|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV |
|
6 | 9,68% |
| Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV |
|
2 | 3,23% |
| Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
21 | 33,87% |
| Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV |
|
1 | 1,61% |
| Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
7 | 11,29% |
| Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
6 | 9,68% |
| Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
17 | 27,42% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV |
|
2 | 3,23% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz
Rybko my z kosmetykami na początek przegielismy. Jestem zwolenniczką niezbędnego minimum. Większość sie nie przydała i poszła do kosza. Chyba lepiej kupić w miarę potrzeby. U nas będą pieluchy, chusteczki, krem na każdą pogodę i coś na pupę.na początek starczy. No może jakiś emolient, ale wolałabym nie.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1832 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
czesc
domii29 za zakupy,lineczka1989 fajne kocyki, dzis czuje sie nawet ok wiec z rana od razu wzielam sie za sprzatanie bo juz brudem zarastalismy, powynosilam do piwnicy niepotrzebne rzeczy, zrobilam ciasto z bita smietana i galaretka, teraz czekam na obiad, potem moze jakis spacerek
|
#1833 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Cytat:
za 15tc ![]() wynikami sie nie stresuj- będzie dobrze modle sie za WAS! swoją drogą ja muszę zrobić do końca tygodnia dodatkowe jakies badanie genetyczne.. juz przeplakałam, ale mam nadzieję że będzie dobrze!a co masz z kosmetyków i jaki bujaczek? jak pokazywałaś to wybacz, ale czasem jestem bardziej zakręcona niż tampon w..... Cytat:
Moja siostra kąpała pierwszą córkę w Oilatum czy jakoś tak, ale po nivei i johnsonie miała mała wysypkę.. to jest potrzebne? No bo tak, do kąpieli to jakiś płyn tak? włosów na razie myć nie bedzie ( tak myślę, ale jak źle to prosze mnie poprawić) wiec szampon zbędny, potem po kąpieli oliwka? może być ta z Johnsona- podoba m isie zapach dobrze myślę?
|
|
#1834 |
|
Wtajemniczenie
|
ryba-to 2,5 godz.ode mnie
![]() Ja mialam 5 pieluch i mi wystarczylo.Maly nie ulewal,na przewijaku mialam podklady jednorazowe pieluszke mial do spania i do przewiniecia w obcym miejscu i do wycierania buzi. Ja bym kupila: jedna cienka czapeczke jedna ciepla 6 body z dlugim rekawem 6 bluzeczek z dlugim pare pajacy,jakis kompletow i to tyle na pierwsze dwa miesiace. Ja mialam jedna szuflade i spokojnie wystarczylo.Ale moj nie ulewal.do tego wozek,przewijak,lozeczko, wanienka,pieluchy jedno lub wielorazowe,krem na odparzenia (polecam bepanthen),spirytus lub puder weledy na pepek, krem do pielegnacji suchej skory i plyn do kapieli( np emolium,my mielismy z la roche,bo na inne reagowal alergia),chusteczki nawilzane.Na poczatku nie potrzeba szamponow itp.Wystarczy plyn do kapieli jezeli wogole.Tu np polecaja sama wode,by nie niszczyc plaszcza lipidowego.Kosmetyki,piel uszki,po jednym opakowaniu,bo moze dziecko nie tolerowac.Do tego butelka i smoczek w razie co.Moj np mial zoltaczke,przy piersi zasypial i musialam dokarmiac go odciaganym mlekiem. Z filtrami bym nie przesadzala, tylko na wyjscia i sloneczne dni.Dziecko potrzebuje d3 nawet jezeli dostaje w tabletkach.Na wyjscia tlusty krem z nivea byl bodajze na zimowe dni,taki specjalny. Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-06-16 o 13:35 |
|
|
|
#1835 | |
|
Zakorzenienie
|
Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1836 |
|
Zakorzenienie
|
http://qcm2.quicksilver.pl/img/18/Po...%20dziecka.pdf
http://pamietnikmamy.pl/ jak sie kouś nudzi
|
#1837 | |||
|
Zakorzenienie
|
Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III
Cytat:
*Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- Cytat:
|
|
#1838 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 20
Cytat:
Na początku kapalismy w balneum bo tak robili w szpitalu ale potem już w wodzie (bez kosmetyków) a z czasem w plynie z rossmana.teraz mloda myje sie ziaja ulga i jest lepszy i tańszy od wszystkich. Szampon wprowadzilismy jak skoczyła 2 lata. Wcześniej tymi samymi plynami co ciało. Po co chcesz kremować pupę, której nic się nie dzieje? Jeśli zapobiegawczo to tez polecam bepanthen (on też jest na pogryzione suty, jadalny dla dziecka). Do pepucha mieliśmy płatki leko ale się nie sprawdziły i octenisept. A na dwór krem na każdą pogodę z nivea. Wszystkie inne zawieraja wode-przy niskich temperaturach sa niebezpieczne. Acha i oczywiście kapsulki z d3 i wit k. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wituś przyszedł na świat 18.09.2013; (33Hbd) Aliska przyszła na świat 18.08.2010. Witaj Kochanie Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013 Edytowane przez dzidziadziumdzia Czas edycji: 2013-06-16 o 13:54 |
|
|
|
|
#1839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale babka widziaął ze jestem poschizowana i powiedziała że mam po prostu pójść sie zapisać, bo ona chce sie tylko upewnić, bo przepływy są ok, ale ja tam słyzszałam taki szmer i nie wiem czy to nie o to chodzi..napisała mi w wynikach, że mam iść na badanie dodatkowe pod kątem wad genetycznych ( wpis w karcie medycznej pacjentki)... a nie mam wglądu do tej karty wiec nie wiem, i myśle ze nie chciała mi powiedziać bo ostatnio przeżyłam b. dużo, śmierć, sny, skurcze brzucha,twardnienie, nagła wizyta u lekarza... wiesz ja urodziłam sie wcześniakiem i ponad miesiac byłam w szpitalu bo miałam wszystko ok, tylko serce 'nie nadążało' na dzień dzisiejszy mam 21 lat od 8 lecze sie przewlekle od 4 mam tachykardie zatokową, moja mama ma tachykardie zatokową i świętej pamięci Babcia też miała, mama dowiedziałą sie 6 lat temu jak była w szpitalu, a ja 2 lata później.. może z racji tego że w karcie mam to wpisane babka mnie wysłała? nie wiem, na początku pomyślałam sobie najgorsze, po powrocie do domu płakałam chyba z 3 godziny i całą noc też przepłakałam, potem sie uspokoilam stwierdziałam ze i tak nie zrobie z tym nic, bo kocham mojego Kacperka i będę walczyć o jego zdrowie i życie.
|
|
#1840 |
|
Wtajemniczenie
|
Wlasnie mialam to napisac.My nigdy nie smarowalismy zapobiewaczo,bo skora sie przyzwyczaja.Dzieki temu nie mial praktycznie odparzen.Bodajze dwa razy sie zdarzyly,jak zabkowal, a tak to nie mial.A bepanthen jest tez na ranki,obtarcia,brodawki itp.
|
|
|
|
#1841 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-
Hej Mamusie ! Witam się z Wami w tą piękną niedzielę
I tymczasem zmykam na działkę Do poczytania wieczorem
|
|
|
|
#1842 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-
Cytat:
|
|
#1843 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz
My nie smarowalismy bo skora sie rozleniwia i traci zdolnosci regeneracyjne. Dopiero przy zaczerwienieniu albo podraznieniu.
Edit:linomag czy bepanthen można stosować zarówno zapobiegawczo jak i już na podraznienia i odparzenia. Bardzo nie polecam popularnego sudocremu. Suchy, trudno sie rozprowadza i zmywa, nadaje sie na chwile ulgi, nic poza tym. I tylko przy zalozeniu wklepywania bo przy smarowaniu to horror i dla dziecka i dla smarujacegom Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- De widzę ze do spraw pielegnacyjnych i wychowawczych mamy bardzo podobne podejscie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Ide robić obiad. Wkurzylam się bo pojechałam na ta akcje z usg 4d i się okazało ze minimum 23 tygodnie skończone muszą być a ja zaczęłam 20. Szkoda że nigdzie tego nie napisali. Robił je dobrze mi znany bliski współpracownik mojego prowadzącego. Mimo kolejki ciężarnych poznał mnie i ładnie się uklonil, a nie widzieliśmy się od 8 tygodnia i krwotoku ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wituś przyszedł na świat 18.09.2013; (33Hbd) Aliska przyszła na świat 18.08.2010. Witaj Kochanie Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013 Edytowane przez dzidziadziumdzia Czas edycji: 2013-06-16 o 14:01 |
|
|
|
#1844 |
|
Zakorzenienie
|
dzidzia - a nie mógł Ci zrobić, skoro Cie znał? tak z przymrużeniem oka? szkoda że dopiero od 23..
|
#1845 |
|
Zakorzenienie
|
Rybko no nie, bo on tam był tylko "dopiety". Cała akcja u nas odbywała sie pod patronatem zupełnie nie związanej szkoły rodzenia. No i przede mną w kolejce były 23 osoby, każda 15 minut badania, czyli 6h stania. Kosmos.
|
#1846 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 20
Cytat:
Nie wiem jak poradzę sobie z dzieckiem plus prowadzeniem jednego punktu sprzedaży:dmelej: spędza mi to sen z powiek, a jeszcze 5 miesięcy...Dzidzia, nie dziwię się, że się wkurzyłaś Jakby ktoś z daleka podjechał specjalnie to chyba by się baaaaardzo wkurzył...
|
|
|
|
|
#1847 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 20
Ja się ratuje teraz spodniami wiązanymi, mam dwie pary i sukienkami + na chłodniejsze dni spodnie z pasem
|
|
|
|
#1848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a przynajmniej były w ubiegłym tygodniu te rzeczy spódniczki od 15 zł
|
|
#1849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oglądam Miasto kobiet i są nastoletnie dziewczyny, które zostały matkami. Jedna ma 17 lat i 1,5 roczne dziecko,a druga ma też 17, zaszła jak miała 14. Chyba zacznę wierzyć w pokolenie nastolatek, bo bardzo dojrzale mówią, a już zwątpiłam. Jest nadzieja.! |
|
|
|
|
#1851 |
|
Wtajemniczenie
|
Ryba co Ty sie przejmujesz, że pytasz o wszystko jak niedoświadczona - jestes niedoświadczona (tak jak i ja
) i wielu osobom odpowiedzi udzielane przez dziewczyny dużo pomagają.Jesteście moją skarbnicą wiedzy i bardzo Wam za to dziękuję (dzidzia A i tak wydaje mi się, że przy pierwszym bejbiku kupimy wszystkiego dużo za dużo i dopiero życie zweryfikuje nasze wybory ![]() Kurcze szkoda, że tak wyszło...
Edytowane przez ktosiula Czas edycji: 2013-06-16 o 15:13 |
|
|
|
#1852 |
|
Zadomowienie
|
Rybko bujaczek taki byle jaki z drugiej ręki, pluem jest to mogę włączyć wibracje i jakąs melodyjkę, a kosmetyki to z nivea w poprzedniej częsci o tym pisałam
JA też trzymam kciuki za i twoje badania
|
#1853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1854 |
|
Zakorzenienie
|
Mya najgorsze a może bardziej najtrudniejsze pod względem ogarniecia sa 2-3 tygodnie od narodzin. Potem przez 3-4 miesiące uczysz się zrozumieć swoje dziecko. A potem już rozumiecie się bez słów
.Ktosiula każdy wypracowuje swój system i zdanie. Ja jeszcze w ciąży nie byłam a już mówiłam że z drugim dzieckiem będę mądrzejsza .Mnóstwo błędów zamierzam ominąć .Ale też zauważcie, że każda z doświadczonych Mam może mieć inne zdanie, opinie. Bo każde dziecko jest po prostu inne. Ja z przyjemnością się dzielę, o ile pamiętam .Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo I wiecej bo ostatnia nie bylas no nie,?Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1856 |
|
Zakorzenienie
|
A moje fugowanie idzie dzis tak ImageUploadedByWizaz Forum1371392302.616843.jpg haha co ja juz nie wymysle zeby tylko tego nie ruszyc
) kopnijcie mnie w ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja siedzę nad pistacjowymi lodami z Grycana z bitą śmietaną, ostatni raz jadłam przed ciążą, ale są słooodkie bardziej niż pamiętam
|
|
|
|
|
#1858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1859 |
|
Zakorzenienie
|
Trele oczywiście, że nie byłam ostatnia. Przyszłam pół godziny przed rozpoczęciem badań w ogóle. Za mną ustawil się dopiero tłum. Laski przede mną wczoraj zostały wypchnięte z kolejki bo poszły siusiu.
|
#1860 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
haha, możesz mi dać:dCytat:
---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ---------- Chciałabym miec mojego dziecia po tej stronie już, masakra. Wcześniej też chciałam, ale po ostatniej wizycie, gdy widziałam jak macha tą nóżką to tak jakoś inaczej się czuje. Uwierzyłam w końcu w to, że zostanę mamą. |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:22.

za zakupy,

gdzieś ok 2lipca będzie wiadomo jaki wyniki amniopunkcji
Ja mialam jedna szuflade i spokojnie wystarczylo.Ale moj nie ulewal.
KCIUKI DLA ANI
*

ale babka widziaął ze jestem poschizowana i powiedziała że mam po prostu pójść sie zapisać, bo ona chce sie tylko upewnić, bo przepływy są ok, ale ja tam słyzszałam taki szmer i nie wiem czy to nie o to chodzi..napisała mi w wynikach, że mam iść na badanie dodatkowe pod kątem wad genetycznych ( wpis w karcie medycznej pacjentki)... a nie mam wglądu do tej karty wiec nie wiem, i myśle ze nie chciała mi powiedziać bo ostatnio przeżyłam b. dużo, śmierć, sny, skurcze brzucha,twardnienie, nagła wizyta u lekarza... 
) i wielu osobom odpowiedzi udzielane przez dziewczyny dużo pomagają.