|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- aż mi się przypomniała sytuacja jedna, jechałam autobusem, jakoś w połowie siedziałam. Z przodu na poczwórnym miejscu, tyłem do kierunku jazdy (czyli przodem do mnie i innych pasażerów obok mnie) siedział taki pan... pewnie coś mówił, ale miałam słuchawki na uszach, więc nie słyszałam, niemniej widziałam, jak porusza ustami, gestykuluje ręką, a przy tym robi takie miny, jakby chciał kogoś zabić... no dosłownie... taka wkur***ona mina, gwałtowna gestykulacja, no po prostu ja siedziałam tak daleko od niego, a wpatrywałam się z przerażeniem, bo nie wiedziałam o co mu chodzi.... Mało tego, tam niedaleko niego siedziała matka z dwójką małych dzieci, tak z 2-3 latka. Dzieciaki zaczęły wyć, bo widziały tego pana i były po prostu przerażone i wystraszone - na wycie dzieciaków ten pan zdawał się jeszcze bardziej wkurzać i wyglądał jeszcze straszniej, przez co dzieciaki ryczały jeszcze bardziej..... Obok gościa siedziała starsza babcia, która w ogóle wcisnięta w kąt, bo bała się ruszyć... No i wreszcie jakaś pani stwierdziła, że zadzwoni po policję. Policja od razu na następnym przystanku zajechała nam drogę, wyprowadzili gościa właśnie bo pani która zadzwoniła powiedziała, że ona nie będzie jechać z nim dalej, bo nie czuje się bezpiecznie w jego towarzystwie i boi się o siebie, bo nie wiadomo, co ten pan może zrobić. On najprawdopodobniej był chory psychicznie, ale i tak uważam, że ta pani dobrze zrobiła, wzywając policję. |
|
|
|
|
#4683 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9
Cytat:
nigdy nie zrozumiem sensu takich pytań. Nielogiczne. Tak samo jak niektórzy pracodawcy, którzy pytają wprost czy planuje się dziecko. Jakbym nawet planowała dziesięcioro na raz, to przecież raczej zaprzeczę....
|
|
#4684 |
|
Zakorzenienie
|
Polska wprowadziłaby wizy dla USA i sytuacja raz, dwa by się rozwiązała. A tak to obiecanki cacanki, a głupiemu radość.
|
#4685 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
(nie chodzi mi o Polaków) Jest jakieś takie powiedznie: baba się gniewa na targ, a targ o tym nic nie wie
|
|
|
|
|
#4686 | |
|
Ha ha ha ha ha
|
Cytat:
|
|
|
#4687 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4688 |
|
Zakorzenienie
|
[1=150f22149d232a15625e38a 732d46b6c6e220cbb_63e0430 22f3b0;41358657]Ale ile to Amerykanów niby chce jeździć do Polski?
(nie chodzi mi o Polaków) Jest jakieś takie powiedznie: baba się gniewa na targ, a targ o tym nic nie wie[/QUOTE]Bardziej chodziło mi o podejście władz. Bo na razie to my tylko liżemy im doopę. Może czas zagrać inaczej.
|
#4689 |
|
Konto usunięte
|
Ale my niemalże nic dla nich nie znaczymy. Jak Polska przestanie podlizywać się Stanom to oni mogą nawet tego nie zauważyć. To jest tak, że nasza polityka jest proamerykańska, nam się wydaje, że możemy być ich partnerem strategicznym w rejonie Europy Środkowej, ale jeśli przykładowo kolejne rządy zrezygnują z takiej polityki, to nic się nie wydarzy. Czy Polskę obchodzą jakieś tam stosunki dyplomatyczne z Brunei, czy Wyspami Wielkanocnymi? Nie. Wysyła się jakieś przedawiecielstwa, podpsiuje umowy o współpracy, ale i tak nie ma to znaczenia i jak za rok Brunei zrezygnuje z umowy o wymianie kulturalnej to nikogo to nie obejdzie.
|
|
|
|
#4690 |
|
KOTerator
|
Dziwi mnie, że komuś, kto ma ubezpieczenie i oddał w życiu ponad 40l krwi lekarz nie może poświęcić 5 minut swojego cennego czasu tylko wypisuje do domu ze złamaną ręką, bo na oko ocenił, że to tylko łokieć tenisisty.
|
|
|
|
#4691 |
|
Konto usunięte
|
A skąd.
Plusem sytuacji było to, że panowie zabrali mnie do radiowozu, a było chyba -20 stopni, to się zagrzałam Chociaż w sumie ciekawi mnie, czemu wypytywali w jakiej szkole się uczę. Jakie to ma znaczenie? Edytowane przez 835313362e9486e3c9442f08647b1f88dd16e422_65652de798c50 Czas edycji: 2013-06-17 o 14:46 |
|
|
|
#4692 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie wyobrażam sobie żeby facet zmieniał tylko koszulę, bue. |
|
|
|
|
#4693 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj byłam zszokowana postępowaniem policji. Mieliśmy z tż wypadek - zderzenie z sarną. Wyskoczyła nam zza samochodu, z którym się mijaliśmy, zdążyłby przebiec ale niestety tuż przed naszym samochodem się przewrócił i go potrąciliśmy. Zwierzak w szoku uciekł do lasu ale widać było, że jest w ciężkim stanie. Chłopak od razu zadzwonił na numer alarmowy by zgłosić zdarzenie i wezwać kogoś by skrócił cierpienie zwierza. Policja zgłoszenie przyjeła, powiedzieli, ze w przeciągu pół godziny przyjadą i że zawiadomią odpowiednie służby. Czekaliśmy prawie godzinę (!!!) w tym czasie niestety zwierzak padł
Gdy policja przyjechała to dopiero dzwonili po kogoś by się zajął zwierzęciem Jak można tyle zwlekać :/ Po obejrzeniu samochodu, sprawdzeniu stanu trzeźwosci policjant wyraził zdziwienie, że w ogóle zgłaszaliśmy sprawę bo przecież o odszkodowanie z oc nie można się ubiegać. Nam nie chodziło o samochód tylko o zwierzaka! :/ Jeszcze był komentarz, że powinien wypisać mandat za nieostrożną jazdę.Do tej pory mam przed oczami jak upada przed samochodem
12.06.2010 "A potem świat znowu zaczął istnieć, ale istniał zupełnie inaczej.." Pamiętaj: kiedy znów zdziczeję, Odrzyj mnie z wichrów i ugłaskaj! Edytowane przez reniferek01 Czas edycji: 2013-06-17 o 14:54 |
|
|
|
#4694 |
|
Konto usunięte
|
Taaa apropo policji, dzisiaj poszłam na zakupy do Biedronki i widzą że przed wejściem w białym aucie jakaś panisiedzi na siedzeniu pasażera i coś notuje, nie wiem czemu zwróciłam na nią uwagę ;p poszłam na zakupy, wychodzę a w tym białym aucie siedzą dwie policjanki w mundurach (wcześniej tego nie zauważyłam). Odpalają i... jadą, bez świateł
Ja wiem że to niebezpieczne i w ogóle, ale bez jaj, za granicą ludzie bez świateł jeżdżą na codzień i jakoś więcej wypadkow nie ma, a w Polsce stosunkowo od niedawna jest obowiązek jeżdżenia na światłach, więc generalnie to nie jest wielkie przestępstwo czy ogromne zagrożenie na drodze, no ale tak tylko sobie głośno myślę
|
|
|
|
#4695 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nowy samochód i zapominam o światłach przyzwyczajona, że w rodziców nie muszę o tym pamiętać. Wyjeżdżam z parkingu sklepowego i na samym wyjeździe stoi policja obok radiowozu i gada z jakimś panem typu "odprowadzę wózek za monetę z wózka". Przejeżdżam obok nich wolno bo jeszcze zastanawiam się którędy najsensowniej wyjechać a oni patrzą na mnie jak na barana. I patrzą. W ciszy, bezruchu, gapią się. Ani słowa nie powiedzieli. W połowie drogi do domu orientuję się, że świateł nie mam. Ok, mogli teoretycznie mnie zatrzymać i robić nieprzyjemności (chociaż chyba nie do końca bo parking to droga wewnętrzna, nie?) ale przecież oni są od dbania o bezpieczeństwo obywateli. Deszcz padał więc te światła się przydawały, mógł mnie ktoś nie zauważyć itd. A nic, tylko się gapili jak sroka w gnat. Policja o nas dba. |
|
|
|
|
#4696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na szczęście u mnie skończyło się na pouczeniu Mojemu tacie ostatnio policjant mrugną światłami, że ma niewłaczone
|
|
#4697 |
|
Konto usunięte
|
A ja nie rozumiem fascynacji Anną German. Fakt, śpiewała pięknie, ale równie pięknie śpiewała Irena Santor i wiele innych kobiet. Powstał serial, i teraz dużo wywiadów z jej bliskimi, artykuły w gazetach itd. Dziwne to dla mnie.
|
|
|
|
#4698 |
|
Zakorzenienie
|
Sama odpowiedziałaś - powstał serial. Jak powstał niedawno ten taki film o jakimś raperze, to wielu też nagle stwierdziło, ze są fanami od zawsze
|
#4699 | |
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9
Cytat:
![]() Anny German nie kojarze, Santor juz tak (ale ja jestem muzycznym ignorantem). Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4700 |
|
KOTerator
|
Dot.: Odp: Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9
|
|
|
|
#4701 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Mi się czasem auaktywnia zainteresowanie czyjąś twórczością, gdy akurat umrze i wszędzie o tym trąbią, ale generalnie to nie jest mój sposób zostawania czyimś "wielkim fanem" . Z takich aktualnych mód, to dałam się tylko wkręcić w "Grę o tron", choć z początku wcale nie zamierzałam :< .
|
|
|
|
|
#4702 | |
|
Zakorzenienie
|
Oczywiście, ze miał. Tak jak i Anna German (no, pewnie mniej). Ja po prostu mówię, że ta liczba dramatycznie się powiekszyła (na przykładzie chociażby ludzi którymch znam) i potem prawie o tę dramatyczną liczbę opadła, jak się zrobiło ciszej... Cytat:
A prawdy życiowe czerpię z innych źródeł ![]() Dla nie muzyka klasyczna jest ważna, opera jest ważna, ale nie nazwę kogoś ignorantem, bo nie rozpozna ze słuchu symfonii X i dla niego to jest "jakiś klasyczny kawałek". No i ok, pewnie jarają go inne rzeczy.
My whole life is about doing better tomorrow, that's a solid philosophy. ~ Hank Moody Edytowane przez Suvia Czas edycji: 2013-06-17 o 18:07 |
|
|
|
|
#4703 |
|
KOTerator
|
Suvia Liściołaz chyba żartowała
.
|
|
|
|
#4704 |
|
Zakorzenienie
|
mam nadzieję
![]() Ale jakbym nie słyszała tekstu o Magiku i ludzkiej ignorancji w tym względzie miliony razy, to bym nie popłynęła. Teraz i tak jest spokój, ale swego czasu to mnie autentycznie wkur.wialo
|
#4705 | |
|
Zadomowienie
|
Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9
Cytat:
Na szczęście w tamtym tygodniu przyjęli reforme imigracyjna ;-) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jeśli kogoś to kręci to super
|
|
#4707 | |
|
Zadomowienie
|
Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9
Cytat:
Wizy: pobytowe (krótkoterminowa albo długoterminowa) – wydawane cudzoziemcom udającym się w podróż do Polski w celach turystycznych, biznesowych, z zamiarem podjęcia pracy, studiów, itp.; wiza taka uprawnia do jednego lub kilku następujących po sobie wjazdów do Polski i pobytu w Polsce: łącznie przez 3 miesiące przez pół roku od pierwszego wjazdu (wiza krótkoterminowa) łącznie przez rok w okresie ważności[1] wizy (wiza długoterminowa) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4708 |
|
Wtajemniczenie
|
Przecieżże
. Nawet odpowiednio dobrałam emotki, żeby było widać, że żartuję .
|
|
|
|
#4709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jestem autystą emotkowym ;/ --> ta ze mnie drwi --> ta ma udarwięc tego....
|
|
#4710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie kiedyś zdziwili policjanci na ulicy, na początku mieszkania, tam, gdzie mieszkam . Turlam się ulicą z jakimiś zakupami i nagle słyszę, że mi ktoś mówi dzień dobry...patrzę, a to policja i zawał serca, co chcą...a oni uśmiech i idą dalej... a ja mina . Na szczęście nie miałam jakichś konkretniejszych kontaktów z policją.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:09.

Jeśli nie widzą, że pijesz, to nie może wlepić mandatu.
.

takie mam wrazenie, ze czesto tak jest
Gdy policja przyjechała to dopiero dzwonili po kogoś by się zajął zwierzęciem Jak można tyle zwlekać :/ Po obejrzeniu samochodu, sprawdzeniu stanu trzeźwosci policjant wyraził zdziwienie, że w ogóle zgłaszaliśmy sprawę bo przecież o odszkodowanie z oc nie można się ubiegać. Nam nie chodziło o samochód tylko o zwierzaka! :/ Jeszcze był komentarz, że powinien wypisać mandat za nieostrożną jazdę.

--> ta ma udar
. Na szczęście nie miałam jakichś konkretniejszych kontaktów z policją.