Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-15, 22:53   #3001
em ma
Zadomowienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Cytat:
Napisane przez Soleil_Rouge Pokaż wiadomość
wiesz, następnym razem jak sie tak bedzie czepiać obiadów czy czegoś innego, to walnij jej wprost, ze w końcu jesteś jego żoną a nie matką i skoro sam sobie taką żonę wybrał to najwyraźniej mu odpowiada
Uwierz, że co by jej nie mówić ona i tak wie swoje taki typ tak ma. Wykorzystuje każdy moment by zagarnąć synka dla siebie. Jej się ciągle wydaje, że on sobie nie radzi w życiu i jest nieszczęśliwy. Ciągle wspomina czas jak to mój mąż był mały, pomagał jej w domu, opowiadał jej co w szkole obawiam się, że to choroba nie do wyleczenia. Dobrze że chociaż męża mam mądrego i się nie nadaje
Cytat:
Napisane przez 23Paula23 Pokaż wiadomość
Czuje się jakbyś o mojej teściowej pisała tyle że my mieszkamy z nią więc mam przerypane... jedyne co mnie ratuje to to że tż ja czasem opierniczy jak trzeba... Ta jego nadopiekuńczość ma swoje dobre strony czasami właśnie mi poszedł frytki zrobić :P
My mieszkamy za blisko siebie...niby oddzielne mieszkanie ale to samo podwórko. Myślę, że jedyne co by wyleczyło teściową to nasza przeprowadzka w siną dal tylko tutaj mam też swoją część rodziny a z nimi bardzo dobrze żyjemy i na ten moment ciężko nam się wyprowadzić. Ale kto wie co będzie później? Zobaczymy

Witam nową lutową mamę

---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Sheperdess Pokaż wiadomość
O tamponie nie słyszałam. U nas na basenie są zajęcia specjalnie dla kobiet w ciąży, w płytkim basenie i zaczynam się nad tym poważnie zastanawiać. W końcu jeśli są zalecane dla ciężarówek, to chyba nie ma zagrożenia.
Jak dobrze się czujesz to pewnie warto pójść chociaż ja bym pewnie i tak poszła po 1 trymestrze. Mnie się coś obiło o uszy o tym tamponie, więc można poszukać info o tym. Szczególnie że teraz jesteśmy bardziej narażone na infekcje.

Edytowane przez em ma
Czas edycji: 2013-06-15 o 23:00
em ma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 23:21   #3002
_Kluska_
Zakorzenienie

Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Emma, moja teściowa tak samo traktuje tżta jak dziecko, ciągle opowiada 5 historyjek jak zdarta płyta -jak uciekł z przedszkola, jak sam u dziadka pojechał na wozie i wszyscy go gonili itd. to śmieszne, że teściowe często mają tyle wspólnego

My mieszkamy ok 1 -1,5 godz od niej i jest masakra. Normalnie, czyli przed 4 wojną światową (awantura w majówkę), wydzwaniała do niego po 5 razy dziennie -co jadł na sniadanie, co na obiad, czy ja wracam z pracy normalnie czy ZNÒW mam nadgodziny lub co gorsza kawę z koleżanką a wtedy "i znowu siedzisz sam synku, tak?"
poza tym obie wiedźmy ciągle próbują wymusić żebyśmy nocowali, nie wiem po co. Tlumaczymy, że mamy swój dom, do którego chcemy wraCać, że czekają tu koty itd. To się obrażają i robią sceny łącznie z grożeniem "będziecie coś chcieli"

Kochana, trzeba to olać i myśleć o sobie. Jeśli komuś nie da się dogodzić to po co próbować?

II kreski - 09.05.2013

23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania

Pyza dorasta
_Kluska_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 00:05   #3003
Soleil_Rouge
Rozeznanie

Ja tylko na chwile przed snem: chciałam życzyć wszystkim dobrej nocy, a tym ktore wychodziły za mąż 16/06 (a wiem ze jest nas tu kilka ) - wszystkiego najlepszego i udanej rocznicy
Stary 2013-06-16, 07:16   #3004
ejani
Zadomowienie

Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość
Usia - ja rodziców mam super, na teściów też narzekać nie mogę, ale i tak nie odważyłabym się zamieszkać z żadnymi z nich, moja mama (choć bardzo chciałaby mnie mieć przy sobie) twierdzi, że młodzi muszą być na swoim, bo zawsze jest ta różnica pokoleń. Ja tęsknię za rodziną, ale za Polską jakoś nie bardzo, zresztą zawsze się śmiałam, że urodziłam się po to aby mieszkać za granicą
Ja też tak zawsze mówiłam, a skończyło się na tym, że będziemy mieszkać nad moją mamą, a na razie (od roku!!!) razem, bo ciągle nam coś się opóźnia... Ale teraz jest kolejny argument, żeby się jednak pośpieszyć
A jak Wam pisałam, moja mama jest gorsza od teściowej, tamta w nic się nam nie miesza- jak czytam Wasze historie o zabobonach (obraziła się na mnie np. że nie chciałam ryżu przed kościołem i teraz mi go na pewno zabraknie albo o wymądrzaniu się i wiedzeniu wszystkiego najlepiej- to właśnie ona...
Bratowej się jakoś nie czepia za bardzo, ale mnie-koszmar (wyczytałam chociażby że natka może powodować plamienia, a ona ciągle "żelazo, żelazo, powinnaś jeść, ja jadłam, jest zdrowe" i tak codziennie)

A wczoraj też mieliśmy grila i kaszanka pachniała odpowiednio, ale tylko ona, ale już padłam, zanim się Wam pochwaliłam...

A w ogóle witajcie z rana
Stary 2013-06-16, 08:40   #3005
lejdi_aga13
Rozeznanie

witajcie

my tez mieliśmy wczoraj grilla.Do 12 pracowałam,potem zakupy odrazu i wyjazd na działkę .Powrót o 22 i odrazu spacnajadłam sie a jak-kiełbasa z truskawkami

mnie się coś oko robi czerwone i ropieje od soczewek-muszę popytać ginka bo możne w ciąży nie mogę nosić ich?
Do tego robią mi się pryszcze i jakoś złe wyglądam ostatnio

Moj synek kończy dzis 4 latka) Najlepszego Natanielku** (moje malenstwo w foto

wybralismy imiona)) Synek Filipek coreczka Julia. Tż strasznie się angażował w imię haha

muszę sformatować laptopika bo działa jakby chciał a nie mógł;/
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF7777.jpg (25,1 KB, 28 załadowań)

Edytowane przez lejdi_aga13
Czas edycji: 2013-06-16 o 08:42
lejdi_aga13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 08:46   #3006
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez lejdi_aga13 Pokaż wiadomość

Mam to samo Może będą córeczki

Sto latek dla synka!
Ale masz przystojniaka
Stary 2013-06-16, 08:57   #3007
lejdi_aga13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Mam to samo Może będą córeczki

Sto latek dla synka!
Ale masz przystojniaka
dziekuje

mozebaaaardzo bym chciała
Stary 2013-06-16, 09:12   #3008
Soleil_Rouge
Rozeznanie

Dzien dobry!!
Kończę dzis 11-ty tydzien ciazy jak to szybko leci... Mam wrażenie ze test zrobiłam kilka dni temu

Cytat:

wybralismy imiona)) Synek Filipek coreczka Julia. Tż strasznie się angażował w imię. /
Wszystkiego najlepszego dla synka!
I fajnie ze juz wybraliscie imiona - my nawet jeszcze o tym nie pomyśleliśmy. Tzn Tż ostatnio cos wspomniał ze trzeba kupić książkę z wszystkimi mozliwymu imionami i wybrać. Ja myślałam bardziej o szukaniu w necie, ale on sie uparł na ta książkę - moze sam chce ja przeczytać
Cytat:
Napisane przez _Kluska_ Pokaż wiadomość
Emma, moja teściowa tak samo traktuje tżta jak dziecko, ciągle opowiada 5 historyjek jak zdarta płyta -jak uciekł z przedszkola, jak sam u dziadka pojechał na wozie i wszyscy go gonili itd. to śmieszne, że teściowe często mają tyle wspólnego

My mieszkamy ok 1 -1,5 godz od niej i jest masakra. Normalnie, czyli przed 4 wojną światową (awantura w majówkę), wydzwaniała do niego po 5 razy dziennie -co jadł na sniadanie, co na obiad, czy ja wracam z pracy normalnie czy ZNÒW mam nadgodziny lub co gorsza kawę z koleżanką a wtedy "i znowu siedzisz sam synku, tak?"
poza tym obie wiedźmy ciągle próbują wymusić żebyśmy nocowali, nie wiem po co. Tlumaczymy, że mamy swój dom, do którego chcemy wraCać, że czekają tu koty itd. To się obrażają i robią sceny łącznie z grożeniem "będziecie coś chcieli"

Kochana, trzeba to olać i myśleć o sobie. Jeśli komuś nie da się dogodzić to po co próbować?
O rany!! Współczuje!! Nie wiem jak bym to zniosła!! Rzeczywiscie chyba najlepszym sposobem jest olanie tego, bo klotniami nic nie zdzialasz tylko bedziesz sie denerwować. No chyba ze to Tż jej wszystko wygarnie, ale tez wątpliwe zeby przyniosło to jakiś skutek
Stary 2013-06-16, 09:12   #3009
ejani
Zadomowienie

Cytat:

wybralismy imiona)) Synek Filipek coreczka Julia. Tż strasznie się angażował w imię haha
Najlepszego dla chłopaka!

My imiona już mamy od dawna, jak jeszcze zaczęliśmy sobie planować (a w sumie dla synka od narzeczeństwa, bo tż kibic zapalony) -nawet myślałam, czyby nie poruszyć tego tematu, ale ostatnio jak odwoziliśmy kumpla, to mąż dokładnie wyrecytował jak ma być, więc aktualne))
Stary 2013-06-16, 09:13   #3010
em ma
Zadomowienie

Dzień dobry! U nas rano popadało, ale teraz już jest pięknie i słonecznie
Cytat:
Napisane przez _Kluska_ Pokaż wiadomość

Dokładnie trzeba olać chociaż czasami nie mogę i mówię co myślę
od 2 dni jest foch ale w sumie nie wiem na co (tak się zastanawiałam o czy coś palnęłam czy jak jednak nie pamiętam takiego momentu) ale mam spokój bo teściowa nie zagląda do nas
Cytat:
Napisane przez ejani Pokaż wiadomość
Ja też tak zawsze mówiłam, a skończyło się na tym, że będziemy mieszkać nad moją mamą, a na razie (od roku!!!) razem, bo ciągle nam coś się opóźnia... Ale teraz jest kolejny argument, żeby się jednak pośpieszyć
A jak Wam pisałam, moja mama jest gorsza od teściowej, tamta w nic się nam nie miesza- jak czytam Wasze historie o zabobonach (obraziła się na mnie np. że nie chciałam ryżu przed kościołem i teraz mi go na pewno zabraknie albo o wymądrzaniu się i wiedzeniu wszystkiego najlepiej- to właśnie ona...
Bratowej się jakoś nie czepia za bardzo, ale mnie-koszmar (wyczytałam chociażby że natka może powodować plamienia, a ona ciągle "żelazo, żelazo, powinnaś jeść, ja jadłam, jest zdrowe" i tak codziennie)
Ja akurat z mamą mam świetny kontakt. Praktycznie teraz to możemy o wszystkim ze sobą porozmawiać.
Co do pouczania w kwestii mojego jedzenia (czy w ciąży czy przed) to działa to na mnie jak płachta na byka
Dla teściowej jeden i prawdziwy obiad to ziemniaki (pół talerza), dobrze wypieczony kotlet (dla mnie to on jest spalony) i ostatnio oczywiście sałata ze śmietaną to co ja robię (np penne z łososiem w sosie śmietanowym) to nie obiad! bo jak się tym można najeść?! I powiem szczerze, że tego nie pojmuję...bo ona nawet nigdy nie spróbowała tego co ja zrobiłam a i tak komentuje, że tym się nie da najeść, że to nie obiad i na pewno mój mąż jest wiecznie głodny
Resztę olewam, ale to mnie dobija i to szczerze...
Cytat:

Wszystkiego najlepszego dla synka
Stary 2013-06-16, 09:29   #3011
isia4891
Zadomowienie

Hej dziewczyny u nas piękna pogoda więc po obiedzie buzie na słoneczko wystawie. Przespałam dziś cala noc ale może dlatego że o 2 się polozylam po walce Szpilki jeśli chodziło imiona to dla dziewczynki mamy wybrane Inga albo Kaja a dla chłopca ja bym chciała Marcel a mąż chce Oliwiera A wy macie już wybrane? Czy za wcześnie na takie rozmowy? Idę zrobić sniadanko bo fasolka się domaga. Miłego dni i blogiego lenistwa

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

P.S. może słyszeliście o fajnych niespotykanych imionach? Znajomi mają Milana na początku mi się nie podobało a teraz uwielbiam imię miękkie, przyjemne, pogodny chłopiec.
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 09:34   #3012
SunShineDoll
Rozeznanie

Ja preferuje imiona raczej nasze krajowe w internecie możesz znaleźć mnóstwo tych innych.

Czekam aż TŻ się wyśpi po nocce i jedziemy na grila. Mi też pryszcze wyskakują, do tego postawa mi się zmieniła i trochę widać brzuszek i ponoć tyłek wypinam od tyłu - mimo woli :P
SunShineDoll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 09:56   #3013
lejdi_aga13
Rozeznanie

dziekuje za zyczeniadla maluszka;*

Moj synek ma Nataniel...na poczatku było "ŻE JAK?!" a teraz sami znajomi tak nazywaja.Pani w szpitalu z ktora leżałam po porodzie(trafiłam na pokoj 2 osobowy-jedyny na oddziale z dziewczyna rok starszą ode mnie) i z Bartka zrobiła..Natanielka

Edytowane przez lejdi_aga13
Czas edycji: 2013-06-16 o 10:01
Stary 2013-06-16, 10:18   #3014
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cherubinka Pokaż wiadomość

A ja po wizycie Bije już serduszko i mam założoną kartę ciąży Według usg to 6t3d. Wstępny termin na 7 lutego

super

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Moja mnie wkurza, głownie tym, ze przestała mówić do mnie w liczbie pojedynczej, ale w sumie tragedii nie ma.

no wiem o czym mówisz- do mnie co prawda w rodzinie tak jeszcze nie mówią ale w pracy moi koledzy potrafią powiedzić "najedliście się?", "zróbcie sobie herbaty" itp. Strasznie mnie to wkurza
Stary 2013-06-16, 10:20   #3015
maruda80
Zakorzenienie

Cytat:
dziekuje za zyczeniadla maluszka;*

Moj synek ma Nataniel...na poczatku było "ŻE JAK?!" a teraz sami znajomi tak nazywaja.Pani w szpitalu z ktora leżałam po porodzie(trafiłam na pokoj 2 osobowy-jedyny na oddziale z dziewczyna rok starszą ode mnie) i z Bartka zrobiła..Natanielka

Moja siostra dała dziecku na imię Tobiasz.
Wcześniej nie znałam nikogo o takim imieniu, z czasem zaczęło mi się podobać.

maruda80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 10:49   #3016
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
s
Ja wczoraj zaliczyłam swoje pierwsze wymioty i potem drugie i trzecie... tak mnie to wymęczyło, że szkoda gadać,

u bidulka

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Cytat:
Usia - czerwone wstążeczki??? wosk nad główką dziecka??? nie po Bożemu?? o ludzie!! a niby XXI wiek mamy... oj taka kobieta to usłyszałaby ode mnie - nie rozumiem przesądów i zabobonów, a z Bogiem to one nie mają na prawdę nic wspólnego.

ja słyszałam kiedyś gorszy zabonon- na porodówkę przywieźli dziewczynę (z jakiejś wsi- nie ubliżając nikomu ze wsi), która się prawie 9 m-cy nie myła lekarzy ponoć odrzucało- nie dziwne.
Ona nie myła się dlatego aby dziecku urody nie zmyć

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

Cytat:
Napisane przez The light Pokaż wiadomość
Hej Mamusie szukam odpowiedniego wątku ale nie ma wychodzi na to, ze będę lutowa mama.

Patrzyłam na początek wątku ale tu same styczniowe mamusie jeszcze nie ma lutowych czy jeszcze czekają az maluszki podrosna?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

witaj lutowe mamy też są - zapraszamy do nas

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Cytat:
witajcie
/

wszystkiego najlepszego dla synka

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

my wczoraj byiśmy w Częstochowie u rodziny.
Odpaliliśmy grilla pyszności po prostu

Dziś u nas jest piękna pogoda - świeci słoneczko więc pewnie się na spacer wybierzemy
Stary 2013-06-16, 10:50   #3017
ejani
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SunShineDoll Pokaż wiadomość
Ja preferuje imiona raczej nasze krajowe w internecie możesz znaleźć mnóstwo tych innych.

Czekam aż TŻ się wyśpi po nocce i jedziemy na grila. Mi też pryszcze wyskakują, do tego postawa mi się zmieniła i trochę widać brzuszek i ponoć tyłek wypinam od tyłu - mimo woli :P
Dokładnie, my na synka wybraliśmy Kazimierz- jest mnóstwo zdrobnień do wyboru, i święty był i król taki i aż dziwne że jest tak mało popularne...

A buzia też mi wariuje, ale fakt że ciągle nie mam czasu wydrukować sobie czego w kosmetykach unikać i prawie nic nie stosuję
Stary 2013-06-16, 11:14   #3018
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Dokładnie, my na synka wybraliśmy Kazimierz- jest mnóstwo zdrobnień do wyboru, i święty był i król taki i aż dziwne że jest tak mało popularne...
7

Kazimierz kiedyś było to imię popularne. Kto wie może za jakiś czas znów będzie. Te mody na imiona powracają.

U mnie pogoda brzydka,tak szaro na dworze,że światło musi się świecić. Padać będzie,zimno jest i wietrznie. I mój nastrój też dziś adekwatny do pogody
Stary 2013-06-16, 11:25   #3019
patrycjja
Zadomowienie

Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Cześć Dziewczyny ! U mnie dzisiaj ladnie i słonecznie, chociaż z nocy chyba popadało dopiero się obudzilam, bo wczoraj znowu mieliśmy gości do pozna.

Chyba wczoraj dały mi sie we znaki hormony, bo oglądając Opole wyłam jak bóbr nie wiedzieć czemu ( a bo ona wygląda jak ktoś, a bo oni wygrali, a bo on śpiewa o barcelonie a ja tam chcialam pojechać ) . Mąż najzwyczajniej w świecie się śmiał bo jak tu inaczej na taka wariatke reagować :p

Wczoraj też dopadły mnie takie wzdęcia (tak mi sie wydaje, nigdy w życiu nie miałam) że brzuch bolał jak tylko próbowałam usiąść, bo go gniotlam. macie jakiś sposób ?

I jak już się żale to może któraś z Was tak na : w nocy usnąć nie moglam. Tak mnie bolało biodro i pachwina, ale tylko z prawej. Ból promieniowal przez udo do kolana. Nic przyjemnego. Wiem że się tam wszystko rozszerza, ale tylko z jednej strony ? Wiecie może coś na ten temat ?

Witam w ogóle nowe lutowe mamy
I Lejdi wszystkiego dobrego dla malego !

Stary 2013-06-16, 11:57   #3020
kefii
Wtajemniczenie

gosia sto lat dla przystojnika
Co do imion to wybralismy raczej dosc nie spotykane ale całkiem normalne. Narazie sie nie zdradzam.

dziewczyna wrzesień 2005
zaręczona 27 lipca 2009
żona 6 sierpnia 2011

II kreseczki 14 maja 2013
mój mały kochany synuś Mikołaj 17 stycznia 2014
II kreseczki 4 września 2014
kefii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 12:05   #3021
PawMaj13
Rozeznanie

Cytat:
najadłam sie a jak-kiełbasa z truskawkami

/
Kiełbasa z truskawkami brzmi wyśmienicie
A z Nataniela niezły ciastek Wszystkiego NAJ na urodzinki

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
no wiem o czym mówisz- do mnie co prawda w rodzinie tak jeszcze nie mówią ale w pracy moi koledzy potrafią powiedzić "najedliście się?", "zróbcie sobie herbaty" itp. Strasznie mnie to wkurza
Szczerze - ja nie widzę nic drażliwego w takich zwrotach, mnie samej zdarza się mówić, że np. "idziemy spać", "idziemy poczytać" itp. A kiedy mówią tak do mnie osoby wtajemniczone, wywołuje to u mnie szczery uśmiech Ale widać każda jest inna

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
ja słyszałam kiedyś gorszy zabonon- na porodówkę przywieźli dziewczynę (z jakiejś wsi- nie ubliżając nikomu ze wsi), która się prawie 9 m-cy nie myła lekarzy ponoć odrzucało- nie dziwne.
Ona nie myła się dlatego aby dziecku urody nie zmyć

To chyba nawet żule się częściej myją.
Niestety lekarze i izba przyjęć nie ma najfajniejszej pracy na świecie...

2013-04-30
II kreski

Co komu przeznaczone, stoi na drodze rozkraczone

Edytowane przez PawMaj13
Czas edycji: 2013-06-16 o 12:08
PawMaj13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 12:16   #3022
ejani
Zadomowienie

Odp: Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny ! U mnie dzisiaj ladnie i słonecznie, chociaż z nocy chyba popadało
Wczoraj też dopadły mnie takie wzdęcia (tak mi sie wydaje, nigdy w życiu nie miałam) że brzuch bolał jak tylko próbowałam usiąść, bo go gniotlam. macie jakiś sposób ?

I jak już się żale to może któraś z Was tak na : w nocy usnąć nie moglam. Tak mnie bolało biodro i pachwina, ale tylko z prawej. Ból promieniowal przez udo do kolana. Nic przyjemnego. Wiem że się tam wszystko rozszerza, ale tylko z jednej strony ? Wiecie może coś na ten temat?

U mnie też pięknie i słonecznie, ale ja w pracy i jest ciężko

Co do tych wzdęć to też mam-tylko luźniejsze ciuchy pomagają

A z tą pachwiną to również mam i też z prawej strony, tyle że dochodzi mi do tego lekki ból tam, więc panikuję
Pisałam o tym do lekarki, to stwierdziła że bez badań nie wie o co chodzi i zaprasza na wizytę, więc będę mądrzejsza w środę...
Stary 2013-06-16, 12:23   #3023
patrycjja
Zadomowienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Cytat:
U mnie też pięknie i słonecznie, ale ja w pracy i jest ciężko

Co do tych wzdęć to też mam-tylko luźniejsze ciuchy pomagają

A z tą pachwiną to również mam i też z prawej strony, tyle że dochodzi mi do tego lekki ból tam, więc panikuję
Pisałam o tym do lekarki, to stwierdziła że bez badań nie wie o co chodzi i zaprasza na wizytę, więc będę mądrzejsza w środę...
No ja właśnie też w środę idę i o ile się nie zagadam na inne tematy to zapytam. Męczące to jest strasznie, momentami isc nie mogę, bo aż kuleje

Stary 2013-06-16, 12:32   #3024
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez kefii Pokaż wiadomość
gosia sto lat dla przystojnika

To chyba życzenia dla synka Lejdi_aga
Stary 2013-06-16, 12:35   #3025
23Paula23
BAN stały

Cytat:
witajcie

my tez mieliśmy wczoraj grilla.Do 12 pracowałam,potem zakupy odrazu i wyjazd na działkę .Powrót o 22 i odrazu spacnajadłam sie a jak-kiełbasa z truskawkami

mnie się coś oko robi czerwone i ropieje od soczewek-muszę popytać ginka bo możne w ciąży nie mogę nosić ich?

Sto lat dla synka

To tak jak u nas też chce żeby byl Filip jak będzie chłopiec jak będzie córa to Liwia
23Paula23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 12:36   #3026
isia4891
Zadomowienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Na wzdecia proponuje pić dużo wody, poza tym to dobre dla skóry i ja jem tylko ciemne pieczywo bo miałam takie problemy przed zajsciem w ciążę. I lekarz kazał mi pić do 3 litrów, jak dla mnie to nie wykonalne, ale pije 1,5 l i po 2 tygodniach 100 % lepiej się czułam. Teraz dobre nawyki mi zostały. Jem mniej słodyczy, fast foodow , więcej owocy i warzyw. Czasem trzeba chwilę pochodzić i ulzy . A w ciąży takie problemy się podobno nasilają :-(
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 12:37   #3027
patrycjja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 23Paula23 Pokaż wiadomość
Sto lat dla synka

To tak jak u nas też chce żeby byl Filip jak będzie chłopiec jak będzie córa to Liwia
U nas też mial być Filip. Nawet lalki tak nazywałam ;-) ale kuzynka kilka dni temu urodziła i mnie wyprzedziła.

Stary 2013-06-16, 12:41   #3028
23Paula23
BAN stały

Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość
U nas też mial być Filip. Nawet lalki tak nazywałam ;-) ale kuzynka kilka dni temu urodziła i mnie wyprzedziła.

a ja bym się tam kuzynka nie przejmowała... u mnie ciotka ma synka Mateusza jej siostra za 3mc rodzi i tez chce dać synkowi Mateusz i sie nie przejmuje mimo że to bliższa rodzina
23Paula23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 12:41   #3029
Enia_
Zadomowienie

Witam wszystkie mamuśki i przyszłe mamusie

Chciałabym do Was dołączyć

Po raz drugi będe pisała w wątku mamus styczen-luty , gdyz mamy w domu juz jedną córeczkę Natalię urodzoną w 2011 roku właśnie w Lutym

Staraliśmy się 5 miesięcy o drugą dzidzie i w koncu się udało
test pokazuje bardzo mało widoczną kreskę ale jest
także witam wszystkie dziewczynki
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b8iikt8hcg0od.png
09.09.2009
Enia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 13:18   #3030
gosia261282
Gang Iren

Enia witaj

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości