|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9
Cytat:
|
|
|
|
|
#4622 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Art 13 PRD pkt 2. "Przechodzenie przez jezdnię poza przejściem dla pieszych jest dozwolone, gdy odległość od przejścia przekracza 100 m."
|
|
#4623 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. A wspólnych toalet nie zrobią bo "Jak to tak? Zawsze damskie i meskie były osobno"
|
|
|
|
|
#4624 |
|
Konto usunięte
|
[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;41347967]Bardzo często słychać takie coś w przychodniach czy innych podobnych miejscach "Zakrzepica? Pani, co tam zakrzepica, ja to zawał miałam" "Phi, zawał. u mnie raka wykryli i mam przerzuty"i tak dalej, oczywiście w tych rozmowach jest więcej szczegółów na tematy okołoobrzydliwe.
[/QUOTE]Dlatego właśnie nigdy nie siadam na korytarzach w szpitalach, zabieram bliskich. Dla mnie to jest okropne. |
|
|
|
#4625 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4626 |
|
Konto usunięte
|
[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;41348549]Ja czasami nie mam jak tego uniknąć, tematy chorobowe należą do top 10 ulubionych tematów tatuśka i jego znajomych, tylko się załamać.
[/QUOTE]O, to masz niefajnie. Ja mam taką jedną ciotkę, na szczęście rzadko się widujemy. (ale to taka ciotka typu: o Asia schudłaś, ładnie wyglądasz; masz chłopaka; kiedy ślub itp.) |
|
|
|
#4627 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
2. Otwartą puszkę może sobie każdy trzymać - dopóki policja nie widzi, że z niej pijesz nie ma prawa wystawić mandatu. Ale jak jest w praktyce - wszyscy wiemy. |
|
|
|
|
#4628 |
|
Zakorzenienie
|
[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;41348549]Ja czasami nie mam jak tego uniknąć, tematy chorobowe należą do top 10 ulubionych tematów tatuśka i jego znajomych, tylko się załamać.
![]() Mnie w damskich wkurzają te dziewuchy co tak się pindrzą przed lusterkiem, że nie można się dopchać do umywalki by umyć ręce. Kurcze, nie wiem, ja makijaż załatwiam w domu a na uczelni tylko najwyżej używam chusteczki żeby mi się facjata nie świeciła jak psu jajca. [/QUOTE]Też tego nie lubię. Makijaż też załatwiam w domu i nie muszę go poprawiać co chwilę. Poza tym, wydaje mi się lekko niezdrowe tak warstwowo nakładać tapetę co np. 2 godziny . Co innego, jak się ktoś rozmaże bo się poci z upału, popłacze i rozmaże albo coś w tym stylu. Jak chodziłam do liceum, to upałów nie było i wątpię, żeby aż tyle lasek miało problemy z nadmierną potliwością. Chyba to był jakiś rodzaj szpanu, że "ja to mam takie i takie kosmetyki i ojej muszę poprawić facjatę teraz zaraz" . Jak byłam ostatnio na weselu, to poprawiałam kreski na oczach i efekt był straszny, bo tusz z eyelinera się zmienił w grubą skorupkę i miałam niefajne uczucie na oczach. Pewnie lepiej by było te kreski zmazać i zrobić nowe, niż je poprawiać. Następnym razem będę wiedzieć .
|
|
|
|
#4629 | ||
|
sissy that walk
|
Cytat:
|
|
|
#4630 |
|
Zakorzeniona
|
W temacie kolejek do lekarza - dziwi mnie oburzenie, że ktoś w kolejce jest bardziej/mniej chory i gadanie, komu się bardziej to miejsce należy
W mojej przychodni dostaje się numerek, więc jak mam 20, to nie przychodzę 15 minut po otwarciu gabinetu, bo to bez sensu. Przychodzę więc akurat tak, że przede mną stoją dwie osoby. No i się zaczyna... Że jak to ja przyszłam i za 10 minut wchodzę, ona przyszła 4 godziny temu, ma numerek 33 i chce wejść przede mną, bo była pierwsza! A potem się zaczyna najazd, że wcale nie jestem chora i blokuję kolejkę, a powinnam ustąpić. Owszem, często nie jestem chora, ale nie moja wina, że po wszelkiego rodzaju skierowania muszę iść do rodzinnego i stać w tej kolejce i nie mam zamiaru przepraszać za to i każdego przepuszczać Każdy wie, jaki ma numerek i nie ogarniam stania 5 godzin mając jeden z ostatnich i oburzania się, że co chwilę przychodzi ktoś z numerkiem wcześniejszym.
|
|
|
|
#4631 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Jak zrobię makijaż rano przed wyjściem gdziekolwiek, to mi się trzyma do wieczora i nic nie muszę poprawiać. A już rozwalające były te westchnięcia, bo człowiek śmiał poprosić o udostępnienie umywalki po skorzystaniu z toalety .---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- Cytat:
Dlatego ideałem jest wprowadzenie listy przy rejestracji i wyczytywanie po kolei pacjentów. Jak wywołają panią Iksińską, to pani Ikgrekowa się nie wpierniczy. Poza tym siedzenie wtedy w poczekalni nie ma sensu, chyba, że ktoś lubi sobie posłuchać, jak kto ma na nazwisko . Ale obawiam się, że ludzie mieliby problem, że to atak na ich dane osobowe...no to niech wyczytywaliby wg numerków i tyle.
|
||
|
|
|
#4632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez Darkoz Czas edycji: 2013-06-16 o 20:23 |
|
|
|
|
#4633 |
|
Zakorzenienie
|
O mamo, pierwszy raz na tych moich studiach rzucono wyniki egzaminu w niedzielę . I to jak rzucono - nie do systemu, żeby każdy widział tylko swoją ocenę indywidualnie, tylko wywieszono je na karteczkach wywieszonych przed katedrą. I nie tylko pesele identyfikowały studenta, ale i jego imię i nazwisko.
Ale nawet nie to mnie zdziwiło. Zdziwili mnie ludzie, którzy obczajali oceny innych I nie mógł to być przypadek bo pisało kilkaset osób, a nasze nazwiska dzieliło jakieś trylion kartek, więc ona musiała poświęcić pare minut życia na szukanie... No bez jaj
|
#4634 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4635 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4636 |
|
Zakorzenienie
|
Możliwe, ja tam mam ciekawsze zajęcia niż wypytywanie ludzi o ich oceny. Albo ich sprawdzanie
Chryste. Ale bez jaj, my się kojarzymy z jednych zajęć. To co, ona obczajała wszystkich których zna na tej uczelni, zapisywała te oceny w tajnych aktach czy co?? No nie ogarnę tego chyba dziś
|
#4637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Inni mają własne życie i problemy. |
|
|
|
|
#4638 | |||
|
Zadomowienie
|
[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;41348549]
Mnie w damskich wkurzają te dziewuchy co tak się pindrzą przed lusterkiem, że nie można się dopchać do umywalki by umyć ręce. Kurcze, nie wiem, ja makijaż załatwiam w domu a na uczelni tylko najwyżej używam chusteczki żeby mi się facjata nie świeciła jak psu jajca. [/QUOTE]Cytat:
Cytat:
Też mam takie podejście - i oczywiście rozumiem: poprawić szminkę, przypudrować nos, ale w toaletach często spotykam dziewczyny z całą kosmetyczką, które nakładają sobie nową warstwę tuszu albo poprawiają cienie (A jest pierwsza przerwa, czyli 9.30 - kiedy im sie to zdążyło rozmazać?). U mnie co prawda umywalki nie zasłonią (bo jest ich dwa razy więcej niż kabin), ale niektóre są w stanie rozlożyć się ze swoim "kramem" na półeczce pod podajnikiem na ręczniki i zazwyczaj na moją delikatną prośbę o przesunięcie się słyszę westchnienie albo osoba mnie ignoruje (Jak mozna ignorować kogoś, kto stoi za tobą i sie w lustrze odbija?!) ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4639 |
|
Zakorzenienie
|
Może ludzie w kolejce myślą, że te godziny wizyt, to tak dla picu...bo i tak lekarz się spóźni albo ktoś inny nie przyjdzie lub się spóźni
. Jakie trzeba mieć nudne życie, żeby sterczeć od np. 6 rano w przychodni, mając wizytę np. na 10 ...będąc osobą, która mieszka blisko, oczywiście. Przerąbane mają osoby, które przejeżdżają pół miasta do przychodni, do specjalisty X, który przyjmuje tylko tam lub za "symboliczną" stówkę u siebie w domu |
|
|
|
#4640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4641 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4642 |
|
Konto usunięte
|
Dlatego ja zmieniłam lekarza pierwszego kontaktu. Miałam fajną babeczkę, ale tłumy ogromne. Od 6 rano czekasz w kolejce - przed kolejką, bo to kolejka do otwarcia kolejki do rejestracji
na zasadzie, o 10 dzwonisz, mówisz że będziesz, no to przychodzisz i jesteś.Do poprzedniej były cuda na kiju, z 4 razy nie udało mi się do niej dopchać, numerki nie obowiązywały, po prostu miała ułożone karty w kolejności zapisów i sama wyczytywała nazwiska, bo też były wariatki które od 6 rano czekały do zapisów, na 15 miały wizytę, więc stwierdzały że nie opłaca im się iść do domu |
|
|
|
#4643 |
|
Zakorzenienie
|
[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;41350565]Pół biedy jak rozmawiają o swouch chorobach, gorzej jak zaczynaja diagnozować innych czekających, ja na przykład usłyszałam, że prawdopodobnie mam nadczynność tarczycy, cukrzyce i raka (nie sprecyzowały jakiego) a najpewniej to mam anoreksję i tylko niepotrzebnie uczciwym i normalnym ludziom zajmuje kolejkę, foch. Byłam wtedy w wyjątkowo dobrym nastroju bo zamiast ze złości to dusiłam się ze śmiechu
[/QUOTE]E tam! Ja o rakach się dowiedziałam na zajęciach z profilaktyki zdrowia. Pani kazała przygotować jednej grupie referat o dietach. Zgodnie z niektórymi wyszło, że mam raków chyba piętnaście, bo nie przestrzegam żadnej diety Oprócz tego wyszło mi jeszcze kilka innych chorób, a jedyne z czym się zmagam to drapanie w gardle. Ale to pewnie też rak albo co innego.Ale kobieta była bardzo specyficzna, bo dla niej tylko medycyna naturalna powinna istnieć. Edytowane przez anlejka Czas edycji: 2013-06-16 o 21:19 |
|
|
|
#4644 |
|
Konto usunięte
|
Ja miałam w gimnazjum nauczycielkę biologii, która była zaciekłym wrogiem kefiru
|
|
|
|
#4645 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4646 | |
|
sissy that walk
|
[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;41351238]Biorąc pod uwagę mój sposób żywienia to pewnie jestem jednym wielkim rakiem i ewenementem medycznym
[/QUOTE]Ja też, od dzisiaj chodzę tyłem
|
|
|
#4647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znam taką odmianę męczenników, którzy swoimi drobnostkami torpedują naprawdę duże problemy innych. I cały czas są przekonani, że mają gorzej. Np. - wiesz co? Dzisiaj złamałam nogę w dwóch miejscach z przemieszczeniem. - to jeszcze nic, ja dzisiaj uderzyłem stopą o kant stolika, to dopiero ból! Albo: - nie mam pieniędzy na rachunki i jedzenie - znam ten ból, szef miał mi dać 1000 zł. podwyżki ale się rozmyślił. I w tym miejscu występuje długa lista skarg na pecha, niesprawiedliwość losu itp.
Edytowane przez BioIvO Czas edycji: 2013-06-16 o 21:50 |
|
|
|
|
#4648 |
|
Ha ha ha ha ha
|
No ba, mam wielu znajomych, którzy tak pier*olą. Wkurza mnie, bardzo.
|
|
#4649 |
|
Konto usunięte
|
Pewnie ja też, a nie mam w szafie czerwonych ubrań, shit.
|
|
|
|
#4650 | |
|
Ha ha ha ha ha
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:13.

Naprawdę, bardzo pomocne, dziękuję wam, o, Wielcy Męczennicy

.
. A wspólnych toalet nie zrobią bo "Jak to tak? Zawsze damskie i meskie były osobno"

. Jak zrobię makijaż rano przed wyjściem gdziekolwiek, to mi się trzyma do wieczora i nic nie muszę poprawiać. A już rozwalające były te westchnięcia, bo człowiek śmiał poprosić o udostępnienie umywalki po skorzystaniu z toalety 

na zasadzie, o 10 dzwonisz, mówisz że będziesz, no to przychodzisz i jesteś.