|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3301 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja mam czasem dosyć jak Tż np robi 3 albo 4 dni pod rząd od rana do wieczora. A co dopiero tak cały czas.... ehhh ![]() Cytat:
![]() Ja już się nie umiem doczekać 1 lipca. Tż ma 2 tyg urlopu i jedziemyyyyyyyyyyyy ![]() Mam pytanko: jak ubieracie teraz dzieciaczki do snu jak jest tak ciepło????? Idę nadrobić klub. 6 stron ![]()
![]() |
#3302 | ||
Wtajemniczenie
|
Ok, daję sobie spokoj z chustą
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() U nas dziś truskawkowy zawrot głowy. Soki sie produkują. Dobrze, że Synuś zrozumiał, że ma grzecznie szybko zasnąć, bo tatuś z mamusią nie mają czasu na długie usypianie. ![]() Aaaa Bokeh ![]() ![]() Silver moj mały od dwóch dni w bodziaku z długim rękawem i nóżki przykryte kołderką. Zobaczę, jak dzis w nocy mu będzie, bo zastanawiam się nad przejsciem na krótki rękaw. Edytowane przez scotasia Czas edycji: 2013-06-17 o 20:42 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3303 |
Zakorzenienie
|
I dobrze! Tak trzymaj, bedziesz zdrowsze psychicznie
![]() Mam pytanie o MACIERZYNSKI. Jesli wczesniej pisalam wniosek o dodatkowe 4 tyg (stare przepisy) to rozumiem, ze teraz mam napisac wniosek o dodatkowe 2 tyg i o urlop rodzicielski, tak? |
![]() ![]() |
![]() |
#3304 | |
Zakorzenienie
|
dziewczny mieliśmy dziś okropne przeżycie, jaka ja głupia jestem
![]() położyłam Leonarda na macie na podłodze, on się ostatnio szybko przemieszcza , szczegolnie do tyłu nawet zrobiłam mu fotkę z myslą o Was i poszłam robić mu kaszę - mając go na oku bo mam aneks więc słyszę że mały coś stęka podchodzę i widzę tylko nogi, reszta pod kanapą i wiecie co- łepek mu się zaklinował ![]() ![]() ![]() nie mogłam go wyciągnąć ![]() ![]() zaczęłam strasznie krzyczeć, bo TZ był w ogrodzie- dopieto kanape podniosl słuchajcie nie wiem jak on to zrobil,że ten łepek tam utknął i jak on go tam wsadzł płakaliśmy oboje ![]() Cytat:
czasem jest tak,że ma oczy jak piątaki to wychodzę z pokoju (przecież jest wykąpany,pachnący, nakrarmiony) w tym czasie robię np kolacje moim chłopakom i jak zaczyna płakać to przychodzę, głaszczę, całuje ale nie wyciągam z łózeczka, masuję go po pleckach i śpiewam- tak mi usypia od ok 5 dni sam,najdłużej trwało to 40 min, dziś ok 15 ![]() to też zależy jaki masz charakter bo z tego co pisałąś wolisz czasem odpuścić niż wojować prawda? a co do wakacji z teściową, ja bym na Twoim miejscu pojechała, ja byłam kiedyś ze swoją i było całkiem fajnie,weź sobie książki,gazety i wypoczywaj taka okazja by mieć opiekę i jeszcze wakacje- ja tam bym się plusow dopatrywała ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3305 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ubieram krotkiego bodziaka i przykrywam pieluszka, ale Kuba zwykle i tak sie rozkopuje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3306 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Marsi z tym usypianiem, to ja robię identycznie Edytowane przez scotasia Czas edycji: 2013-06-17 o 20:48 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3307 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie dziwie sie, ze lzy poszly!! Zazdroszcze zasypiania w lozeczku... I jak tak lezy sam to nie placze? Moj tez polezy, 5 min. Potem zaczynaja sie stęki (pomimo tego, ze stoje obok glaszcze, mowie spokojnie, itp), a na koniec histeria. ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Cytat:
Dzis wniosek musialy zlozyc osoby, ktore urodzily 1 stycznia. Do jutra - mamy z 2 stycznia, itd. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3308 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziewczyny o 22.03 na niebie będzie widoczna stacja kosmiczna NASA drugi raz będzie ja widać kolo północy |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3309 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No zasypia w łóżeczku swoim, potem kolo 23 budzi sie na jedzonko i tu już różnie czasem z powrotem zasnie u siebie czasem bierzemy do nas, ale po karmieniu o 3 nocy już praktycznie zawsze śpi z nami (jesli wczesniej dwa razy usnela u siebie) Marsi straszne dobrze że nic się nie stało! teraz trzeba tak dzieciaków pilnować ja kiedyś zostawilam Hanie na macie ktora była na dwóch kocach rozłożonych (nie mamy dywanu) wieszlama pranie na balkonie hania na plecach leżała na macie. poszlam do łaienki po kolejną porcję prania wracam a ona na plecach leży ale na panelach! w ciągu max. pół minuty obrónila się 360 stopni ! a zaraz obok była komoda dobrze że w nią nie przywaliła.
![]() |
#3310 |
Zadomowienie
|
Witajcie mamuśki
![]() Kilka dni mnie nie było i tyle mam do nadrobienia ![]() ![]() ![]() ![]() Jutro idziemy do neurolog mam nadzieję że przepisze nam kolejną serię rehabilitacyjną dla Wojtusia i będziemy mogli ją kontynuować bo po tych zabiegach widać dużą poprawę ![]() Pozdrawiam was wszystkie całuski dla waszych kochanych pociech ![]() ![]() ![]() ![]() Jak tylko będę miała możliwość będę zaglądać do Was ![]()
#3311 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja tak samo, bodziak długi rękaw, przykryta kocykiem, który rozkopuje. Zastanawiałam się na krótkim rekawem, ale mąż przekonuje, że w nocy i jak śpi to może jej być zimno ![]() Cytat:
Tak. Piszesz o dodatkowe 2 tygodnie i o urlop rodzicielski. Ja juz wnioski wypełniłam. Jutro musze na pocztę zanieść, a mam do niej tak daleko.... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3312 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3313 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Idę na balkon wypatrywać NASA ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3314 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hahaha, o takie rzeczy to bym jej nie posadzala ![]() pewnie jakby sie dalo zabrac same dziecko to by zabrala, ale niestety, trzeba tez matke wziac ![]()
![]() |
#3315 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hania śpi w krótkim body przykryta kocem ![]()
![]() |
#3316 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Cytat:
7 dni przed końcem trzeba dostarczyć do zakładu pracy.
![]() |
#3317 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Dzięki za odp o tym maicerzynskim. Czyli mam czas ![]() Idę rozlewać sok do słoików. Kiedy my dziś pojdziemy spac... dobranoc Edytowane przez scotasia Czas edycji: 2013-06-17 o 21:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3318 |
Zakorzenienie
|
chya widziałam takie mocno swiecące szybko przemieszczające się?
#3319 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Lejdi chyba jeszcze tak robi... Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Ejj, to ta swiecaca kropka? ![]() Haaa, widzialam!! |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3320 |
Zakorzenienie
|
ja tez widziałąm
![]() tzn kiedyś bardziej na lenia teraz zwyczajnie z wygody odkłądam ją do łóżeczka bo zajmuje coraz więcej miejsca a i ja jestem coraz bardziej przemęczona ![]()
#3321 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hej ![]() ![]() Cytat:
![]() Mi się wydaje czy Illusion nie napisała jak było na weselu????? I miała fotkę dać,nie???? ![]() ![]()
![]() |
#3322 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3323 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
dobrze, że małemu nic się nie stało ![]()
![]() |
#3324 |
Zakorzenienie
|
Co do spania w łóżeczku. Daria wieczorem od razu w nim sama zasypia (chociaż czasem ma takie wyskoki że się wierci , wierci i zasnąć nie potrafi,ale wtedy siadam na krześle obok łóżeczka,daję jej smoka,przytulankę na oczka i głaszczę po nosku...i po jakimś czasie zasypia). Jak się budzi około 5-6 rano to już rzadko kiedy chce zasnąć w swoim łóżeczku i biorę ją do siebie.
#3325 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3326 |
Zakorzenienie
|
Lady dla Ciebie wypowiedź Szaji
![]() "z glutenem to jest tak: przy kp teoretycznie wprowadza się w 5 lub 6 miesiącu - chodzi o to, że gluten jest potencjalnym alergenem i lepiej go wprowadzić karmiąc piersią. no i tu do sedna dochodzimy - wywołać celiakii jako takiej sam gluten NIE wywoła,bo to choroba genetyczna. Jeśli dziecko jest na niego uczulone, to uczulenie może równie dobrze wyjść później, bez kp. A jeśli mama chce dłużej niż 6mcy kp, to zwyczajnie później można go wprowadzać. Sam gluten jako białko jest niepełnowartościowy dla człowieka i człowiek spokojnie może się obejść nie jedząc go tyle, że jest w większości spożywki, więc jeśli ktoś dla zdrowia w ogóle chce dietę bg nawet dla siebie, to ma trudno dość. Ja już pisałam - gadałam o tym m.in. z pediatrą, która doktorat robiła z celiakii, jej pacjenci mają gluten dopiero koło roku wprowadzany, nie wcześniej. I ja się z tym zgadzam - nie wiem, czy aż do roku będę czekała, bo zwyczajnie łatwiej jest nie musieć etykiet wszystkich czytać ale na pewno nie wprowadzam do 6mca go. Zwyczajnie, jest zbędny a może wywołać nawet jeśli nie alergię, to bóle brzuszka, dość ciężkostrawny jest." |
![]() ![]() |
![]() |
#3327 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3328 |
Zadomowienie
|
Dziewczynki czy ktoras z was juz skladala o ten roczny macierzynski .. Bardzo was prosze napiszcie co pisalyscie w tym podaniu, bo ja tez bym wyslala to poczata, ale nigdzie nie moge znalezc wzoru w necie jak to napisac
![]()
#3329 |
Zakorzenienie
|
Chyba zacznę Darię ubierać w krótkie rękawki na noc
![]()
#3330 |
Zakorzenienie
|
ellmi z zachodu na wschód
![]() ide korzystać ze snu chyba.... i niech jutro będzie lepszy dzień ![]() dobranoc, spokojnej nocy wszystkim ;*
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:12.