Rozstanie z facetem, część XXVII - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-17, 20:41   #481
Petrycja
Zakorzenienie

Dot.: Rozstanie z facetem, część XXVII

Cytat:
Napisane przez skrywana_fantazja Pokaż wiadomość
Chyba większość rozstań jest z powodu wypalenia. Nie wiem jak miłość może się wypalić bez powodu, no nie czaję tego. Już moj pol roczny zwiazek bez żadnych deklaracji opierający się jednie na wyznaniu ,,lubie cię" ew ,,uwielbiam"- mogę zrozumieć, ale 3 letni i nagle cos się wypaliło? No nie pojmę tego. Może mam dziwne podejście, ale dla mnie 3 lata to jest czas na oświadczyny, a nie na koniec.
Mi kumpel powiedział kiedyś, że po trzech latach się albo oświadcza albo się kończy związek sam zakończył, bo wypaliło się, a przez to mam rozumieć, że nie widzi w tej dziewczynie swojej partnerki życiowej, z którą chciałby stworzyć rodzinę
Stary 2013-06-17, 20:45   #482
skrywana_fantazja
Wtajemniczenie

Ale tak z dnia na dzien Cie zostawił czy jak?

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Petrycja Pokaż wiadomość
Mi kumpel powiedział kiedyś, że po trzech latach się albo oświadcza albo się kończy związek sam zakończył, bo wypaliło się, a przez to mam rozumieć, że nie widzi w tej dziewczynie swojej partnerki życiowej, z którą chciałby stworzyć rodzinę
Ooo już jasniej
skrywana_fantazja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 20:46   #483
eurekapincet
Raczkowanie

Nie jest to pocieszające niestety , ale może jest w tym trochę prawdy skoro tak się stało.
eurekapincet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 20:46   #484
mychamycha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez killka Pokaż wiadomość

Trochę Was się namnożyło
Ja dzisiaj miałam zalatany dzień. Byłam na mieście, potem zrobiłam pierogi ruskie i z truskawkami W międzyczasie dostałam telefon, który świdaczył o tym, że być może dostanę pracę Wszystko okaże się w czwartek A teraz mnie kręgosłup tak nawala, że idę się wygrzać na słonku

pierogi ! Woeki nie jadłam z truskawkami. Będzie z 15 lat?
Cytat:
Napisane przez Naomi21 Pokaż wiadomość

Ja mam wspaniały dzień Dobrze mi idzie praca i po raz pierwszy od tych kilku tygodni mam myśl, że jak super, że wyszło jak wyszło i zobaczyłam jego prawdziwą twarz zanim było za późno
No i tak trzymaj!

Dziewczyny, cieszcie się, że nie mieszkacie z Eksem. Dzisiaj usłyszałam, że powinnam mu wybaczyć, bo przed trzema laty pomógł mi sie usamodzielnić, kiedy zaczynałam samodzielne życie za granicą. No i jego zdaniem opuszczam go, bo za dwa miesiące wyjeżdzam na roczną wymianę i sobie wszystko zaplanowałam. Sił juz nie mam do niego.

Cytat:
Napisane przez killka Pokaż wiadomość

trzeba się rozpieszczać
Ja sie dzisiaj rozpieściłam i kupiłam sobie korektor z MACa
Cytat:
Napisane przez Naomi21 Pokaż wiadomość
Coś w tym jest, mój to nawet 3 lata udawał ideał Ale jak im powiesz, że są kłamcami, to raptem niewinni jak niemowlęta
Każde Twoje słowo pasuje idealnie do mojego eksa.
mychamycha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 20:49   #485
eurekapincet
Raczkowanie

Tak tak z dnia na dzień. Mieliśmy się spotkać jak zawsze i spotkać się spotkaliśmy, ale powiedział mi, że to jednak nie jest to, że mu przykro i tyle, chciałam żeby zastał, porozmawiał, ale powiedział tylko, że jest pewny swojej decyzji.
Stary 2013-06-17, 20:54   #486
dastin
Zakorzenienie

pomylony post
dastin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 20:59   #487
eurekapincet
Raczkowanie

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

[/COLOR]
Cytat:
A jak się trzymasz?
lepiej niż na początku, więc sobie mówię, że chociaż się posuwam do przodu.
Stary 2013-06-17, 20:59   #488
Marycha1977
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez eurekapincet Pokaż wiadomość
Gdybym to rozumiała, byłabym w siódmym niebie!
tego nigdy nikt nie zrozumie, dlaczego nagle ludzie przestają coś czuć........
Marycha1977 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 21:01   #489
Petrycja
Zakorzenienie

Cytat:
Tak tak z dnia na dzień. Mieliśmy się spotkać jak zawsze i spotkać się spotkaliśmy, ale powiedział mi, że to jednak nie jest to, że mu przykro i tyle, chciałam żeby zastał, porozmawiał, ale powiedział tylko, że jest pewny swojej decyzji.
A wytłumaczył to? Jak mnie denerwują tacy tchórze, którzy nie potrafią zakończyć związku i powiedzieć co było nie tak, ja do teraz nie wiem dlaczego jestem sama. Każda z nas na tyle zasługuje, a nie wiadomość sms, że to koniec i tyle
Stary 2013-06-17, 21:05   #490
Marycha1977
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mychamycha Pokaż wiadomość
pierogi ! Woeki nie jadłam z truskawkami. Będzie z 15 lat?

No i tak trzymaj!

Dziewczyny, cieszcie się, że nie mieszkacie z Eksem. Dzisiaj usłyszałam, że powinnam mu wybaczyć, bo przed trzema laty pomógł mi sie usamodzielnić, kiedy zaczynałam samodzielne życie za granicą. No i jego zdaniem opuszczam go, bo za dwa miesiące wyjeżdzam na roczną wymianę i sobie wszystko zaplanowałam. Sił juz nie mam do niego.

Ja sie dzisiaj rozpieściłam i kupiłam sobie korektor z MACa

Każde Twoje słowo pasuje idealnie do mojego eksa.
ahahaha ale z niego kkoleś no nie mogę zabawny gościu

---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ----------

mój po 2 latach przyjechal z wakacji wszedł i powiedział że odchodzi bo mu sie wypaliło i czy mozemy porozmawiać. POwiedziałam mu ze nie mamy już o czym, pokazałam drzwi wywalilam rzeczy na srodek przedpokoju i zajelam sie obiadem wazniejsza dla niego byla opinia kolegow ze mnie nie zaakceptowali ( długa historia i mdła wiec nie bede opowiadac dlaczego) i ze jestem aspołeczna czego nikt nigdy o mnie by nie powiedzial bo ludzie to moj zywiol
no ale zostawil, jak wyszedl to ryczalam przez pare dni.........
miesiac potem mamusia zadzwonila ze chcialaby kołdre odebrac bo to po babci no boki zrywałam ze sam nie dal rady tylko mamusie wyslal, ale im wszystkim pokazalam palec wiec nawet nie wie ze cierpialam a wrecz odrwotnie
Stary 2013-06-17, 21:09   #491
Petrycja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marycha1977 Pokaż wiadomość

POwiedziałam mu ze nie mamy już o czym, pokazałam drzwi wywalilam rzeczy na srodek przedpokoju i zajelam sie obiadem
Dobre
Stary 2013-06-17, 21:10   #492
impressive20
Raczkowanie

Odp: Dot.: Rozstanie z facetem, część XXVII

Cytat:
Napisane przez Marycha1977 Pokaż wiadomość
to ze zycie jest chu...e to miał racje bo całe życie padamy i wstajemy i tak do smierci. Co nie oznacza jednak ze trzeba się umartwiac i przez to podupadac na zdrowiu. tez to przeszlam i teraz mocno zaluje ze poddalam moj organizm takim torurom. Bo dla faceta nie warto. Oni przychodzą i odchodza, tak juz jest. Nie Ty pierwsza i nie ostatania i kto wie moze nie pierwszy i nie ostatni raz to przezyjesz. Ja juz przerobilam 3 takie rozpacze..............i żyje, ciesze sie malymi rzeczami. Jesli bede sama to ok jesli nie tez ok. moge robic wszystko to co robilam bedac z nim a nawet wiecej wiec do roboty, brac sie w garsc........potem zostana tylko pojedyncze mysli

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

tak na rozluznienie
http://deser.pl/deser/1,111858,14115...wodnic_na.html
Ja tez nie mam znajomych powyjeżdżali nie dość że mieszkam w dziurze i za bardzo tu normalnych ludzi nie ma pozmieniali się ludzie że potrafią udawać że cię nie znają smutne to. Twojemu facetowi to chyba nie zalezy na tobie że nagadal ci ☠☠☠☠☠☠☠ co on taki wspaniały.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-06-17, 21:10   #493
eurekapincet
Raczkowanie

Cytat:
A wytłumaczył to? Jak mnie denerwują tacy tchórze, którzy nie potrafią zakończyć związku i powiedzieć co było nie tak, ja do teraz nie wiem dlaczego jestem sama. Każda z nas na tyle zasługuje, a nie wiadomość sms, że to koniec i tyle
Hahah wytłumaczył? myśle, że według nich to, że się "coś wypaliło" to wystarczające wytłumaczenie.
bardzo duże tchórze !
Stary 2013-06-17, 21:10   #494
Marycha1977
Rozeznanie

Cytat:
Dobre
Stary 2013-06-17, 21:12   #495
eurekapincet
Raczkowanie

Cytat:
Dobre

bardzo dobre!
Stary 2013-06-17, 21:12   #496
Effie121
Raczkowanie

A mój eks zachował się wobec mnie naprawdę w porządku, mimo że ze mną zerwał. Tzn. przynajmniej ja tak to teraz oceniam. I chyba dlatego tyle czasu nie mogę przeboleć, że go straciłam.

Ale przynajmniej byłam dzisiaj na mega wielkich i przepysznych lodach z przyjaciółką!
Effie121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 21:14   #497
Eileen_Prince
Raczkowanie

Cytat:
Chyba większość rozstań jest z powodu wypalenia. Nie wiem jak miłość może się wypalić bez powodu, no nie czaję tego. Już moj pol roczny zwiazek bez żadnych deklaracji opierający się jednie na wyznaniu ,,lubie cię" ew ,,uwielbiam"- mogę zrozumieć, ale 3 letni i nagle cos się wypaliło? No nie pojmę tego. Może mam dziwne podejście, ale dla mnie 3 lata to jest czas na oświadczyny, a nie na koniec.
mnie zostawił po 6 latach, bo mu się też wypaliło... Minął miesiąc
i 10 dni. A on już spotyka się z inną...
Miało być lepiej, ale ja już nie mam siły by żyć, nie mam ochoty wychodzić z domu, nie widze w tym celu. Gadki typu "jesteś wolna, możesz robić co chcesz, możesz zadbać o siebie!" do mnie nie przemawiają. Nie, nie zrobię sobie ekstra amatorskiej sesji zdjeciowej i nie wstawię tych zdjęć na facebooka żeby wszyscy widzieli jaka jestem szczęśliwa i wolna. To jest wszystko na siłę, ja tego nie chce i nie lubię robić. Tak, siedzę teraz na tyłku, bo nie mam nic innego do roboty, nie czytam książek, bo nie mogę się na nich skupić, nie oglądam filmów bo albo są za wesoła albo za smutne. Siedzę i po tych wszystkich tygodniach od rozstania dalej płaczę, bo wiem, że już do końca życia pozostanę sama. Jakoś przeżyłam jak mój ojciec zdradzał mamę i nas zostawił. Teraz zostawił mnie on i to był ostateczny gwóźdź do trumny... Już nikomu nie zaufam..
Wybaczcie, że tak smęcę i narzekam...
Eileen_Prince jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 21:16   #498
Petrycja
Zakorzenienie

Tak to niby ludzie są ze sobą we wszystkim, a tu przy rozstaniu faceci nie potrafią nam spojrzeć w twarz i wytłumaczyć jak dorośli ludzie dlaczego to się kończy, coś, czemu większość z nas się poświeciła. Głupia sytuacja nawet jak z tą pościelą, coś się kończy ale wypada zachować trochę klasy, a nie wysyłać sms ważne wiadomości lub przysyłać swoją mamusię Nie rozumiem tego.. No może kiedy sytuacja jest kryzysowa, kiedy ktoś kogoś zdradził, ale kiedy ktoś się "wypala"? Tracę nadzieję, że spotkam normalnego faceta.
Stary 2013-06-17, 21:20   #499
Marycha1977
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Eileen_Prince Pokaż wiadomość
Miało być lepiej, ale ja już nie mam siły by żyć, nie mam ochoty wychodzić z domu, nie widze w tym celu. Gadki typu "jesteś wolna, możesz robić co chcesz, możesz zadbać o siebie!" do mnie nie przemawiają. Nie, nie zrobię sobie ekstra amatorskiej sesji zdjeciowej i nie wstawię tych zdjęć na facebooka żeby wszyscy widzieli jaka jestem szczęśliwa i wolna. To jest wszystko na siłę, ja tego nie chce i nie lubię robić. Tak, siedzę teraz na tyłku, bo nie mam nic innego do roboty, nie czytam książek, bo nie mogę się na nich skupić, nie oglądam filmów bo albo są za wesoła albo za smutne. Siedzę i po tych wszystkich tygodniach od rozstania dalej płaczę, bo wiem, że już do końca życia pozostanę sama. Jakoś przeżyłam jak mój ojciec zdradzał mamę i nas zostawił. Teraz zostawił mnie on i to był ostateczny gwóźdź do trumny... Już nikomu nie zaufam..
narazie pozwol sobie na smutek, cierpienie, jak nie bedziesz na sile tego odsuwac to zanim sie obejrzysz przestanie Cie dreczyc. Ja mam taka metode ze chce mocno czuc bol i krzycze zeby mnie bolalo bo wiem ze musi wybrzmiec,ale wiem tez ze w koncu mija, zawsze mija.............
Stary 2013-06-17, 21:20   #500
impressive20
Raczkowanie

Odp: Dot.: Rozstanie z facetem, część XXVII

Cytat:
Przypomniało mi się jak moja koleżanka hajtnela się po roku związku,wiedziała że do siebie nie pasują ale oczywiście przyjęła oswiadczyny ten czas to bajka mieszkanie kredyt ...do czasu ..potem już piekło po pół roku od ślubu mezus kochanki miał na noc nie wracał..a ona nie wiedziała do czasu gdy nie zaczęła śledzic i szybki rozwód...i ona i on mają innych i są szczęśliwi.

Niech mi to ktoś wyjaśni po cholerę przyjmowac oswiadczyny jeśli wiadomo było że ten związek zmierzał ku upadkowi..dzisiaj facebook to jeden album ślubny.

Stary 2013-06-17, 21:20   #501
Marycha1977
Rozeznanie

Cytat:
bardzo dobre!
: )
Stary 2013-06-17, 21:20   #502
Petrycja
Zakorzenienie

Eileen_Prince jeszcze z pewnością się zakochasz, ale musi minąć trochę czasu, byłaś z kimś 6 lat i nie zapomnisz o nich w miesiąc czy dwa. Nie ma co udawać szczęśliwej na siłę, za jakiś czas w końcu się taka poczujesz. Musisz wyrzucić wszystko z siebie co jest negatywne. Łzy też się w końcu muszą skończyć
Stary 2013-06-17, 21:21   #503
Marycha1977
Rozeznanie

Dot.: Odp: Dot.: Rozstanie z facetem, część XXVII

Cytat:
Napisane przez impressive20 Pokaż wiadomość
Przypomniało mi się jak moja koleżanka hajtnela się po roku związku,wiedziała że do siebie nie pasują ale oczywiście przyjęła oswiadczyny ten czas to bajka mieszkanie kredyt ...do czasu ..potem już piekło po pół roku od ślubu mezus kochanki miał na noc nie wracał..a ona nie wiedziała do czasu gdy nie zaczęła śledzic i szybki rozwód...i ona i on mają innych i są szczęśliwi.

Niech mi to ktoś wyjaśni po cholerę przyjmowac oswiadczyny jeśli wiadomo było że ten związek zmierzał ku upadkowi..dzisiaj facebook to jeden album ślubny.

nie wiem, kurde nie rozumiem tez tego.........
Stary 2013-06-17, 21:26   #504
eurekapincet
Raczkowanie

Cytat:
Rozumiem Cie w całej okazałości! Nawet na jednym zdaniu książki nie potrafię się skupić. Każdy mówi: znajdź sobie pasje, jakiś sport, film. Nie to nie działa! może kiedyś, ale nie teraz.
Ale.. myślę, że nie zostaniesz sama! minie trochę czasu i znowu się otworzysz na ludzi, mam dwóch znajomych jeden po 5 latach drugi po 7 się rozstali teraz są szczęśliwi na nowo, więc jakoś się da, a jak? mam nadzieje że każdy z nas się przekona.
Stary 2013-06-17, 21:26   #505
Petrycja
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Rozstanie z facetem, część XXVII

impressive20 a bo teraz liczy się sam fakt, że zaręczyny, ludzie nie patrzą w przyszłość, bo misiaczek ma parę wad ale może się zmieni. Oświadczyny powinno się przyjmować, kiedy ma się pewność, że z taką osobą chcemy mieszkać, stworzyć dom i może kiedyś rodzinę. Nie wyobrażam sobie inaczej.

Mnie to jeszcze przerażają małżeństwa, ostatnio na ogromną skalę młodych ludzi, którzy wpadają. A po roku nagle zmiana statusu znów na wolne.
Stary 2013-06-17, 21:27   #506
Marycha1977
Rozeznanie

Nie wymażę niczego z mojego życia. Każda rzecz, każda najmniejsza rzecz doprowadziła mnie do tego, kim jestem teraz. Rzeczy piękne nauczyły mnie kochać życie. Rzeczy złe nauczyły mnie jak żyć.
Bob Marley
Stary 2013-06-17, 21:28   #507
eurekapincet
Raczkowanie

Cytat:
Tak to niby ludzie są ze sobą we wszystkim, a tu przy rozstaniu faceci nie potrafią nam spojrzeć w twarz i wytłumaczyć jak dorośli ludzie dlaczego to się kończy, coś, czemu większość z nas się poświeciła. Głupia sytuacja nawet jak z tą pościelą, coś się kończy ale wypada zachować trochę klasy, a nie wysyłać sms ważne wiadomości lub przysyłać swoją mamusię Nie rozumiem tego.. No może kiedy sytuacja jest kryzysowa, kiedy ktoś kogoś zdradził, ale kiedy ktoś się "wypala"? Tracę nadzieję, że spotkam normalnego faceta.

żeby zrobić coś z klasą, trzeba mieć odwagę, widocznie nasi faceci jej nie mieli, więc nie byli nas warci!)
Stary 2013-06-17, 21:28   #508
Naomi21
Zakorzenienie

Cytat:
No moj sąsiad tak ma, wspomina teraz jak olał jakąś laskę za szczenięcych czasów i mu szkoda, bo jego baba go wykiwała. Facet ma 50 lat
Cytat:
Napisane przez Wiktoria30 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczynki Pewnie mnie nie kojarzycie ale jakieś trzy miesiące temu gdzieś tam przemknęłam przez ten wątek. Cały czas Was za to podczytuje. Z eksa wyleczyłam się już dawno i nawet zdążyłam się już dwa razy zauroczyć Niestety nic z tego nie wyszło, ale przynajmniej nie rozpaczam już nad kimś kto nie był w ogóle tego wart. Jako, że jestem nadal singielką i do tego 30-sto letnią a moi wszyscy znajomi są już "sparowani" wyjeżdżam w lipcu sama na tydzień na obóz fitness. Więc jak któraś nie miałaby ze sobą co zrobić to zapraszam Chętnie wesprę bo przechodziłam nie dawno to samo co Wy a i mi będzie z kimś raźniej
Miło czytać takie pozytywne posty

Cytat:
Nie wiem jak miłość może się wypalić bez powodu, no nie czaję tego.
Ja też tego nie rozumiem. Ale jeszcze bardziej jest niepojęte kochać kogoś "ponad życie" i nie móc z nim być

Cytat:
Siedzę i po tych wszystkich tygodniach od rozstania dalej płaczę, bo wiem, że już do końca życia pozostanę sama. Jakoś przeżyłam jak mój ojciec zdradzał mamę i nas zostawił. Teraz zostawił mnie on i to był ostateczny gwóźdź do trumny... Już nikomu nie zaufam..
Przykro czytać, że tak cierpisz. Przytulam Cię mocno Jak tu napisałam pierwszy raz, to też tak myślałam, jak Ty, ale jednak jest lepiej - u Ciebie na pewno też tak będzie Pogrubione - skąd wiesz? Tak naprawdę możesz kogoś poznać w każdej chwili. Najgorsze co można zrobić to celowo się nakręcać i pogrążać w smutku. Jak teraz patrzysz wstecz to naprawdę myślisz, że to najlepsze, co mogło Cię spotkać? Było dokładnie tak jak chciałaś? Możesz odpowiedzieć, że tak, ale czy naprawdę chciałaś być z facetem, który zaraz po rozstaniu biegnie do innej? Chyba jednak nie

Ja jestem pewna, że będę jeszcze w związku, bo jestem wspaniała, a na ostatnim związku nauczyłam się bardzo dużo Nie wiem tylko czy będę miała dzieci, z tym już mogę nie zdążyć
Stary 2013-06-17, 21:31   #509
Marycha1977
Rozeznanie

kiedys mi kolega powiedzial ze oni tak rozladowuja napiecie po rozstaniu, nie siedza nie placza tylko szukaja tego co sie rusza i biorą szybko co sie nadarzy, nie zawsze to jest miłosc......
Stary 2013-06-17, 21:36   #510
impressive20
Raczkowanie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Rozstanie z facetem, część XXVII

Cytat:
impressive20 a bo teraz liczy się sam fakt, że zaręczyny, ludzie nie patrzą w przyszłość, bo misiaczek ma parę wad ale może się zmieni. Oświadczyny powinno się przyjmować, kiedy ma się pewność, że z taką osobą chcemy mieszkać, stworzyć dom i może kiedyś rodzinę. Nie wyobrażam sobie inaczej.

Mnie to jeszcze przerażają małżeństwa, ostatnio na ogromną skalę młodych ludzi, którzy wpadają. A po roku nagle zmiana statusu znów na wolne.
No ja właśnie jestem świadkiem na facebooku normalnie tam to wszyscy normalnie się chwalą ..ja już nie mam co zaglądać..ludzie z fejsa całą swoją prywatność wylewaja..eh ja nie odczuwam potrzeby nawet zdjęcia w profilu dawać

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości