|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 | |||
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3032 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Na śniadanie (po 13:00) zjadłam tosta i wsypałam do środka... pół paczki oregano
![]() Tak czytam o Waszych teściowych, współczuję. Moja kandydatka na teściową od początku zapowiedziała, że się nie będzie "wpier***" bo jej małżeństwo o mały włos by się nie rozpadło przez wpierdzielającą się teściową, więc wie jak to jest ![]() I tak oto mam spokój, widzę ją ze 2 razy w miesiącu, zero telefonów, zero złotych rad, zero czegokolwiek Jest, a jakoby by jej nie było
|
#3033 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3034 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Dziewczyny a do kogo napisać prywatna wiadomość żeby dołączyć do wątku?
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3035 |
|
Rozeznanie
|
witam nowa mamusie
dziekujeza zyczenia dla mojej gwiazdy PS jestem Agata ![]() co myslicie o tym: http://allegro.pl/detektor-tetna-plo...323598988.html ?ja co prawda mam prawie 7 tydz ale mysle nad tym |
|
|
|
#3036 |
|
Raczkowanie
|
witam nowe mamusie
ale pędzicie z tym wątkiem, siadam i nadrabiam |
|
|
|
#3037 | |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
|
|
#3038 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3039 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3040 |
|
Rozeznanie
|
ja też nie popieram takich wynalazków...
|
#3041 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3042 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Bedziesz chciala sprawdzac co chwile czy jest tetno a jak tylko cos bedzie szło wolniej nie tak jakbys chciala to poprostu dostaniesz palpitacji serca ![]() Mnie polozna pod koniec ciazy sprawdzała detektorem t etno ale to bylo ze dwa razy,miala super sprzet i trzeba miec spore wyczucie aby je wyczuć,ja odradzam
|
|
#3043 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć nowe mamuśki!
Lejdi aga - 1oo lat dla synka - przystojniak z niego mały ![]() co do takich sprzętów też bym sobie głowy nie zawracała, szkoda nerwów U nas imię ma być proste, łatwe w wymowie i dla Irlandczyków i Polaków (najlepiej podobne w pisowni). Na szczęście obydwoje z tż-tem mamy podobny pogląd, ani nie lubimy bardzo nowoczesnych i nietypowych imion ani tych starych,na które znów nastała moda - wiec jesteśmy w tym zgodni,a jeszcze jedno założyliśmy sobie dziecko będzie miało pojedyncze imię. Nasze obecne typy to Kacper i Natalia. |
|
|
|
#3044 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
P.s. Dziewczyny, moja cera to masakra, zwłaszcza okolice żuchwy. Wstyd się pokazać
laparo, PCO 52 cykl starań ... cud Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. JP II Edytowane przez cherubinka Czas edycji: 2013-06-16 o 16:00 |
||||
|
|
|
#3045 |
|
Zakorzenienie
|
a ja wam powiem, że na cerę nie mogę narzekać. Raczej nigdy nie miałam większych problemów i teraz też jest OK.
|
|
|
|
#3046 |
|
Gang Iren
|
No ja w ciąży z Erykiem miałam też ładną buzię,bez ani jednego pryszczyka,włosy miały ładny połysk,a nie przetłuszczały się,paznokcie się nie łamały. Ogólnie wszystko na plus. A teraz inaczej. No i zobaczymy czy to sprawdzi się,że na dziewczynkę
|
#3047 |
|
Rozeznanie
|
Witam nowe mamusie.
U mnie cera raczej w porządku, choć bez rewelacji, coś tam wyskoczy od czasu do czasu, jak zawsze zresztą. Troszkę poprawiły mi się włosy i paznokcie, ale nie za wiele. Co do imienia, to, tak jak Malgos chcemy coś podobnego po polsku i ang., ale na razie nie ma zgody, ani nawet wspólnej propozycji. Będziemy negocjować dalej. ![]() The light, jeśli chcesz zostać dopisana do listy w pierwszym poście, to wyślij mi PW z danymi.
|
|
|
|
#3048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczynka to raczej kategorycznie Julka,Natalia albo Milena a dla chłopaka Tż chce jedynie Dawid a mi się to imię nie podoba i myślałam,że Marcin,Fabian,Filip ale jemu się żadne nie podoba,jedynie Dawid jest"jako tako".A ja byłam sobie na rybach w nocy. I się czułam niezręcznie. Oczywiście każdy trochę piwkował a ja siedziałam z sokiem pomarańczowym,ale to miałam gdzieś,bo nie muszę pić żeby się dobrze bawić. Tylko kolega mojego Tż namawiał mnie chociaż na jedno piwo albo papieroska,gdzie i tak rzucam teraz i bardzo mi ciężko siedzieć wśród palaczy nawet...I nie dociera,że nie chcę,bo nie! Każdy skakał nade mną czy mogę to,czy mi wygodnie a może usiądę,bo żebym nie stała. No kurde. Co ja jakaś chora,że nie mogę czasem sobie stać?
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
|
#3049 |
|
Zadomowienie
|
Co do oryginalnych imion wśród dzieci znajomych to mamy Maksyma i Jędrusia.
Sami mamy imię dla dziewczynki bo zawsze nam się Liwia podobało. co do chłopczyka to juz z pierwszym synkiem był problem, a jak bedzie drugi to nie mam pojęcia. Może mały Piotruś po tacie
|
|
|
|
#3050 | |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
U nas większość akceptowalnych imion zostala juz zajęta przez znajomych
No ale cos wymyślimy Ciekawe czy juz w piątek dowiemy sie czy to chłopiec, czy dziewczyna. A z dnia na dzień po prostu tak mi wywaliło brzuch, ze szok. Az naprawdę zaczynam sie martwić tymi blizniakami, bo jakos nie przypominam sobie, zeby którejkolwiek z moich koleżanek było widać brzuch w 3 miesiącu... ---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- Cytat:
Mnie sie teraz bardzo kręci w głowie i robi słabo jak dłużej stoję, wiec z miłym uśmiechem przyjmuje wszystkie propozycje siedzenia
|
|
#3051 |
|
Rozeznanie
|
U mnie z "dziwnych" imion to Chanel, Chantal, Jessica - nie wiem czy tak się pisze :P Henry, Charly i szczerze to ja bym dziecku nie dała żadnego z tych imion i nawet jeśli ma później zrobić jakąś zagraniczną karierę czy mieszkać nawet na księżycu to uważam, że proste imienia są najlepsze. Kiedyś czytałam czy nawet na studiach miałam styczność z jakimiś badaniami w których mówiono, że często rodzice poprzez nadawanie dzieciom imion powiedźmy światowych chcą żeby były postrzegane jako "klasa wyższa" nie mówię, ze każdy tak ma. Jednak mieszkam w społeczności gdzie jest dużo Romów i oni to swoje dzieci nazywają jak z "amerykańskich filmów" więc coś w tym jest.
|
|
|
|
#3052 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() dzieki za rade bylam ciekawa waszej opini !Moj Tż kupil mi 4kg tuskawek i bita smietane
|
|
|
|
|
#3053 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
Witam nowe mamusie Walczę dziś z trupio niskim ciśnieniem, ledwo żyje, prawie z kanapy nie drgam, bo mi serce w mózgu bije |
|
|
|
|
#3054 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moim zdaniem zbędny i wcale nie tani gadżet
|
|
|
#3055 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3056 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ładnieWczoraj wpadłem na pomysł żeby może pisać pamiętnik z ciąży. Pisze może którąś z was coś takiego. Na pamiątkę dla dziecka kiedyś ![]() |
|
|
|
|
#3057 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Czytałam badania, ze im bardziej udziwnione imię dla dziecka tym gorzej ma później w życiu. Jest źle akceptowane w grupie co się negatywnie odbija na jego psychice.
Oczywiście trzeba brać pod uwagę środowisko, bo wiadomo, ze na południu kraju nadaje się inne imiona niż na północy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3058 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
Cytat:
ale przypomniało mi się jak kiedyś ktoś chciał nazwać bliźniaki "Fish and Chips". Nie wiem dlaczego niektórym rodzicom sprawia tyle przyjemności krzywdzenie w ten sposób swoich dzieci... My jednak tak czy inaczej zawsze byliśmy za prostymi imionami z czasów Kasiek, Gosiek, Tomków czy Mateuszów
|
||
|
|
|
#3059 |
|
Zadomowienie
|
My tak na poważnie jeszcze nie podejmowaliśmy tematu- jak dla nas to jeszcze za wcześnie. Grunt by imię dobrze nam się kojarzyło (w sensie z jakimś dobrym człowiekiem), żeby nie było wymyślne no i Tż z pochodzenia jest Ukraińcem, więc chciałabym ze względu na to w jakiej religii dziecko będzie wychowywane, żeby to imię znalazło też odpowiednik w języku ukraińskim. Po sąsiedzku mam małą Antonie i bardzo mi się to imię spodobało. Jest imieniem tradycyjnym i fajnie się zdrabnia: Tola, Tośka, Antośka.
|
|
|
|
#3060 |
|
Zakorzenienie
|
Forester - może i fajne zdrobnienia, ale jak będzie dorosłą osobą a chcesz się zwrócić np przez pani i wtedy już pasuje pełnym imieniem typu pani Antonino... (i powiedzmy, że tak zawołają ją na studiach -młodą 20-letnią dziewczynę) nie zawołasz Tośka, czy Tosia. Ja właśnie dlatego nie lubię takich imion, przy których trzeba się trochę nakombinować. To samo jest z moim. Jak mnie znają to nie ma problemu, ale jak trzeba bardziej oficjalnie to mówią Małgorzata... a tej wersji imienia bardzo nie lubię -uznaję tylko w dokumentach.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:51.

to śmieszne, że teściowe często mają tyle wspólnego 
najadłam sie a jak-kiełbasa z truskawkami