![]() |
#4861 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: kosmetyki Bourjois
Cytat:
U mnie CS do s/n był po prostu koszmarem i dziękowałam Bogu, że go wykończyłam. Krycie zerowe, za to podkreślanie suchych skórek plus niesamowite uczucie ściągnięcia na twarzy skutecznie odstraszyło mnie od CS w ogóle. Dopiero recenzja obu typów i małe porównanie przekonało mnie do spróbowania raz jeszcze tym razem z wersją t/m i rzeczywiście zanotowałam sporą różnicę- na tyle że obecnie to jeden z moich faworytów wśród mazideł twarzowych ![]() Co do metody nakładania- zgadzam się, każdy musi opracować sobie najlepszą dla niego (u mnie wersja s/n nie chciała współpracować ani z palcami, ani z BB ani z pędzlami- typu flat top czy duo fiber ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4862 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=kas_fiuka;41244170]Ja mam CS do suchej/normalnej i jest najlepszy. Nie ciemnieje (tak jak mówią niektórzy), trzyma się cały dzień, a moja skóra go uwielbia.
![]() Trzeba po prostu umieć go nałożyć. Po pierwsze koniecznie wilgotną gąbeczką, po drugie nie wszystkie gąbki dobrze z nim współpracują. To wszystko jest tak naprawdę bardzo indywidualną sprawą. Do ideału trzeba dojść niestety metodą prób i błędów. Od bazy, do podkładu, przechodząc przez sposoby nakładania. Z bazą bym bardzo uważała, niektóre potrafią zrobić masakrę na twarzy. Kupiłam kredko-pomadkę. JEST NIESAMOWITA. Kolor piękny (Peach on the beach), utrzymuje się zadziwiająco długo, połysk schodzi szybko, ale kolor wnika w usta w taki ładny sposób. Czekam z niecierpliwością na inne nowości. ![]() A kiedy kupiłaś i za ile? Wiesz może, do kiedy jest promocja? ![]() Dzięki! |
![]() ![]() |
![]() |
#4863 | |
Konto usunięte
|
[QUOTE=eddin;41264888]
Cytat:
kredki będą od jutra do 26 czerwca w promocji, w superpharm, za 19,99zł ![]() do końca miesięca są w promocji w hebe, za 24,99zł |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4864 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4865 |
Crazy turtle lady
|
baza bronzująca.
ktokolwiek widział ? ![]() http://scoobyciasteczka.blogspot.de/...ois-czyli.html
#4866 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, jak napisała autorka bloga - produkt nie jest dystrybuowany w Polsce. Możesz poszkuać na Allegro albo w sklepach internetowych. Albo na e-bayu, amazonie, itp.
![]() |
#4867 | |
Crazy turtle lady
|
Cytat:
Ale ja sie pytam czy ktos widział tak ogólnie już. ![]()
![]() |
#4868 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4869 |
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4870 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4871 |
Zakorzenienie
|
Super wiadomość
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4872 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4873 |
Przyczajenie
|
Podkład podobny do Bourjois - Healthy Mix Fond de Teint Podkład nr 51 Vanille Clair
Szukałam tego podkładu na Allegro i po sklepach internetowych, ale nigdzie nie mogę go znaleźć. Healthy mix bardzo mi odpowiadał, bo był delikatny, nie zostawiał tłustych plam i fajnie krył. nie mam większych problemów z cerą - największym są chyba przebarwienia i rozszerzone pory. Czy znacie może podkład podobny do bourjois? A może sklep, który jeszcze sprzedaje ten podkład?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4874 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Podkład podobny do Bourjois - Healthy Mix Fond de Teint Podkład nr 51 Vanille C
HM zmienił teraz opakowanie na szklane ale nadal można go łatwo dostać chociażby w SuperPharm czy Rosmannie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4875 |
Raczkowanie
|
Za równo kremowe róże do policzków, brązer w musie i podkład brązujący nie są przewidywane w dystrybucji na polski rynek.
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4876 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4877 |
Zakorzenienie
|
Aj, strasznie mi szkoda tych róży kremowych
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4878 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4879 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4880 |
Raczkowanie
|
Kupilam wszystkie 4
![]() Edytowane przez beatamalgorzata Czas edycji: 2013-08-06 o 22:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#4881 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4882 |
Crazy turtle lady
|
nowe cienie, ciekawe czy do nas dotrą:
http://www.britishbeautyblogger.com/...ition-24h.html
#4883 |
Zakorzenienie
|
szukam różu podobnego kolorystycznie do nr 34 Rose d`or ale bez złotej poświaty - macie jakies pomysły?
#4884 |
Konto usunięte
|
Czy wraz ze zmianą opakowania Healthy Mix (klasyka, nie serum) namieszali coś w składzie albo kolorach?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4885 |
Zakorzenienie
|
[1=025dd70b38ae5ec63576996 b909aa97df2915b11_5f1f5c7 240092;43016618]Czy wraz ze zmianą opakowania Healthy Mix (klasyka, nie serum) namieszali coś w składzie albo kolorach?[/QUOTE]
Wiesz co, zapach i konsystencja niby taka sama, ale mam wrażenie, że ten nowy nie jest tak dobry jak stara wersja klasyka i chyba z kolorystyką coś kombinowali bo przedtem 52 dla mnie była ok w miesiące gdzie byłam blada- czytaj: zima/wiosna, a teraz nowa w tym odcieniu nawet w lecie była ciut za pomarańczowa, a słońce lekko mnie złapało na złoto. Ogólnie to średnio jestem z tej nowej wersji zadowolona. Aha i sprawdzałam składy obu wersji i różnią się niestety ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4886 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A tak z innej beczki, znasz jakiegoś innego żółciocha na poziomie 52 HM? Bo przyznam szczerze, że nie szukałam alternatyw odkąd znalazłam ten podkład. A mogą mi się przydać... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4887 |
Raczkowanie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4888 |
Zakorzenienie
|
[1=025dd70b38ae5ec63576996 b909aa97df2915b11_5f1f5c7 240092;43024982]Aj, to niedobrze. Spróbuję zatem złapać próbkę najpierw... Bo 52 starej wersji była dla mnie idealna kolorystycznie na okres przejściowy... Ale w takim razie nie będę kupować bez testów...
A tak z innej beczki, znasz jakiegoś innego żółciocha na poziomie 52 HM? Bo przyznam szczerze, że nie szukałam alternatyw odkąd znalazłam ten podkład. A mogą mi się przydać...[/QUOTE] Na poziomie dawnego 52 był 150 buff z revlona Cs, ale on jest bardziej neutralny, beżowawy, natomiast HM miał jednak więcej żółtych podtonów. Jednak poziom jasności porównywalny. Teraz ten nowy HM 52- jką dorównuje 180 z revlona (pod względem stopnia jasności) tylko zawiera zdecydowanie więcej pomarańczu w mojej opinii. |
![]() ![]() |
![]() |
#4889 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Miałam w zeszłym roku Skin79 Triple BB (w pomarańczowym opakowaniu) i on jest takim oliwkowym żółciochem, ale baaardzo jasnym (na poziomie dawnego 51 albo niżej). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4890 |
Przyczajenie
|
Ich róże to jest absolutna rewelacja. Stosujecie je może na mokro?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:08.