Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, cz.16! - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł części 17 Mam lipcowo- sierpniowych?
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.17 ! 0 0%
Lekki poród i po krzyku, mleko piję łyk po łyku- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! 6 9,38%
Ciężki poród, ból i krzyki, mamy mleczka pierwsze łyki- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! 1 1,56%
Rozpakowywanie rozpoczęte!-mamy lipcowo-sierpniowe 2013,cz.17! 9 14,06%
Wiele bólu, łez i wzruszeń wynagrodzi nam maluszek-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! 4 6,25%
Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! 16 25,00%
Pierwsze maluszki już przywitane, a jeszcze nie wszystkie torby spakowane!-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! 4 6,25%
Pierwsze maluszki oklaskujemy i w popłochu torby pakujemy-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! 13 20,31%
Nasze dzieciaczki chcą być czerwcowe,bierze już nawet mamy lipcowe!-Mamy VII-VIII 2013, cz.17! 6 9,38%
Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!-Mamusie VII-VIII 2013 cz.17! 5 7,81%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-16, 09:31   #1411
Oliath
Zakorzenienie

Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,

Witam sie z ciastem na sniadanko i liscmi malinek .
Ciasto mi mega wyszlo - kruche, z jablkami i kwasnymi porzeczkami, i warstwa czekolady i amaretto i a'la kruszonka na wierzchu . Aczkolwiek juz go prawie nie ma, mimo ze tak zapychajace, ze praktycznie maly kawalek wystarczy do sytosci
Wczoraj moje stopy osiagnely jakies maksimum opuchniecia, plus na wieczor brzuch twardnial przy byle zmianie pozycji. Maz do mnie - to co, rodzimy? Wczesniej mial prelekcje nt. seksu jako jednej z domowych metod na wywolanie, wiec pytam kuszaco, co w takim razie robimy, zeby urodzic . A on mi na to bez zajakniecia - Po schodach bedziesz latac . Cwaniak jeden
Magda, gdybym l e z a c uslyszala od niego "skocz no kochanie na dol po picie", to bym go smiechem zabila, serio. Moj maz taki dostosowany, ze wczoraj wstawal mi nozke na stol podniesc, bo jak tak mocno opuchnie, to sama nie podniose. I odkad tak zle sie czuje nigdy nie slysze "zaraz", "za chwilę" czy "pozniej". Ale moze to dlatego, ze serio powaznie wygladaja te moje dolegliwosci i w kontrascie ze stanem nie-ciazowym (latam jak elektron ) robi na nim ta moja nieporadnosc, powolnosc i lzy piorunujace wrazenie
Mela, kupuj ten basen, pomysl jest ekstra i najlepszy z mozliwych !
Jakierka, to Ciebie jeszcze przeprowadzka czeka?
Teso, a u mnie, choc niedaleko do Ciebie mam, nie ma upalu, niebo lekko zamglone nawet
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 09:39   #1412
magdalennne
Wtajemniczenie

Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,

Dzień dobry
Zapowiada się upał, ale wolę tak niż deszcze i zimno
Tak sobie myślę, że namówię może TŻ na małą sesję brzuszkową Taką bez profesjonalnego foto

Cytat:
Napisane przez Asiunia1230 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Melduje się po (jak zwykle) długiej nieobecności. Niby jestem na zwolnieniu, a nie mam kiedy do Was zajrzeć.
Czyli nie tak różowo z TŻ Z moim było podobnie... Nie miał nawyków sprzątania po sobie - tyle, że u siebie w domu też tego nie robił. Jak zaczęliśmy mieszkać razem (wtedy jeszcze sami, bez moich rodziców), to wprowadziłam pewne zasady. I prysznic musiał być umyty, naczynia przynajmniej odłożone do zlewu (zmywaliśmy na zmianę), a brudna bielizna w woreczku na to przewidzianym. Pewnie, że zdarza mu się zapominać, ale wystarczy mała sugestia, żeby coś zmienić, bo chce jak najlepiej wyglądać w oczach moich rodziców. I dziwię się Twojemu, że jemu jest tak wszystko jedno... Jesteś w ciąży i powinien o was dbać, a nie dokładać roboty... I dodam, że mój też pracuje na zmiany. Po nockach często w ogóle się nie kładzie, tylko pomaga mojemu tacie przy domu.

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Hej! ja już od 5 nie śpię... Wszyscy jeszcze leżą, więc powoli zaczyna mnie to męczyć, bo wolałabym już się ogarnąć i wziąć do roboty w miarę moich możliwości...
Boli mnie kręgosłup, ale trzeba ogarnąć dziś chociaż szafy w sypialni.
Dobrej niedzieli!
Czekamy na fotorelację I nie przemęczaj się przy tych szafach

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość

wczoraj moja mała mnie poddenerwowała, bo prawie wcale się nie ruszała.
i tak czekałam na te ruchy, kombinowałam i nic.
nie wiedziałam co robić, ale mój tz oczywiście oaza spokoju i kazał mi wyluzować.

dziś od rana już się rusza, uff )
Mój ostatnio też tak matkę stresował

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41342236]
przed chwila sie zastanawialismy czy robimy nasze urodziny dla znajomych... ja mam 21 mąz 25 a robilibysmy za dwa tygodnie... akurat wychodzi tydzien przed terminem chyba rzucimy haslo na grilla a jakby co to sie odwola ale czad!
[/QUOTE]

No czad
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 09:57   #1413
iwona335
Zakorzenienie

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41342236]hej laski!
po porannych przytulankach mąż zasnął a ja zrobiłam sie glodna wiec ide zaraz na sniadanko
dzisiaj grillujemy u nas, upal juz masakryczny

przed chwila sie zastanawialismy czy robimy nasze urodziny dla znajomych... ja mam 21 mąz 25 a robilibysmy za dwa tygodnie... akurat wychodzi tydzien przed terminem chyba rzucimy haslo na grilla a jakby co to sie odwola ale czad!

przed chwila tez maz oburzyl sie na slowo kapa ze takie aseksualne i w ogole... no wlasnie takie ma dokladnie byc ;-) he he.. to w sumie przyznal racje ..

ide jesc milej niedzieli[/QUOTE]

ja mam urodizny 23.06 a termin na 30.06 lub 4.07 i sama nei wiem czy zaprosic tesciow i dziadkow na kawe czy to sobie darowac, jak cos to zaznacze, ze TYLKO na kawe.

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Dzień dobry.
Witam się w dobrym humorze. Mąż wlazł mi raniutko pod kołdrę i zapytał czy śpię. Nie spałam, więc mówi: To dobrze kochanie, bo będziemy się przytulać. Nie zaprotestowałam oczywiście i pierwszy raz od niepamiętnych czasów tak miło mi się wstawało.

Lecę zrobić śniadanko, a później zbieramy się do kościoła.
bardzo przytulna ta niedziela, ja neistety jestem zakorkowana- ale jeszcze tylko jedna tabletka a potem dajemy czaaduuu

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Ciasto mi mega wyszlo - kruche, z jablkami i kwasnymi porzeczkami, i warstwa czekolady i amaretto i a'la kruszonka na wierzchu . Aczkolwiek juz go prawie nie ma, mimo ze tak zapychajace, ze praktycznie maly kawalek wystarczy do sytosci
Wczoraj moje stopy osiagnely jakies maksimum opuchniecia, plus na wieczor brzuch twardnial przy byle zmianie pozycji. Maz do mnie - to co, rodzimy? Wczesniej mial prelekcje nt. seksu jako jednej z domowych metod na wywolanie, wiec pytam kuszaco, co w takim razie robimy, zeby urodzic . A on mi na to bez zajakniecia - Po schodach bedziesz latac . Cwaniak jeden
Magda, gdybym l e z a c uslyszala od niego "skocz no kochanie na dol po picie", to bym go smiechem zabila, serio. Moj maz taki dostosowany, ze wczoraj wstawal mi nozke na stol podniesc, bo jak tak mocno opuchnie, to sama nie podniose. I odkad tak zle sie czuje nigdy nie slysze "zaraz", "za chwilę" czy "pozniej". Ale moze to dlatego, ze serio powaznie wygladaja te moje dolegliwosci i w kontrascie ze stanem nie-ciazowym (latam jak elektron ) robi na nim ta moja nieporadnosc, powolnosc i lzy piorunujace wrazenie
Mela, kupuj ten basen, pomysl jest ekstra i najlepszy z mozliwych !
Jakierka, to Ciebie jeszcze przeprowadzka czeka?
Teso, a u mnie, choc niedaleko do Ciebie mam, nie ma upalu, niebo lekko zamglone nawet
a dlaczego przepis jeszcze nie widnieje w naszym klubie poprosze i smaka mi zrobiłąś neisamowitego no i masz bardzo dobrego męza

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

ide sie pomodlic za nasze brzuszki i dzidziuśki :paa:
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 10:07   #1414
sarna405
Zadomowienie

Cytat:
Cześć dziewczyny. Melduje się po (jak zwykle) długiej nieobecności. Niby jestem na zwolnieniu, a nie mam kiedy do Was zajrzeć.

U mnie po weekendzie pyknie 32 tc. Widzę, że Wy jesteście już popakowane do szpitala. Ja na razie dla siebie kupiłam 1 koszulę do karmienia, podkłady i majtki poporodowe. Dla dziecka pieluchy tetrowe, paczkę pampersów, nawilżane chusteczki, ubranka, gruszkę do noska, termometr, butelki, obcinacz do pazurków, prześcieradła, śpiworek, fotelik samochodowy, materacyk, nakładkę na materacyk, proszek do prania Dzidziuś.

Muszę jakoś sobie rozpisać wszystko i dokupić potrzebne rzeczy. I chyba czas pakować torbę? Tylko jest problem, bo ja nawet torby nie mam. Myślicie, że walizka może być? W szpitalu pomyślą, że na wczasy przyjechałam
Czas leci jak szalony. I waga też... Przez pierwsze 6 miesięcy przytyłam 3 kilo, a przez ostatnie trzy tygodnie kolejne 3 kilo! Tż mnie pociesza, że brzuszek mi bardzo wyskoczył i dlatego. Z tym, że ja ostatnio nie odmawiam sobie łakoci...
I dzisiaj jak zobaczyłam swój "tył" w lustrze to się załamałam - talia zanikła, wyglądam jak facet

Moje maleństwo coraz bardziej się rozpycha, układa po jednej stronie brzucha, będzie akrobata
Wszyscy się śmieją z mojego wystającego pępka, jakby to było coś dziwnego
Dotychczas na dolegliwości ciążowe nie narzekałam, ale zaczyna mi ciążą przeszkadzać w normalnym funkcjonowaniu. Szybko się męczę, narzekam na ból pleców, a nogi bolą mnie non stop, zwłaszcza pięty - one bolą niemiłosiernie! A na temat zgagi już nie będę się rozwijać

Najgorzej, bo spuchły mi palce i nie mogę zdjąć obrączki...A jak spuchną jeszcze bardziej to będzie tragedia... Może namydlę to zejdzie.

Muszę się chyba rozejrzeć za jakąś komodą. Puki co ciuszki dziecka są w mojej szafie, ale upchnięte i na dodatek wysoko...

Tż mnie rozwala. Niby stara się mi pomagać, ale w domu nic nie robi. Jedynie to na podwórku (naszym i RODZICÓW) kosi trawę i dba o drzewka. Bo pracuje i jest zmęczony. No rozumiem, że praca na trzy zmiany jest męcząca, ale umyć po sobie małą łyżeczkę, czy sprzątnąć swoje porozrzucane ubrania to chyba nie problem. Chodzę za nim nieraz jak cień i zbieram co po sobie zostawi, już mnie to denerwuje. Zostawił talerz po obiedzie, poprosiłam go żeby umył to z oburzeniem wrzasnął, że jest po nocy i może się zaraz położyć spać! I wyszedł na dwór.
Oczywiście pozmywałam po nim. Ale później wstawił butelkę z napojem do zlewu, bo kupił jakąś oblepioną. To się zapytałam po co wstawił butelkę do zlewu i czy ona ma tak sobie stać, na co on "No to chyba umyjesz, nie?" Wkurzyłam się wrzasnęłam na niego i umył sam. No ale w dupce mu się mocno przewraca.
Jak w domu nie jest napalone w piecu to idzie się kąpać do rodziców (mieszkają dom dalej). I u mamusi widzę jak po kąpieli opłukuje, wyciera wanne, odstawia płyn do kąpieli na miejsce. Wytrze gdzie nachlapane. A w domu - w wannie brud, piana i włosy, butelki rozstawione na całej wannie, nachlapane, gacie i skarpety na podłodze, a na pralce brudne patyczki do uszu.
Teraz bardzo się męczę myjąc podłogę, zaraz bolą mnie plecy i brzuch. Na co tż "Że przecież mogę myć podłogę powoli i delikatnie"...

No ale już koniec narzekania.

Wpadłam do Was zerknąć jak się macie. Ale widzę, że jeszcze żaden maluszek się nie wykluł Ja mam 25 wizytę, więc niebawem znów zobaczę maleństwo na usg
Witaj
Oj bieedactwo, dla tż. Mój też pracuje na 3 zmiany ale mi pomaga właśnie teraz bierze sie za mycie naczyń po sniadaniu wczoraj umył klatke schodową bo mi juz też ciezko myc i się schylać

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

dzień dobry wszystkim
ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie
pragnie."
sarna405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 10:12   #1415
surka
Zakorzenienie

Cześć słoneczka

Oliath ciasto brzmi bardzo apetycznie

Wczoraj miałam bardzo przyjemny dzień, ale odczuwam go w całym ciele
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 10:28   #1416
stokrotka24
Zakorzenienie

Dzień dobry
Ale ładna pogoda dzisiaj, może gdzieś pospacerujemy trochę

Asiunia mam nadzieję, ze twój tz jeszcze nauczy się sprzątać po sobie bo z małym dzieckiem jeszcze nie będziesz po dorosłym chłopie sprzątać. Mój z domu jest nauczony myć po sobie, to ja zostawiam w zlewie naczynia my mamy podział obowiązków (ja mam ich więcej teraz bo siedzę w domku) a tz musi swoje zrobić, ociąga się oczywiście czasami i marudzi ale zrobi. Pracuje jeszcze nad swoim

Anulka, Teso widzę, ze miałyście miłe poranki ja jeszcze z dwa tygodnie i tez się odważę

magolina brawo za 8 miesiąc

mi się dobrze spało dzisiaj, nawet plecy nie bolały, tz mnie po 9 obudził, bo tak byśmy dalej spali

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 10:29   #1417
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
Margosia, Malinka- nie wstyd Wam?
Wstyd straszny
I uwierz mi, że gdyby to było choć troszeczkę zależne ode mnie to już by było inaczej

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 10:31   #1418
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89
Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, c

Dzień dobry w tą piękną słoneczną niedzielę

Na wczorajszym grillu było super, wyluzowałam się i najadłam za wszystkie czasy

Dzisiaj niedziela, więc dzień dla mężusia Po południu idziemy do kościoła i jakiś krótki spacer (krótki bo już ledwo łażę ) i zjeść coś dobrego na mieście

Wczoraj zrobiłam pierwsze pranie dla Dominiczka piękny widok, mogłabym tak stać i patrzeć na nie do tego uwolniłam wózek z folii, żeby się wietrzył
Pochwalę się tym pięknym widokiem

Uciekam do mężusia, miłej niedzielki wszystkim

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1371371292896.jpg (76,9 KB, 44 załadowań)

kallisto89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 10:33   #1419
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Wstyd straszny
I uwierz mi, że gdyby to było choć troszeczkę zależne ode mnie to już by było inaczej
nie smutaj się, dni Glutka w Twoim brzuchu są już policzone, lad dzień będziesz miała go/ją przy sobie

Łukaszek
Stary 2013-06-16, 10:38   #1420
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Byłam dzis w szkole,pozaliczałam,jutro powtórka.
ALe Laura wróciła do normy a tak sie bałam bo juz miałam na IP jechac.Stanardowo mnie popoludniu głowa i 1/2 twarzy bolała wiec spałam,dopiero ozyłam ......

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Zerwałam się na równe nogi, tż przestraszony, a ja do niego, że przewieszamy tv na drugą stronę, bo zaraz mogę urodzić, a musi być przewieszony. Bo teraz tam gdzie tv będzie łóżeczko. On blady, myślał, że zaczełam rodzić i w panice chce dokończyć to co jeszcze nie zrobione A była już 20 godz., my mieszkamy w bloku. Wiertarka u teścia, no ale ... ok 21:30 tv już wisi na tej stronie co trzeba Nawet się nie bronił, że po niedzieli itp., tylko mama przerażona, że sąsiedzi policję wezwą jak do 22 się nie wyrobimy. A to ściana główna, więc udarem trzeba było walić.
, ale dobrze, że tż zamontował

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
Wiekszosc wyprawki juz mamy i pozostalo naprawde niewiele do nabycia i chyba dzieki temu spokojniej podejde do remontu i przeprowadzki, przynajmniej kompletowanie wyprawki nie bedzie zawracac nam w glowie
Za wypraweczkę mi jeszcze dużo brakuje

Cytat:
pierwsza lipcowa ciężarówka się rozpakowała )
http://www.pudelek.pl/artykul/56051/...hian_urodzila/
Ciekawe, czy faktycznie coś jej się zaczęło, czy nie chciała już więcej tyć

Asiunia1230
Witaj z powrotem Gratulacje za tc Z wagą nie przesadzaj, 6 kg na ten tydzień to jest nic. A tż musisz ustawić trochę do piony, bo takie zachowanie moim zdaniem jest niedopuszczalne

Cytat:
j
Cytat:
wczoraj moja mała mnie poddenerwowała, bo prawie wcale się nie ruszała.
i tak czekałam na te ruchy, kombinowałam i nic.
nie wiedziałam co robić, ale mój tz oczywiście oaza spokoju i kazał mi wyluzować.

dziś od rana już się rusza, uff )
Dobrze, że Sarka się już rozruszała

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
D
No ale nie smęcę bo dziś zaczynamy z Adasiem 32 tc czyli 8 miesiąc

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Byłam dzis na ryneczku, kupiłam 2 kg pysznych truskawek. Miałam ochotę tez na czeresnie ale 29/kg to dla mnie za dużo czy one jeszcze stanieja? Kiedy kończy sie sezon?
Teraz to są te wczesne czereśnie, ale cena u was powalająca, u mnie są obecnie po 6zł za kg

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
[/COLOR]Upiekłam ciacho..bardzo ładnie wyrosło.. mam nadzieję, że się w środku dopiekło..żałuję tylko, że więcej truskawek i rabarbaru nie dałam..będę wiedziała na przyszłość, żeby nie żałować
A teraz wrzuciłam chlebek, tak wyrósł, że mi się bochenki połączyły..mąż mówi, że wyglądają jak bliźniaczki syjamskie połączone głowami
Za wypieki

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Hej. Nie nadrabiam, ale melduje się z mieszkania łóżko prawie skrecone, łazienka do połowy umyta, drzwi pomyte, okna mama kończy i chyba dziś za dużo już nie zrobimy... Zakupy nam sporo czasu zajęły... ale super jest! a łóżko na styk, nawet jedną listwe przypodlogowa musieliśmy obcinac :-P
Super
Stary 2013-06-16, 10:41   #1421
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kallisto89 Pokaż wiadomość

Dzisiaj niedziela, więc dzień dla mężusia Po południu idziemy do kościoła i jakiś krótki spacer (krótki bo już ledwo łażę ) i zjeść coś dobrego na mieście

Wczoraj zrobiłam pierwsze pranie dla Dominiczka piękny widok, mogłabym tak stać i patrzeć na nie do tego uwolniłam wózek z folii, żeby się wietrzył

za pranko, a ślicznego imienia dla dzidziusia zazdroszczę, mój tz nie chce się zgodzić na Dominika, a mi tak się podoba

Łukaszek
Stary 2013-06-16, 10:51   #1422
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, c

Dzień dobry!
Widzę, że Glutowa Mama dalej w dwupaku
Teso, Anulka - zazdroszczę porankow
Ja dziś znowu sama, bo Tż na 12h w pracy..
Wczoraj bylam u wujka na urodzinach i jadłam pycha zupę tajska, ostra jak nie wiem i nic sie nie podzialo :banghead:
Zla jestem, bo mnie skora bardzo boli jak ten kloc maly sie rozpycha..ale widać jej dobrze w tej ciasnocie
Jeszcze sobie w łóżku z futrem lezymy, obejrzymy Bitwę o Dom a potem pakuje sie do rodziców na obiad
Malinka co tan u Was? Dotka nie rodzisz?
Stary 2013-06-16, 10:56   #1423
Asiunia1230
Raczkowanie

Witajcie! Piękny dziś dzień

No widzicie dziewczyny.. Mój tż uważa, że on będzie sprzątał na zewnątrz, a ja w domu. Z tym, że same wiecie jedno drugiemu jest nierówne. W domu odkurzanie, mycie podłóg, zmywanie, ścieranie kurzów, pranie, gotowanie etc. A na zewnątrz? Skoszenie trawki, cięcie drzewek. Garaż można uznać, że jest jego i jego bajzelek jest w nim nie mój. No ale mniejsza z tym.
On jest zdania, że mam gotować, no dobrze nie sprawia mi to problemu. Jak upiorę to rozwieszę, poskładam, a on nieraz ma problem do szafy schować.
Ale szlag mnie trafia jak pozmywam stertę garów, a za moment znów stoi w zlewie brudna szklanka, czy chociażby mała łyżeczka, którą opłukać i położyć na suszarkę to jest sekunda.
Chyba mu powiem, że się zamienimy. Ciekawe co on na to! Ja sobie pokoszę trawkę raz w tygodniu, a on będzie w domu zapier..niczał.
Ma gołębie, musi im dać jeść posprzątać, ale gdyby ich nie miał nie musiałby poświęcać im czasu. To jego hobby. Ja nieraz nie mam czasu paznokci sobie zrobić, a jak mam czas to nie mam siły.

Wczoraj to się we mnie zagotowało gdy zobaczyłam jak staranie u mamy w łazience po kąpieli opłukiwał wannę, wycierał podłogę, odstawiał płyn na swoje miejsce. Wygląda na to, że szanuje jej prace, a mojej nie...

Im więcej o tym piszę tym bardziej jestem zła, także idę na podwórko na chwileczkę się odprężyć i niedługo biorę się za robienie obiadu, a tż po obiedzie pozmywa, a jak nie to pieprze to wszystko nie ma obiadków! Aktualnie odsypia nockę.
To przykre, traktuje mnie jak swoją służącą

Edytowane przez Asiunia1230
Czas edycji: 2013-06-16 o 10:57
Asiunia1230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 11:09   #1424
surka
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość
moi chłopcy właśnie wspólnie wymyli klatke schodowa
ja juz nie mam sił mys schodów ciezko mi się schylac a dziś była moja kolej

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
Uzupełniłam moje wyprawkowe zakupy

Zamówiłam torbę do wózka, jeszcze 2 prześcieradełka, dodatkowe 2 okrycia kąpielowe dla Tymusia, dodatkowy ochraniacz do łóżeczka i folie przeciwdeszczowe do wózeczka Wszystko udało się zakupić od hurtowni w częstochowie, więc odbiór będziemy mieć osobisty i za przesyłkę nie muszę płacić.

Jeszcze czekają mnie zakupy apteczne i pampersowo - chusteczkowe

Cytat:
[
DONOSZE UPRZEJMIE, ZE PROCZ WYPRASOWANIA PARU CIUCHOW, UMYCIA NACZYN, WYKAPANIA LALI ORAZ UPIECZENIA CIASTA NIC DZIS NIE ROBILAM I LEZALAM SOBIE
Czy ja dobrze widzę

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość

Ja się trochę załamałam cenami z mojego szpitala:

- położna do porodu- 800 zł/ lekarz 1400zł
- zzo 250-300 zł
- poród rodzinny- 150-200 zł
- doba w sali 2 osobowej- 140 zł (3 doby), każda następna 70 zł
U mnie wykupienie położnej to koszt ok 600 zł, poród rodzinny 150 zł, zzo nie ma

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość

Hej dziewczyny u mnie jakis taki strasznie meczacy dzien. Ta pogoda mnie dobija.. Bylismy z psem na wystawie u nas w Krk i uwaga uwaga po raz kolejny pies zdobył wszystkie nagrody co mógł w ogóle nudne się to już robi, że każdą wystawę rozwala po kolei i strasznie wysoko stawia poprzeczkę Bezikowi w kwestii osiągnięć
Strasznie się zmordowałam tam bo upadł okropny, potem wrócilismy i padłam jak mucha i spałam 2h, a wieczorem wpadają do nas znajomi więc trzeba chociaż coś ogarnąć w domu żeby syfu nie było

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41336988]a moje cudne dziecko znalazło w ogródku przed chwilą dojrzałą truskawkę, pokroiło na 3 kawałki i mi jeden przyniosło mój słodziak [/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
a ja właśnie dziś oglądałam torby do wózków i chyba zaopatrzę się w taką uniwersalną:
http://allegro.pl/edisa-torba-do-woz...300744243.html
Też dodałam tą do obserwowanych D

A TŻ to tylko ci pogratulować Mam nadzieję, że po porodzie organizm bardzo szybko się zregeneruje.

Cytat:
Napisane przez Charlize89 Pokaż wiadomość
Mam dzisiaj doła. Smutno mi. Równo rok temu byłam na łyżeczkowaniu w szpitalu. Był to mój najgorszy dzień w życiu. To już rok zleciał a mnie to dalej boli.
Ja też w czerwcu straciłam aniołka

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

Cytat:
Witajcie! Piękny dziś dzień

No widzicie dziewczyny.. Mój tż uważa, że on będzie sprzątał na zewnątrz, a ja w domu. Z tym, że same wiecie jedno drugiemu jest nierówne. W domu odkurzanie, mycie podłóg, zmywanie, ścieranie kurzów, pranie, gotowanie etc. A na zewnątrz? Skoszenie trawki, cięcie drzewek. Garaż można uznać, że jest jego i jego bajzelek jest w nim nie mój. No ale mniejsza z tym.
On jest zdania, że mam gotować, no dobrze nie sprawia mi to problemu. Jak upiorę to rozwieszę, poskładam, a on nieraz ma problem do szafy schować.
Ale szlag mnie trafia jak pozmywam stertę garów, a za moment znów stoi w zlewie brudna szklanka, czy chociażby mała łyżeczka, którą opłukać i położyć na suszarkę to jest sekunda.
Chyba mu powiem, że się zamienimy. Ciekawe co on na to! Ja sobie pokoszę trawkę raz w tygodniu, a on będzie w domu zapier..niczał.
Ma gołębie, musi im dać jeść posprzątać, ale gdyby ich nie miał nie musiałby poświęcać im czasu. To jego hobby. Ja nieraz nie mam czasu paznokci sobie zrobić, a jak mam czas to nie mam siły.

Wczoraj to się we mnie zagotowało gdy zobaczyłam jak staranie u mamy w łazience po kąpieli opłukiwał wannę, wycierał podłogę, odstawiał płyn na swoje miejsce. Wygląda na to, że szanuje jej prace, a mojej nie...

Im więcej o tym piszę tym bardziej jestem zła, także idę na podwórko na chwileczkę się odprężyć i niedługo biorę się za robienie obiadu, a tż po obiedzie pozmywa, a jak nie to pieprze to wszystko nie ma obiadków! Aktualnie odsypia nockę.
To przykre, traktuje mnie jak swoją służącą
Ja myślę, że to co nam tutaj piszesz musisz przekazać swojemu tż, że skoro potrafi coś zrobić u swoich rodziców, da radę zrobić u siebie w domu.
Stary 2013-06-16, 11:11   #1425
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:
Wstyd straszny
Hej, nie smutaj Przyjdzie i na Glutka pora

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Ciekawe, czy faktycznie coś jej się zaczęło, czy nie chciała już więcej tyć
:
Prasa była umówiona na ten termin

WOJTUŚ

Edytowane przez skylie
Czas edycji: 2013-06-16 o 12:12
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 11:12   #1426
lachryma
Zakorzenienie

witam dziewczyny
troszke nadrobilam, u mnie jeszcze gosci sie rodzinka, ale wyjezdzaja popoludniem. przywiezli pelno pysznosci, w tym 5kg slodkich truskawek z dzialki polowy juz nie ma, z drugiej pewnie cos wymysle

surka- ten wysuszacz do lakieru z essence mozna kupic w wielu miejscach: superpharm, natura, nie wiem czy nie ma stoiska essence w rossmanie.

Ewusia- sliczny pokoik synka

Ghia- Twoj tz troszke pojechal z tym swoim roztargnieniem. jakby nie wiedzial co ma sie wydarzyc za kilka dni i ze do takich spraw trzeba sie przygotowac psychnicznie troche. prywatnosc i spokoj jest teraz bardzo wazny...

reszte nadrobie pozniej. no i gratki za tygodnie!

Stary 2013-06-16, 11:21   #1427
jakierka
Zadomowienie

Witam i ja

Dzis z Edziem rozpoczynamy 32tc, a wiec i 8 miesiac

Przed chwila przezylam ekstaze wcinajac nalesniki z cukrem pudrem, syropem klonowym i truskawkami I w sumie do pelni szczescia brakowalo mi jedynie soku z cytryny. Kto nie zna tego, niech sprobuje! Jest to najprostrzy angielski sposob na cudne nalesniki - polewa sie nalesniczki sokiem z cytryny i posypuje cukrem pudrem. Jakie proste, a jakie pyyyyszne

Lece Was poczytac

Milego dnia!!
Stary 2013-06-16, 11:32   #1428
idzia111
Zakorzenienie

Witajcie kochane,

Ja zaraz zmyka do kościoła, na 12, potem na cmentarz, a potem na imieninowy obiad do bratowej. Odezwe się wieczorem.

Cytat:
Wstyd straszny
Margoś, a co ty się nie chwalisz ... zaczełaś IV trymestr ciąży i 10 miesiąc

Miłego dnia
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 11:38   #1429
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

dzień dobry

Witam się szybciutko, widzę że Malinka, Margosia i dziewczyny przede mna na liście ciągle w dwupaku.

U mnie wczoraj babyshower fajnie wszystko wyszło, koleżanka, która organizowała została na noc...także czas ucieka. Jak będę miała chwilę to was nadrobię i się pochwalę fotkami z imprezki. kurcze jak miło było)

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 11:39   #1430
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
surka- ten wysuszacz do lakieru z essence mozna kupic w wielu miejscach: superpharm, natura, nie wiem czy nie ma stoiska essence w rossmanie.
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
Witam i ja

Dzis z Edziem rozpoczynamy 32tc, a wiec i 8 miesiac
Stary 2013-06-16, 11:43   #1431
jakierka
Zadomowienie

Cytat:

Tż mnie rozwala. Niby stara się mi pomagać, ale w domu nic nie robi. Jedynie to na podwórku (naszym i RODZICÓW) kosi trawę i dba o drzewka. Bo pracuje i jest zmęczony. No rozumiem, że praca na trzy zmiany jest męcząca, ale umyć po sobie małą łyżeczkę, czy sprzątnąć swoje porozrzucane ubrania to chyba nie problem. Chodzę za nim nieraz jak cień i zbieram co po sobie zostawi, już mnie to denerwuje. Zostawił talerz po obiedzie, poprosiłam go żeby umył to z oburzeniem wrzasnął, że jest po nocy i może się zaraz położyć spać! I wyszedł na dwór.
Oczywiście pozmywałam po nim. Ale później wstawił butelkę z napojem do zlewu, bo kupił jakąś oblepioną. To się zapytałam po co wstawił butelkę do zlewu i czy ona ma tak sobie stać, na co on "No to chyba umyjesz, nie?" Wkurzyłam się wrzasnęłam na niego i umył sam. No ale w dupce mu się mocno przewraca.
Jak w domu nie jest napalone w piecu to idzie się kąpać do rodziców (mieszkają dom dalej). I u mamusi widzę jak po kąpieli opłukuje, wyciera wanne, odstawia płyn do kąpieli na miejsce. Wytrze gdzie nachlapane. A w domu - w wannie brud, piana i włosy, butelki rozstawione na całej wannie, nachlapane, gacie i skarpety na podłodze, a na pralce brudne patyczki do uszu.
Teraz bardzo się męczę myjąc podłogę, zaraz bolą mnie plecy i brzuch. Na co tż "Że przecież mogę myć podłogę powoli i delikatnie"...
Witam
Chyba kazda z nas malepsze i gorsze dni, zycze Tobie aby wszystkie bolaczki minely jak najszybciej

Co do TZ, to rzeczywiscie nie popisuje sie! I wedlug mnie nie jest to kwestia lenistwa a zwyklego braku kultury osobistej. Byc moze to wina jego matki, ktora we wszystkim go wyreczala, ale jak sama wspomnialas w domu rodzinnym zachowuje sie inaczej, wiec nie wiem z czym to jest zwiazane. Mam nadzieje, ze jakos znajdziecie swoj kompromis w tej sprawie

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Ale się zapowiada upał a ja w domku chyba cały dzień, bo Tż ma szkołę marzy mi sie jakas wycieczka albo wyjazd na parę dni

No ale nie smęcę bo dziś zaczynamy z Adasiem 32 tc czyli 8 miesiąc
za 8 miesiac i witaj w klubie

Cytat:
za pyszne ciasto i kochanego meza
A my tak, bedziemy sie przeprowadzac i zanim to nastapi bedziemy musieli na szybko przeprowadzic remont. Tak sie zlozylo i nie mielismy na to wplywu, ale staram sie byc dobrej mysli i wierzyc, ze wszystko zdazymy zrobic na czas

Kallisto - za pierwsze pranie, ja juz nie moge doczekac sie swojego pierwszego razu
Stary 2013-06-16, 11:45   #1432
mela1234
Zakorzenienie

Maz pojechal po basen, mysle ze jutro po poludniu bedzie mozna sie wykapac bo taki skwar u nad.
Poza tym moj brat maluje u Malgosi sufit i zaraz bierze sie za kuchnie

mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 11:52   #1433
surka
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Maz pojechal po basen, mysle ze jutro po poludniu bedzie mozna sie wykapac bo taki skwar u nad.
Poza tym moj brat maluje u Malgosi sufit i zaraz bierze sie za kuchnie

Basen fajna sprawa
Stary 2013-06-16, 12:02   #1434
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe
Dot.: Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2

mnie dzisiaj mialy obija pecherz dzisiaj w nocy znow mialam biegunke.
znow czuje zgage, juz mam jej dosyc
gratuluje rozpoczatych tygodni ))

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 12:10   #1435
Marionette18
Raczkowanie

Witam sie z Wami po urlopie!!!!:r oza:

10 dni mnie nie bylo i nawet nie tykam poprzedniego watku zeby nadrabiac, ale postaram sie z tym

Mam nadzieje, ze wszystkie macie super samopoczucie, dobre humory i pozytywne nastawienie do swiata- tak jak ja

W piatek bylam na wizycie i moj maluszek wcale juz nie taki maly- 2800 zywej wagi poszedl w mamusie w czwartek zaczelismy 35 tydzien! Glowka ponad 9cm, udko ponad 6cm Glowka bardzo niziutko i lekarz kazal sporo lezec bo Franek mocno naciska, ale drzwi jeszcze zamkniete

Milej niedzieli kobitki!!!!!

Biore sie za nadrabianie

Nie opuszcze az do smierci

Aparatka :
gora: 09. 2011
dol: 01. 2012

Dietkuje!!!
Marionette18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 12:14   #1436
kiss12550
Zadomowienie

hej brzuchatki

u mnie dzisiaj pogoda nie chce sie zdecydować , raz świeci słońce a za chwile jest pochmurno. Jutro mam teoretyczny egzamin zawodowy, nie wiem co ja tu jeszcze robie ale cóż

po południu zerknę do ogrodu , wreszcie mam swoje truskawki

gratuluję kolejnych rozpoczętych tygodni i z niecierpliwością czekam na pierwsze rozpakowanie
kiss12550 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 12:22   #1437
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marionette18 Pokaż wiadomość
[
W piatek bylam na wizycie i moj maluszek wcale juz nie taki maly- 2800 zywej wagi poszedl w mamusie w czwartek zaczelismy 35 tydzien! Glowka ponad 9cm, udko ponad 6cm Glowka bardzo niziutko i lekarz kazal sporo lezec bo Franek mocno naciska, ale drzwi jeszcze zamkniete
[/COLOR][/COLOR][B][COLOR=SeaGreen]
Milej niedzieli kobitki!!!!!
Super wieści z wizyty

Cytat:
Napisane przez kiss12550 Pokaż wiadomość
hej brzuchatki

u mnie dzisiaj pogoda nie chce sie zdecydować , raz świeci słońce a za chwile jest pochmurno. Jutro mam teoretyczny egzamin zawodowy, nie wiem co ja tu jeszcze robie ale cóż
Już dzisiaj zaciskam
Stary 2013-06-16, 12:35   #1438
enlevee
Zakorzenienie

hej dziewczynki,

Melduję się w 36 tygodniu czyli 9 miesiącu z Tomaszkiem i lecę dalej, bo dzisiaj znowu cały zapełniony dzien- dzisiaj obiad u Mamy.
Byłam na spacerze z psem i Tztem i taki upał, ze mam dość
Do tego noszę długie spodnie bo zadne krótkie na mnie nie pasują i cała d*pa mi się poci za przeproszeniem

Życzę Wam miłego dnia stokroteczki
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 12:42   #1439
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:

musze powiedzieć, ze masz bardzo fajny wózek - co to za jaki?? podoba mi sie bardziej niz mój jedo, chyba juz sie na niego napatrzylam i widze same niedociagniecia
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 12:49   #1440
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
hej dziewczynki,

Melduję się w 36 tygodniu czyli 9 miesiącu z Tomaszkiem
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości