|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł części 17 Mam lipcowo- sierpniowych? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.17 ! |
|
0 | 0% |
| Lekki poród i po krzyku, mleko piję łyk po łyku- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
6 | 9,38% |
| Ciężki poród, ból i krzyki, mamy mleczka pierwsze łyki- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
1 | 1,56% |
| Rozpakowywanie rozpoczęte!-mamy lipcowo-sierpniowe 2013,cz.17! |
|
9 | 14,06% |
| Wiele bólu, łez i wzruszeń wynagrodzi nam maluszek-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! |
|
4 | 6,25% |
| Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! |
|
16 | 25,00% |
| Pierwsze maluszki już przywitane, a jeszcze nie wszystkie torby spakowane!-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! |
|
4 | 6,25% |
| Pierwsze maluszki oklaskujemy i w popłochu torby pakujemy-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! |
|
13 | 20,31% |
| Nasze dzieciaczki chcą być czerwcowe,bierze już nawet mamy lipcowe!-Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
6 | 9,38% |
| Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!-Mamusie VII-VIII 2013 cz.17! |
|
5 | 7,81% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1771 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2
Cytat:
|
|
|
#1772 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-
Cytat:
|
|
#1773 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-
Hej melduję się po wizycie.
Nic ciekawego w sumie pobrała próbki na paciora i reszta w normie.Z rzeczy interesujących - ledwo się na fotel wdrapałam
|
#1774 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,
Czekam i czekam na te dziewczyny i nie ma
Mój brat i bratowa słyną ze spóźnialstwa.. zawsze mają 10tys spraw do załatwienia po drodze..ehhhCytat:
![]() za spirometrię Cytat:
![]() Cytat:
jakie nagrody dostaje Wasz champion? ![]() Cytat:
dobra decyzja, że idziesz
|
||||
|
|
|
#1775 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,
Cytat:
![]() Cytat:
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
||
|
|
|
#1776 |
|
Zakorzenienie
|
hej,
melduje sie po wizycie, nic ciekawego ... poza tym, ze do szpitala ide ![]() własnie sie pakuje, mam stawić sie do 14 godz to mi zalicza ten dzien jako caly dzie, porobia badania i jak bedzie dobrze to wychodze we czwartek. |
|
|
|
#1777 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja miałam przebijane łożysko na fotelu porodowym, bałam się jak diabli a tego się zupełnie nie czuje ![]() Cytat:
Etam jak masz normalna ilość wód to będzie dobrze, ja rodziłam na sucho bo leżałam w szpitalu z powodu małowodzia i dlatego głowka nie mogła zejść i ciężko szło choć rozwarcie było piękne. Cytat:
wdrapanie się na fotel to wyczyn ja już dawno na fotelu nie byłam, ciekawe czy jutro mnie posadzi
|
|
#1778 |
|
Zadomowienie
|
no widzisz, a mój tż twierdzi że non stop gadam
![]() a co masz z oczętami, że się wybierasz? ja chyba też bym musiała iśćidzia, a co się dzieje?
|
#1779 | |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() biorę sie dalej za prasowanie... kurde próbuje umówić się na ktg - owszem do szpitala mogę jechać ale czekać nie wiadomo ile i ściemniać, że nie czuję małego... czego cholernie nie lubię... w mojej przychodni nie robią i odsyłają mnie też do szpitala. Nie mam czasu tam siedzieć miliona godzin.. kolejna szansa to dodzwonić się do mojego lekarza..i zrobić u niego za kasę... Cytat:
(TY):P3mam kciuki za wizyty i może zaraz nadrobię..ale kiepsko mi jakoś dzisiaj dalej.. ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- idzia: a dlaczego Cie biorą do szpitala? yevele: a ile maleństwo waży?
|
|
#1780 |
|
Zakorzenienie
|
Dla was mamusie. Już niedługo!
http://demotywatory.pl/4152195/Definicja-radosci
|
|
|
|
#1781 |
|
Zakorzenienie
|
ale na jakiej podstawie do szpitala?? co sie dzieje??
|
|
|
|
#1782 |
|
Zakorzenienie
|
En, też w tym tygodniu idę do okulisty, niech sprawdzą co i jak.
w sumie przez okres ciąży byłam na konsultacjach u dentysty, kardiologa, teraz okulista, a u zwykłego internisty nie byłam
|
#1783 |
|
Wtajemniczenie
|
oo a co siem dzieje???
|
#1784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1785 |
|
Zadomowienie
|
nie mam pojęcia
to wyjdzie na usg dopiero 28.06
|
#1786 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze, mój gin nic nie mówił o ktg, może jeszcze za wcześnie... nie wiem ![]() Cytat:
|
|
#1787 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, c
Hej Mamuski
Jestem zalamana Wlasnie sie dowiedzialam ze moja ginka od soboty idzie na urlop boje sie ze do tego czasu nie zdarze urodzic a chce zeby byla przy porodzie. Mam nadzieje ze uda mi sie ja dzis jakos w tej sprawie zagadac. Moja ginka jest ciotka mojego szwagra wiec mam nadzieje ze po znajomosci to zalatwie. Oby sie udalo w tym tygodniu urodzic bo inaczej umre ze strachu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1788 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Witam się w 9 miesiącu I idę nadrabiać
|
|
|
|
#1789 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2
Cytat:
|
|
#1790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że urodzisz, a nawet jeśli czekanie się przedłuży, to uda się załatwić żeby Pani doktor z tobą była. Gorzej jeśli wybiera się na jakieś wojaże po świecie. Oby nie. Sto dwadzieścia kciuków ![]() ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- ja jeszcze nic dziś nie zrobiłam. Nawet garów po śniadaniu nie pozmywałam. Idę się zabrać za robotę. Jak ogarnę chatkę, wstawię pranie i obiorę ziemniory to wpadnę jeszcze na ploty.
|
|
|
|
|
#1791 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Lachryma dobrze napisała, przy moim porodzie lekarz pojawił się dopiero jak już trzeba było szyć, a tak tylko położna przychodziła, badała i powtarzała że daleeeeeeeko jeszcze ![]() Wszystko będzie dobrze
|
|
#1792 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć słoneczka
U mnie dzisiaj fajny skwarek Cytat:
To się rozpisałaś ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
, żebyś urodziła przed jej urlopem ![]()
|
||||
|
|
|
#1793 |
|
Zakorzenienie
|
No ogólnie to dlatego, że troche mi nogi zaczely puchnąć, nie dużo, ale gin chce to sprawdzić.
No i jak mierze cukier to mam coś takiego, że mi po tym ukłuciu krew nie chce przestać lecieć, chce porobić badania na krzepliwość itp., no i zobaczyc co tam na ktg kilka dni pod rzad, bo od wczoraj skurcze mam, a musze wytrzymac do poacztku lipca, zeby 9 miesiac sie zaczal. Ogólnie nic strasznego, no ale trzeba to skontrolować. Dziewczyny można w ciaze henne na rzesy robić? bo chcialabym teraz przed szpitalem, ale nie wiem cyz moza
|
|
|
|
#1794 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
I pokoiku też nie robimy teraz. Czeka pusty póki co i za jakiś czas będziemy go meblować. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1795 |
|
Wtajemniczenie
|
Idzia chyba można, dużo tych rzęs nie ma
![]() Skoro tak to dobrze że się kładziesz, przebadają CIę i będzie dobrze, alepiej tak niż w domu miałoby się coś stać
|
#1796 |
|
Zakorzenienie
|
A i jestem po wizycie.
Pierwsz ciśnienie 130/80, położna stwierdziła, że odczekamy. Pewnie po wejściu na 3 piętro skoczyło z wysiłku. Po 20 minutach 140/90 Na szczęście w kartę wpisała mi to pierwsze i kazała w domu kontrolować.Na ktg wyleżałam się i nic się nie działo, żadnych skurczy ![]() Miałam pobrane na paciora, ginka stwierdziła, ze nie będzie mnie fatygować za 2 tyg. żeby pobrać wymaz Szyjka zamknięta i długa, spokojnie wytrzymam do terminu ![]() Jeśli chodzi o opryszczkę wargową: Jeżeli już miałam wcześniej wirusa to w ciązy nie jest niebezpieczna dla dziecka. Ale ma być zaleczona do porodu, bo taki niemowlak nie powinien mieć styczności z osobą, która ma akurat opryszczkę. Gdy będzie opryszczka rozległa udać się do internisty, żeby przepisał jakieś silniejsze leki doustne ![]() EN jak możesz dopisz mi wizytę na 15 lipca
|
|
|
|
#1797 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Mam pytanko, czy mogłabyś mi powiedzieć, zmierzyć jakiej wysokości jest materacyk który masz? |
||
|
|
|
#1798 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, zobaczymy która pierwsza bo u mnie też nic się nie dzieje
|
|
#1799 | |
|
Wtajemniczenie
|
Tyle pisałyście ostatnio o cieście z truskawkami, że i ja dzisiaj zrobiłam
![]() Cytat:
|
|
#1800 |
|
Zadomowienie
|
Madi wykład będzie o związkach, które badam (bisfenole)
ludzie chyba padną na sali, bo będę dużo mówiła o ich wpływie na płód ludzki i przebieg ciąży ![]() Przyszedł wózek ![]() Surka, yevele za wizytęIdzia |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:23.

Nie znam się za bardzo na kwiatach i krzewach, więc w samym doborze nie pomogę, ale rozwiązanie z fajnymi donicami jest super. Nie wiem jak np. azalie czy magnolie czują się zamknięte w donicy, ale pewnie też ładnie by wyglądały.
pobrała próbki na paciora i reszta w normie.
Mój brat i bratowa słyną ze spóźnialstwa.. zawsze mają 10tys spraw do załatwienia po drodze..ehhh
bo mama zrobiła szparagi z szynką parmenską zapieczone pod sosem beszamelowym, potem kurczaka z opiekanymi ziemniaczkami w rozmarynie z solą morską, następnie tarta limonkowa i na koniec dopasła mnie lodami 

za spirometrię 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

ja chyba też bym musiała iść

Wlasnie sie dowiedzialam ze moja ginka od soboty idzie na urlop
Na szczęście w kartę wpisała mi to pierwsze i kazała w domu kontrolować.
ludzie chyba padną na sali, bo będę dużo mówiła o ich wpływie na płód ludzki i przebieg ciąży