Za pół roku już hulanki, pospadają nam z głów wianki!! PM2014 cz.14 - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-17, 19:37   #2131
exist_
Zakorzenienie

Dot.: Za pół roku już hulanki, pospadają nam z głów wianki!! PM2014 cz.14

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Blondi

Większość gości będziemy mieć młodych, a wiem, że młodzi teraz mają raczej podejście: dajmy im kasę, bo budują dom/kupują mieszkanie/potrzebują
Więc liczę, że będzie oki
To raczej ciocie/babcie mają często MISJĘ w postaci niebieskiej zastawy
Błagam

Już to widzę oczami wyobraźni TAK i TAK

Oczywiście króluje blue

Kate Noir widziałam Moja świadkowa też ma z tego niezłą zabawę, obiecała mi panieński w klimacie ręczników Jak dziewczyny zaproszą szwagierkę to może ta się zorientuje że tort z ręczników to ZŁY pomysł bo my ciśniemy z tego bekę...

Edytowane przez exist_
Czas edycji: 2013-06-17 o 19:40
exist_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 19:40   #2132
Blondi2989
Blond forever!

Cytat:
Blondi

Większość gości będziemy mieć młodych, a wiem, że młodzi teraz mają raczej podejście: dajmy im kasę, bo budują dom/kupują mieszkanie/potrzebują
Więc liczę, że będzie oki
To raczej ciocie/babcie mają często MISJĘ w postaci niebieskiej zastawy
No
My już wiemy, że od babci TŻta dostaniemy sztućce, bo każdy wnuczek dostaje
Ale sama babcia mówi (mówiła to przy okazji tego wesela 2 tygodnie temu), że ona daje taki prezent, a czy oni to zachowają czy sprzedadzą, oddadzą to już jej nie interesuje.
A my jeszcze nic nie mamy to się przyda

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość
Błagam

Oczywiście króluje blue
Tyyy, te pierwsze talerze to wcale niebrzydkie, my z TŻ uwielbiamy niebieski Jak dostaniesz takie to ja się wymienię - za odkurzacz! albo żelazko

---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

Kurdę, muszę iść się uczyć na koło na jutro...
Niech mnie ktoś wygoni z wizażu
Stary 2013-06-17, 19:41   #2133
Kate Noir
Zakorzenienie

czy kolor kolor Ivory/Silver to jeszcze biały czy już nie ?

http://www.autumnbridal.com/images/l...erity-3656.jpg ta suknia podoba mi się na niektórych zdjęciach... a na paru wygląda jak by było jej za dużo na dole. Może ktoś przymierzał? o np tu: http://img20.allegroimg.pl/photos/or...7/3313470711_3
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 19:41   #2134
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Błagam

Oczywiście króluje blue
Oł je!
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 19:42   #2135
exist_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość
No
My już wiemy, że od babci TŻta dostaniemy sztućce, bo każdy wnuczek dostaje
Ale sama babcia mówi (mówiła to przy okazji tego wesela 2 tygodnie temu), że ona daje taki prezent, a czy oni to zachowają czy sprzedadzą, oddadzą to już jej nie interesuje.
A my jeszcze nic nie mamy to się przyda

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

Tyyy, te pierwsze talerze to wcale niebrzydkie, my z TŻ uwielbiamy niebieski Jak dostaniesz takie to ja się wymienię - za odkurzacz! albo żelazko

---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

Kurdę, muszę iść się uczyć na koło na jutro...
Niech mnie ktoś wygoni z wizażu
Odkurzacza nie chcę bo mamy nowo kupiony Ale żelazko - ewentualnie może być ;D
Stary 2013-06-17, 19:43   #2136
Dotka90
Zakorzenienie

Ivory to nie biały
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 19:45   #2137
Blondi2989
Blond forever!

Super piosenka, taka w naszym stylu na teledysk ślubny...
http://www.youtube.com/watch?v=RfrdufzXKlQ
No i Buble
Ale kurde, tekst jest o tym, że go dziewczyna rzuciła

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-06-17, 19:47   #2138
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
Jak byście miały za dużo kompletów, to kolejny zamawiam ja! Uwielbiam niebieskie wzory, granatowe cichy... wesele też miało być ciemno niebieskie, ale niestety nie pasuje

Cytat:

Kate Noir widziałam Moja świadkowa też ma z tego niezłą zabawę, obiecała mi panieński w klimacie ręczników Jak dziewczyny zaproszą szwagierkę to może ta się zorientuje że tort z ręczników to ZŁY pomysł bo my ciśniemy z tego bekę...
hahahha dobre Jak będziesz miała foty to wrzuć zdjęcia chociaż motywu przewodniego

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ----------

Cytat:
Ivory to nie biały
czyli to bardziej srebrny, tak? B myślałam, że może wstawki będą tylko srebrne.
Stary 2013-06-17, 19:47   #2139
Blondi2989
Blond forever!

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
Jak byście miały za dużo kompletów, to kolejny zamawiam ja! Uwielbiam niebieskie wzory, granatowe cichy... wesele też miało być ciemno niebieskie, ale niestety nie pasuje
No u nas niebieski nie pasuje do sali
Ale i tak go wcisnę
Stary 2013-06-17, 19:51   #2140
moooniaaaa
Zakorzenienie

A ja tam bym się nie obraziła za jakiś ekspres do kawy, porządne sztućce czy jakiś uniwersalny komplet obiadowy. Wiadomo, że jak bym miała kase to byśmy kupili w 100% taki jakbyśmy chcieli,a tak może być różnie ...

Ale już nie sądzę, że ktoś nam wyleci z kompletem z duralexu albo w żółto-niebieskie-czerwone-zielone wzorki itp.

Poza tym mieszkamy razem, ale jeszcze wszystkiego się nie dorobiliśmy i spokojnie zrobiłabym małą listę czego nam brakuje :P no i wierzę w dobry gust i dobre intencje naszych gości
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 20:04   #2141
wenedka
Zakorzenienie

No i dostaliśmy zaproszenie na wesele w PL 3 sierpnia. Trochę za późno dla mnie, żeby pojechać
- Może pan także wziąć ze sobą skrzypce.
- Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie
piją!

PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
wenedka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-17, 20:11   #2142
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
A ja tam bym się nie obraziła za jakiś ekspres do kawy, porządne sztućce czy jakiś uniwersalny komplet obiadowy. Wiadomo, że jak bym miała kase to byśmy kupili w 100% taki jakbyśmy chcieli,a tak może być różnie ...

Mimo, że mieszkamy ze sobą 3,5 roku i jesteśmy urządzeni, to absolutnie nie pogardziłabym pięknym kompletem sztućców. Takie rzeczy ciężko kupuje się samemu, a dostać przyjemnie.

Cytat:
Napisane przez wenedka Pokaż wiadomość
No i dostaliśmy zaproszenie na wesele w PL 3 sierpnia. Trochę za późno dla mnie, żeby pojechać
Możemy iść za Was?
Pogibałabym na weselu.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 20:11   #2143
aneczka25057
Rozeznanie

Odp: Za pół roku już hulanki, pospadają nam z głów wianki!! PM2014 cz.14

Skoro już mowa o prezentach to może podpowiecie mi co mogę kupić na parapetówkę? Kuzynka i Jej mąż niedawno kupili nowe mieszkanie, teraz je urządzają ale za jakiś czas szykuje się parapetówka. Informacja potwierdzona na100%. Dodam tylko, że nie jest to młode małżeństwo, mają prawie 8-letni staż więc pewne rzeczy już posiadają. Macie może jakieś ciekawe pomysły na tą okazję?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
25.05.2012
Zaślubieni
16.08.2014
aneczka25057 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 20:13   #2144
Verunka
Zadomowienie

Cytat:
No wiesz, najpierw napiszesz, że chcesz kasę, a potem będziesz się tłumaczyć, jak ktoś się będzie wymigiwał, że może przyjść bez pieniędzy...
Głupio przyjść z pustymi rękami, a jak prezentu nie wolno to się czasem nie przychodzi wcale.

I stało się. Na 90% TŻ dwa miesiące po ślubie opuści mnie na pół roku.
Ryczeć mi się chce, bo tak strasznie się cieszę z jego dzisiejszego sukcesu i jestem taka z niego dumna...
Przez te pół roku przeczytam moją mega długą listę książek, będę oglądać filmy, seriale, zarabiać pieniądze i tęsknić mocno za nim
dokładnie - ja rozumiem, ze nie chodzi o zebranie nie wiadomo jakiej kasy, ale gdybym nie miała co dac, to bym nie poszła, bo byłoby mi mega głupio.

co do TZta napewno odniesie sukces. A pół roku szybko zleci, bedziemy Cie wspierac

Cytat:
No jeszcze się nie załamuję, chociaż 2 miesiące w małżeństwie się nim pocieszę

Verunka - gratuluję kasiorki i życzę dużo sukcesów w rozkręcaniu interesu
Daj nam potem jakiegoś linka do sklepu, może coś z tych akcesoriów ślubnych nam się spodoba
dziekuje napewno sie pochwale jak juz uruchomie sklepik, ale to dopiero w sierpniu, bo w połowie lipca dopiero mam szkolenie, wiec kasiore dostane koncem lipca

Cytat:
Naprawdę mam po raz 10 pisać o co chodzi i tłumaczyć jedno i to samo?

Przecież jasno napisałam w czym rzecz.
Akurat jestem ostatnią osobą, która wpadłaby na super pomysł "zaróbmy na naszym weselu kupę kasy".

Jak ktoś nie ma tyle kasy żeby dać 400, czy tysiąc czy ile się tam daje, to daje tyle, ile może. Jeśli ma kupić prezent za 50zł, to wolę żeby te 50zł włożył po prostu do koperty i tyle.

Jeszcze raz wytłumaczyć?
tak jak pisałam wyzej: mnie byłoby głupio przyjść i dać 50zł... nie poszłabym wcale, nawet jak ktos by sie zarzekał, ze to nie problem i ze nie chodzi o kasę.

Cytat:
Błagam

Oczywiście króluje blue

mnie sie te talerze podobają
sama mam w podobnym klimacie zestaw kawowy i dokupie sobie obiadowy, lubie takie troche sielskie - rustykalne klimaty

Cytat:

http://www.autumnbridal.com/images/l...erity-3656.jpg ta suknia podoba mi się na niektórych zdjęciach... a na paru wygląda jak by było jej za dużo na dole. Może ktoś przymierzał? o np tu: http://img20.allegroimg.pl/photos/or...7/3313470711_3
ja! ta kiecka, którą mam w szafie to tez sincerity i dół ma identyczny. Ona ma tren i po podpieciu moze sie wydawac duzy. Nie wiem o co chcesz spytac? Materiału jest sporo, ale jak w kazdej ksiezniczce - bez przesady, tez wszystko zalezy jakie obszerne koło sie zaklada, to ona jest węższa albo szersza.

Cytat:

Ale już nie sądzę, że ktoś nam wyleci z kompletem z duralexu albo w żółto-niebieskie-czerwone-zielone wzorki itp.

Poza tym mieszkamy razem, ale jeszcze wszystkiego się nie dorobiliśmy i spokojnie zrobiłabym małą listę czego nam brakuje :P no i wierzę w dobry gust i dobre intencje naszych gości
ja zamierzam zrobic sobie mini liste przydatnych rzeczy - jakby ktos sugerował, ze woli kupic prezent , to naprowadze chetnie na to, co byłoby nam potrzebne. Poza tym mysle, ze fajnie byłoby dostac kilka prezentów i miec taką pamiątkę ze ślubu

Kochane dziekuje serdecznie za gratulacje i życzenia pomyślności

Verunka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 20:16   #2145
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Verunka Pokaż wiadomość
dokładnie - ja rozumiem, ze nie chodzi o zebranie nie wiadomo jakiej kasy, ale gdybym nie miała co dac, to bym nie poszła, bo byłoby mi mega głupio

tak jak pisałam wyzej: mnie byłoby głupio przyjść i dać 50zł... nie poszłabym wcale, nawet jak ktos by sie zarzekał, ze to nie problem i ze nie chodzi o kasę.

Dokładnie takich ewentualnych rozkminek chcę oszczędzić naszym gościom, więc bez sugerowania niczego chcemy pozostawić zupełnie wolny wybór.

Wolę ja pomęczyć się z dwoma kompletami sztućców, niż wprawiać w 'zakłopotanie naszych gości.

Stary 2013-06-17, 20:18   #2146
Verunka
Zadomowienie

Dot.: Odp: Za pół roku już hulanki, pospadają nam z głów wianki!! PM2014 cz.14

Cytat:
Napisane przez aneczka25057 Pokaż wiadomość
Skoro już mowa o prezentach to może podpowiecie mi co mogę kupić na parapetówkę? Kuzynka i Jej mąż niedawno kupili nowe mieszkanie, teraz je urządzają ale za jakiś czas szykuje się parapetówka. Informacja potwierdzona na100%. Dodam tylko, że nie jest to młode małżeństwo, mają prawie 8-letni staż więc pewne rzeczy już posiadają. Macie może jakieś ciekawe pomysły na tą okazję?

-nieśmiertelny fajny kwiatek
-alkohol
-zestaw do kąpieli w ładnym opakowaniu - kule musujące, sól, fajne mydełka... taki zestaw dla dwojga na miły wieczór
-śmieszną solniczke z pieprzniczką,
-albo fajną patere/ miske widziałam ostatnio w TK max bardzo fajne rzeczy do domu w przystepnych cenach, a wyglądały na takie ceramiki mega dizajnerskie

Verunka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 20:20   #2147
niulka_1985
Zadomowienie

Cytat:

Ja mam sukienkę w tym kolorze (ivory) - i jakby to określić jest to taki delikatny ecru.

Edytowane przez niulka_1985
Czas edycji: 2013-06-17 o 20:33
niulka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 20:23   #2148
cavatina
Raczkowanie

Witam

Wróciłam z Zakopanego, narzeczony znów w pracy. Mniej więcej poczytałam co się działo od zeszłego czwartku.

Jeśli chodzi o usadzanie gości do ani w górach u M., ani w moich rejonach, nie stosuje się przydzielania gości do konkretnego miejsca czy stołu. Także u nas tego na pewno nie będzie. Nigdy nie słyszałam by goście bili się o miejsce. Każdy siada gdzie chce, bez dzielenia na młodych, starych, rodzinę pani młodej czy pana młodego

Co do karteczek z prośbą o kasę a nie prezenty to chyba się nie spotkałam. Raczej wierszyki z prośba o książki, wino czy słodycze zamiast kwiatów U nas nie będzie żadnych wkładek dotyczących kasy, może taka o winie albo kuponach LOTTO zamiast kwiatów się pojawi I tak zdecydowana większość gości przynosi pieniądze, a jak się jakiś prezent trafi to zawsze coś się z nim da zrobić.

Co do zabaw to zawsze się stresowałam że muszę brać w nich udział, dlatego też bardzo się cieszę, że żadnych mniej lub bardziej nie na miejscu zabaw nie będzie. Będzie tradycyjny (no może za wyjątkiem tańczenia po góralsku PM) cepiec i tym sposobem uniknę tego typu atrakcji. A dodatkowo wszyscy będą szczęśliwi - górale bo będzie tak jak u nich być powinno, a moi goście bo zobaczą coś nowego
Stary 2013-06-17, 20:23   #2149
Blondi2989
Blond forever!

Cytat:
Mi się podobają rzeczy z tego sklepu i wydają mi się być dobrym prezentem na parapetówkę
http://www.nuskuart.pl/
Stary 2013-06-17, 20:26   #2150
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość

Mimo, że mieszkamy ze sobą 3,5 roku i jesteśmy urządzeni, to absolutnie nie pogardziłabym pięknym kompletem sztućców. Takie rzeczy ciężko kupuje się samemu, a dostać przyjemnie.
No właśnie, samemu często szkoda kasy na coś

Mi się marzy komplet dwóch filiżanek, takich tylko dla mnie i tż, do porannej niedzielnej kawy i jakby komuś było głupio wsadzić 5 dych do koperty, a kupił nam takie filiżanki (żadnych porcelanowych,moga być z pepco ) to by było miło Bo ja sama zawsze już pakuję je do koszyka i idę do kasy,a potem myślę a po co nam to,a przecież mamy tyle ładnych kubków, a lepiej coś tam innego kupię, głupota ale zawsze jest 10 ważniejszych wydatków :P
Oczywiście już nie wspomnę o wypasionych sztućcach, na które zawsze szkoda kasy

Cytat:

Tż na parapetówie chyba najbardziej cieszyła wódka A ja np.:ucieszyłam się z takiego stojaka http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:A...o5wRI0IfLqbi-A nawet ma imię - violetka
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 20:28   #2151
ijaa
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Za pół roku już hulanki, pospadają nam z głów wianki!! PM2014 cz.14

Cytat:

Jeśli nie wiesz jak mają w mieszkaniu i co by im prasowała to celowałabym w szkło/przezroczyste rzeczy. Fajny szklany wazon, albo misę/paterę - będzie pasować praktycznie do każdego wystroju.

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

Cytat:
No właśnie, samemu często szkoda kasy na coś

Mi się marzy komplet dwóch filiżanek, takich tylko dla mnie i tż, do porannej niedzielnej kawy i jakby komuś było głupio wsadzić 5 dych do koperty, a kupił nam takie filiżanki (żadnych porcelanowych,moga być z pepco ) to by było miło :D Bo ja sama zawsze już pakuję je do koszyka i idę do kasy,a potem myślę a po co nam to,a przecież mamy tyle ładnych kubków, a lepiej coś tam innego kupię, głupota ale zawsze jest 10 ważniejszych wydatków :P
Oczywiście już nie wspomnę o wypasionych sztućcach, na które zawsze szkoda kasy

Skąd ja to znam.

Stary 2013-06-17, 20:29   #2152
misia880
Zakorzenienie

ja bym sie na parapetowke ucieszyla z fajnego kwiata w doniczce np te drzewko bonsai ( nie wiem jak to sie pisze :p )
albo jakis ladny wazon np taki wiekszy szklany

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 20:33   #2153
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Verunka Gratuluję i powodzenia!

Blondi Będzie ciężko, ale szybko minie. Ja wprawdzie tylko na dwa miesiące, ale dwa lata z rzędu wyjeżdżałam w wakacje do pracy i wydawało mi się, że to wieczność, a jednak jakoś minęło

Pisałyście coś o sztućcach, zastawach.
Komplet pięknych sztućców w walizce od wujka czeka u mnie w domu na nas (podziękowanie za przysługę), serwis obiadowo-kawowy od mamy już chyba od 2 lat też czeka Na szczęście podoba mi się Wprawdzie nie są to prezenty ślubne, bo już są w naszym posiadaniu, ale czekają aż będziemy mieć własne mieszkanie.

Dobrej nocki, budzik ustawiony na 3.45. Jak ja to lubię

2014

Edytowane przez magdalenka_w_86
Czas edycji: 2013-06-17 o 20:37
magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 20:35   #2154
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Dzięki dziewczyny, właśnie sobie drinkujemy I moja dieta przez ten tydzień nie istnieje

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 20:46   #2155
aneczka25057
Rozeznanie

Dziewyczyny dziękuje za porzucenie pomysłów Pewnie wybiorę coś z Waszych propozycji. Trochę już wiem jak będą mieli w mieszkaniu, bo widziałam plan pomieszczeń, zdjęcia z realizacji remontu i wczoraj nawet wpadliśmy do nich na chwilę jak wracaliśmy od Tż. Jak już mówiłam na razie są jeszcze na etapie remontowania/ urządzania więc mam trochę czasu żeby się rozejrzeć... A wolę się zabrać za to trochę wcześniej i przemyśleć zakup niż później kupić byle co w pośpiechu.

25.05.2012
Zaślubieni
16.08.2014
aneczka25057 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 20:51   #2156
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość
Hmm a może by tak podpisać stoły dużymi napisami które by były potem zdjęte przez obsługę typu "Państwo Młodzi i rodzice", "Rodzina", "Przyjaciele" ? nie spotkałam się z tym wcześniej ale tak pomyślałam...

u mnie też chyba będą winietki... a będę mieć prostokątne stoły.

alofkowa również gratuluję spadku kg
Nie, to nie będzie dobre. Myślałam na początku o oddzielnym stole dla Młodych, ale wtedy dalsze kuzynostwo będzie jako młodzież czy jako rodzina? Przyjaciele może będą chcieli usiąść z jakims kuzynem to też by sie kłóciło bo kuzyn byłby przy stole rodzinnym...

Cytat:
Jak dla mnie takie rozwiązanie odpada, bo myślę, że zrobiłoby się jeszcze większe zamieszanie.
Jak dla mnie, albo rybki, albo akwarium - albo winietki, albo bez.
Bo czasem jak człowiek przekombinuje to z tego wychodzi.

Jak dla mnie kolejne przekombinowanie
Zamieszanie z wypisywaniem druków, odliczone 3 zł...
A potem jeszcze zasilanie kasą wielkiego koncernu, z którego jak się okazuje PM wcale dużo nie wygrywają
Szkoda kasy.
Wieksze zamieszanie? Nie większe niż z winietkami. Z winietkami też robisz plan stołów i np. Jan Nowak siedzi przy stole nr 4. Tylko w moim pomyśle nie ma konkretnego miejsca a jedynie stół.

Z Lotkiem akurat słyszałam bardzo dobre opinie od osób które to widziały.
Dla mnie przekombinować można bardziej jeśli się wynamuje barmanów lub pokazy sztucznych ogni. U mnie akurat nie będzie oczepin trwających 2 godz, będą max 3 zabawy więc akurat taki Lotek nie byłby jakims szczególnym kombinowaniem.
Ale to nadal tylko mały pomysł, nawet nie plan
Cytat:
Bo dla mnie wesele nie jest po to, aby się obłowić w kasę.
Prezent to prezent.
A zabawa to zabawa.

Powtórzę się - my wesela nie traktujemy jako imprezy na obłowienie się w kasę.
Jak dostaniemy 3 odkurzacze, 5 kompletów pościeli i 2 miksery (w co wątpię, bo moi goście idiotami nie są, aby kupować bez wywiadu niepotrzebne prezenty) to zostawimy 1 odkurzacz, 2 komplety pościeli i 1 mikser. Resztę sprzedamy lub sprezentujemy komuś innemu. To co zrobimy z prezentem już należy do naszej decyzji.
Ja na prezenty ani pieniądze nie liczę bo oboje nie mamy zamożnych rodzin. Ale oczywiście wolę dostać pieniądze, z rzeczy to jedynie pościel albo jakiś oryginalny gadżet do domu/kuchni którego normalnie człowiek sobie nie kupi. Nie chciałabym dostać kolejnej walizki sztućców bo zwyczajnie nie miałabym co z tym zrobić. Nie mam komu oddać, wesela w rodzinie sie kończą, jestem najmłodsza u siebie, wszyscy po slubie, u TŻ podobnie, zostały dzieciaki do 15 lat... Kolega sprzedawał prezenty na allegro za grosze bo nikt tego nie chce kupować.

Dobrą opcją jest lista prezentów, w dobie fejsbuka, blogów itp. można zrobić fajną listę. Kolega u siebie zrobił, były rzeczy przydatne i dość oryginalne, np. plecak turystyczny marki xxxx, śpiwór rozmiar yyy, wiertarka Dodał opcję odhaczania listy i goście sobie zaznaczali, oczywiście anonimowo. Nawet jak starsze ciotki nie miały dostepu do internetu to przecież mają dzieci/wnuków którzy pomogą i podpowiedzą co kupić.

Cytat:
Aha, dodam, że dla nas wesele nie jest dla kasy

Ale WIEM, że niektóre osoby bardzo będą chciały nam coś kupić 'na nowe życie' i jest to całkiem zbędne, bo mamy WSZYSTKO w domu.

Ok, jedynie co to moglibyśmy dostać thermo mixa, ale on kosztuje 3000-4000, więc nie będę od nikogo wymagać wyłożenia takiej kasy.
Moja mama chciałaby go nam kupić
Ja mam, polecam w 100000000% Jeśli ktoś kupuje wyprawkę do domu, miksery, blendery, maszynki do mielenia, urzadzenia do gotowania na parze, i inne gadżety, to lepiej kupić jeden który zastąpi wszystkie
Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Ja to pisalam.
Nie chodzi tu o "szkoda czasu". Chodzi o wygode i goscia i PMych. Zamiast bac sie co z kopertami, czy sa bezpieczne itp, mozna przelac na konto. Wszyscy wiedza, ze jezeli ktos by chcial obdarowac nas czyms, to pieniadze wolimy od rzeczy fizycznych bo juz je mamy. Chyba, ze jest lista prezentow.
Nikt sie nie obraza, dla kazdego to norma i tak jest.
Nie wiem o co tu sie bulwersowac.
Inna mentalnosc i tyle.
Ja tu przyznaję rację. Opiumalfa mieszka na zachodzie, więc może niektóre z nas dziwia pewne rzeczy ale za kilka lat tak samo będzie w PL. Zwróćcie uwage, że jeszcze niedawno w PL nie było winietek, prezencików dla gości, podziękowań dla rodziców w formie filmu itp.
U mojego kuzyna np. była akcja że babcia jego żony dała w prezencie 5000 zł i oni o tym wiedzieli. Świadkowa - siostra PMki zabrała kopertę i zawiozła do domu, ale reszta kopert została na sali. Później była afera z tą kopertą, wszyscy jej szukali a świadkowa akurat gdzieś zniknęła na chwilę żeby powiedzieć że koperta jest bezpieczna w domu...

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 20:52   #2157
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:

Ucieszyłabym się z woku, grilla elektrycznego lub zestawu do raclette zależy ile chcecie przeznaczyć, bo jak mniej to ja bym ucieszyła się z wielu rzeczy z ikei albo z duka... Uwielbiam dostawać rzeczy do kuchni
W sumie u nas to najczęściej króluje wódka, lub inny alkohol, ale u nas parapetówki robi się za każdym razem gdy ktoś zmienia wynajmowane mieszkanie, więc nie mam doświadczenia.

Cytat:

ja! ta kiecka, którą mam w szafie to tez sincerity i dół ma identyczny. Ona ma tren i po podpieciu moze sie wydawac duzy. Nie wiem o co chcesz spytac? Materiału jest sporo, ale jak w kazdej ksiezniczce - bez przesady, tez wszystko zalezy jakie obszerne koło sie zaklada, to ona jest węższa albo szersza.
dobrze wiedzieć, że to zależy od koła. Jeszcze żadnej nie mierzyłam i nie znam się zbytnio, jednak nie chcę mieć aż tak obszernej sukni.

Cytat:
Napisane przez niulka_1985 Pokaż wiadomość
Ja mam sukienkę w tym kolorze (ivory) - i jakby to określić jest to taki delikatny ecru.
dzięki jednak będę celować w biel.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-17, 20:52   #2158
kulbensikowa
Wtajemniczenie

Cytat:

a na poprawe nastroju mam super świetną informacje

Dostałam dofinansowanie z UP na własną działalność 18 tysiaków Świętujemy!!! Stawiam
super!!! gratulacje
Cytat:
szyję zabawki dla dzieciaków, chce sie zając tez produkcją fajnych koszulek - bede miałą sklep internetowy, poza tym robie warsztaty z szycia, a za jakis czas chce sie zająć tez dekoracjami ślubnymi. Temat potężny, mam nadzieje, ze wszystko dobrze pojdzie
o super, czekamy więc na stone

POBIERAMY SIĘ !! 08.08.2015

Mądrzy ciągle się uczą, głupcy wszystko umieją.
kulbensikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 20:56   #2159
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja trochę nie rozumiem tego, że daje się wierszyk o kasie, a ktoś specjalnie kupuje prezent
Bardzo bym się zdziwiła i zaskoczyła (niemiło), gdybym dostała np. zastawę stołową, czy żelazko, bo ktoś musiał mnie obdarować PO SWOJEMU, bo ma takie widzimisię..
Byłam na kilku weselach gdzie były wierszyki z prośbą o koperty a i tak kilkoro z gości przychodziło z pakunkami. Raz np. usłyszałam że jedna z ciotek jak tylko dowiedziała się o slubie to kupiła okazyjnie komplet garnków, później dostała zaproszenie a tam prośba o kasę... Ale dała te garnki bo nie miała co z nimi zrobić. My też mamy już odłożone u cioci TŻ garnki tefal Ingenio, wygrała w jakimś konkursie i trzyma na nasz ślub
Więc ja nie daję tych karteczek, każdy przyniesie co będzie chciał. Wszyscy wiedzą że mieszkamy razem, powinni sie domyślić że wolimy pieniądze, ale jak ktoś uzna że koniecznie chcemy sztućce to ta karteczka nie odmieni jego myśli

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 20:57   #2160
exist_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
Verunka Gratuluję i powodzenia!

Blondi Będzie ciężko, ale szybko minie. Ja wprawdzie tylko na dwa miesiące, ale dwa lata z rzędu wyjeżdżałam w wakacje do pracy i wydawało mi się, że to wieczność, a jednak jakoś minęło

Pisałyście coś o sztućcach, zastawach.
Komplet pięknych sztućców w walizce od wujka czeka u mnie w domu na nas (podziękowanie za przysługę), serwis obiadowo-kawowy od mamy już chyba od 2 lat też czeka Na szczęście podoba mi się Wprawdzie nie są to prezenty ślubne, bo już są w naszym posiadaniu, ale czekają aż będziemy mieć własne mieszkanie.

Dobrej nocki, budzik ustawiony na 3.45. Jak ja to lubię
Kurczę to o której Ty zaczynasz pracę że tak wcześnie wstajesz?

Ja jeżdżąc na 7 do innego miasta wstaje o 5.30 - co nie zmienia faktu że tego nie lubię, ale idzie się przyzwyczaić
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości