|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 |
|
summer vibes;)
|
Dot.: Filmiki urodowe na you tube, część XII
Tak swoja drogą to wcale nie podobają mi sie te torby Dzikiego Józefa ( co za nazwa
|
|
|
|
#4442 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sama nie noszę futer- nie ten klimat, torby skórzane mam. Nie jestem wegetarianką bo mięso lubię. Ale gdyby człowiek miałby byc roślinożerny to trawiłby np. celulozę- błonnik, miałby żołądek jak koza czy krowa. Sama nie popieram wielkich hodowli zwierząt tylko na ubój- ja jem mięso tylko od rolników, z prywatnych gospodarstw, gdzie zwierzęta nie są szprycowane paszą z gmo itp. Czyli co- jak ktoś nie je mięsa to nie może się nazywać wegetarianinem? Wtedy jest tylko jaroszem? |
|
|
|
|
#4443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ej na ile Bubus dostał bana? Edytowane przez patisia123 Czas edycji: 2013-06-17 o 18:52 |
|
|
|
|
#4444 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
błagam zmotywujcie mnie! |
|
|
|
|
#4445 | ||
|
summer vibes;)
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4446 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4447 | ||
|
Konto usunięte
|
Obstawiam bombing, a zaocznie świeczkoznawstwo.
Cytat:
Lubiłam ja oglądać, bo filmy były takie inne, dobrze nakręcone, ładne po prostu.Cytat:
Może na tydzień? Miło jej na pewno będzie jak będzie nadrabiać, że tyle osób dopytuje. ![]() ---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ---------- Najpierw ostrzeżenie za offtop, a potem bana tymczasowego za wyrażenie opinii na ten temat.
|
||
|
|
|
#4448 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No właśnie - jaka jest różnica pomiędzy byciem jaroszem, a wegetarianinem? |
|
|
|
|
#4449 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() ---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- Cytat:
![]() ale raczej chodzi o to , że jarosz nie wiąże z tym żadnej ideologii tylko np. nie smakuje mu mięso , nie lubi itp. Edytowane przez patisia123 Czas edycji: 2013-06-17 o 19:20 |
|
|
|
|
#4450 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oglądałam sobie Dzikiego Józefa i nie rozumiem zachwytu nad tymi torebkami No cóż... ja nigdy do końca nie rozumiałam blogerek/vlogerek.---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4451 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ich prapra dziadkowie nie uprawiali oliwek tylko zajadali się kartoflanką czy chlebem ze smalcem, a zamiast wina łoili wódę.Dziwi mnie, że też inna rzecz- produkty testowane na zwierzętach- nagonk a na koncern L'oreal, który należy do Nestle- wiele wegetarian swoich pupili karmi Friskies czy Puriną, która właśnie należy do Nestle. Wszystko jest testowane na zwierzętach bo musi- tylko, że w jednym przypadku jest to produkt gotowy (wtedy jest nagonka) a w innym substraty, z których powstanie przedmiot- i tutaj producent bezkarnie może zamieścić informację o nietestowaniu jego produktu na zwierzętach. Bo de facto jego produkt nie był testowany, ale juz poszczególne części składowe tak. |
|
|
|
|
#4452 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja strzeliłam kiedyś faux pas robiąc urodziny. Było mięsne danie na ciepło i miała przyjść koleżanka wegetarianka, więc specjalnie dla niej przyrządziłam rybę. A ona się wydarła na mnie "A co Ty myślisz, że ryba to jest owoc czy warzywo?!". :/ Ale wydaje mi się, że zależy od osoby. Wiem, że niektórzy wegetarianie jedzą ryby, inni za to twierdzą, że TRU vege ryby nie tknie... Weganie chyba nie jedzą nic pochodzenia zwierzęcego - jaja itd. Są jeszcze tacy półwegetarianie, którzy nie mam pojęcia jak się nazywają , co to nie jedzą mięsa czerwonego - drób może być.---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- Cytat:
Testowanie na zwierzętach to temat rzeka, a yutuberki toczą o to straszne boje... Ostatnio dawno nic nie było.
|
||
|
|
|
#4453 |
|
summer vibes;)
|
Wg mnie to jest mięso. Ryby nie rosną na krzaczku czy drzewie
![]() Kiedyś miałam śmieszną sytuacje na stołówce na wakacjach. Pojechałam ze znajomymi nad jezioro i podano nam sporo mięsiwa. Ja wtedy byłam wege czy tam jaroszem jak kto woli i poprosiłam o zmianę mięsa na coś innego. Pani zapytała - a może być parówka? WTF? Także ten...
Edytowane przez Atenya Czas edycji: 2013-06-17 o 19:39 |
|
|
|
#4454 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
W niektórych parówkach są światowe ilości mięsa, więc to już podchodzi pod wege prawie.
|
|
|
|
|
#4455 |
|
Zadomowienie
|
Filmiki urodowe na you tube, część XII
Nissiax po kilku dniach ciszy dodała nowy filmik
http://youtu.be/YVs8N_1tm9QWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4456 | ||
|
summer vibes;)
|
Cytat:
Ale padłam wtedyCytat:
|
||
|
|
|
#4457 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
) i wydaje mi się, że wegetarianie nie jedzą ani ryb, ani drobiu. Owszem, jest taki termin jak semiwegetarianizm, pod którym rozumie się dopuszczenie właśnie jedzenia ryb, ale "prawdziwi" wegetarianie krytykują taką selekcję. Ja się nie chce bawić w żadne nazewnictwo sztuczne, nikogo krytykować, jednakże w moim przypadku u podstaw niejedzenia mięsa legły względy etyczne, moralne -jak zwał tak zwał, więc ryba jest dla mnie jak najbardziej zwierzęciem ![]() Nie używam też kosmetyków testowanych na zwierzętach, zgadzam się jednak, iż jest to temat rzeka i indywidualna sprawa każdej osoby
|
|
|
|
|
#4458 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Teraz już wiem, człowiek się uczy na błędach.
|
|
|
|
|
#4459 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Hmmmmm rzućmy na to okiem
|
|
#4460 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4461 |
|
Zakorzenienie
|
Jest bardzo nie w sosie, coś jakby miała zaraz albo krzyczeć albo się rozpłakać. Nie dziwi mnie to PR się jej pogorszył.
Cóż na pewno nas czyta i musiało się jej zrobic przykro po lekturze tego wątku. Częściowo przez mango częściowo przez trolla. No albo wierne widzki donoszą o każdym ruchu w sieci na jej temat. |
|
|
|
#4462 |
|
Konto usunięte
|
Szuszek się kiedyś jarała Dzikim Józefem. Nawet mnie zainteresowała, bo myślę, że warto tyle zainwestować w torbę. O ile dobrze kojarzę, to ten ojciec - producent - to Józef właśnie. Ale czemu dziki to nie wiem. Może jakiś chwyt marketingowy, w sensie egzotyczna nazwa
Trzeba by zapytać Karoliny.A ja sobie zrobiłam risotto ze szparagami z przepisu gościa Karolina. W smaku super, ale na pewno to nie jest dietetyczne ![]() Nowy film u szusz - http://www.youtube.com/watch?v=HEKg6KSF_o0 Na szczęście na tym kompie mam problem z wtyczką, więc nie będę dziś niczego oglądać. Dobrze dla mojego jutrzejszego egzaminu
|
|
|
|
#4463 |
|
Raczkowanie
|
czy tylko mi się wydaje czy nissiax tak dziwnie w tym odbiciu lustrzanym, nie chodzi mi o to że smutna czy coś ale o to że na innych filmikach zawsze miała swoje prawe oko ciut mniejsze, a teraz jest ono z jej lewej strony, i twarz wygląda juz zupełnie inaczej
co nie zmienia faktu że i tak jest ładniutka. czy tylko ja to widzę?
|
#4464 | |
|
Dossisława I
|
Cytat:
Mi się zawsze wydawało, że Dziki Józek to taki facet co stoi w jakiejś galeri w czarnym płaszczu i wszyscy się z niego nabijają. To nie on? RGP prawdopodobnie studiuje dziennikarstwo. Rozwiązywałam jakąś ankiete na jej facebooku i tak mi się wydaje. Poza tym to od zawsze było jej marzeniem tylko wyjechała do UK i nie miała jak studiować. |
|
|
|
|
#4465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do testowania, to jestem zupełnie przeciwna (mam na myśli kosmetyki). Takie testy można prowadzić z powodzeniem na liniach komórkowych, także ludzkich. Sama robiłam takie testy. Wyniki są całkiem miarodajne. Bo przy kosmetykach zawsze możemy zrezygnować z jakiejś substancji gdy nie jesteśmy jej pewni. Jeśli chodzi o leki to też testuje się je na komórkach. Dopiero gdy taki lek wykazuje niską toksyczność przechodzi się na myszki. Na szympansach można testować jedynie 4 grupy leków. I bardzo dobrze, że nie więcej. |
|
|
|
|
#4467 |
|
Przyczajenie
|
http://www.youtube.com/watch?v=HEKg6KSF_o0
Colors of the Rainbow TAG! u Szusz Ilość tagów u vlogerek urodowych mnie przeraża, wymyślają je z prędkościa światła. Szkoda, że większość nie wnosi niczego ciekawego. Ot, nabijanie wyswietleń. |
|
|
|
#4468 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Musi się udać Dziś długa noc jeszcze przede mną.Może to nawiązanie do tego, ale właśnie przeglądałam profil tego sklepu (bo nie mają strony i chyba nawet stacjonarnie miejsca sprzedaży?) na Facebooku i tam chyba rozwinęła się o tym dyskusja. A może szusz? |
|
|
|
|
#4469 |
|
w krainie snu i marzeń
|
|
|
|
|
#4470 |
|
Konto usunięte
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:32.

), sama za mięsem średnio przepadam, ale raczej nie zdecydowałabym się na całkowite jego odstawienie z menu. 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

No cóż... ja nigdy do końca nie rozumiałam blogerek/vlogerek.

WTF?
) i wydaje mi się, że wegetarianie nie jedzą ani ryb, ani drobiu. Owszem, jest taki termin jak semiwegetarianizm, pod którym rozumie się dopuszczenie właśnie jedzenia ryb, ale "prawdziwi" wegetarianie krytykują taką selekcję. Ja się nie chce bawić w żadne nazewnictwo sztuczne, nikogo krytykować, jednakże w moim przypadku u podstaw niejedzenia mięsa legły względy etyczne, moralne -jak zwał tak zwał, więc ryba jest dla mnie jak najbardziej zwierzęciem