|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 1 wątku na odchowalni ? ![]() |
|||
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.1 - Witamy na odchowalni |
![]() ![]() ![]() ![]() |
10 | 23,26% |
Wszystkie już dzieciaczki mamy, więc dzielimy się radami. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
2 | 4,65% |
Wszystkie maluszki są już z nami, zmagania z trudami wychowania rozpoczynamy. |
2 | 4,65% |
Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
24 | 55,81% |
Czasem pawik, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
5 | 11,63% |
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3391 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kup u nas dziś dostatek ( w porównaniu do tego co było ) ![]() Ale znów zaliczyliśmy karmienie z płaczem, szarpaniem. Nie wiem co to... ![]()
![]() |
#3392 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Cytat:
to ja tez na kawke w Rybniku sie pisze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3393 | |
Zadomowienie
|
:hej:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3394 | ||
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Chociaż taki z tego pożytek
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3395 |
Zakorzenienie
|
atak placzu za mna..
![]() zawsze jak ja pochwale to odwala,koniec z chwaleniem wiec! ![]() padam na ryjek..od 7.05 przespałam tlko jedną noc,tzn budzilam sie co 3h ale nie musialam wstac ![]() o wszystkie moce swiata dajce mi jak najszybciej przespana noc !! ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3396 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V
Ash Sofcia nawet w wersji paszportowej jest przeslodka
![]() Veronic biedny Wojtus.. Naszego tez czasem brzuszek kręci i jak baczki idą to strasznie sie wierci i Szkoda mi go wtedy strasznie ![]() ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- Może tez spróbuje z tymi butelkami dr. B... Wczoraj mały strasznie ulewal i wymiotowal ![]() Pozniej odciagalam go od jedzenia po 5 min żeby to sie nie powtarzalo |
![]() ![]() |
![]() |
#3397 |
Zakorzenienie
|
Can Tobie tez tak wolno leci z tej buteki dr brawn? Moj zasypia po 30 m hee a wogole pierwsze karmienie to nie wiedzial co ma zrobic z tym smoczkiem nie umial go zassac ae juz ok...
Aa dzisiaj moj synek zjadl w mire normalnie 2 posilki po 90ml jak tak dalej pojdzie to schudnie ![]() ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- A i fakt chyba ciezki zaksztusic sie z tego smoka ![]() ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- A i fakt chyba ciezki zaksztusic sie z tego smoka ![]()
#3398 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A propos laktatora, mam pytanie do szczęśliwych posiadaczek Medeli Mini Electric. Jak długo się "docierałyście" z laktatorem? Mnie ściąganie trochę boli, tzn nie sutki tylko tak jakby ciągnie po bokach piersi. I po odciąganiu też to czuję... A reguluję sobie siłe ssania i próbuje przykładać laktaror pod różnymi kątami. I też czasem leci strumyczkiem, ale większość czasu nie leci nic. Zastanawiam się co źle robię, że nie jest to ściąganie jeszcze za bardzo efektywne... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3399 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tez mleczko z jednego dnia zlewalam razem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3400 |
Raczkowanie
|
Pierwsze dni w domku za nami
![]() Ogólnie nie jest źle. Wczoraj Piotrek był marudny i chciał być non stop przy cycu, ale dziś już jest lepiej. Zaliczyliśmy nawet pierwszy spacer ![]() Mój opis porodu: Środa wieczór 05.06.: oglądałam sobie TV i skakałam na piłce - coby szybciej urodzić, bo już byłam 6 dni po tp i chciałam mieć maluszka przy sobie. Odchodził mi krwisty czop. Ok. 22.30 poszłam spać, miałam dziwne uczucie w brzuchu. Czwartek w nocy 06.06.: po północy obudziłam się i poszłam do łazienki, miałam wrażenie że mam lekkie skurcze. Ok. 1 zaczęłam je liczyć, były nieregularne co jakieś 15 minut, bardziej z krzyża niż z brzucha. Ok. 2 się zagęściły i były co 10 minut, ale nie bolały - takie spinanie się. Obudziłam TŻ i mówię, że to chyba już i powinniśmy jechać do szpitala (lekarz mi kazał jechać jak skurcze będą co 10 minut z uwagi na paciora). Mąż zaspany (grał na kompie i położył się przez 1) pyta się czy na pewno, ja mówię że w sumie to chyba tak, ale nie wiem... więc wziął komórkę i mówi, że mam mówić, kiedy skurcz. No to mówiłam, że skurcz i wyszło, że co 10 - 7 minut. Jeszcze napisałam na wizażu, że chyba rodzę ![]() Na IP najpierw ktg, skurcze się nie zapisywały, ale miałam 2 palce rozwarcia. Potem zbadał mnie lekarz i zrobił usg, był niemiły i wydarł się na mnie, że ściągam majtki na siedząco, a przecież tam wszystkie siadają... byłam dość przejęta i nie pomyślałam. Pytał, czy na pewno mam skurcze. Dziad jeden ![]() Na porodówce robili mi ktg i zapisywały się jakieś takie sobie skurcze. Skakałam sobie na piłce, rozmawiałam z TŻ i nie bolało jakoś bardzo. Na pytanie o zzo odpowiedziałam, że na razie nie wiem i chcę podjąć decyzję później, bo nie wiem jak będzie bolało - to był błąd, duży błąd ![]() W końcu ok. 8 rano przyszedł lekarz i się pyta, czy chcę rodzić, ja mówię, że tak, ale że moja szyjka chyba nie chce. On na to, że proszę się położyć, to się położyłam i wtedy zaczął badanie... bolało bardzo, aż się skręcałam, okazało się, że nie ma postępu rozwarcia i przebił mi pęcherz płodowy ![]() ![]() ![]() ![]() poprosiłam, żeby mąż wszedł (podobno spytali wcześniej czy ma przeciąć pępowinę, a ja odmówiłam - kompletnie tego nie pamiętam, żałuję, że tak wyszło, mąż mi to wypomina, zresztą miał być przy całym porodzie, a ja się na niego darłam "wyjdź" i "odejdź" ![]() Aha, przy partych mnie nacięła,ja nie chciałam, ale powiedziała, że musi... zaczęła mnie szyć i to mnie też bolało. Po porodzie byłam wykończona i jakaś taka zobojętniała, cieszyłam się, że to już koniec i mówiłam, że nigdy więcej już nie rodzę ![]() Potem zawieźli mnie na salę pooperacyjną, gdzie zakrwawiłam wszystko wokół. Straciłam podobno zbyt dużo krwi i dwa razy omal nie zemdlałam. Piotruś leżał obok mnie w "mydelniczce", ale głównie spał... biedaczek, wymęczony porodem. Nie wiele pamiętam z tego dnia, byłam półprzytomna. Wiem, że mąż mi przyniósł wodę i jakieś jedzenie, wiem, że karmiłam... wiem, że nie mogłam zrobić siusiu mimo, że położne wlewały we mnie herbaty z cukrem, sadzały na kiblu i odkręcały wodę, wzięły pod prysznic i tam kazały sikać ![]() W sumie poród wspominam dzisiaj jako okropny hardkor, ale nie pamiętam konkretnie co się działo ani nie pamiętam już dokładnie jak bolało... Aha, no i mąż mi mówił, że jak rodziłam była wycieczka ciężarnych ze sr, a ja się darłam, że się zabiję i już nie chcę rodzić ![]() pobyt w szpitalu (tygodniowy) może opisze w skrócie w innym poście. Mały miał żółtaczkę w 2 i 6 dobie i infekcję.
Człowiek zawsze dla siebie stanowi 100%, choćby dla innych był kimś zupełnie obojętnym. 06.06.2013 r. - Piotruś ![]() Edytowane przez whatIthink Czas edycji: 2013-06-15 o 20:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#3401 |
siedzę i myślę
|
Dziewczyny czy Wam tez polozne zalecily nie jesc nabialu? A zwlaszcza mleka ? Ja pije i nic Antosiowi sie nie dzieje ...
Karbie ja mam podobna syuacje... dam mu cyca jednego i drugiego, a on ciagle nienajedzony..dalam mu mm, a potem odciagnelam troche laktatorem ... mam elektroniczny Lovi i jest calkiem fajny- bezbolesny ![]()
#3402 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale teraz po całym dniu (kody mały wiecej wisi na cycu niż w nocy) to mam takie flaczki ze pewnie 50bym nie odciagnela |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3403 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3404 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
what - łoł, nieźle... ![]() Mąż nie powinien Ci wypominać zachowania podczas porodu, nie panuje się nad reakcjami przecież... a co do siusiania to ja leciałam od razu po porodzie i 2 doby siusiałam tylko pod prysznicem ![]() Ash ja co prawda nie mam Medeli ale z moim laktatorem polubiliśmy się od pierwszego użycia, od razu całkiem fajnie leciało ![]() ![]() Lonely metoda 7-5-3 polega na tym, że odciągasz mleczko raz z jednej, raz z drugiej piersi po 7, 5 a później 3 minuty ![]() Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2013-06-15 o 20:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3405 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
![]() A zresztą Ash wam może powiedzieć jaka ja super ogarnięta jestem. Nawet z metra nie potrafię dobrze wyjść i się pultam wte i we wte ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3406 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Elusiek- dzieki za link do laktatora ![]() ![]() Ash- daj znac jak sie sprawdzi u Ciebie medela, choc sadzac pomopiniach z forum powinnas byc zadowolona ![]() ---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3407 | |
Zakorzenienie
|
czytałam co pisalyscie w miare na bieżąco, ale trzeci dzień z rzedu popołudniu bolala mnie glowa i musiałam się trochę przespać. nie mam sily cytować.
z tego co zapamietalam: Ash - piekna fotka do paszportu ![]() ![]() o metodzie 7-5-3 dopiero teraz przeczytałam i zapamiętam ![]() Cytat:
najbardziej komfortowo czuje się kiedy sutek jest dokładnie na srodku i nie jest "przyciskany" go zadnej ze scianek. samym laktatorem chyba nie ma co krecic, bo gdzies w instrukcji wyczytałam, ze nie wolno się pochylać do przodu żeby nie zalac silnika ![]() http://www.babyboom.pl/ciaza/karmien...che_mitow.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3408 | |
Zakorzenienie
|
babka poleca strone http://www.laktacja.pl, może tam Ash znajdziesz cos fajnego? widziałam, ze jest forum...
my tez zlewamy mleko z jednego dnia. dzisiaj mam zagadke, bo po kilku godz. wyciagnelam mleko z lodówki, lekko podniosłam jego temperaturę, z przyzwyczajenia powachalam i cos mi nie pasowalo. no to proba smaku i co? kwaśne...albo mi się wydawalo ![]() ---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano o 00:09 ---------- Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#3409 |
Zakorzenienie
|
Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.
Info od lipcowek.
Pierwsza już urodziła ![]() http://www.pudelek.pl/artykul/56051/...hian_urodzila/ Wyprzedziła niektóre nasze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3410 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:18 ---------- Poprzedni post napisano o 00:15 ---------- nie ma za co ![]() ![]() ps. sukienki poszukam jutro - obiecuje! dzisiaj znow bol glowy nie dal mi funkcjonować...oby to była wina pogody. ---------- Dopisano o 00:19 ---------- Poprzedni post napisano o 00:18 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3411 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3412 |
Wtajemniczenie
|
Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.
Przemek spi od 20 a ja sie od 3 godzin mecze z zasnieciem... wzielam go teraz na spiocha, przewinelam, nakarmilam na spiaco, spi dalej, ciekawe o ktorej wstanie. Jak bedzie spal do 4-6 to masakra, jutro caly dzien wyjazdowy
![]() ![]() |
![]() |
#3413 |
Zakorzenienie
|
Szkoda vil ze nie mozesz spac. Ale zazdroszcze, ze udaje Ci sie Przemka nakarmic i przewinac na spiocha. Ja o 2.30 sie obudzilam i zdalam sprawe z tego, ze Sofia przespala karmienie i spi 5h. Stwierdzilam, ze moze uda mi sie ja jakos na spiocha nakarmic i pojdzie dalej spac... No niestety nie w glowie jej teraz spanie, rozbudzona jest jak rzadko w dzien... Masakra...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3414 |
Wtajemniczenie
|
Oj to tez masz nocke z glowy
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3415 |
Wtajemniczenie
|
od półtorej godziny mam ból taki jak na @ co jakiś czas, mogą to być skurcze? nigdy tak nie miałam, w ogole żadnego skurczu nigdy nie miałam i nie wiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3416 |
Zakorzenienie
|
Vil, no rzeczywiscie masz dwojke dzieci
![]() My z zasadzie nocke.mielibysmy cudowna bo Sofcia po kapieli i jedzeniu wczoraj sama lezala godzine w lozeczku az zasnela snem kamiennym na 5h kiedy to matka paranoiczka ja obudzila,zeby jadla i laktacje.pobudzala ![]() Gosiula, trzymam mocno ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 05:05 ---------- Poprzedni post napisano o 05:04 ---------- I tak, skurcze bol jak na okres. U mnie tak bylo, tylko duzo silniejszy to bol. Niech sie rozkreca! A regularne sa? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3417 |
Wtajemniczenie
|
"Spac juz nie bede ale za poranne minki i nadawanie jak lato z radiem mama mi wszystko wybaczy"
![]() ![]() |
![]() |
#3419 |
Zakorzenienie
|
Justi dzięki za odp
![]() Diabli dziwne, ze mleczko skwasnialo.. Przecież 12h może stać w temp pokojowej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3420 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
o matulu ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:41.