|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: To już XI część wątku będzie, a nazwiemy ją: | |||
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013
|
|
2 | 3,85% |
| Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki |
|
7 | 13,46% |
| Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo |
|
19 | 36,54% |
| Coraz cieplej, słonko świeci, kopią w brzuszki nasze dzieci |
|
8 | 15,38% |
| Już kopniaczki nic nowego, zgaga męczy na całego |
|
3 | 5,77% |
| Upał mamom sił podbiera masę, mimo to pokazują klasę |
|
3 | 5,77% |
| Wariują szyjki i puchną nogi - a mamy schdzą tu z wielkiej trwogi |
|
10 | 19,23% |
| Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#121 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013, cz. X
Cytat:
Cytat:
piękna ta sukienka i Ty w niej pięknie wyglądałaś!Cytat:
zazdroszczę strasznie! I czekam na fotki
|
|
#122 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013, cz. X
Cytat:
ale mniej więcej wiadomo tutaj jaki przeskok ![]() 29-30 tydzień - 1360 g 31-32 tydzień - 1800 g ale teraz już się nie stresuję, że będzie chyba mniejszy-o ile nie nadgoni - łatwiej sie rodzi mniejsze bobo
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2013-06-17 o 09:56 |
|
|
|
|
#123 |
|
Zakorzenienie
|
Gdzieś tam słyszałam,że 80 g na tydzień w tym okresie.
|
#124 |
|
Raczkowanie
|
cześć Dziewczyny
nie wiem jak Wy, ale ja jestem cały czas śpiąca. w sobotę po basenie padłam jak mucha i przespałam 14h. Mam nową ksywkę - Snorlax. To był taki pokemon z wielkim brzuchem, który ciągle spał Idę chyba na mały shopping pogrzebać w lumpku za spodenkami dla dzidzi i kupić kokos do włosów i jakiś zwykły szampon. Wczoraj wynaftowałam sobie włosy i dziś są nadal proste, także podjarałam się olejowaniem Maluch cały czas szaleje i wczoraj przy seansie serialowym tż był taki uradowany, że go czuje, bo mały urządził jakąś nocną imprezę I mam pytanie: czy któraś z Was miała do czynienia z wózkiem Baby-Merc Agat Lux? W sobotę próbowałam go złożyć, bo niepotrzebnie stoi i zajmuje miejsce, ale za chiny nie rozkmniałam jak to się robi. Chyba instrukcja po chińsku z obrazkami byłaby łatwiejsza niż ta polska z jednym obrazkiem
|
#125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
malutki słodziak |
|
|
|
|
#126 |
|
Zakorzenienie
|
a ja czekam na kuriera ![]() rano byłam oddać mocz na badanie, wkurzyła mnie jedna baba :/ przyszłam, dwóch Panów siedziało, więc spytałam który Pan ostatni, jeden powiedział że on już był, tylko tak sobie siedzi a drugi czeka, no to ok usiadłam ładnie fajnie, no i on w końcu wszedł, i nagle wparowała do przychodni ta BABA i ani dzień dobry ani nic, pobiegła pod same drzwi, ale no nic ja nie będę wstawała i stała, bo od tego są krzesełka. Oczywiście jak Pan wyszedł to ta od razu weszła, no bo po ch** się pytać czy ktoś jeszcze jest w kolejce, a byłam ja i taka inna Pani, ale no cóż... ale nie lubię takich BAB okropnych :/
|
#127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
te dwie rodziny maja fajne rozwiazania i podobaja mi seie no tylko u Marleny to inferno haha ale jej facet rozwala, złota rączka,Rita mi sie podobal jej pokoj do pracy gabinet, ale jak pokazali calosc mieszkania srednio mie za serce chwycilo jak jeszcze raz to obejrzalam w calosci;p wszystko a jedno kopyto:p ja to bym wszytskim dala te mieszkania bo zasluguja ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Susanna wyglądałaś ślicznie ![]() pszczoua czekam na fotki! ![]() apropo zbudynienia ja wczoraj szukalam w ecie jak dojechac do ul. chopina we wro i wpisalam w goole SZOPENA ![]() a moja sis dzsiaj ma wolne i w koncu moze ni ebede sie nudzic jakmops sama w domu jejejee misia daj znac po usg
|
|
|
|
|
#128 |
|
Zakorzenienie
|
ja już sama nie wiem czyje mieszkanie mi się najbardziej podoba
od każdego coś bym podpatrzyła ![]() ale po dzisiejszej nocy chyba pójdę jak będzie druga edycja i będę buczeć, że mąż mi każe mieszkać w domu a ja się boję i chcę mieszkanie
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2013-06-17 o 10:08 |
|
|
|
#129 |
|
Zakorzenienie
|
Z tymi kolejkami w przychodni tak jest, " Ja tylko sie cos zapytam' i wchodzi oddac krem no przegiecie
A ja mam pytanie do Was o foteliki samochodowe. Na pocztaku kupuje sie ten 0-13 a potem sa do wyboru 9-18 i 9-25. Wydaje mi sie, ze ten 9-18 jest wygodniejszy bo mozna rozlozyc fotelik do spania ito moja szwagierka ma natomiast te 2 sa strasznie duze wiec chyba dla wiekszego dziecka. Jak wy kupujecie? Kto wygral ten program bitwa o dom prosze nie nazwiskami
|
#130 |
|
Zakorzenienie
|
a mówiłam Wam, że ja mieszkam koło żłobka prawda?
![]() z okien widze akurat plac zabaw i uwielbiam lato kiedy te malutie szkraby wychodzą pobiegać smieją się, biegają eh cudownietakie poranki uwielbiam ![]() |
|
|
|
#131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za tydzień finał
|
|
#132 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za blokiem mam przedszkole natomiast na wiosce u tż, na działce obok jest przedszkole i teraz żłobek dobudowali więc będę miało to samo po przeprowadzce, a i Ola będzie miała blisko ![]() i budują tam jakiś nowoczesny plac zabaw pod szkłem, czy jakąś kulą podobno, ciekawe ciekawe
|
|
#134 |
|
Zakorzenienie
|
Eeee chyba za 2 tygodnie?
Skoro w przyszłym tygodniu będzie odcinek jak poprawiają niedoróbki, a do finału przecież wchodzą 3 rodziny.
|
#135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale mam podobne zdanie, kazdy mial cos fajnego w domach , kuchnie wszyscy tak samo prawie, salony też podobnie i jakos tak nijak... |
|
|
|
|
#136 |
|
Zakorzenienie
|
Motyl faktonik! sorki
![]() my we Wro też mieszkaliśmy koło przedszkola i te maluchy z balkonu widziałam
|
#137 |
|
Zakorzenienie
|
Motylku chciałam jej coś powiedzieć, ale ja wtedy jeszcze bardziej się denerwuje a nie chciałam się denerwować więc gdy tam siedziała w środku to się uspokoiłam a jak wyszła i się mijałyśmy to tylko przeszyłam ją nie miłym spojrzeniem
![]() mógłby być już ten kurier bo chciałabym do lidla po tą sukienkę chabrową ![]() dzięki za cynk tą co kupiłam w maju, też S
|
#138 |
|
Zakorzenienie
|
Melduję się i witam ze słonecznego Wrocławia
Za wizyty ![]() ![]() ![]() misia, nie smutaj się... pewnie, ze będziemy o Tobie myśleć maharet, myślę, że spokojnie w ciążowych będę latała - przecież brzuch mi nie zniknie z dnia na dzień ![]() dirty też lubię majonez Do kanapek z pomidorem (pod spód ser, albo szyneczka, albo sałata), do jajek, sos majonezowo-jogurtowy do szparagów albo gotowanego pora Susanna, ale Ty śliczna jesteś Kieca rzeczywiście świetna ![]() pszczoua, super, że wypoczynek się udał rusałko, też napadłam na Lidla Spodenki wzięłam te sportowe, bo jakoś się poliestru na lato boję Kiece też mam (w sumie wzięłam do przymierzenia wszystkie poza ta zieloną), ale rozmiar M... po raz pierwszy w Lidlu Jak ubrałam w sklepie na koszulkę, to mi pasek na brzuchu wyszedł... gruba już jestem ![]() Pojechaliśmy wczoraj na cały dzień nad jezioro i było bosko Napadłam dzisiaj na Lidla i przyniosłam siatę ciuchów... zobaczymy ile wróci ![]() Ładnie proszę o kciuki za wizytę - wchodzę 16.20 ![]() A w ogóle tak się zastanawiam, co zrobić. Dzisiaj mi się kończy zwolnienie i gin zapyta czy chce przedłużyć. Jeżeli będą jakiekolwiek powody medyczne np. skracająca się szyjka to na pewno. Brzuch mi ciągle trochę twardnieje, głównie jak się zdenerwuję, a w pracy raczej spokoju nie będę miała. No i generalnie w temp powyżej 25 stopni schodzę - w sobotę zemdlałam w autobusie, a przecież upały dopiero przed nami ![]() Z drugiej strony, nie chciałabym tak zupełnie wypaść z obiegu (szczególnie, że planuje potem roczny macierzyński), no i nadchodzi impreza, w której przygotowanie byłam przez rok zaangażowana.... No i co ja mam zrobić Lecę nadrabiać stary wątek... |
|
|
|
#139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja co prawda mieszkac bede gdzie indziej wiec musze obczaic zlobki i przedszkola bo nie wiem ile bede siedziala w domu i nie wiem ile w ogole bede tam mieszkac;p ale mieszkac zraz kolo zlobka czy przedszkola to jest rarytas
|
|
|
|
|
#140 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jakiś czas temu poszłam oddać krew do analizy (byłam niestety na końcu kolejki) i przyszła laska już z dość dużym brzuszkiem i pyta czy ktoś by ją przepuścił bo ma do wykonania badanie po którym dwie godziny musi siedzieć i czekać na kolejne wkłucie... panie poopuszczały głowy, jakiś pan ją w końcu przepuścił... |
|
|
|
|
#141 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#142 |
|
Zakorzenienie
|
Vea ja bym nie ryzykowała, to już 7 miesiąc, upały, spinający sie brzuch
![]() Lola a Wy nie wyjeżdżacie za granicę? coś pomieszałam chyba
|
#143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja to obczaić muszę tam jakąś przychodnię, lekarzy, bo tż zupełnie nie ogarnia. bo to trzeba jakoś się zapisać chyba... no nic jeszcze trochę czasu
|
|
#144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
straszie juz tesknie za nim... |
|
|
|
|
#145 | |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze mąż mnie męczy,że mam dzwonić do gin odnośnie tego kłucia, ale ja nie chcę wyjść na przewrażliwioną. Zobaczę co będzie, a jak coś to może do cioci zadzwonię?
Cytat:
|
|
#146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
natomiast ta baba w ogóle nie popatrzyła ani na mnie, ani na Panią obok, ani na Pana siedzącego (choć on już po był, ale nieważne) wypada się zapytać a nie wparowała jak tornado :/ rozumiem może pośpiech ale każdemu się może spieszyć, tak jak Panu przede mną i dlatego mnie nie przepuścił, ale wypada zapytać wtedy, wykazać się jakąś kulturą a nie ani be ani me nic, ona w ogóle jakby nas nie widziała jakby przychodnia pusta była
|
|
#147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak często przyjeżdża?Ja zawsze marzyłam o domku 130/140 mkw, mam nawet ulubiony projekt http://www.projekty.ign.com.pl/proje.../opalek_2g/359 ale teraz sobie myślę,że mniejszy lepszy. Łatwiej ogrzać, mniej do sprzątania. Byleby miał dużą garderobę
|
|
#148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#149 |
|
Zakorzenienie
|
Motyl ja juz nie ogarniam z tymi Waszymi domami
nie nadążam hehe
|
#150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bylismy razem w tamtym roku ale musialam wrocic do Pl skonczyc studia, no i zaszlam w ciaze takze juz skonczylam studia ale wiesz ograniecie mieszkania itd D. chce bysmy mieli wszystko zorganizowane na ti top, a tu mam gdzie mieszkac wygodie, mam pomoc rodziny cieple mieszkanko itd
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:26.

malutki słodziak
po co to urządzać.... zrobić program Wybucz dom i wtedy niech ludzie głosują 

od każdego coś bym podpatrzyła