Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę:
Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV 6 9,68%
Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV 2 3,23%
Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV 21 33,87%
Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV 1 1,61%
Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 7 11,29%
Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 0 0%
Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV 0 0%
JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 6 9,68%
Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 0 0%
Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV 17 27,42%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV 2 3,23%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-16, 13:12   #1831
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz

Rybko my z kosmetykami na początek przegielismy. Jestem zwolenniczką niezbędnego minimum. Większość sie nie przydała i poszła do kosza. Chyba lepiej kupić w miarę potrzeby. U nas będą pieluchy, chusteczki, krem na każdą pogodę i coś na pupę.na początek starczy. No może jakiś emolient, ale wolałabym nie.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 13:15   #1832
metkaa
Zakorzenienie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C

czesc

domii29 za zakupy,

lineczka1989 fajne kocyki,

dzis czuje sie nawet ok wiec z rana od razu wzielam sie za sprzatanie bo juz brudem zarastalismy, powynosilam do piwnicy niepotrzebne rzeczy, zrobilam ciasto z bita smietana i galaretka, teraz czekam na obiad, potem moze jakis spacerek
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 13:27   #1833
ryba91
Zakorzenienie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C

Cytat:
Napisane przez agnieszka255 Pokaż wiadomość
i ma rację, mój 2,5 letni syn nie chce do wózka, chce sam chodzić ale wiadomo ze czasem trzeba go dać jak np. urzędowe sprawy trza załatwić, wtedy przypinam go do wózka a mój syn uderza w straszny płacz

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Acha i się pochwalę, że minął u mnie 15 tydz ciąży gdzieś ok 2lipca będzie wiadomo jaki wyniki amniopunkcji
Piszecie, że kupujecie dla dzidzi t i owo ja kupione mam tylko kilka kometyków i mam bujaczek nic więcej, boję się cokolwiek kupować dopuki się nie dowiem co z dzidzią
za 15tc
wynikami sie nie stresuj- będzie dobrze modle sie za WAS! swoją drogą ja muszę zrobić do końca tygodnia dodatkowe jakies badanie genetyczne.. juz przeplakałam, ale mam nadzieję że będzie dobrze!

a co masz z kosmetyków i jaki bujaczek? jak pokazywałaś to wybacz, ale czasem jestem bardziej zakręcona niż tampon w..... żartuje oczywiście :P

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Rybko my z kosmetykami na początek przegielismy. Jestem zwolenniczką niezbędnego minimum. Większość sie nie przydała i poszła do kosza. Chyba lepiej kupić w miarę potrzeby. U nas będą pieluchy, chusteczki, krem na każdą pogodę i coś na pupę.na początek starczy. No może jakiś emolient, ale wolałabym nie.

emolienty czemu nie?

Moja siostra kąpała pierwszą córkę w Oilatum czy jakoś tak, ale po nivei i johnsonie miała mała wysypkę.. to jest potrzebne?

No bo tak, do kąpieli to jakiś płyn tak? włosów na razie myć nie bedzie ( tak myślę, ale jak źle to prosze mnie poprawić) wiec szampon zbędny, potem po kąpieli oliwka? może być ta z Johnsona- podoba m isie zapach ? , na odparzenia krem i na codzien do pupki ten linomag, a na dwór? ochronny zimowy, w lecie z filtrem, ale to jeszcze czas na letni..
dobrze myślę?
Stary 2013-06-16, 13:32   #1834
De28
Wtajemniczenie

ryba-to 2,5 godz.ode mnie

Ja mialam 5 pieluch i mi wystarczylo.Maly nie ulewal,na przewijaku mialam podklady jednorazowe pieluszke mial do spania i do przewiniecia w obcym miejscu i do wycierania buzi.

Ja bym kupila:
jedna cienka czapeczke
jedna ciepla
6 body z dlugim rekawem
6 bluzeczek z dlugim
pare pajacy,jakis kompletow
i to tyle na pierwsze dwa miesiace. Ja mialam jedna szuflade i spokojnie wystarczylo.Ale moj nie ulewal.
do tego wozek,przewijak,lozeczko, wanienka,pieluchy jedno lub wielorazowe,krem na odparzenia (polecam bepanthen),spirytus lub puder weledy na pepek, krem do pielegnacji suchej skory i plyn do kapieli( np emolium,my mielismy z la roche,bo na inne reagowal alergia),chusteczki nawilzane.Na poczatku nie potrzeba szamponow itp.Wystarczy plyn do kapieli jezeli wogole.Tu np polecaja sama wode,by nie niszczyc plaszcza lipidowego.Kosmetyki,piel uszki,po jednym opakowaniu,bo moze dziecko nie tolerowac.Do tego butelka i smoczek w razie co.Moj np mial zoltaczke,przy piersi zasypial i musialam dokarmiac go odciaganym mlekiem. Z filtrami bym nie przesadzala, tylko na wyjscia i sloneczne dni.Dziecko potrzebuje d3 nawet jezeli dostaje w tabletkach.Na wyjscia tlusty krem z nivea byl bodajze na zimowe dni,taki specjalny.

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2013-06-16 o 13:35
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 13:32   #1835
Trele_Morele
Zakorzenienie

Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
mój tż się łapię na niektóre

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

Tak w ogóle to zaczyna podobac mi sie imię Antoś Już sama nie wiem
ktoś podawal takie fajne coś o częstości nadawania imion, ma któraś to zapisane?
Mòj na wiekszosc

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 13:34   #1836
ryba91
Zakorzenienie

http://qcm2.quicksilver.pl/img/18/Po...%20dziecka.pdf

http://pamietnikmamy.pl/

jak sie kouś nudzi
Stary 2013-06-16, 13:41   #1837
Trele_Morele
Zakorzenienie

Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III

Cytat:
Trele ja miałam około 20 pieluch białych i chyba 8 kolorowych. Plus flanelowe i flanelko-ceratki. Moja córka nie ulewała. A pieluchy są do odbijania, pod pupe jak w niewiadomym miejscu musisz przewinąć, my wkładaliśmy na dno wanienki,do przytulenia do spania, do wysuszania pupy po chusteczkach/siuskach. Ja jeszcze musiałam wkładać do stanika do akurat nie karmiącej piersi bo jak jest napływ pokarmu to do obu i zaraz stanik i koszulka mokra (wkładki laktacyjne u nas nie starczały). Czasami tą pieluchę od mleka kladlam małej przy buzi do spania. Czula wtedy zapach, który ją uspokajał. W moim przekonaniu 12 to mało. Tetry mają wiele zastosowań.

Kupilam pakiet 12 szt I wlasnie zastanawialam sie czy nie dokupic kolorowych .. Pomysle jeszcze , poczekam az przyjda , zobacze jakiej jakos I sa czy to naprawde tetra I ewentualnie domowie drugie tyle . Dziekuje *

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

Cytat:

Dlaczego emollient na nie? Moja szwagierka np ;D bardzo sie zachwyca ze nic innego nie uzywala , Bron Boze oliwki dla dzieci nie kupuj - tak mi w kòłko powtarza

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ----------

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
za 15tc
wynikami sie nie stresuj- będzie dobrze modle sie za WAS! swoją drogą ja muszę zrobić do końca tygodnia dodatkowe jakies badanie genetyczne.. juz przeplakałam, ale mam nadzieję że będzie dobrze!
Co za badanie genetyczne masz dodatkowo? Czemu?

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-06-16, 13:51   #1838
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 20

Cytat:
za 15tc

a co masz z kosmetyków i jaki bujaczek? jak pokazywałaś to wybacz, ale czasem jestem bardziej zakręcona niż tampon w..... żartuje oczywiście :P

emolienty czemu nie?

Moja siostra kąpała pierwszą córkę w Oilatum czy jakoś tak, ale po nivei i johnsonie miała mała wysypkę.. to jest potrzebne?

