

Blogerko jesli jest to dla Ciebie jakies pocieszenie, to uwierz mi, ze 2 pobudki na szybkie karmienie to nic w porownaniu do tego co nam co noc funduje synalek, a z tego co wiem, to nie tylko moj taki wymagajacy, tak wiec glowa do gory

Co do rodzenstwa, moim zdaniem, nie krzyczcie prosze, o ile kwestie zdrowotne nie przeszkadzaja czy wzgledy ekonomiczne ( ale mam tu na mysli faktyczny brak mozliwosci) to moim zdaniem zdecydowanie sie na tylko jedno dziecko to zrobienie troche krzywdy dziecku i czyste wygodnictwo. Pomijam to, ze jesli jest brat czy siostra to dziecku zawsze razniej, ale tez w zyciu roznie sie uklada, rodzice odchodza czasem szybciej nizbysmy sie tego spodziewali i wtedy taki brat czy siostra to jednak najblizsza rodzina. Ja mam dwojke braci jednen nie cale 2 lata mlodszy, drugi 18 lat mlodszy, tak wiec ten drugi chowal sie sam i on jak tylko dowiedzial sie, ze bede miala dziecko przyszedl i do mnie i do mojej mamy i kazal jej przekazac, zebysmy pamietali, ze Tomaszek musi miec rodzenstwo, zeby nie byl taki samotny jak on, zreszta ja widze, ze on go traktuje jak swojego brata, choc miedzy nimi tez 11 lat roznicy teraz.
A tak wogole to dzien dobry

Edytowane przez ezzo
Czas edycji: 2013-06-16 o 06:19
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 07:33   #2932
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41342034]Plotkarsko - paskudnie w tych obcisłych strojach wygląda :/

---------- Dopisano o 07:00 ---------- Poprzedni post napisano o 06:54 ----------

Meneq, nie ważne kto, dobrze, że skuteczne :d[/QUOTE]

Myślę, że nie

Jadę dzis do mamy. Jest już chyba ze 40 stopni......
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 07:46   #2933
meduzza
Zadomowienie

Odp: Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.

Cytat:
Dzień dobry!

Oooo wchodzę z rana a tu co? Fewcia z pozytywnymi wieściami! Dawno tak nie było. Super, cieszę się!!

Cytat:

Co do rodzenstwa, moim zdaniem, nie krzyczcie prosze, o ile kwestie zdrowotne nie przeszkadzaja czy wzgledy ekonomiczne ( ale mam tu na mysli faktyczny brak mozliwosci) to moim zdaniem zdecydowanie sie na tylko jedno dziecko to zrobienie troche krzywdy dziecku i czyste wygodnictwo. Pomijam to, ze jesli jest brat czy siostra to dziecku zawsze razniej, ale tez w zyciu roznie sie uklada, rodzice odchodza czasem szybciej nizbysmy sie tego spodziewali i wtedy taki brat czy siostra to jednak najblizsza rodzina. Ja mam dwojke braci jednen nie cale 2 lata mlodszy, drugi 18 lat mlodszy, tak wiec ten drugi chowal sie sam i on jak tylko dowiedzial sie, ze bede miala dziecko przyszedl i do mnie i do mojej mamy i kazal jej przekazac, zebysmy pamietali, ze Tomaszek musi miec rodzenstwo, zeby nie byl taki samotny jak on, zreszta ja widze, ze on go traktuje jak swojego brata, choc miedzy nimi tez 11 lat roznicy teraz.
Dzień dobry Zgadzam się z Tobą w 100%, jedynaki są pokrzywdzone. Zresztą najlepiej to by było mieć kilkoro dzieci-nigdy nie wiadomo czy jedno się nie odwróci od Ciebie na starość, czy nie powyjeżdżają w ☠☠☠☠u albo coś. Wystarczy wyobrazić sobie siebie za 20 lat przy jakiejś imprezie rodzinnej-czy chciałoby się siedzieć w 3/4 osoby czy mieć dużą, głośną rodzinę przy stole (to drugie to moje marzenie).
Na ten temat to się może Bokeh wypowiedzieć bo ma porównanie-ona jedynaczka, TŻBokeh z wielodzietnej rodziny...
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-16, 08:13   #2934
bokeh
Zakorzenienie

Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.

Pocytowalam i mi zezarlo cytaty.....

Z tego co pamietam to yellow fajna ta spacerowka i widze w promocji za 900 zl... Tyko pewnie ja dopiero za rok bym Hanie wozila tzn w nastepnym sezonie no bo teraz jeszcze bym sie bala a pozatym ona tak samo duza jak moja z kompletu a ja chcialam taka bardziej mniejsza hmmmm..... Ale fajna i kusi

Raczkowanie od raka ktory chodzi wspak tylko teraz nie wiem jej chyba chodzilo o czworakowanie nazywane raczkowaniem

Meduzza masz racje ja np zawsze wigilie spedzalam w 3 i fajni bylo ale tak wiecie no..... Wakacje w 3 zawsze musialam jakis dzieeci do zabaw szukac no a u tż to zas inaczej no bo wszyscy razem na wakacje nie pojada kasy brakuje no wiadomo 1000 zl na zakupy co tydzien....
Wiec skarnosci tez nie dobre ale wesolo to tam jest

Ale tak dwojka chociaz ja sie pewnie zdecyduje chociazby dlatego ze to sobie kiedys obiecalam

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-06-16, 08:18   #2935
s i l v e r
Zakorzenienie

Cześć laseczki

Na razie się tylko witam a będę trochę później. Idę dać Darii kaszkę i sama muszę zjeść jakieś śniadanie. Tż ma dziś wolne więc pewnie na jakiś spacerek pójdziemy, a już ładnie słonko świeci
A Wy jakie plany na dziś macie??
Stary 2013-06-16, 08:27   #2936
meneq
Zakorzenienie

Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.

Hej!
Nadrabiam i konca nie widac, jestem na sobocie okolo poludnia.

Wyjazd sie udal, tz prezentacja poszla gladko, Yae tez byla dzielna i grzeczna.
Za wszystkie kciuki dziekujemy.

Dla ciekawostki: dzis dzien ojca u nas.

Bylismy w sklepie z zabawkami i sa oballe (szaja postaralas sie kobieto) i jest nawet taki w ksztalcie pilki do futbolu amerykanskiego.
My kupilismy zabawki z lamaze: ksiazeczke puzzle i grzechotke slimaczka. Jest szal!! W nagrode pierwszy raz uslyszalam Yae smiejaca sie na glos (tz akurat wtedy musial wyjsc). Jakie to bylo cudowne!!
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 08:44   #2937
Ewik86
Zakorzenienie

I ja się witam

Fewciu fajnie, że noc u Was wreszcie lepsza

U mnie też, tyle, że Domcia obudziła się o 24:30 z krzykiem - jak się okazało siuśki jej bokiem wypłynęły i spała tak bidulka jakiś czas. Ostatnio woli spać na boku. Zjadła trochę i spała do 6. Także dziś jedna pobudka, tyle że trochę dłuższa

I niedługo chyba na spacer wyjdziemy

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 08:45   #2938
sylwietta1988
Zakorzenienie

Witam sie niedzielnie jak przystało na łikend grzecznie zwoloniłyscie tempo

chciałam sie ogarnąc do koscioła na 10 , ale bobas miał inne plany... o 9 zaczął tak plakac, ze nikt, ani tesciowa, ani mąż nie mogli go uspokoic, tylko mamusia dała rade. Jak sie we mnie wtulił, jak sie trzymał bluzki..... w efekcie o 9,30 byłam nieumalowana, nieubrana i z tłustymi wlosami.... wiec zostałam w domu, wlosy juz ułozone, teraz makijaza strzele i bede niedzielnie piękna
zaraz was nadrobie
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 08:57   #2939
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
chcialam zapytac doswiadczonych juz mamusi, kupowalybyscie czarna spacerowke, chce kupic ten wozek, ktory dziewczyny pokazywaly quinny, bardzo podoba mi sie czarny kolor, ale boje sie ze bedzie strasznie przyciagac slonce ... 2 kolor to ten, ale mam juz fuksjowego xlandera i nie wiem czy jest sens ...
My mamy czarnego quinny buzz i nigdy nam ten kolor nie przeszkadzal, wrecz przeciwnie - nie brudzi sie od wsadzania do bagaznika, itp. Mialam go w Polsce na wakacjach jak G. byla mala i spisal sie super

Cytat:
Dzień dobry!

Nasza noc o niebo lepsza od kilkunastu poprzednich.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41342034]Plotkarsko - paskudnie w tych obcisłych strojach wygląda :/

[/QUOTE]

Co do pogrubionego to - zdecydowanie!

Cytat:
Ania w tej mojej zabawce wystarczy odwrocic blat i wtedy jest to dla stojacego maluszka.

A to wybacz, nie doczytalam W takim razie super

Mam podobne zdanie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Myślę, że nie
Ja tez tak mysle

18.01.2013 - Lili
Stary 2013-06-16, 09:00   #2940
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Hej!
Nadrabiam i konca nie widac, jestem na sobocie okolo poludnia.

Wyjazd sie udal, tz prezentacja poszla gladko, Yae tez byla dzielna i grzeczna.
Za wszystkie kciuki dziekujemy.

Dla ciekawostki: dzis dzien ojca u nas.

Bylismy w sklepie z zabawkami i sa oballe (szaja postaralas sie kobieto) i jest nawet taki w ksztalcie pilki do futbolu amerykanskiego.
My kupilismy zabawki z lamaze: ksiazeczke puzzle i grzechotke slimaczka. Jest szal!! W nagrode pierwszy raz uslyszalam Yae smiejaca sie na glos (tz akurat wtedy musial wyjsc). Jakie to bylo cudowne!!

Cytat:

Bardzo sie ciesze.
Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Oooo wchodzę z rana a tu co? Fewcia z pozytywnymi wieściami! Dawno tak nie było. Super, cieszę się!!
Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Fewciu fajnie, że noc u Was wreszcie lepsza
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości