|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł części 17 Mam lipcowo- sierpniowych? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.17 ! |
|
0 | 0% |
| Lekki poród i po krzyku, mleko piję łyk po łyku- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
6 | 9,38% |
| Ciężki poród, ból i krzyki, mamy mleczka pierwsze łyki- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
1 | 1,56% |
| Rozpakowywanie rozpoczęte!-mamy lipcowo-sierpniowe 2013,cz.17! |
|
9 | 14,06% |
| Wiele bólu, łez i wzruszeń wynagrodzi nam maluszek-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! |
|
4 | 6,25% |
| Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! |
|
16 | 25,00% |
| Pierwsze maluszki już przywitane, a jeszcze nie wszystkie torby spakowane!-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! |
|
4 | 6,25% |
| Pierwsze maluszki oklaskujemy i w popłochu torby pakujemy-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! |
|
13 | 20,31% |
| Nasze dzieciaczki chcą być czerwcowe,bierze już nawet mamy lipcowe!-Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
6 | 9,38% |
| Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!-Mamusie VII-VIII 2013 cz.17! |
|
5 | 7,81% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,
Cytat:
Jeszcze byś mi serenady zaczęła śpiewać
|
|
#1742 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,
Madi to dobrze, że powoli to dziadostwo odstawiasz i że już lepiej, całe szczęście!!
A no i żeby się nie nudzić i zrobić wszystko za jednym zamachem to o 13:45 mam okuliste zeby stwierdził przed porodem jak tam z moimi oczami tak jak tu kiedys ktos radził. Niedługo powinni mi dac karte rabatową w tym enel-medzie
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#1743 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1744 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Oliath zmierz jeszcze dzisiaj pare razy, pozapisuj i na IP jak mąż wróci.
|
|
|
#1745 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie jest tak, że w dniu terminu trzeba się zgłosić i do 10 dni dziecko jest na świecie. Dają 3 szanse na poród sn (o ile cc nie jest planowane z przyczyn innych). Podają oxy (i coś tam jeszcze robią ale nie pamiętam). Jak trzecia szansa nie zadziała to cc robią. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Na IP wcześniej jedź! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Okazało się, że mam 5 pieluch tetrowych i 3 flanelki jeszcze z czasów małej Małgosi więc wstawiłam pranie. Zmęczona jestem. Woda w basenie się grzeje, ja ogarnęłam trochę chałupę. Myślę co na obiad, ale jakoś weny nie mam. Chyba skoczę do sklepu po mrożoną fasolkę i zjemy z Małgosią dietetyczny obiad.
|
|
#1746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1747 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czop może Ci odejść nawet pod koniec pierwszej fazy porodu dopiero ![]() A co do brzucha to myślę, ze podobnie ![]() Cytat:
![]() Dotkaa... jak dużo ciężarnych to może patologia:P Ale nigdy tam nie zaglądałam bo ja tylko do poradni i z powrotem
|
|
#1748 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za 30 dni, i co który kolor wkońcu wybrałaś??? pokaż Cytat:
![]() chyba chodzi o świeży ananas |
||
|
|
|
#1749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)ale czop moze odejsc z odejsciem wod, w tym smaym momencie. no i bez zejscia dziecku do kanalu rodnego nie bedzie porodu. tak logicznie myslac. ale u kazdej to sie odbywa w roznym odstepie czasu i w roznym tempie. |
|
|
|
|
#1750 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kurcze ja tam tego zupełnie nie widzę![]() Teraz narazie nie ma mowy o zniecierpliwieniu bo mam miesiąc do terminu a wiele rzeczy do kupienia dopiero w pierwszej ciąży też mi się nie spieszyło bardzuiej się tego bałam niż oczekiwałam, odetchnęłam jak już było po ale to fakt pierwiastki czekają inaczej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Cytat:
Tak samo jak nie muszą odejść wody itp to pokomplikowane jest.
|
|
#1751 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
także do końca tego tygodnia jeszcze pozwolę Frankowi posiedzieć ![]() Cytat:
ja miałam ogólnie nisko brzuszek, ale od kilku tygodni jest nawet niżej, bo mi sie dobrze spi na plecach dobrze sie oddycha ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1752 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Rzeczywiscie nieco malutki, ale przynajmniej Sara bedzie miala swoj wlasny kacik i mysle, ze przez jakis czas nie bedzie Jej o wiele wiecej potrzeba
|
|
#1753 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, c
Czekam na polozna i potem bede nadrabiac
urobilam sie jak dzika swinia ![]() Kathe- brzuch nie jest regula, gin mi mowila, ze nie kazdej kobiecie musi opasc, moja tesciowa polozna jedno dziecko rodzila z wysokim brzuchem, drugie z opadnietym. Znajoma ostatnio tez mowi, ze miała bardzo wysoko. Także mam nadzieje, ze z moim brzuchem na mostku nie pochodzę jak Malgosia do listopada ![]() ![]() A co do czopa to moze podczas porodu odejsc, nie musi wcześniej
|
|
#1754 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1755 |
|
Zakorzenienie
|
z mojego terminu urodziła, ulala ![]() a jeśli chodzi o ananasa, to nawet nie wiedziałam. ja podczas zimy jadłam 1 w tygodniu i nie zauważyłam niczego.
|
#1756 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2
Jak mi się nic nie chce!
|
#1757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja raczej mówiłam o " typowej " sytuacji. |
|
|
|
|
#1758 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ty tez dosc dlugo pracowalas
|
|
#1759 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2
a mnie się tam w przeciwienstwie do wszystkich nie spieszy
ale ostatnio zauważyłam, że wygodnie mi jest znowu leżąc na plecach, co za radość
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#1760 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
może coś się zbliża?![]() Cytat:
![]() Cytat:
za 30 i za pościelJa właśnie skończyłam sprzątać autko Sąsiad do mnie wyszedł i od razu, że co ja robię w ciąży samochód sprzątać, że mąż to powinien robić a ja do niego, że się świetnie czuję i nie widzę potrzeby siedzenia w domu i leżakowania Dziwny gościu...
|
|
#1761 |
|
Zakorzenienie
|
Macie może pomysł jak zazielenić podwórko jeżeli mam wszędzie kostkę brukową i pełno betonu dookoła? Posadziłam po bokach 2 winobluszcze gdzie znalazłam kawałek ziemi, żeby mogły korzenie wbić, ale to potrwa, a reszta? No wkurza mnie ten beton, jest szaro, a w upały gorąco bo beton grzeje. Myślę nad jakimiś tujami w donicach, ale kompletnie się na tym nie znam i nie mam zdolności dekoratorskich.
|
#1762 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
I tak już częste pranie wystarczająco mnie męczy. ![]() Cytat:
U mnie wszystko postępuje jakoś stopniowo, pomalutku. Jeśli poród będzie szedł tak samo, to szlag mnie trafi. Tak źle i tak niedobrze.
|
|||
|
|
|
#1763 |
|
Zakorzenienie
|
moj brzuch opadł 4.06, w tym dniu mialam "kryzys", silne twardnienie i duzy nacisk na szyjke
a dzisiaj mamy 17.04 a porodziku nie ma czopu tez nie widze, chociaz chyba bardziej oczekuje odejscia wód
|
|
|
|
#1764 | |||
|
Rozeznanie
|
Kurcze pół dnia a ile nadrabiania
chyba za wolno czytam i zawsze w czarnej d....e jestem.Cytat:
Cytat:
Podziwiam wszystkie ciężarne zajmujące się małymi dziećmi. Cytat:
za wszystkie prześliczne pokoiki. Jak tak czytam i ogladam to zazdroszcze. My nie przygotowaliśmy pokoju dla młodej bo będzie u nas w sypialni wszystko. Dopiero planujemy jej pokój wyszykowac jak będzie zaczynała chodzić. Wszystkiego nie nadrobiłam ale czas chociażby na prysznic bo juz 1sza wybiła.
|
|||
|
|
|
#1765 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie prasowanie skończone- mojej mamie zajęło to w weekend 4 godziny
ja poukładałam wszystko rozmiarami i ciuszki gotowe. jedno z bani.
|
#1766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie znam się za bardzo na kwiatach i krzewach, więc w samym doborze nie pomogę, ale rozwiązanie z fajnymi donicami jest super. Nie wiem jak np. azalie czy magnolie czują się zamknięte w donicy, ale pewnie też ładnie by wyglądały.
|
|
|
|
|
#1767 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Moja córa była ułożona prawidłowo a jak miałam 6cm rozwarcia główka była wysoko, musiałam skakać na piłce i robić przysiady no i długo to szło:/
|
|
#1768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() masaż krocza to przede wszystkim rozciąganie, ale jeśli zastosujesz odpowiednie składniki olejkowe, to dodatkowo masowane miejsce będzie bardziej odżywione i uelastycznione.
|
|
#1769 |
|
Zakorzenienie
|
A ja znam przypadki ze dziewczyny nawet nie zauwazyly kiedy czop odszedl...
Tak samo moga zaczac sie skurcze a niekoniecznie wody odejsc wiec wtedy przebijanko..ale polozna wczoraj mowila ze nieraz bardO rzadko rodza sie dzieci w ...lozysku?worku jakims tam... |
|
|
|
#1770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:00.

za 30 dni, i co który kolor wkońcu wybrałaś??? pokaż 

w pierwszej ciąży też mi się nie spieszyło 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
bo mama zrobiła szparagi z szynką parmenską zapieczone pod sosem beszamelowym, potem kurczaka z opiekanymi ziemniaczkami w rozmarynie z solą morską, następnie tarta limonkowa i na koniec dopasła mnie lodami 

ja w pierwszej ciąży miałam tp 1.10 urodziłam 11.10 i jakoś wcale nie cierpiałam z tego powodu 

chyba za wolno czytam i zawsze w czarnej d....e jestem.