|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXII
na początku wakacji planuje wybrać się do fryzjera,boje sie okropnie ponieważ ostatni raz byłam rok temu ,od tego czasu moje włosy nie urosły zbyt dużo,wtedy tez poprosiłam panią fryzjerkę o to aby obcięła mi włosy tak alby łatwiej sie kręciły i nie traciły na objetości przy nasadzie..Wyszłam z włosami prostymi jak nigdy ,bardzo przylizanymi,było ich jakoś tak strasznie dziwnie mało(założę się ze to te wszystkie fryzjerskie specyfiki)Nie byłam zadowolona i zapuszczałam teraz pozostał mi suchy kikut na końcu włosów którego chce sie jakoś pozbyć.Niestety juz do tej fryzjerki chyba sie nie wybiorę ,sama swoimi włosami nie zachwycała.Rok temu byłam razem z moim Tz u innego fryziera ,salon był dzielony na dwie części ,obok widziałam jak inna długowłosa blond fryzjerka z ładnymi włosami obcina włosy klientce,strasznie sie nad nimi rozczulała ,dopatrywała.Myślałam o tym aby pójść do niej.Niestety nie wiem czego mam sobie zażyczyć,w jaki kształt obciąć włosy ,cieniawac czy nie.Moich włosów nie jest strasznie duzo ale bardzo sie puszą i szybko klapna,mam kwadratowy kształt twarzy ,przedziałek na środku zupełnie mi nie leży,tak samo bardzo proste włosy,najlepiej czuje sie w falowanych i pokręconych.Doradzicie mi?Jak powinna je obciąć alby na co dzień lekko sie falowały i szybko nie klapnęły?Nie mogę juz na nie patrzeć
|
|
|
|
#3512 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3513 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym ja lubię depilatorem robić poprawki, używam też do okolic bikini.Cytat:
to właśnie powinnaś przestać. mi takie podrażnienia właśnie powodowały balsamy używane od razu po goleniu/depilacji. odczekaj przynajmniej noc i wtedy spróbuj dopiero posmarować się balsamem
|
|
#3514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3515 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pomarzyć dobra rzecz ![]() ---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- Cytat:
![]() duża wygoda, bo o ile spodnie można zastąpić np. długą spódnicą i nie widać, że nogi w nieładzie, to pachy ciężko zasłonić w ciepełko, dodatkowo po goleniu pach mam od razu "czarne kropeczki", po depilatorze ich nie ma
|
|
#3516 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3517 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale pachy mają małą powierzchnię na szczęście i wiadomo po kilku/nastu razach jest lżej
|
|
#3520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czułam jakby mnie jakiś prąd kopnął ;P
|
|
#3521 | ||
|
Zakorzenienie
|
Od urodzenia
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3522 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() jakie chwal się? ![]() Cytat:
![]() a mam pytanie do dziewczyn mających porównanie czy po depilatorze nogi są tak gładkie jak po goleniu?
|
|
#3523 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3524 |
|
Spaceroholiczka
|
Ja właśnie też się nad nim zastanawiam! Mam wolne 100 zł, ale właśnie jak piszecie o wrastaniu to nie wiem, w sumie... Co jak nie będę używać i będzie leżeć?
|
|
|
|
#3525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja sie własnie zastanawiam czy by mi wrastały, bo nie uzywałam nigdy depilatora tylko maszykę, maszynkę elektryczną, krem i plastry
|
|
#3526 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co? Też mam problemy z wrastaniem włosów na łydkach i podraznieniami. Stosuje maszynkę i pianke do golenia. Mi pomaga balsam zmieszany z mocznikiem wsmarowany codziennie. Na podraznienia po goleniu dobry jest podobno kryształ ałunu (nie próbowałam).Planuję przerzucić się na plastry z woskiem. Albo kupię te Veet, albo zrobię pastę cukrową, ale musialabym wtedy jakieś plastry kupić. Ale to wtedy gdy będę miała zbędną kasę do wydania, bo teraz to finansowo krucho.
|
|
|
|
#3527 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Fakt czasem zdarza się że włoski wrastają ale nie jest to częste, no i są dużo jaśniejsze i mniej się w oczy rzucają. No i też niektóre dziewczyny na początku zwłaszcza strasznie boli depilator dlatego ja kupiłam od razu z rolkami masującymi, nie wiem czy duża jest różnica ale mi pasuje
|
|
|
|
|
#3528 |
|
Zakorzenienie
|
Może zacznij od tego, co zasugerowałam. Możliwe, że za puch odpowiedzialne jest poniekąd laminowanie.
|
#3529 | |
|
Spaceroholiczka
|
Cytat:
![]() Z wymienionych co jest najlepsze? O mamo, jeszcze jak nogi są gładsze, niż po maszynce, to już w ogóle muszę go mieć, haha. |
|
|
|
|
#3530 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to mnie przekonało ![]() Cytat:
![]() no własnie ja teraz tez musze go miec juz kiedys miałam kupic a jak teraz mam tak blisko to nie odpuszczę
|
|
#3531 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Wy włosomaniaczki na pewno się na tym znacie
|
|
|
|
#3532 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zwłaszcza że wraz z czasem włoski robią się tak jasne że prawie niewidoczne. Tylko trzeba na to trochę więcej czasu poświęcić niż zwykła jednorazówka.
|
|
|
|
|
#3533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3534 | |
|
Spaceroholiczka
|
Cytat:
Tylko kwota prezentu dla Tż na rocznicę mu się zmniejszy do 40 zł |
|
|
|
|
#3535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Obecnie mam ten szampon: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...ow.html&next=1 I tą odżywkę: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...er.html&next=1 Po każdym myciu spryskam włosy jeszcze parę razy tą odżywką: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...mi.html&next=1
|
|
|
|
|
#3536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To może być powodem stanu włosów. Tutaj masz link do spisu odżywek emolientowych: KLIK! Radziłabym ostawić wszystko, co masz z proteinami na okres co najmniej 2-3 tygodni i zobaczyć, jak włosy zareagują. Jak znaleźć proteiny w składzie: KLIK! Może olejowanie, chociażby olejem z kuchni? Może delikatniejsze myjadło? Jakieś zabiegi fryzjerskie typu farbowanie, prostowanie, trwała wykonujesz?
|
|
#3537 |
|
Przyczajenie
|
Hej wszystkim!
![]() Więc zacznę od tego, że wczoraj (dzięki kascysko) dowiedziałam się nareszcie jaką mam porowatość włosów - wysoką. Mam więc kilka pytań do dziewczyn, które mają właśnie taki rodzaj włosów, bądź coś o tym wiedzą, by mnie trochę nakierować w stronę dobrej pielęgnacji. Mam duży problem, że włosy mi się puszą gdy je rozczeszę, a jeśli tego nie zrobię mam okropne strąki I tak sobie myślę... Wczoraj nałożyłam na włosy maskę z siemienia lnianego dzięki czemu moje włosy są bardziej nawilżone (z czego bardzo się cieszę), jednak problem dalej jest widoczny... lecz wydaje mi się, że puszenie nie jest aż tak mocne. Co do tego mam pytanie: Czy na puszenie włosów wpływa jedynie nawilżenie, czy mogę walkę z tym wspomóc czymś jeszcze?I jeszcze dwa: Jak odbić włosy u nasady? Czy olej lniany będzie dobry dla mojego typu włosów? - wiem oczywiście, że to jest sprawa indywidualna ale gdzieś czytałam, że oleje można podzielić na te odpowiednie dla danego typu włosa i jestem ciekawa czy tak właśnie jest. Z góry dziękuję Wam dziewczyny za odpowiedź i pozdrawiam! P.S. Jestem tu nowa i jeszcze we wszystkim nie bardzo się orientuję, więc bardzo proszę o wyrozumiałość, jeśli przeoczyłam pytanie ale zdecydowanie jest tu tego dużo.
|
|
|
|
#3538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Puch jest wynikiem wielu czynników, np: czesania, niedopasowania pielęgnacji do pogody, przesadzenia z nawilżaczami, proteinami czy ziołami, użyciem konkretnego, po prostu niepasującego włosom specyfiku, brak odpowiedniego zabezpieczenia itd. Zaolejuj włosy olejem, jaki masz w kuchni - mi się zdarza olejowanie Kujawskim i żyję ![]() Włosy możesz podpinać, suszyć z głową w dół...
|
|
#3539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tak zawsze po depilatorze poprawiam jeszcze maszynką pozostałości włosków. bo nigdy nie udało mi się tak dokładnie depilatorem usunąć włosków jak maszynką. musiałabym mieć mega dobre światło i jakąś lupą co z tego, że 100 raz przyjedziesz miejsce przy miejscu jak i tak zostają włosy :P
|
|
#3540 |
|
Zakorzenienie
|
wysokopory uwielbiają oleje, emolienty, moje nie lubią protein częsciej niż raz, dwa w miesiącu, z humektantami też treba uważać, bo mogą puszyć
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:41.

poza tym ja lubię depilatorem robić poprawki, używam też do okolic bikini.