No bo tak, do kąpieli to jakiś płyn tak? włosów na razie myć nie bedzie ( tak myślę, ale jak źle to prosze mnie poprawić) wiec szampon zbędny, potem po kąpieli oliwka? może być ta z Johnsona- podoba m isie zapach ? , na odparzenia krem i na codzien do pupki ten linomag, a na dwór? ochronny zimowy, w lecie z filtrem, ale to jeszcze czas na letni..
dobrze myślę?
Johnsony uczulają znaczną ilość niemowląt i małych dzieci. A emolienty-zależy jakie, ale czasem zawierają parabeny, , parafine czy też inne śmieci i zatykają pory. My nie używaliśmy żadnych smarowideł do ciała do czasu aż ujawniło sie azs.
Na początku kapalismy w balneum bo tak robili w szpitalu ale potem już w wodzie (bez kosmetyków) a z czasem w plynie z rossmana.teraz mloda myje sie ziaja ulga i jest lepszy i tańszy od wszystkich. Szampon wprowadzilismy jak skoczyła 2 lata. Wcześniej tymi samymi plynami co ciało. Po co chcesz kremować pupę, której nic się nie dzieje? Jeśli zapobiegawczo to tez polecam bepanthen (on też jest na pogryzione suty, jadalny dla dziecka).

Do pepucha mieliśmy płatki leko ale się nie sprawdziły i octenisept.
A na dwór krem na każdą pogodę z nivea. Wszystkie inne zawieraja wode-przy niskich temperaturach sa niebezpieczne.

Acha i oczywiście kapsulki z d3 i wit k.

. Witaj Kochanie

Edytowane przez dzidziadziumdzia
Czas edycji: 2013-06-16 o 13:54
Stary 2013-06-16, 13:54   #1839
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Kupilam pakiet 12 szt I wlasnie zastanawialam sie czy nie dokupic kolorowych .. Pomysle jeszcze , poczekam az przyjda , zobacze jakiej jakos I sa czy to naprawde tetra I ewentualnie domowie drugie tyle . Dziekuje *

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

Dlaczego emollient na nie? Moja szwagierka np ;D bardzo sie zachwyca ze nic innego nie uzywala , Bron Boze oliwki dla dzieci nie kupuj - tak mi w kòłko powtarza

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ----------

Co za badanie genetyczne masz dodatkowo? Czemu?

nie wiem czemu, wydaje mi sie że chodzi o sserducho ale babka widziaął ze jestem poschizowana i powiedziała że mam po prostu pójść sie zapisać, bo ona chce sie tylko upewnić, bo przepływy są ok, ale ja tam słyzszałam taki szmer i nie wiem czy to nie o to chodzi..napisała mi w wynikach, że mam iść na badanie dodatkowe pod kątem wad genetycznych ( wpis w karcie medycznej pacjentki)... a nie mam wglądu do tej karty wiec nie wiem, i myśle ze nie chciała mi powiedziać bo ostatnio przeżyłam b. dużo, śmierć, sny, skurcze brzucha,twardnienie, nagła wizyta u lekarza...

wiesz ja urodziłam sie wcześniakiem i ponad miesiac byłam w szpitalu bo miałam wszystko ok, tylko serce 'nie nadążało' na dzień dzisiejszy mam 21 lat od 8 lecze sie przewlekle od 4 mam tachykardie zatokową, moja mama ma tachykardie zatokową i świętej pamięci Babcia też miała, mama dowiedziałą sie 6 lat temu jak była w szpitalu, a ja 2 lata później.. może z racji tego że w karcie mam to wpisane babka mnie wysłała? nie wiem, na początku pomyślałam sobie najgorsze, po powrocie do domu płakałam chyba z 3 godziny i całą noc też przepłakałam, potem sie uspokoilam stwierdziałam ze i tak nie zrobie z tym nic, bo kocham mojego Kacperka i będę walczy
ć o jego zdrowie i życie.
Stary 2013-06-16, 13:54   #1840
De28
Wtajemniczenie

Wlasnie mialam to napisac.My nigdy nie smarowalismy zapobiewaczo,bo skora sie przyzwyczaja.Dzieki temu nie mial praktycznie odparzen.Bodajze dwa razy sie zdarzyly,jak zabkowal, a tak to nie mial.A bepanthen jest tez na ranki,obtarcia,brodawki itp.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 13:55   #1841
Olenka_24
Zadomowienie

Dot.: Odp: Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-

Hej Mamusie ! Witam się z Wami w tą piękną niedzielę I tymczasem zmykam na działkę Do poczytania wieczorem
Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 13:56   #1842
ryba91
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-

Cytat:
Johnsony uczulają znaczną ilość niemowląt i małych dzieci. A emolienty-zależy jakie, ale czasem zawierają parabeny, , parafine czy też inne śmieci i zatykają pory. My nie używaliśmy żadnych smarowideł do ciała do czasu aż ujawniło sie azs.
Na początku kapalismy w balneum bo tak robili w szpitalu ale potem już w wodzie (bez kosmetyków) a z czasem w plynie z rossmana.teraz mloda myje sie ziaja ulga i jest lepszy i tańszy od wszystkich. Szampon wprowadzilismy jak skoczyła 2 lata. Wcześniej tymi samymi plynami co ciało. Po co chcesz kremować pupę, której nic się nie dzieje? Jeśli zapobiegawczo to tez polecam bepanthen (on też jest na pogryzione suty, jadalny dla dziecka).

Do pepucha mieliśmy płatki leko ale się nie sprawdziły i octenisept.
A na dwór krem na każdą pogodę z nivea. Wszystkie inne zawieraja wode-przy niskich temperaturach sa niebezpieczne.

Acha i oczywiście kapsulki z d3 i wit k.
aaa, no krem do pupy zapobiegawczo myslałam, poza tym widziałam że szwagierka po każdym prebraniu małej smaruje ją jakimś kremem własnie..
Stary 2013-06-16, 14:09   #1843
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz

My nie smarowalismy bo skora sie rozleniwia i traci zdolnosci regeneracyjne. Dopiero przy zaczerwienieniu albo podraznieniu.

Edit:linomag czy bepanthen można stosować zarówno zapobiegawczo jak i już na podraznienia i odparzenia.

Bardzo nie polecam popularnego sudocremu. Suchy, trudno sie rozprowadza i zmywa, nadaje sie na chwile ulgi, nic poza tym. I tylko przy zalozeniu wklepywania bo przy smarowaniu to horror i dla dziecka i dla smarujacegom

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

De widzę ze do spraw pielegnacyjnych i wychowawczych mamy bardzo podobne podejscie

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

Ide robić obiad.
Wkurzylam się bo pojechałam na ta akcje z usg 4d i się okazało ze minimum 23 tygodnie skończone muszą być a ja zaczęłam 20. Szkoda że nigdzie tego nie napisali.

Robił je dobrze mi znany bliski współpracownik mojego prowadzącego. Mimo kolejki ciężarnych poznał mnie i ładnie się uklonil, a nie widzieliśmy się od 8 tygodnia i krwotoku

. Witaj Kochanie

Edytowane przez dzidziadziumdzia
Czas edycji: 2013-06-16 o 14:01
Stary 2013-06-16, 14:20   #1844
ryba91
Zakorzenienie

dzidzia - a nie mógł Ci zrobić, skoro Cie znał? tak z przymrużeniem oka? szkoda że dopiero od 23..
Stary 2013-06-16, 14:22   #1845
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Rybko no nie, bo on tam był tylko "dopiety". Cała akcja u nas odbywała sie pod patronatem zupełnie nie związanej szkoły rodzenia. No i przede mną w kolejce były 23 osoby, każda 15 minut badania, czyli 6h stania. Kosmos.

. Witaj Kochanie

Stary 2013-06-16, 14:24   #1846
Mya1989
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 20

Cytat:
My nie smarowalismy bo skora sie rozleniwia i traci zdolnosci regeneracyjne. Dopiero przy zaczerwienieniu albo podraznieniu.

Edit:linomag czy bepanthen można stosować zarówno zapobiegawczo jak i już na podraznienia i odparzenia.

Bardzo nie polecam popularnego sudocremu. Suchy, trudno sie rozprowadza i zmywa, nadaje sie na chwile ulgi, nic poza tym. I tylko przy zalozeniu wklepywania bo przy smarowaniu to horror i dla dziecka i dla smarujacegom

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

De widzę ze do spraw pielegnacyjnych i wychowawczych mamy bardzo podobne podejscie

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

Ide robić obiad.
Wkurzylam się bo pojechałam na ta akcje z usg 4d i się okazało ze minimum 23 tygodnie skończone muszą być a ja zaczęłam 20. Szkoda że nigdzie tego nie napisali.

Robił je dobrze mi znany bliski współpracownik mojego prowadzącego. Mimo kolejki ciężarnych poznał mnie i ładnie się uklonil, a nie widzieliśmy się od 8 tygodnia i krwotoku

Jeny, tyle skomplikowanych rzeczy Nie wiem jak poradzę sobie z dzieckiem plus prowadzeniem jednego punktu sprzedaży:dmelej: spędza mi to sen z powiek, a jeszcze 5 miesięcy...

Dzidzia, nie dziwię się, że się wkurzyłaś Jakby ktoś z daleka podjechał specjalnie to chyba by się baaaaardzo wkurzył...

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 14:32   #1847
Anoula
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 20

Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
A ja muszę podziękować dziewczynie, która napisała o patencie z gumką do włosów. Niestety nie pamiętam nicka. Wczoraj byłam w lesie na grillu i tak sobie zapinałam weekendowe jeansy, rewelacja
Ja się ratuje teraz spodniami wiązanymi, mam dwie pary i sukienkami + na chłodniejsze dni spodnie z pasem
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 14:40   #1848
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
Ja się ratuje teraz spodniami wiązanymi, mam dwie pary i sukienkami + na chłodniejsze dni spodnie z pasem
nie wiem czy chcecie wiedzieć, ale w Pepco są za 25 złoty spodenki krótkie materiałowe z pasem, spodnie takie letnie też, materiałowe za 29, spodnie ogrodniczki za 29, spodnie jeansowe na kostkach zesciagaczami z pasem na brzuch po 34 a przynajmniej były w ubiegłym tygodniu te rzeczy

spódniczki od 15 zł
Stary 2013-06-16, 14:55   #1849
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem czy chcecie wiedzieć, ale w Pepco są za 25 złoty spodenki krótkie materiałowe z pasem, spodnie takie letnie też, materiałowe za 29, spodnie ogrodniczki za 29, spodnie jeansowe na kostkach zesciagaczami z pasem na brzuch po 34 a przynajmniej były w ubiegłym tygodniu te rzeczy

spódniczki od 15 zł
Dzięki za info, muszę poszukać gdzie w Krakowie jest Pepco, o ile w ogóle jest.
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 14:55   #1850
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:

spódniczki od 15 zł
U mnie nie było

Oglądam Miasto kobiet i są nastoletnie dziewczyny, które zostały matkami. Jedna ma 17 lat i 1,5 roczne dziecko,a druga ma też 17, zaszła jak miała 14. Chyba zacznę wierzyć w pokolenie nastolatek, bo bardzo dojrzale mówią, a już zwątpiłam. Jest nadzieja.!

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-06-16, 15:07   #1851
ktosiula
Wtajemniczenie

Ryba co Ty sie przejmujesz, że pytasz o wszystko jak niedoświadczona - jestes niedoświadczona (tak jak i ja ) i wielu osobom odpowiedzi udzielane przez dziewczyny dużo pomagają.
Jesteście moją skarbnicą wiedzy i bardzo Wam za to dziękuję (dzidzia de ). Nie mam wokół siebie małych dzieci, ani żadnego doświadczenia i wszystko co usłyszę od osób bardziej doświadczonych jest dla mnie na wagę złota. Swoje zdanie też powoli wypracowuję i mam nadzieję, że kiedyś będą mogla pomóc innej mamusi.
A i tak wydaje mi się, że przy pierwszym bejbiku kupimy wszystkiego dużo za dużo i dopiero życie zweryfikuje nasze wybory

Cytat:

Ide robić obiad.
Kurcze szkoda, że tak wyszło...

Edytowane przez ktosiula
Czas edycji: 2013-06-16 o 15:13
ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 15:17   #1852
agnieszka255
Zadomowienie

GG do agnieszka255

Rybko bujaczek taki byle jaki z drugiej ręki, pluem jest to mogę włączyć wibracje i jakąs melodyjkę, a kosmetyki to z nivea w poprzedniej częsci o tym pisałam mam krem nawilżający, żel do mycia ciała w takim białym opakowaniu z pompką, płatki kosmetyczne i patyczki.

JA też trzymam kciuki za i twoje badania
Stary 2013-06-16, 15:21   #1853
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Ryba co Ty sie przejmujesz, że pytasz o wszystko jak niedoświadczona - jestes niedoświadczona (tak jak i ja ) i wielu osobom odpowiedzi udzielane przez dziewczyny dużo pomagają.
Jesteście moją skarbnicą wiedzy i bardzo Wam za to dziękuję (dzidzia de ). Nie mam wokół siebie małych dzieci, ani żadnego doświadczenia i wszystko co usłyszę od osób bardziej doświadczonych jest dla mnie na wagę złota. Swoje zdanie też powoli wypracowuję i mam nadzieję, że kiedyś będą mogla pomóc innej mamusi.
A i tak wydaje mi się, że przy pierwszym bejbiku kupimy wszystkiego dużo za dużo i dopiero życie zweryfikuje nasze wybory

Kurcze szkoda, że tak wyszło...
Dokładnie tak samo myślę, zawsze czytam z ciekawością co tam skrobią doświadczone mamy

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-06-16, 15:30   #1854
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Mya najgorsze a może bardziej najtrudniejsze pod względem ogarniecia sa 2-3 tygodnie od narodzin. Potem przez 3-4 miesiące uczysz się zrozumieć swoje dziecko. A potem już rozumiecie się bez słów .

Ktosiula każdy wypracowuje swój system i zdanie. Ja jeszcze w ciąży nie byłam a już mówiłam że z drugim dzieckiem będę mądrzejsza .Mnóstwo błędów zamierzam ominąć .

Ale też zauważcie, że każda z doświadczonych Mam może mieć inne zdanie, opinie. Bo każde dziecko jest po prostu inne.

Ja z przyjemnością się dzielę, o ile pamiętam .

. Witaj Kochanie

Stary 2013-06-16, 16:15   #1855
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Rybko no nie, bo on tam był tylko "dopiety". Cała akcja u nas odbywała sie pod patronatem zupełnie nie związanej szkoły rodzenia. No i przede mną w kolejce były 23 osoby, każda 15 minut badania, czyli 6h stania. Kosmos.

Super to wymyslono , zeby ciezarna STALA w kolejce 6 h albo I wiecej bo ostatnia nie bylas no nie,?

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-06-16, 16:19   #1856
Trele_Morele
Zakorzenienie

A moje fugowanie idzie dzis tak ImageUploadedByWizaz Forum1371392302.616843.jpg haha co ja juz nie wymysle zeby tylko tego nie ruszyc ) kopnijcie mnie w

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-06-16, 16:30   #1857
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
A moje fugowanie idzie dzis tak Załącznik 5292418 haha co ja juz nie wymysle zeby tylko tego nie ruszyc ) kopnijcie mnie w

Kurczę, ale pychota

a ja siedzę nad pistacjowymi lodami z Grycana z bitą śmietaną, ostatni raz jadłam przed ciążą, ale są słooodkie bardziej niż pamiętam

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-06-16, 16:34   #1858
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
Kurczę, ale pychota

a ja siedzę nad pistacjowymi lodami z Grycana z bitą śmietaną, ostatni raz jadłam przed ciążą, ale są słooodkie bardziej niż pamiętam
Najlepsze jest to ze tego nietkne pòki co .. Tak mnie mdli ze nie Wiem co jest

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-06-16, 16:37   #1859
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Trele oczywiście, że nie byłam ostatnia. Przyszłam pół godziny przed rozpoczęciem badań w ogóle. Za mną ustawil się dopiero tłum. Laski przede mną wczoraj zostały wypchnięte z kolejki bo poszły siusiu.

. Witaj Kochanie

Stary 2013-06-16, 17:29   #1860
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Najlepsze jest to ze tego nietkne pòki co .. Tak mnie mdli ze nie Wiem co jest

haha, możesz mi dać:d
Cytat:
Trele oczywiście, że nie byłam ostatnia. Przyszłam pół godziny przed rozpoczęciem badań w ogóle. Za mną ustawil się dopiero tłum. Laski przede mną wczoraj zostały wypchnięte z kolejki bo poszły siusiu.

Masakra, chyba by mnie szlag trafił...

---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ----------

Chciałabym miec mojego dziecia po tej stronie już, masakra. Wcześniej też chciałam, ale po ostatniej wizycie, gdy widziałam jak macha tą nóżką to tak jakoś inaczej się czuje. Uwierzyłam w końcu w to, że zostanę mamą. Chciałabym mojego maluszka wycalować, wytarmosić, wytulać

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości