Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9 - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-16, 18:02   #4621
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d
Konto usunięte

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9

Cytat:
Napisane przez Demi93 Pokaż wiadomość
Ja to od dawna widuję i w realu, i w internecie. "Ja miałem gorzej", "zazdroszczę ci problemów" i wszystkie tego typu Naprawdę, bardzo pomocne, dziękuję wam, o, Wielcy Męczennicy
Bardzo często słychać takie coś w przychodniach czy innych podobnych miejscach "Zakrzepica? Pani, co tam zakrzepica, ja to zawał miałam" "Phi, zawał. u mnie raka wykryli i mam przerzuty"i tak dalej, oczywiście w tych rozmowach jest więcej szczegółów na tematy okołoobrzydliwe.
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 18:05   #4622
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Raz mówił, że szedł jakąś drogą na obrzeżach miasta do babci, jakby miał przejść przez pasy to by musiał z kilometr nadrobić więc przeszedł przez ulicę nieprzepisowo i policja chciała mu wlepić mandacik.
wystarczy znać swoje prawa:

"Art 13 PRD
pkt 2.
"Przechodzenie przez jezdnię poza przejściem dla pieszych jest dozwolone, gdy odległość od przejścia przekracza 100 m."
Stary 2013-06-16, 18:15   #4623
linka_12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asta9126 Pokaż wiadomość
U mnie na wydziale, gdzie również mężczyźni to ledwo 10-15%, jest tak, że:
- na parterze wc męskie
- na 1 piętrze wc damskie
- na 2 piętrze wc damskie
- na 3 piętrze wc koedukacyjne {są 4 kabinki, w 3 normalnie wc, a w ostatnim pisuar}.
To u nas jest dokładnie po równo - tyle samo toalet męskich, co damskich. Łącznie jest ich bardzo dużo, ale biorąc pod uwagę dysproporcje to męskie świecą pustkami, a do damskich są kolejki. Z tego co wiem ze strony samorządu pojawiały się pytania dlaczego sytuacja tak wygląda, to się dowiedzieli, że to z powodu równego traktowania płci. A wspólnych toalet nie zrobią bo "Jak to tak? Zawsze damskie i meskie były osobno"
linka_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 18:21   #4624
201705250955
Konto usunięte

[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;41347967]Bardzo często słychać takie coś w przychodniach czy innych podobnych miejscach "Zakrzepica? Pani, co tam zakrzepica, ja to zawał miałam" "Phi, zawał. u mnie raka wykryli i mam przerzuty"i tak dalej, oczywiście w tych rozmowach jest więcej szczegółów na tematy okołoobrzydliwe.[/QUOTE]

Dlatego właśnie nigdy nie siadam na korytarzach w szpitalach, zabieram bliskich. Dla mnie to jest okropne.
201705250955 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 18:45   #4625
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez asia_aisa Pokaż wiadomość
Dlatego właśnie nigdy nie siadam na korytarzach w szpitalach, zabieram bliskich. Dla mnie to jest okropne.
Ja czasami nie mam jak tego uniknąć, tematy chorobowe należą do top 10 ulubionych tematów tatuśka i jego znajomych, tylko się załamać.
Cytat:
Napisane przez linka_12 Pokaż wiadomość
To u nas jest dokładnie po równo - tyle samo toalet męskich, co damskich. Łącznie jest ich bardzo dużo, ale biorąc pod uwagę dysproporcje to męskie świecą pustkami, a do damskich są kolejki. Z tego co wiem ze strony samorządu pojawiały się pytania dlaczego sytuacja tak wygląda, to się dowiedzieli, że to z powodu równego traktowania płci. A wspólnych toalet nie zrobią bo "Jak to tak? Zawsze damskie i meskie były osobno"
Mnie w damskich wkurzają te dziewuchy co tak się pindrzą przed lusterkiem, że nie można się dopchać do umywalki by umyć ręce. Kurcze, nie wiem, ja makijaż załatwiam w domu a na uczelni tylko najwyżej używam chusteczki żeby mi się facjata nie świeciła jak psu jajca.
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 18:52   #4626
201705250955
Konto usunięte

[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;41348549]Ja czasami nie mam jak tego uniknąć, tematy chorobowe należą do top 10 ulubionych tematów tatuśka i jego znajomych, tylko się załamać. [/QUOTE]

O, to masz niefajnie. Ja mam taką jedną ciotkę, na szczęście rzadko się widujemy. (ale to taka ciotka typu: o Asia schudłaś, ładnie wyglądasz; masz chłopaka; kiedy ślub itp.)
201705250955 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 19:45   #4627
bordowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bowszystkotoiluzjajest Pokaż wiadomość
Niby tak, ale nie była zamknięta Obok jeszcze stał napoczęty sok, no to wiadomo, co robimy.

Jemu nie, ale wystarczyłoby jakby kazali pozostałym znajomym wstać, bo oni swoje napoczęte piwa schowali za plecy. I też wiadomo było, że piją, bo nadchodzący patrol policji wzbudził popłoch, a poza tym miejsce, gdzie siedzieli jest właśnie z tych takich, które sobie metalowe towarzystwo obiera za miejscówę do picia
1. Nieważne, że była otwarta. Nie widział jak pijecie.
2. Otwartą puszkę może sobie każdy trzymać - dopóki policja nie widzi, że z niej pijesz nie ma prawa wystawić mandatu. Ale jak jest w praktyce - wszyscy wiemy.
bordowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 19:49   #4628
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;41348549]Ja czasami nie mam jak tego uniknąć, tematy chorobowe należą do top 10 ulubionych tematów tatuśka i jego znajomych, tylko się załamać.

Mnie w damskich wkurzają te dziewuchy co tak się pindrzą przed lusterkiem, że nie można się dopchać do umywalki by umyć ręce. Kurcze, nie wiem, ja makijaż załatwiam w domu a na uczelni tylko najwyżej używam chusteczki żeby mi się facjata nie świeciła jak psu jajca.[/QUOTE]

Też tego nie lubię. Makijaż też załatwiam w domu i nie muszę go poprawiać co chwilę. Poza tym, wydaje mi się lekko niezdrowe tak warstwowo nakładać tapetę co np. 2 godziny . Od razu mi się to kojarzy z tematem u Drzyzgi, gdzie laski nie zmywały makijażu przez dwa tygodnie . Co innego, jak się ktoś rozmaże bo się poci z upału, popłacze i rozmaże albo coś w tym stylu. Jak chodziłam do liceum, to upałów nie było i wątpię, żeby aż tyle lasek miało problemy z nadmierną potliwością. Chyba to był jakiś rodzaj szpanu, że "ja to mam takie i takie kosmetyki i ojej muszę poprawić facjatę teraz zaraz" . Jak byłam ostatnio na weselu, to poprawiałam kreski na oczach i efekt był straszny, bo tusz z eyelinera się zmienił w grubą skorupkę i miałam niefajne uczucie na oczach. Pewnie lepiej by było te kreski zmazać i zrobić nowe, niż je poprawiać. Następnym razem będę wiedzieć .
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 19:52   #4629
mary_poppins
sissy that walk

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Chyba to był jakiś rodzaj szpanu, że "ja to mam takie i takie kosmetyki i ojej muszę poprawić facjatę teraz zaraz" .
To głupie i nielogiczne, ja szpanuję inaczej - mam takie kosmetyki, że nie muszę poprawiać makijażu przez cały dzień, bo są takie dobre, że się trzymają na gębie
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 19:57   #4630
invisible_01
Zakorzeniona

W temacie kolejek do lekarza - dziwi mnie oburzenie, że ktoś w kolejce jest bardziej/mniej chory i gadanie, komu się bardziej to miejsce należy W mojej przychodni dostaje się numerek, więc jak mam 20, to nie przychodzę 15 minut po otwarciu gabinetu, bo to bez sensu. Przychodzę więc akurat tak, że przede mną stoją dwie osoby. No i się zaczyna... Że jak to ja przyszłam i za 10 minut wchodzę, ona przyszła 4 godziny temu, ma numerek 33 i chce wejść przede mną, bo była pierwsza! A potem się zaczyna najazd, że wcale nie jestem chora i blokuję kolejkę, a powinnam ustąpić. Owszem, często nie jestem chora, ale nie moja wina, że po wszelkiego rodzaju skierowania muszę iść do rodzinnego i stać w tej kolejce i nie mam zamiaru przepraszać za to i każdego przepuszczać Każdy wie, jaki ma numerek i nie ogarniam stania 5 godzin mając jeden z ostatnich i oburzania się, że co chwilę przychodzi ktoś z numerkiem wcześniejszym.
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 20:00   #4631
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mary_poppins Pokaż wiadomość
To głupie i nielogiczne, ja szpanuję inaczej - mam takie kosmetyki, że nie muszę poprawiać makijażu przez cały dzień, bo są takie dobre, że się trzymają na gębie
No właśnie nie mogłam tego pojąć . Jak zrobię makijaż rano przed wyjściem gdziekolwiek, to mi się trzyma do wieczora i nic nie muszę poprawiać. A już rozwalające były te westchnięcia, bo człowiek śmiał poprosić o udostępnienie umywalki po skorzystaniu z toalety .

---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ----------

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
W temacie kolejek do lekarza - dziwi mnie oburzenie, że ktoś w kolejce jest bardziej/mniej chory i gadanie, komu się bardziej to miejsce należy W mojej przychodni dostaje się numerek, więc jak mam 20, to nie przychodzę 15 minut po otwarciu gabinetu, bo to bez sensu. Przychodzę więc akurat tak, że przede mną stoją dwie osoby. No i się zaczyna... Że jak to ja przyszłam i za 10 minut wchodzę, ona przyszła 4 godziny temu, ma numerek 33 i chce wejść przede mną, bo była pierwsza! A potem się zaczyna najazd, że wcale nie jestem chora i blokuję kolejkę, a powinnam ustąpić. Owszem, często nie jestem chora, ale nie moja wina, że po wszelkiego rodzaju skierowania muszę iść do rodzinnego i stać w tej kolejce i nie mam zamiaru przepraszać za to i każdego przepuszczać Każdy wie, jaki ma numerek i nie ogarniam stania 5 godzin mając jeden z ostatnich i oburzania się, że co chwilę przychodzi ktoś z numerkiem wcześniejszym.

Dlatego ideałem jest wprowadzenie listy przy rejestracji i wyczytywanie po kolei pacjentów. Jak wywołają panią Iksińską, to pani Ikgrekowa się nie wpierniczy. Poza tym siedzenie wtedy w poczekalni nie ma sensu, chyba, że ktoś lubi sobie posłuchać, jak kto ma na nazwisko . Ale obawiam się, że ludzie mieliby problem, że to atak na ich dane osobowe...no to niech wyczytywaliby wg numerków i tyle.
Stary 2013-06-16, 20:21   #4632
Darkoz
Zakorzenienie

Cytat:
Czy tym ludziom się nudzi, nie mają nic innego do roboty, tylko przychodzić parę godzin wcześniej?

Edytowane przez Darkoz
Czas edycji: 2013-06-16 o 20:23
Darkoz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 20:28   #4633
Suvia
Zakorzenienie

O mamo, pierwszy raz na tych moich studiach rzucono wyniki egzaminu w niedzielę . I to jak rzucono - nie do systemu, żeby każdy widział tylko swoją ocenę indywidualnie, tylko wywieszono je na karteczkach wywieszonych przed katedrą. I nie tylko pesele identyfikowały studenta, ale i jego imię i nazwisko.

Ale nawet nie to mnie zdziwiło. Zdziwili mnie ludzie, którzy obczajali oceny innych I to nie na życzenie znajomych czy coś... Idę schodami, spotykam się z dziewczyną, którą znam "tak o", a ta mi mówi, żebym nie wychodziła dalej, bo mam taką a taką ocenę zatkało mnie...

I nie mógł to być przypadek bo pisało kilkaset osób, a nasze nazwiska dzieliło jakieś trylion kartek, więc ona musiała poświęcić pare minut życia na szukanie... No bez jaj

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 20:33   #4634
saane
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9

Cytat:
Napisane przez Suvia Pokaż wiadomość
O mamo, pierwszy raz na tych moich studiach rzucono wyniki egzaminu w niedzielę . I to jak rzucono - nie do systemu, żeby każdy widział tylko swoją ocenę indywidualnie, tylko wywieszono je na karteczkach wywieszonych przed katedrą. I nie tylko pesele identyfikowały studenta, ale i jego imię i nazwisko.

Ale nawet nie to mnie zdziwiło. Zdziwili mnie ludzie, którzy obczajali oceny innych I to nie na życzenie znajomych czy coś... Idę schodami, spotykam się z dziewczyną, którą znam "tak o", a ta mi mówi, żebym nie wychodziła dalej, bo mam taką a taką ocenę zatkało mnie...

I nie mógł to być przypadek bo pisało kilkaset osób, a nasze nazwiska dzieliło jakieś trylion kartek, więc ona musiała poświęcić pare minut życia na szukanie... No bez jaj
Zgaduję, że napisała lepiej od Ciebie i musiała podnieść sobie samoocenę takimi tekstami

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Nie odkładaj niczego na później!...

...bo później też Ci się nie będzie chciało

130/1000
saane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 20:34   #4635
Konto usunięte

Cytat:
Też tego nie lubię. Makijaż też załatwiam w domu i nie muszę go poprawiać co chwilę. Poza tym, wydaje mi się lekko niezdrowe tak warstwowo nakładać tapetę co np. 2 godziny . Od razu mi się to kojarzy z tematem u Drzyzgi, gdzie laski nie zmywały makijażu przez dwa tygodnie . Co innego, jak się ktoś rozmaże bo się poci z upału, popłacze i rozmaże albo coś w tym stylu. Jak chodziłam do liceum, to upałów nie było i wątpię, żeby aż tyle lasek miało problemy z nadmierną potliwością. Chyba to był jakiś rodzaj szpanu, że "ja to mam takie i takie kosmetyki i ojej muszę poprawić facjatę teraz zaraz" . Jak byłam ostatnio na weselu, to poprawiałam kreski na oczach i efekt był straszny, bo tusz z eyelinera się zmienił w grubą skorupkę i miałam niefajne uczucie na oczach. Pewnie lepiej by było te kreski zmazać i zrobić nowe, niż je poprawiać. Następnym razem będę wiedzieć .
Nienawidzę uczucia kładzenie nowej warstwy tapety na gębę, nie wiem jak te laski to wytrzymują, ja czułam się wtedy brudna i taka fee.
Cytat:
Ja tak miałam u endrokrynologa tylko, że zamiast numerków było umawianie na godzinę. Te oburzenie, ze ktoś kto przyszedł później wchodzi wcześniej niż ta osoba co "ja tu czekam od 8, no to co, że jestem umówiona na 14, ja tu byłam wcześniej", te baby obrabiały dupy wszystkim, jako, że weszłam do gabinetu przed nimi pewnie i mi się dostało
Stary 2013-06-16, 20:36   #4636
Suvia
Zakorzenienie

Możliwe, ja tam mam ciekawsze zajęcia niż wypytywanie ludzi o ich oceny. Albo ich sprawdzanie Chryste. Ale bez jaj, my się kojarzymy z jednych zajęć. To co, ona obczajała wszystkich których zna na tej uczelni, zapisywała te oceny w tajnych aktach czy co?? No nie ogarnę tego chyba dziś

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 20:41   #4637
dacn
Zakorzenienie

Cytat:
Możliwe, ja tam mam ciekawsze zajęcia niż wypytywanie ludzi o ich oceny. Albo ich sprawdzanie Chryste. Ale bez jaj, my się kojarzymy z jednych zajęć. To co, ona obczajała wszystkich których zna na tej uczelni, zapisywała te oceny w tajnych aktach czy co?? No nie ogarnę tego chyba dziś
Na każdym roku i uczelni sa tacy co znają oceny wszystkich i wyliczają sobie po nocach kto ma wyższą od nich średnią.

Inni mają własne życie i problemy.
dacn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 20:44   #4638
linka_12
Zadomowienie

[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;41348549]
Mnie w damskich wkurzają te dziewuchy co tak się pindrzą przed lusterkiem, że nie można się dopchać do umywalki by umyć ręce. Kurcze, nie wiem, ja makijaż załatwiam w domu a na uczelni tylko najwyżej używam chusteczki żeby mi się facjata nie świeciła jak psu jajca.[/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez mary_poppins Pokaż wiadomość
Cytat:
No właśnie nie mogłam tego pojąć . Jak zrobię makijaż rano przed wyjściem gdziekolwiek, to mi się trzyma do wieczora i nic nie muszę poprawiać. A już rozwalające były te westchnięcia, bo człowiek śmiał poprosić o udostępnienie umywalki po skorzystaniu z toalety .

Też mam takie podejście - i oczywiście rozumiem: poprawić szminkę, przypudrować nos, ale w toaletach często spotykam dziewczyny z całą kosmetyczką, które nakładają sobie nową warstwę tuszu albo poprawiają cienie (A jest pierwsza przerwa, czyli 9.30 - kiedy im sie to zdążyło rozmazać?). U mnie co prawda umywalki nie zasłonią (bo jest ich dwa razy więcej niż kabin), ale niektóre są w stanie rozlożyć się ze swoim "kramem" na półeczce pod podajnikiem na ręczniki i zazwyczaj na moją delikatną prośbę o przesunięcie się słyszę westchnienie albo osoba mnie ignoruje (Jak mozna ignorować kogoś, kto stoi za tobą i sie w lustrze odbija?!)

Cytat:
Nie rozumiem tego podejscia ludzi: "Mam nr 15, ale siedzę tu od wczoraj, więc musi mnie Pani wpuścić, pomimo, że ma Pani nr 5". Zazwyczaj ucinam taka rozmowę stwierdzeniem, że nikt tu nikomu nie każe siedzieć tyle czasu i skoro on/ona może to widocznie ma czas i chęci, by to robić. Ja nie mam
linka_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 20:45   #4639
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Może ludzie w kolejce myślą, że te godziny wizyt, to tak dla picu...bo i tak lekarz się spóźni albo ktoś inny nie przyjdzie lub się spóźni . Jakie trzeba mieć nudne życie, żeby sterczeć od np. 6 rano w przychodni, mając wizytę np. na 10 ...będąc osobą, która mieszka blisko, oczywiście. Przerąbane mają osoby, które przejeżdżają pół miasta do przychodni, do specjalisty X, który przyjmuje tylko tam lub za "symboliczną" stówkę u siebie w domu . Zazwyczaj jak musiałam do swojego dawnego endokrynologa czekać miliard lat w kolejce, to brałam jakąś muzykę do posłuchania, żeby o choróbskach nie słuchać.
Stary 2013-06-16, 20:55   #4640
Darkoz
Zakorzenienie

Cytat:
Może ludzie w kolejce myślą, że te godziny wizyt, to tak dla picu...bo i tak lekarz się spóźni albo ktoś inny nie przyjdzie lub się spóźni . Jakie trzeba mieć nudne życie, żeby sterczeć od np. 6 rano w przychodni, mając wizytę np. na 10 ...
Ech, jak pomyślę o tych dzieciakach, które z ciężkimi tornistrami o 7-8 jadą autobusem do szkoły i słyszą marudzenie starych bab, że jakim prawem osoba w wieku poniżej 50 lat śmiała zająć miejsce (za które przynajmniej płaci)... A teraz się okazuje, że część z nich spokojnie mogłoby pojechać mniej zatłoczonym autobusem o np. 9:30.

Darkoz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 21:00   #4641
Konto usunięte

Cytat:
Może ludzie w kolejce myślą, że te godziny wizyt, to tak dla picu...bo i tak lekarz się spóźni albo ktoś inny nie przyjdzie lub się spóźni . Jakie trzeba mieć nudne życie, żeby sterczeć od np. 6 rano w przychodni, mając wizytę np. na 10 ...będąc osobą, która mieszka blisko, oczywiście. Przerąbane mają osoby, które przejeżdżają pół miasta do przychodni, do specjalisty X, który przyjmuje tylko tam lub za "symboliczną" stówkę u siebie w domu . Zazwyczaj jak musiałam do swojego dawnego endokrynologa czekać miliard lat w kolejce, to brałam jakąś muzykę do posłuchania, żeby o choróbskach nie słuchać.
Pół biedy jak rozmawiają o swouch chorobach, gorzej jak zaczynaja diagnozować innych czekających, ja na przykład usłyszałam, że prawdopodobnie mam nadczynność tarczycy, cukrzyce i raka (nie sprecyzowały jakiego) a najpewniej to mam anoreksję i tylko niepotrzebnie uczciwym i normalnym ludziom zajmuje kolejkę, foch. Byłam wtedy w wyjątkowo dobrym nastroju bo zamiast ze złości to dusiłam się ze śmiechu
Stary 2013-06-16, 21:11   #4642
201604181004
Konto usunięte

Dlatego ja zmieniłam lekarza pierwszego kontaktu. Miałam fajną babeczkę, ale tłumy ogromne. Od 6 rano czekasz w kolejce - przed kolejką, bo to kolejka do otwarcia kolejki do rejestracji jakiś durny babiszon mnie kiedyś z kolejki wysiudał. Od 6 rano tkwiłam pod przychodnią przed 8 się zarejestrowałam i już nie było miejsc do lekarza. No to się pytam pani z rejestracji do jakiego lekarza jest zapisane najmniej pacjentów. Ona mi że wszyscy mają full. Ja mówię, może pani sprawdzi jednak, bo do mojej lekarki to jest kosmos. No i co? Okazało się że do dziadka do jakiego się zapisałam kolejek nie ma na zasadzie, o 10 dzwonisz, mówisz że będziesz, no to przychodzisz i jesteś.
Do poprzedniej były cuda na kiju, z 4 razy nie udało mi się do niej dopchać, numerki nie obowiązywały, po prostu miała ułożone karty w kolejności zapisów i sama wyczytywała nazwiska, bo też były wariatki które od 6 rano czekały do zapisów, na 15 miały wizytę, więc stwierdzały że nie opłaca im się iść do domu a obecny lekarz nie jest zły. Nie jest jakiś super ale ja np najczęściej chcę zwolnienia z zajęć jak jestem przeziębiona, na dzień, na dwa, nie choruję przewlekle i nie chodzę do specjalistów więc problemu już nie mam.
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 21:17   #4643
anlejka
Zakorzenienie

[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;41350565]Pół biedy jak rozmawiają o swouch chorobach, gorzej jak zaczynaja diagnozować innych czekających, ja na przykład usłyszałam, że prawdopodobnie mam nadczynność tarczycy, cukrzyce i raka (nie sprecyzowały jakiego) a najpewniej to mam anoreksję i tylko niepotrzebnie uczciwym i normalnym ludziom zajmuje kolejkę, foch. Byłam wtedy w wyjątkowo dobrym nastroju bo zamiast ze złości to dusiłam się ze śmiechu[/QUOTE]
E tam! Ja o rakach się dowiedziałam na zajęciach z profilaktyki zdrowia. Pani kazała przygotować jednej grupie referat o dietach. Zgodnie z niektórymi wyszło, że mam raków chyba piętnaście, bo nie przestrzegam żadnej diety Oprócz tego wyszło mi jeszcze kilka innych chorób, a jedyne z czym się zmagam to drapanie w gardle. Ale to pewnie też rak albo co innego.
Ale kobieta była bardzo specyficzna, bo dla niej tylko medycyna naturalna powinna istnieć.

Edytowane przez anlejka
Czas edycji: 2013-06-16 o 21:19
anlejka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 21:25   #4644
201607231707
Konto usunięte

Ja miałam w gimnazjum nauczycielkę biologii, która była zaciekłym wrogiem kefiru Nie wiem skąd nienawiść, ale pewnie miłośnicy kefiru według niej też maja po kilka raków
201607231707 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 21:36   #4645
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez anlejka Pokaż wiadomość
E tam! Ja o rakach się dowiedziałam na zajęciach z profilaktyki zdrowia. Pani kazała przygotować jednej grupie referat o dietach. Zgodnie z niektórymi wyszło, że mam raków chyba piętnaście, bo nie przestrzegam żadnej diety Oprócz tego wyszło mi jeszcze kilka innych chorób, a jedyne z czym się zmagam to drapanie w gardle. Ale to pewnie też rak albo co innego.
Ale kobieta była bardzo specyficzna, bo dla niej tylko medycyna naturalna powinna istnieć.
Biorąc pod uwagę mój sposób żywienia to pewnie jestem jednym wielkim rakiem i ewenementem medycznym
Stary 2013-06-16, 21:39   #4646
mary_poppins
sissy that walk

[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;41351238]Biorąc pod uwagę mój sposób żywienia to pewnie jestem jednym wielkim rakiem i ewenementem medycznym [/QUOTE]

Ja też, od dzisiaj chodzę tyłem
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 21:48   #4647
BioIvO
Zakorzenienie

Cytat:
Ja to od dawna widuję i w realu, i w internecie. "Ja miałem gorzej", "zazdroszczę ci problemów" i wszystkie tego typu Naprawdę, bardzo pomocne, dziękuję wam, o, Wielcy Męczennicy
Pól biedy, gdy ten ktoś faktycznie ma się czym popisać
Znam taką odmianę męczenników, którzy swoimi drobnostkami torpedują naprawdę duże problemy innych. I cały czas są przekonani, że mają gorzej.
Np.
- wiesz co? Dzisiaj złamałam nogę w dwóch miejscach z przemieszczeniem.
- to jeszcze nic, ja dzisiaj uderzyłem stopą o kant stolika, to dopiero ból!
Albo:
- nie mam pieniędzy na rachunki i jedzenie
- znam ten ból, szef miał mi dać 1000 zł. podwyżki ale się rozmyślił.

I w tym miejscu występuje długa lista skarg na pecha, niesprawiedliwość losu itp.

Nikt nie śledzi tak bacznie postępowania innych jak ten, komu nic do tego. (V.Hugo)

Kobieta nigdy nie wie czego chce, ale nie spocznie, dopóki nie osiągnie celu.

Edytowane przez BioIvO
Czas edycji: 2013-06-16 o 21:50
BioIvO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 21:49   #4648
magyarparaszt
Ha ha ha ha ha

Cytat:
No ba, mam wielu znajomych, którzy tak pier*olą. Wkurza mnie, bardzo.

magyarparaszt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 21:51   #4649
201607231707
Konto usunięte

Pewnie ja też, a nie mam w szafie czerwonych ubrań, shit.
201607231707 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 21:53   #4650
magyarparaszt
Ha ha ha ha ha

Cytat:

Miałaś stalkera

magyarparaszt jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości